ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ έγραψε:
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ έγραψε:
Δεν είναι μόνο η ομορφιά που παίζει ρόλο αλλά και λειτουργικότητα και η οικονομία και αυτές συνήθως είναι υπέρ του συνθετικού, από την άλλη
Πιο θεωρείται εσείς πιο αντοχής όπλο στις δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή – χιόνι), αυτό με ξύλινα μέρη ή με συνθετικό υλικό και αν υπάρχει η Fusion ή η EVOLVE με συνθετικό υλικό. Απάντηση
Σαφώς στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τις ακραίες, καθώς και στη σκληρή χρήση υπερέχει το μοντέλο που διαθέτει πάπια – κοντάκι από συνθετικό υλικό και όχι από την παραδοσιακή καρυδιά. Όμως το συνθετικό υλικό μπορεί να μην χαράσσεται, ούτε να σπάει, αλλά στερεί από το κυνηγετικό όπλο τη χάρη, την ομορφιά και τον παραδοσιακό προορισμό του. Μας θυμίζει λίγο στρατό, πολεμικό όπλο και γενικά πολεμικές επιχειρήσεις, πράγματα που δεν συνδέονται με το κυνήγι, ούτε και με τον συνειδητοποιημένο κυνηγό.
ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΝΤΩΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΠΛΑ!!
Ας υποθεσουμε για λιγο οτι εχετε δικιο οκ λοιπον θελω να απαντησετε σε ολες παρακαλω.
τοτε γιατι φοραμε στρατιωτικη περιβολη στο κυνηγι?
γιατι φοραμε στρατιωτικεσ μποτες?(που αντεχουν κρυο υγρασιακτλ)
γιατι κουβαλαμε ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ σε καμουφλαρισμενες τσαντες η φυσιγγιοθηκες που τις φοραμε σαν τον νταβελη?
και τελος γιατι οσοι κυνηγανε με ξυλινα σε βαλτους(και γενικοτερα σε μερη που υποφερει το ξυλο)
τα κρυβουν τα ξυλινα μερη ? για να τα προστατεψουν θα μου πειτε .χαιρω πολυ
σε τι διαφερει αυτο που κανει ενας σωστος στρατιωτης(καλυψη-αποκρυψη σωματος και οπλου- φροντιδα οπλου για την καλη λειτουργια-κουβαλημα πυρομαχικων οσο περισσοτερων γινεται-εχω και αλλα να αντιπαραθεσω ως προς το φερεσθαι στρατιωτη - κυνηγου )
και για να μην παρεξηγηθουμε εχω ΟΛΩΝ των ειδων τα οπλα και κυνηγαω με αυτα και μου αρεσουν ΟΛΑ τους
οσοι νομιζουν οτι ειναι συνειδητοποιημενοι επειδη κυνηγαν με ξυλινο τρεφουν αυταπατες κυριοι και κρυβονται πισω απο το δακτυλο τους
αντικειμενικα, ο συνειδητοποιημενος κυνηγος ειναι αυτος που :
δεν αφηνει πισω του καλυκες
παιρνει οσα θηραματα χρειαζεται και οχι οσα μπορει
δεν χρησιμοποιει μηχανακια.....
χρησιμοποιει ΣΩΣΤΑ φυσσιγια για να μην υποφερει το θηραμα κατι που λιγοι κανουν λογω κοστους
εχει παντοτε μαζι του μαχαιρι για τον ιδιο λογο
δεν βγαζει ποτε τον μειωτηρα ... ξερω ανθρωπους που ψαχνουν οπλα που μπαινει βγαινει ευκολα ο μειωτηρας για τυχον ελεγχο ελεος...!!
δεν κουβαλανε παραπανω απο ενα οπλο.... το χω δει και αυτο στη θεσπρωτια σε γουρουναδες....
δεν μολυνουν την φυση στο καρτερι τους...
και κατι πολυ σημαντικο ΔΕΝ αφηνουν-σκοτωνουν τα σκυλια τους επειδη δεν τους κανουν τα χατηρια τους αυτο ειναι οτι πιο απανθρωπο εχω δει φανταζομαι θα το εχει πετυχει και καποιος απο σας...
και αντικειμενικα και το ξαναλεω ΔΕΝ κρινονται απο το οπλο τους
δεν νομιζω να υπαρχει λογικος ανθρωπος που να διαφωνει με τα παραπανω ή(λογω μικρης δικιας μου εμπειριας) να μην εχει να προσθεσει και αλλα πολλα στα προαναφερθεντα
Θεωρω λοιπον λαθος την κουβεντα(κατα την γνωμη μου παντα) ''εχεις ξυλινο εισαι συνειδητοποιημενος''
και ''εχεις πλαστικο??? απαπα ντροπη..'' γινομαι ισως λιγο γραφικος.
και κατι κοινοτυπο (κλισε κατα κοσμον) (χιουμορ...ο γραπτος λογος το επιτρεπει συχνοτερα)
ποτε μην κρινεις καποιον απο την εξωτερικη του εμφανιση ,που κολλαει απολυτα στην περιπτωση
παντα τον κρινεις απο την συμπεριφορα του
με τον μπαρμπα μου (χρονια κυνηγος) το ποσες ωρες εχουμε συζητησει για αγραφους νομους στα κυνηγοτοπια δεν λεγεται...
παιδεια και κοινη λογικη κυριοι
και πανω απο ολα
ΣΕΒΑΣΜΟΣ στα θηραματα κυριοι αυτο ειναι
συνηδειτοποιημενος κυνηγοςφιλικα
νικος