Προσκόμιση βιβλιαρίων κυνηγητικών σκύλων για την έκδοση άδειας θήρας Με την έκδοση και δημοσίευση δυο εγκυκλίων, η Δ/νση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας του ΥΠΕΚΑ παρέχει οδηγίες στις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σχετικά με το Πρόγραμμα παθητικής επιτήρησης για τη λύσσα που βρίσκεται σε εξέλιξη και την διαδικασία έκδοσης αδειών θήρας κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.
Πιο συγκεκριμένα, για την έκδοση των κυνηγετικών αδειών δεδομένης της υποχρέωσης εμβολιασμού των κυνηγητικών σκύλων σύμφωνα με την παρ.7 του άρθρου 5 της αριθμ. 331/10301/2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄198) όπως αυτή προστέθηκε με το άρθρο 1 παρ.3 της αριθμ. 3941/120925/2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 2642) η υπ’ αριθμ. 113414/2087/5.8.2014 (ΑΔΑ: Ω0ΒΦ0-ΗΜΒ) εγκύκλιος αναφέρει:
Τα δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών θήρας προβλέπονται στην αριθμ. 12594/346/ 28- 1-2013 απόφαση (ΦΕΚ 224/5 Φεβρουαρίου 2013).
Η προσκόμιση βιβλιαρίων υγείας ή διαβατηρίων κατά τη διαδικασία της έκδοσης της άδειας θήρας όπου θα φαίνεται η ημερομηνία του εν ισχύ εμβολιασμού κατά της λύσσας, το εμβολιακό σκεύασμα που έχει χρησιμοποιηθεί, η υπογραφή και η σφραγίδα του κτηνιάτρου που έχει διενεργήσει τον εμβολιασμό είναι ειδικό μέτρο για τον περιορισμό της λύσσας, που αφορά μόνο στις περιπτώσεις κυνηγών που δηλώνουν στην άδεια θήρας που εκδίδουν την κατοχή κυνηγητικών σκύλων.
Στις περιπτώσεις αυτές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας ή του διαβατηρίου του δηλούμενου κυνηγητικού σκύλου, το οποίο μπορεί κατά τις κείμενες διατάξεις να θεωρείται και να επικυρώνεται επιτόπου από την αρμόδια αρχή.
Ενόψει της διαδικασίας έκδοσης των κυνηγετικών αδειών και προκειμένου να διευκολύνονται οι πολίτες και οι αναγνωρισμένοι κυνηγετικοί σύλλογοι που αιτούνται την έκδοση κυνηγετικών αδειών, παρακαλούμε για τη λήψη μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών υποστήριξης της διαδικασίας έκδοσης άδειών θήρας, με τη διάθεση του απαραίτητου προσωπικού για το σκοπό αυτό.
Στην συνέχεια δημοσιεύτηκε και δεύτερη εγκύκλιος για το ίδιο θέμα με περαιτέρω διευκρινίσεις για το φλέγον θέμα της προσκόμισης βιβλιαρίων κυνηγητικών σκύλων κατά την έκδοση των αδειών θήρας από τις δασικές υπηρεσίες. Η δεύτερη εγκύκλιος αναφέρει ότι για την διευκόλυνση των πολιτών που εκδίδουν κυνηγετικές άδειες το τρέχον έτος, αλλά και την κατά το δυνατόν γραφειοκρατική ελάφρυνση των ∆ασικών Υπηρεσιών κατά την παραπάνω διαδικασία, στην περίπτωση έκδοσης αδειών μέσω των αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Κυνηγετικών συλλόγων, ο έλεγχος των φωτοαντιγράφων του βιβλιαρίου υγείας ή του διαβατηρίου του δηλούμενου στην άδεια, κυνηγητικού σκύλου, όπου θα φαίνεται η ημερομηνία του εν ισχύ εμβολιασμού κατά της λύσσας, το εμβολιακό σκεύασμα που έχει χρησιμοποιηθεί, η υπογραφή και η σφραγίδα του κτηνιάτρου που έχει διενεργήσει τον εμβολιασμό, μπορεί να πραγματοποιείται από τον αναγνωρισμένο από το Υπουργείο, οικείο κυνηγετικό σύλλογο, ο οποίος και θα βεβαιώνει την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων για την επακόλουθη έκδοση της άδειας θήρας.
Σχετικά αρχεία:
Εγκύκλιος 113414/2087/5.8.2014 (ΑΔΑ: Ω0ΒΦ0-ΗΜΒ)
https://dasarxeio.files.wordpress.com/2 ... 4_2087.pdf Πρόγραμμα παθητικής επιτήρησης για τη λύσσα – προσκόμιση βιβλιαρίων κυνηγητικών σκύλων.
Εγκύκλιος 112023/2170/6-8-2014 (ΑΔΑ: 7Δ2Λ0-ΤΝΟ)
https://dasarxeio.files.wordpress.com/2 ... 3_2170.pdf Πρόγραμμα παθητικής επιτήρησης για τη λύσσα – προσκόμιση βιβλιαρίων κυνηγητικών σκύλων
http://dasarxeio.com/2014/08/06/508-3/