Δυστυχως φιλε Γιαννη στην Ελλαδα η κατοχη γερακιων και οι νομοι που το διεπουν ειναι για γελιο και οπως θα ξερεις και εσυ επιτρεπεται μονο η κατοχη(καλα δεν μιλαμε για τιποτα αλλο σαν ιερακοθηρια κ τετοια!)2 ειδων>της κοκκινοουρης γερακινας και των Ηαρρις.Αν εγω εχω στην κατοχη μου ενα διπλοσαινο(accipiter gentilis) astore αγορασμενο στην Ιταλια η Αγγλια κοινως δεν μπορω να το φερω στην Ελλαδα γιατι μπορω να βρεθω κατηγορουμενος για λαθραια κατοχη ειδους και ας ειναι και απο εκτροφειο με χαρτια CITES ,δαχτυλιδια,κωδικους κτλ πραγμα που μπορω να κατεχω νομιμα στις προηγουμενες χωρες εφοσον πληρω τους αυστηρους νομους τους.Σκεφτειτε λοιπον το χαος!Αλλα το κρατος αφηνει να πουλιουντε ελευθερα κοκκινοπερδικες την ιδια στιγμη ενω απαγορευεται η εισαγωγη τους και μολυνουν γενετικα τις δικες μας πετροπερδικες και νησιωτικες!!!
Για να μην μιλησω για τον γελοιο τροπο ελεγχου σε φιλο γερακαρη ο οποιος κοντεψε να κατηγορηθει οτι κυνηγαει παρανομα ενω αυτος απλα πετουσε το γερακι του σε ανοικτο χωρο χωρις καλωδια και κεραιες και σε χωρο που δεν υπαρχει κανενα κυνηγετικο ενδιαφερον!Δηλαδη ας θεσπιστει νομος που να λεει που ακριβως σε ποιο μερος μπορουν να πεταξουμε τα γερακια μας!!!!Νομιμα και με διαφανεια!Οπως γινεται με τα εκπαιδευτηρια κυνηγ.σκυλων.Αλλα μαλλον εκει πανω, νομιζουν οτι τα γερακια ζουν σε ενα κλουβι σαν παπαγαλοι και δεν χρειαζοντε τιποτα αλλο.
Δηλαδη εαν καποιου ο σκυλος σε εκπαιδευτικο στο Σχιστο τον Μαρτη καταφερει και πιασει μια περδικα τσουκαρ για καποιο λογο κυνηγαει,ειναι παρανομος,εχει κυρωσεις?Τι σημαινει εκπαιδευτικο σε περδικα,οτι θα φερμαρει μονο?
Ευτυχως τα τελευταια χρονια αλλαξε λιγο η αποψη για τα γερακια στην Ελλαδα,ολο και περισσοτεροι τα γνωριζουν στις εκθεσεις,απτο ιντερνετ και γενικως τα νεα παιδια ειναι πιο ευαισθητοποιημενα για την διατηρηση των ειδων τα σεβοντε και τους αρεσουν ,ασε που ολο και πιο πολλοι θελουν να κατεχουν ενα!
Αλλα οσο υπαρχουν οι ανατρεπτικοι νομοι,θα υπαρχουν κενα και μεγαλες δυσκολιες για την κατοχη γερακιων στην πατριδα μας.Παντως σας το λεω απο εδω μεσα οτι εαν μπορουσαμε να βρουμε ενα χωρο νομιμο απο καθε πλευρα (απο δασαρχειο,θηροφυλακη,αστυνομια)για να πεταξουν οι γερακαρηδες τα γερακια τους εγω θα σας οργανωνα ενα πολυ ομορφο απογευμα για εσας και τα παιδια σας!
Σκεφτειτε μονο ποσο πιο προσεχτικοι θα γινοταν ολοι εαν η ιερακοτροφια κ ιερακοθηρια επιτρεποταν στην χωρα μας και εαν ηξεραν οτι το γερακι που πεταει μπροστα τους μπορει να ανηκει σε καποιον!Για να μην μιλησω για τον εσωτερικο τουρισμο,απασχοληση,μαγαζια κτλ
Αλλα τι λεω τωρα ετσι?

Εδω μια πετροπερδικα εχουμε κ δεν κανουμε τιποτα τι θες τωρα!!!!!!Ελεος:....
Και κατι αλλο σχετικο>τα γερακια ειναι τα μοναδικα ζωα που μπορουν να μπουν σε καθολικη εκκλησια συμφωνα με το εκκλησιαστικο δικαιο του Βατικανω!