Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 3   [ 39 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΣΚΟΠΕYΤIΚΑ OΠΛΑ (Διαφορές βλητικής ικανότητας)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μάιος 10, 2008 2:34 pm 
Άβαταρ μέλους

Γεια σας παιδιά,

Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας για κάτι. Υπάρχουν πιστευτέ διαφορες σε θέματα βλητικής ικανότητας σε ζωντανό θήραμα (φονικότητα) μεταξύ τον σκοπευτικών(sporting,skeet) και των καθαρόαιμων κυνηγετικών οπλων? Δηλαδή πιστευτέ ότι υπάρχουν κάποιοι λόγοι που τα σκοπευτικά όπλα μπορούν να μειονεκτούν στο σκότωμα των θηραμάτων? Ας θεωρήσουμε το παράγοντα φυσίγγια σταθερό-και τα δυο είδη οπλων συγκρίνονται με φυσίγγια που τους ταιριάζουν.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μάιος 10, 2008 4:41 pm 

Μιλας βεβαια για φτερωτα θηραματα , ενας καλος σκοπευτης που ειναι συνηθισμενος σ ενα Σουπερποζε δε θα συναντησει δυσκολιες κυνηγωντας μ αυτο το ιδιο οπλο , το χω δει και σε διαφορα θηραματα μαλιστα.Μειονεκτημα ειναι στο καρτερι - κυριως φασσα & παπια - που θελεις την τριτη ντουφεκια μιας καραμπινας που θα σου δωσει την επιτυχια στις οριακες αποστασεις.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μάιος 10, 2008 4:54 pm 
Άβαταρ μέλους

Aker Ευχαριστώ αλλα δεν εννοώ αυτό. Η ερώτηση μου είναι κατά ποσο ένα καθαρόαιμο κυνηγετικό souperpose έχει ανώτερες βλητικές ικανότητες σε ζωντανό θήραμα από ένα sporting η skeet superpose. Εάν δηλαδή πιστεύετε ότι η "κατασκευεη" τον σκοπευτικών οπλων τα καθιστά να έχουν χειρότερη φονικότητα από τα κυνηγετικά.(πχ τυχόν διαφορες στους αυλούς η στα μέταλλα τwν οπλων). Μπορεί να είναι εξειδικευμένη ερώτηση που χρειάζεται πολύ μελέτη αλλα θα ήθελα την γνώμη σας.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: ΣΚΟΠΕΎΤΗΚΑ ΌΠΛΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 11, 2008 1:13 am 
Άβαταρ μέλους

browning425 έγραψε:
Γεια σας παιδιά,

Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας για κάτι. Υπάρχουν πιστευτέ διαφορες σε θέματα βλητικής ικανότητας σε ζωντανό θήραμα (φονικότητα) μεταξύ τον σκοπευτικών(sporting,skeet) και των καθαρόαιμων κυνηγετικών οπλων? Δηλαδή πιστευτέ ότι υπάρχουν κάποιοι λόγοι που τα σκοπευτικά όπλα μπορούν να μειονεκτούν στο σκότωμα των θηραμάτων? Ας θεωρήσουμε το παράγοντα φυσίγγια σταθερό-και τα δυο είδη οπλων συγκρίνονται με φυσίγγια που τους ταιριάζουν.

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές που να γίνονται αντιληπτές από τον απλό χρήστη, εκτός από κατασκευαστικές που ανάλογα εξυπηρετούν το ένα η τον άλλο σκοπό.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 11, 2008 10:07 am 

Για γενικοτερη ενημερωση:
Κώδικας:
http://www.greekshooting.gr/articles3.htm

οπου - στη βασικη σελιδα - ο αρθρογραφος αναφερει και τα παρακατω:

Παράθεση:
Τώρα αν κάποιος θέλει να ψάξει βαθύτερα τις λεπτομέρειες και έχει τη δυνατότητα να κατέχει δυο-τρία όπλα για πιο ειδική χρήση, έχω να του συστήσω το εξής:

Για το κυνήγι της μπεκάτσας και του ορτυκιού να βρει ένα σκοπευτικό όπλο για ολυμπιακό όμως skeet με αντίστροφο τσοκ (bell) και για τις δύο κάννες, ή ακόμη καλύτερα αν βρει ένα με tula τσοκ. Τώρα που αυτά τα όπλα με τα 24 γρ. γόμωση του ολυμπιακού skeet έχουν μπει στο περιθώρειο, μπορεί κάποιος να βρει μεταχειρισμένο σε εξαιρετική τιμή. Μην ξεχνάμε ότι αυτά τα όπλα ήταν πολύ μεγάλης αντοχής, αφού προορίζονταν για να ρίξουν χιλιάδες φυσίγγια και οι κάννες τους δουλεύουν εξαιρετικά με κυνηγετικά φυσίγγια 32 γραμ. και μάλλινη τάπα. Οι κατανομές που δίνουν στα 20 μέτρα θα ικανοποιήσουν και τον πιο δύσκολο μπεκατσοκυνηγό. ’λλωστε αυτά τα δύο τσοκ, όπως είπα και στην αρχή, μειώνουν το μήκος της τουφεκιάς και δίνουν εύρος καλύπτοντας όλη την περιφέρεια. Για πέρδικες, φασιανούς και οτιδήποτε άλλο μπορεί να κυνηγήσει φερμαριστό ο κυνηγός ένα πλαγιόκαννο ή σούπερ ποζέ με σύσφιγξη 0,20 χιλ η πρώτη και 0,30 ή 0,35 χιλ. η δεύτερη, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να πάρει κανείς. Οι κάννες βέβαια δεν χρειάζεται να είναι πάνω από 71 εκ. μήκος. ’λλωστε και γω, το δικό μου MERKEL, το παρήγγειλα με κάννες 71 εκ., 0,20 χιλ. η κάτω και 0,30 η πάνω. Πιστεύω ότι με αυτές τις κάννες μπορεί κάποιος με τη σωστή επιλογή στα φυσίγγια να κυνηγήσει τα πάντα. Σήμερα που η τεχνολογική εξέλιξη των φυσιγγίων είναι πολύ υψηλή, ένα «ανοικτό» όπλο δεν θα έχει πρόβλημα ακόμη και στις φάσσες, αρκεί να ξέρουμε να επιλέξουμε σωστά τι θα του βάλουμε.

Σαν επίλογο θα αναφέρω ότι μπορεί όλα τα αγωνιστικά όπλα του sporting να κυκλοφορούν με τσοκάκια σήμερα, όμως αν παρατηρήσουμε τα τσοκάκια που χρησιμοποιούνται περισσότερο από τους κορυφαίους σκοπευτές του είδους είναι ο βελτιωμένος κύλινδρος και σαν πιο στενό το demi (***). Ο διάσημος Nigel Teage τα εξαιρετικά τσοκάκια που κατασκευάζει για τους γνώστες του sporting βασίζονται σε συσφίγξεις από 0,20 χιλ. μέχρι 0,40 χιλ. και σπανιότερα συστήνει σφιχτότερα τσοκ. Το ίδιο κάνουν και οι ειδικοί της BRILEY και της SEMINOLE στην Αμερική.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 11, 2008 2:42 pm 
Άβαταρ μέλους

http://www.greekshooting.gr/articles3.htm

Ευχαιστούμε Ακερ πολύ κατατοπιστικό :lol:

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 14, 2008 3:49 pm 
Άβαταρ μέλους

Καλημέρα και από εμένα στην παρέα. Λοιπόν την έψαξα αρκετό καιρό την δουλειά σχετικά με την διαφορά του σκοπευτικού και του κυνηγετικού όπλου και πρόσφατα αγόρασα ένα όπλο αποκλειστικά για τραπ. Εγώ αυτό που κάνω στο σκοπευτήριο είναι το εξής: εξασκούμαι σε κυνηγετικές τουφεκιές με το κυνηγετικό μου ποζέ και την καραμπίνα. Κυνηγετικές τουφεκιές προσφέρουν μόνο το skeet και το sporting. Και αφού μου αρέσει το τραπ ασκούμαι και σε αυτό με εξειδικευμένο όπλο.
Προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχει καμμία απολύτως διαφορά στα βλητικά αποτελέσματα και στις κατανομές κτλ. Η μόνη διαφορά που παρατηρώ είναι η δυσχρηστία όλων των σκοπευτικών στο κυνήγι μιας και αυτά, λόγω του ότι είναι κατασκευασμένα να ρίξουν εκατοντάδες χιλιάδες φυσσίγγια, είναι κατά πολύ βαρύτερα(παχύτερη βάση,παχύτερη ρίγα,ογκοδέστερα ξύλινα μέρη κτλ.)! Είχα ακούσει από σκοπευτές ότι τα τραποτούφεκα είναι ασύγκριτα στην τσίχλα και γενικά στα καρτέρια!! Ε λοιπόν φίλοι μου δεν άντεξα για περισσότερο από 10 επωμίσεις!! Μπορεί να πέτυχα καλύτερα αποτελέσματα από το κυνηγετικό αλλά δεν ένιωθα καλά!!
Τώρα τα όπλα του sporting ίσως βολέψουν κάποιους μιας και δεν διαφέρουν πάρα πολύ από τα κυνηγετικά μοντέλα. Λέγοντας όμως όπλο ''sporting'' εννοούμε όπλο ''sporting'' και όχι κυνηγετικό. Άρα σίγουρα και αυτά έχουν διαφορές!!
Τέλος τα σκοπευτικά όπλα είναι φτιαγμένα να ρίχνουν 24(skeet,trap) και 28(sporting) γραμμάρια σκάγια! Ε δεν νομίζω να κυνηγάει κάποιος από εμάς με τόσα λίγα γραμ.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 14, 2008 4:10 pm 
Άβαταρ μέλους

ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ
ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑ ΦΘΗΝΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΟΡΟΠΙΑ- ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΙΓΑ-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ-ΤΟ ΠΙΟ ΧΟΝΔΡΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΟΝΤΑΚΙ ΤΟΥ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ
ΑΝ ΕΙΧΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΠΟΖΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΟΡΜΗ ΤΗΣ ΤΟΥΦΕΚΙΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΤΙΒΑΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΕΛΙΚΑ

ΑΣΕ ΠΟΥ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΝΝΕΣ ΚΟΛΗΣΕΙΣ ΚΤΛΠ

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 14, 2008 4:52 pm 
Άβαταρ μέλους

cambof έγραψε:
ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ
ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑ ΦΘΗΝΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΟΡΟΠΙΑ- ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΙΓΑ-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ-ΤΟ ΠΙΟ ΧΟΝΔΡΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΟΝΤΑΚΙ ΤΟΥ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ
ΑΝ ΕΙΧΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΠΟΖΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΟΡΜΗ ΤΗΣ ΤΟΥΦΕΚΙΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΤΙΒΑΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΕΛΙΚΑ

ΑΣΕ ΠΟΥ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΝΝΕΣ ΚΟΛΗΣΕΙΣ ΚΤΛΠ

Συμφωνώ 10000% φίλε μου!!
Άρα όποιος φίλος κυνηγός μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους όπλα στις κυνηγετικές εξορμήσεις θα είναι άξιος τροπαίου!! :lol:

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 14, 2008 10:23 pm 
Άβαταρ μέλους

παιδιά συμφωνώ με αυτά που λέτε. Υπάρχουν φυσικά και κάποιες άλλες μικροδιαφορές μεταξύ κυνηγετικών και σκοπευτικών, όπως οι διευρυμένη άυλοι που άμα το ψάξεις ίσος να παίζουν τον ρολο τους στη βλητική. δεν είμαι ειδικός και γιαυτο ρώτησα μπας και ξέρει κανεις κάτι παραπάνω. όσο αφορά τα πλεονεκτήματα πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του σκοπευτικού όπλου ειvai το ότι δεν σε περιορίζει στα φυσίγγια. Με ένα sporting, ρίχνεις από 24gr μέχρι και magnum χωρίς πρόβλημα. Με το κυνηγετικό των 3 κιλών άντε να πας μέχρι τα 34gr. Οποτε άμα πας για παπια, φάσσα η ακόμα θέλεις να ρήξεις και πολλά 32gr στις τσίχλες τότε χωρίς σκοπευτικό έχεις πρόβλημα.Ειδικά τα τελευταία χρονια όπου οι περισσότερες εταιρίες φτιάχνουν φυσίγγια με metro σύγκρισης τις καραμπίνες αεριων. Τα περισσότερα είναι 32gr και πάνω έτσι λιγοστεύουν πολύ οι επιλογές τον κλασσικών κυνηγετικών. Όχι ότι τα 28gr δεν κάνουν την δουλειά τους αλλα όσο και να πεις νιώθουμε αλλιώς άμα έχουμε περισσότερες επιλογές. Το βάρος είναι μειονέκτημα αλλα στο καρτέρι το συνηθίζεις

Στην Αγγλία που βρίσκομαι τώρα πολύ σπανια βλέπεις σκοπευτικό όπλο να χρησιμοποιείται σε κυνήγι αλλα και πολύ δύσκολα βρίσκεις κυνηγετικό φυσίγγιο πάνω από 34gr στην αγορά. Εδώ ρίχνουν με όπλα 3kg και κυνηγούν φάσσες και φασιανούς με 28 και 30gr.. Για περπατητο κυνήγι πχ ορτύκι, πέρδικα, μπεκάτσα ένα κλασσικό κυνηγετικό είναι ότι πρέπει.

Και κάτι τελευταίo και πολύ σοφό κατά την γνώμη μου που λένε : 'να μην στά8ης ποτε κοντά σε κάποιον που κυνηγάει και ρίχνει στο σκοπευτήριο με το ίδιο όπλο γιατί δεν πρόκειται να περάσει τίποτα και να φύγει ζωντανό'
Οποιος καταφέρει να βρει ένα όπλο με το οποιο να αθλείται και να κυνηγά είναι ότι καλύτερο

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 14, 2008 11:33 pm 
Άβαταρ μέλους

browning425 έγραψε:
Και κάτι τελευταίo και πολύ σοφό κατά την γνώμη μου που λένε : 'να μην στά8ης ποτε κοντά σε κάποιον που κυνηγάει και ρίχνει στο σκοπευτήριο με το ίδιο όπλο γιατί δεν πρόκειται να περάσει τίποτα και να φύγει ζωντανό'
Οποιος καταφέρει να βρει ένα όπλο με το οποιο να αθλείται και να κυνηγά είναι ότι καλύτερο

Φίλε μου είναι ότι καλύτερο!! Όποιος μάθει το κυνηγετικό του όπλο στο sporting και στο skeet γίνεται αξεπέραστος!! Εγώ όμως προσθέτω και την προυπόθεση να σου ''ταιριάζει'' το όπλο πάνω σου!! Σε όποιους δεν ταιριάζει ας το στήλουν για cast-off!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 15, 2008 12:15 am 
Άβαταρ μέλους

aker έγραψε:
Μιλας βεβαια για φτερωτα θηραματα , ενας καλος σκοπευτης που ειναι συνηθισμενος σ ενα Σουπερποζε δε θα συναντησει δυσκολιες κυνηγωντας μ αυτο το ιδιο οπλο , το χω δει και σε διαφορα θηραματα μαλιστα.Μειονεκτημα ειναι στο καρτερι - κυριως φασσα & παπια - που θελεις την τριτη ντουφεκια μιας καραμπινας που θα σου δωσει την επιτυχια στις οριακες αποστασεις.

Δεν νομιζω οτι ειναι και πολυ χρησιμη η τριτη τουφεκια στο να καταβαλεις το θηραμα εν φτερο οσο στα παπια για να μην χαθει το θηραμα.Εκτος και αν ειναι τοσα πολλα τα πουλια που προλαβεις. :wink:

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 15, 2008 12:53 am 

αλεξανδρος-ΤΟΜΜΥ έγραψε:
aker έγραψε:

Δεν νομιζω οτι ειναι και πολυ χρησιμη η τριτη τουφεκια στο να καταβαλεις το θηραμα εν φτερο οσο στα παπια για να μην χαθει το θηραμα.Εκτος και αν ειναι τοσα πολλα τα πουλια που προλαβεις. :wink:

Στα κοπαδια η τριτη χρειαζεται παντα.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μάιος 31, 2008 9:03 pm 
TROMERH H EROTHSHS AUTH TOU FILOU BROWNING(MPRABO SOU PALIKARI)
FONIKOTHTA... POS MPOROUME NA KSEXORISOUME PIO OPLO (LEIOKANNO ME SKAGIA)
EINAI FONIKOTERO (SE THIRAMA FTEROTO) APO ALLA OPLA?
PIA EINAI TA BLHTIKA GNORISMATA ENOS FONIKOU OPLOU?

MPOROUME NA PROSDIORISOUME TO XARAKTHRISMO, FONIKO OPLO KAI NA APODOSOUME TAUTOXRONA KAI TA IDIAITERA, XARAKTHRISTIKA BLHTIKA TOU GNORISMATA, ME .... MIA PROTASHS?
POLI ORAIO SITE!
PAO TORA NA DO TA ORAIA ELLHNIKA THIRAMATA(FOTOGRAFIES)

Κορυφή

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μάιος 31, 2008 11:03 pm 
Άβαταρ μέλους

Anonymous έγραψε:
TROMERH H EROTHSHS AUTH TOU FILOU BROWNING(MPRABO SOU PALIKARI)
FONIKOTHTA... POS MPOROUME NA KSEXORISOUME PIO OPLO (LEIOKANNO ME SKAGIA)
EINAI FONIKOTERO (SE THIRAMA FTEROTO) APO ALLA OPLA?
PIA EINAI TA BLHTIKA GNORISMATA ENOS FONIKOU OPLOU?

MPOROUME NA PROSDIORISOUME TO XARAKTHRISMO, FONIKO OPLO KAI NA APODOSOUME TAUTOXRONA KAI TA IDIAITERA, XARAKTHRISTIKA BLHTIKA TOU GNORISMATA, ME .... MIA PROTASHS?
POLI ORAIO SITE!
PAO TORA NA DO TA ORAIA ELLHNIKA THIRAMATA(FOTOGRAFIES)

Καλως ηρθες!
Απο Αμερικη? :wink: :wink:

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 3   [ 39 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: