Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 5   [ 61 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Απελευθερώσεις πεδινής πέρδικας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Σεπ 18, 2010 12:01 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιαν 11, 2010 3:18 pm
Δημοσιεύσεις: 618
Τοποθεσία: ΕΒΡΟΣ
Ψάχνοντας στο internet βρήκα ενα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με απελευθερώσεις πεδινής στην Αγγλία. Η εργασία αυτή συντάχθηκε απο μέλη του Game & Wildlife Conservation Trust και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Εξαιρετική δουλειά.
Επισυνάπτω την περίληψη της εργασίας, καθώς δεν έχω πρόσβαση στο συγκεκριμένο περιοδικό. Το σπουδαιότερο πόρισμα της εργασίας είναι οτι οι απελευθερώσεις σε κοπάδια το φθινόπωρο ειναι προτιμότερες απο αυτές που γίνονται σε ζεύγη την άνοιξη. Η εργασία αυτή ειναι δημοσιευμένη στο περιοδικό Journal of Applied Ecology.
Επίσης όποιος φίλος γνωρίζει κάτι για απελευθερώσεις πεδινής σε κάποιο μέρος της Ελλάδας, ας γράψει τις εντυπώσεις του.

Habitat preferences and survival in wildlife reintroductions: an ecological trap in reintroduced grey partridges
1. Elina M. Rantanen,2. Francis Buner,3. Philip Riordan,4. Nick Sotherton,5. David W. Macdonald

Summary

1. Wildlife reintroductions can help to restore populations and save species from extinction. However, success rates of reintroductions are low due to inherent problems, such as behavioural deficiencies resulting in high post-release predation rates among captive-bred animals. In particular, the released animals may use habitats maladaptively, leading to an ecological trap, i.e. preference for low-quality habitats leading to reduced survival and/or breeding success. Ecological traps in reintroductions can be identified only through intensive studies of habitat preferences and survival of known individuals, but such studies are lacking.

2. We investigated habitat preferences and their relationship with survival by radio-tracking reintroduced, captive-bred grey partridges Perdix perdix, a widely reintroduced commercial game species and native farmland bird of conservation concern in the UK. The low success rate of grey partridge releases could be due to maladaptive habitat use and a possible ecological trap.

3. Grey partridges released as pairs in spring showed preferences for crop and field margin habitat. The use of crops had a positive, and use of field margins a negative, association with survival, suggesting field margins could serve as ecological traps for released grey partridges. Predation rates were high, and field margins probably hosted concentrated predator activity.

4. Grey partridges released as family groups (coveys) in autumn exhibited a preference for game covers, i.e. areas of tall vegetation specifically planted to provide cover for game birds, and mortality rates were lower than in spring. Habitat use did not affect survival in autumn.

5. Synthesis and applications. We have shown that newly released grey partridge pairs behave maladaptively by preferring a habitat which has a negative association with survival. In grey partridge reintroductions, we recommend releasing grey partridge family groups in autumn rather than releasing pairs of birds in spring, and providing game covers that could induce the groups to settle onto the release areas. In reintroductions in general, the habitat preferences of the released animals should be documented together with their fates, to enable detection of possible ecological traps that could threaten the success of these conservation efforts.

_________________
Απόστολος Τσιομπανούδης
ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Απελευθερώσεις πεδινής πέρδικας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Σεπ 18, 2010 12:10 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιαν 11, 2010 3:18 pm
Δημοσιεύσεις: 618
Τοποθεσία: ΕΒΡΟΣ
Επίσης σας επισυνάπτω το κείμενο που έγραψα σε συνεργασία με τον καλό φίλο και συνάδελφο Πέτρο Πλατή και υπάρχει στον ΠΑΝΘΗΡΑ του 2010. Δεν σας κρύβω οτι η επανεισαγωγή της πεδινής είναι ενα κρυφό μου όνειρο για την περιοχή μου. Είναι πολύ κρίμα να ζω κοντά σε τέτοιους υπέροχους βιοτόπους του Έβρου και να μην εχω τη δυνατότητα να ακούω στο ξημέρωμα αυτό το υπέροχο κακάρισμα της πεδινής.


Μείωση και πιθανή αποκατάσταση της πεδινής πέρδικας

Απόστολος Τσιομπανούδης, Δασοπόνος & Πέτρος Πλατής, Δασολόγος – Επ. Συνεργάτης ΣΤ’ Κ.Ο.ΜΑ.Θ.

Αρκετά είδη πτηνών που χρησιμοποιούν σαν ενδιαίτημα τις αγροτικές περιοχές, έχουν παρουσιάσει δραματική πληθυσμιακή μείωση κατά την διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη. Ένα από αυτά τα είδη είναι και η πεδινή πέρδικα, που κάποτε ήταν ένα από τα πιο κοινά είδη των αγροτικών και ημιορεινών εκτάσεων. Με εξαίρεση τη Ρωσία και την Τσεχία όπου οι πληθυσμοί παραμένουν σταθεροί ή δείχνουν αυξητική τάση, όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες παρουσίασαν μείωση στο μέγεθος των πληθυσμών από 1% μέχρι και 80%, με συνολικό μέσο όρο 30%. Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών και επειδή η πεδινή πέρδικα αποτελεί σημαντικό θηραματικό είδος, αρκετές διεθνείς κυνηγετικές οργανώσεις και ερευνητικά ιδρύματα, έχουν επιδοθεί στην μελέτη για την αποκατάσταση του είδους.
Η μεγαλύτερη και μακροβιότερη πηγή πληροφοριών που αφορά την κάρπωση της πεδινής πέρδικας, βρίσκεται στην Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στην περιοχή North-Norfolk (1793-1993). Σύμφωνα με τα στοιχεία, διακρίνονται τρείς περίοδοι που χαρακτηρίζουν την μείωση της πέρδικας. Η πρώτη (1793-1950) χαρακτηρίζεται από την υψηλή κάρπωση αρκετών εκατοντάδων πουλιών ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Η δεύτερη περίοδος (1950-1970) απέδειξε την ισχυρή μείωση στην κάρπωση φτάνοντας σε μερικά πουλιά ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Στην τρίτη περίοδο (μετά το 1970) συνεχίζεται η μείωση με σταθερό ποσοστό κάθε χρόνο.
Αλλά τι προκάλεσε την δραματική μείωση την περίοδο 1950-1970; Πριν τη συγκεκριμένη περίοδο το ποσοστό επιβίωσης των νεοσσών ήταν πάνω από 50%. Κατά την διάρκεια όμως της περιόδου ’50-’70, οι νεοσσοί που επιβίωναν ήταν κάτι λιγότερο από 30%. Παρόμοιες καταστάσεις εμφάνιζαν και οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες έρχονταν πλέον αντιμέτωπες με ένα σοβαρό οικολογικό πρόβλημα.
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που οδήγησαν στην μείωση ήταν η δραματική αύξηση των ζιζανιοκτόνων φαρμάκων με σκοπό την πρόληψη και καταστολή των ζημιών που προκαλούν τα έντομα στις αγροτικές καλλιέργειες. Επίσης τα φυτοφάρμακα και τα μυκητοκτόνα συνέβαλλαν αρνητικά σε μεγάλο ποσοστό στην επιβίωση των νεαρών περδικιών. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πριν το ’50, μόλις το 10% των καλλιεργειών ψεκάζονταν με φάρμακα ενώ μετά το 1965 το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 90%. Η χρήση ζιζανιοκτόνων είχε άμεσες επιπτώσεις, δηλητηριάζοντας τους νεοσσούς, ή έμμεσες, σκοτώνοντας την τροφή τους, τα έντομα, που είναι απαραίτητα για τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Οι έμμεσες επιδράσεις αποδείχθηκε ότι είναι πιο δραστικές και ισχυρές. Επιπλέον, τα φυτοφάρμακα μείωσαν σε τεράστιο ποσοστό τους διαθέσιμους σπόρους και καρπούς αγρίων φυτών, που αποτελούν επίσης σημαντική πηγή τροφής για τις πέρδικες.
Δεύτερος σημαντικότερος παράγοντας της μείωσης, είναι η πτώση της ποιότητας των βιοτόπων. Σε αυτό συνέβαλλαν οι δραστικές αλλαγές στο αγροτικό τοπίο εξαιτίας της εντατικοποίησης και της μηχανοποίησης των αγροτικών πρακτικών. Η αύξηση της έκτασης των αγροτεμαχίων εξαφάνισε τους φυσικούς φράκτες που βρισκόταν ανάμεσα τους. Η απώλεια των φυσικών διαχωριστικών φρακτών, μείωσε το ποσοστό διαθέσιμων θέσεων για φωλεοποίηση. Επίσης μειώθηκαν οι ακαλλιέργητες εκτάσεις, όπου οι πέρδικες αναζητούσαν τροφή.
Η αρπακτικότητα είναι ένας παράγοντας που έκανε την εμφάνιση του τα τελευταία 20 χρόνια. Στη Γαλλία αποδείχθηκε ότι οι εναέριοι και επίγειοι άρπαγες ευθύνονται για το 70% των απωλειών από τους νεοσσούς κάθε χρόνο. Επιπλέον η μεγάλη κυνηγετική πίεση, χωρίς την επιβολή διαχειριστικών μέτρων και ελέγχου των πληθυσμών, συνετέλεσε στην περαιτέρω μείωση της πεδινής πέρδικας, με αρκετά μεγάλο ποσοστό σε μερικές περιοχές (35-40 %). Ακόμα, η απελευθέρωση φασιανών για την αύξηση της κυνηγετικής κάρπωσης σε μερικές περιοχές, οδήγησε στην μετάδοση ασθενειών και παρασίτων στους άγριος πληθυσμούς της πεδινής πέρδικας, με αποτέλεσμα την απώλεια σωματικού βάρους και κατά συνέπεια τον θάνατο των πουλιών.
Τι μπορεί να γίνει για την ανάκαμψη των πληθυσμών; Οι νεότερες έρευνες προτείνουν την ανάγκη για την μείωση της αρπακτικότητας, χωρίς όμως να υπάρχουν ποσοτικά δεδομένα για το εάν η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα έχει θετικά αποτελέσματα. Εξαίρεση αποτελεί μια έρευνα στη Μ. Βρετανία που αποδεικνύει ότι ο έλεγχος των αρπάγων (αλεπού, κουνάβια, κορακοειδή) κατά την διάρκεια 3 ετών είχε σαν αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό των ζευγαριών και γενικότερα του πληθυσμού. Το μειονέκτημα της συγκεκριμένης έρευνας είναι ότι ο έλεγχος εφαρμόστηκε σε μια μικρή περιοχή και το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν θα υπήρχαν τα ίδια αποτελέσματα σε μεγάλες εκτάσεις. Το σίγουρο είναι ότι μια πιθανή αύξηση της πεδινής πέρδικας σε μια περιοχή, μπορεί να επιτευχτεί με έναν συνδυασμό παραγόντων και ενεργειών από τον άνθρωπο, όπως είναι η βελτίωση της ποιότητας του βιοτόπου και αμέσως μετά ο έλεγχος των αρπάγων.
Ένα διαχειριστικό μέτρο που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία, είναι το όργωμα χωραφιών που βρίσκονται σε καθεστώς αγρανάπαυσης για πολλά χρόνια, με στόχο την εμφάνιση μονοετών φυτών και την απομάκρυνση των πολυετών. Το όργωμα εφαρμόζεται ανά δυο χρόνια, χωρίς φυσικά τη χρησιμοποίηση χημικών φαρμάκων. Το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε στη Μ. Βρετανία με θεαματικά αποτελέσματα, αυξάνοντας κατά 50% τους νεοσσούς που επιβίωσαν. Επίσης πολύ σημαντική είναι η ρίψη μίγματος σπόρων, με σκοπό την αύξηση της ποικιλίας των ειδών της βλάστησης, για την ενίσχυση των διατροφικών συνθηκών της πέρδικας.
Όμως η δημιουργία κατάλληλων βιοτόπων, μπορεί να προκαλέσει αύξηση της αρπακτικότητας, καθώς οι πέρδικες συγκεντρώνονται σε αυτές τις περιοχές και είναι περισσότερο ευάλωτες στους άρπαγες, οι οποίοι συνηθίζουν στην παρουσία της και την αναζητούν μόνο σε συγκεκριμένα σημεία. Για το σκοπό αυτό προτάθηκε οι επεμβάσεις να έχουν ελάχιστη έκταση τα 3 στρέμματα και να εφαρμόζονται διάσπαρτα σε μεγάλες πεδινές περιοχές.
Ωστόσο το πιο σημαντικό για να ενισχυθεί ένας υπάρχον πληθυσμός πεδινής πέρδικας, είναι η διατήρηση και αύξηση της διαθέσιμης τροφής των νεοσσών. Το πιο ιδανικό μέτρο είναι η παύση των ζιζανιοκτόνων όπως συμβαίνει στις βιολογικές καλλιέργειες. Ιδιαίτερα οι βιολογικές καλλιέργειες δημητριακών, παρέχουν μεγάλη ποικιλία και ποσότητα σπόρων και εντόμων. Για αυτόν τον λόγο έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη ποικιλία πτηνών σε βιολογικές καλλιέργειες σε σχέση με τις συμβατικές.
Τι συμβαίνει όμως με τις απελευθερώσεις; Λόγω της εύκολης εκτροφής της πεδινής πέρδικας, έχουν πραγματοποιηθεί απελευθερώσεις χιλιάδων πουλιών σε πολλές περιοχές της Ευρώπης για την αύξηση της κυνηγετικής κάρπωσης ή την εγκατάσταση νέων πληθυσμών σε μέρη που κάποτε προϋπήρχαν. Το κεφάλαιο της απελευθέρωσης όμως είναι τεράστιο, με πολλές παραμέτρους και ερωτήματα.
Κατά καιρούς έχουν εφαρμοστεί διάφορες πρακτικές απελευθέρωσης, τα συμπεράσματα που προέκυψαν όμως δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για πολλές από αυτές, καθώς η πεδινή πέρδικα είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και τρωτό είδος στους άρπαγες. Επίσης η εξοικείωση των εκτρεφόμενων πουλιών με το νέο τους περιβάλλον είναι ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα, με αποτέλεσμα την αποτυχία των απελευθερώσεων στις περισσότερες περιπτώσεις.
Ο Βρετανικός οργανισμός «Game and Wildlife Conservation Trust» και μετά από πολυετή έρευνα και πειράματα, μας δίνει χρήσιμες συμβουλές που αφορούν την απελευθέρωση της πεδινής πέρδικας. Συνοπτικά οι δυο κυριότερες από αυτές είναι:
Σε περιοχές όπου η πυκνότητα της πέρδικας είναι τουλάχιστον 2 ζεύγη ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, η απελευθέρωση πρέπει να απαγορεύεται ενώ η καταπολέμηση των αρπάγων και η βελτίωση των βιοτόπων είναι ουσιαστικά μέτρα για την αύξηση του πληθυσμών, και
Όπου δεν υπάρχει πληθυσμός ή η πυκνότητα είναι πάρα πολύ χαμηλή, η μεταφορά άγριων πουλιών από άλλη περιοχή είναι η καλύτερη μέθοδος. Η σύλληψη πρέπει να γίνεται από έναν υγιή πληθυσμό την περίοδο του φθινοπώρου (τουλάχιστον 25 πουλιά/km2) και το ποσοστό των συλληφθέντων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% των ήδη υπαρχόντων πουλιών.

Βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκε
Buner F. and Aebischer N. J. (2008) Guidelines for re-establishing grey partridges through releasing. Game & Wildlife Conservation Trust, Fordingbridge.
Buner F. (2008) Survival, habitat use and disturbance behaviour of re-introduced Grey Partridges Perdix perdix L. in an enhanced arable landscape in the Swiss Klettgau. PhD thesis, University of Basel and Swiss Ornithological Institute Sempach.
Kuijper D., Oosterveld E. and Wymenga E. (2009) Decline and potential recovery of the European grey partridge (Perdix perdix) population—a review. Eur. J. Wildl. Res. 55: 455-463.
Parish D.M.B and Sotherton N.W. (2007) The fate of released captive reared grey partridges Perdix perdix: implications for reintroduction programmes. Wildl. Biol. 13: 140-149.
Potts G.R. and Aebischer N.J. (1995) Population dynamics of the grey partridge Perdix perdix 1793–1993: monitoring, modelling and management. Ibis 137:s29–s37

_________________
Απόστολος Τσιομπανούδης
ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Απελευθερώσεις πεδινής πέρδικας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Σεπ 18, 2010 9:46 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Μάιος 22, 2008 8:30 am
Δημοσιεύσεις: 239
Τοποθεσία: Πετρούπολη-Μεσσηνία
Πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη, μπράβο και στους δύο.
Πολλές περιοχές τις Ελλάδος θα ήθελαν και θα έπρεπε να είχαν αυτό το θήραμα έστω μόνο για εκπαίδευση.

_________________
Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Απελευθερώσεις πεδινής πέρδικας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Σεπ 18, 2010 10:07 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Οκτ 07, 2009 10:49 pm
Δημοσιεύσεις: 1588
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής- Δυτική Πελοπόννησος
Και στον Πύργο Ηλείας θέλουν να κάνουν 1 προσπάθεια αλλά κάποιοι αντιδρούν γιατί αναγκαστικά θα απαγορευτεί 1 μέρος από τον κάμπο. Άντε να εξηγήσεις σε αυτούς τους ανθρώπους πόσο καλό θα είναι για την περιοχή κάτι τέτοιο.

_________________
Προσέχουμε για να έχουμε.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Απελευθερώσεις πεδινής πέρδικας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 17, 2010 7:24 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 9:13 pm
Δημοσιεύσεις: 1200
Τοποθεσία: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...
ΕΔΩ & ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΕΔΙΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΥΘΗΝΗΣ ΤΟΥ Κ/Σ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ....
ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΑΘ & ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΘΗΡΑΜΟΤΟΛΟΓΟΥ κου ΣΩΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗΣΗ ΑΓΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΥΠΕΡΠΛΥΘΗΣΜΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ....
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω ....
ΑΠΟ ΤΑ ΩΦΕΛΗ, ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ κτλ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΕΚΒΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.....
Ο Κο ΣΩΚΟΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ (Ειδικα αγγλων συναδερφων του) ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ & ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ,
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ Η ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΔΙΣΝΗ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ....
ΕΠΙΔΕΙ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ & ΠΟΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΚΥΝΙΓΟΥΣ ΣΤΟΝ Κ/Σ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ......
ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΕΥΧΗΝ

_________________
"Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου, δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά."Hubert Humphrey
Εικόνα,Εικόνα,Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Απελευθερώσεις πεδινής πέρδικας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 17, 2010 11:36 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 13, 2010 11:31 pm
Δημοσιεύσεις: 215
Ευχομαι να εχετε επιτυχια στο εργο που εχετε αναλαβει :!:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Απελευθερώσεις πεδινής πέρδικας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 18, 2010 6:59 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιαν 11, 2010 3:18 pm
Δημοσιεύσεις: 618
Τοποθεσία: ΕΒΡΟΣ
ΚΕΡΜΕΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ έγραψε:
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ Η ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΔΙΣΝΗ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ....


Γιώργο αυτό είναι όνειρο πολλών κυνηγών (και δικό μου φυσικά) και σε πολλές περιοχές της χώρας. Εύχομαι κάποια στιγμή να αποκτήσουμε την εμπειρία και τις βάσεις για μια σωστή δουλειά πάνω στην πεδινή. Οι Άγγλοι καλά κάνουν και την μελετούν τόσα χρόνια, αλλά εδώ οι καταστάσεις είναι εντελώς διαφορετικές. Μήπως χρειάζεται περισσότερη ενασχόληση απο τους άμεσα υπεύθυνους :?:
Επίσης ενα ακόμα όνειρο μου, είναι η επανεισαγωγή της Τσούκαρ στην περιοχή μου, η οποία έχει καταλήξει σε ανύπαρκτους πλέον πληθυσμούς :(

_________________
Απόστολος Τσιομπανούδης
ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Απελευθερώσεις πεδινής πέρδικας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 19, 2010 6:44 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Μάιος 22, 2008 8:30 am
Δημοσιεύσεις: 239
Τοποθεσία: Πετρούπολη-Μεσσηνία
ΚΕΡΜΕΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ έγραψε:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...
ΕΔΩ & ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΕΔΙΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΥΘΗΝΗΣ ΤΟΥ Κ/Σ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ....
ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΑΘ & ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΘΗΡΑΜΟΤΟΛΟΓΟΥ κου ΣΩΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗΣΗ ΑΓΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΥΠΕΡΠΛΥΘΗΣΜΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ....
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω ....
ΑΠΟ ΤΑ ΩΦΕΛΗ, ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ κτλ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΕΚΒΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.....
Ο Κο ΣΩΚΟΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ (Ειδικα αγγλων συναδερφων του) ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ & ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ,
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ Η ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΔΙΣΝΗ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ....
ΕΠΙΔΕΙ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ & ΠΟΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΚΥΝΙΓΟΥΣ ΣΤΟΝ Κ/Σ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ......
ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΕΥΧΗΝ


Γιώργο εύχομαι καλή επιτυχία, και εν καιρώ περιμένουμε νεότερα.

_________________
Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Απελευθερώσεις πεδινής πέρδικας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 03, 2011 5:38 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Φεβ 08, 2008 2:38 am
Δημοσιεύσεις: 297
Τοποθεσία: Ιταλια-Αθηνα
Αποστολη, η επανεισαγωγή της Τσούκαρ στην περιοχή σου, η οποία έχει καταλήξει σε ανύπαρκτους πλέον πληθυσμούς οπως λες ειναι πιο ευκολη σε σχεση με την πεδινη.Η Ελλαδα ειναι εντελως διαφορετικη απο την Αγγλια κ το βασικο ειναι τα διποδα αρπαχτικα!!!
Εκει υπαρχει κυνηγετικη παιδεια κτλ.Εδω δυστυχως ακομα καποιοι κοιτανε τα νουμερα!Κριμα!

_________________
Μαζεψες τους αδειους πλαστικους καλυκες σου?Μην αφηνεις κανενα πλαστικο κ σκουπιδι στην φυση!
Φύση TV - http://www.fisi.tv - Γνώρισε τη Φύση!
Καλημάνα
ΕικόναΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Απελευθερώσεις πεδινής πέρδικας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 04, 2011 1:21 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 291
Παράθεση:
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ΠΕΔΙΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
Aκόμη μία δράση της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας πετυχαίνει να εμπλουτίσει την πανίδα της χώρας μας, με επιστημονική μέθοδο και σεβασμό προς το περιβάλλον. Ήδη τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, επιβεβαιώνοντας τις μελέτες των επιστημονικών συνεργατών της Ομοσπονδίας.
Όταν μια επιστημονική μελέτη βοηθά στην ανάπτυξη των πληθυσμών άγριας πανίδας που κινδυνεύει αν μη τι άλλο, χρήζει επαίνων και σεβασμού. Όταν, δε, η πρακτική εφαρμογή αποδίδει καρπούς, τότε αποτελεί τεκμηριωμένο επιστημονικό μοντέλο κατάλληλο για ευρύτερη επιστημονική ανάπτυξη και σε άλλα είδη.
Υστερα από σχετική άδεια που της χορηγήθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Δ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας έθεσε προ μηνών σε εφαρμογή ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης της πεδινής πέρδικας σε επιλεγμένες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, με συλλήψεις άγριων πουλιών από την ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης.
Κλιμάκιο επιστημόνων της Δ΄ ΚΟΣΕ, καθώς και θηροφύλακες της Ομοσπονδίας μετέβησαν τις πρώτες μέρες του περασμένου Δεκεμβρίου στη Ν. Ραιδεστό της Θεσσαλονίκης, όπου σε συνεργασία με το τοπικό δασαρχείο και την αντίστοιχη Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης έγινε δυνατή η σύλληψη των πρώτων ατόμων πεδινής πέρδικας που θα χρησιμοποιηθούν ως άγριοι γεννήτορες για τη «μετεγκατάσταση» του είδους στην Κωπαΐδα.
Τα άγρια πουλιά που συνελήφθησαν απελευθερώθηκαν με επιτυχία στο Μουρίκι της Θήβας, σε γεωγραφική έκταση όπου η προηγηθείσα μελέτη καταλληλότητας είχε υποδείξει ως την πιο φιλόξενη για την υποδοχή των πουλιών. Επιλογή με μελέτη Οπως είναι αυτονόητο, η μέθοδος της σύλληψης επελέγη όχι μόνο για να διασφαλίσει κατηγορηματικά τη γενετική καθαρότητα του αρχικού πληθυσμού, αλλά και γιατί αυτά τα πρώτα πουλιά έπρεπε να διαθέτουν άμεση ικανότητα προσαρμογής και αντιμετώπισης των κινδύνων στο νέο τους περιβάλλον, κάτι το οποίο με βάση τα πρώτα στοιχεία που συνελέγησαν, φαίνεται ότι επετεύχθει.
Το κλιμάκιο των επιστημόνων και των θηροφυλάκων της Δ’ ΚΟΣΕ, που δραστηριοποιήθηκαν στο Νομό Θεσσαλονίκης, χρησιμοποίησαν για τη σύλληψη των πουλιών όρθια δίχτυα συνολικού μήκους 220 μέτρων. Στηριγμένα σε αλουμινένιους συναρμολογούμενους πασσάλους, τα δίχτυα ξεπερνούσαν σε ύψος τα 3 μέτρα, έτσι ώστε να καλύπτουν τις συνηθισμένες πτήσεις διαφυγής που πραγματοποιούν οι πεδινές πέρδικες.
Η όλη προσπάθεια διεξήχθη σε μια περιοχή έκτασης 370 περίπου στρεμμάτων, όπου καταγράφηκαν τουλάχιστον 65 πεδινές πέρδικες, μια «πυκνότητα» δηλαδή που αγγίζει τα δύο πουλιά ανά 10 στρέμματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης κανένα πουλί δεν τραυματίστηκε, ενώ από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν παρών ο εντεταλμένος δασοφύλακας από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.
Εποπτεύουσες αρχές στη φάση της σύλληψης και της απελευθέρωσης των πεδινών περδίκων ήταν αντιστοίχως τα Δασαρχεία Θεσσαλονίκης και Θηβών, ενώ, εκτός από την ομάδα της Δ’ ΚΟΣΕ , στο εγχείρημα βοήθησαν και άλλα πρόσωπα και φορείς, η συμβολή των οποίων υπήρξε καθοριστική..
τέτοιες προσπάθειες αξίζουν και πρέπει να στηρίζονται απο όλους μας........Για αυτές ξέρουμε κάτι , τι απέγιναν , έπιασαν η όχι :!:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Απελευθερώσεις πεδινής πέρδικας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 04, 2011 9:18 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Οκτ 07, 2009 10:49 pm
Δημοσιεύσεις: 1588
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής- Δυτική Πελοπόννησος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ έγραψε:
Παράθεση:
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ΠΕΔΙΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
Aκόμη μία δράση της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας πετυχαίνει να εμπλουτίσει την πανίδα της χώρας μας, με επιστημονική μέθοδο και σεβασμό προς το περιβάλλον. Ήδη τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, επιβεβαιώνοντας τις μελέτες των επιστημονικών συνεργατών της Ομοσπονδίας.
Όταν μια επιστημονική μελέτη βοηθά στην ανάπτυξη των πληθυσμών άγριας πανίδας που κινδυνεύει αν μη τι άλλο, χρήζει επαίνων και σεβασμού. Όταν, δε, η πρακτική εφαρμογή αποδίδει καρπούς, τότε αποτελεί τεκμηριωμένο επιστημονικό μοντέλο κατάλληλο για ευρύτερη επιστημονική ανάπτυξη και σε άλλα είδη.
Υστερα από σχετική άδεια που της χορηγήθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Δ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας έθεσε προ μηνών σε εφαρμογή ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης της πεδινής πέρδικας σε επιλεγμένες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, με συλλήψεις άγριων πουλιών από την ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης.
Κλιμάκιο επιστημόνων της Δ΄ ΚΟΣΕ, καθώς και θηροφύλακες της Ομοσπονδίας μετέβησαν τις πρώτες μέρες του περασμένου Δεκεμβρίου στη Ν. Ραιδεστό της Θεσσαλονίκης, όπου σε συνεργασία με το τοπικό δασαρχείο και την αντίστοιχη Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης έγινε δυνατή η σύλληψη των πρώτων ατόμων πεδινής πέρδικας που θα χρησιμοποιηθούν ως άγριοι γεννήτορες για τη «μετεγκατάσταση» του είδους στην Κωπαΐδα.
Τα άγρια πουλιά που συνελήφθησαν απελευθερώθηκαν με επιτυχία στο Μουρίκι της Θήβας, σε γεωγραφική έκταση όπου η προηγηθείσα μελέτη καταλληλότητας είχε υποδείξει ως την πιο φιλόξενη για την υποδοχή των πουλιών. Επιλογή με μελέτη Οπως είναι αυτονόητο, η μέθοδος της σύλληψης επελέγη όχι μόνο για να διασφαλίσει κατηγορηματικά τη γενετική καθαρότητα του αρχικού πληθυσμού, αλλά και γιατί αυτά τα πρώτα πουλιά έπρεπε να διαθέτουν άμεση ικανότητα προσαρμογής και αντιμετώπισης των κινδύνων στο νέο τους περιβάλλον, κάτι το οποίο με βάση τα πρώτα στοιχεία που συνελέγησαν, φαίνεται ότι επετεύχθει.
Το κλιμάκιο των επιστημόνων και των θηροφυλάκων της Δ’ ΚΟΣΕ, που δραστηριοποιήθηκαν στο Νομό Θεσσαλονίκης, χρησιμοποίησαν για τη σύλληψη των πουλιών όρθια δίχτυα συνολικού μήκους 220 μέτρων. Στηριγμένα σε αλουμινένιους συναρμολογούμενους πασσάλους, τα δίχτυα ξεπερνούσαν σε ύψος τα 3 μέτρα, έτσι ώστε να καλύπτουν τις συνηθισμένες πτήσεις διαφυγής που πραγματοποιούν οι πεδινές πέρδικες.
Η όλη προσπάθεια διεξήχθη σε μια περιοχή έκτασης 370 περίπου στρεμμάτων, όπου καταγράφηκαν τουλάχιστον 65 πεδινές πέρδικες, μια «πυκνότητα» δηλαδή που αγγίζει τα δύο πουλιά ανά 10 στρέμματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης κανένα πουλί δεν τραυματίστηκε, ενώ από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν παρών ο εντεταλμένος δασοφύλακας από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.
Εποπτεύουσες αρχές στη φάση της σύλληψης και της απελευθέρωσης των πεδινών περδίκων ήταν αντιστοίχως τα Δασαρχεία Θεσσαλονίκης και Θηβών, ενώ, εκτός από την ομάδα της Δ’ ΚΟΣΕ , στο εγχείρημα βοήθησαν και άλλα πρόσωπα και φορείς, η συμβολή των οποίων υπήρξε καθοριστική..
τέτοιες προσπάθειες αξίζουν και πρέπει να στηρίζονται απο όλους μας........Για αυτές ξέρουμε κάτι , τι απέγιναν , έπιασαν η όχι :!:
Για αυτό θα πάμε στο Μουρίκι για το σεμινάριο γιατί εκεί έχει καμπίσιες και θα κάνουμε τα πρακτικά μαθήματα :D :D :D .
Και εγώ θα ήθελα να μάθω τι έγινε αλλά μάλλον παταγώδης αποτυχία μυρίζομαι.

_________________
Προσέχουμε για να έχουμε.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Απελευθερώσεις πεδινής πέρδικας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 09, 2011 10:23 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Σεπ 12, 2010 10:49 am
Δημοσιεύσεις: 560
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ
Στα Τρίκαλα η προσπάθεια συνεχίζεται :D
Προσέχουν για να έχουν οι κυνηγοί των Τρικάλων. Εμπλουτίζουν την άγρια πανίδα με ενδημικό θήραμα.
Στην προμήθεια 400 περδικιών προχώρησε σήμερα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τρικάλων, οι οποίες τοποθετήθηκαν στους κλωβούς προσαρμογής του...
Παλαιοπύργου και της Φωτάδας. Τα πουλιά είναι μεγάλα, σε άριστη κατάσταση και έτοιμα για αναπαραγωγή. 200 πέρδικες (100 θηλυκές και 100 αρσενικές) τοποθετήθηκαν στον κλωβό προσαρμογής στον Παλαιόπυργο και σε ίδια αναλογία στον κλωβό Φωτάδας, απ’ όπου και τα πλάνα που παρακολουθείτε στο βίντεο. Ικανοποιημένος από το εγχείρημα δήλωσε στην κάμερα του trikalaola.gr ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Ρουσιαμάνης. «Οι Τρικαλινοί κυνηγοί πλέον δεν θα πάνε σε άλλους κυνηγότοπους εκτός Τρικάλων. Οι πέρδικες αγοράστηκαν με χρήματα των ίδιων των κυνηγών του Κ.Σ. Τρικάλων και η διοίκηση έχει σαν σκοπό την ενίσχυση της άγριας πανίδας» Ο κ. Ρουσιαμάνης κάλεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος να συνεργαστεί με τις κυνηγετικές οργανώσεις για την απελευθέρωση θηραμάτων. Επίσης μας ενημέρωσε πως σε λίγες μέρες θα γίνει προμήθεια και μεγάλης ποσότητας ορτυκιών. Δείτε στο βίντεο τη δήλωση του κ. Ρουσιαμάνη. Στην τοποθέτηση των περδικιών στον κλωβό βοήθησαν και δύο μέλη του Δ.Σ. ο κ. Πέτρος Μηλίτσης και ο κ. Χρήστος Γεωργολιός, καθώς και φίλοι κυνηγοί. Η προμήθεια των περδικιών έγινε από εκτροφείο θηραμάτων του Ωραιόκαστρου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Απελευθερώσεις πεδινής πέρδικας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 12, 2011 11:13 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Οκτ 07, 2009 10:49 pm
Δημοσιεύσεις: 1588
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής- Δυτική Πελοπόννησος
Μπράβο στον ΚΣ Τρικάλων. Πέραν αυτού τα ορτύκια που είναι μεταναστευτικό είδος, τι επιτυχία μπορεί να έχει 1 απελευθέρωση;

_________________
Προσέχουμε για να έχουμε.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Απελευθερώσεις πεδινής πέρδικας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Φεβ 11, 2013 6:29 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 9:13 pm
Δημοσιεύσεις: 1200
Τοποθεσία: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΟΥΤΟΠΙΚΗ "ΤΟΤΕ" ΙΔΕΑ.....
4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ &
2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΕΝΓΡΑΦΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΑΘ.....
2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΚΟΜΑΘ & ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ (ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ κτλ).......
30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΈΑΣΗ ΠΕΔΙΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ Κ/Σ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ...........

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΠΕΡΔΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ.....

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΗΣ ΠΕΔΙΝΩΝ ΠΕΡΔΙΚΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ,ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΕΡΙΣΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΜΗΝΑ....
ΦΑΓΑΜΕ ΚΡΥΑ ....ΞΕΝΥΧΤΙΑ....ΑΚΑΡΠΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ...
ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΠΟΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ....
ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ (γιατί περί άθλου πρόκειται) ΝΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΟΥΜΕ ΑΡΧΙΚΑ 22 ΑΤΟΜΑ
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΓΕΝΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.....
ΦΕΤΟΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ & ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΙΤΕΡΑ....
ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΚΑΘΩΣ & ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΑ & ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΒΙΟΤΟΠΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ & ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ....
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ...
ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ...ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΩΘΗΣΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ & ΑΚΟΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ.....
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΕ ΕΜΑΣ & ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΞΕΝΥΧΤΟΥΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ ΚΑΜΕΡΑΣ.....ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΕΧΤΙΚΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ.......ΤΟΝ ΧΡ. ΣΩΚΟ ΤΟΝ ΘΗΡΑΜΑΤΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΟΜΑΘ....
ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ....

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ/Σ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ & ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΑΘ..

_________________
"Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου, δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά."Hubert Humphrey
Εικόνα,Εικόνα,Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Απελευθερώσεις πεδινής πέρδικας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Φεβ 11, 2013 8:12 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5538
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Τα συγχαρητήρια μου σε όσους συμμετείχαν σ αυτό το υπέροχο πρότζεκτ ΚΟΜΑΘ , ΚΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ και στους αφανείς συναδέλφους :D :D :D :D :D
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ο μόνος σωστός βασικός δρόμος για να επαναφέρουμε άγρια θηράματα σε περιοχές που έχουν πολύ μειωμένους πληθυσμούς η που έχουν εκλείψει για διάφορους λόγους ...
Ελπίζω να αφυπνιστούν και άλλοι Κυνηγετικοί Σύλλογοι και με την κατάλληλη βοήθεια των Ομοσπονδιών να κάνουν αντίστοιχα εξαιρετικά έργα ...
Έχετε και θα έχετε την όποια συμπαράσταση χρειάζεστε από εμάς.
Εύχομαι καλή τελική επιτυχία


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 5   [ 61 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Terms of Service | Privacy Policy | Cookie Settings | Report the forum