Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 2 από 4   [ 46 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εκπαίδευση στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μάιος 29, 2010 9:03 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Οκτ 07, 2009 10:49 pm
Δημοσιεύσεις: 1588
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής- Δυτική Πελοπόννησος
Greg έγραψε:
Αν και νομιζω οτι ειναι λιγο νωρις ακομα για εκπαιδευτικα ,οσοι βγητε προσοχη στα φιδια,αυτο που γινετε φετος δεν εχει προηγουμενο.Όντως πολλά φίδια φέτος.

_________________
Προσέχουμε για να έχουμε.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εκπαίδευση στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μάιος 11, 2013 9:08 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2009 10:56 am
Δημοσιεύσεις: 176
Τι θα γίνει με όλους αυτούς που κάνουν εκπαιδευτικά αυτήν την εποχή και ανεβάζουν και βίντεο από αυτά στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στο facebook :!: :!: :!: :evil:
Δεν μπορεί να γίνει κάτι να πιαστούν μερικοί αφού μάλιστα τα βίντεο είναι επώνυμα και με ημερομηνίες :!: :!: :!:
Παράθεση:

Εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων και η επίδραση της στους θηραματικούς πληθυσμούς κατά την αναπαραγωγή !

Η εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων την άνοιξη και το καλοκαίρι, δηλαδή μετά το κλείσιμο της κυνηγετικής περιόδου, είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους κυνηγούς. Για να δώσουν τη δυνατότητα τα σκυλιά τους να έρθουν σε επαφή με το θήραμα, ώστε να εκπαιδευτούν και να προπονηθούν, συχνά επιφέρουν ζημιά στους θηραματικούς πληθυσμούς, χωρίς να το επιδιώκουν.
Η ζημιά εντοπίζεται κυρίως εντός του κρίσιμου ρνικού διαστήματος της αναπαραγωγής των θηραμάτων, από τα τέλη Απριλίου ως και τα μέσα Ιουλίου.
Η άνοιξη και το καλοκαίρι αποτελούν τη σημαντικότερη χρονική περίοδο του έτους για την αναπαραγωγή και τά συνέπεια αύξηση των θηραματικών πληθυσμών. Η επιτυχία της αναπαραγωγής είναι αυτή που θα καθορίσει θα υπάρχει αρκετό θήραμα για την επόμενη κυνηγετική περίοδο.
ΙΛόγω του ότι στη χώρα μας μένουν και αναπαράγονται τα ενδημικά θηραματικά είδη και ελάχιστα μεταναστευτικά, είναι φυσικό επακόλουθο όλη την όχληση που δημιουργείται με την εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων κατά την ευαίσθητη αυτή περίοδο, να τη δέχονται κυρίως οι ορεινές πέρδικες, ο λαγός, το αγριογούρουνο, η πεδινή πέρδικα όπου ενδημεί κλπ.
Με το συνεχή εντοπισμό και ξεσήκωμα συγκεκριμένων ατόμων ενός είδους, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού, αυτά αναγκάζονται να αφήσουν τη περιοχή την οποία διατηρούν για την κάλυψη των παραγωγικών τους αναγκών (χωροκράτεια). Απομακρύνονται από αυτή και εισέρχονται στη χωροκράτεια άλλων, με αποτέλεσμα, να επέλθει μια γενικότερη αναστάτωση στον πληθυσμό της περιοχής. ΙΗ όχληση αυτή που δημιουργείται έχει αρνητικές συνέπειες στην ομαλή εξέλιξη και επιτυχία της αναπαραγωγής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως «πιστώθηκε, αν ένα συγκεκριμένο ζευγάρι το σηκώσουμε μια φορά και δεν το ξαναενοχλήσουμε αυτό επιστρέφει στην περιοχή χωροκράτειάς του και συμπεριφέρεται κανονικά μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα, μερικών ωρών.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται στους θηραματικούς πληθυσμούς από την εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων κατά την αναπαραγωγική περίοδο είναι τα παρακάτω

Από τη στιγμή που ένα θηραματικό είδος αναγκαστεί να μείνει προσωρινά σε περιοχή που δεν έχει επιλέξει και πιθανόν δε γνωρίζει, είναι εύκολη λεία για τους άρπαγες.
Επίσης λόγω της συνεχούς όχλησης αναπτύσσουν κρυπτηδική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να μην εκπληρώνονται στο μέγιστο οι βιοτικές του ανάγκες, όπως τροφή, ερωτοτροπία κ.λπ.
Σε περίπτωση που ένα ζευγάρι πέρδικες έχει δημιουργήσει φωλιά και η θηλύκια κλωσάει, με τη συνεχή όχληση δεν διστάζει να εγκαταλείψει τη φωλιά. Βέβαια για να συμβεί αυτό, πρέπει ο σκύλος να την εντοπίσει μέσα στη φωλιά, πράγμα δύσκολο, από τη στιγμή που η αναθυμίαση της θηλυκιάς, όταν είναι στη φωλιά και κλωσάει, είναι ελάχιστη. Αν εγκαταλείψει τη φωλιά υπάρχει η πιθανότητα να ξαναπροσπαθήσει αλλού, οπότε έχουμε καθυστέρηση στην εξέλιξη της αναπαραγωγής, ή να μην ξαναπροσπαθήσει καθόλου, οπότε και τελειώνει η αναπαραγωγική περίοδος με αρνητικές συνέπειες στην αύξηση του πληθυσμού.
Τα εδαφόβια αρπακτικά, όπως γ\ αλεπού και το κουνάβι, έχουν τη συνήθεια να ακολουθούν τα ανθρώπινα ίχνη. Αν εντοπίσουμε μια φωλιά και αφήσουμε αρκετά ίχνη γύρω απ' αυτή, υπάρχει η πιθανότητα κάποιο εδαφόβιο αρπακτικό, να τα ακολουθήσει όσο είναι ακόμα νωπά, να βρει τη φωλιά και να την καταστρέψει.
Η πέρδικα, όταν τα μικρά της είναι ηλικίας λίγων ημερών και δεν μπορούν να πετάξουν, μόλις αντιληφθεί το σκύλο, απομακρύνεται για να τραβήξει πάνω της την προσοχή του και να δώσει την ευκαιρία στα μικρά να λουφάξουν, Αν ο σκύλος τα προσέξει όπως είναι ακίνητα είναι πολύ εύκολο να πιάσει μερικά από αυτά.
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που προκύπτει στην περίπτωση αυτή είναι το γεγονός ότι, επειδή οι νεοσσοί δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτορυθμίζουντη θερμοκρασία του σώματος τους μέχρι να ολοκληρωθούν το φτέρωμά τους, η θηλύκια τα παίρνει κατά τακτά χρονικά διαστήματα και τα ζεσταίνει κάτω από τις φτερούγες της.
Αν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού ο σκύλος εντοπίσει και σηκώσει τη θηλύκια δύο τρεις φορές και την απομακρύνει αρκετά, οι νεοσσοί δεν δύνανται να την ακολουθήσουν και μένουν μόνοι τους, με αποτέλεσμα να πέφτει η θερμοκρασία του σώματος, να παγώνουν και να πεθαίνουν, οπότε αυτόματα χάνεται σχεδόν όλη η φωλιά.
Όσον αφορά τα λαγόσκυλα, η εκπαίδευση του κατά την περίοδο αναπαραγωγής του λαγού, είναι δυνατόν να προκαλέσει ζημιά. Αν τα λαγόσκυλα καταδιώκουν μια έγκυο θηλύκια για αρκετή ώρα, αυτή λόγω του στρες και της κούρασης είναι δυνατόν να αποβάλλει. Το ίδιο συμβαίνει και στα αγριογούρουνα.
Πολλοί συνηθίζουν να εκπαιδεύουν τα λαγόσκυλα τη νύχτα. Ο θηλυκός λαγός θηλάζει τα μικρά του τη νύχτα. Αν αυτή την ώρα διώκεται από τα λαγόσκυλα, αφήνει για λίγο τα μικρά, για να απομακρύνει και τον κίνδυνο. Έτσι αυτά μένουν νηστικά κάποιες ώρες. Λόγω της πείνας μετακινούνται από τη θέση που είναι κρυμμένα ψάχνοντας τη μητέρα τους και εκτίθενται σε κίνδυνο.
Οι νεαροί λαγοί ηλικίας μέχρι 30 ημερών , όταν αντιληφθούν τον κίνδυνο λουφάζουν και είναι πολύ να συλληφθούν . Αλλά και ακόμα όταν τρέξουν είναι εύκολο για ένα γρήγορο λαγόσκυλο να τους πιάσει..

Τα παραπάνω προβλήματα δημιουργούνται στην περίπτωση που η ενόχληση για εκπάιδευση στους κυνηγότοπυς είναι συνεχής και εκτεταμένη.
Ο καθένας μόνος του δεν δημιουργεί πρόβλημα. Όλοι μαζί όμως και με τη συνεχή επανάληψη προκαλούν ζημιά.
Οι βιότοποι της θηραματοπανίδας έχουν υποβαθμιστεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε συγκεκριμένες φάσεις της αναπαραγωγικής περιόδου, οι επιδημικές ασθένειες που πλήττουν κατά περιόδους τους θηραματικούς πληθυσμούς και η μεγάλη αρπακτικοτητα επιδρούν αρνητικά.
Αν και κατά την περίοδο της αναπαραγωγής επεμβαίνουμε στους θηραματικούς πληθυσμούς, τότε η κατάσταση θα είναι κάθε χρόνο και χειρότερη .
Εκπαιδευτήρια κυνηγετικών σκύλων.
Με την οριοθέτηση περιοχών, που θα χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων, την περίοδο που δεν επιτρέπεται το κυνήγι δίνεται μια λύση σ' αυτό το πρόβλημα. Έτσι στις υπόλοιπες περιοχές, τα θηράματα θα έχουν την ησυχία που χρειάζονται, για να αναπαραχθούν κανονικά.
Οι περιοχές που θα επιλεγούν για αυτό το σκοπό, θα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις:

1- Να είναι κοντά σε αστικά κέντρα και η πρόσβαση σε αυτές να είναι εύκολη. 2- Να είναι τμήμα ενός ευρύτερου βιοτόπου, στον οποίο τα πληθυσμιακά επίπεδα των θηραμάτων που μας ενδιαφέρουν να είναι υψηλά, ώστε να έχουμε συνεχή εμπλουτισμό. 3- Πρέπει να πληρούν τις βασικές απαιτήσεις των θηραμάτων, όπως είναι η τροφή, το νερό και η κάλυψη σε μεγάλη διάρκεια για να μειωθούν όσο είναι δυνατό τα αρνητικά αποτελέσματα της όχλησης. 4- Επιθυμητό είναι να διαθέτουν κάποια τμήματα, τα οποία θα είναι δυνατό να καλλιεργηθούν, ώστε να αυξηθούν τα διαθέσιμα της τροφής , Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να γίνουν πόλος έλξης των θηραμάτων από τις γύρω περιοχές, αλλά και να διατηρούν τα ήδη υπάρχοντα.


Δημιουργία εκπαιδευτηρίων
Μια δεύτερη άποψη, είναι η δημιουργία εκπαιδευτηρίων, με την εισαγωγή θηραμάτων σε περιοχές, κοντά σε αστικά κέντρα, όπου παλιότερα ενδημούσαν θηραματικοί πληθυσμοί, ενώ τώρα δεν υπάρχουν. Έτσι θα αποφύγουμε όσο είναι δυνατό, την όχληση στους θηραματικους πληθυσμούς, κατά την κρίσιμη περίοδο της αναπαραγωγής , Από τη στιγμή που ο πρωταρχικός σκοπός της απελευθέρωσης των εκτρεφόμενων θηραμάτων στο εκπαιδευτήριο, θα είναι η εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων και όχι η εγκατάσταση και αναπαραγωγή τους, η επιτυχία του γίνεται ευκολότερη δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις στο βιότοπο και ακολουθώντας μια ορθολογική διαδικασία απελευθέρωσης, τα απελευθερωμένα θηράματα θα αποκτήσουν τη συμπεριφορά που χρειάζεται, ώστε να είναι δυνατή η εκπαίδευση των σκύλων.
Απαραίτητη είναι η ενημέρωση των κυνηγών, έτσι ώστε να κατανοήσουν τις αλληλεπιδράσεις των διαφορετικών παραγόντων που αναφέρθηκαν παραπάνω και να μην επιφέρουν άθελα τους ζημιά στους θηραματικους πληθυσμούς.

http://www.gpeppas.gr/arxiki/arxikiii.html

_________________
Είμαι κυνηγός όπως ο πατέρας μου όπως ο παππούς μου !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εκπαίδευση στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 12, 2013 11:53 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2013 11:33 am
Δημοσιεύσεις: 24
Είστε το μοναδικό forum που προσπαθεί να πει τα αυτονόητα όπως στο θέμα αυτό ...
Αυτός ήταν και ο λόγος που έγινα μέλος και θα προσπαθήσω ενεργό παρότι δεν είναι του τύπου μου να γράφω στο διαδίκτυο σε αγνώστους.

Παράθεση:

Η άνοιξη και το καλοκαίρι αποτελούν τη σημαντικότερη χρονική περίοδο του έτους για την αναπαραγωγή και τά συνέπεια αύξηση των θηραματικών πληθυσμών. Η επιτυχία της αναπαραγωγής είναι αυτή που θα καθορίσει θα υπάρχει αρκετό θήραμα για την επόμενη κυνηγετική περίοδο.

Λόγω του ότι στη χώρα μας μένουν και αναπαράγονται τα ενδημικά θηραματικά είδη και ελάχιστα μεταναστευτικά, είναι φυσικό επακόλουθο όλη την όχληση που δημιουργείται με την εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων κατά την ευαίσθητη αυτή περίοδο, να τη δέχονται κυρίως οι ορεινές πέρδικες, ο λαγός, το αγριογούρουνο, η πεδινή πέρδικα όπου ενδημεί κλπ.
Τι πιο αυτονόητα υπάρχει για έναν που είναι νόμιμος κυνηγός από τα παραπάνω και γενικά όλο αυτό το άρθρο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πόσο λίγο μυαλό πρέπει να έχει κάποιος -κυνηγός- που να μην κατανοεί αυτές τις πιο πάνω λίγες γραμμές και εγωιστικά και κουτοπόνηρα μέχρι σαδιστικά μπορώ να πω να συνεχίζει τα εκπαιδευτικά μέσα σε περίοδο πλήρης αναπαραγωγής .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εκπαίδευση στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 12, 2013 1:23 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 03, 2008 9:34 pm
Δημοσιεύσεις: 651
Ειναι αρωστια που ξεκιναει απο ολους μας.Απο την αδιαφορια που δειχνουμε για τα του κυνηγιου,συνελευσεις,συλλογοι προεδροι.Να μην τα ξαναλεμε αν υπηρχε θεληση και [σωστοι ανθρωποι]
μια κυριακη να βγαιναν και να γραφαν σε συνεργασια με τα δασαρχεια,την επομενη δεν θα υπηρχε ψυχη στο βουνο.Μαιο μηνα;δεκα φωλιες να υπηρχαν ,πανε....


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εκπαίδευση στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μάιος 13, 2013 12:41 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 04, 2010 7:47 pm
Δημοσιεύσεις: 463
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
δυστιχως ετσι ειναι.
ομως ειναι αυτο που φωναζουμε τοσα χρονια...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΕΛΟΣ.
οταν εχουν κλεισει τα εκπαιδευτηρια και περιμενω δυο μηνες μεχρι να ξαναανοιξουν,εγω δηλαδη ειμαι ο καραγκιοζης της υποθεσης?
και ερχετε ο αλλος και μου λεει ,το εκπαιδευτηριο ειναι κλειστο ομως βρηκαμε ενα μερος που πανε κι αλλοι με σκυλια.πηγα κι εγω μου λεει και ειδα και ενα ζευγαρακι που σηκωθηκε πιο μπροστα.
του λεω οτι τωρα ειναι εποχη αναπαραγωγης γιατι δεν περιμενεις αρχες ιουνιου,αφου υπαρχει χωρος εκπαιδευσης σκυλων?ετσι κι αλλιως το σκυλακι σου ειναι ακομη μικρο 6 μηνων.τι περιμενεις?
η απαντηση δεν ηταν αυτη που ηθελα να ακουσω.ηταν του τυπου...ωχ αδερφε!!!
και για να καταλαβετε το επιπεδο του ανθρωπου αυτου, εβγαλε αδεια κυνηγιου περιση.ειναι ενα χρονο κυνηγος και πιτσιρικας.
βεβαια δεν τον κατακρινω γιατι ειναι πολλοι σαν κι αυτον.δεν τα εχουν μαθει σωστα τα πραγματα.και δυστιχως οι νεοι νομιζουν οτι τα ξερουν ολα.
ΕΛΗΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ....

_________________
Μάνος-Αθήνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εκπαίδευση στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μάιος 13, 2013 12:58 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 04, 2010 7:47 pm
Δημοσιεύσεις: 463
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Greg έγραψε:
τα του κυνηγιου,συνελευσεις,συλλογοι προεδροι. αν υπηρχε θεληση και [σωστοι ανθρωποι]
μια κυριακη να βγαιναν και να γραφαν σε συνεργασια με τα δασαρχεια,την επομενη δεν θα υπηρχε ψυχη στο βουνο.Μαιο μηνα;δεκα φωλιες να υπηρχαν ,πανε....

δεν εχει να κανουν οι συνελευσεις και οι συλλογοι και οι προεδροι.τι θα κανουν θα ανοιξουν τα κεφαλια τους να τους βαλουν μυαλο?
δεν ειναι τιποτα απλα πραγματα ειναι.θες σκυλο να κυνηγας ?υπαρχουν καποιοι κανονες και νομοι τελος.
εγω δεν εχω πατησει στο συλλογο παρα μονο για να θεωρησω την αδεια.αυτο ειναι αλλη ιστορια τα εχω πει τα παραπονα μου και σε αλλο τοπικ.εδω στην αθηνα ειναι διαφορετικα τα πραγματα.
αυτο θελει.θεληση και δουλεια.να βγουν να γραψουν εστω και εναν,απο αυτον τον εναν θα το μαθουν 101.δηλαδη εμεις εχουμε τις λυσεις και στα δασαρχεια δεν τους εχει περασει απο το μυαλο?
ας μην γραψουνε,καντε μια υπενθυμηση.κι αν σε ξαναδω εδω θα ςου κατασχεσω το σκυλο.
δεν θελει κοπο.θελει τροπο.απλα και ακουραστα.
ποτε θα ξεκολισουν επιτελους αυτα τα ελληνικα μυαλα?

_________________
Μάνος-Αθήνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εκπαίδευση στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μάιος 13, 2013 11:49 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Μαρ 14, 2008 3:27 pm
Δημοσιεύσεις: 1199
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Καλη εβδομαδα σε ολους.
Συμφωνω με τους προλαλησαντες.
Θεωρω απαραδεκτο τους μηνες που η φυση οριζει να ξαναγεννιεται να παρεμβαινουν καποιοι κοντρα σε αυτο της το προσταγμα.
Θεωρω απαραδεκτο ακομη και σε αυτο να στηγματιζομαστε και να χαρακτηριζομαστε,σαν κοινωνικη ομαδα,ασχημα παλι εξ'αιτιας μια μειοψηφιας.
Πιστευω οτι η παιδεια,η υγιης ανησυχια,η επαγρυπνηση,η προσδοκια,η καρτερικοτητα και ο σεβασμος, θα ερθουν μονο οταν οι ΚΣ θεσουν σαν προυποθεσεις εκδοσης κυνηγετικης αδειας την υποχρεωτικη παρουσια των μελων σε καποιες φιλοπεριβαλοντολογικες,φιλοθηραματικες δραστηριοτητες τους,που πρεπει καποια στιγμη να γινουν.
Μπορουμε να παραγουμε εργο,μπορουμε να μαθουμε μεσα απο την παραγωγη εργου,και οι νεοτεροι να μαθουν σωστοτερα και ηθικοτερα τα οσα μισογνωριζουμε η μισοαγνοουμε..
Η επιβολη και εφαρμονη νομων και διαταγματων ειναι σωφρονισμος και οχι κατηχηση.
Πριν σωφρονιστει ο οποιοσδηποτε πρεπει να κατηχηθει,κατι με το οποιο κανεις δεν ασχολειται.
Κατηχηση κανουμε οι περισσοτεροι,αλλα δυστυχως κατηχηση δεν δεχομαστε.
Ελπιζω αυτοι που "αγωνιουν" μηπως ο εμπειρος σκυλος τους που τους εξεπληξε ευχαριστα στην περασμενη Κυν/κη περιοδο,"ξεχασει" οσα τους εδειξε αλλα και οσοι αγωνιουν αν θα φερμαρει ο νεαρος συντροφος τους να καταλαβουν οτι αν συνεχισουν αυτο που κανουν στερουν απο το συνολο και τους εαυτους τους "τοκους" απο το "κεφαλαιο" που πολλοι συνηδητα αφηνουν να "τοκιστε"ι και να ερθουν να κατσουν διπλα στους πολλους που εχουν σταβλισμενα τα σκυλακια τους,αφηνοντας την πλαση να μεγαλουργησει,να ερωτευτει και να αναθρεψει ηρεμα και χωρις καμια πιεση και παρεμβαση.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εκπαίδευση στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 14, 2013 11:05 am 

Εγγραφή: Τρί Μάιος 17, 2011 7:46 pm
Δημοσιεύσεις: 89
Τοποθεσία: Μακεδονία
Δυστυχώς η κοινή λογική σπανίζει.

Μόνο οι φωλιές της πέρδικας και των ορτυκιών κινδυνεύουν όμως;

Οι θηλυκοί λαγοί ή τα μικρά τους; Δεν κινδυνεύουν απ' τα εκπαιδευτικά αυτοί;


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εκπαίδευση στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 14, 2013 12:14 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Σεπ 12, 2010 10:49 am
Δημοσιεύσεις: 560
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ
ptarmigan έγραψε:
Δυστυχώς η κοινή λογική σπανίζει.

Μόνο οι φωλιές της πέρδικας και των ορτυκιών κινδυνεύουν όμως;

Οι θηλυκοί λαγοί ή τα μικρά τους; Δεν κινδυνεύουν απ' τα εκπαιδευτικά αυτοί;
Όσον αφορά τα λαγόσκυλα, η εκπαίδευση του κατά την περίοδο αναπαραγωγής του λαγού, είναι δυνατόν να προκαλέσει ζημιά. Αν τα λαγόσκυλα καταδιώκουν μια έγκυο θηλύκια για αρκετή ώρα, αυτή λόγω του στρες και της κούρασης είναι δυνατόν να αποβάλλει. Το ίδιο συμβαίνει και στα αγριογούρουνα.
Πολλοί συνηθίζουν να εκπαιδεύουν τα λαγόσκυλα τη νύχτα. Ο θηλυκός λαγός θηλάζει τα μικρά του τη νύχτα. Αν αυτή την ώρα διώκεται από τα λαγόσκυλα, αφήνει για λίγο τα μικρά, για να απομακρύνει και τον κίνδυνο. Έτσι αυτά μένουν νηστικά κάποιες ώρες. Λόγω της πείνας μετακινούνται από τη θέση που είναι κρυμμένα ψάχνοντας τη μητέρα τους και εκτίθενται σε κίνδυνο.
Οι νεαροί λαγοί ηλικίας μέχρι 30 ημερών , όταν αντιληφθούν τον κίνδυνο λουφάζουν και είναι πολύ να συλληφθούν . Αλλά και ακόμα όταν τρέξουν είναι εύκολο για ένα γρήγορο λαγόσκυλο να τους πιάσει.. :( :( :(


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εκπαίδευση στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 14, 2013 4:37 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 04, 2010 7:47 pm
Δημοσιεύσεις: 463
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
ptarmigan έγραψε:
Δυστυχώς η κοινή λογική σπανίζει.

Μόνο οι φωλιές της πέρδικας και των ορτυκιών κινδυνεύουν όμως;

Οι θηλυκοί λαγοί ή τα μικρά τους; Δεν κινδυνεύουν απ' τα εκπαιδευτικά αυτοί;

ειναι περιοδος αναπαραγωγης για ολα.χωρις εξαιρεση.
τωρα καποιοι δεν κρατιουνται.τοσο καψα πια?φοβουνται μην ξεχασει ο σκυλος να φερμαρει?δεν ξεχναει.το ποδηλατο ξεχνιεται?

_________________
Μάνος-Αθήνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εκπαίδευση στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 15, 2013 2:55 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 03, 2008 9:34 pm
Δημοσιεύσεις: 651
manpap έγραψε:
Greg έγραψε:
τα του κυνηγιου,συνελευσεις,συλλογοι προεδροι. αν υπηρχε θεληση και [σωστοι ανθρωποι]
μια κυριακη να βγαιναν και να γραφαν σε συνεργασια με τα δασαρχεια,την επομενη δεν θα υπηρχε ψυχη στο βουνο.Μαιο μηνα;δεκα φωλιες να υπηρχαν ,πανε....

δεν εχει να κανουν οι συνελευσεις και οι συλλογοι και οι προεδροι.τι θα κανουν θα ανοιξουν τα κεφαλια τους να τους βαλουν μυαλο?
δεν ειναι τιποτα απλα πραγματα ειναι.θες σκυλο να κυνηγας ?υπαρχουν καποιοι κανονες και νομοι τελος.
εγω δεν εχω πατησει στο συλλογο παρα μονο για να θεωρησω την αδεια.αυτο ειναι αλλη ιστορια τα εχω πει τα παραπονα μου και σε αλλο τοπικ.εδω στην αθηνα ειναι διαφορετικα τα πραγματα.
αυτο θελει.θεληση και δουλεια.να βγουν να γραψουν εστω και εναν,απο αυτον τον εναν θα το μαθουν 101.δηλαδη εμεις εχουμε τις λυσεις και στα δασαρχεια δεν τους εχει περασει απο το μυαλο?
ας μην γραψουνε,καντε μια υπενθυμηση.κι αν σε ξαναδω εδω θα ςου κατασχεσω το σκυλο.
δεν θελει κοπο.θελει τροπο.απλα και ακουραστα.
ποτε θα ξεκολισουν επιτελους αυτα τα ελληνικα μυαλα?


Mην το λες.Ακουσα σε συνελευση [μπουμπουκια] :wink: Κοιτα ομως αν υπαρχουν σωστα ατομα σε
συλλογους,πχ Κερμεντης,που γραφη εδω μεσα και πρωσοπικα δε τον ξερω τον ανθρωπο,μεχρι πεδινες επανεφεραν .Γινονται τρελα πραγματα ,οπως αυτο που γραφη ο συναδελφος.εκπαιδευτικα τη νυκτα!!!!!!!!!!!!!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εκπαίδευση στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 15, 2013 3:11 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 04, 2010 7:47 pm
Δημοσιεύσεις: 463
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
δεν αντιλεγω,σωστα τα λες.υπαρχουν συλλογοι με ορεξη και οραμα.μακαρι να ειχα να κανω κι εγω με τετοιους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ομως οσες πεδινες και να αμολισουν αν οι διαχειριστες που ειμαστε εμεις οι ιδιοι οι κυνηγοι δεν εχουμε το μυαλο τη θεληση και πανω απο ολα εκγρατια στο να τις αφησουμε να πολλαπλασιαστουν,για καλο δικο μας παντα ετσι?τοτε ειμαστε σαν την αγελαδα που κανει μια κανατα γαλα και στο τελος δεινει μια κλωτσια και το χυνει.

_________________
Μάνος-Αθήνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εκπαίδευση στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 15, 2013 3:13 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 9:13 pm
Δημοσιεύσεις: 1200
Τοποθεσία: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Greg έγραψε:
manpap έγραψε:
Greg έγραψε:
τα του κυνηγιου,συνελευσεις,συλλογοι προεδροι. αν υπηρχε θεληση και [σωστοι ανθρωποι]
μια κυριακη να βγαιναν και να γραφαν σε συνεργασια με τα δασαρχεια,την επομενη δεν θα υπηρχε ψυχη στο βουνο.Μαιο μηνα;δεκα φωλιες να υπηρχαν ,πανε....

δεν εχει να κανουν οι συνελευσεις και οι συλλογοι και οι προεδροι.τι θα κανουν θα ανοιξουν τα κεφαλια τους να τους βαλουν μυαλο?
δεν ειναι τιποτα απλα πραγματα ειναι.θες σκυλο να κυνηγας ?υπαρχουν καποιοι κανονες και νομοι τελος.
εγω δεν εχω πατησει στο συλλογο παρα μονο για να θεωρησω την αδεια.αυτο ειναι αλλη ιστορια τα εχω πει τα παραπονα μου και σε αλλο τοπικ.εδω στην αθηνα ειναι διαφορετικα τα πραγματα.
αυτο θελει.θεληση και δουλεια.να βγουν να γραψουν εστω και εναν,απο αυτον τον εναν θα το μαθουν 101.δηλαδη εμεις εχουμε τις λυσεις και στα δασαρχεια δεν τους εχει περασει απο το μυαλο?
ας μην γραψουνε,καντε μια υπενθυμηση.κι αν σε ξαναδω εδω θα ςου κατασχεσω το σκυλο.
δεν θελει κοπο.θελει τροπο.απλα και ακουραστα.
ποτε θα ξεκολισουν επιτελους αυτα τα ελληνικα μυαλα?


Mην το λες.Ακουσα σε συνελευση [μπουμπουκια] :wink: Κοιτα ομως αν υπαρχουν σωστα ατομα σε
συλλογους,πχ Κερμεντης,που γραφη εδω μεσα και πρωσοπικα δε τον ξερω τον ανθρωπο,μεχρι πεδινες επανεφεραν .Γινονται τρελα πραγματα ,οπως αυτο που γραφη ο συναδελφος.εκπαιδευτικα τη νυκτα!!!!!!!!!!!!!


Ο ΚΕΡΜΕΝΤΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΙ 10 ΕΤΙΑΣ...
ΕΔΩ & 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ........ ΑΛΛΑ ΒΟΗΘΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ......
ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ....ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ & ΟΧΙ ΤΟ Δ/Σ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.....
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΔΙΚΑΙΟ....ΚΑΙ ΜΥΑΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, & ΟΡΕΞΗ, & ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ,ΚΑΙ ,ΚΑΙ .......
ΑΛΛΑ Α ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΙ......
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΜΙΑ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΑΙΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ Η ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ ΣΕ ΖΩΝΕΣ ΖΕΣ(γιατι μονο εκει επιτρεπετε) ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ....ΥΠΟΤΗΘΕΤΕ ΠΩΣ Ο ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΝΧΟΥΣ......
ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ & ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΦΟΡΟΥΜ & ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ......ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ.....


" Ή ΔΡΑΣΕ Ή ΣΚΑΣΕ"

_________________
"Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου, δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά."Hubert Humphrey
Εικόνα,Εικόνα,Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εκπαίδευση στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 30, 2013 9:17 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Σεπ 12, 2010 10:49 am
Δημοσιεύσεις: 560
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ
Οι ακατανόμαστοι βλάκες συνεχίζουν τα εκπαιδευτικά μέσα στο μέσο της αναπαραγωγικής περιόδου :evil:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εκπαίδευση στην αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 30, 2013 11:43 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 07, 2009 9:36 pm
Δημοσιεύσεις: 423
Τοποθεσία: Μεσσηνία
ermolaos έγραψε:
Οι ακατανόμαστοι βλάκες συνεχίζουν τα εκπαιδευτικά μέσα στο μέσο της αναπαραγωγικής περιόδου :evil:

Το βιολί τους αυτοί....μην χάσουν την ευκαιρία! :evil:

_________________
ΕικόναΕικόναTσάφος Δημήτρης


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 2 από 4   [ 46 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum