Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 12   [ 175 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: To Γκορντον Σεττερ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 21, 2007 1:45 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Τα Βρετανικά νησιά σε σύγκριση με την Ηπειρωτική Ευρώπη , όπως την Γαλλία έχουν πολύ λιγότερες φυλές κυνηγετικών σκύλων !
Αυτό οφείλεται στην διαφορετική εξέλιξη του κυνηγιού και τις κυνοφιλίας !
Στην Γαλλία μετά τη Γαλλική επανάσταση τα πάντα άλλαξαν και όλοι οι Γάλλοι απέκτησαν το δικαίωμα να κυνηγού ελεύθερα σε περιοχές που πρώτα ανήκαν αποκλειστικά σε πλουσίους γαιοκτήμονες .
Αυτό έφερε και την μεγάλη ανάπτυξη στην εκεί κυνοφιλία με την δημιουργία νέων φυλών !
Στα Βρετανικά αντίθετα τα πάντα ήταν υπό τον έλεγχο του Βασιλιά και των πλουσίων γαιοκτημόνων που σε τιμωρούσαν μέχρι και με θάνατο αν κυνηγούσες στα κτήματα τους !
Επίσης κάτι πολύ βασικό για την δημιουργία των Βρετανικών φυλών είναι ότι οι πλούσιοι τότε τα μόνα φτερωτά θηράματα που κυνηγούσαν ήσαν οι αγριόγαλοι σε χερσότοπους , οι πέρδικες σε μεγάλα ανοικτά χωράφια και τα μπεκατσίνια σε απέραντους βάλτους !
Αυτά όλα τα μέρη είχαν ένα κοινό παρανομαστή το ανοικτό πεδίο , χωρίς φράκτες και δασάκια ανάμεσα !
Τα κυνηγετικά σκυλιά λοιπόν που χρειαζόντουσαν ήταν γρήγορα ζώα για να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις, με καλή μύτη για να πιάνουν από μακριά τα θηράματα και να μην τα σηκώνουν !
Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν οι Αγγλικές και οι υπόλοιπες Βρετανικές φυλές κυνηγόσκυλων , πάντα από ανθρώπους πλουσίους που είχαν τον χρόνο και το χρήμα να διαθέσουν !
Μέσα λοιπόν στα Βρετανικά νησιά βρίσκεται και η Σκωτία , μία χώρα με αρκετή ποικιλία περιβάλλοντος και με αρκετά ορεινά σκληρά μέρη !
Εκεί λοιπόν πάντα κάποιοι πλούσιοι λόρδοι για την ακρίβεια θεώρησαν ότι για το κυνήγι που τους άρεσε με τα θηράματα που προανέφερα αλλά και με την δυσκολία των κυνηγότοπων της σκληρής Σκωτίας έπρεπε να φτιάξουν ένα σκυλί που να έχει μεν τα χαρίσματα των άλλων Βρετανικών φυλών αλλά από την άλλη να μπορεί να ανταπεξέλθει στις μορφολογικές και περιβαλλοντικές συνθήκες της Σκωτίας , έτσι δημιουργήθηκε η καταπληκτική φυλή των Γκόρντον Σέτερ η άλλως Σκωτικό σέττερ !
Μία φυλή σκληρή και λίγου άγριου χαρακτήρα σαν τη ίδια την Σκωτία που κυνηγά με τον δικό της ρυθμό και τρόπο όλη την ημέρα από τα χάραμα μέχρι την δύση !
Κυνηγά ανελέητα , μεθοδικά και σκληρά , με την δικιά της κίνηση που δεν αφήνει περιθώρια σε κανένα θήραμα να γλυτώσει αν το ακολουθεί ένα έμπειρο κυνηγετικά και υγιές Γκόρντον !
Και αυτή η φυλή όμως υπέστη την βεβήλωση στα καταπληκτικά κυνηγετικά προσόντα της όπως και το Ιρλανδέ χάρη της υπέροχης αγέρωχης ομορφιά τους .
Μπήκαν στα σαλόνια κυνοφίλων μη κυνηγών και έγιναν σκυλιά 70-75 πόντων με βαριά σωματική κατασκευή , υπέροχα κεφάλια και καταπληκτικά τριχώματα .
Ευτυχώς όπως πάντα όμως κάποιοι αντιστάθηκαν στο εύκολο χρήμα και προσπάθησαν με δόντια και νύχια να κρατήσουν αυτή την φυλή για αυτό που γεννήθηκε ένα υπέροχο κυνηγό !
Ένα υπέρ της φυλής ότι διαδώθηκε σε αρκετές χώρες της Ευρώπης , Γαλλία, Γερμανία , Ελβετία , αλλά και του νέου κόσμου ΗΠΑ , Αυστραλίας κλπ και έτσι άρχισε πάλι να αποκτά τα χαρισματικά της κυνηγετικό προσόντα
.
Προσοχή λοιπόν εδώ όταν επιλέγεται Γκόρντον , να βλέπετε τους γονείς να κυνηγού σε άγριο θήραμα , να έχουν πάθος , φέρμα και τότε μόνο να αγοράζεται , μετρίου , κανονικού πάντα αναστήματος, ποτέ μεγάλου μεγέθους εκτός κάποιων εξαιρέσεων θα έχετε πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα την κακοφημία και εγκατάλειψη της φυλής !


Κυνηγετικό Γκόρντον
Εικόνα Εικόνα ΗΠΑ Γκόρντον σέττερΕικόνα Εκθεσιακή γραμμή


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Απρ 22, 2007 11:05 am 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΣΕΤΤΕΡ http://www.gpeppas.gr/gordon/protipoerg/protipoerg.html

TO GORDON SETTER http://www.gpeppas.gr/gordon/gordon.html :wink: :lol: :lol:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 25, 2007 11:36 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Το Γκόρντον είναι ένα τέτοιο σκυλί κατά την γνώμη μου. Είναι ένα σκυλί γενικής χρήσεως , για οποιαδήποτε είδος κυνηγίου που εξασκείται με σκυλί φέρμας μα ο τέλειος τόπος για αυτό είναι το δάσος και ο βάλτος όπου και είναι ΣΠΕΣΙΑΛΙΣΤΑΣ. Tο Γκόρντον έχει ένα δικό του τρόπο εργασίας πάνω στο κυνήγι. Είναι λίγα τα Γκόρντον που δεν έχουν καλή μύτη . Το χρώμα του τραβάει πολύ τις ακτίνες του ήλιου , αλλά αυτό αντέχει και μπορεί να κυνηγάει μέρες με ζέστη , αρκεί να έχει το νερό που χρειάζεται. Αυτό το γνώρισα προσωπικά εγώ κυνηγώντας Τσούκαρ στα νησιά μας τον Σεπτέμβριο. Είναι ένας ισορροπημένος κυνηγός , η έρευνα του είναι γρήγορη και σταθερή αλλά όχι δαιμονισμένη όπως ενός Πόιντερ η Σεττερ Ιρλανδικού, Αγγλικού. Ο παθιασμένος Γκορτονίστας…… , από την εποχή που το ζώο του ήταν νεαρό, μέχρι την στιγμή που θα το βγάλει στον κυνηγότοπο πρέπει να το συνηθίσει να πηγαίνει σύμφωνα με τον άνεμο . Αυτό θα βοηθήσει τον μαθητή να κρατάει το κεφάλι ψηλά στην ερευνά του. Θα δείτε όταν το Γκόρντον καταλάβει αυτό καλά , τότε από μόνο του θα πηγαίνει να βρίσκει τον σωστό αέρα για μία σωστή έρευνα. Το στάνταρτ της εργασίας του Γκόρντον , έγεινε δεκτό από την FCI το 1937 στο Παρίσι. Ο Pastrone που το έθεσε το περιγράφει έτσι, Από τον καλπασμό , την έρευνα , μέχρι τη φέρμα, όλα είναι ιδιαίτερα και διαφορετικά από τα άλλα Σέττερ . Δεν είναι μία φέρμα απότομη και αγαλματένια , αλλά γίνεται σε τρεις φάσεις , την επιβράδυνση - στην προσεκτική έρευνα-κίνηση για βεβαίωση της παρουσίας του θηράματος , η τελική φέρμα.
Λέει ο Παστρόνε « Όρθιο στητό καλά στα πόδια του , το κεφάλι ψηλά, λίγο κάτω από την οριζόντιο , ο λαιμός τεντωμένος αρκετά, η ουρά στην οριζόντιο η λίγο κάτω η πάνω. Όλη η στάση δείχνει ένταση αλλά και σιγουριά , «σε έχω πιάσει δεν μου φεύγεις πια».
Το γκόρντον είναι ένα σκυλί που θα σας ικανοποιήσει σχεδόν σε όλα τα θηράματα. Το σκυλί κυνηγάει σε λογικές αποστάσεις και προσαρμόζεται από μόνο του ανάλογα το έδαφος και το αφεντικό του. Δηλαδή αναλόγως πώς περπατάει το αφεντικό του έτσι και αυτό αναλόγως αυξομειώνει τον βηματισμό του , ώστε να είναι σύμφωνος με αυτόν του αφεντικού του.
Απορτάρει καλά , αλλά μερικές φορές έχει σκληρό κράτημα του θηράματος. Εδώ θέλει και κάποια προσοχή , μην αφήνεται ξένο να πάει να του πάρει το θήραμα γιατί δεν το δίνει και αν επιμείνει θα αποκτήσει τρύπες στο χέρι που θα απλώσει, δεν το συζητάω για άλλο σκυλί., γι' αυτό προσοχή. Ποτέ όμως δεν θα πειράξει σκύλο που γνωρίζει καιρό η άνθρωπο. Στην μπεκάτσα λόγο της ερευνάς του , ότι ακολουθεί την μυρωδιά του πουλιού και ότι δεν το πιέζει είναι άφταστο. Άσε που δεν υπάρχει θάμνος, πουρνάρι , αγκάθι η νερό να το σταματήσει στην ερευνά του και ειδικά αν έχει αντιληφτεί θήραμα κάπου.Εικόνα Εικόνα Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 11, 2007 3:02 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 30, 2007 11:41 am
Δημοσιεύσεις: 28
Γιώργο είχαμε πολλούς αγώνες με Gordon Setters εδώ , θα σου βάλω κάποιες φωτογραφίες , μάλιστα έμαθα ότι 3-4 Gordon είχαν έρθει στο Πανευρωπαϊκό στην Ελλάδα και μάλιστα πήγαν καλά και μπήκαν και στην βαθμολογία , τα είδες ! :D


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 21, 2007 10:29 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιουν 21, 2007 7:34 am
Δημοσιεύσεις: 57
Τοποθεσία: Athens
Κ Πέππα είμαι και εγώ λάτρης των Γκόρντων, σας παρακολουθώ πολύ καιρό και ιδιαίτερα μου έχει κάνει εντύπωση οι χαμηλοί τόνοι σας και η αγάπη σας και επιμονή σας σ΄ αυτή την άξια αλλά αδικημένη φυλή !
Ελπίζω να μαζευτούμε και άλλοι κάτοχοι των σκωτικών σέτερ για ανταλλαγή απόψεων και γιατί όχι και γνωριμία .
Κυνηγώ μ΄ αυτά μπεκάτσα , ορτύκι και λίγο πέρδικα .

_________________
B Demetsixas


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιουν 24, 2007 11:24 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 23, 2007 12:43 pm
Δημοσιεύσεις: 46
Καλησπέρα σε όλους τους Γκορντονάδες.
Είμαι ένας λάτρης της φυλής που δυστυχώς εδώ και περίπου ένα χρόνο είμαι χωρίς Γκόρντον μιας και έχασα τα δύο σκυλιά μου από την καταραμένη αρρώστια το καλαζάρ .
Μία πολύ επίμονη και κοπιαστική έρευνα που έκανα σχεδόν πανελλαδικώς ήταν σκέτη απογοήτευση από τους επίδοξους εκτροφείς αυτής της φυλή η όπως τουλάχιστον θέλουν να παρουσιάζονται !
Όταν λέμε απογοήτευση μιλάμε για μεγάλη απογοήτευση πραγματικά , τραγικές καταστάσεις , μεγάλη ανοησία , μεγάλο ξερωλίκι , σκυλιά εκτός τύπου η στα όρια αυτού και το σπουδαιότερο σκυλιά που τα περισσότερα δεν πρόκειται να κυνηγήσουν !
Μου απομένει λοιπόν μόνο το εξωτερικό μιας και ένα δύο άνθρωποι που όντως έχουν άριστα κυνηγόσκυλα αυτής της φυλής και τα οποία κυνηγάνε πολύ δεν κάνουν γέννες παρά κάθε 3-4 χρόνια .
Θα ήθελα λοιπόν την βοήθεια των φίλων αυτής της φυλής και ιδιαίτερα την δικιά σας κ Πέππα για εκτροφεία του εξωτερικού που έχουν γραμμές κυνηγετικές μέσα στον τύπο της φυλής και το βασικότερο που κυνηγάνε τα σκυλιά τους .

_________________
J love Gordon
A Xatzhd/poulos


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 28, 2007 12:03 am 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Καλώς ήρθατε παιδιά , χαίρομαι ιδιαίτερα !
Λοιπόν συγκεντρώνω αυτά που θέλεις , αλλά σκέπτομαι κάτι !
Να τα ανοίξω σε όλους η μόνο στα μέλη , εννοώ τους συνδέσμους για πείτε μου την γνώμη σας !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 07, 2007 5:25 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 05, 2007 5:31 pm
Δημοσιεύσεις: 679
Κ Πέππα αυτά πιστεύω θα σας ενδιαφέρουν οπωσδήποτε ! :lol:_________________
Σέργιος Δ - I love Irish setter


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 07, 2007 7:12 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Μάιος 30, 2007 11:52 am
Δημοσιεύσεις: 256
Καλά βίντεο που δίνουν μία εικόνα της κίνησης αυτής της φυλής . :mrgreen:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 07, 2007 9:29 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιουν 21, 2007 1:58 pm
Δημοσιεύσεις: 23
KONTOSG έγραψε:
Καλά βίντεο που δίνουν μία εικόνα της κίνησης αυτής της φυλής . :mrgreen:


Πολύ καλά βίντεο , προσωπικά πρώτη φορά βλέπω Γκόρντον να τρέχουν σε αγώνες στο εξωτερικό !
Επιτέλους μία εικόνα που δείχνει ότι τα Γκόρντον δεν είναι αργά όπως κάποια δείγματα που είχαμε δει παλαιότερα στην χώρα μας .
Μού άρεσε πολύ ο χαρακτηριστικός καλπασμός τους , δεν μου άρεσε το υπερβολικό ντόριασμα σε μερικά !
Ευχαριστούμε Irishmen ! :D :wink:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 07, 2007 10:25 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
KONTOSG έγραψε:
Καλά βίντεο που δίνουν μία εικόνα της κίνησης αυτής της φυλής . :mrgreen:


Ευχαριστούμε πολύ να σε καλά ! :lol:
Πραγματικά σας δίνουν μία ιδέα της κίνησης αυτής της φυλής .
Παρατηρήστε σε όλα την μεγάλη ώθηση από τα πίσω πόδια και την πλάτη στο πίσω μέρος που της δίνει μία κυματιστή κίνηση χαρακτηριστική !
:wink:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 08, 2007 5:39 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιουν 21, 2007 7:34 am
Δημοσιεύσεις: 57
Τοποθεσία: Athens
Εξαιρετικά βιντεάκια που δείχνουν κατά κάποιο τρόπο την κίνηση των Γκόρντων .σε αυτά τα δείγματα φυλής που βλέπουμε.
Επίσης από αυτό που βλέπω τα δύο είναι από αγώνες της ίδιας φυλής και τρέχουν σόλο και το άλλο ζευγάρι με αγγλικό σέττερ !
Νομίζω κάπου έχετε και εσείς ένα δικό σας κ Πεππα με εκπαιδευτικό σε πεδινές , θα ήθελα αν είναι εύκολο να το βάλετε και αυτό ώστε να μπορούμε να έχουμε μία γενικότερη οπτική εικόνα , ευχαριστώ !
Αν είναι δυνατόν !

_________________
B Demetsixas


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 21, 2007 12:17 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 23, 2007 12:43 pm
Δημοσιεύσεις: 46
Εδώ έχει χαθεί κάποιο μήνυμα μου , το ξαναστέλνω.
Τα βίντεο όντως δείχνουν κάποια πράγματα από την κίνηση αυτής της φυλής μιας και σπανίζουν τα ζώντα δείγματα στην χώρα μας .

_________________
J love Gordon
A Xatzhd/poulos


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 30, 2008 12:45 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Δείτε και αυτό το βίντεο με εκπαίδευση Γκόρντον σέττερ , μάλλον από Σουηδία.
Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 01, 2008 8:57 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑΚαι αυτό για σταθεροποίηση φέρμας σε θήραμα. ! :D


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 12   [ 175 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Terms of Service | Privacy Policy | Cookie Settings | Report the forum