Ενα σκυλι που περνα μια φορα απο την ζωη ενος κυνηγου.Αυτη ηταν η νελη,και σε αυτην χρωσταω την αγαπη μου για αυτην την υπεροχη φυλη.Αυτη η μοναδικοτητα δεν εχει να κανει μονο με τα κυνηγιτικα της προσοντα που οντως ηταν ενα εξαιρετικο κυνηγοσκυλο αλλα με μια ολοκληρη νοοτροπια που ειρθε και ανετρεψει με το σπαθι της και την αξια της.Αυτη η πολλυ ομορφη σκυλιτσα ειρθε στα χερια μου το 2002 μετα απο οχι πολλυ ψαξιμο αλλα με πολλυ τυχη απο οτι φανηκε μετα.Αφου τελιωσα σπουδες και στρατο πυρα την αποφαση να παρω ενα κυνηγιτηκο σκυλο,οντας κυνηγος απο πολυ μικρος καθως το κυνηγι ειναι παραδοση στην οικογενια μας,πατερας παππους προπαππους.Ο πατερας μου τοτε ειχε ποιντερ και πολυ καλα σκυλια εγω αρχισα να ψαχνω και τοτε διαβασα γιατα γκορντον,αυτο που μου εκανε εντυποση ηταν η ομορφια τους και το δεσιμο με το αφεντικο τους,πηρα την αποφαση πηγα σε ενα petshop και ειπα θελω ενα γκορντον ετσι απλα

εδω ειναι που λενε η τυχη του πρωταρη.Μετα απο 15 περιπου μερες μου ειπαν οτι βρεθηκε το σκυλι και σε λιγες μερες θα το ειχα.Αναμονη αγωνια περασαν η μερες και ηρθε,οταν την πρωτο αντικρυσα ηταν το ποιο ομορφο κουταβι που ειχα δει,και οντος ηταν πανεμορφη ενα τρυφερο ζωο που απο την ωρα που την εβαλα μεσα στο αυτοκινητο ακουμπισε το κεφαλακι της στο χερι μου και δεν πειρε τα ματια της απο πανω μου.Ολοι οι φιλοι κυνιγοι οταν την εβλεπαν μου ελεγαν ωραιο σκυλι αλλα...Βαρυ,δεν εχουν κυνηγιτικα ενστικτα,δεν εχουν ανοιχτη ερευνα κτλ κτλ.Στα 6 χρονια που περασαμε μαζι ολλα αυτα τα ανετρεψε, πιστεψα σε αυτην της εδωσα αγαπη και μου την ανταπεδωσε πολλαπλασια...Αυτοι που την ειδαν να κυνηγα καταλαβαν οτι υπαρχουν και αλλες αξιες φυλες εκτος απο της ποιο δημοφιλης ρατσες αναθεωρησαν.Αυτα τα λιγα,νελη σευχαριστω...το αφεντικο σου....