Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 3   [ 40 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ - ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 03, 2011 12:17 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5521
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Παράθεση:

The One Show feature on brown hares and the Game & Wildlife Conservation Trust's work in this area.Ιστορική εξέλιξη, σκοποί διαχείρισης, ανάλυση λήψης αποφάσεων και διαχειριστικά σφάλματα. Χαρακτηριστικά πληθυσμού. Μέθοδοι εκτίμησης αφθονίας, ρυθμού αύξησης, αναπαραγωγής, θνησιμότητας, χωροδιάταξης, τροφικών συνηθειών και γενετικής δομής πληθυσμού. Πειραματικός σχεδιασμός και τεχνικές δειγματοληψίας.

Χαρακτηριστικά ζωοκοινότητας. Μέθοδοι εκτίμησης βιοποικιλότητας και σχετικής αφθονίας ζωοκοινότητας. Προστασία πληθυσμού απειλούμενων ειδών. Αίτια εξάλειψης πληθυσμών και ειδών. Ελάχιστο βιώσιμο μέγεθος πληθυσμού, ανάλυση βιωσιμότητας πληθυσμού. Εκτίμηση αειφορικής κάρπωσης πληθυσμού θηραματικών ειδών. Τεχνικές ελέγχου πληθυσμού ανεπιθύμητων ειδών. Διατήρηση βιοποικιλότητας. Διαχείριση ζωοκοινοτήτων. Κριτήρια ίδρυσης προστατευόμενων περιοχών. Παράγοντες υποβάθμισης προστατευόμενων περιοχών. Διατήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση ενδιαιτημάτων της άγριας πανίδας σε προστατευόμενες περιοχές. Εκτροφή των κυριοτέρων θηραματικών ειδών της Ελλάδας και τεχνικές απελευθερώσεων.
ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΔΙΚΕΣ :wink: :D


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ - ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 03, 2011 1:19 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5521
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Φασιανοί στη ΙρλανδίαΚορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ - ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 03, 2011 1:22 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5521
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Αγγλία :!: :!: :!: :!: :!:Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ - ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 03, 2011 1:33 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5521
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Πρόγραμμα επαναφοράς Blackgrouse ΑγγλίαΚορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ - ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 03, 2011 2:32 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5521
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Αγροπεριβαλλοντικά μέτρα για την πεδινή πέρδικα


Χρήστος Σώκος, Δασολόγος - Θηραματολόγος - Ανδρέας Μαμώλος, Δρ. Οικολογίας


Η διαχείριση της υπαίθρου στο μέλλον είναι επιλογή της κοινωνίας και θα κατευθύνει την αγροτική πολιτική. Η διατήρηση της Πεδινής Πέρδικας εξαρτάται από την αγροτική πολιτική.

Η εντατική γεωργία οδήγησε στην υπερπαραγωγή γεωργικών προϊόντων προκαλώντας παράλληλα σοβαρή υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και κατά συνέπεια της ποιότητας ζωής του ανθρώπου. Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, εξέδωσε τον Κανονισμό 2078/92 για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα. Οι σκοποί του Κανονισμού συνοψίζονται σε τρείς άξονες:

Την μείωση των προβλημάτων από την εντατικοποίηση της γεωργίας.
Την προαγωγή ή την διατήρηση των εκτατικών μορφών γεωργίας που έχουν μεγάλη περιβαλλοντική αξία.
Την επίλυση ειδικών περιβαλλοντικών προβλημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές.
Στα πλαίσια του 2078/92 αντιμετωπίζεται η μείωση της ποικιλότητας των ειδών της πτηνοπανίδας. Έτσι χρηματοδοτούνται προγράμματα βελτίωσης των ενδιαιτημάτων για είδη πτηνών όπως τον Αγριόγαλο (Otis tarda) και τον Σταχτογερανό (Grus grus) στην Ισπανία, τη Χαμωτίδα (Otis tetrax) στη Γαλλία και την Ορτυκομάνα (Crex crex) στην Ιρλανδία. Επίσης, αγροπεριβαλλοντικά μέτρα χρηματοδοτούνται και για ένα θηραματικό είδος την Πεδινή Πέρδικα (Perdix perdix).
Πεδινή Πέρδικα και αγροπεριβαλλοντικά μέτρα
Το είδος πτηνού που γνώρισε την μεγαλύτερη αριθμητική μείωση στην Ευρώπη είναι η Πεδινή Πέρδικα. Η απώλεια αυτή στον ανανεώσιμο φυσικό πόρο που αποτελούν οι πληθυσμοί της πέρδικας έχει υπολογισθεί από τον Potts (1997), ότι κοστίζει 50 εκατομμύρια λίρες (25 δις δρχ.) ετησίως στους Ευρωπαίους κυνηγούς σε προσπάθειες για της διατήρησή της. Το πρόβλημα αυτό, προκάλεσε σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες το ενδιαφέρον των ερευνητών, ιδίως του Βρετανικού Οργανισμού Διατήρησης του Θηράματος (Game Conservancy). Σήμερα, η Πεδινή Πέρδικα αποτελεί το είδος για το οποίο έχουν πραγματοποιηθεί οι περισσότερες έρευνες για τις επιπτώσεις της γεωργίας στην πτηνοπανίδα. Η αξιολόγηση των επιπτώσεων των γεωργικών πρακτικών στην πέρδικα οδήγησε στη λήψη μέτρων με σκοπό τη διατήρηση του είδους αλλά και του εισοδήματος των γεωργών.
Ένας από τους τρόπους αποζημίωσης των γεωργών στην Βρετανία, αποτέλεσε ο Κανονισμός 2078/92. Σε πρόσφατη έκθεση του Βρετανικού υπουργείου αξιολογείται το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε για την επίδραση αγροπεριβαλλοντικών μέτρων ειδικά για την Πεδινή Πέρδικα την περίοδο 1998-2000. Η έκθεση αναφέρει οτι η βελτίωση του ενδιαιτήματος της πέρδικας πραγματοποιείται με:

Την διαχείριση των καλλιεργειών ώστε να προσελκύουν μεγάλους πληθυσμούς εντόμων.
Την δημιουργία κατάλληλων θέσεων φωλεοποίησης.

Στην έκθεση περιγράφονται μέτρα που μπορούν να βελτιώσουν τα ενδιαιτήματα της πέρδικας, όπως: αγρανάπαυση, περιορισμός της χρήσης φυτοφαρμάκων στα περιθώρια των αγρών, επισπορά, λωρίδες με πολυετή αγρωστώδη, φυτοφράκτες κλπ.
Η Πεδινή Πέρδικα και τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα στην Ελλάδα
Tον 19o αιώνα η Πεδινή Πέρδικα εξαπλωνόταν στην ηπειρωτική Ελλάδα εκτός της Πελοποποννήσου. Από την δεκαετία του 50 και μετά, ο πληθυσμός της άρχισε να μειώνεται με υψηλούς ρυθμούς. Σήμερα η Πέρδικα έχει περιορισθεί στη Μακεδονία και στη Θράκη σε περιοχές όπου η γεωργία δεν είναι εντατική. Παράλληλα, η θήρα του είδους απαγορεύτηκε πριν από μια 20ετία χωρίς να καταγραφεί κάποια ανάκαμψη στους πληθυσμούς.
Η ανάγκη λήψης μέτρων για την βελτίωση των ενδιαιτημάτων (βιοτόπων) της Πεδινής Πέρδικας είναι εμφανείς. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν ήδη ξεκινήσει δράσεις η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι αρμοδιότητάς της, κυρίως με ειδικές σπορές και τη διατήρηση αθέριστων λωρίδων στα σιτηρά. Όσον αφορά τον προγραμματισμό για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, δεν έχει ληφθεί κάποια μέριμνα για το είδος στην Ελλάδα.
Λαμβάνοντας όμως υπ'όψη οτι η Πεδινή Πέρδικα:
Βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο στην τροφική πυραμίδα, οπότε μέτρα για την προστασία της πρόκειται να συντελέσουν στη διατήρηση άλλων πτηνών και θηλαστικών, της χλωρίδας και της εντομοπανίδας.
Αποτελεί σημαντικό θηραματικό είδος.
Ανήκει στην κατηγορία των "τρωτών" του Κόκκινου Βιβλίου.
Κρίνεται σκόπιμη, η αξιοποίηση των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων με:
α) την καταγραφή των περιοχών που διαβιεί η πέρδικα ως υψηλού οικολογικού ενδιαφέροντος, οι οποίες θα έχουν προτεραιότητα για την εφαρμογή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων και
β) τον κατάλληλο σχεδιασμό και την εφαρμογή των περιβαλλοντικών μέτρων στις περιοχές που διαβιεί η πέρδικα, λαμβάνοντας υπ'όψη την οικολογία του είδους.
Η εφαρμογή του 2078/92
Από το 1995 στα περισσότερα κράτη της Ε.Ε. σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν μέτρα και πολιτικές στα πλαίσια του Κανονισμού. Τα μέτρα αυτά προσαρμόστηκαν στις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές συνθήκες και περιβαλλοντικά προβλήματα. Για παράδειγμα, στη Βρετανία όπου η κοινή γνώμη ενδιαφέρεται για την προστασία του τοπίου και της άγριας πανίδας τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα στράφηκαν προς την κατεύθυνση αυτή, αντίθετα στην Ολλανδία κύρια βαρύτητα δόθηκε στην αντιμετώπιση της νιτρορύπανσης. Η εμπειρία και παράδοση της κάθε χώρας προσδιόρισε επίσης τους φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων (δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί, καταναλωτές κλπ.), αλλά και την επιτυχία στην εφαρμογή του Κανονισμού.
Μέχρι τα τέλη του 1998 εντάχθηκε στα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα το 19,5% της έκτασης της Ευρώπης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα ήταν 0,6%, για άλλες Μεσογειακές χώρες ήταν: Ιταλία 13,6%, Γαλλία 22,9%, Ισπανία 2,9%, Πορτογαλία 16,8%. Η αδυναμία της Ελλάδας να εκμεταλευτεί τον Καν. 2078/92 δεν οφείλεται σε αντικειμενικές αιτίες, αλλά στην έλλειψη περιβαλλοντικής πολιτικής και την κυριαρχία της αναχρονιστικής αντίληψης της μεγιστοποίησης της παραγωγής.


Παράθεση:
Η επιστροφή της Γκρίζας πέρδικας Αγγλία

Το βίντεο μας μιλάει για τα μέτρα επαναφοράς των πληθυσμών της γκρίζας πέρδικας (πεδινή) που για διάφορους λόγους έχει υποστεί μεγάλη μείωση στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια.
Μας μιλάει για την διαχείριση της , την προσπάθεια δημιουργίας κατάλληλων βιοτόπων , αύξηση της φυσικής της τροφής και γενικώς το τι γίνεται ώστε να έχουμε μία επιτυχή ΄'αύξηση των πληθυσμών της !Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ - ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 03, 2011 3:05 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 05, 2007 5:31 pm
Δημοσιεύσεις: 679
Υπέροχο βίντεο :D

Μεταξύ των πολλών που περιγράφει , μιλάει και για τα ποντίκια το πόσο επιβλαβή είναι για τα αυγά και τους νεοσσούς ειδικά οι αρουραίοι !
Κάτι που πιθανώς κάνει απαγορευτικό την τοποθέτηση πεδινών όπως η Κωπαίδα αφού είναι γεμάτοι από ποντίκια και αυτά με την σειρά τους προσελκύουν πολλά αρπακτικά όλων των ειδών δυσκολεύοντας έτσι ένα τέτοιο πρόγραμμα :!:

_________________
Σέργιος Δ - I love Irish setter


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ - ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 03, 2011 5:40 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2007 1:55 pm
Δημοσιεύσεις: 664
Τοποθεσία: Αθήνα
Εξαιρετική δουλειά , το δε βίντεο δείχνει πώς πρέπει να γίνονται οι απελευθερώσεις και τα υπόλοιπα σφαιρικά βήματα ενός τέτοιου προγράμματος για να φτάσουμε στον τελικό σκοπό , επανάκαμψη της πέρδικας .
Οι ενδιαφερόμενοι κυνηγητικοί σύλλογοι μπορούν να πάρουν πολλές εικόνες για την εφαρμογή έστω και από αυτό το ολιγόλεπτο βίντεο .


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ - ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 03, 2011 6:28 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Οκτ 07, 2009 10:49 pm
Δημοσιεύσεις: 1588
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής- Δυτική Πελοπόννησος
Πολύ ενδιαφέροντα.

_________________
Προσέχουμε για να έχουμε.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ - ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 04, 2011 8:54 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2009 10:56 am
Δημοσιεύσεις: 176
Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι παντού γίνονται προσπάθειες για επαναφορά η ενίσχυση των πληθυσμών των διαφόρων θηραμάτων ανά χώρα .
Εδώ τι γίνεται !
Εκτός από αυτή την μικρή προσπάθεια με τις πεδινές στην Βοιωτία και κάποιες με φασιανούς και πεδινές στα Τρίκαλα τι άλλο γίνεται , όπως για την πέρδικα το βασικό ενδημικό θήραμα μας .
Εδώ κάθε χρόνο έχουμε το σώου το αν θα κυνηγήσουμε και όταν τελειώσει αυτό έχουμε παύσει εργασιών εκτός ελαχίστων πραγμάτων .
Πιάσε το αυγό και κούρευτο με λίγα λόγια . :(

_________________
Είμαι κυνηγός όπως ο πατέρας μου όπως ο παππούς μου !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ - ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 04, 2011 2:16 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Σεπ 12, 2010 10:49 am
Δημοσιεύσεις: 560
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ
Πολύ καλό και από μένα μερικά βίντεο από Αγγλία :D

Επικοινωνία δύο φασιανών
Αντιαλεπούς πλέγμα για την προστασία δια χειριζόμενων θηραματων εκτροφής και αγρίωνΚλωβός που ανοίχτηκε για την τελική απελευθέρωση φασιανών
Ανοιχτός κλωβός εξοικείωσης για να επιστρέφουν τα πουλιά όποτε θέλουνΚορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ - ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 04, 2011 3:23 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιαν 11, 2010 3:18 pm
Δημοσιεύσεις: 618
Τοποθεσία: ΕΒΡΟΣ
Οι Βρετανοί αντιμετώπισαν τεράστιο πρόβλημα με την πεδινή, κυρίως λόγω των ζιζανιοκτόνων και των μονοκαλλιεργειών. Προσπάθησαν να ανακάμψουν τον πληθυσμό της και έχουν φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά όχι ακόμα στο επιθυμητό. Και αυτή η προσπάθεια γίνεται εδώ και 30 χρόνια. Και σκεφτείτε οτι μιλάμε για Βρετανία με οργάνωση, εθελοντισμό, γνώση και φυσικά πολλά χρήματα.

_________________
Απόστολος Τσιομπανούδης
ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ - ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 04, 2011 5:52 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5521
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα,
ζήτησα από τα μέλη όταν βρίσκουν κάποιο βιντεάκι αξιόλογο από άποψη ενημέρωσης-πληροφόρησης να το βάζουν έστω και χωρίς λόγια , ειδικά σε αυτά τα θέματα που για τους πολλούς είναι σχεδόν άγνωστα .
Νομίζω ότι μας βοηθάνε όλους να καταλάβουμε πώς εργάζονται οι έξω αλλά και οι εδώ ώστε να έχουμε όσο είναι δυνατόν καλύτερη εικόνα .
Πιθανώς δε να μπορούμε να εφαρμόσουμε και κάποια από αυτά που μας ταιριάζουν .
Κάθε βοήθεια λοιπό δεκτή
8)


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ - ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 04, 2011 11:20 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Μάιος 22, 2008 8:30 am
Δημοσιεύσεις: 239
Τοποθεσία: Πετρούπολη-Μεσσηνία
ΑΠ.ΤΣΙΟ. έγραψε:
Οι Βρετανοί αντιμετώπισαν τεράστιο πρόβλημα με την πεδινή, κυρίως λόγω των ζιζανιοκτόνων και των μονοκαλλιεργειών. Προσπάθησαν να ανακάμψουν τον πληθυσμό της και έχουν φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά όχι ακόμα στο επιθυμητό. Και αυτή η προσπάθεια γίνεται εδώ και 30 χρόνια. Και σκεφτείτε οτι μιλάμε για Βρετανία με οργάνωση, εθελοντισμό, γνώση και φυσικά πολλά χρήματα.


Συμφωνώ Τόλη, εμάς μόνο τα τέσσερα τελευταία μας λείπουν, στα υπόλοιπα είμαστε εντάξει :(
Εκτός από τα ζιζανιοκτόνα εμείς έχουμε καταργήσει και τα σύνορα. Βλέπεις τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, και δεν υπάρχει σύνορο-φυσικός φράχτης για κάλυψη του θηράματος πουθενά.

_________________
Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ - ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 05, 2011 12:13 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Σεπ 12, 2010 10:49 am
Δημοσιεύσεις: 560
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ
Και όμως κάποιοι σύλλογοι στην Ελλάδα δουλεύουν και μάλιστα σύγχρονα μπράβο τους :D

ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ
Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ - ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 05, 2011 12:17 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Σεπ 12, 2010 10:49 am
Δημοσιεύσεις: 560
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ
Μπράβο άλλη μία φορά και να τα βλέπουν κάποιοι άλλοι σύλλογοι !


ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 3   [ 40 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum