Takis Valkanas έγραψε:
Χθες εδωσα εξετασεις στο Δασαρχειο για την αποκτηση Κυνηγετικής Αδειας. Σημερα πηγα στο Κυνηγετικο Συλλογο πληρωσα και την Παρασκευη θα εχω την αδεια στα χερια μου. Στην αρχη μου φαινοντουσαν ολα βουνο ομως τελικα τα πραγματα ειναι πολυ απλα για την εκδοση της αδείας με μονο "κωλυμα" τις δεκα εργασιμες που αναγκαζεσαι να περιμενεις για να παρεις τα χαρτια απο την Αστυνομια. Οπλο δεν αγορασα ακομα, θελω να δοκιμασω πρωτα μερικα να τα δω στην πραξη και μετα να αποφασισω.
Για μενα που δεν εχω πατερα/παππου κυνηγο ετσι ωστε να εχω τις απαιτουμενες γνωσεις και εχω μεγαλωσει στην Αθηνα βρισκω τον τροπο εκδοσης κυνηγετικης αδειας οχι απαραδεκτο αλλα επικινδυνο! Θα πω μονο το εξης. Διαβασα τις ερωτησεις και εμαθα αν επιτρεπεται και ποτε επιτρεπεται το κυνηγι του κουφομπεκατσινου αλλα δεν εχω δει ποτε στην ζωη μου πως ειναι αυτο το πουλι. Για να δω πως ειναι θα πρεπει να μπω μονος μου στο ιντερνετ και να αναζητησω φωτογραφιες του.
Κανονικα θα επρεπε να κανουν καποια μαθηματα ειτε στο Δασαρχειο ειτε στους Κυνηγετικους Συλλογους για τους νεους κυνηγους, να εξηγουν απο το οπλα τα φυσιγγια κλπ αλλα εδω ρε παιδια ουτε μια φωτογραφια δεν εχουν διπλα στο καθε πτηνο. Να δεχτω οτι τα μαθηματα κοστιζουν σε χρημα και σε χρονο, ενα βιβλιο ομως 30 σελιδες με τα ειδη θηραματων και τις φωτογραφιες τους, με πληροφοριες για τα οπλα και την ορολογια τους, ακομα και με φιδια και με πρωτες βοηθειες τι κοστιζει? Ειμαι υποχρεωμενος να γνωριζω εκ των προτερων πως ειναι το καθε πουλι? Ειμαι υποχρεωμενος να γνωριζω τι ειναι μαγκνουμ? Παλι καλα δηλαδη που υπαρχουν και μερικες ιστοσελιδες και διαβασα μερικα πραγματα μονος μου αλλιως θα ειχα αδεια και δεν θα ηξερα ουτε να γεμισω το οπλο.
Για το κουφομπεκάτσινο δες εδώ και τελείωσες
topic-t134.html