Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 4 από 4   [ 54 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έναρξη Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 22, 2016 2:55 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
ΚΣΕ :Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να σώσουμε το κυνήγι μας που σήμερα απειλείται σοβαρά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κατά τη χθεσινή συνάντηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με τον Υπουργό Αναπληρωτή Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε, περιληπτικά, σε ορισμένα θέματα που περιλαμβάνονται ως προτάσεις στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι:
-Σύσταση Εθνικής Επιτροπής για τη διαχείριση της άγριας πανίδας, με ευρείες αρμοδιότητες, η οποία θα πιστοποιεί την κατάσταση των πληθυσμών της πανίδας
-Σύσταση ενός νέου Σώματος Θηροφυλακής, με τη συμμετοχή όλων των ασχολούμενων με τη φύλαξη της φύσης, που θα έχει δημόσιο χαρακτήρα
-Βελτιστοποίηση της απόδοσης των πόρων των Κυνηγετικών Οργανώσεων
-Απλοποίηση της κυνηγετικής νομοθεσίας με τη δημιουργία Κώδικα Θήρας
-Η εκάστοστε Ρυθμιστική Απόφαση να μην εκδίδεται από τον εκάστοτε Υπουργό, αλλά από ένα σώμα ειδικών
-Εκπαίδευση κυνηγών
-Αλλαγή τρόπου έκδοσης κυνηγετικών αδειών
Επί των παραπάνω θεμάτων η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος διατύπωσε τις έντονες επιφυλάξεις της, όπως αυτές έχουν κατά καιρούς δημοσίως αναπτυχθεί, ακόμη και κατά τη διάρκεια του Εθνικού Διαλόγου, κατά τρόπο απολύτως τεκμηριωμένο.
Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός δεν προχώρησε σε συζήτηση για το περιεχόμενο της υπό έκδοση Ρυθμιστικής, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή η συζήτηση θα γίνει σε προσεχή συνάντηση.
Η αντιπροσωπεία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που συνομίλησε με τον κ. Υπουργό, αποτελείτο από τον Πρόεδρο της Κ.Σ.Ε. Νικ. Παπαδόδημα και τους Προέδρους της Κ.Ο.Σ.Ε. Νικ. Σταθόπουλο, της Κ.Ο.ΜΑ.Θ. Ιωαν. Πολυχρόνη, της Κ.Ο.Π. Κων. Μαρκόπουλο και της Κ.Ο.Θ. Ευαγγ. Μπαλατσό.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Τέρενς Κουίκ και από τη Γεν. Δ/νση Δασών ο Γεν. Δ/ντης κ. Δημόπουλος και ο κ. Ντινόκας.
Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, μαζί με όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, θα συνεχίσει την προσπάθειά της για την επιστημονική, νομική και τεκμηριωμένη υπεράσπιση της συνέχισης της αποδεδειγμένα φιλοπεριβαλλοντικής άσκησης του αειφόρου κυνηγίου που πραγματοποιείται σήμερα στη χώρα μας.


http://www.ksellas.gr/index.php?option= ... 51&lang=el


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έναρξη Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 29, 2016 7:57 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πού βρισκόμαστε με το θέμα της νέας Ρυθμιστικής.

Ο χρόνος κυλάει και δεν έχει ακόμη γίνει, ούτε ορισθεί, η απόλυτα απαραίτητη συνάντηση του κ. Υπουργού Αναπληρωτή Περιβάλλοντος με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με θέμα τη νέα Ρυθμιστική για την περίοδο θήρας 2016-2017.

Είναι επομένως απολύτως δικαιολογημένη η έντονη ανησυχία των κυνηγών και η ανάγκη πληροφόρησης τους, που εκδηλώνεται με αλλεπάλληλα ερωτήματα προς τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.
Ανησυχία που εντείνεται ακόμη περισσότερο από τις καταστροφικές για το κυνήγι και τις Οργανώσεις μας, προτάσεις του Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι. Ευελπιστούμε ότι ο κ. Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος δεν θα τις υιοθετήσει.
Πληροφορούμε τους κυνηγούς της χώρας μας ότι η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, μαζί με τις Ομοσπονδίες και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, όλοι μας συνεχίζουμε τον αγώνα, που στηρίζουν και μέλη της Κυβέρνησης, για την έκδοση της νέας Ρυθμιστικής, σύμφωνα με τα επιστημονικά, τεχνικά, νομικά και πραγματικά επιχειρήματα και τις απολύτως τεκμηριωμένες θέσεις μας.
Όταν υπάρξουν συγκεκριμένες εξελίξεις επί του θέματος, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος θα ενημερώσει τους κυνηγούς με ακρίβεια και υπευθυνότητα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έναρξη Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Αύγ 08, 2016 4:45 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Η Κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να προβλέψει για την προστασία των μεταναστευτικών πτηνών από το κυνήγι. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ενόψει της έκδοσης της νέας ρυθμιστικής

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επανέρχονται για να υπενθυμίσουν τις βασικές θέσεις τους σχετικά με το θέμα. Και να τονίσουν ότι η νέα ρυθμιστική πρέπει να διαφοροποιηθεί κρίσιμα από τις προηγούμενες. Για τον σκοπό αυτό έχουν ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

1. Η Ρυθμιστική Θήρας πρέπει επιτέλους να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική, που προβλέπουν την υποχρέωση μέριμνας ότι τα απειλούμενα και προστατευόμενα μεταναστευτικά είδη δεν θα εκτίθενται σε κίνδυνο αφανισμού τους κατά την περίοδο μεταναστεύσεως προς αναζήτηση συντρόφου. Πρέπει επίσης να λάβει υπόψη της, χωρίς υπεκφυγές και συμβιβασμούς, τη σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο καθορισμός διαφορετικών ημερομηνιών για τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα όχλησης των υπόλοιπων ειδών αλλά και σύγχυσης μεταξύ ομοειδών. Υπογραμμίζουμε ότι με βάση τη νομολογία, διαφορετικές ημερομηνίες μπορούν να καθορίζονται μόνο αν έχουν υπάρξει επιστημονικές μελέτες που τεκμηριώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος όχλησης και σύγχυσης

2. Οι σχετικές μελέτες και απόψεις που κατατέθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο Θήρας και δημοσιοποιήθηκαν (για πρώτη φορά, πράγμα που κρίνεται ιδιαίτερα θετικό) επιβεβαιώνουν την άποψη μας ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπονήσει μελέτες, ως όφειλε εφόσον επιλέγει κλιμακωτές ημερομηνίες λήξης, που να αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις από τη θεσμοθέτηση της κλιμάκωσης στη λήξη της κυνηγετικής περιόδου..

3. Η μοναδική σχετική μελέτη που έχει εκπονηθεί παραμένει αυτή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το 2008, η οποία ακριβώς αποδεικνύει ότι η μετανάστευση των υδροβίων ειδών πουλιών ξεκινά κατά τον μήνα Ιανουάριο.

4. Με βάση όλα τα παραπάνω, θεωρούμε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να ζητάμε να καταργηθούν οι κλιμακωτές. Δεν ζητάμε κάτι αυθαίρετο: Επιστημονικά αστήρικτες και κατά συνέπεια αυθαίρετες είναι οι αποφάσεις μέχρι τώρα, κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για μια ακόμη χρονιά!

5. Ζητάμε επίσης την οριστική ανάκληση της υπ' αριθμ 114658/2576 (ΦΕΚ Β 2473/17-9-2014) «Ρυθμίσεις θήρας στο Εθνικό Υγροτοπικό Πάρκο Αμβρακικού» και την απαγόρευση του κυνηγιού στον πυρήνα /την Α¨Ζώνη- του ιδιαίτερα σημαντικού για τα υδρόβια πτηνά εθνικού πάρκου, αίτημα που υποστηρίχτηκε από ΟΛΕΣ τις οργανώσεις και τους επιστημονικούς φορείς που προσήλθαν στον εθνικό διάλογο για το κυνήγι.

6. Ζητάμε ακόμη να γίνουν σεβαστές οι απόψεις των φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών Καλαμά και Χελμού σχετικά με τις τοπικές απαγορεύσεις θήρας, με στόχο την προστασία των θηρεύσιμων ειδών των οποίων οι πληθυσμοί μειώνονται -με βάση τις παρατηρήσεις τους. Θεωρούμε επιπλέον πολύ σημαντικό ότι οι απόψεις αυτές κατατέθηκαν στο Τεχνικό Συμβούλιο Δασών και δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ.

7. Θεωρούμε επίσης σημαντικό να υπάρξουν προστατευτικές προβλέψεις για το κυνήγι σε περιοχές πρόσφατων πυρκαγιών (Χίος, Ρόδος, Εύβοια, Δερβένι, Λέσβος)

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιλαμβάνονται ότι ο οικολόγος Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης αλλά και όλη η Κυβέρνηση υφίστανται μεγάλες πιέσεις από το κυνηγετικό λόμπι. Για το λόγο αυτό ζητούν τη συμπαράσταση των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων της κυβέρνησης και κατεπείγουσες συναντήσεις μαζί τους.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουν επίσης τη θέση τους ότι ο νέος Νόμος για το κυνήγι θα πρέπει να θεσμοθετήσει την αντικατάσταση της ετήσιας ρυθμιστικής με 5ετείς αποφάσεις. Αλλά και να εξετάσει την πρόταση τους για μετάθεση της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου στις 1 Οκτωβρίου κάθε έτους, με βάση κριτήρια κυρίως κοινωνικά και οικονομικά. Ή καθιερωμένη έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου αποτελεί κατάλοιπο εποχών με εντελώς άλλες κοινωνικές συνήθειες και εθνικές προτεραιότητες. Σήμερα το διάστημα από 20 Αυγούστου έως και τέλη Σεπτεμβρίου χαρακτηρίζεται από αυξημένη δραστηριότητα των πολιτών στην ύπαιθρο και είναι η περίοδος που προτιμούν πολίτες που επιθυμούν ήρεμες και ποιοτικές διακοπές σε επαφή με τη φύση. Παράλληλα το διάστημα αυτό περιλαμβάνεται στην υψηλή τουριστική περίοδο ενώ η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι ένας από τους κεντρικούς στόχους της εθνικής πολιτικής.

http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.p ... s-releases


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έναρξη Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Αύγ 08, 2016 10:00 pm 

Εγγραφή: Κυρ Ιαν 01, 2012 11:01 am
Δημοσιεύσεις: 338
Τοποθεσία: Αττική
Πότε θα βγει αυτή η Ρυθμιστική τέλος πάντων :roll:
Τελικά σε αυτή την χώρα δεν αλλάζει τίποτε :roll:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έναρξη Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 10, 2016 8:57 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Οι αλλαγές στη νέα Ρυθμιστική για το κυνήγι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τσιρώνη με τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας και τους προέδρους – εκπροσώπους των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών. Θέμα της συζήτησης ήταν το πλαίσιο της ετήσιας Ρυθμιστικής απόφασης για τη θήρα και η διευθέτηση (τελική διατύπωση) λεπτομερειών.

Όπως έγινε γνωστό από ανάρτηση στο Facebook του προϊστάμενου του τμήματος Διαχείρισης Άγριας Ζωής και Θήρας του ΥΠΕΝ, κ. Ν. Μπόκαρη, «η συνάντηση για την οποία τόσα πολλά έχουν γραφτεί (συνεπώς το ενδιαφέρον για την έκβασή της ειναι πολύ μεγάλο) διεξήχθη σε καλό και γόνιμο (εκ του αποτελέσματος) κλίμα. Αναπτύχθηκαν επιχειρήματα και απο τις δύο πλευρές (Υπουργείο- Κυνηγετικές Οργανώσεις) για τις αλλαγές που είχαν συμπεριληφθεί στη νέα Ρυθμιστική».

1. Απο τα υδρόβια συζητηθηκαν οι ημερομηνίες για το Σφυριχτάρι (Anas penelope) τη Σουβλόπαπια (Anas acuta) και τη Φαλαρίδα (Fulica atra) και αποφασίστηκε η διάρκεια της κυνηγητικής περιόδου να διατηρηθεί μέχρι 10/2 (παρέμεινε δηλαδή η περσινή ημερομηνία) ενω η Ασπρομετωπόχηνα (Anser albifrons) απο 15/9 μέχρι 31/1 (μείωση κατα 10 ημέρες). Τα υπόλοιπα παρέμειναν όπως ίσχυε και πέρσι.

Για την απόφαση αυτή ήταν κρίσιμη η γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών στο οποίο ειχε παραπέμψει τη ρυθμιστική απόφαση ο Αναπληρωτής Υπουργός.

2. Αυξήθηκε η κάρπωση του αγριόχοιρου κατά 1 άτομο σε όλη τη Χώρα (από 5 αγριόχοιρους αυξήθηκε στους 6) ενώ για την Πελοπόννησο και την Ευβοια η κάρπωση θα ανέρχεται στα δέκα άτομα ανα ομάδα και ανα έξοδο. Το θεμα του αγριόχοιρου όπως ειναι γνωστό εχει δημιουργησει πολλά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Χώρας και ήταν αναμενόμενη η αύξηση της κάρπωσής του. Ασφαλώς το μεγάλο θέμα των ημίαιμων παραμένει και θα πρέπει να βρεθεί κάποια συμπληρωματική λύση .

3. Επιτρέπεται η θήρευση της αλεπούς στις ζώνες διάβασης απο 20/8 μεχρι 14/9 χωρίς σκύλο δίωσης για την εξυπηρέτηση των προγραμμάτων επιτήρησης της λύσσας του ΥΠΑΑΤ.

4. Απαγορεύτηκε η θήρα της πετροπέρδικας (Alectoris graeca) στις ζώνες Α1,A2, A3, Β1 Β2, Β3 & Β4 του Εθνικού Πάρκου Χελμού Βουραικού όπως αυτές είχαν καθοριστεί με την αριθμ 40390/1-10-2009 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Δ΄446).

https://dasarxeio.com/2016/08/10/2003-2/


Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έναρξη Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 10, 2016 9:09 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
ΚΣΕ : Η ομοψυχία, η ενότητα και η μαχητικότητα των Κυνηγετικών μας Οργανώσεων ανέτρεψαν κάθε προσπάθεια μείωσης του κυνηγίου...

Κατά τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Αναπληρωτή Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος,

συζητήθηκε το περιεχόμενο της Ρυθμιστικής Απόφασης για τη θήρα 2016-2017.

Η νέα Ρυθμιστική ακολουθεί την περσινή με ελάχιστες, και όχι σημαντικές αλλαγές, όπως αναφέρουμε παρακάτω αναλυτικά.

Η επανάληψη στην ουσία της περσινής Ρυθμιστικής αποτελεί σημαντική επιτυχία μας και οφείλεται στα εξής:

1. Στη μεγάλη κινητοποίηση και δραστηριοποίηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών, των Κυνηγετικών Συλλόγων και μεμονωμένων κυνηγών που απέδειξαν την αδιάσπαστη ενότητά μας, το συμπαγές μέτωπο και την ομοψυχία μας, παρά τις προσπάθειες κάποιων να μας διασπάσουν. Η επανάληψη της περσινής Ρυθμιστικής είναι νίκη των 200.000 κυνηγών

2. Στα αδιάσειστα επιστημονικά, νομικά και πραγματικά επιχειρήματά μας που απαντούσαν πειστικά στις όποιες προτάσεις των αντικυνηγών και των όποιων φορέων και προσώπων που εκφράζουν απόψεις χωρίς να έχουν καμία σχετική γνώση.

3. Στο γεγονός ότι ο κ. Υπουργός Αναπληρωτής αφού έλαβε υπόψη του τις διάφορες προτάσεις κατέληξε στην ουσιαστική επανάληψη της περσινής Ρυθμιστικής. Τον ευχαριστούμε γι’ αυτή την απόφασή του και δηλώνουμε, για μια ακόμη φορά ότι είμαστε στη διάθεσή του για εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία προς όφελος του περιβάλλοντος που αποτελεί κοινό μας στόχο.

4. Στη στάση και τις ενέργειες των έξι (6) πολιτικών κομμάτων για τη στήριξη της επανάληψης της περσινής Ρυθμιστικής με ιδιαίτερη μνεία και έμφαση των παρεμβάσεων Υπουργών και Βουλευτών των κομμάτων της Κυβέρνησης, των οποίων η βοήθεια ήταν εξόχως σημαντική.

5. Στην απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών και στην ουσιαστική βοήθεια της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης, Προστασίας Δασών & Αγροπεριβάλλοντος που είναι η αρμόδια για τη Ρυθμιστική Απόφαση Υπηρεσία.

Οι διαφορές σε σχέση με την περσινή Ρυθμιστική είναι:

α) αύξηση του ορίου κάρπωσης του αγριογούρουνου από 5 σε 6 άτομα και στην Πελοπόννησο και Εύβοια ακόμη μεγαλύτερη,
β) μείωση κατά 10 ημέρες της περιόδου θήρας της ασπρομετωπόχηνας,
γ) κυνήγι αλεπούς, χωρίς σκύλο, από 20 Αυγούστου μέχρι 15 Σεπτέμβρη και στις υπόλοιπες περιοχές εκτός των ζωνών διάβασης
δ) περιορισμένη χωρικά και για ένα μόνο έτος, απαγόρευση της Πετροπέρδικας στην περιοχή του Χελμού.

Η επιτυχία του τρόπου λειτουργίας και της πολυμέτωπης και μαχητικής δραστηριοποίησης των Κυνηγετικών μας Οργανώσεων αποτελεί προηγούμενο που θα συνεχίσουμε όποτε και όταν χρειασθεί εκ νέου διότι αυτό είναι το όπλο των 200.000 κυνηγών!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έναρξη Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 10, 2016 11:49 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Αύγ 10, 2007 12:19 am
Δημοσιεύσεις: 76
Τοποθεσία: ΑΧΑΙΑ
Η αποψη μου ειναι ιδια καθε χρονο,
αυτοι που δεν διεκδικουν κατι καλυτερο
παντα χανουν,εστω και λιγο λιγο
και συνηθως ζητουν και ευσημα για τις
δυσκολες διαπραγματευσεις!!!! :?

_________________
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΘΗΡΕΥΤΗΣ
raffaello criocomfort


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έναρξη Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 18, 2016 12:11 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα


Επιτέλους…ΦΕΚ: Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2016 – 2017.


ΕΔΩ https://dasarxeio.files.wordpress.com/2 ... 0_2016.pdfΕικόνα

Πιο συγκεκριμένα οι αλλαγές της νέας Ρυθμιστικής:

Ελήφθει υπόψη το πόρισμα του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών
Ελήφθει υπόψη το έγγραφο του ΥΠΑΑΤ όπου ζητήθηκε ενίσχυση της ενεργητικής επιτήρησης της Λύσσας
Αυξήθηκε κατά ένα θηρεύσιμο άτομο το κυνήγι του αγριογούρουνου και ειδικά για την Πελοπόννησο και την Εύβοια αυξήθηκε κατά δέκα θηρεύσιμα άτομα ανά ομάδα κυνηγών
Μειώθηκε κατά 10 μέρες το κυνήγι της ασπρομέτωπης χήνας
Απαγορεύτηκε το κυνήγι της πετροπέρδικας (Alectoris graeca) στο Εθνικό Πάρκο Χελμού Βουραϊκού
Συνεχίζεται η απαγόρευση της θήρας στην λιμνοθάλασσα Κοτυχίου του δάσους της Στροφυλλιάς


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έναρξη Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 21, 2016 10:22 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα


Κάτι αλλάζει στο κυνήγι – Συνέντευξη στον Γιάννη Τσιρώνη ... http://www.gpeppas.gr/periodiko/20-12-2016.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 4 από 4   [ 54 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Terms of Service | Privacy Policy | Cookie Settings | Report the forum