Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 2 από 2   [ 27 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 25, 2009 10:40 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Οκτ 26, 2007 5:12 pm
Δημοσιεύσεις: 45
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Τώρα σωθήκαμε΄΄΄΄Οι Δασοφύλακες ΄΄ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ΄΄ αναλαμβάνουν αποκλειστικά τη φύλαξη και διάσωση της πανίδας και χλωρίδας του τόπου μας. ΤΡΕΜΕΤΕ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ''. :oops: :oops:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 25, 2009 1:17 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Νοέμ 26, 2008 11:40 am
Δημοσιεύσεις: 18
Τοποθεσία: ΑΤΤΙΚΗ
Με τα μέσα που διαθέτουν όσο και αν θέλουν και να προσπαθούν δεν θα κάνουν τίποτε οι λαθοθήρες θα αλωνίζουν παντού .
Άσε που ο τοπικισμός θα αυξηθεί δραματικά .

_________________
Είμαι ο μεγάλος κυνηγός του πράσινου δάσους.
Ο δυνατός και πανίσχυρος Κύριος των Άγριων περιοχών.
Γυρνάω τη γη με τραγοπόδαρα όπως το ελάφι,
και με τη βοήθεια της Παρθένας,
που στο κάλεσμα της όλα πρέπει να απαντούν,
αναπαράγω το είδος μου.

ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΝΑΣ,


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Διαβάστε κι αυτό
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 05, 2009 12:02 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Δεκ 26, 2007 9:36 pm
Δημοσιεύσεις: 276
Τοποθεσία: Ιωάννινα
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C. ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63
Τηλ.: 210-32.31.271 - Fax.: 210-32.22.755

ΑΘΗΝΑ 03/07/09
Αριθ. Πρωτ. 644

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ : Η ΚΣΕ κατατροπώνει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς των δασικών δημ. Υπαλλήλων

Σχετικά με το περιεχόμενο του πρόσφατου δελτίου Τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος υπηρετώντας την αλήθεια και τα αντικειμενικά γεγονότα γνωρίζει τα εξής:

1. Οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας που προσλαμβάνουν και χρηματοδοτούν με αποκλειστικά δικούς τους πόρους οι Κυνηγετικές Οργανώσεις της χώρας, αποτελούν θεσμό που υπάρχει και λειτουργεί επί σαράντα χρόνια (από το 1969, Ν.Δ. 86/1969). Ήδη, από τότε με το Νόμο αυτό οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας εξομοιώνονται με τα καθήκοντα και δικαιώματα των δημόσιων δασοφυλάκων. Είναι επομένως ελλιπής πληροφόρηση, αν όχι παραπληροφόρηση, ο ισχυρισμός ότι τα καθήκοντα των ιδιωτικών φυλάκων θήρας καθορίστηκαν πρόσφατα με Νόμο του 2003. Ο Νόμος αυτός απλώς διευκρίνισε αυτά τα καθήκοντα που προϋπήρχαν όπως ρητά αναγνωρίζει με απόφασή του το Εφετείο Κοζάνης (υπάρχει και σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου).
Επομένως, η Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων έχει ήδη ζωή σχεδόν μισού αιώνα και έχει επιτελέσει τεράστιο έργο στην φύλαξη και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

2. Η κατ’ εξακολούθηση στρέβλωση της πραγματικότητας από την παραπάνω ανακοίνωση των Δασολόγων αποδεικνύεται κατά τρόπο περίτρανο όταν ισχυρίζονται ότι η υπ’ αριθ. 138/2 Γνώμη του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφαιρεί το δικαίωμα στους ιδιωτικούς φύλακες θήρας να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Η αλήθεια είναι ότι απλά εξαρτά την άσκηση αυτών των καθηκόντων (των οποίων δεν αμφισβητεί τη νομική βάση) από την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης η οποία και ευρίσκεται καθ’ οδόν.

3. Το πιο σημαντικό είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των δικαστικών αποφάσεων με ελάχιστες εξαιρέσεις, θεώρησαν νόμιμη την άσκηση των προανακριτικών καθηκόντων από τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας και προχώρησαν στην εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων (επέβαλλαν δε και τις σχετικές καταδίκες) παρά το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι επικαλέστηκαν την παραπάνω Γνώμη του κ. Αντιεισαγγελέα.

4. Είναι απορίας άξιον ότι η παραπάνω ανακοίνωση των Δασολόγων, δεν αναφέρεται στο τεράστιο έργο αυτής της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, το οποίο σύμφωνα με επίσημα στοιχεία κατά τα τελευταία μόνο έξι χρόνια έχει προβεί σε πάνω από 580.000 ελέγχους και σε πάνω από 13.000 μηνύσεις! Αυτό το τεράστιο έργο θα ήταν ποτέ δυνατόν να επιτελεσθεί εάν δεν υπήρχε νομοθετική κατοχύρωση των πράξεων αυτών των Θηροφυλάκων; Η απάντηση είναι αυτονόητη! Καμία στρέβλωση της αλήθειας και κανένας ισχυρισμός δεν μπορούν να αγνοήσουν αυτή την πραγματικότητα των αριθμών και των στοιχείων.

5. Η μεγάλη δραστηριοποίηση και το τεράστιο αυτό έργο της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων έγινε διότι υπήρξε και υπάρχει πλήρης και παντελής αδυναμία θηροφύλαξης από τις δασικές υπηρεσίες για λόγους που δεν είναι δική μας υπόθεση. Από την άλλη, η παντελής αυτή έλλειψη φύλαξης από τις δημόσιες δασικές υπηρεσίες έχει διαπιστωθεί τόσο από το Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και από διάφορους φορείς της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι εντυπωσιακό ότι ακόμα και η Διεύθυνση Δασών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε επίσημο έγγραφό της που αποστέλλεται σε όλα τα Δασαρχεία προτρέπει τους δασοφύλακες του δημοσίου να κάνουν τη δουλειά τους όπως οι φύλακες θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Στο ίδιο έγγραφο, η ίδια Δ/νση σημειώνει ότι “το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός Δασοφυλάκων έφυγε από την Δασική Υπηρεσία δεν είναι ισχυρή δικαιολογία δεδομένου ότι το έτος 1999 με τον ίδιο μειωμένο αριθμό Δασοφυλάκων και χωρίς τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες το σύνολο των μηνύσεων θήρας ήταν 118 έναντι 38 του 2000”!Τι άλλη απόδειξη από την ομολογία της ίδιας της Δασικής Υπηρεσίας χρειάζεται για να καταφανεί πλήρως ότι οι ισχυρισμοί της ανακοίνωσης των Δασολόγων δημοσίων υπαλλήλων είναι παντελώς ανυπόστατοι (το σχετικό έγγραφο είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου)

6. Ουδέποτε οι φύλακες θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων εμπλέχθηκαν με την άσκηση της δασικής πολιτικής που προφανώς είναι αντικείμενο του Κράτους, το περιεχόμενο της οποίας δεν επηρεάζει το έργο των φυλάκων Θήρας.

7. Αποτελεί παραπλάνηση ο ισχυρισμός της ανακοίνωσης των Δασολόγων ότι δήθεν ιδιώτες Θηροφύλακες δεν μπορούν να ελέγχουν τους κυνηγούς που είναι, εμμέσως, οι εργοδότες τους. Μήπως είναι, πράγματι, “λογικό” οι δασολόγοι του δημοσίου να παραξενεύονται από το γεγονός ότι οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας τόλμησαν ν’ ασκήσουν ποινική δίωξη εναντίον Δ/ντή Δασών Νομού που λαθροθήρευε, αλλά και εναντίον μελών Δ.Σ. Κυνηγετικών Οργανώσεων όταν αυτοί παραβαίνουν το Νόμο περί θήρας; (τα σχετικά στοιχεία και έγγραφα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου).

Είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο ανέκαθεν οι μόνιμοι δασολόγοι υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών προσπαθούσαν να σταματήσουν και να υποβαθμίσουν την Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Πράγματι, κάθε σύγκριση μεταξύ του έργου των δικών μας φυλάκων θήρας, και του έργου των δασοφυλάκων του δημοσίου, στον τομέα της θηροφύλαξης, είναι αποκαρδιωτική για το δημόσιο. Εάν όμως η εν λόγω Πανελλήνια Ένωση ενδιαφέρεται πράγματι για την προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος, οφείλει να ενισχύσει αντί να δημιουργεί εμπόδια, το έργο της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Τέλος, εκ μέρους των 230.000 κυνηγών - πολιτών αυτής της χώρας, καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να ερμηνεύσει στην πραγματική τους διάσταση τους ανυπόστατους ισχυρισμούς των δασολόγων, να μην υποχωρήσει σε συνδικαλιστικές και συντεχνιακές σκοπιμότητες αλλά να ενισχύσει την Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Έτσι θα υλοποιήσει βασικό στόχο του Υπουργείου του, στον τομέα των Δασών και της Θήρας που εντάσσεται στο γενικότερο στόχο προστασίας του Περιβάλλοντος. Έναν στόχο για τον οποίο ενδιαφέρεται το σύνολο της κοινωνίας και αγωνιά προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι κυνηγοί της χώρας θα εξακολουθήσουν να δαπανούν εξ ιδίων πόρων τεράστια ποσά για την πάταξη της λαθροθηρίας (28 εκατομμύρια 600 χιλιάδες ευρώ την τελευταία πενταετία) ώστε να συνεπικουρούν την προσπάθεια του Κράτους προς τον κοινό αυτό στόχο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

1. Πίνακας Αποδεκτών: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφ.
2. Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ
3. Βουλή των Ελλήνων
4. Γενική Δ/νση Αισθητικών Δασών, Δρυμών & Θήρας ΥΠΑΑΤ
5. Όλες τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες
6. Όλους τους Κυνηγετικούς Συλλόγους
7. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
8. Κυνηγετικό ΤύποΝομίζω σωστή και άμεση η απάντηση της ΚΣΕ

_________________
Ο Κυνηγός είναι ένας αδικημένος φυσιολάτρης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 10, 2009 4:40 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Επί τέλους κάτι καλό !


Παράθεση:

Εγγραφη: Δευτ Μαρ 02, 2009 12:11 am
Δημοσ.: 30
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα 09.07.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΚοινά σχέδια και δράσεις με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδος για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας και των παρανομιών στα δάση

Νέες ρυθμίσεις και καθηκοντολόγιο για τους ιδιωτικούς Θηροφύλακες – Η ειδική Υπουργική Απόφαση

Δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη και του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νικόλαου ΠαπαδόδημαΤη δημιουργία ενός πανελλήνιου δικτύου προστασίας του περιβάλλοντος, της πανίδας και των θηραμάτων, με την σημαντική αύξηση του αριθμού των ιδιωτικών φυλάκων θήρας, που θα ενισχύσουν το έργο των δημόσιων δασοφυλάκων στον έλεγχο και στην καταπολέμηση των κρουσμάτων λαθροθηρίας, θεσπίζει ειδική Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.

Στη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις κυνηγετικές οργανώσεις και οριστικοποιήθηκε με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδος, προβλέπεται η δημιουργία όλων των κατάλληλων υποδομών και εξοπλισμών (αυτοκίνητα, οπλισμός, ειδικές στολές κλπ.) για το νέο καθεστώς των ιδιωτικών θηροφυλάκων και προσδιορίζονται τα σύγχρονα καθήκοντά τους.

Η συμφωνία ανταποκρίνεται σε πολύχρονα αιτήματα 230.000 Ελλήνων κυνηγών, οι οποίοι επιθυμούν την καταπολέμηση των κάθε είδους παρανομιών μέσα στα δάση, την προστασία τους και την παρεμπόδιση των κρουσμάτων λαθροθηρίας.

Σύμφωνα με την Υ.Α. οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας θα προσλαμβάνονται αποκλειστικά από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, οι οποίες είναι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες πρόσληψης, αξιολόγησης και άσκησης καθηκόντων. Οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας που υπηρετούν ήδη, συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Συγκεκριμένα, η Υ.Α. καθορίζει τα καθήκοντα και τους περιορισμούς, τα προσόντα, την ηλικία και λοιπά θέματα που αφορούν στην πρόσληψη, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας των φυλάκων θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων.Μετά την υπογραφή της Απόφασης, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νικόλαος Παπαδόδημας δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω εκ μέρους των 230.000 κυνηγών τη βαθιά μας ικανοποίηση και τις ευχαριστίες προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη που σήμερα παρά τις δυσκολίες και τα διάφορα εμπόδια που υπήρξαν υπέγραψε μια απόφαση με την οποία ρυθμίζει όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν στη θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων.

Ο Υπουργός υπογράφει πολλές αποφάσεις. Πρέπει να θεωρήσει ότι η σημερινή είναι μια από τις πιο σημαντικές, γιατί όχι μόνο ικανοποιεί τους κυνηγούς αλλά με αυτή του την απόφαση συνεισφέρει ουσιαστικά στη προστασία του περιβάλλοντος, πράγμα για το οποίο όλη η κοινωνία σήμερα είναι ευαισθητοποιημένη και από πλευράς του ο Υπουργός έδειξε με αυτή του την πράξη τη μεγάλη του ευαισθητοποίηση την οποία νιώθει για το περιβάλλον.

Εμείς πάντοτε θα συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο γιατί έχουμε κοινό στόχο και κοινό σκοπό που εμπράκτως αποδεικνύουμε, γιατί αυτή η θηροφυλακή στηρίζεται στα αποκλειστικά έξοδα των κυνηγών, κυνηγοί την πληρώνουν αυτή τη θηροφυλακή, με πάνω από 6 εκατ. ευρώ το χρόνο, και η πράξη του Υπουργού μας έδωσε την δυνατότητα αυτό μας το έργο να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό για τη φύση και το περιβάλλον».Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης υπογράμμισε:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί σήμερα υπογράψαμε μια απόφαση η οποία «παντρεύει» δύο μεγάλες κατηγορίες θεμάτων αλλά και κοινωνικές ομάδες. Πρώτα-πρώτα προστατεύει το περιβάλλον και την πανίδα και δεύτερον προστατεύει τη γενικότερη ιδέα του κυνηγιού.

Ήταν μια δύσκολη απόφαση, μια απόφαση που ήθελε ιδιαίτερη περίσκεψη, το Υπουργείο ενέσκηψε σ’ αυτό και έδωσε τη σωστή λύση.

Πιστεύω ότι με τη λύση την οποία δίνουμε θα υπάρξει ένα συνταίριασμα δημόσιου και ιδιωτικού συμφέροντος, ένα συνταίριασμα το οποίο θα φέρει το κυνήγι κοντά στη φύση και τη φύση κοντά στο κυνήγι».Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα ειδικότερα καθήκοντα, τον τρόπο άσκησης αυτών, τους περιορισμούς αυτών, τον πειθαρχικό έλεγχο και τη λύση της σύμβασης εργασίας των ιδιωτικών φυλάκων θήρας, όπως αυτά καθορίζονται από την Υ.Α., έχουν ως εξής:

1. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι ιδιωτικοί φύλακες θήρας υποχρεούνται σε μηνιαία κατάρτιση (γνώση αντικειμένου – εργασία υπαίθρου) από τη δασική αρχή της έδρας τους. Κατά το διάστημα αυτό, εργάζονται μαζί με τους δημόσιους δασοφύλακες, ενημερώνονται για την ισχύουσα νομοθεσία, παρακολουθούν και συνδράμουν τους ελέγχους και την αντιμετώπιση των κρουσμάτων λαθροθηρίας. Παρακολουθούν τα σεμινάρια εκπαίδευσης και επιμόρφωσης που οργανώνονται από τις δασικές αρχές, τις κυνηγετικές οργανώσεις ή με συνεργασία αυτών. Δεν υποχρεούνται σε εκπαίδευση όσοι έχουν προϋπηρεσία σε ανάλογα καθήκοντα και έχουν εκπαιδευτεί σχετικά.

2. Οι κυνηγετικές οργανώσεις καταρτίζουν μηνιαία προγράμματα κίνησης των θηροφυλάκων, τα οποία κοινοποιούν στις οικείες δασικές αρχές. Οι κυνηγετικές οργανώσεις υποχρεούνται να παρακολουθούν την υλοποίησή τους, παρέχοντες κάθε αιτούμενη πληροφορία και αρωγή προς τις οικείες δασικές αρχές.

3. Οι αναγνωριζόμενοι φύλακες θήρας τηρούν λεπτομερές ημερολόγιο ενεργειών και καταχώρησης υπηρεσιακών πληροφοριών (ελέγχους, παραβάσεις κλπ), θεωρημένο από την οικεία δασική αρχή.

4. Υποβάλλουν τις μηνύσεις κατά παραβατών μέσω της οικείας δασικής αρχής, η οποία χωρίς καθυστέρηση τις διαβιβάζει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

5. Κατά τα λοιπά οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας που έχουν αναγνωριστεί, ασκούν όλα τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις καθήκοντα.

6. Ο οικείος Γενικός Γραμματέας, ως πειθαρχικός προϊστάμενος των ιδιωτικών φυλάκων θήρας, ασκεί τον πειθαρχικό έλεγχο επ’ αυτών κατά την άσκηση των καθηκόντων, εφ’ όσον κρίνει από τα διαθέσιμα στοιχεία, ότι διαπράχθηκε πειθαρχικό αδίκημα.

7. Η λύση της σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου επέρχεται κατά τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και του Αστικού Κώδικα. Ακολουθεί δίχως καθυστέρηση η απόφαση του οικείου Γενικού Γραμματέα, η οποία αίρει την αναγνώριση του συμβαλλομένου ως ιδιωτικού φύλακα θήρας.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Γιατί τέτοια αντίδραση;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 13, 2009 1:23 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Δεκ 26, 2007 9:36 pm
Δημοσιεύσεις: 276
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Διαβάστε κι αυτό.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η φύλαξη της άγριας πανίδας εκχωρείται σε ιδιώτες.
Συνταγματική ακροβασία και στο βάθος …. «φίλοι»
Η δημόσια δασοφυλακή διαλύεται

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι στις 9-7-09 ο Υπουργός υπέγραψε την απόφαση που «διευθετεί» τα θέματα σχετικά με τους ιδιωτικούς θηροφύλακες.
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου ουσιαστικά η Δασική Υπηρεσία έχει απολέσει τελεσίδικα και με υπουργική υπογραφή την ευθύνη της φύλαξης του θηραματικού κεφαλαίου της Χώρας. Στην απόφαση προβλέπεται η πρόσληψη «στρατιάς εκατοντάδων» ιδιωτικών θηροφυλάκων με ανάλογο εξοπλισμό. Με λίγα λόγια ο Υπουργός δεν επιθυμεί μια στρατιά οργανωμένων και εξοπλισμένων Δημόσιων Δασοφυλάκων αλλά έναν ιδιωτικό «στρατό» που θα «αρμενίζει» ανεξέλεγκτα και υπό τις διαταγές των αιρετών κυνηγών-αρχηγών του. Δηλαδή βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση διατηρείται ένα παράδοξο νομικό καθεστώς ιδιωτικών οργάνων που θα ασκούν δημόσια εξουσία (ανακριτικά και αστυνομικά καθήκοντα) έξω και πέρα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το θεσμικό πλαίσιο των αρμόδιων δημοσίων αρχών. Ουσιαστικά πλέον η πολιτεία καθίσταται ένας απλός θεατής που χρησιμοποιείται για μια κατ' επίφαση νομιμοποίηση.
Εμείς είχαμε ενημερώσει εγκαίρως τον Υπουργό για τον κίνδυνο που ελλοχεύει να εκδοθεί μια απόφαση που δεν θα συνάδει με τις συνταγματικές διατάξεις Δυστυχώς όμως Υπουργός ακολούθησε τις απόψεις κατά γράμμα των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι δεν έλαβε υπόψη του ούτε τις επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις των Δασικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων περί εφαρμογής του νόμου για τη θήρα ούτε τις θέσεις της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης που καταγράφονται εδώ και χρόνια σε σχετικές εγκύκλιες διαταγές.

Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε στη πράξη η διείσδυση εξωθεσμικών παραγόντων στη κρατική μηχανή στη εναγώνια προσπάθειά τους να αποσπάσουν δημόσια εξουσία, προνόμια και πόρους για εξυπηρέτηση ιδιωτικών σκοπών. Νομίζαμε ότι η ύπαρξη βαθέους Κράτους ήταν προνόμιο μόνο των φίλων και γειτόνων μας. Δυστυχώς επιβεβαιώνονται για μια ακόμα φορά οι φωνές που κατατάσσουν τη Χώρα μας στη κατηγορία των χωρών εκείνων που βασιλεύουν οι … «γνωριμίες» και οι …«φίλοι». Όταν μάλιστα αυτοί οι «φίλοι» μεταφράζονται και σε ψήφους τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.
Όταν το Κράτος με διάτρητες νομικές ακροβασίες βασισμένες σε σκοτεινές περιόδους (Ν.Δ. 86/1969) «εκχωρεί» και «παραχωρεί» δήθεν δικαιώματα σε ιδιώτες τότε το τίμημα είναι να εισπράττει αλαζονεία και ειρωνικούς καγχασμούς όπως φαίνεται από τις σχετικές ανακοινώσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων.
Μακάρι η Πολιτεία να είχε επιδείξει την ίδια σπουδή για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της Δασικής Υπηρεσίας, όπως πρόσληψη Δασοφυλάκων. Μας είναι ακατανόητο ο Υπουργός να εγκρίνει την πρόσληψη μιας «στρατιάς» ιδιωτικών θηροφυλάκων τη στιγμή που στα Δασαρχεία σήμερα υπηρετούν μόλις 700 Δασοφύλακες αντί 3.000 όπως προβλέπεται. Είναι σκανδαλώδες τη ίδια στιγμή να διώκονται ποινικά Δασοφύλακες επειδή δεν προστατεύουν επαρκώς τα 600.000 στρέμματα και τα 12 Δασοφυλάκεια που τους αντιστοιχούν!!!! Έλεος. Μέχρις εδώ και μη παρέκει.
Στο «….συνταίριασμα δημόσιου και ιδιωτικού συμφέροντος, ένα συνταίριασμα το οποίο θα φέρει το κυνήγι κοντά στη φύση και τη φύση κοντά στο κυνήγι» κατά τα λεγόμενα του Υπουργού σε καμία περίπτωση δεν θα συνηγορήσουμε. Ούτε προτιθέμεθα να παίξουμε τους ρόλους του «εκπαιδευτή» για ένα μήνα των υποψήφιων ιδιωτικών θηροφυλάκων και του θεατή που άκριτα και «χωρίς καθυστέρηση» απλώς θα διεκπεραιώνουμε τις «μηνύσεις» των ιδιωτικών θηροφυλάκων. Έχουμε να ασχοληθούμε με σοβαρότερα ζητήματα όπως με την φύλαξη των Δασών μας και την υπεράσπιση του εαυτού μας στα ποινικά δικαστήρια.
Δικαιολογημένα αγανακτισμένοι και οργισμένοι, αναρωτιόμαστε. Η Πολιτεία μας χρειάζεται ή όχι. Θέλει μια Δασοφυλακή δυνατή ή μια ανίσχυρη απαξιωμένη χωρίς κύρος Δημόσια Υπηρεσία;
Εμείς δηλώνουμε ότι πλέον το κουράγιο μας εξαντλήθηκε. Δεν έχουμε παρά μόνο να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη αλλά προπάντων στους ενεργούς πολίτες που νοιάζονται για το μέλλον της Δασικής Υπηρεσίας και της Δασοφυλακής. Τους καλούμε να μας υποστηρίξουν στον αγώνα μας για μια Δημόσιου χαρακτήρα προστασία του Δασοθηραματικού κεφαλαίου της Χώρας μας. Τους καλούμε να αντιταχθούμε μαζί στα ιδιωτικά και οικονομικά συμφέροντα που καιροφυλακτούν και λυμαίνονται τον δημόσιο δασικό πλούτο της πατρίδας μας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Υπουργός με την μεγάλη νομική κατάρτιση που διαθέτει ότι τελικά δεν θα εκδώσει μια τέτοια απόφαση Τέλος σε μια ύστατη έκκλησή μας τον καλούμε να πράξει το αυτονόητο. Κατάργηση των ιδιωτικών θηροφυλάκων κατά το πρότυπο της ιδιωτικής Δασοφυλακής (Ν. 1845/89) και πλήρης ενσωμάτωση της θηροφυλακής στη Δασική Υπηρεσία.
Η προστασία των Δασών μας και τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα είναι πράγματα ασύμβατα. Η προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και αυτή υλοποιείται μέσω των Δασικών Υπηρεσιών. Η μόνη λύση είναι η ενδυνάμωση της Δασικής Υπηρεσίας με προσωπικό και κατάλληλο εξοπλισμό. Με ενισχυμένη και δυνατή Δασική Υπηρεσία κανείς ιδιώτης «όψιμος» και αυτόκλητος προστάτης του φυσικού περιβάλλοντος δεν θα έχει έρεισμα να απαξιώνει 2.000 δασικούς υπαλλήλους.
Η Πολιτεία ας αναλάβει τις ευθύνες της.

Για τη Διοίκηση της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Παπαδιάς
Ο Γραμματέας Τύπου Κων/νος Κατσούδας
Ο Γεν. Γραμματέας & Οργανωτικού Αλέξανδρος Φλώτσιος

τηλ. 6977285460 τηλ. 6944645537 τηλ. 6974347891

1. Αποδέκτες: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
2. Βουλή των Ελλήνων – Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
3. Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών της Χώρας
4. Γενική Δ/νση Αισθητικών Δασών, Δρυμών & Θήρας ΥΠ.Α.Α. & Τ.
5. Δασικές Υπηρεσίες της ΧώραςΝα δούμε που θα καταλήξει αυτή η υπόθεση.

_________________
Ο Κυνηγός είναι ένας αδικημένος φυσιολάτρης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 13, 2009 7:53 am 

Εγγραφή: Παρ Αύγ 10, 2007 5:48 pm
Δημοσιεύσεις: 170
Τοποθεσία: Αθήνα
Πάρα πολύ όμορφο το "χαρτί" που μας παραθέτει ανωτέρω ο Δημήτρης ... αλλά για άλλα κράτη με άλλο δημόσιο τομέα , διότι άν θυμάμαι καλά η φοροδιαφυγή εξαλείφθηκε από τις εφορίες , η αυθαίρετη δόμηση από τις πολεοδομίες και οι καταπατήσεις και αυθαίρετες δομήσεις σε βουνά , πλαγιές , δάση και παραλίες κλπ κλπ κλπ από τους δασάρχες ... αλλά σε άλλα κράτη και ΟΧΙ στο δικό μας... (ακόμη)εδώ "έχουμε" καιρό να τα "φτιάξουμε" όλα !!! 8)


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Γιατί τέτοια αντίδραση;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 13, 2009 12:36 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Κυροχρήστος Δημήτριος έγραψε:
Διαβάστε κι αυτό.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η φύλαξη της άγριας πανίδας εκχωρείται σε ιδιώτες.
Συνταγματική ακροβασία και στο βάθος …. «φίλοι»
Η δημόσια δασοφυλακή διαλύεται

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι στις 9-7-09 ο Υπουργός υπέγραψε την απόφαση που «διευθετεί» τα θέματα σχετικά με τους ιδιωτικούς θηροφύλακες.
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου ουσιαστικά η Δασική Υπηρεσία έχει απολέσει τελεσίδικα και με υπουργική υπογραφή την ευθύνη της φύλαξης του θηραματικού κεφαλαίου της Χώρας. Στην απόφαση προβλέπεται η πρόσληψη «στρατιάς εκατοντάδων» ιδιωτικών θηροφυλάκων με ανάλογο εξοπλισμό. Με λίγα λόγια ο Υπουργός δεν επιθυμεί μια στρατιά οργανωμένων και εξοπλισμένων Δημόσιων Δασοφυλάκων αλλά έναν ιδιωτικό «στρατό» που θα «αρμενίζει» ανεξέλεγκτα και υπό τις διαταγές των αιρετών κυνηγών-αρχηγών του. Δηλαδή βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση διατηρείται ένα παράδοξο νομικό καθεστώς ιδιωτικών οργάνων που θα ασκούν δημόσια εξουσία (ανακριτικά και αστυνομικά καθήκοντα) έξω και πέρα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το θεσμικό πλαίσιο των αρμόδιων δημοσίων αρχών. Ουσιαστικά πλέον η πολιτεία καθίσταται ένας απλός θεατής που χρησιμοποιείται για μια κατ' επίφαση νομιμοποίηση.
Εμείς είχαμε ενημερώσει εγκαίρως τον Υπουργό για τον κίνδυνο που ελλοχεύει να εκδοθεί μια απόφαση που δεν θα συνάδει με τις συνταγματικές διατάξεις Δυστυχώς όμως Υπουργός ακολούθησε τις απόψεις κατά γράμμα των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι δεν έλαβε υπόψη του ούτε τις επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις των Δασικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων περί εφαρμογής του νόμου για τη θήρα ούτε τις θέσεις της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης που καταγράφονται εδώ και χρόνια σε σχετικές εγκύκλιες διαταγές.

Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε στη πράξη η διείσδυση εξωθεσμικών παραγόντων στη κρατική μηχανή στη εναγώνια προσπάθειά τους να αποσπάσουν δημόσια εξουσία, προνόμια και πόρους για εξυπηρέτηση ιδιωτικών σκοπών. Νομίζαμε ότι η ύπαρξη βαθέους Κράτους ήταν προνόμιο μόνο των φίλων και γειτόνων μας. Δυστυχώς επιβεβαιώνονται για μια ακόμα φορά οι φωνές που κατατάσσουν τη Χώρα μας στη κατηγορία των χωρών εκείνων που βασιλεύουν οι … «γνωριμίες» και οι …«φίλοι». Όταν μάλιστα αυτοί οι «φίλοι» μεταφράζονται και σε ψήφους τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.
Όταν το Κράτος με διάτρητες νομικές ακροβασίες βασισμένες σε σκοτεινές περιόδους (Ν.Δ. 86/1969) «εκχωρεί» και «παραχωρεί» δήθεν δικαιώματα σε ιδιώτες τότε το τίμημα είναι να εισπράττει αλαζονεία και ειρωνικούς καγχασμούς όπως φαίνεται από τις σχετικές ανακοινώσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων.
Μακάρι η Πολιτεία να είχε επιδείξει την ίδια σπουδή για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της Δασικής Υπηρεσίας, όπως πρόσληψη Δασοφυλάκων. Μας είναι ακατανόητο ο Υπουργός να εγκρίνει την πρόσληψη μιας «στρατιάς» ιδιωτικών θηροφυλάκων τη στιγμή που στα Δασαρχεία σήμερα υπηρετούν μόλις 700 Δασοφύλακες αντί 3.000 όπως προβλέπεται. Είναι σκανδαλώδες τη ίδια στιγμή να διώκονται ποινικά Δασοφύλακες επειδή δεν προστατεύουν επαρκώς τα 600.000 στρέμματα και τα 12 Δασοφυλάκεια που τους αντιστοιχούν!!!! Έλεος. Μέχρις εδώ και μη παρέκει.
Στο «….συνταίριασμα δημόσιου και ιδιωτικού συμφέροντος, ένα συνταίριασμα το οποίο θα φέρει το κυνήγι κοντά στη φύση και τη φύση κοντά στο κυνήγι» κατά τα λεγόμενα του Υπουργού σε καμία περίπτωση δεν θα συνηγορήσουμε. Ούτε προτιθέμεθα να παίξουμε τους ρόλους του «εκπαιδευτή» για ένα μήνα των υποψήφιων ιδιωτικών θηροφυλάκων και του θεατή που άκριτα και «χωρίς καθυστέρηση» απλώς θα διεκπεραιώνουμε τις «μηνύσεις» των ιδιωτικών θηροφυλάκων. Έχουμε να ασχοληθούμε με σοβαρότερα ζητήματα όπως με την φύλαξη των Δασών μας και την υπεράσπιση του εαυτού μας στα ποινικά δικαστήρια.
Δικαιολογημένα αγανακτισμένοι και οργισμένοι, αναρωτιόμαστε. Η Πολιτεία μας χρειάζεται ή όχι. Θέλει μια Δασοφυλακή δυνατή ή μια ανίσχυρη απαξιωμένη χωρίς κύρος Δημόσια Υπηρεσία;
Εμείς δηλώνουμε ότι πλέον το κουράγιο μας εξαντλήθηκε. Δεν έχουμε παρά μόνο να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη αλλά προπάντων στους ενεργούς πολίτες που νοιάζονται για το μέλλον της Δασικής Υπηρεσίας και της Δασοφυλακής. Τους καλούμε να μας υποστηρίξουν στον αγώνα μας για μια Δημόσιου χαρακτήρα προστασία του Δασοθηραματικού κεφαλαίου της Χώρας μας. Τους καλούμε να αντιταχθούμε μαζί στα ιδιωτικά και οικονομικά συμφέροντα που καιροφυλακτούν και λυμαίνονται τον δημόσιο δασικό πλούτο της πατρίδας μας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Υπουργός με την μεγάλη νομική κατάρτιση που διαθέτει ότι τελικά δεν θα εκδώσει μια τέτοια απόφαση Τέλος σε μια ύστατη έκκλησή μας τον καλούμε να πράξει το αυτονόητο. Κατάργηση των ιδιωτικών θηροφυλάκων κατά το πρότυπο της ιδιωτικής Δασοφυλακής (Ν. 1845/89) και πλήρης ενσωμάτωση της θηροφυλακής στη Δασική Υπηρεσία.
Η προστασία των Δασών μας και τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα είναι πράγματα ασύμβατα. Η προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και αυτή υλοποιείται μέσω των Δασικών Υπηρεσιών. Η μόνη λύση είναι η ενδυνάμωση της Δασικής Υπηρεσίας με προσωπικό και κατάλληλο εξοπλισμό. Με ενισχυμένη και δυνατή Δασική Υπηρεσία κανείς ιδιώτης «όψιμος» και αυτόκλητος προστάτης του φυσικού περιβάλλοντος δεν θα έχει έρεισμα να απαξιώνει 2.000 δασικούς υπαλλήλους.
Η Πολιτεία ας αναλάβει τις ευθύνες της.

Για τη Διοίκηση της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Παπαδιάς
Ο Γραμματέας Τύπου Κων/νος Κατσούδας
Ο Γεν. Γραμματέας & Οργανωτικού Αλέξανδρος Φλώτσιος

τηλ. 6977285460 τηλ. 6944645537 τηλ. 6974347891

1. Αποδέκτες: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
2. Βουλή των Ελλήνων – Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
3. Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών της Χώρας
4. Γενική Δ/νση Αισθητικών Δασών, Δρυμών & Θήρας ΥΠ.Α.Α. & Τ.
5. Δασικές Υπηρεσίες της ΧώραςΝα δούμε που θα καταλήξει αυτή η υπόθεση.:shock: :shock: :!: :!:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 13, 2009 1:14 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Νοέμ 19, 2008 2:37 pm
Δημοσιεύσεις: 52
!Πολύ σκληρό ΔΤ ως απαράδεκτο για κάποιους ισχυρισμούς του
To πράγμα χοντραίνει πολύ !

_________________
Makhs P


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 13, 2009 4:14 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Οκτ 11, 2007 6:07 pm
Δημοσιεύσεις: 615
Τοποθεσία: ΚΟΖΑΝΗ
LEOVAR
Παράθεση:
Πάρα πολύ όμορφο το "χαρτί" που μας παραθέτει ανωτέρω ο Δημήτρης ... αλλά για άλλα κράτη με άλλο δημόσιο τομέα , διότι άν θυμάμαι καλά η φοροδιαφυγή εξαλείφθηκε από τις εφορίες , η αυθαίρετη δόμηση από τις πολεοδομίες και οι καταπατήσεις και αυθαίρετες δομήσεις σε βουνά , πλαγιές , δάση και παραλίες κλπ κλπ κλπ από τους δασάρχες ... αλλά σε άλλα κράτη και ΟΧΙ στο δικό μας... (ακόμη)εδώ "έχουμε" καιρό να τα "φτιάξουμε" όλα !!! Cool

Οπως φυσικα ξεχασες και να αναφερεις τους σωφρονιστικους υπαλληλους και τους Διευθυντες φυλακων οι οποιοι επιτελουν ευσυνειδητα και επαξια το εργο τους ως κρατικοι λειτουργοι, αλλα φυσικα σε καποια αλλη χωρα πλην της δικης μας.
Δυστυχως για εμας ο δημοσιος τομεας ειναι ενα καρκινωμα για ολη την ελληνικη κοινωνια, δυστυχως για εμας τους ελληνες κυνηγους η ανυπαρκτη δημοσιουπαλληλικοι δασοφυλακη τολμαει και αρθρωνει λογο λες και εμεις ως κυνηγοι δεν γνωριζουμε οτι αντιπροσωπευουν ακριβως αυτην την κακιστη τεμπελικη νοοτροπια, φυσικα δεν λεω οτι ολα ειναι καλως με την δικια μας θηροφυλακη υπαρχουν και καποια στραβα, αλλα σε καμια περιπτωση δεν βλεπεις το χαλι των δημοσιων υπαλληλων δασοφυλακων.
Αν δεν κανω λαθος πριν απο καποια χρονια ο Μητσοτακης ειχε αναφερει τους δασικους υπαλληλους και τα δασαρχεια ως μεγιστη πηγη διαφθορας, ειπατε κατι????????????? :shock:
βεβαια το παραδοξο ειναι οτι δεν γνωριζω να υπηρξε τετοια αντιδραση απο τους καρεκλοκενταυρους δασικους υπαλληλους για τους τελειως ανικανους και ασχετους οικοφυλακες-αγροφυλακες, βλεπεις κορακας κορακου ματι δεν βγαζει.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 13, 2009 5:23 pm 

Εγγραφή: Παρ Αύγ 10, 2007 5:48 pm
Δημοσιεύσεις: 170
Τοποθεσία: Αθήνα
Σε ευχαριστώ πολύ για τη διόρθωση και την προσθήκη , Μηνά , αφού σκεπτόμενος από ποιά χώρα (μήπως είναι σκανδιναβοί δασάρχες ίσως?) ήταν αυτοί οι "φιλόλογοι" που έφτιαξαν αυτό το όμορφο "χαρτί" κι έτσι λοιπόν αναρρωτήθηκα μήπως μας δουλεύουν αυτοί και δεν το παίρνουμε χαμπάρι , εμείς οι κυνηγοί :wink:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Παράνοιας συνέχεια
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 27, 2009 12:14 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Δεκ 26, 2007 9:36 pm
Δημοσιεύσεις: 276
Τοποθεσία: Ιωάννινα
ΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ)
ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ
Αχαρνών 2 Αθήνα Τ.Κ. 10176 Τηλ.:210-5234189, 210-2124041 FAX: 210-5232240
e-mail:ax2u128@minagric.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Χαλκοκονδύλη 31 - Αθήνα Τηλ.: 2102124607 Fax: 2105240790

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληροφορηθήκαμε από Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι στις 9-7-09 ο Υπουργός υπέγραψε απόφαση με την οποία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στα καθήκοντα, τους περιορισμούς, τα προσόντα κλπ των ιδιωτικών φυλάκων θήρας που προσλαμβάνονται από τις κυνηγητικές οργανώσεις .
Η θέση των συνδικαλιστικών οργανώσεων του τομέα είναι ξεκάθαρη και έχει διατυπωθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.& Τροφίμων. ¨Η δασική πολιτική και η δασοπολιτική επιτήρηση του Κράτους πρέπει να ασκείται α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ α από δημόσια αρχή. Δεν είναι δυνατόν να ανατίθενται καθήκοντα διαχείρισης, προστασίας, εκμετάλλευσης κλπ. του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος, σε ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι υποκαθιστώντας τις λειτουργίες του κράτους, το μόνο που κατορθώνουν είναι να δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες, με την διασπορά αρμοδιοτήτων και καθηκόντων και σπατάλη πόρων, μέσων και προσωπικού, με το να λειτουργούν απρογραμμάτιστα, ασύνδετα και αποσπασματικά . Το μόνο που είναι βέβαιο με την πρακτική αυτή, είναι ότι στο τέλος την πληρώνουν ακριβά τα δασικά οικοσυστήματα της χώρας¨ Δυστυχώς από ότι φαίνεται ο Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων , υιοθετώντας παλαιότερες πρακτικές, αγνόησε τις υπηρεσίες του ίδιου του Υπουργείου του, παραμέρισε τις υπηρεσιακές εισηγήσεις και οδηγήθηκε στην υπογραφή ενός κειμένου που αγνοεί τη νομολογία του ΣτΕ και τη Δασική Νομοθεσία και ουσιαστικά εξυπηρετεί συγκεκριμένους κύκλους . Η Δασική Υπηρεσία χάνει τελεσίδικα και με υπουργική υπογραφή την ευθύνη της φύλαξης του θηραματικού κεφαλαίου της Χώρας. Αντί ο Υπουργός να οργανώσει την Δασική Υπηρεσία, όπως οι νόμοι και το σύνταγμα επιβάλλουν, φροντίζοντας για την ενίσχυση των δασικών Υπηρεσιών, με προσλήψεις, σαφείς αρμοδιότητες και επαρκείς πόρους, οδηγήθηκε στη λήψη απόφασης με την οποία εκχωρείται σε ιδιώτες ¨δημόσια εξουσία¨ και δημιουργείται ένας ιδιωτικός στρατός που θα «αρμενίζει» ανεξέλεγκτα και υπό τις διαταγές των αιρετών κυνηγών-αρχηγών του. Με ευθύνη (αυτή τη φορά) του ίδιου του Υπουργού , διατηρείται το νομικό παράδοξο να ασκείται δημόσια εξουσία (ανακριτικά και αστυνομικά καθήκοντα) από ιδιωτικά όργανα , κάτι που έχει εξεταστεί νομικά από το Ε΄ τμήμα του Ν.Σ.Κ (γνωμοδότηση 204/2001) και έχει κριθεί και δικαστικά (ουσιαστικά) από το Συμβούλιο της Επικρατείας (απόφαση Ολομ. 1934/1998) σύμφωνα με την οποία «αντίκειται στις διατάξεις του Συντάγματος η άσκηση από ιδιώτες ή Ν.Π.Ι.Δ. αστυνομικής εξουσίας ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία…» αφού οι αρμοδιότητες αυτές άπτονται των συνταγματικώς προστατευόμενων ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Αυτή τη φορά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είναι εκτεθειμένος διότι είχε προηγηθεί και η σχετική ενημέρωση του, καθώς και η επεξεργασία των προβλεπόμενων από το νόμο 3208/2003 αποφάσεων, από τη Γενική Δ/νση Δασών του Υπουργείου.
Όμως τίποτε από όλα αυτά δεν έλαβε υπόψη του , διέγραψε όλο τω σώμα της απόφασης που του εισηγήθηκαν οι υπηρεσίες του, διατηρώντας μόνο τον τίτλο και τις υπογραφές των αρμοδίων υπαλλήλων αποδεικνύοντας με το χειρότερο τρόπο ότι για μια ακόμη φορά οι εξωθεσμικοί παράγοντες ¨κάνουν καλά τη δουλειά τους¨, έχουν άριστες προσβάσεις στην κρατική μηχανή και κατορθώνουν πάντα να αποσπούν δημόσια εξουσία, προνόμια και πόρους για εξυπηρέτηση ιδιωτικών σκοπών. Όταν το Κράτος με διάτρητες νομικές ακροβασίες βασισμένες σε σκοτεινές περιόδους (Ν.Δ. 86/1969) «εκχωρεί» και «παραχωρεί» δήθεν δικαιώματα σε ιδιώτες τότε το τίμημα είναι να εισπράττει αλαζονεία και ειρωνικούς καγχασμούς όπως φαίνεται από τις σχετικές ανακοινώσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων.
Μακάρι η Πολιτεία να είχε επιδείξει την ίδια σπουδή για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της Δασικής Υπηρεσίας. Εκτιμούμε ότι ο Υπουργός γνωρίζει ότι στα Δασαρχεία σήμερα υπηρετούν μόλις 700 Δασοφύλακες αντί 3.000 όπως προβλέπεται. Γνωρίζει επίσης για τα τεράστια κενά των οργανικών θέσεων δασολόγων και δασοπόνων. Γνωρίζει τέλος ποια θα είναι η κατάσταση σε ένα χρόνο, με την αθρόα συνταξιοδότηση δασικών υπαλλήλων όλων των κλάδων , κι όμως, δεν κάνει τίποτα για όλα αυτά.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να πάρει την πολιτική απόφαση για την αναδιοργάνωση της δασικής υπηρεσίας. Για όλους εμάς τους γεωτεχνικούς και δασικούς υπαλλήλους, αποτελεί αναγκαιότητα αυτή η πολιτική πρωτοβουλία ενόψει μάλιστα της συζήτησης για το Υπουργείο Περιβάλλοντος .
Σε ότι αφορά τα θέματα της θήρας εμείς δηλώνουμε ότι πλέον το κουράγιο μας εξαντλήθηκε. Απομένει μόνο το έσχατο μέσο, αυτό της προσφυγής στη δικαιοσύνη, με παράλληλη ενημέρωση της Ελληνικής κοινωνίας και των ενεργών πολιτών για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Πολιτεία τις υπηρεσίες της αλλά και το πόσο σοβαρά διαχειρίζεται νευραλγικούς τομείς που συνδέονται με τις κατεξοχήν συνταγματικές της υποχρεώσεις.
Ζητάμε και σήμερα την κατάργηση του αναχρονιστικού πλαισίου για τη θήρα . Το πλαίσιο αυτό έγινε για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς και σήμερα δημιουργεί πολλά προβλήματα στην πάταξη της λαθροθηρίας, στην έκδοση αδειών θήρας, και στον έλεγχο των κυνηγετικών οργανώσεων.
Πρέπει επιτέλους η πολιτεία να βάλει ένα φραγμό σε όσους θεωρούν (και διαχειρίζονται) τους κυνηγούς ως ελεγχόμενο από αυτούς στατιστικό μέγεθος (ελεγχόμενοι ψήφοι ;), προκειμένου να πιέζουν την κάθε κυβέρνηση και να γίνονται αποδεκτές οι αξιώσεις τους, πάντα σε βάρος της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.
Η προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και αυτή υλοποιείται μέσω των Δασικών Υπηρεσιών. Η μόνη λύση είναι η ενδυνάμωση της Δασικής Υπηρεσίας με προσωπικό και κατάλληλο εξοπλισμό. Με ενισχυμένη και δυνατή Δασική Υπηρεσία κανείς ιδιώτης «όψιμος» και αυτόκλητος προστάτης του φυσικού περιβάλλοντος δεν θα μπορεί να δρα ανεξέλεγκτα σε βάρος του, χωρίς μάλιστα να δίνει λόγο σε κανένα, αφού ο ίδιος είναι θα ελέγχων και ελεγχόμενος, υποβαθμίζοντας κάθε έννοια ασφάλειας δικαίου απέναντι στους πολίτες.
Η Πολιτεία ας αναλάβει τις ευθύνες της.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Της Π.Ο ΓΕ.Δ.Υ
Ο Πρόεδρος Νίκος Κακαββάς - Ο Γενικός Γραμματέας Άρης Ιωάννου

Της Π.Ε.Δ.Δ.Υ.
Ο Πρόεδρος Νίκος Μπόκαρης - Ο Γενικός Γραμματέας Κων/νος Δημόπουλος

Της Ε.Ε.Δ.Δ.Υ
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Καψάλης Ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Μιχαήλ

Της Π.Ο.Δ.
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Παπαδιάς Ο Γενικός Γραμματέας Αλέξανδρος Φλώτσιος

1. Αποδέκτες: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
2. Βουλή των Ελλήνων – Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
3. Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών της Χώρας
4. Γενική Δ/νση Αισθητικών Δασών, Δρυμών & Θήρας ΥΠ.Α.Α. & Τ.
5. Δασικές Υπηρεσίες της Χώρας
6. Σε όλο τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο της Χώρας με παράκληση για δημοσίευση
:( :( :twisted: :twisted:

_________________
Ο Κυνηγός είναι ένας αδικημένος φυσιολάτρης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μία διαφορετική άποψη για την θηροφυλακή !
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 05, 2009 4:34 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 03, 2008 9:34 pm
Δημοσιεύσεις: 651
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΥΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚ.ΠΡΑΣΙΝΟΙ.ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΛΕΝΧΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΩ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ.ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΧΟΝΤΡΗ ΜΠΙΖΝΑ. :(


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 2 από 2   [ 27 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Terms of Service | Privacy Policy | Cookie Settings | Report the forum