Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 2 από 2   [ 28 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΟΜΑΘ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 31, 2012 9:06 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιαν 11, 2010 3:18 pm
Δημοσιεύσεις: 618
Τοποθεσία: ΕΒΡΟΣ
Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες
της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ). Εντυπωσιακό στοιχείο της φετινής συνέλευσης ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον των εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων καθώς η συμμετοχή άγγιξε για πρώτη φορά το 100%!

Το απερχόμενο Δ.Σ. παρουσίασε με εποπτικό τρόπο τα πεπραγμένα των κύριων δράσεων της Ομοσπονδίας αναφέροντας τις οικονομικές και άλλες ενισχύσεις προς τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, το επιστημονικό έργο που έχει παραχθεί, τις ενέργειες προβολής και δημοσιοποίησης του ρόλου των κυνηγετικών οργανώσεων, το έργο της θηροφυλακής, αλλά και ειδικότερα θέματα που αφορούν τα εθνικά πάρκα, τις νομικές ενέργειες της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ, την αναβάθμιση της ιστοσελίδας, την εφαρμογή της Ομοσπονδίας για τις νέες τεχνολογίες (ipad, iphone), τις απελευθερώσεις θηραμάτων και τους αποδοτικότερους τρόπους υλοποίησης φιλοθηραματικών δράσεων από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους και πολλά άλλα.

Αναλυτική ενημέρωση έγινε για τις εξελίξεις με βάση τους πρόσφατους νόμους για τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας, το νέο νόμο για τα σκυλιά, αλλά και για προβλήματα που απειλούν άμεσα την κυνηγετική δραστηριότητα.

Παρουσιάστηκε επίσης το πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης του στόλου των οχημάτων της Ομοσπονδίας (75 οχήματα της θηροφυλακής και των επιστημονικών συνεργατών), που θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία της θηροφυλακής και θα συμβάλλει στην καλύτερη φύλαξη και προστασία της άγριας πανίδας.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων που με ερωτήσεις και αξιόλογες προτάσεις τοποθετήθηκαν, ενώ επίσης και οι υποψήφιοι για τις αρχαιρεσίες εκλογής νέου Δ.Σ. είχαν το χρόνο να παρουσιαστούν στο Σώμα και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και ιδέες.

Τα πεπραγμένα του Δ.Σ. έτυχαν της πλήρους αποδοχής από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης και ομόφωνα εγκρίθηκαν. Επίσης ομόφωνες ήταν οι αποφάσεις έγκρισης του Απολογισμού 2011 και του Προϋπολογισμού για το 2012

Παρουσιάστηκε η αποτελεσματικότητα του μέτρου των πρόσθετων εισφορών και ομόφωνα η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να συνεχιστεί, καθώς πολλαπλασιάζει τη δύναμη των κυνηγετικών οργανώσεων. Έτσι για το κυνηγετικό έτος 2012-2013 αποφασίστηκε οι πρόσθετες εισφορές να είναι τουλάχιστον 5 Ευρώ υπέρ Ομοσπονδίας και 20 Ευρώ υπέρ Κυνηγετικού Συλλόγου.

Μετά τις αρχαιρεσίες εκλέχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τους εξής:

Πολυχρόνης Ιωάννης, Τσιώμπρας Νικόλαος, Ευμοιρίδης Δημήτριος, Σερραίος Λοϊζος, Καλογεράκος Νικόλαος, Γιαπουτζής Απόστολος και Σοφιανίδης Γεώργιος.

Η σύνθεση και η ανακήρυξη των αξιωμάτων θα πραγματοποιηθεί, όπως ορίζει το καταστατικό, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ.

Στη γενική Συνέλευση επίσης παρουσιάστηκε και μοιράστηκε η ετήσια έκδοση της Ομοσπονδίας ‘ΠΑΝΘΗΡΑΣ, τα πάντα περί θήρας’ σε όλους τους αντιπροσώπους των 63 Κυνηγετικών Συλλόγων, καθώς και σε άλλους παρευρισκόμενους.
http://www.hunters.gr/2012/05/%CE%B3%CE ... %B7%CF%82/


Επίσης και εδώ: http://ksdoxatoy.blogspot.com/2012/05/b ... _7217.html

_________________
Απόστολος Τσιομπανούδης
ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΟΜΑΘ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 23, 2012 8:35 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Διαμαρτυρία της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ για αντικυνηγετικό σποτ της Γενικής Γραμματείας Νέας ΓενιάςΠρος: Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς Θεσσαλονίκη 9/7/2012
Αριθ. Πρωτ.: 1247
KOINOΠΟΙΗΣΗ:
1. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού
2. Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας
3. Κυνηγετικές Ομοσπονδίες
4. Κυνηγετικοί Σύλλογοι αρμοδιότητας ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ
5. ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Σποτ της Γ.Γ.Ν.Γ. για την βιοποικιλότητα

Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,
Γνωρίζουμε ότι η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς έχει επιδείξει ενδιαφέρον για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, γεγονός για το οποίο σας συγχαίρουμε. Ανάμεσα στις δράσεις σας περιλαμβάνεται και μια εκστρατεία για την προστασία της βιοποικιλότητας. Επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα σποτ (Spot 1: Βιοποικιλότητα & Άνθρωπος) όπου με έναν αδόκιμο τρόπο δίνεται η εντύπωση ότι το κυνήγι έχει αρνητική επίδραση στην βιοποικιλότητα. Αυτό είναι εντελώς ανυπόστατο και η προβολή τέτοιων μηνυμάτων παραπλανά την κοινή γνώμη και προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες που έχουν και την κυνηγετική ιδιότητα.
Οφείλουμε να σας τονίσουμε ότι η θήρα αποτελεί μια αποδεκτή υπαίθρια δραστηριότητα, μέσα από την οποία και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις ο πολίτης που είναι εφοδιασμένος με νόμιμη κυνηγετική άδεια καρπώνεται προϊόντα των θηραματικών πόρων. Παρόμοια νόμιμη κάρπωση προϊόντων από τους φυσικούς πόρους πραγματοποιούν πολίτες που έχουν την ιδιότητα του γεωργού, του ψαρά, του κτηνοτρόφου, του υλοτόμου, κλπ.
Παρόλα αυτά με άκομψο τρόπο επιχειρείται μέσα από το Spot 1 να ενοχοποιηθεί το κυνήγι ως υπεύθυνο για την απώλεια της βιοποικιλότητας, παραθέτοντας ένα πουλί να σωριάζεται μετά από κρότο τουφεκιάς και αυτό να είναι το στοιχείο που επιφέρει αρνητική επίπτωση στη βιοποικιλότητα. Ανεξάρτητα από την όποια σκηνοθετική, γραφιστική και άλλη καλλιτεχνική χροιά της συγκεκριμένης ταινίας, αναπαράγεται ένα μήνυμα πλαστό και προσβλητικό.
Θεωρούμε αντιδημοκρατικό το γεγονός της επίθεσης κατά μιας μεγάλης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας, που έχουν την κυνηγετική ιδιότητα διότι ένα τμήμα της επίσημης Πολιτείας μέσα από την ιστοσελίδα του Κράτους τους συκοφαντεί και τους προσβάλλει, ενώ ταυτόχρονα ένα άλλο τμήμα της Πολιτείας (ΥΠΕΚΑ) τους χορηγεί νόμιμα άδειες θήρας.
Διαπιστώνουμε ότι αγνοείται η συνεισφορά των κυνηγών και των δράσεων των ελληνικών κυνηγετικών οργανώσεων, που μέσα από τις πολύχρονες δράσεις τους για την βελτίωση των ενδιαιτημάτων των ειδών άγριας πανίδας πραγματοποιούν τη μεγαλύτερη και πολύ ουσιαστική ενέργεια για την ενίσχυση και προστασία της βιοποικιλότητας. Είναι απαράδεκτο να αγνοείται το γεγονός ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις, μέσα από τη συμμετοχή τους στην Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Κυνηγών (FACE) έχουν διαμορφώσει ένα Πολιτικό Κείμενο με τίτλο «Μανιφέστο για την Προστασία της Βιοποικιλότητας», το οποίο έχει υιοθετηθεί από το σύνολο των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών της Ε.Ε. αλλά και των μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανάμεσα τους και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας.
Ζητούμε την άμεση ανάκληση της προβολής αυτού τού άστοχου, αν όχι κακόβουλου, αντικυνηγετικού σποτ και σας καλούμε από κοινού να εργαστούμε, τόσο για την ανάδειξη της σημασίας της βιοποικιλότητας, όσο και για τη διατήρηση και προστασία του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας & Θράκης είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση, άμεσα συνεργαζόμενη και ελεγχόμενη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Έχει 63 Κυνηγετικούς Συλλόγους στην αρμοδιότητάς της με περίπου 57.000 μέλη, απασχολεί 75 μόνιμους φύλακες θήρας και χρηματοδοτεί περισσότερους από 40 εποχιακούς φύλακες θήρας. Πλέον αυτών απασχολεί 8 ειδικούς επιστήμονες (Δασολόγους-Θηραματολόγους, Δασοπόνους, Νομική Σύμβουλο).
Σας στέλνουμε για ενημέρωσή σας ένα αντίτυπο της πρόσφατης έκδοσης του βιβλίου «ΠΑΝΘΗΡΑΣ, τα πάντα περί θήρας» και είμαστε στη διάθεσή σας, αν κι εσείς το επιθυμείτε, για μία συνάντηση, ώστε να σας εκθέσουμε πληρέστερα τις δράσεις μας και τα ζητήματα που μας απασχολούν, αλλά και τις προτάσεις μας για την προστασία της άγριας πανίδας και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Ιωάννης Πολυχρόνης Νικόλαος Καλογεράκος


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΟΜΑΘ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 14, 2012 6:31 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175,
551 34 - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. 2310 477128 – 477129,
FAX 2310 473863 – 475301
http://www.hunters.gr,
e-mail: hunters@hunters.gr
13 Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρέθηκε δηλητηριασμένος Μαυρόγυπας στην περιοχή του Έβρου
Ένας κυνηγός πραγματοποιώντας εκπαίδευση του κυνηγετικού του σκύλου βρήκε νεκρό έναν Μαυρόγυπα στην περιοχή Λουτρά Αλεξανδρούπολης. Αμέσως ειδοποίησε την θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων. Οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης έσπευσαν στην περιοχή, όπου εκτός από το νεκρό πουλί βρήκαν και μία κατσίκα, η οποία είχε εμφανώς εμποτιστεί με φυτοφάρμακο, με σκοπό πιθανόν τη θανάτωση άλλων ζώων.
Οι θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων ειδοποίησαν την αρμόδια κρατική δασική υπηρεσία, την ομάδα του WWF Ελλάς που δραστηριοποιείται στην περιοχή, τον Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου. Το νεκρό πτηνό μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Ν. Έβρου, ώστε να διαπιστωθεί η αίτια θανάτου του. Επίσης εκεί προσκομίστηκαν μέρη από την νεκρή κατσίκα για να ταυτοποιηθούν οι δηλητηριώδεις ουσίες, πιθανόν να πρόκειται για τεχνητή τοποθέτηση γεωργικών φαρμάκων στα εσωτερικά όργανα της κατσίκας. Ήδη η Κυνηγετική Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στο Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης.
Η Συνεργασία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και του WWF Ελλάς ήταν άμεση και επιτυχής. Ευχαριστίες εκφράζονται προς τον κυνηγό που άμεσα ειδοποίησε για το δυσάρεστο αυτό περιστατικό και ευχόμαστε όλο και περισσότεροι κάτοικοι να ανταποκρίνονται με την αντίστοιχη ευαισθησία.
Μέχρι την ανακοίνωση των εργαστηριακών εξετάσεων γίνεται παράλληλα έρευνα και περιπολίες για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων νεκρών ζώων. Σημειώνεται ότι ο Μαυρόγυπας (Aegypius monachus) είναι σπάνιο και επιδημητικό είδος που έχει εξαφανιστεί από όλη την Ελλάδα και αναπαράγεται μόνον στην περιοχή του δάσους Δαδιάς Το εν λόγω πουλί ήταν 6 ετών και ανήκε ήδη στο αναπαραγωγικό δυναμικό του μοναδικού αυτού πληθυσμού όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Βαλκανική χερσόνησο. Μια από τις βασικές αιτίες που ο πληθυσμός δεν αυξάνεται αλλά παραμένει σταθερός ή κατά καιρούς μειώνεται, και παρά τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού του στο Εθνικό Πάρκο δάσους Δαδιάς, είναι η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων που σχεδόν κάθε χρόνο επηρεάζει δευτερογενώς τους γύπες.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης και το WWF Ελλάς καταδικάζουν το περιστατικό αυτό καθώς και την σε κάθε περίπτωση χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων για τον έλεγχο των θηρευτών.
Πληρoφορίες:
Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ): Κυριάκος Σκορδάς, Διευθυντής Υποστήριξης, 2310 477128, kskordas@hunters.gr
WWF Ελλάς: Σκαρτσή Θεοδώρα, υπεύθυνη προγράμματος Έβρου, 2554032210, d.skartsi@wwf.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΟΜΑΘ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 02, 2012 2:07 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα


Εδώ όλος ο Πάνθηρας 2012 σε pdf http://www.hunters.gr/panthiras_12.pdf


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΟΜΑΘ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 01, 2012 2:04 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 291
Έφυγε από τη ζωή ένας εξαιρετικός Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας


Εικόνα

Με θλίψη σας ενημερώνουμε ότι μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, έχασε τη ζωή του την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, σε ηλικία μόλις 46 ετών ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και Συντονιστής των Θηροφυλάκων της Θράκης Γεώργιος Τρίχας. Ο Γιώργος εργαζόταν ως Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας με θέση εργασίας τον Κυνηγετικό Σύλλλογο Κομοτηνής. Η Ομοσπονδία μας, η ΚΣΕ και ο Κ.Σ. Κομοτηνής συμπαραστάθηκαν, κατά το δυνατόν, σε όλη την περίοδο της άνισης μάχης του και εκτιμούμε πως πρέπει να το κάνουμε και στο μέλλον, μιας που ο Γιώργος άφησε πίσω του άνεργη γυναίκα και μια κόρη μόλις τεσσάρων ετών.

Γνωρίζουμε, φυσικά, πως όλοι περνάτε-περνάμε μια τραγική οικονομική κατάσταση. Παρόλα αυτά, η κυνηγετική οικογένεια πάντα έβρισκε τη δυνατότητα να στηρίξει από το υστέρημά της αυτούς που είχαν ανάγκη, πόσο μάλλον όταν αυτοί ήταν και οι ίδιοι μέλη της.

Για αυτό παρακαλούμε και εσείς να ενισχύσετε την οικογένεια του Γιώργου καταθέτοντας έστω και ένα ευρώ στο λογαριασμό της Αγροτικής Τράπεζας 1920103862724 στο όνομα Δαλκίδη Αναστασία (σύζυγος του Γ. Τρίχα).

Ο Γιώργος ήταν Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας από την έναρξη της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής το 2000, ενώ διετέλεσε για πολλά χρόνια και θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής. Ήταν αφοσιωμένος στη δουλειά του συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες της κυνηγετικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων και το πρόγραμμα φαινολογίας της μετανάστευσης. Γρήγορα η ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ διέγνωσε τις ικανότητές του Γιώργου και έτσι τον έχρισε ο Συντονιστή Θηροφυλάκων της Θράκης.

Όλοι θα τον θυμόμαστε για τον εξαίρετο χαρακτήρα του, για την άψογη συνεργασία που είχαμε μαζί του, την οργανωτικότητά του και την σπουδαία παραγωγή έργου στην πάταξη της λαθροθηρίας και την προστασίας της άγριας πανίδας.

Ο Γιώργος ήταν ένα λαμπρό παιδί της κυνηγετικής οικογένειας!


http://www.hunters.gr/2012/10/%ce%ad%cf ... %bf%cf%83/


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΟΜΑΘ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 01, 2012 3:49 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Τι να πω όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος και μάλιστα οικογενειάρχης..
Ελαφρύ το χώμα που θα τον δεχτεί και δύναμη στην οικογένεια του .Και όσοι μπορούν ας βοηθήσουν την άτυχη οικογένεια του παλικαριού , όπως μπορεί και δύναται ο καθένας μας .


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΟΜΑΘ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 01, 2012 11:19 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιαν 11, 2010 3:18 pm
Δημοσιεύσεις: 618
Τοποθεσία: ΕΒΡΟΣ
Τον Γιώργο τον γνώριζα αρκετά καλά.
Ήταν υπόδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας. Πιστεύω και απο τους καλύτερους θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ.
Καλό σου ταξίδι Γιώργο ....

_________________
Απόστολος Τσιομπανούδης
ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΟΜΑΘ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 22, 2013 2:40 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ


Εικόνα

Η ίδρυση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΣΤ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης αποτελεί ένα ιδιαίτερα ουσιαστικό και αποτελεσματικό μέτρο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των παράνομων δραστηριοτήτων που επηρεάζουν το φυσικό περιβάλλον. Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες έχουν καθήκοντα ανακριτικών υπαλλήλων εξομοιούμενοι με τους Δασοφύλακες του Δημοσίου (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 267) και αποτελούν πραγματική ασπίδα προστασίας για τη φύλαξη της άγριας ζωής. Μέσα στο 2012 είναι ενεργοί συμμέτοχοι και στο πρόγραμμα επιτήρησης της λύσσας συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.


Η στελεχωμένη και εξοπλισμένη με 65 ιδιόκτητα τετρακίνητα οχήματα Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία, τους τοπικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους, αλλά και άλλους φορείς, αποτελεί ήδη ένα καταξιωμένο θεσμό που εργάζεται και δραστηριοποιείται μέσα στα δάση και τις δασικές εκτάσεις, καθώς και σε άλλες φυσικές περιοχές. Η οικονομική στήριξη της ίδρυσης και λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε την 1η Μαρτίου 2000, γίνεται με χρήματα που προέρχονται αποκλειστικά από τους Έλληνες κυνηγούς. Αποτελείται σήμερα από 62 Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες, οι οποίοι έχουν κατανεμηθεί σε όλη την περιφέρεια της Μακεδονίας και Θράκης, στις έδρες των τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων.
Ο θεσμός της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής αποτελεί μια καινοτομία, που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις κυνηγετικές οργανώσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο θεσμός της θηροφύλαξης από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις είχε καθιερωθεί αρκετά χρόνια πριν με το Νομοθετικό Διάταγμα 86/1969 (Δασικός Κώδικας).
Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή επιτελεί καθημερινά το έργο της, παρά τις αντιξοότητες που της προκαλούν πολύ συχνά διάφοροι φορείς και ιδιώτες των οποίων τα συμφέροντα πλήττονται άμεσα ή έμμεσα από τη λειτουργία της. Είναι ο μοναδικός θεσμός που έχει ασκήσει πραγματικό, ουσιαστικό και μετρήσιμο έργο για την προστασία της άγριας πανίδας, της βιοποικιλότητας και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα. Είναι ένας θεσμός που δεν έχει επιδοτηθεί ούτε με ένα ευρώ από το ελληνικό κράτος. Αντιθέτως, μέσω των μηνύσεων και των καταδικαστικών αποφάσεων για τους κατηγορούμενους, το ελληνικό κράτος έχει εισπράξει πολλές χιλιάδες ευρώ για το Πράσινο Ταμείο. Όλα αυτά, αλλά και το γεγονός πως διάφορα από τα αρμόδια κατά τόπους Δασαρχεία στη Μακεδονία και τη Θράκη έχουν καταθέσει πλήθος αιτημάτων για κοινές περιπολίες με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες τη χρονιά που διανύουμε, αποδεικνύουν πραγματικά ότι….
Η ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012 – 2013

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της ΣΤ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης κατά την κυνηγετική περίοδο 2012 – 2013 (1/3/2012 – 28/2/2013) επιτέλεσε για ακόμα μια χρονιά σημαντικό έργο ως προς την προστασία του θηραματικού πλούτου και της άγριας πανίδας γενικότερα, αλλά και για πρώτη φορά ως προς την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Συνολικά εργάστηκαν 62 θηροφύλακες, οι οποίοι κινούνταν καθημερινά, σαββατοκύριακα και αργίες, 24 ώρες το 24ωρο, στους κυνηγότοπους της Μακεδονίας και της Θράκης για να επιτελέσουν το έργο τους (πρόληψη, καταστολή παράνομων πράξεων, συλλογή δειγμάτων άγριας πανίδας για το πρόγραμμα επιτήρησης της λύσσας).
Έλεγχοι

Κατά την περιπολία τους στους κυνηγότοπους, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ άσκησαν περισσότερους από 23,5 χιλιάδες ελέγχους σε κυνηγούς ή άλλους πολίτες που κινούνταν στους χώρους αυτούς
Μηνύσεις

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ προέβησαν στην κατάθεση 363 μηνύσεων για παραβάσεις των κανόνων δικαίου που αφορούν την άσκηση της θηρευτικής δραστηριότητας. Οι μηνύσεις αυτές στρέφονταν εναντίον 369 ατόμων, ενώ υπήρχαν και μηνύσεις κατά αγνώστων.
Χιλιόμετρα

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες χρησιμοποίησαν τα 65 τετρακίνητα οχήματα ιδιοκτησίας της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ και διήνυσαν, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, συνολική απόσταση μεγαλύτερη των 1,25 εκατομμυρίων χιλιομέτρων κάνοντας έντονα αισθητή την παρουσία τους στις περιοχές ευθύνης τους, ενισχύοντας τη φύλαξη.
Παραβάσεις

Στις υποβληθείσες μηνύσεις των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ καταγγέλθηκαν 946 παραβάσεις των διατάξεων περί θήρας. Οι κυριότερες από αυτές φαίνονται στο γράφημα:

Γράφημα 1: Κύριες καταγγελθείσες παραβάσεις (2012-2013)

Πρόγραμμα επιτήρησης της λύσσας

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή είναι υπεύθυνη από τον Απρίλιο του 2012 για τη συλλογή δειγμάτων στα πλαίσια του προγράμματος επιτήρησης της λύσσας έχοντας συλλέξει και παραδώσει στις αρμόδιες κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες περισσότερα από 125 δείγματα ζώων της άγριας πανίδας, ενώ συνεργάστηκε και με τη Δασική Υπηρεσία συμμετέχοντας σε συνεργεία δίωξης. Η συμβολή της στην προστασία της Δημόσιας Υγείας συνεχίζεται και μέσα στο 2013.
Απώλεια

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή έχασε στις 13/10/2012 τον συντονιστή Θηροφύλακά της στη Θράκη, Γεώργιο Τρίχα. Ο Γιώργος ήταν στη Θηροφυλακή από την έναρξή της και προσέφερε τεράστιο έργο στη φύλαξη. Τον ευχαριστούμε και θα τον θυμόμαστε πάντα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΟΜΑΘ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 22, 2013 9:45 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Σεπ 25, 2010 3:45 pm
Δημοσιεύσεις: 1487
Τοποθεσία: ν.σερρων
μεγαλο μπραβωωωωωωω στην στ κομαθ :wink: :wink: αντε σιγα σιγα να ξεβρωμιζουμε απο τα λιγουρια που αμαβρωνουνε και εμας , που ξεκλεβουμε λιγο χρονο για να παμε να κυνηγισουμε και να ηρεμισουμε επανω στα βουνα,,,και να πιουμε και κανα τσυπουρακι να ξεχαστουμε :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΟΜΑΘ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 23, 2013 7:42 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα


http://www.gpeppas.gr/periodiko/22-8-13.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΟΜΑΘ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 16, 2013 2:20 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 04, 2010 7:47 pm
Δημοσιεύσεις: 463
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
-

_________________
Μάνος-Αθήνα


Τελευταία επεξεργασία από manpap και Σάβ Νοέμ 16, 2013 2:30 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΟΜΑΘ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 16, 2013 2:20 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 04, 2010 7:47 pm
Δημοσιεύσεις: 463
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Ψηφιοποιήθηκαν όλα τα βιβλία ΠΑΝΘΗΡΑΣ (από το 2001 έως το 2013) καθώς και το Κυνηγετικό Εγχειρίδιο της ΚΟΜΑΘ.

http://www.hunters.gr/2013/11/%CF%88%CE ... %81%CE%B1/

_________________
Μάνος-Αθήνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΟΜΑΘ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 26, 2014 9:49 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Η νέα έκδοση του ΠΑΝ-ΘΗΡΑ 2014 και όχι μόνο έχει ψηφιοποιηθεί. .... http://www.gpeppas.gr/periodiko/25-7-14.html


Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 2 από 2   [ 28 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Terms of Service | Privacy Policy | Cookie Settings | Report the forum