Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 14 Δημοσιεύσεις ]
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Κυνηγώντας με τον Κρητικό σκύλο.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 25, 2008 10:14 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5525
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Πώς κυνηγάει ο κρητικός σκύλος , είναι το ίδιο καλός στα εδάφη της Στερεάς Ελλάδας που είναι διαφορετικά από τα εδάφη της Κρήτης , με λίγα λόγια απόψεις και εμπειρίες από το κυνήγι του λαγού με αυτόν τον σκύλο , προτερήματα και μειονεκτήματα !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 26, 2008 11:14 am 
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 02, 2007 10:59 am
Δημοσιεύσεις: 516
Αντε παιδιά να ασχοληθούμε με κάτι χρήσιμο γιατί εγώ που θέλω κάποια στιγμή να πάρω ένα λαγόσκυλο να προτιμήσω το κρητικό από τα τόσα που μπορώ να διαλέξω.
Εγώ που κυνηγώ Γιάννενα , Πίνδο , μπορώ να έχω καλά αποτελέσματα σε αυτούς τους βιότοπους .
Πέστε μας μερικά χρήσιμα και πρακτικά πράγματα για αυτό τον αρχαίο ελληνικό σκύλο και πια είναι σήμερα η κατάσταση του , πάει προς το καλύτερο η το χειρότερο
προσωπικά δεν βλέπω να διαδίδεται πάντως , και αυτό δεν είναι καλό για τον ίδιο τον σκύλο ! :roll:

_________________
Η πέρδικα θα υπάρχει για πάντα αν την σεβόμαστε , το ίδιο και η μπεκάτσα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 26, 2008 7:45 pm 

Εγγραφή: Δευτ Μαρ 17, 2008 1:16 pm
Δημοσιεύσεις: 87
Τοποθεσία: ΡΟΔΟΠΗ
Αγαπητέ Κωνσταντίνε και συνάδελφοι κυνηγοί,
Δεν πάνε περισσότερα από 14 χρόνια από τότε που το κυνόφιλο κοινό (κυρίως εκτός Κρήτης), έμαθε για την ύπαρξη αυτής της φυλής στην Κρήτη, μετά από την δημοσίευση της μελέτης του αείμνηστου Δρος Σταύρου Μπασουράκου το 1995 στο περιοδικό Κυνηγεσία & Κυνοφιλία (τεύχη 400-401). Το γιατί ένας τέτοιος θησαυρός παρέμενε «κρυφός» από τους Έλληνες κυνόφιλους, δεν είναι του παρόντος. Μια σοβαρή εξήγηση παραμένει η «μυστικοπάθεια» που έτρεφαν για τους σκύλους τους οι ιδιοκτήτες, προκειμένου να τους προστατεύσουνε από τις κακόβουλες διαθέσεις τρίτων.
Έτσι λοιπόν, αν και πρόκειται για μια αρχαία φυλή, εντούτοις τη μαθαίνουμε σήμερα. Επιπλέον, πρόκειται για μια φυλή που καλλιεργείται τακτικά και ανελλιπώς τα τελευταία 21 χρόνια από ένα και μόνο συγκεκριμένο κυνοτροφείο, το οποίο έχει δώσει το συντριπτικότερο ποσοστό των καθαρόαιμων σκυλιών στους Έλληνες κυνηγούς. Και μιλάω για ένα και συγκεκριμένο, όχι επειδή δεν υπάρχουν άλλα κυνοτροφεία ανά την επικράτεια, αλλά διότι είναι ίσως το μοναδικό το οποίο έχει ετησίως σταθερές γέννες οι οποίες μπορούν να διοχετευτούν στους ενδιαφερόμενους κυνηγούς. Οπότε οπωσδήποτε χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια από τότε, προκειμένου να υπάρξει η εξίσωση ζήτησης – προσφοράς.
Από την άλλη, χωρίς να έχω επίσημα στοιχεία γεννήσεων, θα πρέπει να σκεφτούμε τον μικρό αριθμό των πανελλήνιων διατιθέμενων κουταβιών ανά έτος, τα οποία όμως προέρχονται από πηγές αξιόπιστες και θα μπορούσε ο ενδιαφερόμενος να εξυπηρετηθεί φερέγγυα. (Οπότε ο αριθμός αναγκαστικά γίνεται μικρότερος). Βέβαια, τι σχέση έχει η προσφορά, όταν δεν υπάρχει ζήτηση. Επίσημα, μόνο οι εκτροφείς μπορούν να μιλήσουν για το αν υπάρχει ζήτηση ή όχι. Ανεπίσημα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή τη στιγμή, η ζήτηση είναι μεγαλύτερη της δυνατότητας προσφοράς.
Από τη μεριά μου, ως κάτοχος Κρητικών Ιχνηλατών εκτός Κρήτης, μπορώ να δικαιολογήσω την όποια μη ζήτηση Κρητικών Ιχνηλατών εκτός Κρήτης.
Καταρχήν, ο κόσμος δε ξέρει τη φυλή. Πρόσφατα, μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω την φυλή στους κυνηγούς της Ροδόπης, μέσα από την ημερίδα για το κυνήγι από το περιοδικό Κυνηγεσία και Κυνοφιλία. Από το σύνολο των παρευρισκομένων, ελάχιστοι είδαν από κοντά Κρητικό Ιχνηλάτη για δεύτερη φορά. Ακόμη λιγότεροι γνώριζαν ότι υπήρχε αυτή η φυλή. Όλοι όμως έδειξαν ενδιαφέρον.
Ακόμη και στους κυνηγότοπους που βρίσκομαι με άλλους κυνηγούς, με ρωτούν ποια είναι αυτή η ράτσα. Είναι δύσκολο λοιπόν να διαδοθεί ο Κρητικός Ιχνηλάτης εκτός Κρήτης, από τη στιγμή, που ο μέσος Έλληνας κυνηγός δε τι γνωρίζει, παρά μόνο από φωτογραφίες και σκόρπια ακούσματα.
Εξάλλου, το ότι δε διαδίδεται και δεν υπάρχει ζήτηση, είναι κάτι υποκειμενικό κατά την άποψή μου. Από το σύνολο των φυλών των λαγόσκυλων που συναντούμε στους κυνηγότοπους, πόσα είναι καθαρόαιμα; Πόσα καθαρόαιμους Ελληνικούς Ιχνηλάτες, Σεγκούτσι, Ιούρα, Αρτουά κλπ θα συναντήσουμε; Ελάχιστους. Οι περισσότεροι είναι ημίαιμοι (συντριπτική πλειοψηφία) οι οποίοι είτε κυνηγούν είτε όχι καλά. Οπότε θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο πράγμα για όλες τις καθαρόαιμες φυλές. Επιπλέον ο Κρητικός Ιχνηλάτης, έχει να σπάσει και ένα μύθο. Αυτόν που λέει ότι δε κυνηγά καλά εκτός Κρήτης και δε κάνει για την ηπειρωτική Ελλάδα, αυθαίρετο κατά τη γνώμη μου συμπέρασμα. Σπάνια άκουσα κυνηγό, κάτοχο Κρητικού Ιχνηλάτη εκτός Κρήτης που να απογοητεύτηκε από το σκυλί του. Και όσοι είναι τέτοιοι, θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται σε δικό τους λάθος (είτε δεν είχαν την απαιτούμενη υπομονή, είτε προσπαθούσαν επίμονα να «κολλήσουν» τον Κρητικό Ιχνηλάτη τους με κάποιο γκέκα. Οι περισσότεροι μάλιστα, είναι τόσο ευχαριστημένοι, που έδωσαν τις άλλες φυλές σε φίλους και κράτησαν αποκλειστικά Κρητικούς Ιχνηλάτες. Υπάρχει δε τέτοια μυστικοπάθεια (όπως και σε άλλους σκύλους άλλων φυλών που κυνηγούν καλά) που πολλοί κρατούν για τον εαυτό τους τις ικανότητές των σκύλων τους. Ας μη ξεχνάμε τις πάμπολλες περιπτώσεις δηλητηριάσεων σκύλων, που προέρχονται από την ζήλια άλλων κυνηγών, διότι είναι άριστοι κυνηγετικά. Φυσικό κι επόμενο να είναι περισσότερες οι φωνές των απογοητευμένων, από τις φωνές των ευχαριστημένων.
Ακόμη, δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί κυνηγοί, ελλείψει γνώσεων ή χρημάτων, στρέφονται σε ημίαιμα σκυλιά, των οποίων οι γονείς είναι άριστοι κυνηγοί, ελπίζοντας την μεταφορά των γονιδίων στα κουτάβια τους. Με θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα.
Τέλος, έχω παρατηρήσει την νοοτροπία των λαγοκυνηγών και των γουρουνοκυνηγών, ειδικότερα στη Θράκη, να στρέφονται στην αγορά της Βουλγαρίας και Τουρκίας προκειμένου να πετύχουν την τέλεια αγορά του κορυφαίου κυνηγόσκυλου. Κάτι αντίστοιχο πιστεύω ότι γίνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα που συνορεύει με βαλκάνιες χώρες.
Δεδομένων λοιπόν των παραπάνω και με τη δική μας βοήθεια ο Κρητικός Ιχνηλάτης πιστεύω ότι πάει καλά και θα πάει ακόμα καλύτερα, όταν τον γνωρίσει ο Έλληνας κυνηγός στην πράξη. Όταν καταλάβουμε (όπως εγώ κατάλαβα) για το τι σκυλί πρόκειται, όχι μόνο θα τρέξουμε να προμηθευτούμε ένα κουτάβι, αλλά θα παθιαστούμε με αυτό, όπως δεν έχουμε παθιαστεί με κανένα άλλο!
Στην άλλη θεματική ενότητα, ο adm πρόσθεσε ένα βιντεάκι με ένα Κρητικό Ιχνηλάτη 6 μηνών εκτός Κρήτης, στην πρώτη του επαφή με λαγό εντός περιφραγμένου. Είναι πέρα για πέρα αληθινό και το σκυλάκι, όντως πήρε ντορό χωρίς καμία υπόδειξη και μάλιστα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η πηγή του βίντεο βρίσκεται σε αυτή τη διεύθυνση:
www.kritikosichnilatis.gr/ajikonakinisi1.html

_________________
Τσαπρούνης Β.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 27, 2008 2:48 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μάιος 26, 2007 12:55 pm
Δημοσιεύσεις: 29
Τοποθεσία: Athens
Περίπου έτσι είναι .
Εσείς όμως οι κάτοχοι και γνώστες του κυνηγιού αυτού στου σκύλου , πρέπει να το προωθήσετε .
Ακούω ότι κυνηγάει καλά στην Κρήτη αλλά όχι στην Υπόλοιπη Ελλάδα που έχει διαφορετικό μορφολογία στο έδαφος .
Εδώ όπως θα έχεις δει , υπάρχουν πολλοί κυνηγοί από την Μακεδονία που κυνηγούν κάμπο σχεδόν , εκεί μπορεί να αποδώσει σε αυτά τα εδάφη . :?:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 27, 2008 8:12 pm 

Εγγραφή: Δευτ Ιαν 28, 2008 8:23 pm
Δημοσιεύσεις: 15
καλησπερα και απο εμενα κατα την αποψη μου για να κυνηγησει καποιος με κρητικο σκυλο υπαρχουν καποιες προυποθεσεις
1.να κυνηγαει καβαλα στα σκυλια
2.να κυνηγα σε μερη σπανα η με χαμηλη βλαστηση
3.να μην περιμενει ο σκυλος του να μαχιζει τον ντορο
4.να μην περιμενει ο σκυλος του να εχει διωξη αναλογη των αλλων ιχνηλατων
και για να εξηγησω λιγο το σημειο 2 για να μην ξαναπαρεξηγηθω σε μερος δασωμενο ο σκυλος θα βγαλει λαγους εμεις δεν θα μπορεσουμε να τους βαρεσουμε και επισης η ταση του λαγου να μπροσαλευει πιο συχνα σε τετοια μερη θα μας δυσκολεψει αλλα οσοι επιλεξουν να κυνηγησουν σε μερη βραχωδη ,σπανα ,που χρειαζεται σκυλος μαστορας στο ξεφωλιασμα σιγουρα δεν θα απογοητευτουν
το προσον του καλα μαθημενου σκυλου ειναι οτι εχει στο μυαλο του τον λαγο οχι το ιχνος του οπως οι περισσοτερες φυλες ιχνηλατων
ο σκυλος κοιταζει την ουσια το ζητουμενο δηλαδη τον λαγο.Εγω προσωπικα κυνηγω σε αλπικη και υποαλπικη ζωνη καθως και σε κοντινα νησια της αττικης και ειμαι ευχαριστημενος εχω προσπαθησει να κυνηγησω σε ελατο και πιο πυκνα μερη με πενιχρα αποτελεσματα ισως φταιω και εγω γιατι δεν εμαθα τα σκυλια μου να κυνηγουν σε τετοια μερη αλλα νομιζω οτι ειναι θεμα του τροπου εργασιας της φυλης εαν ο φιλος Βαιος μπορουσε να μας πει και αυτος σε τι μερη κυνηγα με τα σκυλια του θα ηταν πολυ χρησιμο νομιζω
φιλικα
βαγγελης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 28, 2008 12:25 am 

Εγγραφή: Δευτ Μαρ 17, 2008 1:16 pm
Δημοσιεύσεις: 87
Τοποθεσία: ΡΟΔΟΠΗ
Είναι νωρίς από μέρους μου να μιλήσω για την κυνηγετική τακτική του Κρητικού Ιχνηλάτη εκτός Κρήτης, κρίνοντας τα δικά μου σκυλιά. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω βιντεάκι με κυνηγετικές στιγμές, αν και δυστυχώς προέρχεται από κινητό και η ποιότητά του είναι χαμηλή. Θα προσπαθήσω ωστόσο να ετοιμάσω κάτι από τα υπάρχοντα, για να δείτε πως συμπεριφέρεται κυνηγετικά στο ξεκίνημά του ένας Κρητικός Ιχνηλάτης εκτός Κρήτης. Καλύτερο βέβαια για όλους μας θα ήταν να δούμε βιντεάκια από μεγαλύτερα κι εμπειρότερα σκυλιά.
Το σίγουρο είναι, ότι είναι δύσκολο να χάσουμε σκυλί ή να το περιμένουμε μέχρι το βράδυ, όχι λόγω της μικρής δίωξής του (κάτι που με τον καιρό θα προσπαθήσω να αποδείξω ότι είναι ένα μέγεθος σχετικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες) αλλά γιατί ο σκύλος δεν ακολουθεί ίχνη αλεπούς, κυνηγιέται καβάλα, οπότε ελέγχεται, ενώ η σχέση του με τον ιδιοκτήτη είναι τέτοια που η ενεργώς συμμετοχή στο κυνήγι από τη μεριά του κυνηγού είναι επιβεβλημένη. Επίσης, από τα μέχρι τώρα δείγματα των σκύλων μου, για να κουνηθεί η ουρά τους, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει λαγός κοντά. Ειδικότερα της μικρής. Η ουρά της δεν ξετυλίγεται εάν δεν μυρίσει φρέσκο ίχνος λαγού. Ο αρσενικός, όταν αντιληφθεί ότι ο λαγός είναι κοντά (10 – 15 μέτρα), παρατάει το ντορό και ξεψαχνίζει με πάθος όλα τα πιθανά σημεία που μπορούν να κρύβουν το λαγό.
Τέλος, προτιμώ της ημιορεινές περιοχές, αποφεύγοντας τα μεγαλύτερα υψόμετρα για να μην έχω συναντήσεις με αγριογούρουνα και ζαρκάδια. Έχω βρεθεί και στον ανοιχτό κάμπο, χωρίς να δω διαφορά απόδοσης στην εργασία, οπότε πιστεύω ότι οι κυνηγοί της Μακεδονίας δε θα έχουν πρόβλημα με τον Κρητικό Ιχνηλάτη στο κάμπο, όπως πρόβλημα δε θα έχουν και οι κυνηγοί της Πίνδου, αρκεί να εξασφαλίσουν καλά καρτέρια.

_________________
Τσαπρούνης Β.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 28, 2008 2:28 am 

Εγγραφή: Δευτ Μαρ 17, 2008 1:16 pm
Δημοσιεύσεις: 87
Τοποθεσία: ΡΟΔΟΠΗ


Να με συγχωρέσετε για την κακή ποιότητα του βίντεο. Πρόκειται για νεαρό Κρητικό Ιχνηλάτη στο ξεκίνημά του. Παρατηρούμε όμως την ιχνηλασία του στο έδαφος. Στο συγκεκριμένο βιντεάκι, κατάφερε μετά από λίγο να ξεκόψει και να ανεβεί ψηλότερα στους πρόποδες, όπου πυκνώνει η βλάστηση κι αρχίζουν τα δεντροειδή. Όταν κατάλαβε ότι βρίσκεται κοντά στο γιατάκι του λαγού παράτησε το ντορό και ψάχνωντας σε όλα τα ύποπτα σημείο προσπάθησε να ξεφωλιάσει το λαγό.

_________________
Τσαπρούνης Β.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 03, 2008 7:32 pm 

Εγγραφή: Δευτ Μαρ 17, 2008 1:16 pm
Δημοσιεύσεις: 87
Τοποθεσία: ΡΟΔΟΠΗ
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο για τη δίωξη του Κρητικού Ιχνηλάτη. http://www.kritikosichnilatis.gr/aqkinigetikitaktiki_dioxi.html

_________________
Τσαπρούνης Β.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 28, 2008 1:04 pm 

Εγγραφή: Δευτ Μαρ 17, 2008 1:16 pm
Δημοσιεύσεις: 87
Τοποθεσία: ΡΟΔΟΠΗ

_________________
Τσαπρούνης Β.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 31, 2008 9:39 pm 

Εγγραφή: Δευτ Μαρ 17, 2008 1:16 pm
Δημοσιεύσεις: 87
Τοποθεσία: ΡΟΔΟΠΗ


Ένα μικρό απόσπασμα από πρόσφατο κυνήγι στη Ροδόπη. Δυστυχώς η πρωτοφανής ξηρασία δυσκολεύει την ανίχνευση.

_________________
Τσαπρούνης Β.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Κυνηγώντας με τον Κρητικό σκύλο.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 27, 2011 5:54 am 

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 26, 2011 5:40 am
Δημοσιεύσεις: 22
:roll:


Τελευταία επεξεργασία από psiras και Πέμ Νοέμ 08, 2012 8:08 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Κυνηγώντας με τον Κρητικό σκύλο.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 20, 2011 5:13 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Φεβ 07, 2011 9:18 pm
Δημοσιεύσεις: 23
Τοποθεσία: Νοτια..... Αστερουσια
Ενα βιντεο με την Ιρμα δεν βλεπουμε θυραμα
http://youtu.be/DLjsEB0ZBEY

_________________
Δεν θα σε ξεχασω

Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Κυνηγώντας με τον Κρητικό σκύλο.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 20, 2011 11:04 pm 

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 26, 2011 5:40 am
Δημοσιεύσεις: 22
:roll:


Τελευταία επεξεργασία από psiras και Πέμ Νοέμ 08, 2012 8:09 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Κυνηγώντας με τον Κρητικό σκύλο.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 22, 2011 2:10 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Φεβ 07, 2011 9:18 pm
Δημοσιεύσεις: 23
Τοποθεσία: Νοτια..... Αστερουσια
Παντα ο κρητικος ητανε ατιθασος ανυπακουος και κυνηγουσε για παρτη του και οταν ηθελε, θελει πολυ δουλεια να βγει εαν πετυχει ομως το πειραμα ειναι απιαστος ,τωρα τελευταια εχω δει σκυλια που κατα την γνωμη μου δεν εχουν καμια σχεση μαλλον ειναι του σωληνα,και πριν μερικες μερες ειδα καποιο και σκεφτηκα μηπως κατεβηκαν οι λυκοι εδω στην κρητη,Εχθες πηγα με ενα φιλο απο τις 16.00 εως τις 20.30 ολη την ωρα ητανε μαζι μου δεν εβαλε την μουρη της κατω,ο φιλος ειχε 2 γκεκα ολη την ωρα ηθελε να μαλωσει μαζι τους επειδη ερχοταν κοντα μου,σημερα πηγα στην βολτα και σε μια στιγμη την κοπανησε,μετα απο πολυ ωρα ηρθε γεματη χαρα,αλλες φορες δεν υπαρχει περιπτωση να υπαρχει λαγος και να μην των βγαλουμε,και αλλες φορες ειναι σαν το φυτο,αυτο συμβαινει ισως οτι ειμαι και ο δευτερος κατοχος,και ετσι ειχε μαθει,παντος θελει μεγαλη προσπαθεια εαν εχεις τετοιο σκυλο,οτι παρετερο χρειαστης ρωτησε με,
παντως επειδη κοντεψα να παθω εγκεφαλικο απο τις φωνες σημερα των εδωσα

_________________
Δεν θα σε ξεχασω

Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 14 Δημοσιεύσεις ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum