φιλε ΜΗΛΙΩΝΗ,παλλη παρεξιγησες,στα 3σκυλια DELLA CISA ησουν ευχαριστημενος σου εβγαλαν τα ματια,τον Πεππα το ιδιο,ΚΑΙ ΑΝΤΗ ΝΑ ΤΑ ΧΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΝ ΩΡΕΟΠΟΙΟ,Η ΚΑΤΑΡΓΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΛΥΠΑΜΕ

,Οσω για την εκθεση στον Λαγγαδα δεν πηγα και ας ειναι κονταμου ποιον να ακουγα τον κυριο ΝΑΝΙΟ απο που κιος που αλλα να τα λεμε ολλα ,οΚΥΡΙΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ τι εκανε για την ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΦΥΛΗ

δεν τα βροντηξε ρωτο,[/quote]
Φίλε Τραιανέ,μάλλον παρεξήγησες ή ίσως εγώ δεν διάβασα σωστά αυτά που έγραψες.
Στο σεμινάριο δεν ήμουν δυστυχώς λόγω βάρδιας.
Πιστεύω ότι αν θέλουμε να κρίνουμε κάποια εκτροφή θα πρέπει ευτυχώς ή δυστυχώς να την κρίνουμε μέσα απ'τους αγώνες (μορφολογίας-κυνηγίου) & απ΄την αντοχή της στο χρόνο.
Όλα τα άλλα είναι κουβέντες καφενείου που μόνο κακό κάνουν.
Σε αυτό συμφωνούμε όλοι.
Τώρα κάποιοι δυστυχώς,κατά καιρούς,κατευθύνουν τον κυνόφιλο κυνηγό,μέσα από κατευθυνόμενα άρθρα,
σε κάποιες εκτροφές.
Αν συνυπολογίσουμε την ύπαρξη ορισμένων κριτών,ίδιων κάθε φορά,σε συγκεκριμένους αγώνες,θα δεις
πως μπορεί άνετα να επηρεαστεί ο κυνηγός.
Αυτό είναι κατά τι γνώμη μου η αρνητική πλευρά των αγώνων.
Οφείλει εκεί ο κυνηγός να αφήσει το ίντερνετ,να κλείσει το όποιο κυν.περιοδικό & το όποιο κυνηγετικό-κυνόφιλο στόμα & να βγει στο βουνό να τσεκάρει την συγκεκριμένη εκτροφή.
Ένα άριστο περδικόσκυλο ας πούμε della cisa μια & αναφερθήκαμε στην εκτροφή αυτή,
μπορεί να χαρακτηριστεί άχρηστο από έναν που κυνηγά ορτύκι ή & μπεκάτσα ακόμη.
Γιατί;
Γιατί θα το δει & θα το ''φοβηθεί''.
Δεν θα κάτσει να δει κουράγια,μυαλό,δύναμη,την κατασκευή που του επιτρέπει να πηγαίνει έτσι στο βουνό κλπ κλπ
Θα έρθει σε μένα,σε σένα & θα μας πει να τρέξουμε μακρυά απ'αυτήν την εκτροφή......
Τώρα θα σου πω & το άλλο & εδώ θα συμφωνήσω με τον Γιώργο τον Πέππα.
Ο Γιώργος δίνει βαρύτητα & καλά κάνει & στην μορφολογία.
Κάποτε είχα ξεμείνει από σκύλους & χάνοντας κυνηγετικό χρόνο με κάποια gordon (χωρίς προς Θεού να θέλω να μειώσω την αξία αυτής της φυλής,άλλωστε της έχω αδυναμία),
κρίνοντας μόνο απ'την απόδοση, γιατί αυτό μου είχε λείψει,πήρα 2 αγγλικά σέττερ.
Ήμουν της άποψης ότι η ασχήμια συνηθίζεται,η ανικανότητα όχι.
Όμως το σέττερ είναι σέττερ,θα πρέπει να μοιάζει,να κινείται,να κυνηγά σαν σέττερ & ας μην είναι κίλερ στα πουλιά....
Βέβαια & ο francini's tango δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο μορφολογικά
Εκεί έχω δρόμο ακόμα,κάτι που δεν είχα με το della cisa.
Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο την κυνηγετική ικανότητα αλλά & την λειτουργική μορφολογία.
Συνεχίζω πάντως να πιστεύω ότι τα della cisa τα αδικείς.....