Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 2   [ 19 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Δημόσια Διαβούλευση του ΣΝ για απόκτηση και κατοχή όπλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 06, 2010 9:33 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2007 1:55 pm
Δημοσιεύσεις: 664
Τοποθεσία: Αθήνα
Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2008/51/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2008 «για την τροποποίηση της Οδηγίας 91/477/ΕΟΚ του Συμβουλίου σχετικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων». Τροποποίηση διατάξεων ν.2168/1993»

Τροποποιήσεις στον νόμο περί όπλων προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενσωματώνοντας στην ελληνική νομοθεσία την οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, η οποία έχει σταλεί από τον περασμένο Μάιο.
Με τις νέες διατάξεις όπλα θεωρούνται τα αεροβόλα, τα πιστόλια κρότου, τα φλόμπερ και τα πιστόλια των αφετών σε αγώνες, καθώς και τα όπλα σκοποβολής, κάτι που αλλάζει και τις προϋποθέσεις για την οπλοκατοχή. Επίσης προσδιορίζεται τι είναι πυρομαχικά, στα οποία συγκαταλέγονται ακόμα και οι καψυλλιωμένοι κάλυκες με άσκαστα καψύλλια, οι αμπούλες αερίων και χημικών, ενώ απαγορεύεται η εισαγωγή και διάθεση των λεγόμενων «διαστελλόμενων» βλημάτων.
Ειδική αναφορά γίνεται για τα κυνηγετικά όπλα, καθώς επιτρέπονται μόνο τα λειόκαννα.


http://www.opengov.gr/yptp/?p=78


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δημόσια Διαβούλευση του ΣΝ για απόκτηση και κατοχή όπλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 06, 2010 10:07 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Μαρ 26, 2010 7:43 pm
Δημοσιεύσεις: 103
Αρθρο 4

3Β. Η κατασκευή, η γόμωση ή η αναγόμωση φυσιγγίων πυροβόλων όπλων ως και η κατασκευή ή η γόμωση φυσιγγίων κυνηγετικών όπλων, επιτρέπεται εφόσον φέρουν σήμανση σε κάθε στοιχειώδη μονάδα συσκευασίας τους, κατά τρόπο ώστε να προκύπτει το όνομα του κατασκευαστή, ο αναγνωριστικός αριθμός παρτίδας (LOT), το διαμέτρημα και ο τύπος του πυρομαχικού».


Άρθρο 1

ε. Απομιμήσεις (REPLICA) πυροβόλων όπλων, εφόσον αυτές είναι δυνατόν να μετατραπούν σε πραγματικά όπλα, ως και μη λειτουργούντα, λόγω ουσιώδους βλάβης ή έλλειψης, πυροβόλα όπλα. Η απλή αφαίρεση μερών ή εξαρτημάτων όπλων, δεν αποτελεί ουσιώδη έλλειψη και αυτά θεωρούνται λειτουργούντα».


Ηελοοοοοοοο :!:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δημόσια Διαβούλευση του ΣΝ για απόκτηση και κατοχή όπλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 07, 2010 10:04 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Μάιος 05, 2008 4:46 pm
Δημοσιεύσεις: 191
Τοποθεσία: Πεντέλη, Αθήνα
Τι ξεφτιλα ειναι παλι αυτη!!!!
Ενα εχω να πω..

ΣΤΕΛΛΑ, ΚΡΑΤΑΩ ΣΦΕΝΤΟΝΑ!!!!

_________________
1. ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
2. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ
3. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΣ ΤΑ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ

Εικόνα ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δημόσια Διαβούλευση του ΣΝ για απόκτηση και κατοχή όπλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 09, 2010 9:43 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιούλ 10, 2007 2:06 am
Δημοσιεύσεις: 214
Τοποθεσία: Μαρούσι Αττικής
Η διαβούλευση για την τροποποίηση του νόμου για τα όπλα λήγει τη Δευτέρα 11/10/2010.
Πρόκειται για νομοσχέδιο του Υπ.Προστασίας του Πολίτη που επιφέρει βασικές τροποποιήσεις στον βασικό νόμο για τα όπλα, τον 2168 του 1993 με σκοπό να εναρμονιστεί με τη νέα οδηγία 2008/51/ΕΚ.

Μπείτε στο παρακάτω link, μελετήστε το νομοσχέδιο και τις κατατεθείσες προτάσεις και καταθέστε τις απόψεις σας:

http://www.opengov.gr/yptp/?p=78

Παραθέτω τα τρία δικά μου μηνύματα:

======================================================
http://www.opengov.gr/yptp/?c=284

Να καταργηθούν συνολικά όλα τα άρθρα του νόμου 2168/1993 που έχουν σχέση με την κατοχή, διακίνηση και χρήση όπλων από τους πολίτες. Δηλαδή τα άρθρα 1 έως 30, καθώς και τα εδάφια α και β της παρ.1 του άρθρου 38.

Να καταργηθούν όλες οι μετέπειτα τροποποιήσεις και συμπληρώσεις του Ν.2168. Ενδεικτικά αναφέρω τις παρακάτω, ίσως υπάρχουν και άλλες που δεν γνωρίζω:

Απόφαση 3009/2/20στ του Υπ.Δημ.Τάξης, ΦΕΚ: Β41/1994, Νο6 (Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών χορήγησης αδειών αγοράς και κατοχής κυνηγετικών όπλων και συναφή θέματα)

Απόφαση 3009/2/27γ του Υπ.Δημ.Τάξης, ΦΕΚ: Β795/1994, Νο4 (Τηρούμενα βιβλία και υποχρεώσεις εμπόρων όπλων, πυρομαχικών [κλπ])

Απόφαση 3009/2/25γ του Υπ.Δημ.Τάξης, ΦΕΚ: Β892/1994, Νο3 (Οροι, προϋποθέσεις και διαδικασία αγοράς και εξαγωγής από αλλοδαπούς όπλων και φυσιγγίων [κλπ])

Αρθρο 4 του 2334/1995, ΦΕΚ: Α184/1995 (Τροποποίηση του ν.2168/1993 ΦΕΚ 147Α)

Αρθρο 4 του 2452/1996, ΦΕΚ: Α283/1996 (Τροποποίηση διατάξεων του ν.2168/1993)

Αρθρο 9 του 3169/2003, ΦΕΚ: Α189/2003 (Τροποποίηση διατάξεων του ν.2168/1993 ΦΕΚ 147Α)

... και αφού καταργηθούν όλα τα παραπάνω,

Να συνταχθεί εξ αρχής ένας νέος, πλήρης νόμος με τίτλο: Κατοχή, διακίνηση και χρήση όπλων από τους πολίτες.

Με την παρούσα πρόταση νόμου, θα πρέπει κανείς να ψάχνει σε 7-8 νόμους και αποφάσεις για να καταλάβει τί ισχύει τελικά και τί όχι.

Και βέβαια, κατά τη σύνταξη του νέου νόμου, να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων (Κυνηγετική Συνομοσπονδία, Σκοπευτική Ομοσπονδία, ΠΕΒΕΚΕ κλπ) καθώς και η σχετική νομοθεσία των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης.

Νίκος Παπαϊωάννου, 6/10/2010


======================================================
http://www.opengov.gr/yptp/?c=310

Η παρακάτω αναφορά στην παράγραφο 3Α του σχεδίου νόμου:

«Η σήμανση αυτή πρέπει να εμφανίζεται σε ουσιώδες τμήμα του πυροβόλου όπλου, ώστε η καταστροφή της να καθιστά το όπλο άχρηστο»

προήλθε από λανθασμένη μετάφραση της πρωτότυπης Οδηγίας 2008/51/ΕΚ της 21/5/2008:

«The marking shall be affixed to an essential component of the firearm, the destruction of which would render the firearm unusable»

Προφανώς αναφέρεται στην καταστροφή του ίδιου του ουσιώδους τμήματος του όπλου και όχι στην καταστροφή της σφραγίδας.

Γενικά, πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο ως προς τα μεταφραστικά λάθη.
Σχετικό link: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32008L0051:EN:NOT

Η παράγραφος 3Β προέρχεται από το παρακάτω απόσπασμα της οδηγίας το οποίο προφανώς αναφέρεται σε εργοστασιακή συσκευασία (κουτί των 5, των 10 ή των 25) γεμάτων φυσιγγίων και όχι σε φυσίγγια γεμισμένα στο σπίτι για ιδιωτική χρήση:

Member States shall ensure that each elementary package of complete ammunition is marked so as to provide the name of the manufacturer, the identification batch (lot) number, the calibre and the type of ammunition.

Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, πρέπει να διευκρινιστεί σαφώς ότι η γόμωση και αναγόμωση φυσιγγίων λειόκαννου όπλου για ιδιωτική χρήση επιτρέπεται χωρίς ειδική άδεια και χωρίς περιορισμούς, όπως ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική.

Να διευκρινιστεί επίσης ότι επιτρέπεται η κατοχή και η αναγόμωση μεταχειρισμένων καλύκων λειόκαννων όπλων χωρίς οποιοδήποτε περιορισμό. Σε άλλες χώρες πωλούνται μεταχειρισμένοι κάλυκες για αναγόμωση από ιδιώτες.

Π.χ εδώ: http://www.cabelas.com/product/Winchester-Once-Fired-AA-Hulls/704598.uts

Η ιδιωτική αναγόμωση φυσιγγίων πρέπει να διατηρηθεί. Αφενός είναι μια ευχάριστη και δημιουργική ασχολία, αφετέρου κινεί ένα μέρος της αγοράς (μηχανές και υλικά αναγόμωσης) και επιπλέον συμβάλει στη μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος από τους άδειους κάλυκες.

Γενικά η παράγραφος 3Β πάσχει και θα πρότεινα την παρακάτω διατύπωση:

Η εργοστασιακή κατασκευή (γόμωση) φυσιγγίων πυροβόλων όπλων (ραβδωτών και λειόκαννων) επιτρέπεται, μόνον εφόσον φέρουν σήμανση σε κάθε στοιχειώδη μονάδα συσκευασίας τους (κουτί), κατά τρόπο ώστε να προκύπτει το όνομα του κατασκευαστή, ο αναγνωριστικός αριθμός παρτίδας (LOT), το διαμέτρημα και ο τύπος του φυσιγγίου.
Η ερασιτεχνική γόμωση και η αναγόμωση φυσιγγίων λειόκαννων όπλων επιτρέπεται χωρίς άδεια και χωρίς περιορισμούς, αποκλειστικά και μόνο για ιδιωτική χρήση.


Ειδικά για τα φυσίγγια λειόκαννων όπλων, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου, να αναγράφεται υποχρεωτικά το μήκος του κάλυκα, το βάρος των σκαγίων που περιέχουν, το νούμερο των σκαγίων και η μέση διάμετρός τους. Προσωπικά θα ήθελα και την ημερομηνία κατασκευής (έστω μήνας/έτος), αν δεν αποτελεί ευδιάκριτο τμήμα του αριθμού παρτίδας.

Για την αναγόμωση μεταλλικών φυσιγγίων ραβδωτών όπλων δεν έχω ιδία άποψη δεδομένου ότι μέχρι στιγμής απαγορεύεται η κατοχή και η χρήση τους στην Ελλάδα (πλην σκοπευτηρίων).

Νίκος Παπαϊωάννου, 7/10/2010


======================================================
http://www.opengov.gr/yptp/?c=321

Ο όρος «κυνηγετικά όπλα» όπως χρησιμοποιείται στον ν.2168/1993 είναι λανθασμένος και πρέπει να αντικατασταθεί από τον όρο «λειόκαννα όπλα», σε όσα σημεία του νόμου 2168 υπάρχει σχετική αναφορά.

Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με τον όρο «κυνηγετικά όπλα» χαρακτηρίζονται, εκτός από τα λειόκαννα, και τα ραβδωτά (ημιαυτόματα, επαναληπτικά, μονόκαννα, δίκαννα, τρίκαννα) συγκεκριμένων προδιαγραφών και διαμετρημάτων.

Επιπλέον, είναι προφανές ότι τα λειόκαννα όπλα, εκτός από το κυνήγι χρησιμοποιούνται και για σκοποβολή σε πήλινους δίσκους στα ολυμπιακά αθλήματα του trap και του skeet, στο sporting και στην πρακτική σκοποβολή.

Τέτοιες αναφορές υπάρχουν στα παρακάτω άρθρα του αρχικού νόμου 2168/1993 και πρέπει να απαληφθούν:
Αρθρο 1, παράγραφος 1, περιπτώσεις α και ζ
Αρθρο 2, παράγραφος 2, περιπτώσεις α και ιε
Αρθρο 2, παράγραφος 8, περίπτωση δ

Στην παράγραφο α του άρθρου 1 πρέπει να προστεθεί διευκρίνηση για τα εναλασσόμενα εσωτερικά ή εξωτερικά τσοκάκια των λειόκαννων όπλων, τα οποία μπορεί να είναι και ραβδωτά για μεγαλύτερη διασπορά των σκαγίων. Κάτι τέτοιο π.χ:

Επιτρέπεται τα λειόκανα όπλα να φέρουν προσθαφαιρούμενο βιδωτό τμήμα κάννης (τσοκάκι), μήκους όχι μεγαλύτερο των 20 εκατοστών, το οποίο μπορεί να φέρει και ραβδώσεις στο εσωτερικό του, το οποίο δεν συνυπολογίζεται στο μήκος της κάννης και το οποίο μπορεί να βιδώνεται εσωτερικά στο στόμιο της κάννης ή εξωτερικά ως επέκταση αυτής. Τα τσοκάκια δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και δεν χρειάζονται άδεια για την εισαγωγή, αγορά, κατοχή και χρήση τους.

Στην παράγραφο 4 του άρθρου 1 του ν.2168 πρέπει να οριστούν και τα δίκαννα όπλα, ακόμα και τα τρίκαννα κυνηγετικά όπλα που είναι αρκετά δημοφιλή στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Προτείνω τη συνολική αναδιατύπωση της παραγράφου 4 ως εξής:

α. Αυτόματο είναι το όπλο που περιλαμβάνει αποθήκη φυσιγγίων ή δέχεται προσθαφαιρούμενο γεμιστήρα, οπλίζεται και γεμίζεται αυτόματα μετά από κάθε βολή και μπορεί να βάλλει περισσότερα από ένα φυσίγγια με παρατεταμένη πίεση της σκανδάλης.

β. Ημιαυτόματο είναι το όπλο που περιλαμβάνει αποθήκη φυσιγγίων ή δέχεται προσθαφαιρούμενο γεμιστήρα, οπλίζεται και γεμίζεται αυτόματα μετά από κάθε βολή αλλά βάλλει μόνο ένα φυσίγγιο σε κάθε πίεση της σκανδάλης.

γ. Επαναληπτικό είναι το όπλο που περιλαμβάνει αποθήκη φυσιγγίων ή δέχεται προσθαφαιρούμενο γεμιστήρα αλλά μετά από κάθε βολή απαιτεί ενέργεια του χειριστή για να οπλίσει και να γεμίσει.

δ. Απλής βολής με μία, δύο ή τρείς κάννες (στις οποίες περιλαμβάνονται αναπόσπαστα και οι θαλάμες), δεν φέρει αποθήκη φυσιγγίων ή προσθαφαιρούμενο γεμιστήρα, η κάθε κάννη του οπλίζεται και γεμίζεται χειροκίνητα μετά από κάθε βολή και μπορεί να δεχτεί μόνο ένα φυσίγγιο ανά κάννη.


Γενικότερα όμως, όπως σχολίασα και σε άλλο άρθρο, είναι επιτακτική ανάγκη να καταργηθούν συνολικά όλα τα άρθρα του 2138 που έχουν σχέση με όπλα, καθώς και όλες οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις και συμπληρώσεις του. Ολες αυτές οι τροποποιήσεις και συμπληρώσεις καθώς και η παρούσα πρόταση νόμου είναι απλά μπαλώματα σε ένα νόμο που ήδη πάσχει από πολλές απόψεις.

Πρέπει να συνταχθεί εξαρχής ένας νέος νόμος για τα όπλα, λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές νομοθεσίες και πρακτικές των υπολοίπων κρατών της Ευρώπης.
Και βεβαίως να ληφθεί σοβαρά υπόψη η συνθήκη Σένγκεν (Τίτλος ΙΙΙ, Κεφ.7 Περί πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, Αρθρα 77-83) η οποία από το 1997 αποτελεί νόμο του κράτους μας (Ν.2514, ΦΕΚ Α 140/1997) και την οποία θα έπρεπε οπωσδήποτε να βάλετε δεξιά στα links της διαβούλευσης (Σχετικό Υλικό).

Νίκος Παπαϊωάννου, 8/10/2010

_________________
Νίκος Παπαϊωάννου - www.hunter.gr
Είμαι μέλος του Ωρίωνα: www.orion.net.gr και συμμετέχω στα φόρουμ: e-artemis.gr, alectorisgraeca, kynigos.net.gr, go4hunt, hunterslife.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δημόσια Διαβούλευση του ΣΝ για απόκτηση και κατοχή όπλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 20, 2010 10:10 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Αύγ 30, 2009 6:28 pm
Δημοσιεύσεις: 8
Για γέλια και για κλάματα ο νόμος για τα όπλα
ΚΥΝΗΓΙ 13/10

Το νομοσχέδιο που θα αλλάξει το καθεστώς της κατοχής κυνηγετικών και σκοπευτικών όπλων έχει ήδη κατατεθεί για διαβούλευση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μόνο που εκτός από... τον «οπλοφοβικό» χαρακτήρα του ζητάει και το... αδύνατο!


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=36994948


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δημόσια Διαβούλευση του ΣΝ για απόκτηση και κατοχή όπλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 21, 2010 8:52 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Ιουν 17, 2007 9:39 pm
Δημοσιεύσεις: 239
Η ΚΣΕ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ


Συντάκτης: Νικήτας Κυπρίδημος
Με την γνωμοδότηση της για τον νόμο περί όπλων η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος έχει πάρει θέσεις που μόνο αντικυνηγετικές μπορεί να είναι. Η πρόταση κατατέθηκε στην ανοικτή διαβούλευση του υπουργείου για το νέο νόμο για τα όπλα.

Το πλήρες κείμενο είναι τεράστιο, για αυτό παρατίθενται τα επίμαχα σημεία παρακάτω και μετά τα σχόλια του συντάκτη.

http://www.oplognosia.com/index.php?opt ... 9-15-30-44


:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

_________________
Πόλεμο στις μπεκάτσες σώστε τα σκουλήκια !
Στέτζος Ε


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δημόσια Διαβούλευση του ΣΝ για απόκτηση και κατοχή όπλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 21, 2010 8:21 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5521
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
MPEKATSAS έγραψε:
Η ΚΣΕ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ


Συντάκτης: Νικήτας Κυπρίδημος
Με την γνωμοδότηση της για τον νόμο περί όπλων η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος έχει πάρει θέσεις που μόνο αντικυνηγετικές μπορεί να είναι. Η πρόταση κατατέθηκε στην ανοικτή διαβούλευση του υπουργείου για το νέο νόμο για τα όπλα.

Το πλήρες κείμενο είναι τεράστιο, για αυτό παρατίθενται τα επίμαχα σημεία παρακάτω και μετά τα σχόλια του συντάκτη.

http://www.oplognosia.com/index.php?opt ... 9-15-30-44


:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:Το διάβασα , το ξαναδιάβασα και ακόμη προσπαθώ να καταλάβω παρότι δεν είμαι πολύ σχετικός με τα όπλα , την αιτιολόγηση αυτών των προτάσεων από την ΚΣΕ :!:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δημόσια Διαβούλευση του ΣΝ για απόκτηση και κατοχή όπλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 22, 2010 11:39 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Μαρ 10, 2010 12:57 pm
Δημοσιεύσεις: 121
Τοποθεσία: ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ - ΑΤΤΙΚΗ
Απίστευετα πράγματα .
Ακου για να πάρεις όπλο θα πρέπει να έχεις κυνηγετικά άδεια πρώτα ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΣΕ :shock: :shock: :shock:
Θα μας τρελάνουν όλους , ακούσατε ακούσατε, για να γεμίσουν τα ταμεία από την εισφορά στην άδεια θα γεμίσουν τους κυνηγετικούς συλλόγους από οπλοφόρους άσχετους και αδιάφορους προς το κυνήγι, με τις όποιες συνέπειες για τους πραγματικούς κυνηγούς .
Οτι παρανομία γίνετε πια θα είναι από (κυνηγό) ... αφού θα έχει άδεια κυνηγετική και τέλος ο διαχωρισμός οπλοφόρων και κυνηγών αφού θα έχουν εξισωθεί και όλοι θα είναι( κυνηγοί) . :roll:
Πάτε καλά :!: :!: :!:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δημόσια Διαβούλευση του ΣΝ για απόκτηση και κατοχή όπλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 30, 2010 11:02 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Οκτ 11, 2007 6:07 pm
Δημοσιεύσεις: 615
Τοποθεσία: ΚΟΖΑΝΗ
Δεν ξερω αλλα ο Κυριος Κυπρίδημος ειναι ενα κεφαλαιο απο μονος του, απορω πως η ΚΣΕ τον αγνοησε και δεν τον συμβουλευτηκε?
ατοπημα και ολισθημα απο πλευρας της ΚΣΕ.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δημόσια Διαβούλευση του ΣΝ για απόκτηση και κατοχή όπλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 22, 2011 2:00 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Αύγ 04, 2008 9:23 pm
Δημοσιεύσεις: 292
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Μετατρέπεται σε κακούργημα (κάθειρξη έως είκοσι χρόνια) η παράνομη οπλοφορία πολυβόλων όπλων, βαρέως οπλισμού, πολεμικών τυφεκίων, υποπολυβόλων, χειροβομβίδων και όλμων, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στο νομοσχέδιο που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία αναφορικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων.

Εξάλλου με άλλη προσθήκη που επέφερε ο υπουργός αίρεται το αξιόποινο της παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου, αρκεί ο κάτοχος να εμφανισθεί αυτοβούλως στις αρχές -δηλαδή πριν τυχόν ελεγχθεί- και να το δηλώσει καταβάλλοντας το 20πλάσιο του παραβόλου.

Ο υπουργός μίλησε για νομοθέτημα που επιδιώκει πληρέστερο έλεγχο όπλων και πυρομαχικών από την πηγή ως την κατανάλωση, ενώ γνωστοποίησε ότι δεν θα γίνει δεκτό το αίτημα που έχει υποβληθεί από εμπόρους για πώληση διόπτρων στα κυνηγετικά όπλα.

_________________
Ποτέ δεν παίζω πέρδικας που χάμω στραταρίζει,
μόνο σα 'νοίξει τα φτερά και πως θα φύγει ελπίζει.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δημόσια Διαβούλευση του ΣΝ για απόκτηση και κατοχή όπλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 03, 2011 5:59 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιούλ 10, 2007 2:06 am
Δημοσιεύσεις: 214
Τοποθεσία: Μαρούσι Αττικής
Ολο το μέχρι στιγμής ιστορικό του νέου σ/ν περί όπλων:

Η δημόσια διαβούλευση έγινε από 2-11/10/2010. Στη σελίδα της διαβούλευσης περιέχεται και η τελική έκθεση/αξιολόγηση των "υπηρεσιακών παραγόντων" για τα υποβληθέντα σχόλια της διαβούλευσης. Ουσιαστικά τα απέρριψαν σχεδόν όλα με διάφορες δικαιολογίες.

Στις 29/11/2010, το νομοσχέδιο υπεβλήθη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για μια πρώτη επεξεργασία πριν πάει στην ολομέλεια. Η επιτροπή έκανε δύο συνεδριάσεις για το θέμα (21/2 και 1/3). Η σελίδα της Βουλής για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι εδώ.

Δείτε την εισήγηση του Υπουργού στην πρώτη συνεδρίαση και την εισήγηση του Υφυπουργού στη δεύτερη.

Δείτε το τελικό ν/σ όπως τροποποιήθηκε μετά τις εργασίες της επιτροπής, έτοιμο πλέον για να πάει στην ολομέλεια.

_________________
Νίκος Παπαϊωάννου - www.hunter.gr
Είμαι μέλος του Ωρίωνα: www.orion.net.gr και συμμετέχω στα φόρουμ: e-artemis.gr, alectorisgraeca, kynigos.net.gr, go4hunt, hunterslife.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δημόσια Διαβούλευση του ΣΝ για απόκτηση και κατοχή όπλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 04, 2011 9:45 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2009 10:56 am
Δημοσιεύσεις: 176
Και εμείς θέλαμε ραβδωτά και τα τοιαύτα που στο Ελλαδιστάν :roll: :!:

_________________
Είμαι κυνηγός όπως ο πατέρας μου όπως ο παππούς μου !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δημόσια Διαβούλευση του ΣΝ για απόκτηση και κατοχή όπλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 22, 2011 11:59 am 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5521
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ


Βίντεο από την ομιλία του Γρηγόρη Αποστολάκου στη συζήτηση για την οπλοκατοχή.


Την Τρίτη 15 Μαρτίου ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τον έλεγχο απόκτησης και κατοχής όπλων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία Εισηγητής ήταν από τη Νέα Δημοκρατία ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.

Δείτε το βίντεο.
Με την έναρξη της τοποθέτησής του, ο κ. Αποστολάκος αναφέρθηκε εκτενώς στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την άμεση ανάγκη αντιμετώπισης της παράνομης διακίνησης και εμπορίας όπλων. «Σε αντίθετη περίπτωση, εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια τόσο της χώρας μας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, συνέκρινε την υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας με αυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όταν το τελευταίο ήταν στην αντιπολίτευση και διακρίνονταν για τη στείρα του άρνηση σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της τότε κυβέρνησης.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής ανέλυσε τα άρθρα του νομοσχέδιου και προχώρησε στη διατύπωση συγκεκριμένων επισημάνσεων επί του περιεχομένου του, όπως :
1. Η σοβαρή παράλειψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να λάβει υπόψη της κατά τη σύνταξη του νομοσχεδίου, τα δεδομένα που ριζικά έχουν αλλάξει από την ψήφιση του προηγούμενου σχετικού Νόμου 2168 το 1993.
2. Η ανάγκη να αντιμετωπιστεί με πιο ευρύ και ορθολογιστικό πνεύμα, η αναμόρφωση της υπό ψήφιση νομοθεσίας και να μην περιοριστεί σε μία οιονεί στείρα προσέγγιση απαγορεύσεων, που αντιμετωπίζει χιλιάδες πολίτες που ασχολούνται με το κυνήγι και την σκοποβολή με καχυποψία και προκατάληψη, ως υποψήφιους παραβάτες του Νόμου.
3. Η υποχρέωση της πολιτείας να εμπιστευθεί τους σκοπευτές και τους κυνηγούς και να στηρίξει τους συλλογικούς φορείς που τους εκπροσωπούν.
4. Τα σημαντικά προβλήματα και εμπόδια που προκαλούν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου στις χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κατασκευής και της εμπορίας όπλων και κυνηγετικών ειδών, οι οποίες πρέπει να διευκολυνθούν με συγκεκριμένα μέτρα στην επιχειρηματική και εξαγωγικής τους δραστηριότητα.
5. Η δυνατότητα της ΠΥΡΚΑΛ να πωλεί τα προϊόντα της στην εγχώρια αγορά και στα αθλητικά σωματεία.
6. Η άρση της απαγόρευσης της γόμωσης και της αναγόμωσης φυσιγγίων από τους αθλητές, τα σωματεία σκοποβολής και τους κυνηγούς, όπως ισχύει σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη.
7. Η ανάγκη χορήγησης χρονικής προθεσμίας για τη νομιμοποίηση όπλων με την αυτόβουλη δήλωση στις Αστυνομικές Αρχές από τους κατόχους τους.
8. Η χορήγηση χρονικής προθεσμίας σε όσους κυνηγούς δεν έχουν Δελτίο Κατοχής για τα όπλα τους, με σκοπό τη δήλωση τους στις αρμόδιες Αρχές (η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό).
9. Η επιβεβλημένη τροποποίηση της διάταξης σύμφωνα με την οποία όποιος πολίτης επιθυμεί να εκδώσει Άδεια Θήρας υποχρεούται να κατέχει και όπλο (ο Υπουργός δεσμεύθηκε για την τροποποίηση με επόμενη Υπουργική Απόφαση).
10. Ο ριζικός εκσυγχρονισμός και η κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο της νομοθεσίας για την απόκτηση, την κατοχή και τη χρήση όπλων, μετά από διάλογο με τους συλλογικούς φορείς που εκπροσωπούν τους σκοπευτές, τους κυνηγούς και τους επαγγελματοβιοτέχνες του χώρου.
11. Η άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση του μέγα ζητήματος της παράνομης εμπορίας και κυκλοφορίας χιλιάδων αδήλωτων όπλων, αλλά και της συνεχούς αυξανόμενης εγκληματικότητας.
«Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε την πάταξη της γραφειοκρατίας και την ουσιαστική εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Κυρίως θα διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη, τα δικαιώματα των πολιτών και το Κράτος Δικαίου. Σας καλούμε και σας προκαλούμε να το πράξετε άμεσα και κατά απόλυτη προτεραιότητα» ήταν η καταληκτική προτροπή του κ. Αποστολάκου προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δημόσια Διαβούλευση του ΣΝ για απόκτηση και κατοχή όπλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 22, 2011 7:12 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 05, 2007 5:31 pm
Δημοσιεύσεις: 679
Θα τα λάβει κανείς υπ όψη του αυτά !
Αν θυμηθώ τις σκέψεις του υπουργού για αυτό το θέμα http://www.oplognosia.com/index.php?opt ... &Itemid=50 , βράσε ρύζι που λένε :|

_________________
Σέργιος Δ - I love Irish setter


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Δημόσια Διαβούλευση του ΣΝ για απόκτηση και κατοχή όπλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Απρ 03, 2011 9:55 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5521
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
«Τροποποίηση του ν. 2168/1993, εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας
με την Οδηγία 2008/51/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβου-
λίου της 21ης Μαΐου 2008 «για την τροποποίηση της Οδηγίας 91/477/ΕΟΚ
του Συμβουλίου σχετικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής
όπλων» και άλλες διατάξεις» http://www.hellenicparliament.gr/UserFi ... 68-epi.pdfΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα επίσημα Πρακτικά της ΡΣΤ΄, 22 Μαρτίου 2011,
Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, στην οποία ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόμου:
Τροποποίηση του ν. 2168/1993, εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2008/51/ΕΚ του Ευρωπαϊ-
κού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2008 «για την τροποποίηση της Οδηγίας 91/477/ΕΟΚ http://www.hellenicparliament.gr/UserFi ... la-pap.pdf


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 2   [ 19 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum