Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 2   [ 21 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Δορυφορική παρακολούθηση της μπεκάτσας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 19, 2012 2:46 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Σεπ 12, 2010 10:49 am
Δημοσιεύσεις: 560
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ
Εικόνα


Δορυφορική παρακολούθηση της μπεκάτσας

Εικόνα

Δορυφορική παρακολούθηση έχει χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθούν τις κινήσεις και την επιβίωση των μεγάλων πουλιών και θηλαστικών για περίπου 15 χρόνια, αλλά η τεχνολογία είναι ραγδαία βελτίωση και τα μεγέθη μειώνονται ετικέτα. Είμαστε τώρα στο συναρπαστικό θέση, όπου οι δορυφορικές ετικέτες είναι αρκετά μικρή για να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τα πτηνά ζυγίζουν μόλις 150 γρ.
Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για την κατανόηση μεταναστεύσεις μπεκάτσας και δορυφορική ετικέτες παρέχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μεμονωμένα πουλιά με ακρίβεια σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. δορυφορική παρακολούθηση του έργου μας αποτελεί ένα μέρος της έρευνάς μας για τη μετανάστευση της μπεκάτσας. Ο σκοπός της τη χρήση δορυφορικών πομπών είναι η συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις διαδρομές που ελήφθησαν μεταξύ της British τόπους διαχείμασης και αναπαραγωγής λόγους ξένους μετανάστες από την μπεκάτσα.
Πουλιά ετικέτα, τον Φεβρουάριο του 2012 θα περιλαμβάνει μια δοκιμαστική παράλληλα geolocators στις ίδιες θέσεις σήμανσης, για να αξιολογήσει την ποιότητα των δεδομένων και την αποτελεσματικότητα του κόστους των δύο προσεγγίσεων. Τα στοιχεία για τις μεταναστευτικές οδούς, θα συμπληρώσουν το έργο τη χρήση σταθερών ισοτόπων-ανάλυση για τον καθορισμό των αναλογιών των πουλιών από διάφορες ηπειρωτικές περιοχές αναπαραγωγής χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές περιοχές διαχείμασης στη Βρετανία και την Ιρλανδία (Υποψήφια μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2012). Χρήση των δορυφορικών πομπών προορίζεται να παρέχει τις ακόλουθες πληροφορίες:

Διαδρομές που λαμβάνονται μεταξύ της British περιοχές διαχείμασης και αναπαραγωγής ηπειρωτικής λόγους, την άνοιξη και διαδρομές πίσω περιοχές διαχείμασης το επόμενο φθινόπωρο.
Λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εξόδου από διαφορετικούς τόπους αναπαραγωγής και του συνολικού χρόνου που απαιτείται για να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο και την άνοιξη μετανάστευση, συμπεριλαμβανομένων και των διαφορών μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων.
Λεπτομέρειες του stop-over θέσεις και διάρκειες.
Πιστότητα των μεμονωμένων πτηνών σε συγκεκριμένες μεταναστευτικές οδούς και χώρους το χειμώνα.
Εκτιμούμε ότι ένα δείγμα από 12 δορυφορικών πομπών κατά τη διάρκεια του 2012 θα πρέπει να επαρκεί για την αξιολόγηση της ποσότητας και της ποιότητας των δεδομένων που λαμβάνονται από αυτό το είδος της ετικέτας για την μπεκάτσα και για τον υπολογισμό του μέσου κόστους των δεδομένων ανά πτήση μεταναστευτικών. Υποθέτοντας ότι όλα πάνε καλά κατά τη διάρκεια του 2012, ψάχνουμε να επισημάνετε ένα επιπλέον 20 μπεκάτσας κατά τα επόμενα δύο χειμώνες για να διασφαλιστεί μια επιστημονικά έγκυρη δείγμα για λεπτομερή ανάλυση.
Τον Φεβρουάριο του 2012, έχουμε εξοπλίσει πέντε δορυφορικά ετικέτες με την μπεκάτσα στο Lizard Peninsula, Κορνουάλη, δύο κοντά στα πουλιά και Rhayader Aberystwyth, Ουαλία, δύο κοντά στην Beauly Firth, Σκωτία, δύο σε Muggleswick, Durham και ένα κοντά στο Fakenham, Norfolk.

Εικόνα

H μπεκάτσα;


Η μπεκάτσα μπεκάτσες είναι ένα μυστικοπαθές, crypic παρυδάτιων πτηνών εξελιχθεί για μια ζωή που δαπανάται σε δάση και αγρούς. Στη Βρετανία έχουμε ένα μόνιμο πληθυσμό αναπαραγωγής που αποτελείται από περίπου 78.000 άνδρες και παρόμοιο αριθμό των θηλυκών. Μπεκάτσα είναι πιο εμφανείς άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν τα αρσενικά εκτελούν διακριτικό «Roding» οθόνες τους την αυγή και το σούρουπο. Roding είναι μια αναζήτηση για δεκτικοί γυναίκες και αποτελείται από ένα αρσενικό κυκλώματα που πετούν πάνω από το δάσος θόλος και αρθρώνει μια σειρά από τρεις έως τέσσερις χαμηλής συχνότητας croaks ακολουθείται από ένα υψηλής συχνότητας, ρινική σφυρίχτρα. Οι γυναίκες κινούνται στην άκρη του ξέφωτα και βόλτες και να προσελκύσει την προσοχή του άνδρα με την κλήση σε αυτόν και αναβοσβήνει τα άσπρες άκρες των ουρών τους. Μπεκάτσα εξαρτάται από τη διατροφή των γαιοσκωλήκων και άλλα ασπόνδυλα, τα οποία λαμβάνονται με μεγάλη, ευαίσθητη τους λογαριασμούς τους.
Τα σχέδια τους δραστηριότητα μέσω του χρόνου που καθορίζεται από το trade-off μεταξύ της εξεύρεσης επαρκών τροφίμων και την αποφυγή θήρευσης. Αινιγματικό φτέρωμά τους τους βοηθά να περάσω απαρατήρητος κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα μεγάλα μάτια τους, σε υψηλές θέσεις στις πλευρές του κεφαλιού τους δώσει σχεδόν 360 ° όραμα για την ανίχνευση πιθανών κινδύνων. Σε σύγκριση με πολλά άλλα πουλιά, εξακολουθούμε να γνωρίζουμε ελάχιστα για τη συμπεριφορά και την οικολογία της μπεκάτσας του . Μαθαίνοντας περισσότερα είναι σημαντικό, διότι το είδος είναι πιθανώς ευαίσθητα στην αλλοίωση των συνθηκών που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και την καταστροφή των οικοτόπων και ευρέως κυνήγι σε όλη την Ευρώπη.


Μετάφραση Google


Τελευταία επεξεργασία από ermolaos και Πέμ Απρ 19, 2012 2:56 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δορυφορική παρακολούθηση της μπεκάτσας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 19, 2012 2:48 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Σεπ 12, 2010 10:49 am
Δημοσιεύσεις: 560
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ
Εικόνα

Πώς λειτουργεί ένας δορυφόρος;

Εικόνα

Παιχνίδι & Wildlife Conservation Εμπιστοσύνη χρησιμοποιούν ετικέτες δορυφόρου για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τη θέση μεταναστεύουν μπεκάτσας. Οι ετικέτες ζυγίζει 9,5 γραμμάρια ( http://microwavetelemetry.com/ ) και έχουν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του πουλιού με ένα πόδι-βρόχο λουρί. Κάθε ετικέτα περιλαμβάνει ένα μικροσκοπικό πομπό δορυφόρο, μια μπαταρία και ένα ηλιακό πάνελ για να κρατήσει την μπαταρία φορτισμένη


Ο δορυφόρος ετικέτα ή το PTT (πλατφόρμα μετάδοσης Terminal) είναι ένα μικρό πομπό που στέλνει μηνύματα στο σύστημα Άργος (http://www.argos-system.org/?nocache=0. ... 6460207105), το οποίο είναι ένα παγκόσμιο δορυφορικό θέση και συλλογή δεδομένων σύστημα. Αυτά πολικής τροχιάς δορυφόρων σε τροχιά 850 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της γης, μαζεύοντας τα σήματα, την αποθήκευση τους και την προώθησή τους πίσω στη γη. Λήψη πιάτα στη γη ρελέ τότε τα δεδομένα που έχουν διαβιβαστεί στα κέντρα επεξεργασίας που διανέμουν στη συνέχεια με τις σχετικές θέσεις. Άργος υπολογίζει θέσεις χρησιμοποιώντας το αποτέλεσμα (Doppler http://www.npwrc.usgs.gov/resource/bird ... cation.htm ) περνώντας του πομπού σε συχνότητα εκπομπής 401.650MHz ± 30kHz να υπολογίσει τη θέση της ετικέτας. Τα σήματα που επιστράφηκαν από τους δορυφόρους περιέχουν πληροφορίες για την ταυτότητα ετικέτα, τη δύναμη και τη σαφήνεια του σήματος, και κυρίως την συχνότητα εκπομπής. Κάθε ετικέτα εκπέμπει ένα σήμα της γνωστής συχνότητας. Η αλλαγή μεταξύ της συχνότητας που εκπέμπει και η συχνότητα λαμβάνει, με τη βοήθεια κάποιων περίπλοκων μαθηματικών, ο δορυφόρος επιτρέπει εταιρεία να υπολογίζει πόσο μακριά το σήμα έχει ταξιδέψει. Κάθε ετικέτα θα είναι σε επαφή με διάφορους δορυφόρους κατά τη διάρκεια κάθε περιόδου διαβίβασης και τον υπολογισμό της απόστασης από τον καθένα είναι δυνατόν να σηματοδοτήσει το σημείο από το οποίο η ετικέτα μεταδίδει.

Τα δεδομένα αυτά στη συνέχεια αποστέλλονται σε μας από τον δορυφόρο της εταιρείας και θα μας επιτρέψει να δούμε πού είναι τα πουλιά μας ως γεωγραφικό πλάτος και μήκος. Ο δορυφόρος ετικέτα έχει καθήκον κύκλο των 10 ωρών μετάδοσης που ακολουθείται από 48 ώρες σε κατάσταση αναμονής, έτσι ώστε το πουλί μεταναστεύει λάβουμε μια τακτική αλυσίδα των σημείων κάθε δυόμισι ημέρες. Κάθε σταθερή θέση αποδίδεται η ακρίβεια ανάλογα με τον αριθμό των μεταδόσεων και τον αριθμό των δορυφόρων ανίχνευση της ετικέτας. Με την ένταξή τους σημεία και τη λογιστική για την ακρίβεια τους, είμαστε σε θέση να υπολογίσει τη διαδρομή το πουλί έχει λάβει.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δορυφορική παρακολούθηση της μπεκάτσας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 19, 2012 2:50 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Σεπ 12, 2010 10:49 am
Δημοσιεύσεις: 560
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ
Εικόνα

Ερμηνεία των δεδομένων

Εικόνα

Έχουμε λάβει τα αρχεία δεδομένων που περιέχουν πληροφορίες για τη θέση της μπεκάτσας κάθε 3 ημέρες.

Τα αρχεία βρίσκονται στην ακόλουθη μορφή:


Εικόνα

Οι πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να οικοδομήσουμε τη χρήση του Google ένα «ίχνος πτήσης» Χάρτες επισημαίνεται με κόκκινο χρώμα. «Πρόγραμμα» είναι το μοναδικό αριθμό του προγράμματος που διατίθενται για την GWCT για το έργο αυτό. "PTT" είναι ο αριθμός ταυτοποίησης για κάθε δορυφόρο ετικέτα. »Τοποθεσία 'κατηγορίας είναι ένας χαρακτήρας που υποδηλώνει την ακρίβεια των δεδομένων θέσης στη γραμμή. Ένας αριθμός υποδηλώνει μια θέση η οποία είναι ακριβής εντός 1 χιλιόμετρο, ενώ μια επιστολή υποδηλώνει περιθώριο σφάλματος που είναι πάρα πολύ μεγάλη για απεικόνιση στο χάρτη.

Ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή γράφτηκε χρησιμοποιώντας τη VBScript για την επεξεργασία των πληροφοριών που περιέχονται σε κάθε αρχείο δεδομένων. Το πρόγραμμα εκτελείται κάθε 24 ώρες και αναζητά το φάκελο που παραλαμβάνει τα αρχεία δεδομένων για τυχόν νέες προσθήκες. Όταν το πρόγραμμα βρει ένα νέο αρχείο κειμένου θα ανοίξει και να επιθεωρήσει το περιεχόμενο γραμμή προς γραμμή.

Εάν η διαδικασία συναντά μια γραμμή που ξεκινάει με "5087", το οποίο είναι το σύνολο των γραμμών, εκτός από την πρώτη, αναγνωρίζει τη γραμμή ως έγκυρα. Ένας περαιτέρω έλεγχος γίνεται για να αποκρυπτογραφήσει το κατά πόσον η κατηγορία τοποθεσία είναι ένα γράμμα ή αριθμός. Εάν διαπιστωθεί ότι είναι αριθμητικό, τότε η γεωγραφικό πλάτος και μήκος εξάγονται για το συγκεκριμένο αναγνωριστικό ετικέτα δορυφόρου. ένα αρχείο. kml
Στη συνέχεια ανοίγει το πρόγραμμα και τα περιεχόμενα του αναλύονται για να βρει το σωστό σημείο στο οποίο να «σάντουιτς», το σχετικό περιθώριο και συντεταγμένες γεωγραφικού μήκους.


Εικόνα


Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει ένα αντίγραφο όλων των κώδικα στα αριστερά του σημείου εισαγωγής, και κάθε κώδικα προς τα δεξιά. Αυτά τα δύο μπλοκ του κώδικα, τότε συνεχόμενα γύρω από το νέο συντεταγμένες για να σχηματίσουν ένα νέο μπλοκ του κώδικα KML, το οποίο αντικαθιστά το αρχικό. Το πρόγραμμα αποθηκεύει το αρχείο σε έναν κατάλογο, που αναφέρεται στον κώδικα που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της ιστοσελίδας


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δορυφορική παρακολούθηση της μπεκάτσας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 19, 2012 3:01 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Σεπ 12, 2010 10:49 am
Δημοσιεύσεις: 560
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ
Εικόνα

Γιατί πρέπει να κάνουμε την έρευνά μας για μπεκάτσα;

Μεταξύ ορισμένες οικολόγους, η κατάσταση διατήρησης των μπεκάτσα προκαλεί ανησυχία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουμε ένα σύστημα φανάρι για τα πουλιά. Πουλιά στην κόκκινη κατηγορία είναι σοβαρή πτώση, ενώ τα πουλιά στην πράσινη κατηγορία δεν έχουν καμία ανησυχία. Μπεκάτσα είναι πορτοκαλί κατάλογος. Υπήρξε ένα 86% ανέφερε μείωση στον αριθμό μεταξύ 1970 και 2007 και μια πτώση 31% μεταξύ 1968 και 1991. Περιμένουμε να δούμε μεγαλύτερη πτώση στην περιοχή, όταν η επόμενη πουλί Άτλαντα δημοσιεύεται το 2013. Πριν από τις εργασίες μας, ο εθνικός πληθυσμός αναπαραγωγής πιστεύεται ότι είναι μεταξύ 5000 και 12500 ζεύγη. Στην τελευταία έρευνα μας εκτίμηση μας ήταν 78.000 ζεύγη.

Έτσι μερικά από τα στοιχεία αυτά, αν και η καλύτερη διαθέσιμη, μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπιστεί με κάποια προσοχή. όποια έρευνα δεν πρέπει να κάνουμε; Πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση διατήρησης της μπεκάτσας και να έχουν μια καλύτερη εκτίμηση της κατανομής και της αφθονίας τους. Θα πρέπει ιδιαίτερα να γνωρίζουν τις επιπτώσεις που, ενδεχομένως, έχει γυρίσματα για την κατάσταση διατήρησης των πουλιών.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δορυφορική παρακολούθηση της μπεκάτσας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 19, 2012 5:22 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5536
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Γιατί πρέπει να κάνουμε την έρευνά μας για μπεκάτσα;

Μεταξύ ορισμένες οικολόγους, η κατάσταση διατήρησης των μπεκάτσα προκαλεί ανησυχία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουμε ένα σύστημα φανάρι για τα πουλιά. Πουλιά στην κόκκινη κατηγορία είναι σοβαρή πτώση, ενώ τα πουλιά στην πράσινη κατηγορία δεν έχουν καμία ανησυχία.
Μπεκάτσα είναι πορτοκαλί κατάλογος. Υπήρξε ένα 86% ανέφερε μείωση στον αριθμό μεταξύ 1970 και 2007 και μια πτώση 31% μεταξύ 1968 και 1991. Περιμένουμε να δούμε μεγαλύτερη πτώση στην περιοχή, όταν η επόμενη πουλί Άτλαντα δημοσιεύεται το 2013. Πριν από τις εργασίες μας, ο εθνικός πληθυσμός αναπαραγωγής πιστεύεται ότι είναι μεταξύ 5000 και 12500 ζεύγη. Στην τελευταία έρευνα μας εκτίμηση μας ήταν 78.000 ζεύγη.


Έτσι μερικά από τα στοιχεία αυτά, αν και η καλύτερη διαθέσιμη, μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπιστεί με κάποια προσοχή. όποια έρευνα δεν πρέπει να κάνουμε;
Πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση διατήρησης της μπεκάτσας και να έχουν μια καλύτερη εκτίμηση της κατανομής και της αφθονίας τους.
Θα πρέπει ιδιαίτερα να γνωρίζουν τις επιπτώσεις που, ενδεχομένως, έχει γυρίσματα για την κατάσταση διατήρησης των πουλιών.[/quote]

Εξαιρετικό νήμα :D


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δορυφορική παρακολούθηση της μπεκάτσας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 19, 2012 9:23 pm 

Εγγραφή: Τρί Μάιος 17, 2011 7:46 pm
Δημοσιεύσεις: 89
Τοποθεσία: Μακεδονία
Πολύ ενδιαφέρον νήμα!
Πέρα όμως από το γενικό επιστημονικό ενδιαφέρον, πόσο μας αφορούν ως κυνηγούς τα δεδομένα για τη Μεγάλη Βρετανία;
Αν δεν κάνω λάθος, οι μπεκάτσες της Μ. Βρετανίας έχουν διαφορετικό τόπο φωλεοποίησης από τις Ελληνικές..


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δορυφορική παρακολούθηση της μπεκάτσας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 21, 2012 9:49 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Μαρ 14, 2012 11:00 am
Δημοσιεύσεις: 6
Εγώ πάλι νομίζω ότι μας ενδιαφέρει γιατί αφορά γενικά την μπεκάτσα .
Αν εκεί που κυνηγιέται με σωστά μέτρα διαχείρισης παρατηρηθούν μειώσεις και προβλήματα πληθυσμών φανταστείτε τι συμβαίνει στην Ανατολική Ευρώπη με το χωρίς όρια κυνήγι τους και αν πάρουμε παράδειγμα από την χώρα μας καρτέρι , απληστία ......


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δορυφορική παρακολούθηση της μπεκάτσας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 21, 2012 11:15 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιουν 01, 2007 1:45 pm
Δημοσιεύσεις: 308
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Ερμόλαε μπορείς σε παρακαλώ να δώσεις το link απο το οποίο έγινε η μετάφραση μέσω google?


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δορυφορική παρακολούθηση της μπεκάτσας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Απρ 22, 2012 7:33 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιαν 11, 2010 3:18 pm
Δημοσιεύσεις: 618
Τοποθεσία: ΕΒΡΟΣ
ΑΚΗΣ ΛΑΠΠΑΣ έγραψε:
Ερμόλαε μπορείς σε παρακαλώ να δώσεις το link απο το οποίο έγινε η μετάφραση μέσω google?

http://www.woodcockwatch.com/index.php

_________________
Απόστολος Τσιομπανούδης
ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δορυφορική παρακολούθηση της μπεκάτσας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Απρ 22, 2012 7:45 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιαν 11, 2010 3:18 pm
Δημοσιεύσεις: 618
Τοποθεσία: ΕΒΡΟΣ
ptarmigan έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος, οι μπεκάτσες της Μ. Βρετανίας έχουν διαφορετικό τόπο φωλεοποίησης από τις Ελληνικές..

Όχι απαραίτητα. Η Βρετανία, όπως και η Γαλλία, έχουν το χαρακτηριστικό ότι πολλά πουλιά παραμένουν όλον τον χρόνο εκεί και αναπαράγονται και άλλα που μεταναστεύουν Σκανδιναβία και Ρωσσία. Οι δικές μας μπεκάτσες προέρχονται και αυτές απο εκεί, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία των δακτυλιώσεων.
Στην παρακάτω εικόνα (όσο φαίνεται τουλάχιστον, γιατί την τράβηξα απο βιβλίο) θα δούμε ότι οι μπεκάτσες της Φινλανδίας κυρίως διασκορπίζονται σε όλην την Ευρώπη, απο Ελλάδα έως Βρετανία.
Εικόνα

_________________
Απόστολος Τσιομπανούδης
ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δορυφορική παρακολούθηση της μπεκάτσας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Απρ 23, 2012 2:32 pm 

Εγγραφή: Τρί Μάιος 17, 2011 7:46 pm
Δημοσιεύσεις: 89
Τοποθεσία: Μακεδονία
Κατατοπιστικότατος όπως πάντα!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δορυφορική παρακολούθηση της μπεκάτσας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 24, 2012 11:24 am 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5536
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Και άλλοι έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο με παρακολούθηση μπεκατσών μέσω δορυφόρου !


Εικόνα


The Recovery of Araba’s PTT in Karelia (I/II) http://www.euskonews.com/0555zbk/gaia55504en.html


The Recovery of Araba’s PTT in Karelia (II/II) http://www.euskonews.com/0556zbk/gaia55604en.html


The Recovery of Araba ’s PTT in Karelia http://es.scribd.com/doc/58456686/The-R ... in-Karelia


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δορυφορική παρακολούθηση της μπεκάτσας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 25, 2012 11:09 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Σεπ 12, 2010 10:49 am
Δημοσιεύσεις: 560
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ
ΑΠ.ΤΣΙΟ. έγραψε:
ΑΚΗΣ ΛΑΠΠΑΣ έγραψε:
Ερμόλαε μπορείς σε παρακαλώ να δώσεις το link απο το οποίο έγινε η μετάφραση μέσω google?

http://www.woodcockwatch.com/index.phpΟΚ με πρόλαβε ο ΑΠ.ΤΣΙΟ :wink:Εικόνα

Και οι Ισπανοί έχουν κάνει πολύ καλές μελέτες πάνω στο θαυμάσιο πουλί την μπεκάτσα :D


Η Επιστημονική Επιτροπή της CCB είχε ως έναν από τους κύριους στόχους της να μελετήσει τη σκοπιμότητα της παρακολούθησης τις μπεκάτσες στη μετάβασή τους από το δορυφορικό ραδιόφωνο-τηλεμετρίας ( RTVS ). Σήμερα είναι μια πραγματικότητα και για το δεύτερο έτος μέσα από την Δυτική Παλαιαρκτική στέλνει τακτικά τα πολύτιμα δεδομένα.
Μέσα από αυτό το blog θέλουμε να σας προσκαλέσουμε να μοιραστεί η κάθε πληροφορία η δελτίο ειδήσεων για τις κυρίες μας.
Στόχος μας μέσα από αυτή τη σελίδα είναι απλώς να ενημερώνεστε αντικειμενικά , αλλά παεόλο αυτά το πάθος μας για αυτό το πουλί μας προδίδει .
Ξέρουμε ότι θα καταλάβετε. Θέλουμε να ξέρετε όσα ξέρουμε εμείς και την ίδια στιγμή. Θέλουμε να αποτελέσετε μέρος αυτής της ομάδας σε ένα πραγματικά συναρπαστικό έργο.
Αργότερα θα έρθει η ώρα των επιστημονικών ευρημάτων και εργασιών . Τώρα, απλά, απολαύσετε το μοναδικό αυτό ταξίδι.


Scolopax Χωρίς Σύνορα http://rtvs.ccbp.org/


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δορυφορική παρακολούθηση της μπεκάτσας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 04, 2012 2:18 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Ιουν 17, 2007 9:39 pm
Δημοσιεύσεις: 239
Εδώ γιατί δεν κάνουμε τίποτε αντίστοιχο ........ :!:

_________________
Πόλεμο στις μπεκάτσες σώστε τα σκουλήκια !
Στέτζος Ε


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δορυφορική παρακολούθηση της μπεκάτσας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 09, 2012 12:19 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Σεπ 12, 2010 10:49 am
Δημοσιεύσεις: 560
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ
Εικόνα


Το ταξίδι μίας μπεκάτσας απο Ρωσία στην Αγγλία

H Askaig μετανάστευσε στη βόρεια Ρωσία για να αναπαραχθεί .
Το ταξίδι της μετανάστευσης (σημείο προς σημείο των θέσεων της) ήταν μια καταπληκτική απόσταση των 4093 χιλιομέτρων (2.543 μίλια).


Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 2   [ 21 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum