Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 10   [ 144 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Τα μπεκατσόσκυλα !
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 27, 2007 8:31 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιουν 22, 2007 1:20 pm
Δημοσιεύσεις: 21
Τοποθεσία: AΘΗΝΑ
Ποια φυλή θεωρείται καταλληλότερη για το κυνήγι της μπεκάτσας και γιατί !
Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του Ν Κράλλη για τα σέττερ του δάσους
Προσωπικά δεν ήξερα ότι υπήρχε κάτι τέτοιο και μάλιστα εδώ και 100 χρόνια !
Μου άρεσε πολύ η σωματική τους κατασκευή η οποία όπως αναφέρθηκε τα βοηθά σε κυνήγι στο δάσος και σε πυκνά ώστε να μπορούν να παραμερίζουν κλαριά κλπ
Μεσαία έρευνα , σταθερή φέρμα όρθια και πολύ πολύ πάθος για κυνήγι μεπεκάτσας και γκράους .
Αίματα προερχόμενα κατά μεγάλο ποσοστό από Λουέλιν και μικρότερο από Λάβερακ .
Μακάρι να ήξερα που να απευθυνθώ να αποκτήσω ένα !

_________________
Ανδρέας Χατ/ης - Τα παιδιά της Χελιδόνας !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 28, 2007 12:42 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2007 12:59 pm
Δημοσιεύσεις: 101
Τοποθεσία: ΑΡΤΑ ΑΘΗΝΑ
Και εμένα μου άρεσαν ρε παιδιά πολύ .
Θεωρώ ότι αυτό είναι το Σέττερ που έχουμε χάσει και κάποιοι ψάχνουμε ακόμη .
Πραγματικά όμορφα ζώα και με πολύ ομοιόμορφο φαινότυπο !
Ξέρει κανείς που μπορούμε να βρούμε τίποτε περισσότερο , τηλέφωνο διευθύνσεις και ότι άλλο είναι δυνατόν ! :roll:

_________________
Ο λαθροθήρας είναι εχθρός μας !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 28, 2007 6:15 pm 
ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SETTER ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΩΤΗΜΗΣΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΙΣΩΣ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΥΝΗΓΩ ΜΕ ENGLISH POINTER ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ,ΙΔΙΚΑ ΠΕΚΕΤΣΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΕ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ


Κορυφή
  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 28, 2007 11:54 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιουν 28, 2007 11:24 pm
Δημοσιεύσεις: 46
Παράθεση:
Ο σκύλος ο οποίος είναι εξειδικευμένος στην μπεκάτσα, δεν είναι ένα οποιοδήποτε άτομο, τα ιδιαίτερα προσόντα του διαφαίνονται ύστερα από μερικές συναντήσεις με τη βασίλισσα.
Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να κατέχει πρέπει να είναι:
- Πάθος: Προσόν απαραίτητο για να εργαστεί σε ένα περιβάλλον δύσκολο, γεμάτο φυσικά εμπόδια, στο οποίο για να αντεπεξέλθει ένας σκύλος, εκτός από την φυσική κατάσταση, χρειάζεται και τη δύναμη του μυαλού.
- Αντοχή: Φυσικό προσόν, το οποίο ενδυναμώνεται με την κατάλληλη προπόνηση. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πάθος.
- Υπακοή: Στο δάσος είναι απόλυτα αναγκαίο ο σκύλος να είναι υπάκουος, αν και ταυτόχρονα πρέπει να είναι – κατά τη γνώμη μου – εντελώς ανεξάρτητος, τόσο από τον κυνηγό, όσο και από άλλους σκύλους, που τυχόν κυνηγούν μαζί του. Η αυτονομία είναι απαραίτητη, διότι είναι ο σκύλος που πρέπει να αποφασίσει, αν έχει την ανάλογη εμπειρία, προς τα πού θα κατευθύνει την έρευνα του θηράματος. Τα πιο ανεξάρτητα άτομα βρίσκουν τις περισσότερες μπεκάτσες και είναι πάντα τα καλύτερα, χρειάζεται όμως να υπάρχει και ένα όριο, ώστε να μην καταλήγουν να κυνηγούν για τον εαυτό τους. (Ο γράφων είναι λάτρης της ανοιχτής έρευνας, ακόμη και στο δάσος, είναι όμως αναγκαίο και σ’ αυτόν τον τομέα να βρούμε τη χρυσή τομή και την σωστή ισορροπία. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι φωνές και τα συνεχή σφυρίγματα στο δάσος είναι αντιπαραγωγικά, γιατί το κυνήγι στο δάσος πρέπει να γίνεται με απόλυτη ησυχία. Ένας σκύλος που χάνεται για ώρα, χωρίς να κρατά έστω και μία ακουστική επαφή με τον κυνηγό, είναι κυνηγετικά άχρηστος.
- Η φέρμα: Κατηγορηματική, αμέσως μόλις αντιλαμβάνεται την αναθυμίαση, χωρίς δισταγμούς. Πρέπει να είναι σταθερή μέχρι η μπεκάτσα να αποφασίσει να φύγει ποδαρώνοντας.
- Το ποντάρισμα: Προσεκτικό, σίγουρο, κρατώντας τη σωστή απόσταση, χωρίς να πιέζει το θήραμα.
- Η εύρεση του άψυχου ή τραυματισμένου θηράματος και το απόρτ: Δεν θα βάλουμε το απόρτ στο ίδιο επίπεδο με τα άλλα προσόντα, αλλά δίχως άλλο είναι σημαντικό. Η εύρεση του θηράματος που έπεσε μετά την ντουφεκιά είναι ακόμα πιο απαραίτητη, ακόμα κι αν το απόρτ δεν είναι τέλειο (δεν μας φέρνει τη μπεκάτσα στα χέρια). Κάποιοι λένε ότι η τραυματισμένη μπεκάτσα δεν περπατάει. Μέγα ψέμα και όποιος το λέει, έχει κυνηγήσει ελάχιστα μπεκάτσες. Πάντως, όλοι μας γνωρίζουμε πόσο απογοητευτικό είναι να χάνεις μία μπεκάτσα που με τόσο κόπο συνάντησες.
- Η αίσθηση θηράματος: Είναι η 6η αίσθηση του σκύλου, προσόν που λίγοι κατέχουν και που κάνει αυτούς τους λίγους εκλεχτούς να ξεχωρίζουν. Είναι η διαίσθηση που σπρώχνει τον σκύλο, μόλις τον λύσεις στο δάσος, κατευθείαν στο θήραμα, λες κι ένα αόρατο νήμα, ενώνει την μύτη του με την μπεκάτσα. Είναι το χαρακτηριστικό που κάνει τους σκύλους που το έχουν να βρίσκουν μπεκάτσες εκεί που οι άλλοι απλά περνάνε. Η αίσθηση θηράματος είναι έμφυτη και ο σκύλος ή την έχει ή δεν την έχει.
- Η έρευνα: Την άφησα για το τέλος, όχι επειδή την θεωρώ μικρότερης σημασίας και σημαντικότητας, τουναντίον, η έρευνα στο κυνήγι της μπεκάτσας, όπως και σε όλα τα κυνήγια, είναι το Α και το Ω. Ακούω πολλές φορές φίλους και γνωστούς να ανησυχούν περισσότερο αν το κουτάβι που απέκτησαν θα φερμάρει ή όχι, παρά για το αν παίρνει τόπο, αν έχει την κατάλληλη νοοτροπία, την κυνηγετική μανία, αν θέλετε, που αργότερα θα το οδηγήσει στο θήραμα. Η φέρμα σε έναν σκύλο δείκτη πρέπει να είναι δεδομένη είτε είναι καλός στο κυνήγι, είτε όχι. Η έρευνα όμως εξαρτάται πρώτα από το μυαλό και μετά από την σωματική διάπλαση και την φυσική κατάσταση κατ’ επέκταση, και δεν είναι δεδομένο ότι ένας σκύλος που έχει σταθερή φέρμα έχει και «σωστή» έρευνα. Το «σωστή» βέβαια είναι εντελώς υποκειμενικό. Εδώ οι απόψεις διίστανται, διότι είναι πολλοί οι υποστηρικτές της μικρής ή της κοντινής έρευνας, η οποία δεν επεκτείνεται πέρα από τα 25-30 μέτρα από τον κυναγωγό και άλλοι αντίθετα, που υποστηρίζουν την αναγκαιότητα μιας πιο μεγάλης, ανοιχτής έρευνας, η οποία φτάνει να καλύπτει μερικές εκατοντάδες μέτρα. Ο σκύλος που δεν ανοίγεται είναι συνήθως επιρρεπής στην παρατεταμένη λεπτομέρεια (κεφάλι κάτω, ουρά πέρα-δώθε) παντού όπου υπάρχει ένα ίχνος και η φέρμα γίνεται σε μικρή απόσταση από το θήραμα, αν και σ’ αυτή την περίπτωση, στο πυκνό δάσος είναι πιο εύκολη η ντουφεκιά. Ο γρήγορος σκύλος, ο οποίος ανοίγεται πολύ και συχνά ο ήχος του κουδουνιού ή του beeper χάνεται πίσω από κάποιο λόφο ή μέσα σε ένα ρέμα, είναι εκείνος που βρίσκει τις περισσότερες μπεκάτσες, αλλά δεν είναι πάντα αποτελεσματικός όσον αφορά την κάρπωση. Τις πιο πολλές φορές είναι εφοδιασμένος με άριστη όσφρηση και μεγαλύτερη ευκολία συνάντησης, είναι πιο επιδέξιος στο να βρίσκει τη δεύτερη – τρίτη, ακόμα και τέταρτη θέση της μπεκάτσας, αλλά είναι απόλυτα αναγκαίο να έχει σταθερότατη φέρμα και να περιμένει ακόμα και μισή ώρα για να πάρει θέση ο κυνηγός. Αυτός είναι και ο τύπος του σκύλου που προτιμώ. Στο κυνήγι γενικότερα, αλλά κυρίως στο κυνήγι της μπεκάτσας, δεν μου αρέσουν ποτέ οι διστακτικοί σκύλοι που χάνουν άπειρο χρόνο για να αποφασίσουν αν το πουλί ποδάρωσε και ποια κατεύθυνση πήρε, ανεξάρτητα αν στο τέλος καταφέρνουν να φερμάρουν την μπεκάτσα. Όπως έχουμε πει, πάρα πολλές φορές σημασία έχει η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Στην πρώτη κατηγορία σκύλων ανήκουν αρκετοί ηπειρωτικοί, ενώ στην δεύτερη τα σέττερ και τα πόιντερ, με τις σχετικές πάντα εξαιρέσεις, διότι έχω δει ιταλικά μπρακ και ντράτχααρ να δουλεύουν με το κεφάλι ψηλά, αναζητώντας την αναθυμίαση πάντα στον αέρα, με ένα ξέφρενο ρυθμό και έχω δει πόιντερ και σέττερ να δουλεύουν σαν ιχνηλάτες και τους ιδιοκτήτες τους να χαίρονται να τα βλέπουν.
Το καλύτερο μπεκατσόσκυλο λοιπόν είναι εκείνο που έχει ανοιχτή έρευνα, χωρίς όμως να είναι εκτός ελέγχου, που δεν χάνεται στις άχρηστες και μη παραγωγικές αναθυμιάσεις, που με δικιά του πρωτοβουλία και λόγω της πείρας του, ξέρει σε ποια μέρη να ψάξει και αφήνει κάποιες περιοχές τις οποίες δεν θεωρεί κατάλληλες. Ο έμπειρος κυνηγός βλέπει αμέσως αν ο σκύλος που έχει μπροστά του είναι ένας πραγματικός σπεσιαλίστας ή αν γυρίζει στην τύχη μέσα στο δάσος, ψάχνοντας χωρίς να ξέρει τι, που ακόμα και αν φερμάρει κάποια μπεκάτσα δεν δίνει την εντύπωση της εξειδίκευσης.
Η έρευνα του σκύλου και κυρίως το εύρος της εξαρτάται από την φυλή και από το πώς τον μάθαμε να υπακούει και να «απαντά» ακόμα και στην πιο ασθενή επανάκληση. Κάποτε, όταν οι συναντήσεις ήταν πολύ συχνότερες, ο κοντινός σκύλος, με μικρή έρευνα, με τη μύτη κολλημένη στο έδαφος να αναζητά τα ίχνη, ήταν πιο χρήσιμος, αλλά δεν έδινε τις συγκινήσεις της ανοιχτής έρευνας που εξοικονομεί χιλιόμετρα και κατά συνέπεια κόπο στον κυνηγό, όπως όταν ο σκύλος, πότε-πότε περνάει από μπροστά μας για να τον δούμε να ανακτήσει την επαφή μαζί μας και να πάρει εντολή για το ποια κατεύθυνση να ακολουθήσει.
Βασική προϋπόθεση είναι π σκύλος να δουλεύει την μύτη και να μπλοκάρεται σε μια σίγουρη και επιβλητική φέρμα, όταν είναι αναγκαίο, έπειτα όλα μπορεί να συμβούν, αλλά η σταθερότητα και η στατιστικότητα της στάσης, αν το θήραμα είναι πάντα μπροστά στη μύτη του σκύλου, δεν πρέπει να διακυβεύεται ποτέ με λάθος κινήσεις και ο σκύλος πρέπει να κρατάει τη φέρμα, ακόμα και αν ο κυναγωγός τον φωνάζει ή παρενοχλείται από άλλες αιτίες όπως ντουφεκιές και φωνές. Έχω δει εξαιρετικά άτομα που κράταγαν τη φέρμα πάνω από μισή ώρα, χωρίς να κουνηθούν ούτε χιλιοστό και μόνο αν ήταν πάρα πολύ κουρασμένα λόγω της ψυχολογικής και σωματικής πίεσης κάθονταν αλλά ποτέ δεν προχώραγαν χωρίς εντολή. Η μπεκάτσα μπορεί να δεχτεί για πολύ ώρα τη φέρμα και πολλές φορές όταν λέμε ότι τα θηράματα δεν δέχονται, πρέπει πρώτα να εξετάσουμε αν τα σκυλιά φερμάρουν στην συνετή απόσταση, ώστε να μην τα πιέζουν, προκαλώντας την φυγή τους. Όταν ο κυνηγός πάρει θέση, τότε και μόνο τότε, ο σπεσιαλίστας σκύλος ξέρει να πλησιάζει την μπεκάτσα με τέτοιο τρόπο ώστε το ξεπέταγμα να γίνει σε μικρή απόσταση από τον κυνηγό, διότι μόνο έτσι η ντουφεκιά μπορεί να είναι αποτελεσματική. Οι μακρινές φέρμες στο πυκνό δάσος χρησιμεύουν μονάχα στο να ικανοποιήσουν την αισθητική μας.


Διαβάστε τα πιό πάνω για το μπεκατσόσκυλο .

_________________
Κωστ/λος Γ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 29, 2007 8:43 am 
ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ 1)ΜΑΛΑΚΟΤΗΤΑ ΚΙΝΗΣΗΣ 2) ΣΤΑΘΕΡΗ ΦΕΡΜΑ 3)ΑΙΣΘΗΣΗ ΘΥΡΑΜΑΤΟΣ-ΜΥΑΛΟ 4)ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.[b]


Κορυφή
  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 05, 2007 2:57 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 1:42 am
Δημοσιεύσεις: 104
Τοποθεσία: Περιστερι
Όταν εννοείς μαζεύετε γιατί αποστάσεις μιλάμε και τη ηλικία έχει το σκυλί?

Πάντως εάν μαζεύετε κοντά στον κάμπο που συνήθως κυνηγάμε τα ορτύκια και έχει άμεση επαφή μαζί σου
τότε στο δάσος τη ελπίζεις ότι θα κάνει?


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 05, 2007 4:54 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιούλ 06, 2007 9:20 pm
Δημοσιεύσεις: 63
Δημήτρη μιλάμε για σκυλάκι 1,5 ετών
Το σκυλάκι πάει μια χαρά αλλά ενώ ανοιγόταν καλά με τα ορτύκια γιατί το έβγαλα πολλές φορές έχει χάσει τον αρχικό δυνατό καλπασμό του , τώρα πάει σχεδόν βαδιστικά και πολύ πιο πονηρεμένα και βρίσκει ορτύκια .
Το καταλαβαίνω ότι αυτό είναι γιατί πείρε χαμπάρι το ορτύκι και ότι εδώ πάμε καλά , αλλά εγώ ρωτάω αν το συνεχίσω και τώρα με τα περάσματα πιο στατικά πουλιά δεν θα το κόψω πιο πολύ , μήπως να το σταματήσω και να το ρίξω στην μπεκάτσα απ' ευθείας από εδώ και πέρα !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΚΑΤΣΟΣΚΥΛΟΥ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 23, 2007 12:04 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Σεπ 07, 2007 6:33 pm
Δημοσιεύσεις: 309
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΕΥΝΟΪΚΈΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑ ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΑΡΟ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΡΕΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ 1) ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΕ ΠΑΓΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ,ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ2) ΣΕ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΗ,3)ΣΕ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΛΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΞΙΟ ΜΠΕΚΑΤΣΟΣΚΥΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΜΑΡΕΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΗ ΣΕ ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΣΕ ΠΑΓΕΤΟ, ΣΕ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΗ, ΣΕ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΕΜΟ ΜΕ ΑΝΑΠΟΔΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΑ.

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ,ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΜΠΕΚΑΤΣΟΣΚΥΛΟΥ.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Τα μπεκατσόσκυλα !
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 26, 2007 9:54 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Δεκ 26, 2007 9:36 pm
Δημοσιεύσεις: 276
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Χαιρετίσματα στην παρέα των μπεκατσοκυνηγών. Σε σχέση με το θέμα του ιδανικού μπεκατσόσκυλου οι Γάλλοι θεωρούν το Επανιέλ Μπρετόν σαν το καλύτερο, με δεύτερη επιλογή τα διάφορα είδη Σέττερ. Προσωπικά έχω κυνηγήσει με όλες τις γνωστές ράτσες και μάλλον θα συμφωνήσω με τους ευρωπαίους φίλους μας. Βέβαια είναι και θέμα γούστου τι σκυλί θα μας συντροφεύει.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Τα μπεκατσόσκυλα !
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 26, 2007 10:18 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 09, 2007 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 662
Τοποθεσία: Αττικη
Κυροχρήστος Δημήτριος έγραψε:
Χαιρετίσματα στην παρέα των μπεκατσοκυνηγών. Σε σχέση με το θέμα του ιδανικού μπεκατσόσκυλου οι Γάλλοι θεωρούν το Επανιέλ Μπρετόν σαν το καλύτερο, με δεύτερη επιλογή τα διάφορα είδη Σέττερ. Προσωπικά έχω κυνηγήσει με όλες τις γνωστές ράτσες και μάλλον θα συμφωνήσω με τους ευρωπαίους φίλους μας. Βέβαια είναι και θέμα γούστου τι σκυλί θα μας συντροφεύει.Καλώς ήρθες Δημήτρη!
Αν κατάλαβα καλά,είσαι και εσύ λάτρεις των επανιελ

_________________
Alex_Malikoutis


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Τα μπεκατσόσκυλα !
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Δεκ 28, 2007 12:00 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Δεκ 26, 2007 9:36 pm
Δημοσιεύσεις: 276
Τοποθεσία: Ιωάννινα
αλεξανδρος-ΤΟΜΜΥ έγραψε:
Κυροχρήστος Δημήτριος έγραψε:
Χαιρετίσματα στην παρέα των μπεκατσοκυνηγών. Σε σχέση με το θέμα του ιδανικού μπεκατσόσκυλου οι Γάλλοι θεωρούν το Επανιέλ Μπρετόν σαν το καλύτερο, με δεύτερη επιλογή τα διάφορα είδη Σέττερ. Προσωπικά έχω κυνηγήσει με όλες τις γνωστές ράτσες και μάλλον θα συμφωνήσω με τους ευρωπαίους φίλους μας. Βέβαια είναι και θέμα γούστου τι σκυλί θα μας συντροφεύει.Καλώς ήρθες Δημήτρη!
Αν κατάλαβα καλά,είσαι και εσύ λάτρεις των επανιελΦίλε Αλέξανδρε
Μου αρέσουν τα Σέττερ περισσότερο. Μου φαίνεται είναι πιο όμορφα, εμφανισιακά εννοώ. Ξέρεις πόσο σε δένει με το σκυλί να το χτενίζεις μετά το κυνήγι: Τα Σέττερ που έχω, λες και το περιμένουν μετά το κυνήγι. Κάθονται και με κοιτάζουν λες και μου λένε έλα να μας καθαρίσεις. Τα άτιμα! Λες να τα έχω κακομάθει:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 06, 2008 10:47 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2007 1:55 pm
Δημοσιεύσεις: 664
Τοποθεσία: Αθήνα
Μικρή η μεγάλη έρευνα στο κυνήγι της μπεκάτσας.

Κυνήγι της μπεκάτσας. Όμως με τι σκύλο;
Αυτό εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του καθενός, από την ηλικία του και γιατί ίσως από την μόδα της εποχής. Κυνηγοί νέοι, ορμητικοί, ανυπόμονοι, τσαντάκηδες θα προτιμήσουν ένα πόιντερ ή ένα σέτερ γιατί πιστεύουν και ίσως να έχουν κάποιο δίκιο ότι με αυτά τα ταχυκίνητα σκυλιά θα βρουν και θα κάνουν περισσότερα πουλιά.

Κυνηγοί του τύπου όπου φυσάει ο άνεμος (που κυνηγούν δηλαδή ότι τύχει στο δρόμο τους) θα προτιμήσουν ένα σπρίγκερ σπάνιελ ή ένα κόκερ που κάνουν για όλες τις δουλειές. Και τέλος κυνηγοί μετριοπαθείς, ήρεμοι που κυνηγούν με το ραχάτι τους και απολαμβάνουν το περιβάλλον και το σκύλο τους (γιατί τον βλέπουν) θα προτιμήσουν ένα κούρτσχααρ, ένα επανιέλ μπρετόν ή ένα ντράτχααρ. Σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ.

Κυνηγάω με ένα κούρτσχααρ 24 μηνών . Είναι ένας σκύλος ήρεμος, ευγενικός λίγο ντροπαλός, άριστα συνεργάσιμος αλλά και λίγο πεισματάρης και φωνακλάς. Έχει καλή μύτη, άριστη φέρμα αρκετά καλή έρευνα (διασταυρούμενη αλλά με μικρό βάθος) αρκετά μεγάλο κυνηγετικό πάθος.
Κάποιος που διαβάζει αυτά με την λέξη «αρκετά» να χρησιμοποιείται συχνά ίσως να νομίσει ότι είναι ένας σκύλος αρκετά καλός. Εγώ θα έλεγα ότι ένας τέτοιος σκύλος είναι ιδανικός για το κυνήγι της μπεκάτσας και θα το αποδείξω παρακάτω.

Λόγω της σύνδεσης του με μένα θέλει να ξέρει ότι είμαι πάντα κοντά, γι' αυτό στο πυκνό δεν απομακρύνεται πολύ και έχει πολύ συχνές επιστροφές. Γι' αυτό και δεν χρειάζεται κουδουνάκι αφού πάντα ξέρω που είναι ή που περίπου είναι. Λόγω του ήρεμου και ντροπαλού χαρακτήρα του κινείται χωρίς να κάνει θόρυβο σχεδόν προσέχοντας και που θα πατήσει.

Το κυνήγι με αυτό τον τρόπο λοιπόν γίνεται με απόλυτη ησυχία με αποτέλεσμα να μην ανησυχούν τα πουλιά και να απομακρύνονται όταν είμαι ακόμη μακριά ή να γίνονται πολύ νευρικά με αποτέλεσμα να δέχονται τη φέρμα σχεδόν πάντα, αφού νιώθουν ότι δεν απειλούνται άμεσα. Λόγω της σχετικά μικρής του ταχύτητας βρίσκει πουλιά που άλλοι σκύλοι έχουν προσπεράσει.
Έχει τύχει να κυνηγάω στην ίδια περιοχή με δύο άλλους συναδέλφους με δύο σέττερ και ένα πόιντερ με μπίπερ και τα σχετικά. Αυτοί έψαξαν την περιοχή αυτή σε 45' και δεν βρήκαν κανένα πουλί, εγώ πίσω τους έψαξα την ίδια περιοχή σε 1 ώρα και 30' βρήκα δύο πουλιά και πήρα το ένα.

Βλέπετε λοιπόν γιατί ένας τέτοιος σκύλος είναι ιδανικός για την βασίλισσα. Βέβαια δεν είναι όλα τέλεια και έτσι επειδή έχει μικρότερη ταχύτητα από το πόιντερ ή το σέττερ θα ψάξει στην ίδια ώρα μικρότερη περιοχή με αποτέλεσμα αν έχει αρκετά πουλιά αυτός να βρει πιο λίγα, αν έχει όμως πολύ λίγα ή ελάχιστα πουλιά αυτός θα βρει περισσότερα.

Πολύ σωστά .


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 07, 2008 12:00 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 09, 2007 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 662
Τοποθεσία: Αττικη
dpapakostantinu έγραψε:
Μικρή η μεγάλη έρευνα στο κυνήγι της μπεκάτσας.

Κυνήγι της μπεκάτσας. Όμως με τι σκύλο;
Αυτό εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του καθενός, από την ηλικία του και γιατί ίσως από την μόδα της εποχής. Κυνηγοί νέοι, ορμητικοί, ανυπόμονοι, τσαντάκηδες θα προτιμήσουν ένα πόιντερ ή ένα σέτερ γιατί πιστεύουν και ίσως να έχουν κάποιο δίκιο ότι με αυτά τα ταχυκίνητα σκυλιά θα βρουν και θα κάνουν περισσότερα πουλιά.

Κυνηγοί του τύπου όπου φυσάει ο άνεμος (που κυνηγούν δηλαδή ότι τύχει στο δρόμο τους) θα προτιμήσουν ένα σπρίγκερ σπάνιελ ή ένα κόκερ που κάνουν για όλες τις δουλειές. Και τέλος κυνηγοί μετριοπαθείς, ήρεμοι που κυνηγούν με το ραχάτι τους και απολαμβάνουν το περιβάλλον και το σκύλο τους (γιατί τον βλέπουν) θα προτιμήσουν ένα κούρτσχααρ, ένα επανιέλ μπρετόν ή ένα ντράτχααρ. Σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ.

Κυνηγάω με ένα κούρτσχααρ 24 μηνών . Είναι ένας σκύλος ήρεμος, ευγενικός λίγο ντροπαλός, άριστα συνεργάσιμος αλλά και λίγο πεισματάρης και φωνακλάς. Έχει καλή μύτη, άριστη φέρμα αρκετά καλή έρευνα (διασταυρούμενη αλλά με μικρό βάθος) αρκετά μεγάλο κυνηγετικό πάθος.
Κάποιος που διαβάζει αυτά με την λέξη «αρκετά» να χρησιμοποιείται συχνά ίσως να νομίσει ότι είναι ένας σκύλος αρκετά καλός. Εγώ θα έλεγα ότι ένας τέτοιος σκύλος είναι ιδανικός για το κυνήγι της μπεκάτσας και θα το αποδείξω παρακάτω.

Λόγω της σύνδεσης του με μένα θέλει να ξέρει ότι είμαι πάντα κοντά, γι' αυτό στο πυκνό δεν απομακρύνεται πολύ και έχει πολύ συχνές επιστροφές. Γι' αυτό και δεν χρειάζεται κουδουνάκι αφού πάντα ξέρω που είναι ή που περίπου είναι. Λόγω του ήρεμου και ντροπαλού χαρακτήρα του κινείται χωρίς να κάνει θόρυβο σχεδόν προσέχοντας και που θα πατήσει.

Το κυνήγι με αυτό τον τρόπο λοιπόν γίνεται με απόλυτη ησυχία με αποτέλεσμα να μην ανησυχούν τα πουλιά και να απομακρύνονται όταν είμαι ακόμη μακριά ή να γίνονται πολύ νευρικά με αποτέλεσμα να δέχονται τη φέρμα σχεδόν πάντα, αφού νιώθουν ότι δεν απειλούνται άμεσα. Λόγω της σχετικά μικρής του ταχύτητας βρίσκει πουλιά που άλλοι σκύλοι έχουν προσπεράσει.
Έχει τύχει να κυνηγάω στην ίδια περιοχή με δύο άλλους συναδέλφους με δύο σέττερ και ένα πόιντερ με μπίπερ και τα σχετικά. Αυτοί έψαξαν την περιοχή αυτή σε 45' και δεν βρήκαν κανένα πουλί, εγώ πίσω τους έψαξα την ίδια περιοχή σε 1 ώρα και 30' βρήκα δύο πουλιά και πήρα το ένα.

Βλέπετε λοιπόν γιατί ένας τέτοιος σκύλος είναι ιδανικός για την βασίλισσα. Βέβαια δεν είναι όλα τέλεια και έτσι επειδή έχει μικρότερη ταχύτητα από το πόιντερ ή το σέττερ θα ψάξει στην ίδια ώρα μικρότερη περιοχή με αποτέλεσμα αν έχει αρκετά πουλιά αυτός να βρει πιο λίγα, αν έχει όμως πολύ λίγα ή ελάχιστα πουλιά αυτός θα βρει περισσότερα.

Πολύ σωστά .


Πολυ καλα.Συμφωνω απολυτα με αυτα που αναφερεις Δημητρη.
Θα σταθω ομως σε ενα σημειο.Στο σημειο που αναφερεις οτι το σκυλι κανει συχνες επιστροφες προς τον αφεντικο του.
Την περιοδο που ειχα το επανιελ μπρετον και κυριως τους πρωτους μηνες που ηταν κουταβι,συνηθιζα στο παιχνιδι,στην βολτα και στο απορτ,θεωρωντας το ως παιχνιδι,να κρυβομαι.
Σκοπος μου,ηταν το αποτελεσμα που αναφερεις.Οι συχνες επιστροφες του σκυλου μας προς ανευρευση του αφεντικου του.Με αυτο τον τροπο,το σκυλι κατανοησε τι πρεπει να κανει.
Ως αποτελεσμα ειχα,το σκυλακι να κινηται σε μια ελεγχομενη αποσταση απο εμενα και κυριως να υπαρχει μια τελεια συνεργασια μεταξυ κυνηγου και κυνηγοσκυλου.

_________________
Alex_Malikoutis


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 08, 2008 8:54 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Οκτ 26, 2007 5:12 pm
Δημοσιεύσεις: 45
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
dpapakostantinu έγραψε:
Μικρή η μεγάλη έρευνα στο κυνήγι της μπεκάτσας.

Κυνήγι της μπεκάτσας. Όμως με τι σκύλο;
Αυτό εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του καθενός, από την ηλικία του και γιατί ίσως από την μόδα της εποχής. Κυνηγοί νέοι, ορμητικοί, ανυπόμονοι, τσαντάκηδες θα προτιμήσουν ένα πόιντερ ή ένα σέτερ γιατί πιστεύουν και ίσως να έχουν κάποιο δίκιο ότι με αυτά τα ταχυκίνητα σκυλιά θα βρουν και θα κάνουν περισσότερα πουλιά.

Κυνηγοί του τύπου όπου φυσάει ο άνεμος (που κυνηγούν δηλαδή ότι τύχει στο δρόμο τους) θα προτιμήσουν ένα σπρίγκερ σπάνιελ ή ένα κόκερ που κάνουν για όλες τις δουλειές. Και τέλος κυνηγοί μετριοπαθείς, ήρεμοι που κυνηγούν με το ραχάτι τους και απολαμβάνουν το περιβάλλον και το σκύλο τους (γιατί τον βλέπουν) θα προτιμήσουν ένα κούρτσχααρ, ένα επανιέλ μπρετόν ή ένα ντράτχααρ. Σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ.

Κυνηγάω με ένα κούρτσχααρ 24 μηνών . Είναι ένας σκύλος ήρεμος, ευγενικός λίγο ντροπαλός, άριστα συνεργάσιμος αλλά και λίγο πεισματάρης και φωνακλάς. Έχει καλή μύτη, άριστη φέρμα αρκετά καλή έρευνα (διασταυρούμενη αλλά με μικρό βάθος) αρκετά μεγάλο κυνηγετικό πάθος.
Κάποιος που διαβάζει αυτά με την λέξη «αρκετά» να χρησιμοποιείται συχνά ίσως να νομίσει ότι είναι ένας σκύλος αρκετά καλός. Εγώ θα έλεγα ότι ένας τέτοιος σκύλος είναι ιδανικός για το κυνήγι της μπεκάτσας και θα το αποδείξω παρακάτω.

Λόγω της σύνδεσης του με μένα θέλει να ξέρει ότι είμαι πάντα κοντά, γι' αυτό στο πυκνό δεν απομακρύνεται πολύ και έχει πολύ συχνές επιστροφές. Γι' αυτό και δεν χρειάζεται κουδουνάκι αφού πάντα ξέρω που είναι ή που περίπου είναι. Λόγω του ήρεμου και ντροπαλού χαρακτήρα του κινείται χωρίς να κάνει θόρυβο σχεδόν προσέχοντας και που θα πατήσει.

Το κυνήγι με αυτό τον τρόπο λοιπόν γίνεται με απόλυτη ησυχία με αποτέλεσμα να μην ανησυχούν τα πουλιά και να απομακρύνονται όταν είμαι ακόμη μακριά ή να γίνονται πολύ νευρικά με αποτέλεσμα να δέχονται τη φέρμα σχεδόν πάντα, αφού νιώθουν ότι δεν απειλούνται άμεσα. Λόγω της σχετικά μικρής του ταχύτητας βρίσκει πουλιά που άλλοι σκύλοι έχουν προσπεράσει.
Έχει τύχει να κυνηγάω στην ίδια περιοχή με δύο άλλους συναδέλφους με δύο σέττερ και ένα πόιντερ με μπίπερ και τα σχετικά. Αυτοί έψαξαν την περιοχή αυτή σε 45' και δεν βρήκαν κανένα πουλί, εγώ πίσω τους έψαξα την ίδια περιοχή σε 1 ώρα και 30' βρήκα δύο πουλιά και πήρα το ένα.

Βλέπετε λοιπόν γιατί ένας τέτοιος σκύλος είναι ιδανικός για την βασίλισσα. Βέβαια δεν είναι όλα τέλεια και έτσι επειδή έχει μικρότερη ταχύτητα από το πόιντερ ή το σέττερ θα ψάξει στην ίδια ώρα μικρότερη περιοχή με αποτέλεσμα αν έχει αρκετά πουλιά αυτός να βρει πιο λίγα, αν έχει όμως πολύ λίγα ή ελάχιστα πουλιά αυτός θα βρει περισσότερα.

Πολύ σωστά .


ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ. ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΜΕ ΔΥΟ ΣΕΤΤΕΡ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΙΝΤΕΡ ΠΕΡΑΣΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΛΙ, ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΡΗΚΕΣ ΔΥΟ ΠΟΥΛΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΩΡΑ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΜΕΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΠΟΥΛΙΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΟΜΙΖΩ ΘΕΜΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΝΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΥ ΗΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΦΥΛΗΣ. ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ''ΤΣΑΝΤΑΚΗΔΕΣ'' ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΣΕΤΤΕΡ Η ΕΝΑ ΠΟΙΝΤΕΡ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥΛΙΑ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΝΕΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ''ΤΣΑΝΤΑΚΙΑΣ'' ΚΙ ΑΣ ΚΥΝΗΓΑΩ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΕΤΤΕΡ. ΤΟ ΣΕΤΤΕΡ ΤΟ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ, Η ΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΘΙΣΤΗ ΦΕΡΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΕΤΤΕΡ ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕΝΑ Η ΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ, ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΤΕΛΟΣ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ'' ΦΥΛΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ. :oops:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: ta mpekatsoskula
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 15, 2008 12:06 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Μαρ 14, 2008 3:27 pm
Δημοσιεύσεις: 1199
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Prosopiki kai tapini mou apoxi einai oti se kate fili uparxoun kala kai kaka mpekatsoskila.Apo ekei kai meta uparxei to upokeimeniko,to stil,oi anamnhseis,oi sunaistimatismoi,ta kouragia kai oi antoxes tou kunigou, kai dustuxos h aionia stenotita skexeis tou Ellina pou aforizei files giati tou eteixan kakoi ekprosopoi kapoias.Pantos ego to teleio mpekatsoskilo to oneireuomai me th muti kai tin ekrixi tou pointer,me to stil kai tin prosegisi tou setter kai ton ogo,ti glikitita,to patos kai to teleio aport tou epaniel.Sugnomi stis alles files alla den exo kunigisei me kapoia alli gia na paro stoixeia tous.Oso gia ti megali i kontini ereuna...protimo skilia pou tha broun 1sta tria poulia para auta pou ta kabalisoun 5,tha sikosoun alla 2,kai ta paro telika ena kai tin epomeni imera tha briskomai me krampes apo to treximo na ta prolabo!Nai sti megali ereuna,oxi stous skilous poy trexoun gia na trexoun.


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 10   [ 144 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum