Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 4   [ 48 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 05, 2007 8:33 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Μάιος 14, 2007 8:28 pm
Δημοσιεύσεις: 53
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Παράθεση:
Έδρα: Αριστοτέλους 32 (κτίριο Ε.Κ.Θ. 4ος όροφος, γραφείο 6)
Τ.Κ. 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Fax.: 2310 757 086. Ε-mail: Pothko@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΦΥΛΑΚΩΝ ΘΗΡΑΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακινώσουμε πως συστάθηκε δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των φυλάκων θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων (Π.Ο.ΘΗ.Κ.Ο.) και έδρα την Θεσσαλονίκη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία που προέκυψε μετά από τις αρχαιρεσίες έχει ως εξής:

Έδρα
Πρόεδρος Ιωάννης Ρετζέπης Θεσσαλονίκη
Αντιπρόεδρος Νεκτάριος Γκουλιούμης Παραμυθιά
Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Τριανταφυλλίδης Πτολεμαΐδα
Ταμίας Δημήτριος Μαλαματίδης Γιαννιτσά
Έφορος Οργανωτικού Ιωάννης Σιψής Νέα Μουδανιά
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Άγγελος Μαρέτης Μαργαρίτη
Μέλος Σωκράτης Τσάνης Ηγουμενίτσα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία δημιουργήθηκε για να συμβάλλει μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία στην αναβάθμιση και εξύψωση της θέσης των φυλάκων θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων όπως και του θεσμού γενικότερα έξω από τα στενά όρια της Ομοσπονδίας. Με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση της θηρευτικής δραστηριότητας στο πλαίσιο που θέτουν οι κυνηγετικές οργανώσεις και η Πολιτεία.
Στόχος είναι να γίνει κατανοητή η ανάγκη και να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για την επίλυση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων του κλάδου όπως για παράδειγμα:

· Η σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κάτι που λείπει σήμερα με αποτέλεσμα ο μισθός των φυλάκων θήρας να είναι από τους κατώτερους των εργαζομένων της χώρας (ισοδυναμεί με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη) χωρίς να αναγνωρίζεται κανένα επιπλέον προσόν ή τίτλο π.χ. πτυχίο Δασοπόνου ΤΕ. ή Δασολόγου ΠΕ κλπ..
· Η ουσιαστική αναγνώριση του κλάδου από την Πολιτεία για την αξιοποίηση της αποκτηθείσας εμπειρίας στις προσλήψεις του δημοσίου μέσω ΑΣΕΠ. Επισημαίνεται πως αυτή τη στιγμή με τον τρόπο τον οποίο έχει καθορισθεί το προσοντολόγιο των σχετικών κλάδων (π.χ. δασοφυλάκων της δασικής υπηρεσίας) η προϋπηρεσία στην ειδικότητα του φύλακα θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων, που ισοδυναμεί με την ειδικότητα του δασοφύλακα του δημοσίου, ουσιαστικά αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία ως άχρηστη ή μη αναγκαία.
· Γενικότερα όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που θα βοηθήσουν τους φύλακες θήρας να αντεπεξέλθουν περισσότερο αποτελεσματικά στο έργο που τους έχει ανατεθεί προς όφελος της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος με σκοπό τη διασφάλιση της συνέχειας της κυνηγετικής δραστηριότητας και της εξυπηρέτησης του Έλληνα κυνηγού.Παιδιά το είδατε αυτό !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 05, 2007 10:31 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 9:13 pm
Δημοσιεύσεις: 1200
Τοποθεσία: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤ ΚΟΜΑΘ. ΤΟ ΑΓΓΑΘΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ & ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΝΟΟΕΙΣ, ΑΝ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ & ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ??? ΓΝΩΣΤΗΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΑΘΜΟΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

_________________
"Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου, δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά."Hubert Humphrey
Εικόνα,Εικόνα,Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 06, 2007 9:15 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Μάιος 14, 2007 8:28 pm
Δημοσιεύσεις: 53
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Αυτό που θέλω να πω είναι μήπως αυτό είναι το πρώτο σκαλί για αρχή διεκδικήσεων και ευτράπελων , όπως αυτό που είχε προκύψει για κατάληξη στο Δημόσιο κλπ. !
Με το παραπάνω δεν σημαίνει ότι είμαι αντίθετος σαν Έλληνας κυνηγός και ότι κακώς προέβησαν στην δημιουργία της πανελλήνιας ομοσπονδίας γιατί είναι καταχωρημένο δημοκρατικό δικαίωμα τους και από ότι διάβασα είναι και από τους χειρότερα αμειβόμενους Έλληνες πολίτες σε μία όχι εύκολη δουλειά.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 29, 2008 1:08 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5536
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Παράθεση:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ


Έδρα: Αριστοτέλους 32 (κτίριο Ε.Κ.Θ. 4ος όροφος, γραφείο 6)
Τ.Κ. 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Fax.: 2310 757 086. Ε-mail: Pothko@yahoo.gr
ΠΡΟΣ: Έντυπο και ηλεκτρονικό κυνηγετικό τύπο
Με την παράκληση να δημοσιευθεί Θεσσαλονίκη 28/1/2008
Αριθ. Πρωτ.: 16
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων σε συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο για τα δάση Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική ενίσχυση του έργου των δασικών υπηρεσιών και τη στελέχωσή τους μέσω της πρόσληψης από το δημόσιο των ομοσπονδιακών Φυλάκων Θήρας.
Η υλοποίηση της πρότασης θα συμβάλλει άμεσα και καθοριστικά στην ενίσχυση του ρόλου των δασικών υπηρεσιών ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προστασία του δασικού πλούτου της χώρας σε μια δεδομένη στιγμή που τόσο πολύ το απαιτούν οι συνθήκες λαμβάνοντας υπόψη τις καταστροφές του περασμένου καλοκαιριού.
Οι Φύλακες Θήρας του δημοσίου οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα δασοπροστασίας θα αμείβονται αποκλειστικά από τους πόρους του Ειδικού Φορέα Δασών (πρώην Κεφάλαιο Θήρας) εκπληρώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ένα χρόνιο αίτημα των Κυνηγετικών Οργανώσεων για την συμβολή του συγκεκριμένου κεφαλαίου στην προστασία της άγριας ζωής, ενώ δεν θα επιβαρύνεται επιπλέον ο κρατικός προϋπολογισμός και θα παραμείνει ως έχει η τιμή της άδειας θήρας. Με τον τρόπο αυτό οι νέοι υπάλληλοι θα είναι σε θέση να συμβάλουν στην ακόμη καλύτερη προστασία των θηραμάτων και των ειδών της άγριας ζωής γενικότερα αφού το αντικείμενο αυτό θα αποτελεί το κύριο καθήκον τους όπως προβλέπει ο δασικός κώδικας.
Η πρόταση η οποία δεν έρχεται να ανατρέψει το υφιστάμενο καθεστώς των φυλάκων θήρας κινείται στην κατεύθυνση της ανάληψης της ευθύνης - υποχρέωσης που αναθέτει το Σύνταγμα στο κράτος για την προστασία της άγριας ζωής, ευθύνη η οποία έχει παραμεληθεί ή και αποποιηθεί.
Ο κ. Κιλτίδης δεσμεύθηκε να μελετήσει την ανωτέρω πρόταση ενώ στο πλαίσιο της προώθησης της, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θηροφυλάκων έχει προγραμματίσει και είναι ήδη σε εξέλιξη, σειρά συναντήσεων με βουλευτές της Περιφέρειας.
Για το
Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Ρετζέπης Γεώργιος Τριανταφυλλίδης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: ΣΩΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 11, 2008 10:28 am 
Όλοι οι ιδ. φύλακες θήρας που υπηρετούν σήμερα είναι αναγνωρισμένοι και ορκισμένοι ως δημόσιοι υπάλληλοι – δασοφύλακες από την Ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με το άρθ. 267 του ν.δ. 86/1969.


Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, με ημερομηνία 8 Ιουλίου αναφέρονται τα εξής: «Έχουν περάσει ήδη έξι μήνες από τότε που η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την με αριθ. 138/18-1-2008 γνωμοδότησή της απέκλεισε από τους ιδ. φύλακες θήρας την άσκηση ανακριτικών - αστυνομικών καθηκόντων (ελέγχων -έρευνες σε αυτοκίνητα, σωματικές και λοιπών ανακριτικών πράξεων) διότι δεν έχει εκδοθεί η σχετική Υπ. Απόφαση που προβλέπεται στην παρ. 13 του άρθ. 4 του ν. 3208/2003, για την οποία αρμόδιος είναι ο κ. Κιλτίδης.

Σημειώνεται πως για την άσκηση αυτών των καθηκόντων (έρευνες σωματικές, οχημάτων, κλπ.) είχε ανάλογα τοποθετηθεί παλαιότερα με γνωμοδότηση του και το Ν.Σ.Κ. (204/2001 Ε΄ τμ.).

Συνέπεια της εξέλιξης αυτής της είναι πολλοί που είχαν μηνυθεί από θηροφύλακες για πράξεις όπως απείθεια, άρνηση ελέγχου κλπ. Να αθωώνονται στα δικαστήρια όταν τίθεται το θέμα τη γνωμοδότησης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Η κατάσταση στην συνέχεια περιπλέκεται και από το γεγονός ότι οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες αδυνατούν πλέον να δώσουν σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες σχετικά με το περιεχόμενο των καθηκόντων των ιδ. Φυλάκων θήρας κάτι που συμβάλει σε πραγματική σύγχυση με αποτέλεσμα πολλοί θηροφύλακες να ασκούν κατά διαφορετικό τρόπο τα καθήκοντά τους ανάλογα με την «ερμηνεία» που δίνει ο κάθε αρμόδιος υπάλληλος.

Είναι φανερό πως η κατάσταση αυτή για την οποία ευθύνεται εξολοκλήρου η έλλειψη πολιτικής βούλησης του κ. Κιλτίδη, συμβάλλει στο να κινδυνεύουν καθημερινά οι θηροφύλακες να βρεθούν κατηγορούμενοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή να εμπλακούν σε προστριβές όταν επιχειρήσουν να σταματήσουν για έλεγχο - έρευνα οποιοδήποτε πολίτη στην ύπαιθρο.
<<το παραπάνω προέρχεται απο αντιγραφή δημοσίευσης σε συγγενικού περιεχομένου forum στις 11/7/2008>>


Κορυφή
  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Διασφάλιση της λειτουργίας της Θηροφυλακής ΙΙ !
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 11, 2008 5:11 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2007 1:55 pm
Δημοσιεύσεις: 664
Τοποθεσία: Αθήνα
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Έδρα: Αριστοτέλους 32 (κτίριο Ε.Κ.Θ. 4ος όροφος, γραφείο 6)
Τ.Κ. 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Fax.: 2310 757 086. Ε-mail: Pothko@yahoo ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων ένα μήνα πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου εκφράζει την ανησυχία της και την απογοήτευσή της διότι με ευθύνη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Κιλτίδη, δεν αντιμετωπίζεται υπεύθυνα το πρόβλημα της λειτουργίας των ιδιωτικών φυλάκων θήρας (θηροφυλάκων) που προσλαμβάνονται από τις κυνηγετικές οργανώσεις.

Σημειώνεται πως όλοι οι ιδ. φύλακες θήρας που υπηρετούν σήμερα είναι αναγνωρισμένοι και ορκισμένοι ως δημόσιοι υπάλληλοι – δασοφύλακες από την Ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με το άρθ. 267 του ν.δ. 86/1969.

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, με ημερομηνία 8 Ιουλίου αναφέρονται τα εξής: «Έχουν περάσει ήδη έξι μήνες από τότε που η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την με αριθ. 138/18-1-2008 γνωμοδότησή της απέκλεισε από τους ιδ. φύλακες θήρας την άσκηση ανακριτικών - αστυνομικών καθηκόντων (ελέγχων -έρευνες σε αυτοκίνητα, σωματικές και λοιπών ανακριτικών πράξεων) διότι δεν έχει εκδοθεί η σχετική Υπ. Απόφαση που προβλέπεται στην παρ. 13 του άρθ. 4 του ν. 3208/2003, για την οποία αρμόδιος είναι ο κ. Κιλτίδης.

Σημειώνεται πως για την άσκηση αυτών των καθηκόντων (έρευνες σωματικές, οχημάτων, κλπ.) είχε ανάλογα τοποθετηθεί παλαιότερα με γνωμοδότηση του και το Ν.Σ.Κ. (204/2001 Ε΄ τμ.).
Συνέπεια της εξέλιξης αυτής της είναι πολλοί που είχαν μηνυθεί από θηροφύλακες για πράξεις όπως απείθεια, άρνηση ελέγχου κλπ. Να αθωώνονται στα δικαστήρια όταν τίθεται το θέμα τη γνωμοδότησης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Η κατάσταση στην συνέχεια περιπλέκεται και από το γεγονός ότι οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες αδυνατούν πλέον να δώσουν σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες σχετικά με το περιεχόμενο των καθηκόντων των ιδ. Φυλάκων θήρας κάτι που συμβάλει σε πραγματική σύγχυση με αποτέλεσμα πολλοί θηροφύλακες να ασκούν κατά διαφορετικό τρόπο τα καθήκοντά τους ανάλογα με την «ερμηνεία» που δίνει ο κάθε αρμόδιος υπάλληλος.

Είναι φανερό πως η κατάσταση αυτή για την οποία ευθύνεται εξολοκλήρου η έλλειψη πολιτικής βούλησης του κ. Κιλτίδη, συμβάλλει στο να κινδυνεύουν καθημερινά οι θηροφύλακες να βρεθούν κατηγορούμενοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή να εμπλακούν σε προστριβές όταν επιχειρήσουν να σταματήσουν για έλεγχο - έρευνα οποιοδήποτε πολίτη στην ύπαιθρο.

Το πρόβλημα στη φύλαξη είναι σοβαρό εάν αναλογιστεί κανείς πως με δεδομένη την αδυναμία της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας (π.χ. έλλειψη προσωπικού φύλαξης) οι ιδ. Φύλακες θήρας είναι στην πραγματικότητα σχεδόν οι μόνοι που έχουν επωμισθεί την ευθύνη της τήρησης των νόμων για την άγρια πανίδα και την άσκηση του κυνηγιού στη χώρα.

Η ανάγκη επίλυσης του προβλήματος λειτουργίας – απασχόλησης των ιδ. φυλάκων θήρας επιτείνεται και από το γεγονός της ύπαρξης αλλεπάλληλων δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες αποδείχθηκε πως όλες οι Υπουργικές Αποφάσεις των παρελθόντων ετών (από το 1969 και μετέπειτα) που ρύθμιζαν ζητήματα των ιδ. φυλάκων θήρας είναι αντισυνταγματικές και νομικά άκυρες αφήνοντας έκθετους εργασιακά (π.χ. καθεστώς καταγγελίας της σύμβασης εργασίας) και θεσμικά τους θηροφύλακες, εξέλιξη για την οποία το υπουργείο επίσης κωφεύει.

Για το λόγο αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων καλεί τον Υφυπουργό κ. Κ. Κιλτίδη να εξηγήσει δημόσια ποιους εξυπηρετεί αυτή η χαοτική κατάσταση και δεν αποκαθίσταται η νομιμότητα με την έκδοση της σχετικής Απόφασης του ν. 3208/03.

Με την Απόφαση αυτή, για την οποία η Ομοσπονδία μας έχει καταθέσει από τις αρχές του έτους ολοκληρωμένη πρόταση, θα διασφαλισθεί οριστικά και κατά τρόπο συνταγματικά ορθό ένα δίκαιο και αποτελεσματικό καθεστώς λειτουργίας των ιδ. Φυλάκων θήρας κάτι που θα συμβάλλει στην πραγματική ενίσχυση της προστασίας της άγριας ζωής, των βιοτόπων και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως στην εξυπηρέτηση της θηρευτικής δραστηριότητας.

http://www.gpeppas.gr/apopsis/10-7-2008.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Η απάντηση του υπουργού !
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 11, 2008 5:12 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2007 1:55 pm
Δημοσιεύσεις: 664
Τοποθεσία: Αθήνα
Η απάντηση του υπουργού !


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10/07/2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την ανακοίνωση – διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων σχετικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών φυλάκων θήρας ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με την τελευταία της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων αφενός αμφισβητεί τα οριζόμενα από τις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας και αφετέρου απαξιώνει το θεσμό που η ίδια επέλεξε να υπηρετήσει και την προσφορά του οποίου επανειλημμένως έχουμε δημόσια αναγνωρίσει.

Πιστεύουμε ότι ο αυτορυθμιστικός ρόλος στην επόπτευση και στον έλεγχο της Θήρας είχε θετικά αποτελέσματα και ότι η προσφορά των θηροφυλάκων των Ομοσπονδιών έχει αναγνωρισθεί και έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις των κυνηγών αλλά και των πολιτών. Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε σε διάλογο με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας προκειμένου να βελτιώσουμε τις τεχνικές και υποστηρικτικές υποδομές για την πάταξη της λαθροθηρίας.
Λυπούμαστε γιατί τα θέματα που θίγουν στην εν λόγω ανακοίνωση – διαμαρτυρία θέτουν ακούσια σε κίνδυνο τη λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Τέλος, διαβεβαιώνουμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων ότι από την πλευρά μας έγιναν και γίνονται όλες οι ενέργειες – ακόμη και νομοθετική ρύθμιση εάν χρειασθεί – ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων και κατ΄ επέκταση και η προστασία της πανίδας της χώρας μας από μια μικρή μειοψηφία κακώς νοούμενων κυνηγών».

http://www.minagric.gr/greek/press/2008 ... 708r.shtml


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 12, 2008 12:15 pm 
O κ.Κ.Κιλτίδης έχει αποδείξει οτι θεωρητικά τολάχιστον υπιλογίζει την κυνηγετική δραστηριότητα, τον ρόλο της για τους βιότοπους και έχει ανόίξει πόρτες επικοινωνίας. Εχει προτείνει και κάποια μέτρα που αν δεν κάνω λάθος΄μένουν στη θεωρία.
Αλλά σε αυτή την ανακοίνωση χρησιμοποιεί πολυ ξύλινο λόγο.
Πχ τι εννοεί όταν λέει οτι η παραπάνω διαμαρτυρία θέτει ακούσια σε κίνδυνο τη λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. ;
Έχει να προτείνει κατι άλλο;;
Πρέπει η όχι οι ιδιωτικοί θηροφύλακες να μπορούν να κάνουν νόμιμα ελένχους σε αυτοκίνητα και ανθρώπους;;
Νομίζω οτι ΄τοποθετήθηκε με πολύ γενικό λόγο σε ένα πολύ - πολύ σημαντικό θέμα όπως η νομική ενίσχυση του μονάδικού ελενκτικού σώματος θήρας στην Ελλάδα.


Κορυφή
  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η απάντηση του υπουργού !
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 16, 2008 9:08 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5536
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
dpapakostantinu έγραψε:
Η απάντηση του υπουργού !


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10/07/2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την ανακοίνωση – διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων σχετικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών φυλάκων θήρας ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με την τελευταία της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων αφενός αμφισβητεί τα οριζόμενα από τις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας και αφετέρου απαξιώνει το θεσμό που η ίδια επέλεξε να υπηρετήσει και την προσφορά του οποίου επανειλημμένως έχουμε δημόσια αναγνωρίσει.

Πιστεύουμε ότι ο αυτορυθμιστικός ρόλος στην επόπτευση και στον έλεγχο της Θήρας είχε θετικά αποτελέσματα και ότι η προσφορά των θηροφυλάκων των Ομοσπονδιών έχει αναγνωρισθεί και έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις των κυνηγών αλλά και των πολιτών. Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε σε διάλογο με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας προκειμένου να βελτιώσουμε τις τεχνικές και υποστηρικτικές υποδομές για την πάταξη της λαθροθηρίας.
Λυπούμαστε γιατί τα θέματα που θίγουν στην εν λόγω ανακοίνωση – διαμαρτυρία θέτουν ακούσια σε κίνδυνο τη λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Τέλος, διαβεβαιώνουμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων ότι από την πλευρά μας έγιναν και γίνονται όλες οι ενέργειες – ακόμη και νομοθετική ρύθμιση εάν χρειασθεί – ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων και κατ΄ επέκταση και η προστασία της πανίδας της χώρας μας από μια μικρή μειοψηφία κακώς νοούμενων κυνηγών».

http://www.minagric.gr/greek/press/2008 ... 708r.shtmlH απάντηση των θηροφυλάκων .ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Έδρα: Αριστοτέλους 32 (κτίριο Ε.Κ.Θ. 4ος όροφος, γραφείο 6)
Τ.Κ. 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Fax.: 2310 757 086. Ε-mail: Pothko@yahoo ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1

Θεσσαλονίκη 16/7/2008 Αριθμ. πρωτ.: 51

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ κ. ΚΙΛΤΙΔΗΣ – ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ – ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ Η ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ – ΕΡΩΤΑΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων (ΠΟΘΗΚΟ) με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Κιλτίδη οφείλει να κάνει γνωστό πως η δημόσια ανακοίνωση της εκφράζει την αγωνία και ανησυχία των μελών για τη διασφάλιση και συνέχιση της σύννομης λειτουργίας των ιδ. φυλάκων θήρας.
Η δήλωση του κ. Κιλτίδη για αμφισβήτηση από την πλευρά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θηροφυλάκων των διατάξεων της δασικής νομοθεσίας θα μπορούσε να είχε γίνει κατανοητή εάν πράγματι στην ανακοίνωση – διαμαρτυρία της ΠΟΘΗΚΟ υπήρχαν κρίσεις και θέσεις των συντακτών που να δικαιολογούν αυτό. Δε συνέβη όμως αυτό και συνεπώς έχουμε τη γνώμη πως η καταγγελία στρέφεται ουσιαστικά κατά των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με την οποία εν πολλοίς συμπίπτει και η γνώμη του Ε΄ τμήματος του Ν.Σ.Κ. (204/2001).

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέκυψε το πρόβλημα με την με αριθ. 138/18-1-08 γνωμοδότηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με την οποία αποκλείστηκε η δυνατότητα άσκησης ανακριτικών – αστυνομικών καθηκόντων από τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας, ο κ. Υφυπουργός παρενέβη δημόσια αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και δεσμεύθηκε λέγοντας πως «ο Άρειος Πάγος μας λέει τι δεν μπορούν να κάνουν οι θηροφύλακες, δεν μας λέει όμως τι μπορούν να κάνουν, κάτι για το οποίο θα μεριμνήσει προσωπικά ο ίδιος να ξεκαθαρισθεί ώστε να διασφαλισθεί η νομιμότητα».
Αντί αυτού ο κ. Υφυπουργός άφησε το θέμα αρρύθμιστο και το παρέπεμψε στις καλένδες (ερώτημα στο Ν.Σ.Κ.).
Έτσι σήμερα και ένα μήνα πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου οι θηροφύλακες και οι δασικοί υπάλληλοι περιμένουν ακόμη να διευθετήσει το ζήτημα ο κ. Υφυπουργός. Το χειρότερο όμως είναι πως ο κ. Κιλτίδης επιμένει στη στάση αυτή αφού με τις τελευταίες του δηλώσεις καλλιεργεί τη σύγχυση χωρίς να παρέχει καμία συγκεκριμένη πληροφόρηση για το περιεχόμενο των καθηκόντων και του καθεστώτος λειτουργίας.

Για το λόγο αυτό καλούμε δημόσια πλέον τον κ. Κιλτίδη να κάνει γνωστό εάν σύμφωνα με το νόμο, οι ιδ. φύλακες θήρας έχουν ακόμη τη δυνατότητα άσκησης αστυνομικών – ανακριτικών καθηκόντων και πως τα ασκούν αυτά. Συγκεκριμένα εάν μπορούν:

1. Να διενεργούν σε δημόσιες εκτάσεις ελέγχους - σωματικές έρευνες, σε πολίτες είτε προληπτικά είτε κατασταλτικά.
2. Να ακινητοποιούν αυτοκίνητα – οχήματα σε δασικά, αγροτικά και λοιπά οδικά δίκτυα και να ελέγχουν – ερευνούν το εσωτερικό τους, είτε προληπτικά είτε κατασταλτικά.
3. Να αναγνωρίζονται ως υπάλληλοι σύμφωνα με τον Π.Κ. και να προχωρούν σε διάφορες ανακριτικές πράξεις (π.χ. τη σύνταξη εκθέσεων, όπως οι εκθέσεις κατάσχεσης).

Εάν ναι, τότε:

1. Ποια είναι τα απαιτούμενα προσόντα από το νόμο για την πρόσληψή των ιδ. φυλάκων θήρας και πως εκπαιδεύονται στη συνέχεια.
2. Ειδικότερα για το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό των ιδ. φυλάκων θήρας της χώρας δηλαδή εκείνων που προσλαμβάνονται από τις κυνηγετικές ομοσπονδίες (ομοσπονδιακοί θηροφύλακες) και που εργάζονται σε μόνιμη βάση, πως καθορίζεται η λειτουργία τους. Δηλαδή, από ποιους παίρνουν εντολές - οδηγίες, σε ποιούς αναφέρουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ποιος καθορίζει την επιχειρησιακή τους κίνηση - δράση.
3. Ποιος ελέγχει την ορθή άσκηση των καθηκόντων τους.
4. Ποιος αποφασίζει για τη συνέχιση της εργασίας τους σε σχέση με τα τυχόν πειθαρχικά τους παραπτώματα. Πως απολύονται.

Όλα τα ανωτέρω σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο ούτε μπορεί να ασκηθούν ούτε έχουν ρυθμιστεί σύμφωνα με το νόμο. Για το λόγο αυτό ο κ. Κιλτίδης οφείλει να έχει απαντήσεις εάν θέλει να πείσει πως δεν χρειάζεται να εκδοθεί η Υπ. Απόφαση, (κάτι που φάνηκε στις τελευταίες του δηλώσεις) και να στηρίξει σύννομα το ρόλο των θηροφυλάκων.
Διερωτόμαστε ακόμη ποιος ο σκοπός της αδράνειας για τη ρύθμιση του θέματος, αφού είναι γνωστό πως η διατήρηση της όποιας ασάφειας και του νομικού κενού, βοηθάει στην απόσχιση των θηροφυλάκων από το φυσικό τους χώρο που για χρόνια ήταν οι δασικές υπηρεσίες, με σκοπό να τις βοηθήσουν στην προσπάθεια για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Με τον τρόπο αυτό η θηροφυλακή μετατρέπετε σε παράνομο μηχανισμό άσκησης δημόσιας εξουσίας (αστυνομικών – ανακριτικών καθηκόντων) έξω από τις δομές της Πολιτείας, ως ιδιωτικός στρατός, ειδικά εάν επιτευχθεί μία νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει λύση στα καθήκοντα και θα αφήνει αρρύθμιστο το ζήτημα του τρόπου λειτουργίας, ζήτημα ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους θηροφύλακες και που ο ν. 3208/03 επιβάλει να ρυθμιστεί παράλληλα.

Αλλά η λειτουργία οργάνων με αστυνομικά – ανακριτικά καθήκοντα έξω από τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας είναι κατ΄αρχήν αντισυνταγματική, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και είναι έξω από κάθε ηθική και λογική αφού οι θηροφύλακες θα καλούνται να ελέγχουν την ορθή εφαρμογή και τήρηση του νόμου από αυτούς που μπορούν ανά πάσα στιγμή να τους ελέγχουν και να τους απολύουν (ο ελεγχόμενος είναι και ελεγκτής), συμβάλλοντας στη δημιουργία ιδιότυπων εξαρτήσεων και αφήνοντας πάντα αμφιβολίες για την ορθή τήρηση του νόμου.
Για όλα τα ανωτέρω η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων επαναλαμβάνει τη δημόσια έκκληση της προς τον κ. Κιλτίδη να εξετάσει περισσότερο και σε βάθος όλες τις παραμέτρους του ζητήματος των ιδιωτικών φυλάκων θήρας και να προχωρήσει επιτέλους στην έκδοση της πολυαναμενόμενης Απόφασης του ν. 3208/2003 κάτι που εκτός των άμεσα ενδιαφερόμενων θηροφυλάκων, επιθυμεί και η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 16, 2008 10:20 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 15, 2007 6:20 pm
Δημοσιεύσεις: 23
Τοποθεσία: AΤΤΙΚΗ
Καλά κρασιά :?

_________________
Πανταζής Α.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 18, 2008 8:43 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Μάιος 08, 2008 3:05 pm
Δημοσιεύσεις: 6
Το θέμα της Θηροφυλακής είναι και ήταν πολύ απλό και εμείς τεχνηέντως το κάνουμε περίπλοκο για προφανείς λόγους...
Και η απλότητά του έγκειται στο γεγονός ότι οι Θηροφύλακες ουδέποτε είχαν δικαιώματα προανακριτικού υπαλλήλου άρα δεν μπορούσαν ποτέ νόμιμα να προβαίνουν σε ελέγχους , κατασχέσεις κλπ.
Η δημιουργία εξ αρχής της Θηροφυλακής ήταν αντισυνταγματική ....Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απλά απεφάνθη για το αυτονόητο...
Ούτε ο Υπουργός μπορεί με Υ.Α. να παρανομήσει και εξευτελισθεί , όταν η οποιαδήποτε, ρυθμιστική των καθηκόντων της Θηροφυλακής, απόφασή του κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική...
Αυτά λοιπόν που ισχυρίζονται οι Θηροφύλακες είναι ανοησίες και το γνωρίζουν πολύ καλά...
Εκείνο στο οποίο αποσκοπούν είναι η υπαγωγή τους στα Δασαρχεία και η επαναπρόσληψή τους από το Δημόσιο....
Το έχουν επιχειρήσει και στο παρελθόν και το λένε ξεκάθαρα και τώρα στην απάντησή τους στον Υπουργό.
Προσέξτε την διατύπωση:

" Όλα τα ανωτέρω σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο ούτε μπορεί να ασκηθούν ούτε έχουν ρυθμιστεί σύμφωνα με το νόμο. Για το λόγο αυτό ο κ. Κιλτίδης οφείλει να έχει απαντήσεις εάν θέλει να πείσει πως δεν χρειάζεται να εκδοθεί η Υπ. Απόφαση, (κάτι που φάνηκε στις τελευταίες του δηλώσεις) και να στηρίξει σύννομα το ρόλο των θηροφυλάκων.
Διερωτόμαστε ακόμη ποιος ο σκοπός της αδράνειας για τη ρύθμιση του θέματος, αφού είναι γνωστό πως η διατήρηση της όποιας ασάφειας και του νομικού κενού, βοηθάει στην απόσχιση των θηροφυλάκων από το φυσικό τους χώρο που για χρόνια ήταν οι δασικές υπηρεσίες, με σκοπό να τις βοηθήσουν στην προσπάθεια για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Με τον τρόπο αυτό η θηροφυλακή μετατρέπετε σε παράνομο μηχανισμό άσκησης δημόσιας εξουσίας (αστυνομικών – ανακριτικών καθηκόντων) έξω από τις δομές της Πολιτείας, ως ιδιωτικός στρατός, ειδικά εάν επιτευχθεί μία νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει λύση στα καθήκοντα και θα αφήνει αρρύθμιστο το ζήτημα του τρόπου λειτουργίας, ζήτημα ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους θηροφύλακες και που ο ν. 3208/03 επιβάλει να ρυθμιστεί παράλληλα."


Και συνεχίζουν παρακάτω αμφισβητώντας ευθέως τις Κ.Ο. των οποίων υπάλληλοι είναι:

"Αλλά η λειτουργία οργάνων με αστυνομικά – ανακριτικά καθήκοντα έξω από τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας είναι κατ΄αρχήν αντισυνταγματική, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και είναι έξω από κάθε ηθική και λογική αφού οι θηροφύλακες θα καλούνται να ελέγχουν την ορθή εφαρμογή και τήρηση του νόμου από αυτούς που μπορούν ανά πάσα στιγμή να τους ελέγχουν και να τους απολύουν (ο ελεγχόμενος είναι και ελεγκτής), συμβάλλοντας στη δημιουργία ιδιότυπων εξαρτήσεων και αφήνοντας πάντα αμφιβολίες για την ορθή τήρηση του νόμου.
Για όλα τα ανωτέρω η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων επαναλαμβάνει τη δημόσια έκκληση της προς τον κ. Κιλτίδη να εξετάσει περισσότερο και σε βάθος όλες τις παραμέτρους του ζητήματος των ιδιωτικών φυλάκων θήρας και να προχωρήσει επιτέλους στην έκδοση της πολυαναμενόμενης Απόφασης του ν. 3208/2003 κάτι που εκτός των άμεσα ενδιαφερόμενων θηροφυλάκων, επιθυμεί και η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου."


Φυσικά δεν κατηγορώ τους Θηροφύλακες γιατί θέλουν να γίνουν Δημόσιοι Υπάλληλοι και να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και ασφάλισης...Είναι δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου άρα και των Θηροφυλάκων.

Οι Κ.Ο. όμως κατάλαβαν τι έκαναν με την ιστορία της Θηροφυλακής;;;;;

Και για να εξηγούμαι:Θεωρώ ότι είναι άκρως απαραίτητη η Θηροφυλακή για προφανείς λόγους, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει Θηροφυλακή Ιδιωτική σε καμμιά περίπτωση....
Διότι μέχρι τώρα η Θηροφυλακή παρανομούσε όπως ακριβώς και οι λαθροθήρες που ήλεγχε...

Η μόνη λύση είναι η στελέχωση των Δασαρχείων με την πρόσληψη ικανού αριθμού υπαλλήλων και η ενεργοποίηση της Αγροφυλακής στον τομέα του ελέγχου της Κυνηγετικής Δραστηριότητας , κάτι που προβλέπεται και στο καταστατικό της ίδρυσής της....

Αυτά για να μην λέμε και πιστεύουμε σε ανακρίβειες και στο εκ προθέσεως θολό τοπίο των υποτιθέμενων αρμοδιοτήτων της Θηροφυλακής....


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 18, 2008 11:40 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Σεπ 12, 2007 2:14 pm
Δημοσιεύσεις: 112
Μην "τσουβαλιάζετε" 'ολους τους θηροφύλακες.. Η ανακοίνωση αυτή είναι της "πανελλήνιας ομοσπονδίας" των θηροφυλάκων, μόνο που αυτή η λεγόμενη ομοσπονδία και μάλιστα πανελλήνια περιλαμβάνει ένα , μάλιστα ένα σωματείο και αυτό στην Θεσσαλονίκη.
Και τα δύο, δηλαδή το σωματείο και η ομοσπονδία έχουν σχεδόν τα ίδια συμβούλια με προεξαρχοντα τον εξαιρετικά φιλόδοξο κ Ρετζέπη! Ο οποίος φυσικά με την τακτική του αυτή να αμφισβητεί συνεχώς και τις Κ.Οργανώσεις-εργοδότες και τώρα και το υπουργείο, δεν πρόκειται ποτέ να πετύχει την πρόσληψή του στο Υπουργείο που επιθυμεί σφόδρα...
Το ζήτημα είναι να εκδοθεί η σχετική υπ. απόφαση που ορίζει ο νόμος για την θηροφυλακή, αυτό ζήτησε ο εισαγγελέας και οχι οτι δεν πρόκειται ποτέ να έχουν δικαίωμα ανακριτικό..


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 18, 2008 8:50 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 9:13 pm
Δημοσιεύσεις: 1200
Τοποθεσία: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
O ΦΙΛΟΣ Ο SAKET ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΟΛΑ.
ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΟ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΡΟΦΥΛΑΚΗ.....
ΕΓΩ , ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ & ΕΣΥ, Ο ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΚΥΝΗΓΟΣ, ΟΥΔΟΛΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ Η ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΟΜΟΣΠΙΑΝΔΙΑΚΟΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΝΑ ΕΛΕΝΧΕΙ Ή ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΟΠΛΑ ........
ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΛΕΝΧΕΙ & ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΘΗΡΑ & Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ (ευτηχως μεχρι τωρα) ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ (τον θηροφυλακα) ΩΣ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΠΑΝΤΑ ΗΜΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ & ΘΕΩΡΟΥΣΑ & ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΜΑΣ.
ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ, & ΕΝ ΓΕΝΕΙ Η ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΛΕΙΣ Ο ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ....
ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΙΑ...
ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.....
ΙΣΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΝ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΠΛΕΟΝ ΟΥΣΙΑ.....
ΟΤΑΝ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ Κ/Σ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΓΙΝΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΤΗΣ ΚΟΜΑΘ.
ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΤΟΝ Γ. ΡΕΤΖΕΠΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ & ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΒΗΞΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙ ΟΙ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ Ή Η ΚΟΜΑΘ(γιατι απο εκει ξεκινησε η κοντρα) ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.
ΟΥΤΕ ΟΙ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ (ξεροντας οτι εχει δεσμευτει ποσο ικανο για την αποζημιωση απολυσησ τους) ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΝΑ ΔΕΚΤΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΠΑΝΙΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΥΡΙΑΚΕΣ & ΒΡΑΔΙΑ (λογω υψηλου κοστους μισθου), ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ Η ΚΟΜΑΘ ΝΑ ΔΕΚΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.
ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ....

_________________
"Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου, δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά."Hubert Humphrey
Εικόνα,Εικόνα,Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 19, 2008 1:21 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Σεπ 12, 2007 2:14 pm
Δημοσιεύσεις: 112
Και όμως, ποτέ δεν διάβασα μια ανακοίνωση υπογεγραμένη από τον κ.Ρετζέπη στην οποία να διαμαρτύρονται οι θηροφύλακες για τον μισθό τους, αίτημα που θα ήταν πέρα για πέρα δικαιολογημένο από μια συνδικαλιστική οργάνωση. Το μόνιμο αίτημά τους είναι να διοριστούν στην Δασοφυλακή. Και δυστυχώς σε όλες τις ανακοινώσεις τους, βάλουν ευθέως κατά των δυνατοτήτων τους σαν ανακριτικοί υπάλληλοι. Ετσι όμως παίζουν το παιχνίδι των παρασυλλόγων φίλε Κερμεντη.. που έχουν σαν σκοπό τους την κατάργηση της Ομ.Θηροφυλακής και έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν με αγωγές κλπ..
Αλλο να ζητάς βελτίωση των αποδοχών σου θεμιτό και ζητούμενο) και τελείως διαφορετικό είναι να πηγαίνεις σε μια δουλειά εθελοντικά και από την αρχή, επαναλαμβάνω από την αρχή, να την αμφισβητείς...
Ο κ.Ρετζέπης και όσοι τον ακολουθούν σε αυτό τον δρόμο, είναι εν δυνάμει μια βόμβα στα θεμέλια της θηροφυλακής μας.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 19, 2008 5:13 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 9:13 pm
Δημοσιεύσεις: 1200
Τοποθεσία: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Kynigos έγραψε:
Και όμως, ποτέ δεν διάβασα μια ανακοίνωση υπογεγραμένη από τον κ.Ρετζέπη στην οποία να διαμαρτύρονται οι θηροφύλακες για τον μισθό τους, αίτημα που θα ήταν πέρα για πέρα δικαιολογημένο από μια συνδικαλιστική οργάνωση. Το μόνιμο αίτημά τους είναι να διοριστούν στην Δασοφυλακή. Και δυστυχώς σε όλες τις ανακοινώσεις τους, βάλουν ευθέως κατά των δυνατοτήτων τους σαν ανακριτικοί υπάλληλοι. Ετσι όμως παίζουν το παιχνίδι των παρασυλλόγων φίλε Κερμεντη.. που έχουν σαν σκοπό τους την κατάργηση της Ομ.Θηροφυλακής και έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν με αγωγές κλπ..
Αλλο να ζητάς βελτίωση των αποδοχών σου θεμιτό και ζητούμενο) και τελείως διαφορετικό είναι να πηγαίνεις σε μια δουλειά εθελοντικά και από την αρχή, επαναλαμβάνω από την αρχή, να την αμφισβητείς...
Ο κ.Ρετζέπης και όσοι τον ακολουθούν σε αυτό τον δρόμο, είναι εν δυνάμει μια βόμβα στα θεμέλια της θηροφυλακής μας.

ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ.....
ΞΕΧΝΑΜΕ ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ & ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ!!!!! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.....ΜΗΠΩΣ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ & ΟΙ ΑΛΛΟΙ????

_________________
"Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου, δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά."Hubert Humphrey
Εικόνα,Εικόνα,Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 4   [ 48 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum