Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 4 Δημοσιεύσεις ]
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Κυνήγι στις ΗΠΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 01, 2008 1:05 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2007 1:55 pm
Δημοσιεύσεις: 664
Τοποθεσία: Αθήνα
Κυνήγι αγριόγαλου στις ΗΠΑ με ενέδρα ! 8)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1oGUKotLM1E[/youtube]


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Κυνήγι στις ΗΠΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 12, 2015 11:28 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 9:13 pm
Δημοσιεύσεις: 1200
Τοποθεσία: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Δράττοντας της ευκαιρίας λόγο χαλάρωσης των επαγγελματικών υποχρεώσεων είπα να σας γράψω την πρόσφατη εμπειρία μου από κυνήγι στης ΗΠΑ που απρόσμενα έκανα στο ταξίδι αναψυχής που είχα προγραμματίσει.
Το ταξίδι έγινε κατόπιν πρόσκλησης φίλων στο τέλος Νοεμβρη αρχές Δεκέμβρη και λίγες εβδομάδες πριν είχα γνωρίσει την θεια της γυναίκας μου που μένει Ν Υόρκη και που όπως σας είχα γράψει είχε πάθος και αυτή & ο σύζυγος της με το κυνήγι.
Τίποτα όμως δεν είχα καταλάβει τότε για το τι πάει να πει πάθος για κυνήγι..
Φτάσαμε στην Ν. Υόρκη τετάρτη και το ραντεβού με τους συγγενείς κυνηγούς ήταν την παρασκευή το πρωί. Το ραντεβού δόθηκε 180 χλμ μακριά από εκεί που μέναμε εμείς (εμείς μέναμε Ν.jersey ) που για τα εκεί δεδομένα ήταν 1 ώρα με το αυτοκίνητο.
Ανεβήκαμε βόρεια της πολιτείας της Ν..Υόρκης, στα βουνά, σε απόσταση 2 ωρών περίπου ή 280 χλμ σε ένα τοπίο στην αρχή με οξιά και αραιά δένδρα και στην συνεχεία με ανάμικτο ελατό. Αν και χαμηλά είχε παρδαλό χιόνι όσο ανεβαίναμε η χιονοκάλυψη ήταν πλήρης
Εικόνα
Ο θειος μου είπε στην διαδρομή πως είχε ταΐσει τα ελάφια στο ιδιόκτητο χώρο του και πως είχε δει από τις κάμερες που είχε βάλει ένα ωραίο αρσενικό για να χτυπήσουμε.
Όταν φτάσαμε στο σπίτι του στο χωράφι (μια έκταση 100 στρ περίπου με δασός και πλαγιά ) κατάλαβα απο την πτώτη εικόνα ότι επρόκειτο για κυνηγητικό καταφύγιο προϊόν του οικογενειακού πάθους τους.
ΕικόναΕικόνα

Θα ερχόταν για Σ/κ ,ο γαμπρός με την κόρη τους (φανατικοί κυνηγοί ) και ο γιος τους επίσης κυνηγός με τα σκυλιά του…
Με το που μπήκα στο σπίτι έπαθα την δεύτερη πλακά μου…..Παντού και τα πάντα έδειχναν ότι επισπεύτηκα ανθρώπους που τους άρεσε αυτό που έκαναν ….οι μπριζες ,τα φωτιστικά ,τα μαξιλάρια ,οι κρεμαστές, τα κουβερλι ,οι σταχτο θηκες, κουβέρτες , τα ποτηρια ,τα πιάτα όλα με κυνηγητικές παραστάσεις.
ΕικόναΕικόναΕικόνα
Εικόνα

Όταν μαζεύτηκε όλη η οικογένεια αργά το απόγευμα μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Η επίσκεψη του θηροφυλακα .
Ο θηροφυλακας εκεί έχει μεγαλύτερη αρμοδιότητα από ότι ο αστυφύλακας…Οπλισμένος εννοείτε, μπορεί να μπει χωρίς ένταλμα στο σπίτι να ανοίξει το ψυγείο και ότι θήραμα βρει εφόσον δεν έχει την ετικέτα της άδειας να το κατάσχει και να βεβαίωση πρόστιμο.
Μας επισκέφτηκε διότι είδε την ταΐστρα που είχε ο θειος μου και ταΐσε ενώ το τάισμα σταματά 1 μήνα πριν την έναρξη κυνηγίου (καρφωτή από τον γείτονα) . Στον ισχυρισμό ότι το έκανε για τα κοτόπουλα που είχε στο χωράφι, ο θηροφύλακας του έδειξε την κασέτα από την κάμερα (που είχε αντιγράψει)….η κλήση κόπηκε & το πρόστιμο βεβαιώθηκε αμέσως 150$ ήταν, εφόσον αποδεχτείς την κλήση (λες αν είσαι ένοχος ή όχι) .
ΕικόναΕικόνα

Η δε ποινή ήταν να μην κυνηγηθεί το μέρος αυτό μέχρι το τέλος της σεζόν. Να σας πω εδώ πως σε ιδιόκτητο χώρο (ακόμα και τα δάση εκεί είναι ιδιόκτητα) δεν μπορείς να κυνηγήσεις χωρίς την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη και μιας & αναφερθήκαμε για τα του κυνηγίου ας αρχίσουμε με την νομοθεσία .ο κάθε κυνηγός- άδεια ,έχει δικαίωμα σε ένα αρσενικό ελάφι πάνω από 5αρι ( πάνω από πέντε διακλαδώσεις στα κέρατα συνολικά ) .
Οι άδειες που δικαιούσαι είναι 1 για κανονικό όπλο (ραβδωτό ) ,1 για τόξο , 1 για εμπροσθογεμές ραβδωτό (ξεχωριστά το καψούλι , η τάπα ,το βλήμα). Σύνολο 3 ελάφια για κάθε κυνηγό εάν βγάλει και πληρώσει όλες τις άδειες. Το κόστος κάθε άδειας είναι περίπου 50 ευρώ.
Κάθε χρόνο γίνετε κλήρωση ανάλογα με την ετήσια καταμέτρηση και οι τυχεροί (βγαίνουν από το computer) δικαιούνται και 1 θηλυκό.
Στην οικογένεια όλοι είχαν και τις 2 άδειες και ο θειος & του εμπροσθογεμές άρα 5 χ2 = 10+1= 11 ελάφια και είχαν πάρει τα 8 τους είχαν μείνει 3 (ένα με κανονικό όπλο ,το ένα με τόξο ,ένα με εμπροσθογεμές ) και ένα θηλυκό που τους είχε κάτσει από την κλήρωση.
Η άδεια για υδρόβια είναι διαφορετική και για λαγό διαφορετική. Των παπιών είναι περίπου στα 20 ευρώ και του λαγού στο 30 ευρώ.Εικόνα
Εδώ βλέπετε την οπλοθήκη του θειου(της θειας μου ήταν στο σπίτι στην Ν.Υόρκη) μου που είχε συνολικά 7 όπλα (τα δυο ήταν λειοκανα) και 2 τόξα με εκπληκτικές ικανότητες και με βέλη ξυράφια που διαπερνούσαν το ελάφι σε απόσταση 30 μέτρων.Τα δε ραβδωτά ήταν magnum και ειχαν απόσταση βολης (με την καλή διοπτρα που είχαν εως και 600 μέτρα).
ΕικόναΕικόνα

Με δεδομένο ότι δεν μπορούσαμε να κυνηγήσουμε στο μέρος μας, αναγκάστηκαν να πέσουν τηλέφωνα στους αγρότες (χωρίς την έγκριση τους δεν μπορείς να μπεις σε ξένο χωράφι) και να πάμε στα τυφλά πλέον την άλλη μέρα το πρωί.
Σηκωθήκαμε από την νύχτα…ο κυρ Γιάννης δεν θα ερχόταν αλλά σηκώθηκε να μου ετοιμάσει κονιάκ , καφέ, πρωινό . θα πηγαίναμε εγώ ,ο γαμπρός ( η κόρη λόγο εγκυμοσήνης δεν μπορούσε) και η θεια (αναγκαστικά γιατί εγώ δεν είχα άδεια ).
ΕικόναΕικόνα

Ευτυχώς είχαν φέρει το κατάλληλο εξοπλισμό και ρουχισμό γιατί χωρίς αυτόν δεν την έβγαζα καθαρή…
ΕικόναΕικόναΕικόνα

Το πρωί στο αυτοκίνητο -9 ….πάγος και χιόνι παντού.
Εικόνα
Οι οδηγίες ήταν, μόνο αρσενικό και κρατούσαμε την πισινή για θηλυκο στο τέλος του σ/κ
Το μέρος το βλέπετε από την φώτο….
Εικόνα

το χωράφι περίπου 600 μετρά κάθετα στο ρέμα και 300 μέτρα από δάσος σε δάσος (που όμως απαγορευόταν να ρίξω λόγο κίνδυνου ατυχήματος)…εκεί βρισκόταν ο Θάνος (ο γαμπρός).
Εικόνα

Εμείς με την θεια επιλέξαμε την σκηνή στην μεση. Αν και μέσα σε σκηνή η πολύ παγωνιά ήταν απαγορευτική για πάνω από 2 ώρες κυνήγι.
ΕικόναΕικόνα

Το πρωινό ήταν φανταστικό με πρωτόγνωρους για μένα ήχους από άγριες γαλοπούλες, και χήνες, σκίουρους αλλά και τον εκκωφαντικό ήχο από τα γύρω όπλα ,από ποιο τυχερούς η ποιο καλά προετοιμασμένους. Να σκεφτείτε πρώτη φορά το κινητό έβγαλε ένδειξη αδύνατης λειτουργίας λόγο ψύχους ( ο Σάββας μας είπε στον ασύρματο ότι είχε – 12 έξω )
Περίπου στις 9.30 πήραμε τον δρόμο της επιστρωφής
ΕικόναΕικόνα

Στο σπίτι ετοιμάστηκε το μεσημεριανό που όπως αναμενόταν είχε κυνήγι, μπιφτέκια και λουκάνικα από ελάφι και σούπα γαλοπούλας....
Στο ενδιάμεσο πήρα μαθήματα (μαζί και η γυναίκα μου) σκοποβολής με ένα μικρού διαμετρήματος όπλο κυρίως για την χρήση της διόπτρας και της σωστής απόστασης του ματιού από το κιάλι.
Εικόνα

Μετά επισκευτήκαμε την....... "μικρή" τροπαιοθηκη στο υπόγειο ( η μεγάλη είναι στο σπίτι στην Ν Υόρκη) που είχε από όλα μέχρι και Αλκη από κυνήγι που έκανε ποιο βόρεια…μου λέει διάλεξε και πάρε …..αλλά που να το έβαζα??????

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

Εν τω μεταξύ καταστρώναμε το σχέδιο για το απόγευμα σε άλλο μέρος αυτή την φορά.
Μαζί μου θα ερχόταν ο γιος τους ο Νίκος που είχε περισσότερο πάθος στο κυνήγι του λαγού με σκυλιά και όχι τόσο στο ελαφι. Δυστηχως με τόσο χιόνι δεν μπορούσαν να δουλέψουν τα σκυλιά όποτε ήρθε για ελάφι.
Πλήρως εξοπλισμένοι για άλλη μια φορά αλλά πουθενά ελάφια….
ΕικόναΕικόναΕικόνα

Στο γυρισμό 3 θηλυκά πέρασαν μπροστα μας αλλά ο χαμηλος φωτισμός δεν μου έδωσε ευκαιρία για καλή φώτο.
Στον δρόμο για το σπίτι πολλά ,αρσενικά ,θηλυκα ανάμεσα στα σπίτια, ειδικά θηλυκα πολλά γύρω από το αγρόκτημα…..
ΕικόναΕικόνα

και πολλά περισσότερα συνάντησε η γυναίκα μου στην βόλτα που κανάνε με την θεια της…
Όμως έτσι είναι το κυνήγι. Αλλού τα περιμένεις αλλού σου βγαίνουν
Το επόμενο πρωί ήρθε ο θειος μαζί και χωριστήκαμε εγώ με τον Σάββα και ο θειος μόνος του.
ΕικόναΕικόνα

εμείς πήγαμε μέσα στο δασός σε ένα σημείο που είχε δει την προηγούμενη μέρα ο Σάββας θηλυκά και σήμερα είχαμε το ελεύθερο να ρίξουμε…
Στον δρόμο για το δασός ένα κοπάδι άγριες γαλοπούλες μας πρόδωσε με πολύ θόρυβο….
ΕικόναΕικόνα

Τα ίχνη από τα ελάφια ήταν εκεί αλλά τα ελάφια άφαντα….
Εμείς ακίνητοι επιβλέπαμε τον τομέα μας με το καφέ μας και τις σταφίδες…..εις μάτην όμως….
ΕικόναΕικόνα

Η ώρα περνούσε και έπρεπε να γυρίσουμε να ετοιμαστούμε για την επιστροφή
Δυστυχώς την πρώτη μου φορά δεν ευτύχησα να έχω στενή επαφή με το big game της USA. Ο θειος μου είπε πως την επομένη φορά εάν πάω θα βγάλω άδεια με 50 ευρώ για ένα μόνο ελάφι αρκεί να έχω μαζί μου την άδεια κυνηγίου από Ελλάδα…και να προτιμήσω αρχές Νοέμβρη.
Εντύπωση μου έκανε στον δρόμο της επιστροφής η πληθώρα των σκοτωμένων ελαφιών στην εθνική οδό και όπως μου είπαν είναι ο Νο 1 κίνδυνος για πρόκληση ατυχήματος και οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν εextra χρέωση για να καλύψουν αυτόν το κίνδυνο. Η τύχη μας επιφύλαξε και μια κοντινή επαφή το απόγευμα έξω από το σπίτι στο Ν Jersey με έναν μεγάλο αρσενικό…..
ΕικόναΕικόνα

Αν δεν σε πάει δεν σε πάει με τίποτα..
Εκτός του Big game η Αμερική έχει πληθώρα υδρόβιων που δυστυχώς στην πολιτεία που ήμουν είχε λήξει όποτε αρκέστηκα μόνo σε φώτο.
Πολλές Φώτο παντού μα παντού χήνες και πάπιες σε σημείο που η ενασχόληση μου με αυτές να βάλουν σε δοκιμασία τα νεύρα της γυναίκας μου. , και να αποκτήσω το παρατσούκλι από τους αμερικανούς φίλους μας goose man….
ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

Όπου είχε γκαζόν η γρασίδι αυτές εκεί σε κοπάδια ειδικά τα γήπεδα ποδόσφαιρου ήταν γεμάτα…..Κάθε απόγευμα γινοταν παρτι οταν βγαίναν απο την λίμνη ή απο την θάλασσα.
ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

Και αυτές λες και ξέραν ότι τελείωσε η περίοδος ήρεμες …..
Εικόνα

Το κυνήγι τους ξεκινά από τον Σεπτέμβριο αλλά ενδιάμεσα σταματά και ξαναρχίζει και αυτό ποικίλει από πολιτεία σε πολιτεία ..επίσης μέσα στην άνοιξη ανοίγει για δυο εβδομάδες ο αρσενικός αγριόγαλος (1 το άτομο) με κάλεσμα και κράχτες….Η θηλύκια ανοίγει τον Νοέμβριο για 3 εβδομάδες..(1 το άτομο)
Δεν μπορώ βέβαια να μην σταθώ στην επίσκεψη στον παράδεισο του κυνηγού τον cabellas. Ένα δώρο από τους φίλους μας, που δεν μπόρεσα να πάω για υδρόβια όπως μου είχαν υποσχεθεί ,γιατί δεν ήξεραν ακριβώς τις ημερομηνίες λήξης ,δεν είναι κυνηγοί βλέπεις. Αν και 2 ½ ώρες δρόμο μακριά άξιζε τον κόπο.
ΕικόναΕικόνα

Τα λόγια περιττά….σε ένα κατάστημα 25 στρεμμάτων!!!!!! παρακαλώ…

Εντύπωση μου έκανε ότι εκτός του cabela κυνηγητικά είδη βρίσκεις παντού σε κάθε σουπερ μάρκετ. Και δεν μιλάμε για απλά είδη αλλά ειδικευμένα ….Επίσης ρούχα παραλλαγής υπάρχουν παντού από τα είδη μπε μπε μέχρι ρούχα καθημερινότητας…Έχουν μεγάλη εξοικείωση σε κάθε τι έχει σχέση με το κυνήγι…
Δεν μιλώ για τα όπλα γιατί εκεί θα ανοίξουμε ένα μεγάλο κεφάλαιο και δεν είναι της παρούσης
Ελπίζω να μην κούρασα αλλά σας το είχα υποσχεθεί και ελπίζω να πήρατε μια γεύση από τα εκεί δεδομένα……Προσπάθησα να βάλω όσο ποιο πολλές φώτο μπορούσα (το αρχείο μου έχει πάνω απο 500) για να έχετε μια καλίτερη εικόνα .
Οτι ανέφερα σε σχεση με περιόδους & καρπώσεις & τιμές αδειών αφορουν την πολιτεία της Ν. Υόρκης ,γιατι όλα αλλάζουν από πολιτεία σε πολιτεία.
Σίγουρα εάν με έχει καλά ο θεός θα ήθελα να το ξανακάνω αφού πήρα την πρώτη γεύση . Την επόμενη φορά θα αφιερώσω περισσοτερες μέρες στο βουνό με ή χωρίς την γυναίκα και θα αποτυπώσω καλύτερα όλη την διαδικασία. Η πρώτη μου φορά ήταν περισσότερο γνωριμίας ……..

_________________
"Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου, δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά."Hubert Humphrey
Εικόνα,Εικόνα,Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Κυνήγι στις ΗΠΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 16, 2015 9:43 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Σεπ 25, 2010 3:45 pm
Δημοσιεύσεις: 1487
Τοποθεσία: ν.σερρων
ΚΕΡΜΕΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ έγραψε:
Δράττοντας της ευκαιρίας λόγο χαλάρωσης των επαγγελματικών υποχρεώσεων είπα να σας γράψω την πρόσφατη εμπειρία μου από κυνήγι στης ΗΠΑ που απρόσμενα έκανα στο ταξίδι αναψυχής που είχα προγραμματίσει.
Το ταξίδι έγινε κατόπιν πρόσκλησης φίλων στο τέλος Νοεμβρη αρχές Δεκέμβρη και λίγες εβδομάδες πριν είχα γνωρίσει την θεια της γυναίκας μου που μένει Ν Υόρκη και που όπως σας είχα γράψει είχε πάθος και αυτή & ο σύζυγος της με το κυνήγι.
Τίποτα όμως δεν είχα καταλάβει τότε για το τι πάει να πει πάθος για κυνήγι..
Φτάσαμε στην Ν. Υόρκη τετάρτη και το ραντεβού με τους συγγενείς κυνηγούς ήταν την παρασκευή το πρωί. Το ραντεβού δόθηκε 180 χλμ μακριά από εκεί που μέναμε εμείς (εμείς μέναμε Ν.jersey ) που για τα εκεί δεδομένα ήταν 1 ώρα με το αυτοκίνητο.
Ανεβήκαμε βόρεια της πολιτείας της Ν..Υόρκης, στα βουνά, σε απόσταση 2 ωρών περίπου ή 280 χλμ σε ένα τοπίο στην αρχή με οξιά και αραιά δένδρα και στην συνεχεία με ανάμικτο ελατό. Αν και χαμηλά είχε παρδαλό χιόνι όσο ανεβαίναμε η χιονοκάλυψη ήταν πλήρης
Εικόνα
Ο θειος μου είπε στην διαδρομή πως είχε ταΐσει τα ελάφια στο ιδιόκτητο χώρο του και πως είχε δει από τις κάμερες που είχε βάλει ένα ωραίο αρσενικό για να χτυπήσουμε.
Όταν φτάσαμε στο σπίτι του στο χωράφι (μια έκταση 100 στρ περίπου με δασός και πλαγιά ) κατάλαβα απο την πτώτη εικόνα ότι επρόκειτο για κυνηγητικό καταφύγιο προϊόν του οικογενειακού πάθους τους.
ΕικόναΕικόνα

Θα ερχόταν για Σ/κ ,ο γαμπρός με την κόρη τους (φανατικοί κυνηγοί ) και ο γιος τους επίσης κυνηγός με τα σκυλιά του…
Με το που μπήκα στο σπίτι έπαθα την δεύτερη πλακά μου…..Παντού και τα πάντα έδειχναν ότι επισπεύτηκα ανθρώπους που τους άρεσε αυτό που έκαναν ….οι μπριζες ,τα φωτιστικά ,τα μαξιλάρια ,οι κρεμαστές, τα κουβερλι ,οι σταχτο θηκες, κουβέρτες , τα ποτηρια ,τα πιάτα όλα με κυνηγητικές παραστάσεις.
ΕικόναΕικόναΕικόνα
Εικόνα

Όταν μαζεύτηκε όλη η οικογένεια αργά το απόγευμα μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Η επίσκεψη του θηροφυλακα .
Ο θηροφυλακας εκεί έχει μεγαλύτερη αρμοδιότητα από ότι ο αστυφύλακας…Οπλισμένος εννοείτε, μπορεί να μπει χωρίς ένταλμα στο σπίτι να ανοίξει το ψυγείο και ότι θήραμα βρει εφόσον δεν έχει την ετικέτα της άδειας να το κατάσχει και να βεβαίωση πρόστιμο.
Μας επισκέφτηκε διότι είδε την ταΐστρα που είχε ο θειος μου και ταΐσε ενώ το τάισμα σταματά 1 μήνα πριν την έναρξη κυνηγίου (καρφωτή από τον γείτονα) . Στον ισχυρισμό ότι το έκανε για τα κοτόπουλα που είχε στο χωράφι, ο θηροφύλακας του έδειξε την κασέτα από την κάμερα (που είχε αντιγράψει)….η κλήση κόπηκε & το πρόστιμο βεβαιώθηκε αμέσως 150$ ήταν, εφόσον αποδεχτείς την κλήση (λες αν είσαι ένοχος ή όχι) .
ΕικόναΕικόνα

Η δε ποινή ήταν να μην κυνηγηθεί το μέρος αυτό μέχρι το τέλος της σεζόν. Να σας πω εδώ πως σε ιδιόκτητο χώρο (ακόμα και τα δάση εκεί είναι ιδιόκτητα) δεν μπορείς να κυνηγήσεις χωρίς την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη και μιας & αναφερθήκαμε για τα του κυνηγίου ας αρχίσουμε με την νομοθεσία .ο κάθε κυνηγός- άδεια ,έχει δικαίωμα σε ένα αρσενικό ελάφι πάνω από 5αρι ( πάνω από πέντε διακλαδώσεις στα κέρατα συνολικά ) .
Οι άδειες που δικαιούσαι είναι 1 για κανονικό όπλο (ραβδωτό ) ,1 για τόξο , 1 για εμπροσθογεμές ραβδωτό (ξεχωριστά το καψούλι , η τάπα ,το βλήμα). Σύνολο 3 ελάφια για κάθε κυνηγό εάν βγάλει και πληρώσει όλες τις άδειες. Το κόστος κάθε άδειας είναι περίπου 50 ευρώ.
Κάθε χρόνο γίνετε κλήρωση ανάλογα με την ετήσια καταμέτρηση και οι τυχεροί (βγαίνουν από το computer) δικαιούνται και 1 θηλυκό.
Στην οικογένεια όλοι είχαν και τις 2 άδειες και ο θειος & του εμπροσθογεμές άρα 5 χ2 = 10+1= 11 ελάφια και είχαν πάρει τα 8 τους είχαν μείνει 3 (ένα με κανονικό όπλο ,το ένα με τόξο ,ένα με εμπροσθογεμές ) και ένα θηλυκό που τους είχε κάτσει από την κλήρωση.
Η άδεια για υδρόβια είναι διαφορετική και για λαγό διαφορετική. Των παπιών είναι περίπου στα 20 ευρώ και του λαγού στο 30 ευρώ.Εικόνα
Εδώ βλέπετε την οπλοθήκη του θειου(της θειας μου ήταν στο σπίτι στην Ν.Υόρκη) μου που είχε συνολικά 7 όπλα (τα δυο ήταν λειοκανα) και 2 τόξα με εκπληκτικές ικανότητες και με βέλη ξυράφια που διαπερνούσαν το ελάφι σε απόσταση 30 μέτρων.Τα δε ραβδωτά ήταν magnum και ειχαν απόσταση βολης (με την καλή διοπτρα που είχαν εως και 600 μέτρα).
ΕικόναΕικόνα

Με δεδομένο ότι δεν μπορούσαμε να κυνηγήσουμε στο μέρος μας, αναγκάστηκαν να πέσουν τηλέφωνα στους αγρότες (χωρίς την έγκριση τους δεν μπορείς να μπεις σε ξένο χωράφι) και να πάμε στα τυφλά πλέον την άλλη μέρα το πρωί.
Σηκωθήκαμε από την νύχτα…ο κυρ Γιάννης δεν θα ερχόταν αλλά σηκώθηκε να μου ετοιμάσει κονιάκ , καφέ, πρωινό . θα πηγαίναμε εγώ ,ο γαμπρός ( η κόρη λόγο εγκυμοσήνης δεν μπορούσε) και η θεια (αναγκαστικά γιατί εγώ δεν είχα άδεια ).
ΕικόναΕικόνα

Ευτυχώς είχαν φέρει το κατάλληλο εξοπλισμό και ρουχισμό γιατί χωρίς αυτόν δεν την έβγαζα καθαρή…
ΕικόναΕικόναΕικόνα

Το πρωί στο αυτοκίνητο -9 ….πάγος και χιόνι παντού.
Εικόνα
Οι οδηγίες ήταν, μόνο αρσενικό και κρατούσαμε την πισινή για θηλυκο στο τέλος του σ/κ
Το μέρος το βλέπετε από την φώτο….
Εικόνα

το χωράφι περίπου 600 μετρά κάθετα στο ρέμα και 300 μέτρα από δάσος σε δάσος (που όμως απαγορευόταν να ρίξω λόγο κίνδυνου ατυχήματος)…εκεί βρισκόταν ο Θάνος (ο γαμπρός).
Εικόνα

Εμείς με την θεια επιλέξαμε την σκηνή στην μεση. Αν και μέσα σε σκηνή η πολύ παγωνιά ήταν απαγορευτική για πάνω από 2 ώρες κυνήγι.
ΕικόναΕικόνα

Το πρωινό ήταν φανταστικό με πρωτόγνωρους για μένα ήχους από άγριες γαλοπούλες, και χήνες, σκίουρους αλλά και τον εκκωφαντικό ήχο από τα γύρω όπλα ,από ποιο τυχερούς η ποιο καλά προετοιμασμένους. Να σκεφτείτε πρώτη φορά το κινητό έβγαλε ένδειξη αδύνατης λειτουργίας λόγο ψύχους ( ο Σάββας μας είπε στον ασύρματο ότι είχε – 12 έξω )
Περίπου στις 9.30 πήραμε τον δρόμο της επιστρωφής
ΕικόναΕικόνα

Στο σπίτι ετοιμάστηκε το μεσημεριανό που όπως αναμενόταν είχε κυνήγι, μπιφτέκια και λουκάνικα από ελάφι και σούπα γαλοπούλας....
Στο ενδιάμεσο πήρα μαθήματα (μαζί και η γυναίκα μου) σκοποβολής με ένα μικρού διαμετρήματος όπλο κυρίως για την χρήση της διόπτρας και της σωστής απόστασης του ματιού από το κιάλι.
Εικόνα

Μετά επισκευτήκαμε την....... "μικρή" τροπαιοθηκη στο υπόγειο ( η μεγάλη είναι στο σπίτι στην Ν Υόρκη) που είχε από όλα μέχρι και Αλκη από κυνήγι που έκανε ποιο βόρεια…μου λέει διάλεξε και πάρε …..αλλά που να το έβαζα??????

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

Εν τω μεταξύ καταστρώναμε το σχέδιο για το απόγευμα σε άλλο μέρος αυτή την φορά.
Μαζί μου θα ερχόταν ο γιος τους ο Νίκος που είχε περισσότερο πάθος στο κυνήγι του λαγού με σκυλιά και όχι τόσο στο ελαφι. Δυστηχως με τόσο χιόνι δεν μπορούσαν να δουλέψουν τα σκυλιά όποτε ήρθε για ελάφι.
Πλήρως εξοπλισμένοι για άλλη μια φορά αλλά πουθενά ελάφια….
ΕικόναΕικόναΕικόνα

Στο γυρισμό 3 θηλυκά πέρασαν μπροστα μας αλλά ο χαμηλος φωτισμός δεν μου έδωσε ευκαιρία για καλή φώτο.
Στον δρόμο για το σπίτι πολλά ,αρσενικά ,θηλυκα ανάμεσα στα σπίτια, ειδικά θηλυκα πολλά γύρω από το αγρόκτημα…..
ΕικόναΕικόνα

και πολλά περισσότερα συνάντησε η γυναίκα μου στην βόλτα που κανάνε με την θεια της…
Όμως έτσι είναι το κυνήγι. Αλλού τα περιμένεις αλλού σου βγαίνουν
Το επόμενο πρωί ήρθε ο θειος μαζί και χωριστήκαμε εγώ με τον Σάββα και ο θειος μόνος του.
ΕικόναΕικόνα

εμείς πήγαμε μέσα στο δασός σε ένα σημείο που είχε δει την προηγούμενη μέρα ο Σάββας θηλυκά και σήμερα είχαμε το ελεύθερο να ρίξουμε…
Στον δρόμο για το δασός ένα κοπάδι άγριες γαλοπούλες μας πρόδωσε με πολύ θόρυβο….
ΕικόναΕικόνα

Τα ίχνη από τα ελάφια ήταν εκεί αλλά τα ελάφια άφαντα….
Εμείς ακίνητοι επιβλέπαμε τον τομέα μας με το καφέ μας και τις σταφίδες…..εις μάτην όμως….
ΕικόναΕικόνα

Η ώρα περνούσε και έπρεπε να γυρίσουμε να ετοιμαστούμε για την επιστροφή
Δυστυχώς την πρώτη μου φορά δεν ευτύχησα να έχω στενή επαφή με το big game της USA. Ο θειος μου είπε πως την επομένη φορά εάν πάω θα βγάλω άδεια με 50 ευρώ για ένα μόνο ελάφι αρκεί να έχω μαζί μου την άδεια κυνηγίου από Ελλάδα…και να προτιμήσω αρχές Νοέμβρη.
Εντύπωση μου έκανε στον δρόμο της επιστροφής η πληθώρα των σκοτωμένων ελαφιών στην εθνική οδό και όπως μου είπαν είναι ο Νο 1 κίνδυνος για πρόκληση ατυχήματος και οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν εextra χρέωση για να καλύψουν αυτόν το κίνδυνο. Η τύχη μας επιφύλαξε και μια κοντινή επαφή το απόγευμα έξω από το σπίτι στο Ν Jersey με έναν μεγάλο αρσενικό…..
ΕικόναΕικόνα

Αν δεν σε πάει δεν σε πάει με τίποτα..
Εκτός του Big game η Αμερική έχει πληθώρα υδρόβιων που δυστυχώς στην πολιτεία που ήμουν είχε λήξει όποτε αρκέστηκα μόνo σε φώτο.
Πολλές Φώτο παντού μα παντού χήνες και πάπιες σε σημείο που η ενασχόληση μου με αυτές να βάλουν σε δοκιμασία τα νεύρα της γυναίκας μου. , και να αποκτήσω το παρατσούκλι από τους αμερικανούς φίλους μας goose man….
ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

Όπου είχε γκαζόν η γρασίδι αυτές εκεί σε κοπάδια ειδικά τα γήπεδα ποδόσφαιρου ήταν γεμάτα…..Κάθε απόγευμα γινοταν παρτι οταν βγαίναν απο την λίμνη ή απο την θάλασσα.
ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

Και αυτές λες και ξέραν ότι τελείωσε η περίοδος ήρεμες …..
Εικόνα

Το κυνήγι τους ξεκινά από τον Σεπτέμβριο αλλά ενδιάμεσα σταματά και ξαναρχίζει και αυτό ποικίλει από πολιτεία σε πολιτεία ..επίσης μέσα στην άνοιξη ανοίγει για δυο εβδομάδες ο αρσενικός αγριόγαλος (1 το άτομο) με κάλεσμα και κράχτες….Η θηλύκια ανοίγει τον Νοέμβριο για 3 εβδομάδες..(1 το άτομο)
Δεν μπορώ βέβαια να μην σταθώ στην επίσκεψη στον παράδεισο του κυνηγού τον cabellas. Ένα δώρο από τους φίλους μας, που δεν μπόρεσα να πάω για υδρόβια όπως μου είχαν υποσχεθεί ,γιατί δεν ήξεραν ακριβώς τις ημερομηνίες λήξης ,δεν είναι κυνηγοί βλέπεις. Αν και 2 ½ ώρες δρόμο μακριά άξιζε τον κόπο.
ΕικόναΕικόνα

Τα λόγια περιττά….σε ένα κατάστημα 25 στρεμμάτων!!!!!! παρακαλώ…

Εντύπωση μου έκανε ότι εκτός του cabela κυνηγητικά είδη βρίσκεις παντού σε κάθε σουπερ μάρκετ. Και δεν μιλάμε για απλά είδη αλλά ειδικευμένα ….Επίσης ρούχα παραλλαγής υπάρχουν παντού από τα είδη μπε μπε μέχρι ρούχα καθημερινότητας…Έχουν μεγάλη εξοικείωση σε κάθε τι έχει σχέση με το κυνήγι…
Δεν μιλώ για τα όπλα γιατί εκεί θα ανοίξουμε ένα μεγάλο κεφάλαιο και δεν είναι της παρούσης
Ελπίζω να μην κούρασα αλλά σας το είχα υποσχεθεί και ελπίζω να πήρατε μια γεύση από τα εκεί δεδομένα……Προσπάθησα να βάλω όσο ποιο πολλές φώτο μπορούσα (το αρχείο μου έχει πάνω απο 500) για να έχετε μια καλίτερη εικόνα .
Οτι ανέφερα σε σχεση με περιόδους & καρπώσεις & τιμές αδειών αφορουν την πολιτεία της Ν. Υόρκης ,γιατι όλα αλλάζουν από πολιτεία σε πολιτεία.
Σίγουρα εάν με έχει καλά ο θεός θα ήθελα να το ξανακάνω αφού πήρα την πρώτη γεύση . Την επόμενη φορά θα αφιερώσω περισσοτερες μέρες στο βουνό με ή χωρίς την γυναίκα και θα αποτυπώσω καλύτερα όλη την διαδικασία. Η πρώτη μου φορά ήταν περισσότερο γνωριμίας ……..

μπραβω ρε γιωργο :wink: :wink: σου ευχωμαι να ξαναπας και να περασης ακωμη καλητερααααα :wink: :wink: που εισαιιιι χαθηκες απο το φωρουμ :roll: :roll:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Κυνήγι στις ΗΠΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 22, 2015 7:53 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Οκτ 07, 2009 10:49 pm
Δημοσιεύσεις: 1588
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής- Δυτική Πελοπόννησος
Είναι πραγματικά μεγάλη εμπειρία το κυνήγι στη ν Αμερική. Εκεί τα πράγματα είναι οργανωμένα και το κυνήγι είναι απόλαυση.

_________________
Προσέχουμε για να έχουμε.


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 4 Δημοσιεύσεις ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum