Το διά ταύτα!
Όπως φαίνεται από τις αποφάσεις για τον καθορισμό των νέων τελών των αδειών θήρας, το Υπουργείο "συμφώνησε" με την Κ.Σ.Ε για μια κλιμακωτή αύξηση στις τακτικές εισφορές υπέρ του νέου "Πράσινου Ταμείου", ανάλογα με την κατηγορία της άδειας.
Έτσι έχουμε αυξήσεις:
4 € για την ΤΟΠΙΚΗ
6 € για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ
15 € για την ΓΕΝΙΚΗ
Βλέπουμε λοιπόν οτι οι "ταξιδιάρηδες" κυνηγοί θεωρούνται ως φαίνεται υψηλής εισοδηματικής κατηγορίας και θα πληρώσουν σχεδόν τριπλάσια αύξηση από τους υπόλοιπους. Το καλό είναι, απ'οτι φαίνεται στην λιτή και πολύ πρόχειρη ανακοίνωση της Κ.Σ.Ε. (δεν μπορούσαν να γράψουν 5 λέξεις;), οτι δεν υπάρχει καμία μείωση στα έσοδα των κυνηγετικών μας οργανώσεων, γεγονός που καταγράφεται στα θετικά της συμφωνίας με την Κ.Σ.Ε.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΛΩΝ και ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ 2011-2012
Τελικά παραθέτουμε πιο κάτω έναν ενδεικτικό πίνακα με τις τιμές, ώστε να γνωρίζουν οι κυνηγοί τα ΒΑΣΙΚΑ ποσά που καθορίστηκαν.
Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν τα ποσά των ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ που καθορίζονται ετησίως, πάντα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, από τους Κ.Συλλόγους ή τις Κ.Ομοσπονδίες. Άρα όπου υπάρχουν θα πρέπει να προστεθούν στα ΣΥΝΟΛΑ..
(Σε παρένθεση η αύξηση από τις περσινές τιμές)
Τέλη αδειών 10,00 (+4) 30,00 (+6) 60,00 (+15)
Πάγιο τέλος χαρτοσήμου 15,00 15,00 15,00
ΟΓΑ πάγιου τέλους 3,00 3,00 3,00
Συνδρομή για Κυν.Οργανώσεις (Κ.Σύλ.+ Ομοσπ.+Κ.Σ.Ε ) 60,00 60,00 60,00
Χαρτόσημο Συνδρομής Κ.Ο (1,2%) 0,72 (0,78) 0,72 (0,78) 0,72 (0,78)
*Έκτακτη εισφορά υπέρ K. Oμοσπονδίας (Δ'ΚΟΣΕ) 11.00 11.00 11.00
*Χαρτόσημo έκτακτης εισφοράς υπέρ K. Oμοσπονδίας (1,2%) 0,13 0,13 0,13
** Έκτακτη εισφορά υπέρ Κυν. Συλλόγου ; ; ;
*** Ασφάλιση κυνηγών 2,4 2,4 2,4
ΣΥΝΟΛΟ 102.38 122,25 152,25 *** Tό ποσό της ασφαλιστικής κάλυψης είναι ενδεικτικό.
** Στα παραπάνω ποσά προστίθενται αν υπάρχουν (με απόφαση της Γεν.Συνέλευσης) τα ποσά των έκτακτων εισφορών στους Κυν.Συλλόγους και τα ανάλογα χαρτόσημα
* Στα παραπάνω ποσά προστίθεται (αν υπάρχει) η έκτακτη εισφορά υπέρ της Κ.Ομοσπονδίας και το ανάλογο χαρτόσημο. Στον πίνακα υπάρχει η έκτακτη εισφορά που ισχύει για την Δ' ΚΟΣΕ.
Σε περίπτωση εγγραφής Νέων μελών (Νέων κυνηγών) το ποσό του δικαιώματος εγγραφής υπέρ του Κυν.Συλλόγου είναι 1,76 € και το χαρτόσημο εγγραφής 0,02 €
Η ετήσια συνδρομή υπέρ των Κυν. Οργανώσεων των 60,00 € μοιράζεται ως εξής: Το ποσό για τον Κυν. Σύλλογο είναι : 14,90 € (16,13)
Το ποσό για την Κυν. Ομοσπονδία είναι : 5.00 € (5,43)
Το ποσό για την Κυν. Συνομοσπονδία Ελλάδος είναι : 40,10 € (43,44)
Οι τακτικές εισφορές υπέρ της Κυν. Ομοσπονδίας (5.00 €) και της Κυν. Συνομοσπονδίας Ελλάδος (40,10 €) αποτελούν δικαιολογητικά έκδοσης κυνηγετικής αδείας.
http://www.kynigos.net.gr/rytmistiki/20 ... ion11.html Αυτή η ανάλυση δείχνει πια είναι τα διάφορα ποσά και το που πάνε ακριβώς τα χρήματα μας
Προσοχή ειδικά σε ορισμένους μη αναγνωρισμένους συλλόγους γιατί έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να εξηπηρετήσουν τα προσωπικά συμφέροντα κάποιων !