Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 2   [ 26 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: GPS και η χρήση του .
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Σεπ 15, 2007 7:45 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 10:25 pm
Δημοσιεύσεις: 55
Για τον κυνηγό, τον εκδρομέα, τον ψαρά, τον περιπατητή κλπ το GPS είναι μία πολύτιμη συσκευή που τον βοηθά να βρεί τον δρόμο του η κάποιο συγκεκριμένο μέρος .

Εδώ λειτουργίες, πληροφορίες , οδηγίες κλπ


http://users.auth.gr/~kvek/GPS-appl.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Σεπ 15, 2007 8:26 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 09, 2007 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 662
Τοποθεσία: Αττικη
ενα πoλυ καλο για τα χρημοατα τou gps ειναι το G02 της Lowranc 100e.

_________________
Alex_Malikoutis


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Σεπ 15, 2007 9:33 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιουν 21, 2007 7:34 am
Δημοσιεύσεις: 57
Τοποθεσία: Athens
Παράθεση:
(GPS (Global Positioning System)


To GPS είναι ένα σύστημα πλοήγησης το οποίο δείχνει τις γεωγραφικές συντεταγμένες του σημείου που βρισκόμαστε κάθε φορά. Η λειτουργία του στηρίζεται σε ένα δίκτυο 24 δορυφόρων οι οποίοι εκπέμπουν διαρκώς σήματα προς την γη. Ειδικές συσκευές λαμβάνουν τα σήματα αυτά και έτσι μπορούν να προσδιορίσουν ακριβώς την θέση στην οποία βρισκόμαστε. Το σύστημα αυτό λειτούργησε από την Αμερικανική κυβέρνηση πρώτη φορά το 1978 για στρατιωτικούς σκοπούς. Το 1980 δόθηκε προς χρήση σε ολόκληρο τον κόσμο, με τον περιορισμό ότι η ακρίβεια του συστήματος θα εμπεριείχε ένα εσκεμμένο λάθος της τάξης των 50 με 100 μέτρων. Τον Μάιο όμως του 2000 οι Αμερικάνοι κατάργησαν το εσκεμμένο λάθος με αποτέλεσμα η ακρίβεια του συστήματος να αυξηθεί σημαντικά ώστε το περιθώριο λάθους να μειωθεί στα 5 με 10 μέτρα.

Βασικός σκοπός των συσκευών GPS που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ο εντοπισμός των γεωγραφικών συντεταγμένων του σημείου στο οποίο βρισκόμαστε. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η συσκευή να δέχεται σήματα από τουλάχιστον τρεις δορυφόρους. Αν δέχεται σήματα από περισσότερους από τρεις δορυφόρους μπορεί να εμφανίσει και το υψόμετρο στο οποίο βρισκόμαστε, αυτή όμως η μέτρηση δεν είναι ακριβής τις περισσότερες φορές. Από τη στιγμή που γνωρίζουμε τις συντεταγμένες της θέσης μας μπορούμε πολύ εύκολα να την εντοπίσουμε πάνω στον χάρτη. Βασική βέβαια προϋπόθεση είναι ο χάρτης να αναγράφει τις γεωγραφικές συντεταγμένες στο περιθώριο του ή μέσω των γραμμών του πλέγματος ή σταυρών που τυχόν θα διαθέτει. Στην περίπτωση αυτή λέμε ότι ο χάρτης είναι συμβατός με GPS όπως θα εξηγήσουμε και παρακάτω.

Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό των συσκευών GPS που τις καθιστούν πολύ χρήσιμες είναι ότι μπορούν να αποθηκεύσουν τις συντεταγμένες διάφορων θέσεων. (Οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν μνήμη για την αποθήκευση τουλάχιστον 500 σημείων). Έτσι μπορούμε να “πούμε” στο GPS ότι θέλουμε να κατευθυνθούμε στο τάδε σημείο που έχουμε αποθηκεύσει στην μνήμη του. Αν πάλι δεν έχουμε αποθηκευμένο στην μνήμη του GPS το σημείο στο οποίο θέλουμε να μεταβούμε μπορούμε να υπολογίσουμε τις συντεταγμένες του σημείου από κάποιο χάρτη και να τις πληκτρολογήσουμε στο GPS.

Γνωρίζοντας η συσκευή την θέση μας και το σημείο προορισμού μας μπορεί να υπολογίσει την απόσταση που μας χωρίζει από αυτό. Ακόμα μπορεί να υπολογίσει το αζίμουθειο της κατεύθυνσης που πρέπει να ακολουθήσουμε για να πάμε στη θέση που θέλουμε. Έτσι με την βοήθεια μιας πυξίδας εύκολα μπορούμε να βρούμε αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια κανένα μονοπάτι δεν ακολουθεί ευθεία γραμμή και το GPS δεν πρόκειται να μας προειδοποιήσει για τυχόν εμπόδια που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας. Οποιαδήποτε όμως στιγμή όποια παράκαμψη και να κάνουμε το GPS θα επαναϋπολογίζει το αζιμούθειο που αν το ακολουθούμε σίγουρα θα φτάσουμε στον προορισμό μας.Βέβαια τα περισσότερα GPS δείχνουν προς τα πού πρέπει να κατευθυνθούμε με την βοήθεια βελών στην οθόνη καθώς και την κατεύθυνση στην οποία κινούμαστε (heading). Ακόμα μας δείχνουν την ταχύτητα με την οποία κινούμαστε και έτσι μπορούν και να υπολογίσουν πόση περίπου ώρα θα κάνουμε για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Όμως για να είναι αξιόπιστες οι πληροφορίες αυτές, θα πρέπει να κινούμαστε με σχετικά γρήγορη ταχύτητα και χωρίς συνεχείς εναλλαγές της κατεύθυνσης μας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει όταν κινούμαστε με ένα αυτοκίνητο (ή στην ναυσιπλοΐα) αλλά στην ορειβασία οι ταχύτητες με τις οποίες περπατάμε είναι πολύ μικρές , ειδικά σε ανηφόρες. Έτσι δεν πρέπει να στηριζόμαστε σε αυτές τις πληροφορίες. Η πιο αξιόπιστη λύση είναι να κάνουμε χρήση της πυξίδας με το αζιμούθειο που μας δείχνει το GPS όπως αναφέραμε και παραπάνω. Μην ξεχνάμε ότι το GPS δεν είναι πυξίδα ούτε το μαγικό κουτί που θα μας οδηγήσει με τυφλά μάτια στον προορισμό μας.


Τα GPS που έχουν ενσωματωμένους χάρτες στη μνήμη τους δεν προσφέρουν καμία ουσιαστική βοήθεια στον ορειβάτη.

Όπως έχουμε αναφέρει δεν υπάρχει ποτέ μονοπάτι σε ευθεία γραμμή. Έτσι για την καλύτερη αξιοποίηση του GPS θα πρέπει όταν ακολουθούμε κάποιο μονοπάτι να εισάγουμε μερικά κομβικά σημεία της διαδρομής μας. Αυτό μπορεί να γίνει όταν ο χάρτης που έχουμε έχει αποτυπωμένο το μονοπάτι μας, οπότε βρίσκουμε τις συντεταγμένες μερικών σημείων από τον χάρτη και τις εισάγουμε με το “χέρι”. Αν πάλι κάνουμε κάποια διαδρομή για πρώτη φορά μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα κομβικά σημεία της διαδρομής και να τα χρησιμοποιήσουμε όταν την επαναλάβουμε. Όσο περισσότερα σημεία έχουμε τόσο καλύτερα περιγράφεται και το μονοπάτι. Ακόμα αυτή η μέθοδος μας βοηθάει κατά την επιστροφή μας ειδικά όταν πέφτει ομίχλη ή νυχτώνει οπότε δεν έχουμε καλή όραση για να προσανατολιστούμε. Στην περίπτωση αυτή παίρνουμε τα σημεία κατά την αντίστροφη σειρά που τα αποθηκεύσαμε.Τέλος πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τον χειμώνα να μην μείνουμε από μπαταρίες αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να μειώσουν κατά πολύ την ισχύ των μπαταριών. Γι’ αυτό πρέπει να το κρατάμε ζεστό μέσα από το μπουφάν και να το βγάζουμε για να το χρησιμοποιήσουμε μόνο στο κομβικά σημεία της διαδρομής. Ακόμα καλό είναι να έχουμε μαζί μας και ένα δεύτερο σετ αλκαλικών μπαταριών.


Χάρτης συμβατός με GPS.


Ένας χάρτης ονομάζεται συμβατός GPS όταν μπορούμε χρησιμοποιώντας τον, να προσδιορίσουμε τις γεωγραφικές συντεταγμένες οποιασδήποτε θέσης πάνω σ’ αυτόν. Για συμβαίνει αυτό θα πρέπει:


Να είναι αποτυπωμένος με κάποιο συγκεκριμένο γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς το οποίο θα πρέπει να αναγράφει για να ρυθμίσουμε κατάλληλα και το GPS. Επειδή στην Ελλάδα όλοι σχεδόν οι χάρτες που κυκλοφορούν στηρίζονται στο υπόβαθρο των χαρτών της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (ΓΥΣ) η οποία χρησιμοποιεί το Ενιαίο Ευρωπαϊκό Σύστημα Αναφοράς του 1950 (European Datum 1950 ή ED50) μπορούμε να θεωρούμε ότι ακολουθούν το European Datum 1950. Δυστυχώς όλα τα GPS είναι αρχικά ρυθμισμένα στο WGS84 σύστημα που χρησιμοποιείται στην Αμερική, γεγονός που δημιουργεί αποκλίσεις μεταξύ των ενδείξεων του GPS και του χάρτη. Γι’ αυτό πρέπει να ρυθμίσουμε την συσκευή στο συγκεκριμένο σύστημα του χάρτη.


Να είναι βαθμονομημένος σε κάποιο γνωστό σύστημα συντεταγμένων που θα αναγράφονται στο περιθώριο του χάρτη. Η βαθμονόμηση αυτή θα πρέπει να μεταφέρεται οπωσδήποτε και στο εσωτερικό του χάρτη με πλέγμα οριζόντιων και κάθετων γραμμών ή με σταυρούς ανά μία μοίρα. Έτσι με την βοήθεια κάποιου χάρακα ή κινητού κάναβου μεταφέρουμε εύκολα τις συντεταγμένες του σημείου πάνω στο χάρτη και ειδικότερα τις υποδιαιρέσεις του πρώτου λεπτού της μοίρας. Πολλοί χάρτες ενώ γράφουν στο εξώφυλλο τους ότι είναι συμβατοί GPS, γράφουν τις συντεταγμένες μόνο στο περιθώριο τους χωρίς να έχουν αποτυπωμένο το αντίστοιχο πλέγμα ή τους σταυρούς με την βοήθεια των οποίων θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε τις συντεταγμένες κάποιου σημείου. Ακόμα και αν κάποιος χάρτης έχει αποτυπωμένο κάποιο πλέγμα πρέπει να προσέξουμε αν οι γραμμές του πλέγματος αντιστοιχούν σε γεωγραφικές συντεταγμένες γιατί υπάρχει περίπτωση ο χάρτης να είναι απλά χωρισμένος σε τετράγωνα.Εικόνα


ΧΑΡΤΕΣ ΣΥΜΒΑΤΟΙ ΜΕ GPS


Πολλοί χάρτες, παρά το γεγονός ότι έχουν καταγραμμένες πολλές λεπτομέρειες και στο περιθώριο τους έχουν βαθμονομημένες τις συντεταγμένες σε μοίρες και λεπτά, δεν υπάρχει αντίστοιχο πλέγμα που να τις μεταφέρει στο εσωτερικό τους. Έτσι είναι πάρα πολύ δύσκολος αν όχι αδύνατος, ιδιαίτερα σε συνθήκες βουνού, ο προσδιορισμός των συντεταγμένων ενός σημείου. Το πλέγμα που εμφανίζουν δεν αντιστοιχεί σε συντεταγμένες, αλλά είναι απλά ο χάρτης χωρισμένος σε τετράγωνα. Σε χάρτες με κλίμακα 1:50.000 κάθε πλευρά του τετραγώνου αντιστοιχεί σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων αλλά οι πληροφορία αυτή δεν βοηθάει την χρήση του GPS.

Αντίθετα, στον διπλανό χάρτη, το πλέγμα του αντιστοιχεί στις συντεταγμένες που αναγράφονται στο περιθώριο του. Έτσι, με την βοήθεια ενός χάρακα ή κάποιου κινητού κάναβου μπορούμε να προσδιορίσουμε τα λεπτά ή τα χιλιοστά της μοίρας άρα και τις συντεταγμένες ενός σημείου.


Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι το GPS είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή προσανατολισμού, δεν είναι όμως πανάκεια. Κατ’ αρχήν χρειάζεται πολύ καλή γνώση του τρόπου λειτουργίας της και η χρήση της πρέπει πάντοτε να συνοδεύεται από πυξίδα και χάρτη συμβατό με GPS. Όμως λίγοι είναι οι χάρτες που έχουν αποτυπωμένα τα μονοπάτια με ακρίβεια και αν τα έχουν αυτά θα είναι τα βασικότερα και τα σηματοδοτημένα. Σίγουρα θα υπάρχουν δεκάδες άλλα στην περιοχή με πολύ μεγαλύτερο ορειβατικό ενδιαφέρον που θα θέλατε να περπατήσετε.

Έτσι ο προσανατολισμός σας πρέπει να στηρίζεται καταρχήν στα αισθητήρια σας και όχι στο GPS. Όταν περπατάτε πρέπει να προσέχετε τα κυριότερα σημεία της διαδρομής, να καταγράφετε το ανάγλυφο του εδάφους στο μυαλό σας, τυχόν χαρακτηριστικά σημεία όπως πηγές, διασταυρώσεις, στάνες κτλ και να απομνημονεύετε όσο το δυνατόν καλύτερα την διαδρομή που κάνετε. Όλα αυτά θα σας φανούν πολύ χρήσιμα κατά την επιστροφή σας ή στην περίπτωση που θα επαναλάβετε την διαδρομή.

Αν προτίθεστε να κάνετε για πρώτη φορά κάποια ορειβατική διαδρομή πρέπει πριν ξεκινήσετε να συγκεντρώσετε όσο τον δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτήν. Αναζητήστε κάποιο καλό χάρτη της περιοχής. Προσπαθήστε να έρθετε σε επαφή με κάποιον που έχει ξανακάνει την διαδρομή. Προσπαθήστε να μάθετε την διάρκεια της, αν θα βρείτε πηγές με νερό στον δρόμο, αν υπάρχουν χαρακτηριστικά σημεία για να επιβεβαιώνετε την σωστή σας πορεία, αν υπάρχουν σημεία που μπορούν να σας μπερδέψουν (π.χ. διασταυρώσεις) και να χάστε τον δρόμο, αν υπάρχουν σημεία όπου μπορείτε να προστατευθείτε σε περίπτωση κακοκαιρίας (π.χ. Ξωκλήσια, σπηλιές, στάνες), αν υπάρχουν σημεία που χρειάζονται αναρρίχηση κ.λ.π. Ρωτήστε κάποιον ντόπιο για την διαδρομή που θέλετε να κάνετε. Πάντοτε οι ντόπιοι είναι οι καλύτεροι γνώστες της περιοχής. Αν υπάρχει δυνατότητα συγκεντρώστε φωτογραφίες της περιοχής από περιοδικά (τα ορειβατικά περιοδικά στις περιπτώσεις αυτές είναι πολύτιμα). Όλα αυτά θα σας φανούν πολύ πιο χρήσιμα και πολύ πιο πρακτικά από το GPS.


_________________
B Demetsixas


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Σεπ 15, 2007 10:46 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Ιουν 17, 2007 11:26 pm
Δημοσιεύσεις: 30
Τοποθεσία: ATTIKH BOIΩΤΙΑ
Φίλε Β Δ πολύ καλό ραγματικά , ευχαριστούμε .


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 30, 2008 2:12 pm 

Εγγραφή: Τετ Οκτ 03, 2007 4:29 pm
Δημοσιεύσεις: 294
Τοποθεσία: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Σκεφτομαι να παρω η το garmin 605 η το lowrance H20 C ...εχει κανεις αποψη απο ιδια πειρα ?


Τελευταία επεξεργασία από aker και Κυρ Μαρ 30, 2008 9:40 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 30, 2008 5:52 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Σεπ 13, 2007 5:55 pm
Δημοσιεύσεις: 141
Τοποθεσία: Ελλάδα
aker έγραψε:
Σκεφτομαι να παρω η το garmin 605 η το lowranc H20 C ...εχει κανεις αποψη απο ιδια πειρα ?


Εικόνα Εικόνα

Και τα δύο είναι πολύ καλά και σύγχρονης τεχνολογίας , προσωπικά θα προτιμούσα το πρώτο μου κάθετε καλύτερα σαν κατασκευή 8)

_________________
Μ Κυρ/ολος .
Κυνηγώ και ζω


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 30, 2008 6:02 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2007 1:55 pm
Δημοσιεύσεις: 664
Τοποθεσία: Αθήνα
popeye έγραψε:
aker έγραψε:
Σκεφτομαι να παρω η το garmin 605 η το lowranc H20 C ...εχει κανεις αποψη απο ιδια πειρα ?


Εικόνα Εικόνα

Και τα δύο είναι πολύ καλά και σύγχρονης τεχνολογίας , προσωπικά θα προτιμούσα το πρώτο μου κάθετε καλύτερα σαν κατασκευή 8)


To garmin, και εγώ το θεωρώ καλύτερη κατασκευή στην συγκεκριμένη κατηγορία , είναι και πιό όμορφο ! :D


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 30, 2008 8:33 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Αύγ 10, 2007 12:19 am
Δημοσιεύσεις: 76
Τοποθεσία: ΑΧΑΙΑ
Εικόνα

ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΥΤΟ ΤΟ EXPLORIST 100 ,ΠΕΡΙΠΟΥ 130 ΕΥΡΩ,ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΡΤΗ,ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ

http://www.koutantos.com/files/productD ... =9001-0058

_________________
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΘΗΡΕΥΤΗΣ
raffaello criocomfort


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 30, 2008 9:38 pm 

Εγγραφή: Τετ Οκτ 03, 2007 4:29 pm
Δημοσιεύσεις: 294
Τοποθεσία: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
τα μοντελα που σκεφτομαι παιρνουν καρτα μνημης για χαρτες που οσο ναναι θα χρειαστουν σε καποια φαση...και κοστιζουν 220 και 130 αντιστοιχα με την πτωση του $ ...καλες τιμες ε?


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Απρ 06, 2008 6:04 pm 

Εγγραφή: Τετ Οκτ 03, 2007 4:29 pm
Δημοσιεύσεις: 294
Τοποθεσία: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
σημερα που εψαξα λιγο , ειδα οτι οι αμερικανοι - που τα δουλευουν χρονια τωρα - ριχνουν ΠΟΛΥ κραξιμο στο garmin για κακοτεχνιες , ασταθεια κλπ στην παρακατω σελιδα οπου οι αγοραστες κανουν σχολια για τα προιοντα , το δε μοντελο 605 που θα παιρνα ουτε αναφερεται -ειναι νεο μαλλον

Κώδικας:
http://www.rei.com/gps/TOC/Garmin+GPS?cm_re=toc*brand*garmin_gps&vcat=REI_SSHP_GPS_TOC


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Απρ 07, 2008 2:49 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Απρ 12, 2007 4:07 am
Δημοσιεύσεις: 252
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Μια καλη λυση ειναι τα pda. Οι συσκευες αυτες εχουν λειτουργικο windows mobile. Αυτο σημαινει οτι εχεις την δυνατοτητα να εγκαταστησεις οποιο προγραμμα πλοηγησης θελεις και να χρησιμοποιησεις το καταλληλο για καθε περιπτωση. Ετσι εισαι καλυμενος για διαδρομες εντος ή εκτος δρομου, με οχημα ή χωρις. Τα αρνητικο των pda ειναι οτι δεν αντεχουν και πολυ σε πτωσεις και οτι δεν ειναι αδιαβροχα. Η ελευθερια επιλογων ομως που σου δεινουν ειναι το κυριοτερο για μενα. Εγω εχω αυτο: https://www.pdaplaza.com/shop.php?id=736&subcatid=59
Στις εντος δρομου διαδρομες χρησιμοποιω το destinator 7 και στις εκτος το Navitel Navigator με χαρτη της Αναβασης. To Navitel κανει δρομολογηση και στους χωματοδρομους! Επιπλεον οι χαρτες τις Αναβασης ειναι απαιχτοι!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Απρ 07, 2008 5:01 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Μάιος 07, 2007 1:48 pm
Δημοσιεύσεις: 26
Τοποθεσία: Περιστέρι - Αθήνα
Καλησπέρα από μένα.

Εγώ εδώ και πολύ καιρό κάνω χρήση του Gps με το μοντέλο GPSMAP® 76CS
ένα από τα καλυτερα μοντέλα της Garmin και με το Software της Αναβασης to
TopoNavigator. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τα δυο, και ιδίως με την Ανάβαση.

Εικόνα

_________________
Παναγιώτης Κωτάκης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Απρ 07, 2008 5:27 pm 

Εγγραφή: Τετ Οκτ 03, 2007 4:29 pm
Δημοσιεύσεις: 294
Τοποθεσία: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
panagiotis έγραψε:
Καλησπέρα από μένα.

Εγώ εδώ και πολύ καιρό κάνω χρήση του Gps με το μοντέλο GPSMAP® 76CS
ένα από τα καλυτερα μοντέλα της Garmin και με το Software της Αναβασης to
TopoNavigator. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τα δυο, και ιδίως με την Ανάβαση.η Aναβαση θελει πληρωμενη official εγκατασταση ?


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Απρ 07, 2008 7:26 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 08, 2008 9:58 am
Δημοσιεύσεις: 46
Παιδιά όποιος ασχολείται και ξέρει μιας και υπάρχει η συζήτηση ας βάλει τις σελίδες στο Ιντερνετ των διαφόρων ηλεκτρονικών χαρτών με διαδρομές εκτός δρόμου , ενδιαφέρομαι πολύ αλλά εδώ είμαι άσχετος , ευχαριστώ. :D


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 08, 2008 9:46 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Μάιος 07, 2007 1:48 pm
Δημοσιεύσεις: 26
Τοποθεσία: Περιστέρι - Αθήνα

_________________
Παναγιώτης Κωτάκης


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 2   [ 26 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum