παιδια η υποκρισία είναι απίστευτη, το πρόβλημα είναι σχετικά έντονο αλλά παρουσιάζεται.....μαλακά και ανεπαίσθητα...............2 παραδείγματα θα πω....2 γνωστοί μου.........ο ένας πολύ γνωστός μου.....βάζει ωραία βιντεάκια στο facebook..........και λεει............να ρε παιδιά που υπάρχει πρόβλημα

εγώ ξέρω όμως ότι τα σκυλιά του τα έκανε απο 200 εξόδους μέχρι να σταματήσουν το μάτι και να δουλεύουν την μύτη........όπως το λέω 200 εξόδους για να σταματήσουν οι φέρμες στην πεταλούδα..........ένας άλλος εκθειάζει τα ζώα του..........όταν πριν ένα χρόνο περίπου μου έλεγε ότι η βασική θηλυκιά του την οποία ζευγάρωσε....ήταν παντελώς ακατάλληλη για κυνήγι, με 2 κολλάρα και συνεχώς την έχανε, ουδεμία επαφή με το αφεντικό.........καλά για θήραμα ούτε κουβέντα
ιντερνετικος φιλος ο οποιος αρθρογραφει που και που στην Gazetta della cinofilia.........μου ελεγε σε ερωτηση μου οτι το ποϊντερ ειναι απαξιωμενο στις ταξεις των κυνηγων στην Ιταλια αυτη την στιγμη, οι μονοι οι οποιοι ενδιαφερονται να αποκτησουν πόϊντερ ειναι αυτοι που κανουν ερασιτεχνικη ή επαγγελματικη ενασχοληση με τους αγωνες..........οταν την ρωτησα που εντοπιζει την αιτια μου ειπε καθαρα οτι πλεον εδω και αρκετα χρονια βρισκεται σε χερια που εχουν επιδερμικη και επιφανειακη σχεση με το κυνηγι, σε χερια μη κυνηγων, ακομα μεγαλυτερο κανει το προβλημα οτι και οι κριτες νεας γενιας εχουν μαθει σε εναν λανθασμενο τυπο σκυλου καταλληλο μονο για αγωνες στα ματιας τους, χωρις οι ιδιοι να εχουν πολλες βιωματικες εμπειριες στο κυνηγι....χαρακτηριστικα μου ειπε οτι βλεπεις καποιους κριτες για 20 λεπτα σε μια ρεζερβα και αυτο ειναι ολο........ονοματα δεν αναφερηκαν.
Στα αρθρα της Κυνηγεσιας και κυνοφιλιας καποιοι προσπαθησαν να περασουν μια αισιοδοξη νοτα, οτι κατι θα αλλαξει..........το ερωτημα ειναι πως θα αλλαξει.......οταν το 98% των σκυλων που κυκλοφορουν στην ελλαδα γεννετικα προερχεται απο αυτους τους σκυλους οι οποιοι εχουν κανει την ζημια

ειναι πραγματικα αποριας αξιο πως θα αποβαλεις αυτα σταθεροποιημενα χαρακτηριστικα τα οποια χτιστηκαν εδω και 25 χρονια απο τους Ιταλους εκτροφεις, επικεντρωμενα μονο στην ποιοτητα καλπασμου και στην ασκοπη μεγαλη νοοτροπια...........οσο συνεχιζουμε να μισοκρυβουμε την αληθεια, το προβλημα θα γιγαντωνεται.
ενα τελευταιο παραδειγμα δικο μου........φετος ενδιαφερθηκαν 2 ιταλοι και ενας Γεωργιανος για καποια δικα μου κουταβια........οι Ιταλοι την πρωτη και μονιμη ερωτηση που μου εκαναν ηταν αν ειχαν καλο καλπασμο και κρατημα κεφαλιου, και ποσο μακρυα πηγαιναν............ο Γεωργιανος στην συζητηση επανω μου ειπε οτι θελει οι γονεις να εχουν οσο το δυνατον λιγοτερο Ιταλικο αιμα απο γνωστους πρωταθλητες.........οταν τον ρωτησα γιατι.............μου ειπε οτι μεσα 2,5 χρονια εφερε μαζι εναν ξαδελφο του 11 κουταβια απο Ιταλια και Γαλλια απο γνωστους πρωταθλητες αγωνων.................
ΕΠΙ ΛΕΞΗ............''ΣΠΑΤΑΛΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 13.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΝΑΣ ΚΟΥΒΑΣ ΜΕ ΣΚΑΤΑ'' τι να την κανει την ποιοτητα του καλπασμου ο Γεωργιανος που βρισκεται στον παραδεισο της μπεκατσας, αν δεν εχει αποτελεσμα ο σκυλος?????
και κατι τελευταιο λεγεται ολο και πιο συχνα οτι το ποιντερ θελει γνωσεισ και ειδικες ικανοτητες, και αλλες ειδικες ΠΑΠΑΡΙΕΣ.....................απο ποτε ρε παιδια απεκτησε ολες αυτες τις ειδικες απαιτησεις το ποϊντερ και εγινε και εκλεκτικο στον ιδιοκτητη του???????? ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ, ΕΙΤΕ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ, ΕΙΤΕ ΕΠΑΝΙΕΛ, ΕΙΤΕ ΣΕΓΚΟΥΤΖΙΟ ΙΤΑΛΙΑΝΟ............ΕΞΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ.........ΟΤΙ ΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ............ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 40 ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ο ''ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΕΡΜΑΣ'' ΑΠΟ ΧΑΤΙΡΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ...............ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ.....ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩς ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.......ΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.........ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΝΗΓΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΠΑΣΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΒΕΙ ΕΥΘΕΙΕΣ ΙΣΩς ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΥ...........ΕΕΕΕ....ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΕΡΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ...........ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ.