ΚΕΡΜΕΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ έγραψε:
ΕΔΩ & ΜΙΑ 6ετια Ο ΧΑΡΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ/Σ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ & ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ & ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΤΗΣΙΕΣ!!!!
Γιώργο, ο χάρτης μοιράζεται μόνο από τον ΚΣ Κασάνδρας ή από όλους τους ΚΣ της ΚΟΜΑΘ; Αν θέλεις εξήγησέ μας τη διαδικασία αλλά και το κόστος για τον σύλλογο και γιατί δεν γίνεται κάτι ανάλογο πανελλαδικά; Τί θα συμβούλευες σχετικά τους άλλους συλλόγους;
Εκ των υστέρων διάβασα και τα προηγούμενα μηνύματα αυτής της συζήτησης.
Θοδωρή, δεν γνωρίζω επακριβώς τον τρόπο εκλογής των ΔΣ των ομοσπονδιών και της ΚΣΕ. Πολύ χοντρικά, το ΔΣ της κάθε Ομοσπονδίας εκλέγεται από τους προέδρους των τοπικών κυνηγετικών συλλόγων. Αντίστοιχα το ΔΣ της ΚΣΕ εκλέγεται από τα ΔΣ των ομοσπονδιών. Σε όλες τις αρχαιρεσίες υπάρχει δικαστικός λειτουργός, σύμφωνα με το νόμο, αφού οι οργανώσεις μας είναι ελεγχόμενες από την πολιτεία.
Τα μέλη των ΔΣ των συλλόγων, των ομοσπονδιών και της ΚΣΕ δεν αμοίβονται. Είναι και αυτοί εργαζόμενοι, οικογενειάρχες με υποχρεώσεις και ελάχιστο ή καθόλου ελεύθερο χρόνο όπως όλοι μας. Παρόλα αυτά βρίσκουν χρόνο και για τα κοινά, κάτι που δεν κάνουμε οι περισσότεροι προφασιζόμενοι έλλειψη χρόνου. Προφανώς κανείς δεν έχει χρόνο για πέταμα, αν θέλουμε να βοηθήσουμε πρέπει από κάπου να κλέψουμε χρόνο και να τον αφιερώσουμε στους Συλλόγους μας και στο Κυνήγι γενικότερα.
Εγώ π.χ αυτή τη στιγμή κλέβω χρόνο από τον εργοδότη μου... Αλλες φορές κλέβω χρόνο από τα παιδιά μου, από την οικογένειά μου, από το κυνήγι και πάμπολες φορές από τον ύπνο μου. Παρόλα αυτά, δυστυχώς, ούτε φέτος δεν έβαλα υποψηφιότητα για το ΔΣ του συλλόγου μου ώστε να βοηθήσω πιό ενεργά τα πράγματα.
Το φαινόμενο είναι γενικότερο. Π.χ στις συνελεύσεις των πολυκατοικιών οι περισσότεροι ένοικοι δεν πατάνε. Ακόμα και από όσους συμμετέχουν οι περισσότεροι αρνούνται με διάφορες δικαιολογίες να αναλάβουν το ρόλο του διαχειριστή. Στη συνέχεια βέβαια κατηγορούν με περισσή ευκολία τον εκάστοτε διαχειριστή για οτιδήποτε δεν πάει καλά στην πολυκατοικία!
Ας τιμούμε λοιπόν όσους εκλέγονται στα Διοικητικά Συμβούλια των οργανώσεών μας και ας μήν τους κατηγορούμε συλλήβδην για αδράνεια και αδιαφορία. Κάποιοι προσπαθούν και γι' αυτούς τουλάχιστον είναι άδικη αυτή η αντιμετώπιση.
Στο χέρι μας είναι, την επόμενη διετία, να μην ψηφίσουμε όσους αδιαφόρησαν, τουλάχιστον όσοι ενδιαφερόμαστε, όσοι γνωρίζουμε έστω κάποια από τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας και όσοι πάμε στο σύλλογο έστω για να ψηφίσουμε... Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να γκρινιάζουν για όλους και για όλα, είναι το πιό εύκολο πράγμα.
Συγγνώμη αν ξέφυγα του θέματος.