Καλή η πρόταση, το τελευταίο κυνήγι της περιόδου να είναι για καρακάξες. Ομως το ημερήσιο κυνήγι της καρακάξας, εκτός ειδικών περιπτώσεων, είναι ελάχιστα αποδοτικό. Μόνο το απογευματινό κυνήγι στα μέρη που κουρνιάζουν όλες μαζί είναι αποδοτικό. Οσοι δεν το διαβάσατε, διαβάστε το παρακάτω άρθρο:
http://www.gpeppas.gr/periodiko/p-20-1-05.html
Η καλύτερη ιδέα θα ήταν ο κάθε κυνηγετικός σύλλογος να εντοπίσει και καταγράψει (από μαρτυρίες των μελών του) τα μέρη που κουρνιάζουν καρακάξες στην περιοχή του. Μετά το τέλος της περιόδου να δοθούν μερικές μέρες άδεια μόνο για απογευματινό κυνήγι καρακάξας και μόνο στα μέρη που θα έχουν επισημανθεί.
Επειδή όμως είμαστε στην Ελλάδα, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ...
Ομως είναι πολύ απλό να δράσουμε από μόνοι μας. Στις περιοχές που κυνηγάμε συνήθως, αρκεί να παρατηρήσουμε προς τα πού πηγαίνουν οι καρακάξες το απόγευμα. Ετσι θα εντοπίσουμε εύκολα την κούρνια τους. Από εκεί και πέρα ένα 20λεπτο το σούρουπο είναι αρκετό για να χτυπήσουμε κάμποσες και να ευχαριστηθούμε ωραίες τουφεκιές.
Συνήθως οι τουφεκιές είναι κοντινές, οπότε χρησιμοποιούμε τα πιό ανοιχτά τσοκάκια μας. Από φυσίγγια, σε κοντινές αποστάσεις όλα κάνουν κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ τους ρίχνω ότι υπόλοιπα ή σκάρτα μου έχουν ξεμείνει, ασχέτως μεγέθους. Αν θέλετε να αγοράσετε φυσίγγια επί τούτου, προτιμήστε ελαφρά και φθηνά φυσίγγια σε νούμερο 6-8. Πολύ καλή επιλογή θα ήταν και τα σκοπευτικά του trap με 24γρ σκάγια σε Νο 7 ή 7,5. Αποφύγεται βαριά φυσίγγια γιατί οι τουφεκιές είναι πολλές και μέσα σε λίγη ώρα.
Ολα αυτά εφόσον οι αποστάσεις είναι κοντινές ή μεσαίες. Αν οι αποστάσεις είναι οριακές, η καρακάξα χρειάζεται καλό φυσίγγι σε νούμερο 6 ή 7 γιατί είναι αρκετά σκληρό πουλί.