Λοιπόν δεν ξέρω αν είναι νέα πουλιά από εξωτερικό ή από περιοχές έξω από τις ζώνες, αλλά σήμερα είχε πουλιά στον κάμπο που δεν έχουν δει ακόμη κυνηγό.
Γύρω στις 7 το απόγευμα που πήγαινα σε ένα χωριό του κάμπου για μια υποχρέωση, είπα καλού κακού να ρίξω το δικανάκι στο αμάξι. Στο δρόμο μου κόβει το δρόμο ένα τρυγόνι. "Μπά" λέω, "πως και έτσι". Δεν μας έχουν συνηθίσει μετά τις τουφεκιές να βγαίνουν πάνω στους κεντρικούς δρόμους.
Πάω στη δουλειά μου τέλοσπάντων και σε ένα ηλιόσπορο βλέπω καμιά 10αρια πουλιά καθισμένα σε κάτι καλώδια, δίπλα στο χωριό στα 600-700 μέτρα. Νομίζω ότι είναι δεκαοκτούρες. "Ας πάω κοντύτερα". Ενώ πηγαίνω και απέχω 100-150 μέτρα έρχονται και κάθονται μαζί τους καμιά δεκαριά μελισσουργοί. Συγκρίνω λιγάκι το μέγεθος των μελισσουργών -ας όψεται η μυωπία μου..."ρε συ" λέω "πολύ μικρές δεκαοκτούρες αυτές". Φτάνω στα 60-70 μέτρα, σηκώνονται μερικοί μελισσουργοί, τσουπ σηκώνονται και κάποιες από τις υποτιθέμενες δεκαοκτούρες που τελικά ήταν τρυγονάκια. Τέλοσπάντων πλησιάζω εγώ, σηκώνονται, μένει ένα που με κοιτάει, το κοιτάω και γω. "Ρε συ" λέω "δεκαοκτούρα είναι, δεν σηκώνεται". Δίπλα μιλάμε να βρισκόμαστε. Τελικά τσούπ...τρυγονάκι και αυτό, ευτυχώς κάνω μια τουφεκιά το παίρνω.
Αν μπορούσα να την στήσω από το ξημέρωμα αύριο στο συγκεκριμένο ηλιόσπορο θα έκανα καλή δουλειά, αλλά...

Uploaded with
ImageShack.usΝα και μια φώτο με το τρυγονάκι και την αντίστοιχη καρφίτσα του Άρτεμις.
Ενημέρωση μηνύματος τώρα που το καθάρισα. Παλιό πουλί, δίχως λίπος... άρα πέρασμα. Να έχετε το νου σας οι πιο Νότιοι.