Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 8   [ 113 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Νέα και ειδήσεις που αφορούν την κυνηγετική οικογένεια
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 12, 2007 11:06 am 

Εγγραφή: Δευτ Απρ 02, 2007 12:21 pm
Δημοσιεύσεις: 189
Τοποθεσία: Αθήνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ”

Δημιουργεί η Κυνηγετική Ομοσπονδία ΠελοποννήσουΗ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου σηματοδοτεί την νέα εποχή για τον κυνηγό της επόμενης γενιάς. Το από καταγωγής παραδοσιακό κυνήγι στην Ελλάδα χρήζει την ορθή «μετάγγισή» του στους νέους κυνηγούς εκτός από το οικογενειακό περιβάλλον όπου γεννιέται η πρώτη αγάπη για το κυνήγι αλλά και από τις κυνηγετικές οργανώσεις, με την εμπειρία, την γνώση και την κατάρτιση που διαθέτουν, για να οδηγήσουν τον νέο κυνηγό σε σωστό κυνηγό, γνώστη, λάτρη και διαχειριστή του θηραματικού πλούτου της χώρας μας.

Η Κυνηγετική Ακαδημία ιδρύεται από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, στην κατεύθυνση του σύγχρονου ρόλου που διακατέχει τον κυνηγό στις μέρες μας, δηλαδή του ρόλου του διαχειριστή της θηραματοπανίδας, του προστάτη του φυσικού περιβάλλοντος, του «καλλιεργητή» των βιοτόπων για την εν γένει ανάπτυξη, αναβάθμιση, διατήρηση και διαφύλαξη του θηραματικού πλούτου και της ισορροπίας των πληθυσμών του. Παράλληλα μέσω της Κυνηγετικής Ακαδημίας ο νέος κυνηγός θα έχει την δυνατότητα να διδαχθεί όλα όσα αφορούν την βιολογία του θηράματος, το κυνηγετικό όπλο και τους κανόνες ασφαλείας, τον κυνηγετικό σκύλο, την κυνηγετική δεοντολογία, την νομοθεσία θήρας, κ.α.

Η εφαρμογή στο πεδίο μεταφέροντας την θεωρία στην πράξη θα συμπληρώνει και θα ολοκληρώνει τις βασικές γνώσεις του κυνηγού φέρνοντας τον σε επαφή με το όπλο, το θήραμα και τον βιότοπο του θηράματος. Είναι αρκετά σημαντικό να γνωρίζει ο υποψήφιος κυνηγός όχι μόνο τα απαραίτητα για την συντήρηση του όπλου του αλλά και για τον σωστό τρόπο μεταφοράς του, την σωστή και συνειδητή χρήση του, ακολουθώντας καθ’ όλη την διάρκεια της κυνηγετικής του πορείας το ρητό ότι «το άδειο όπλο σκοτώνει». Είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζει τον χώρο στον οποίο κινείται και το θήραμα το οποίο κυνηγά γιατί η φύση είναι το σπίτι μας και θα πρέπει και να την σεβόμαστε και να την προστατεύουμε. Όπως θα πρέπει να δείχνει και τον ανάλογο σεβασμό στους άλλους χρήστες της φύσης αλλά και σε αυτούς που τον φιλοξενούν στα χωράφια τους, στις καλλιέργειές τους, στον χώρο τους. Και βέβαια η άνευ ενδοιασμού συνεργασία του με τους εντεταλμένους υπαλλήλους της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, ενισχύοντας και βοηθώντας το δύσκολο έργο που επιτελούν για την προστασία του κυνηγού και του θηράματος.

Η γνώση των κυνηγών για τις επιστημονικές μελέτες καθώς επίσης και η ενεργή συμμετοχή τους στα προγράμματα που εκπονούνται από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, όπως είναι το «Άρτεμις Ι & ΙΙ», επιβάλλεται, μιας και η υλοποίησή τους στηρίζεται στην ανταπόκρισή τους και στην διάθεση να παρέχουν στοιχεία από το πεδίο. Επιπλέον το πρόγραμμα «βελτίωσης των βιοτόπων των ενδημικών μας θηραμάτων» χρήζει την υποστήριξη των κυνηγών καθώς πραγματοποιείται σε προβληματικές περιοχές όπου παρατηρείται μείωση της θηραματικής αφθονίας, π.χ. περιοχές λαγού, πέρδικας, ενώ σε άλλες, ενδεικνυόμενες περιοχές ύστερα από μελέτη απελευθερώνονται θηράματα, κυρίως φασιανοί για την εισαγωγή τους στο φυσικό περιβάλλον και την μεταστροφή της κυνηγετικής ζήτησης. Οι δράσεις αυτές απαιτούν την διαφύλαξή τους από την κυνηγετική οικογένεια για την καλύτερη δυνατή έκβασή τους και τα μέχρι τώρα αποτελέσματά τους είναι ενθαρρυντικά για την μετέπειτα συνέχισή τους. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι όλα αυτά τα προγράμματα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά και μόνο από τις συνδρομές των Ελλήνων κυνηγών όπως άλλωστε και ο θεσμός της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και λειτουργούν προς όφελος του κυνηγού, της άγριας πανίδας και του φυσικού μας περιβάλλοντος γενικότερα.

Η λειτουργία της Κυνηγετικής Ακαδημίας θα γίνεται σε επαναλαμβανόμενες φάσεις και θα είναι σε 10ήμερη βάση ανά έδρα πρωτεύουσας Νομού όπου θα συγκεντρώνονται από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της Ακαδημίας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εφτά (7) ημέρες παράδοση θεωρίας και τρεις (3) ημέρες εφαρμογή στο πεδίο. Η θεωρητική κατάρτιση θα γίνεται από εξειδικευμένα άτομα μεταδίδοντας τις γνώσεις τους και την πείρα τους στα κυνηγετικά θέματα. Ενώ η πρακτική άσκηση θα γίνεται από έμπειρους κυνηγούς σε επιλεγμένες τοποθεσίες παρουσία και εντεταλμένων υπαλλήλων της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Η εκπαίδευση που θα παρέχει η Κυνηγετική Ακαδημία δεν θα απευθύνεται μόνο σε νέους κυνηγούς αλλά και σε όσους θέλουν να συμπληρώσουν ή να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε ότι αφορά την άσκηση της θήρας, αλλά και για να ενημερωθούν για τα προβλήματα του κυνηγίου, τον ρόλο και το έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Η κυνηγετική και η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι το μέλλον για το κυνήγι. Σκοπό έχουν να παρέχουν στον κυνηγό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και γνώσεις, που αφορούν την συνύπαρξή του με την άγρια πανίδα, αποκτώντας έτσι άποψη, κριτική ικανότητα και ευαισθησία για τα προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος.

Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει αρκετά μεγάλη συμμετοχή και εκδήλωση ενδιαφέροντος έτσι ώστε η Κυνηγετική Ακαδημία χρόνο με τον χρόνο να γίνει «καταφύγιο» γνώσεων και μάθησης, χώρος ανταλλαγής απόψεων, τόπος πολιτιστικής και κοινωνικής έκφρασης και να καθιερωθεί ως απαραίτητος και αδιάλειπτος θεσμός για την διαιώνιση της κυνηγετικής παιδείας και την εξασφάλιση του παραδοσιακού Ελληνικού κυνηγίου.

Ως Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ξεκινάμε μια δράση που θεωρούμε επιβεβλημένη. Βέβαια, μπορεί η συμμετοχή να είναι προαιρετική, όμως αποτελεί και αίτημα αρκετών κυνηγών που αντιλαμβάνονται σε μία μεγαλύτερη εικόνα την λειτουργία της Κυνηγετικής Ακαδημίας, άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλλον του κυνηγίου στην χώρα μας, γεγονός που καθιστά την ίδρυσή της ένα αρκετά ελπιδοφόρο πρώτο βήμα. Θεωρούμε εν τέλει ότι η πολιτεία οφείλει να θεσμοθετήσει και να προβεί στην ένταξη αυτής της δράσης στο κατάλληλο νομικό πλαίσιο.

Η θεσμοθετημένη εκπαίδευση του κυνηγού είναι πλέον επιβεβλημένη και θα πρέπει να είναι υποχρεωτική και προαπαιτούμενη για την έκδοση άδειας θήρας. Ο πολυδιάστατος ρόλος του κυνηγού στην σύγχρονη εποχή μας είναι ανάγκη να γίνει ο θεμέλιος κρίκος της προσωπικότητάς του, αποδίδοντας στην φύση που τον φιλοξενεί την ανάλογη εκτίμηση. Η φράση «ο κυνηγός βιώνει την φύση, δεν την αποστειρώνει» αποτελεί αξίωμα που θα πρέπει ο κάθε νέος κυνηγός να έχει καλά τοποθετήσει στην συνείδησή του.

Το κυνήγι είναι τρόπος ζωής, είναι υπευθυνότητα, είναι φιλοσοφία, είναι δικαίωμα, είναι κληρονομιά που οφείλουμε να παραδώσουμε αλώβητη στα παιδιά μας.- Ο Πρόεδρος - Ο Γ. Γραμματέας –

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος Νικόλαος

_________________
Κέρδισε το σεβασμό μου και θα σε τιμήσω


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 10, 2007 12:18 pm 

Εγγραφή: Δευτ Απρ 02, 2007 12:21 pm
Δημοσιεύσεις: 189
Τοποθεσία: Αθήνα
Την προσωρινή αναστολή της ρυθμιστικής απόφασης κυνηγίου που εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την περίοδο 2006-2007, αποφάσισε σήμερα το απόγευμα το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με ψήφους 2 υπέρ και 1 κατά.Η επιτροπή αναστολών έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της προσφυγής Αγγελέτου, περί μη ύπαρξης μελετών για την επίδραση των πυρκαγιών στους πληθυσμούς των θηραμάτων.Η οριστική απόφαση για την υπόθεση θα παρθεί στις 21 Νοεμβρίου 2007

_________________
Κέρδισε το σεβασμό μου και θα σε τιμήσω


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Νοέμ 11, 2007 9:22 pm 

Εγγραφή: Τετ Οκτ 03, 2007 4:29 pm
Δημοσιεύσεις: 294
Τοποθεσία: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ακουμε κι εμεις διαφορα , παντως δε νομιμοποιειται κανεις να μας απογορευσει ΤΙΠΟΤΑ ΑΜΕΣΑ...απο βδομαδα πιστευω θα κινηθουν αυτοι που πρεπει για να διαχειριστουν την κριση...μην ξεχνατε παντως οτι το Κρατος εχει εισπραξει απο μας .-


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ Απο ΚΣΕ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 12, 2007 10:39 pm 

Εγγραφή: Δευτ Απρ 02, 2007 12:21 pm
Δημοσιεύσεις: 189
Τοποθεσία: Αθήνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

12/11/07ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.

ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ

ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63

Τηλ.: 210-32.31.271 - Fax.: 210-32.22.755

http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr


Αθήνα 12-11-07


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος εν όψει της Απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ανεστάλη, λόγω πυρκαγιών, η ισχύς της Ρυθμιστικής Απόφασης της 9ης Αυγούστου 2007 για το κυνήγι, καλεί τους κυνηγούς να αναστείλουν την κυνηγετική τους δραστηριότητα.

Παράλληλα, η Κ.Σ.Ε. έχει εισηγηθεί προς τον αρμόδιο για το κυνήγι Υφυπουργό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων την, όσο το δυνατόν ταχύτερη, έκδοση νέας Ρυθμιστικής Απόφασης με βάση το σκεπτικό του Συμβουλίου της Επικρατείας και το γεγονός ότι υπάρχει ήδη σωρεία Αποφάσεων των δασικών υπηρεσιών που απαγορεύουν το κυνήγι όχι μόνο στις καμένες περιοχές αλλά σε πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

_________________
Κέρδισε το σεβασμό μου και θα σε τιμήσω


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Αναστολή της ΚΥΑ για τον Έβρο
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 13, 2007 2:26 pm 

Εγγραφή: Δευτ Απρ 02, 2007 12:21 pm
Δημοσιεύσεις: 189
Τοποθεσία: Αθήνα
Αναστολή της ΚΥΑ για τον Έβρο (Θα αργήσει πολύ η "απελευθέρωση" του Δέλτα του Έβρου)

Μπορεί τα νέα από την πλευρά του ΥΠΕΧΩΔΕ να είναι ευχάριστα όσον αφορά τα μέτρα που ισχύουν στο δέλτα του Έβρου βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης, αφού σύμφωνα με τον βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Κελέτση δόθηκε εντολή από τον υπουργό για τροποποίηση της ΚΥΑ, όμως μέχρι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση δεν αλλάζει τίποτα. Το διοικητικό συμβούλιο του φορέα διαχείρισης προχώρησε σε σύσκεψη προκειμένου να συζητηθούν όλα τα δεδομένα και τονίστηκε ότι προς το παρόν ισχύει ο νόμος, γεγονός που σημαίνει ότι ισχύουν οι απαγορεύσεις που προβλέπονται στην ΚΥΑ. Από τις 31 Μαρτίου που τέθηκε σε ισχύ, έγιναν αρκετές συσκέψεις ενώ φορείς και κάτοικοι της περιοχής έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους σε αρκετά σημεία, αφού θεωρού τους περιορισμούς υπερβολικούς.
Από την πλευρά του φορέα γίνονται οι κινήσεις για να ληφθούν υπόψη του υπουργείου όλα εκείνα τα δεδομένα που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, ενώ τονίστηκε ότι από την διάθεση να γίνει μία τροποποίηση μέχρι να γίνει τελικά, υπάρχει απόσταση και διαδικασίες που μπορεί να είναι χρονοβόρες.

από εφημερίδα: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

_________________
Κέρδισε το σεβασμό μου και θα σε τιμήσω


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 14, 2007 12:04 pm 

Εγγραφή: Δευτ Απρ 02, 2007 12:21 pm
Δημοσιεύσεις: 189
Τοποθεσία: Αθήνα
Μόλις βγήκε η καινούργια Ρυθμιστική !


_________________
Κέρδισε το σεβασμό μου και θα σε τιμήσω


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 27, 2007 1:16 pm 

Εγγραφή: Δευτ Απρ 02, 2007 12:21 pm
Δημοσιεύσεις: 189
Τοποθεσία: Αθήνα
Στις 23 /12/2007 ο 1ος Κυνηγετικός σύλλογος Κορίνθου έκανε απελευθέρωση 100 Φασιανών σε διάφορες περιοχές στην περιφερείας του. Η εκδήλωση αγκαλιάστηκε απο πολλά μέλη του συλλόγου που παρά το τσοχτερό κρύο βρέθηκαν δίπλα στο ΔΣ του Συλλόγου για να βοηθήσουν το έργο του. Οι απελευθερώσεις θα συνεχιστούν όπως ανακοίνωσε το ΔΣ του Συλλόγου με άλλα είδη πουλιών που θα του δωθούν απο την 3η ΚΟΠ την οποια το ΔΣ ευχαριστεί δημόσια για την πολύτιμη βοήθεια και για τα πουλία που διέθεσε.

_________________
Κέρδισε το σεβασμό μου και θα σε τιμήσω


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Δεκ 28, 2007 1:04 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Μάιος 28, 2007 9:30 am
Δημοσιεύσεις: 64
Τοποθεσία: ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ
Θάνος Καρβελάς έγραψε:
Στις 23 /12/2007 ο 1ος Κυνηγετικός σύλλογος Κορίνθου έκανε απελευθέρωση 100 Φασιανών σε διάφορες περιοχές στην περιφερείας του. Η εκδήλωση αγκαλιάστηκε απο πολλά μέλη του συλλόγου που παρά το τσοχτερό κρύο βρέθηκαν δίπλα στο ΔΣ του Συλλόγου για να βοηθήσουν το έργο του. Οι απελευθερώσεις θα συνεχιστούν όπως ανακοίνωσε το ΔΣ του Συλλόγου με άλλα είδη πουλιών που θα του δωθούν απο την 3η ΚΟΠ την οποια το ΔΣ ευχαριστεί δημόσια για την πολύτιμη βοήθεια και για τα πουλία που διέθεσε.


Χαμένη υπόθεση αν οι απελευθερώσεις δεν γίνουν σωστά και με πρόγραμμα ετών για να αποδώσουν μελλοντικά.
Εφημερία στους άρπαγες της περιοχής θα προκληθεί και αύξηση τους , συγκέντρωση, μόνο από αυτή την πράξη.
Κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς σοβαρό αποτέλεσμα δυστυχώς. :(

_________________
Ε. ΧΗΤΟΣ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Δεκ 28, 2007 6:12 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Σεπ 13, 2007 5:55 pm
Δημοσιεύσεις: 141
Τοποθεσία: Ελλάδα
Μα ακόμη υπάρχουν σύλλογοι που απελευθερώνουν έτσι στα τυφλά χωρίς προεργασία και κάλυψη ειδικών , τι να πω !

_________________
Μ Κυρ/ολος .
Κυνηγώ και ζω


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 11, 2008 11:04 am 

Εγγραφή: Δευτ Απρ 02, 2007 12:21 pm
Δημοσιεύσεις: 189
Τοποθεσία: Αθήνα
Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 Τ.Κ. 26222
ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614
E-mail: info@kynomp.gr


ΠΑΤΡΑ 3 – 1 – 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ύστερα από το τεράστιο πλήγμα που υπέστη το Φυσικό οικοσύστημα της Πελοποννήσου από τις καταστροφικές πυρκαγιές με ιδιαίτερο αντίκτυπο και στον θηραματικό της πλούτο, είναι γνωστό σε όλη την κυνηγετική οικογένεια, ότι κινητοποιήθηκε άμεσα τόσο στην κατεύθυνση της διαφύλαξης και προστασίας του εναπομείναντος θηραματικού κεφαλαίου όσο και στον σχεδιασμό δράσεων για την ορθολογική διαχείριση και ανάκαμψη των θηραματικών πληθυσμών.
Στα πλαίσια αυτά με δεδομένο την υπέρμετρη και επιβεβλημένη αναγκαιότητα της άμεσης υλοποίησης διαχειριστικών δράσεων και επειδή ο προϋπολογισμός για το σύνολο των δράσεων ανερχόταν στο υψηλό ποσό των 320.000 €, η Γ΄ Κ.Ο.Π. δημιούργησε τον ειδικό λογαριασμό ΑΤΕ 31901052689-51, τον οποίο και κοινοποίησε με συνημμένη επιστολή στις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες για να ενημερώσουν τους Συλλόγους μέλη τους, όπου τόσο οι Κυνηγετικές Οργανώσεις αλλά και όποιος άλλος επιθυμούσε, να συνδράμουν αυτόν τον δύσκολο αγώνα, που περιλάμβανε:
 οργανωμένες αναδασώσεις καρποφόρων δασικών ειδών,
 εκτεταμένες σπορές φυτικών ειδών προτιμητέα από την άγρια πανίδα,
 δημιουργία υποδομών απελευθέρωσης θηραμάτων,
 αγορά τρακτέρ, φρέζας, καλλιεργητή, μηχανημάτων διάνοιξης λάκκων, κ.λπ. για την συνεχόμενη και αδιάλειπτη εφαρμογή των ανωτέρω δράσεων,
 πρόσληψη επιπλέον εποχιακών Θηροφυλάκων με σκοπό την εντατικοποίηση της φύλαξης και προστασίας των φυσικών οικοσυστημάτων της Πελοποννήσου καθώς και άλλα διαχειριστικά μέτρα.
Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις που ανταποκρίθηκαν, αντιλαμβανόμενοι το εξαιρετικώς επείγον ζήτημα της άμεσης υλοποίησης αναγκαίων για την θηραματοπανίδα έργων αλλά και συνάδελφοι κυνηγοί, είναι οι κάτωθι:

Α/Α Κυνηγετικοί Σύλλογοι Ποσό κατάθεσης
1 Αρχαίας Ολυμπίας 500
2 Βορείου Λακεδαίμονος 500
3 Βουπρασίας 500
4 Γουμένισσας (Κ.Σ. "Παιονίας" το πάικο) 250
5 Ζαχάρως 500
6 Ιθάκης 500
7 Καλαμάτας 1500
8 Κάτω Αχαΐας 1500
9 Κιάτου 1500
10 Ληξουρίου 500
11 Λεχαινών 500
12 Λεωνιδίου 500
13 Μεγαλόπολης 500
14 Ναυπλίου 1500
15 Νεμέας 500
16 Πάτρας 1500
17 Πύργου 1500
18 Ρέθυμνου 500
19 Σπάρτης 1500
20 Τρίπολης 1500
21 Χαροκοπιού 500
22 Ανώνυμος κυνηγός από Κασσανδρεία 50
ΣΥΝΟΛΟ 18300


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γ΄ Κ.Ο.Π. αποφάσισε την επιστροφή των ανωτέρω ποσών που καταβληθήκαν και ήδη το έπραξε, αφού με το συγκεκριμένο ποσό που συγκεντρώθηκε δεν δυνάμεθα να πραγματοποιήσουμε στο ελάχιστο τις δράσεις μας.
Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ανωτέρω Κυνηγετικούς Συλλόγους καθώς και τον συνάδελφο κυνηγό (τον οποίο παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας για την επιστροφή των χρημάτων του), οι οποίοι και ιδεολογικά και συνειδησιακά λειτούργησαν τόσο στα πλαίσια της προστασίας και της ανάκαμψης των θηραματικών ειδών στις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου όσο και στην υποστήριξη του διαχειριστικού ρόλου του κυνηγού.
Επίσης, εκφράζουμε την βαθύτατη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή μας προς όλες τις υπόλοιπες Κυνηγετικές Οργανώσεις για την έλλειψη αλληλεγγύης και συμπαράστασης που επέδειξαν σε μια τόσο κρίσιμη καμπή για το φυσικό περιβάλλον όχι μόνο της Πελοποννήσου γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει στην κατεύθυνση για συστράτευση όλων μας στον κοινό στόχο για προστασία, διατήρηση και ανάπτυξη του θηραματικού μας πλούτου- Ο Πρόεδρος – - Ο Γ. Γραμματέας –
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος Νικόλαος

_________________
Κέρδισε το σεβασμό μου και θα σε τιμήσω


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 14, 2008 12:15 pm 

Εγγραφή: Δευτ Απρ 02, 2007 12:21 pm
Δημοσιεύσεις: 189
Τοποθεσία: Αθήνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ ΔΑΣΑΡΧΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

11/02/08ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.

ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ

ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63

Τηλ.: 210-32.31.271 - Fax.: 210-32.22.755

http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr
ΑΘΗΝΑ 11-2-2008


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΚΣΕ) με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι δικαιώθηκαν οι προσπάθειες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ΄ ΚΟΠ), σχετικά με αναιτιολόγητες απαγορευτικές διατάξεις θήρας των δασαρχείων Μεσολογγίου και Αγρινίου στην λίμνη Λυσιμαχία, του Νομού Αιτωλοκαρνανίας.

Έπειτα από συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ. της Γ΄ ΚΟΠ με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Σπύρο Σπυρίδων, ο κ. Γενικός αποφάσισε με την υπ’ αριθμ. 643/06-02-2008 απόφασή του, την ανάκληση των υπ’ αριθμ. 6322/06-12-2007 και 8874/07-12-2007, προτρέποντας μάλιστα τις δασικές υπηρεσίες στην ευρεία δημοσίευση της απόφασής του.

Ο κ. Περιφερειάρχης έκρινε ότι η αιτιολογία των απαγορευτικών διατάξεων θήρας από τα εν λόγω δασαρχεία, δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά, στοιχεία ή μετρήσεις από τα οποία να τεκμηριώνεται επαρκώς η αναγκαιότητα έκδοσής τους.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει τις ευχαριστίες της, στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την άμεση ανταπόκρισή του, καθώς και σε όλους όσους συνέβαλλαν στην ανάκληση των αδικαιολόγητων αποφάσεων των δασαρχείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

_________________
Κέρδισε το σεβασμό μου και θα σε τιμήσω


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 18, 2008 11:18 am 
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 02, 2007 10:59 am
Δημοσιεύσεις: 516
Η εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και 13 κάθε Παρασκευή έχει VCD με κυνήγια από τον κόσμο και μαζί αρκετές σελίδες με αρθρογραφία για το κυνήγι και το ψάρεμα ! :D

_________________
Η πέρδικα θα υπάρχει για πάντα αν την σεβόμαστε , το ίδιο και η μπεκάτσα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 04, 2008 9:38 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2007 1:55 pm
Δημοσιεύσεις: 664
Τοποθεσία: Αθήνα
Παράθεση:
Ομάδα εργασίας για το κυνήγι

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για επεξεργασία θεμάτων σχετικών με το κυνήγι, η ΕΟΕ σύστησε ομάδα εργασίας στα τέλη του 2007, η οποία ήδη επεξεργάζεται θέματα που σχετίζονται με α) το λαθροκυνήγι και β) το κυνήγι στις προστατευόμενες περιοχές.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη νομική ομάδα της ΕΟΕ, γίνεται επεξεργασία και παρουσίαση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, (ρυθμιστικές, νόμοι, σύγκριση πρακτικών κυνηγιού με άλλες ευρωπαϊκές χώρες). Από αυτήν την επεξεργασία θα προκύψουν προτάσεις για την αναθεώρηση του απαρχαιωμένου ελληνικού νομικού πλαισίου.

http://www.ornithologiki.gr/gr/hos/enews_200805.htm
Αυτό νομίζω ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τους φορείς μας και το καταθέτω.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 12, 2008 2:31 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 7:00 pm
Δημοσιεύσεις: 136
Τοποθεσία: Κορωπι
Γνωρίζει κάποιος φίλος πως μπορούμε εμείς οι νότιοι να προμηθευτούμε τον νέο ΠΑΝ-ΘΗΡΑΣ;

_________________
ΠΑΝΩ ΣΟΥ!!!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 24, 2008 11:56 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 30, 2007 7:36 pm
Δημοσιεύσεις: 60
Κάμψη στην αγορά των κυνηγετικών ειδών


Δεν αποτέλεσε εξαίρεση της γενικότερης οικονομικής κρίσης που διέρχονται οι πιο πολλοί κλάδοι, η αγορά των κυνηγετικών ειδών την εφετινή χρονιά, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων, που γνωρίζουν καλά τον κλάδο. Πρωτεύουσα αιτία, το «ράλι» στις τιμές του μολύβδου, αλλά και του πετρελαίου γεγονός που ανάγκασε τους κυνηγούς να περικόψουν τις…εξόδους τους, για να μειώσουν το κόστος.
Περί το 15%, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται η πτώση της αγοράς κυνηγετικών ειδών, για την κυνηγετική περίοδο, που λίγες ημέρες πριν ολοκληρώθηκε. Όπως αναφέρει στο paseges.gr ο εκδότης του περιοδικού «Κυνηγεσία και Κυνοφιλία» κ. Νίκος Λελούδας, «η εμπορική δραστηριότητα που σχετίζεται με το κυνήγι, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση την εφετινή χρονιά, αντικατοπτρίζοντας πλήρως τη γενικότερη οικονομική κατάσταση σε όλους τους κλάδους», άποψη με την οποία συμφωνεί και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Κυνηγετικών Ειδών κ. Μηνάς Ιορδάνογλου.

«Ο ετήσιος τζίρος γύρω από την κυνηγετική δραστηριότητα προσεγγίζει κάθε χρόνο το 1 δις ευρώ, και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας», αναφέρει ο κ. Ιορδάνογλου, «η πτώση στην αγορά των κυνηγετικών ειδών ξεπερνά το 10%».

Ακριβό πετρέλαιο, πυρκαγιές, αυξήσεις στις τιμές των βασικών κυνηγετικών ειδών και κυρίως στα φυσίγγια, απ' ό, τι φαίνεται έκαναν τους κυνηγούς διστακτικούς, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους. Πιο... επώδυνη, πάντως, αποδείχτηκε η «τρελή» κούρσα στις τιμές του μολύβδου διεθνώς, που ανέβασε επικίνδυνα τις τιμές των φυσιγγίων και είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφούν ανακατατάξεις στην εγχώρια αγορά όσον αφορά στις προτιμήσεις των κυνηγών. Σύμφωνα με τον κ. Ιορδάνογλου οι πιο πολλοί κυνηγοί προτίμησαν ν' αγοράσουν ισπανικής προέλευσης φυσίγγια, που διατίθενται σε πιο ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με τα ελληνικά.

Μπροστά στην κατάσταση, που περιγράψαμε οι έλληνες κυνηγοί ελπίζουν τη νέα περίοδο να σταθεροποιηθεί η αγορά, για να αυξήσουν τις επισκέψεις τους στο ύπαιθρο.

ΠΑΣΕΓΕΣ

_________________
Τάσιος Β


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 8   [ 113 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Terms of Service | Privacy Policy | Cookie Settings | Report the forum