Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 4 από 4   [ 48 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 16, 2013 7:34 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Οκτ 07, 2009 10:49 pm
Δημοσιεύσεις: 1588
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής- Δυτική Πελοπόννησος
ΑΠ.ΤΣΙΟ. έγραψε:
Έκοβαν παράνομα τσάι στο Βραδέτο
Την ποικίλη δράση της αναδεικνύει η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου (Κ.Ο.Η.) με την αποκάλυψη μιας υπόθεσης που αφορά παράνομη συλλογή τσαγιού.


Εικόνα


Το περιστατικό έπεσε στην αντίληψη της θηροφυλακής την Κυριακή, στο Ζαγόρι.
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών από κατοίκους της περιοχής, το πρωί της Κυριακής, στη θέση «Αυγερινός» στο Βραδέτο, οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τρεις Αλβανούς, οι οποίοι από κοινού είχαν συλλέξει παράνομα μεγάλη ποσότητα τσαγιού. Όπως διαπιστώθηκε, είχαν συλλέξει 63 κιλά τσάι του βουνού, το οποίο είχαν σε 350 «ματσάκια».
Με τη συνδρομή του Δασαρχείου Ιωαννίνων και του υπευθύνου θήρας, και οι τρεις οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κήπων, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.
Επίσης, σύμφωνα με τη νομοθεσία, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφεραν την ποσότητα του τσαγιού, η άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου.
Η ποσότητα του τσαγιού θα δημοπρατηθεί αύριο Τετάρτη από το Δασαρχείο Ιωαννίνων.
Η Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει, ότι σύμφωνα με τη δασική αστυνομική διάταξη, επιτρέπεται η κοπή και όχι η εκρίζωση του τσαγιού του βουνού και μόνο μετά την ανθοφορία και προς το τέρμα της ανθήσεώς του, και πάντα όχι νωρίτερα της 10ης Ιουλίου, για οικιακή χρήση. Προκειμένου για εμπορία απαιτείται απόφαση του οικείου γενικού γραμματέα της Περιφέρειας που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Με αφορμή και το εν λόγω περιστατικό, η Ε’ ΚΟΗ επισημαίνει ότι οι αρμοδιότητες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής «δεν εξαντλούνται στην τήρηση της νομοθεσίας για την άσκηση της θήρας μόνο, όπως ίσως πολλοί νομίζουν, αλλά είναι εξαιρετικά διευρυμένες, και οι θηροφύλακες μπορούν να επεμβαίνουν σε περιστατικά λαθροϋλοτόμισης, λαθραλιεία, πυρκαγιές και όπου αλλού γίνεται καταστρατήγηση του νόμου για το περιβάλλον». Τέλος, καλεί τον κάθε πολίτη που γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με παράνομη συλλογή τσαγιού ή ρίγανης, να ενημερώνει την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή «προκειμένου να αντιμετωπιστεί το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/222 ... 07-16.htmlΑυτά είναι που πρέπει να προβάλονται. Μπράβο στην θηροφυλακή.

_________________
Προσέχουμε για να έχουμε.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 04, 2014 8:33 pm 

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 24, 2012 12:55 am
Δημοσιεύσεις: 62
http://www.ihunt.gr/content/ymnos-stin- ... igioy-face


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 18, 2019 8:44 am 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα


Επί τάπητος η βιωσιμότητα λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής – Η απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος


«Το πρόβλημα της “βιωσιμότητας της Θηροφυλακής” είναι θέμα που πρέπει να διαχειριστούν οι ίδιες οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, οι οποίες οφείλουν να προσαρμόσουν τη οικονομική τους διαχείριση στα ισχύοντα δεδομένα, δίνοντας βραχυπρόθεσμα προτεραιότητα στην ορθολογική διαχείριση των φιλοθηραματικών τους εξόδων (απαραίτητες μειώσεις) και διασφαλίζοντας παράλληλα το έργο των ιδιωτικών φυλάκων θήρας (εργασιακή ποιότητα και σταθερότητα έργου)». Στη διαπίστωση αυτή καταλήγει η αναλυτική απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην από 24-10-2019 κοινοβουλευτική αναφορά της κ. Ζέττας Μ. Μακρή, Βουλευτή Ν. Μαγνησίας σχετικά με τη βιωσιμότητα της λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Μείωση 7.000 περίπου αδειών θήρας

Όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΝ, από τους οικονομικούς ελέγχους που διενεργεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος στα οικονομικά της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Σ.Ε.) διαπιστώθηκε το περασμένο οικονομικό-διαχειριστικό έτος, μείωση των εσόδων που κατέληγαν στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας (κατά 420.000 ευρώ περίπου). Η μείωση αυτή οφείλεται στην μείωση κατά 7.000 περίπου αδειών θήρας που δεν εκδόθηκαν μέσω των Κυνηγετικών Συλλόγων, αλλά στο ότι οι εν λόγω κυνηγοί εξέδωσαν άδειες θήρας απευθείας μέσω των Δασικών Υπηρεσιών.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος έγιναν εκτενείς συζητήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΝ με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος για τον τρόπο αναπλήρωσής του. Κατά τη σχετική συζήτηση προκρίθηκε η λύση της αύξησης της ετήσιας συνδρομής που καταβάλλουν οι κυνηγοί, που είναι μέλη των αναγνωρισμένων από το Υ.Π.ΕΝ. Κυνηγετικών Συλλόγων και εκδόθηκε η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Α.Π. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/71090/540/ 5 Αυγούστου 2019 (ΦΕΚ 3137 Β ́) «Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους από το Υ.Π.ΕΝ Κυνηγετικούς Συλλόγους» με την οποία αυξήθηκε κατά πέντε (5) ευρώ η καταβαλλόμενη ετήσια συνδρομή για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2019-2020.

Αύξηση εσόδων κατά 750.000 €

«Με βάση τον αριθμό «Αδειών Θήρας» που εκδόθηκαν την περασμένη περίοδο μέσω των κυνηγετικών οργανώσεων (περίπου 150.000 άδειες) ή αύξηση αυτή των πέντε (5) ευρώ θα «προκαλέσει» αύξηση των εσόδων τους κατά 750.000 ευρώ περίπου. Η άμεση εγγραφή αυτού του ποσού στους προϋπολογισμούς εξόδων των Κυνηγετικών Οργανώσεων, εξασφαλίζει τη λειτουργία και το θεσμικό- φιλοθηραματικό τους ρόλο και κυρίως το έργο των Ιδιωτικών Φυλάκων Θήρας», αναφέρει η απάντηση του ΥΠΕΝ.

Μετατροπή συμβάσεων

«Σε σχέση επίσης με τον αριθμό των απασχολούμενων στις Κυνηγετικές Οργανώσεις ιδιωτικών φυλάκων θήρας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κοινοποιούνται καθημερινά πράξεις ανανέωσης ή μετατροπής των συμβάσεων εργασίας των ιδιωτικών φυλάκων Θήρας, από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, δεδομένο που κατά την άποψη μας οδηγεί σε αντίθετα συμπεράσματα για τη «βιωσιμότητα της θηροφυλακής» και την διαπιστωμένη κρίση στα οικονομικά των Κυνηγετικών Οργανώσεων», τονίζει το ΥΠΕΝ.

Ανάγκη εξορθολογισμού των εξόδων

Η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, ως εποπτεύουσα αρχή της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κατά τη διάρκεια του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου που διενεργεί κάθε χρόνο, έχει τονίσει ενόψει των ανωτέρω και της διαπιστωθείσης μείωσης (λόγω της οικονομικής κρίσης) των αδειών θήρας:

την ανάγκη εξορθολογισμού των εξόδων όλων των Κυνηγετικών Οργανώσεων,
την περιστολή δαπανών που δεν κρίνονται απαραίτητες και
την επικέντρωσή τους στον εποπτικό – ελεγκτικό τους ρόλο, μέσω της λειτουργίας των Ιδιωτικών Φυλάκων Θήρας.

Επίσης προτάθηκε η λήψη μέτρων για την προβολή του έργου των Κυνηγετικών Οργανώσεων στους ιδίους τους κυνηγούς και η λήψη μέτρων για βελτίωση της εικόνας των Κυνηγετικών Οργανώσεων στον κυνηγετικό κόσμο, ώστε να στηρίξουν οι κυνηγοί έμπρακτα (οικονομικά) τις Κυνηγετικές Οργανώσεις.

Σε κάθε περίπτωση η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις κυνηγετικές οργανώσεις για τη ρύθμιση κάθε προβλήματος που ανακύπτει και επηρεάζει την ποιότητα και αποτελεσματικότητα της Θηροφυλακής, καταλήγει η απάντηση του ΥΠΕΝ.

https://dasarxeio.com/2019/12/17/74277/ ... YOsfDepAgY


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 4 από 4   [ 48 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Terms of Service | Privacy Policy | Cookie Settings | Report the forum