Νικολακις έγραψε:
Συναδελφοι καλημερα.Χθες,μετα απο ενα εκπαιδευτικο στη Σαρανταινα(κορυφη του ορους Οξυα)και επιστρεφοντας προς Γαρδικι σταματησα για μια βολτα με τα σκυλια στο δασος(το δασος ειναι σε υψομετρο 1450 μετρα και ειναι μικτο με το μεγαλυτερο ποσοστο οξυα και αρκετα μεγαλα ελατα).Σε μια φερμα της σκυλας σηκωθηκε ενας αγριοκουρκος!!!!!!(μπορει να κανω λαθος στην ονομασια)ειναι παντος το ιδιο πουλι (μεγαλο,εντονα σκουροχρωμο εως μαυρο,με δυνατο και θορυβωδες πεταγμα) που εχω ξανασυναντησει στη Σαμαρινα Γεβενων σε μαυροπευκο και στο Σκοτεινο Δραμας.Το πουλι σηκωθηκε και κανοντας ενα ημικυκλιο επιασε σε εναν ελατο 100-150 μετρα πιο περα.Οσο και αν προσπαθησα δεν το ξαναβρηκα.
Φυσικα εμεινα ''ΠΑΓΩΤΟ''.Ειναι δυνατον να υπαρχουν αυτα τα πουλια τοσο νοτια?Εαν καποιος απο εμας εχει μια παρομοια εμπειρια στην κεντρικη-νοτια Ελλαδα ας το αναφερει να το συζητησουμε.
ΥΓ1.Το πουλι φαινοταν σχετικα ηρεμο οπως και....το δασος (ημουν μονος μου)
ΥΓ2.Πρωτη φορα επισκεπτομαι αυτο το δασος τετοια εποχη ενω αντιθετα το εχω κυνηγησει αρκετα αργοτερα (μπεκατσα)
Με εκτιμηση
Παπαδημητριου Νικος
Καταρχάς μπράβο! Το μέρος που περιγράφεις οξυα με έλατο είναι το ιδανικό περιβάλλον. Υπήρχε στο παρελθόν περίπτωση θέασης αγριόκουρκου στην Κεφαλλονιά νομίζω, οπότε μη σου προκαλεί έκπληξη η τοποθεσία που τον βρήκες. Τα πουλιά αυτά έχουν την ικανότητα να κρύβονται από αδιάκριτα μάτια. Για να λες ότι ξαναέπιασε κοντά ψάξε λιγάκι στην περιοχή μήπως βρεις τίποτε αγριοφράουλες ή βατόμουρα ή μύρτιλα... Τέτοιο καιρό εκεί πέφτουν για φαγητό.