Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 2 Δημοσιεύσεις ]
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΝΕΑΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ,ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2009-10
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 25, 2009 8:16 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 27, 2008 10:53 am
Δημοσιεύσεις: 22
ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ,ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ 2009-10, ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ,ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ.
Η ΟΥΣΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΕΛΠΙΖΩ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ,ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ , ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΥΝΗΓΟ.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ.


ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟ ΠΑΝΔΟΙΚΟ (Πανελληνιο Δικτυο Οικολογικων Οργανωσεων) ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.
ΔΗΛΩΣΑΝ ΚΟΛΗΜΜΑ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΙΣ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 .

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΟΡΓΙΖΕΣΑΙ ;;;Παράθεση:
Θέση του ΠΑΝΔΟΙΚΟ για τη Ρυθμιστική Θήρας για την περίοδο 2009-2010:
Θεωρούμε την 31η Ιανουαρίου ως την καταληκτέα ημερομηνία θήρευσης της ορνιθοπανίδας στη χώρα μας. Η θέση μας αυτή στηρίζεται στους παρακάτω λόγους:
1) Παρά την ύπαρξη Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας γνωρίζουμε όλοι πως η λαθροθηρία στη χώρα μας είναι εκτεταμένη και πως εντέλει παρά τη θηροφύλαξη που ασκεί η πρώτη, οι λαθροθήρες συνεχίζουν τη δράση τους (έστω και αν μειώνεται με μικρά βήματα) υπερβαίνοντας σε αριθμό ακόμη και τους νόμιμα αδειοδοτημένους κυνηγούς, εκμεταλλευόμενοι την ελλειπή φύλαξη και την απουσία αποφασιστικής πολιτικής που θα εξάλειφε το φαινόμενο. Το μόνο που κάπως σέβονται οι λαθροθήρες είναι τα όρια της Ρυθμιστικής καθώς έξω από αυτά εντοπίζονται αμέσως ως τέτοιοι. Ούτε καν τα όρια θήρευσης.
2) Λαθροθηρία όμως, έστω και από σύγχυση, διεξάγεται και από τους νόμιμους κυνηγούς. Ακόμα και η έκθεση του ΕΘΙΑΓΕ που διεξήχθη κατ’ εντολή του Υπουργείου σας την εντοπίζει. Έκθεση που συνηγορεί στην καταληκτική ημερομηνία που υιοθετούμε.
3) Πέρα από τις τεχνοκρατικές θέσεις για τις ημερομηνίες θήρευσης (τις μειώσεις των πληθυσμών της άγριας πανίδας ή όχι) εθελοτυφλούμε όταν δεν αναγνωρίζουμε πως το κυνήγι (άσχετα αν ήταν νόμιμο ή όχι ) εξάλειψε (μαζί με την καταστροφή βιοτόπων) τους φυσικούς θηρευτές που έπαιζαν έναν εξισορροπητικό ρόλο. Η θήρευση από τον άνθρωπο γίνεται με όπλα που δεν αναγνωρίζουν και δε σκοτώνουν το πιο αδύναμο ή άρρωστο ζώο αλλά το οποιοδήποτε τέτοιο, παρεμβαίνοντας ανάρμοστα στην εξέλιξη των ειδών. Δεν άπτεται συνεπώς λογικής η θέση που θέτει τον κυνηγό ως διαχειριστικό παράγοντα των πληθυσμών των ειδών. Κατά συνέπεια η οποιαδήποτε μείωση της θηρευτικής περιόδου μπορεί να συμβάλει στην αναγέννηση της υπαίθρου και όχι στην ανισορροπία της.
4) Εστιάζουμε με έμφαση επίσης στο ζήτημα της σύγχυσης στον κυνηγό για ορισμένα είδη που συμβιώνουν σε ίδιους βιότοπους και που μερικά βρίσκονται σε κίνδυνο εξάλειψης (όπως η νανόχηνα) που η κλιμάκωση της καταληκτικής ημερομηνίας θήρευσης επιφέρει.
Τέλος και δοθείσης της ευκαιρίας θέλουμε ως ΠΑΝΔΟΙΚΟ να υπενθυμίσουμε στο Υπουργείο κάποια σχετικά ζητήματα τα οποία παρόλο που δεν αφορούν άμεσα τη ρυθμιστική ενέχουν έμμεση σχέση αλλά λειτουργούν καταστροφικά προς το περιβάλλον και συγκεκριμένα προς την άγρια ζωή.
α) η μολυβδίαση των πτηνών (και όχι μόνο) από τα σκάγια των κυνηγών. (Σχετική απόφαση της Ευρωπ. Ένωσης για την αντικατάσταση του μολύβδου από τα σκάγια έχει καταληκτική ημερομηνία μέσα στο 2010 όπως γνωρίζετε)
β) η γενετική ρύπανση που επιφέρεται από τον ελεγχόμενο πολλαπλασιασμό «θηραμάτων» από κυνηγούς και η απελευθέρωσή τους στο περιβάλλον με σκοπό την αύξηση του πληθυσμού τους. Το μέτρο αυτό καταλήγει να δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην άγρια πανίδα και ορνιθοπανίδα καθώς έρχεται αντιμέτωπη με ασθένειες που δεν υπάρχουν στο φυσικό τους χώρο αλλά που χτυπούν σε συνθήκες πυκνού πληθυσμού σε ελάχιστο χώρο. Επίσης δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα (βλέπε αγριόχοιρος στην Πελοπόννησο) όταν απελευθερώνονται μακριά από το φυσικό τους βιότοπο, προκειμένου να δημιουργηθούν νέοι χώροι θήρευσης.
γ) η πλημμελής εκπαίδευση και διαδικασία αδειοδότησης του κυνηγού στη χώρα μας που μας επιτρέπει να αμφισβητούμε το σεβασμό των σχετικών αποφάσεων (έστω και από άγνοια) που αφορούν τη θήρα ακόμη και από τους νόμιμους κυνηγούς.
δ) η «ανάθεση» ουσιαστικά της θηροφύλαξης από το Υπουργείο στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Χωρίς να αμφισβητούμε τις προθέσεις της τελευταίας ή ακόμη και την αποτελεσματικότητά της (αφού αυτά δεν υπάρχουν αντικειμενικοί φορείς και κριτήρια που να τα ορίζουν) αμφισβητούμε την πρακτική και τη λογική του Υπουργείου. Η τήρηση του νόμου δε μπορεί να ιδιωτικοποιείται και να ασκείται από μη θεσμικούς φορείς. Αυτό είναι ένα έργο που μόνο η συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει να ασκεί.
ε) τέλος θέλουμε να εστιάσει το Υπουργείο στην πρακτική ορισμένων κυνηγών που κυρίως «στήνουν καρτέρι» σε θηράματα να δηλητηριάζουν το νερό γύρω από την «περιοχή τους» προκειμένου να σκοτώσουν τα σκυλιά άλλων κυνηγών, ώστε να μην ενοχλούν τα «θηράματα» στόχο τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πέρα από τα κυνηγόσκυλα που δηλητηριάζονται και πεθαίνουν φρικτά, να σκοτώνουν «τυφλά» και την άγρια πανίδα που ξεδιψά από αυτά τα σημεία.

Με εκτίμηση,
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 04, 2009 9:41 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιούλ 25, 2008 5:15 pm
Δημοσιεύσεις: 100
Τοποθεσία: Αττική
ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ στη μεριά των οι-κωλό-γων.
ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ.
ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ.
ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.
ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 2 Δημοσιεύσεις ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Terms of Service | Privacy Policy | Cookie Settings | Report the forum