Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 3   [ 32 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 23, 2011 3:29 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιούλ 10, 2007 2:06 am
Δημοσιεύσεις: 214
Τοποθεσία: Μαρούσι Αττικής
Οπως θα δείτε στην παρακάτω επιστολή του Ωρίωνα, επιχειρείται εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ μια αναμόρφωση-κωδικοποίηση της Δασικής Νομοθεσίας, τμήμα της οποίας είναι και η νομοθεσία περί Θήρας.

Ω Ρ Ι Ω Ν - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2, 15127, Μελίσσια-Αθήνα
http://www.orion.net.gr orion@orion.net.gr
Αθήνα, 23/2/2011

Προς:
- Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ.Κ.Παπούλια
- Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ.Γ.Παπανδρέου
- Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Κοινοποίηση:
- Υπουργό ΠΕΚΑ, κ.Τ.Μπιρμπίλη
- Μέσα μαζικής ενημέρωσης
- Κυνηγετικές κλπ οργανώσεις
- Κυνηγ.περιοδικά και ιστοσελίδες
- Επαγγελματίες του κυνηγ.χώρου
- Μέλη και φίλοι του Ωρίωνα

Θέμα: Ύποπτες μεθοδεύσεις κατά της Θήρας από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ στην επικείμενη αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Σχετικά με την επικείμενη αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας που έχει εξαγγελθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επιθυμούμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1. Στις 4/11/2010 με απόφαση της Υπουργού ΠΕΚΑ κυρίας Μπιρμπίλη (Αρ.Πρωτ:473/205310) συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας (ΟΕ) για την αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας. Η συγκεκριμένη απόφαση όπως και τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν τα μέλη της Ομάδας Εργασίας από την κυρία Υπουργό δεν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα «Διαύγεια» της Κυβέρνησης, ούτε στα δελτία τύπου του Υπουργείου θέτοντας το θεσμό της «Διαύγειας» σε αμφισβήτηση. Με την ίδια απόφαση δίνεται προθεσμία έως τις 31/1/2011 για την ολοκλήρωση των εργασιών της ΟΕ και την υποβολή των τελικών προτάσεων για την αναθεώρηση και κωδικοποίηση της δασικής νομοθεσίας.

2. Στις 27/1/2011, τέσσερις μέρες πριν από την προσδιορισμένη από την κυρία Υπουργό ολοκλήρωση των εργασιών της ΟΕ, εκδίδεται ανακοίνωση (αρ.πρωτ:115845/110) από τον Ειδικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ.Αμοργιανιώτη στην οποία ζητείται η γνώμη των πολιτών δίνοντας προθεσμία εως 15/2/2011 για κατάθεση απόψεων μέσω e-mail (!). Αν και δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση σχετικά με τη διαδικασία, από πλευράς ΥΠΕΚΑ η συγκεκριμένη ενέργεια χαρακτηρίστηκε "ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση"...

3. Στις 7/2/2011, τρεις μήνες μετά τη «σιωπηρή» σύσταση της ΟΕ από την κυρία Μπιρμπίλη, το γραφείο Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου ΠΕΚΑ, εξέδωσε ανακοίνωση (Αρ.Πρωτ:129) με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» η οποία υπογράφεται από την πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας και Νομική Σύμβουλο του Κράτους. Η ανακοίνωση εστάλη σε επιλεγμένους φορείς τους οποίους ενημερώνει για πρώτη φορά για τη σύσταση της ΟΕ. Τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι παραπάνω φορείς δεν έγιναν γνωστά. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«...Για την εύρυθμη λειτουργία της επιτροπής ορίστηκαν τρεις θεματικές ενότητες για τη συγκέντρωση και επεξεργασία των απαραίτητων στοιχείων και προτάσεων ως εξής:
I.- ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (...)
II.- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΑΣΩΝ (...)
III.- ΘΗΡΑ - ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ (...)
...Η επιτροπή για τη διεκπεραίωση του έργου της θα συναντήσει φορείς και θα δεχτεί προτάσεις επί των ανωτέρω θεματικών ενοτήτων. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε για την υποβολή των απόψεων ή των προτάσεών σας επί των παραπάνω θεμάτων μέχρι 20-2-2011
».

4. Στις 10/2/2011 ανακοινώνεται από το Γραφείο του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου απόφαση διεύρυνσης της σχετικής Ομάδας Εργασίας. Η απόφαση, με αρ.πρωτ:115875/403, είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα «Διαύγεια» της Κυβέρνησης εγείροντας έντονα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της μή δημοσιοποίησης της αρχικής απόφασης της Υπουργού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γρ.Νομικού Συμβούλου με ημερομηνία 5/1/2011 και όχι 7/2/2011 που είναι η αναγραφόμενη ημερομηνία του εγγράφου, γεγονός το οποίο εκτιμούμε πως δεν μπορεί να αποδοθεί σε τυπογραφικό λάθος.

Από τα παραπάνω έγγραφα αποδεικνύεται πως οι Κυνηγετικές Οργανώσεις που αποτελούν Σωματεία αναγνωρισμένα από το ΥΠΕΚΑ και εποπτευόμενα από τη Δασική Υπηρεσία και εκπροσωπούν σημαντική μερίδα Ελλήνων πολιτών δεν προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην ομάδα εργασίας για τη νομοθετική αναμόρφωση που αφορά άμεσα το αντικείμενό τους, δηλαδή τη θήρα. Ούτε κρίθηκε σκόπιμο από πλευράς Υπουργείου να ενημερωθούν έγκαιρα για τις παραπάνω διαδικασίες που τις αφορούν άμεσα. Το γεγονός αυτό ακυρώνει εν τη γενέσει της κάθε απόπειρα επίτευξης κοινωνικής συναίνεσης η οποία θεωρείται από την Ε.Ε. ως βασική προϋπόθεση σε κάθε θεσμική πρωτοβουλία που αφορά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Αντίθετα με τους άμεσα ενδιαφερόμενους κυνηγούς, η κυρία Μπιρμπίλη προσκάλεσε να συμμετάσχει στην Ομάδα Εργασίας για την αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας εκπρόσωπο της WWF, της πολυεθνικής Μή Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) με την οποία συνεργάζεται συστηματικά από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Εκτός αυτού, επελέγησαν ως εισηγητές για τη θήρα υπάλληλοι του ΥΠΕΚΑ οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια βρίσκονται σε ανοιχτή διαμάχη με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, εκδηλώνοντας με κάθε ευκαιρία τα αντικυνηγετικά τους αισθήματα και προσπαθώντας με κάθε τρόπο να επιβάλλουν τις προσωπικές τους απόψεις χωρίς καμιά επιστημονική τεκμηρίωση.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έχουν στελεχωθεί με ειδικούς επιστήμονες (θηραματολόγους, ορνιθολόγους, δασολόγους) αρκετοί από τους οποίους έχουν πέραν της δεκαετούς εργασιακής εμπειρίας, αξιόλογο συγγραφικό έργο σε επίπεδο επιστημονικών δημοσιεύσεων πάνω στη διαχείριση των θηραμάτων και σημαντική βιωματική εμπειρία (στις περιπτώσεις που είναι και κυνηγοί). Παρόλα αυτά δεν κρίθηκε σκόπιμο να ζητηθεί έγκαιρα η συνδρομή τους, γεγονός που παρατηρείται σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη θήρα από ιδρύσεως ΥΠΕΚΑ. Οι Έλληνες κυνηγοί, με βάση τα παραπάνω, απαξιώνονται πλήρως σε αυτήν την άκρως σημαντική εξέλιξη που τους αφορά άμεσα, η οποία παρουσιάζει κενά και παραλείψεις τα οποία δε μπορούν πλέον να αποδοθούν σε άγνοια παρά μόνο σε πρόθεση.

Η «παράλειψη» ανάρτησης της Υπουργικής Απόφασης στην ιστοσελίδα «Διαύγεια» της Κυβέρνησης, ο αποκλεισμός των Κυνηγετικών Οργανώσεων από τη σχετική Ομάδα Εργασίας και η τοποθέτηση υπαλλήλων που είναι αποδεδειγμένα αρνητικά διακείμενοι προς τη θήρα ως εισηγητές για τη θήρα, αποκαλύπτει με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο πως οι Έλληνες κυνηγοί αποτελούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για την κυρία Υπουργό, σε αντίθεση με τα καθήκοντα που προκύπτουν από το αξίωμά της. Αποκαλύπτει επίσης το γεγονός πως η επικείμενη αναμόρφωση του νομικού πλαισίου για τη θήρα αποτελεί προαποφασισμένη και συνειδητή απόπειρα μή επιστημονικά τεκμηριωμένου αλλά εκτεταμένου περιορισμού της θήρας και θεσμικής απαξίωσης των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Είναι γνωστό βεβαίως ότι οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, εδώ και δεκάδες χρόνια, αποτελούν εν δυνάμει σύμμαχο της Πολιτείας στις προσπάθειες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας με έργα και κονδύλια καταγεγραμμένα και εγκεκριμένα από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία τα οποία δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με βάση τα παραπάνω αξιώνουμε από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ:

1. την άμεση ανάκληση της ομάδας εργασίας για την αναμόρφωση του νομικού πλαισίου για τη θήρα καθώς και των σχετικών διαδικασιών που είχαν προγραμματιστεί
2. την άμεση πρόσληψη επιστημόνων που ειδικεύονται στη διαχείριση της θήρας και των θηραματικών πληθυσμών πριν οποιαδήποτε μελλοντική πρωτοβουλία σχετικά με τη θήρα στο Υπουργείο ΠΕΚΑ. (Θεωρούμε πως δεν είναι θεμιτό να συνεχίσουν να νομοθετούν για τη θήρα οικολογικές οργανώσεις οι οποίες ουδέποτε στο παρελθόν συμφώνησαν με κάποια από τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, γεγονός που αποκαλύπτει την αρνητική προκατάληψη με την οποία προσεγγίζουν το θέμα.)
3. την άμεση πρόσκληση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και των επιστημονικών συνεργατών της σε συνεργασία για τη διαμόρφωση κάθε θεσμικής πρωτοβουλίας που πρόκειται να αναληφθεί στο μέλλον σχετικά με τη θήρα, όπως γίνεται σε όλες τις δασοπονικά προηγμένες χώρες της Ευρώπης.

Σε περίπτωση που τα παραπάνω δεν γίνουν δεκτά και η απροκάλυπτα μεροληπτική στάση της κυρίας Υπουργού σε σχέση με τη θήρα διατηρηθεί ως έχει, ζητάμε από τους Έλληνες Βουλευτές την καταψήφιση κάθε σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, ως ένδειξη ελάχιστης υπεράσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων κυνηγών που καταστρατηγούνται από τη στάση και τις μεθοδεύσεις του ΥΠΕΚΑ.

Για τον Ωρίωνα,
Με εκτίμηση,

O Πρόεδρος Δημήτρης Χριστοδουλάκης
Ο Γ.Γραμματέας Νίκος Παπαϊωάννου

--------------------------------------------------------------------------------
Σχετικοί σύνδεσμοι:
- Η αδημοσίευτη απόφαση της Υπουργού για τη συγκρότηση της ΟΕ:
http://www.orion.net.gr/act/2011/Systasi_OE_DasNom.gif
- Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων από πολίτες:
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?file ... NJtC6vM%3D (και εδώ)
- Η επιστολή του Γρ.Νομικού Συμβούλου στους φορείς:
http://www.orion.net.gr/act/2011/Epistoli_NS_DasNom.doc
- Η απόφαση διεύρυνσης της ΟΕ αναρτημένη στη Διαύγεια:
[url=http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/4ΑΛΓ0-Υ]http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/4ΑΛΓ0-Υ[/url] (και εδώ)
--------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c ... 11/adn.htm

_________________
Νίκος Παπαϊωάννου - www.hunter.gr
Είμαι μέλος του Ωρίωνα: www.orion.net.gr και συμμετέχω στα φόρουμ: e-artemis.gr, alectorisgraeca, kynigos.net.gr, go4hunt, hunterslife.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 23, 2011 6:37 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 05, 2007 5:31 pm
Δημοσιεύσεις: 679
Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία τι κάνει για το θέμα :?:

_________________
Σέργιος Δ - I love Irish setter


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 23, 2011 9:30 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 06, 2010 8:02 pm
Δημοσιεύσεις: 14
Με την υπ αριθμόν 473/205310/4-11-2010 απόφαση του Υ.Π.Ε.Κ.Α συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας για την αναμόρφωση της δασικής Νομοθεσίας. :wink:

http://www.geotee.gr/lnkFiles/20110215_ ... o8esia.pdf

_________________
Anesths


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 24, 2011 12:07 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιούλ 10, 2007 2:06 am
Δημοσιεύσεις: 214
Τοποθεσία: Μαρούσι Αττικής
Σέργιε, μόλις έμαθα ότι η ΚΣΕ έχει ετοιμάσει πολυσέλιδο υπόμνημα για την "αναμόρφωση της δασικής νομοθεσίας" αλλά δεν ξέρω πως το χειρίστηκε γενικότερα.

Ανέστη, το έγγραφο που παραθέτεις είναι η επιστολή του γρ.Νομικού Συμβούλου (υπογράφεται από την πρόεδρο της ομάδας εργασίας) προς επιλεγμένους φορείς για συμμετοχή, έστω και την τελευταία στιγμή στην "διαβούλευση", αν μπορεί κανείς να το πει αυτό διαβούλευση...
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο ως ένας εκ των αποδεκτών έκρινε σκόπιμο να το αναρτήσει στη σελίδα του.

_________________
Νίκος Παπαϊωάννου - www.hunter.gr
Είμαι μέλος του Ωρίωνα: www.orion.net.gr και συμμετέχω στα φόρουμ: e-artemis.gr, alectorisgraeca, kynigos.net.gr, go4hunt, hunterslife.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Φεβ 28, 2011 10:19 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2009 10:56 am
Δημοσιεύσεις: 176
Τα ωραία τελείωσαν , τώρα αρχίζουν τα δύσκολα :!:

_________________
Είμαι κυνηγός όπως ο πατέρας μου όπως ο παππούς μου !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 02, 2011 3:40 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 291
Δεν πρόλαβε να τελειώσει η χρονιά και άρχισαν τα όργανα !

Ένθετο ΕΤύπου Εditorial
Στα δημοσιογραφικά γραφεία καταφθάνουν πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις του ΥΠΕΚΑ απέναντι στο παραδοσιακό κυνήγι .
Απ ότι καταμαρτυρούν οι … ψίθυροι , προετοιμάζονται αλλαγές στην κείμενη κυνηγετική νομοθεσία , γεγονός που θα πρέπει να μας βρεί ενωμένους και συσπειρωμένους για ενδεχόμενες αντιδράσεις !

Ένθετο Έθνους Κυνήγι .(κυνηγετικά σημειώματα)
Έρχεται θύελλα.
Την κατάργηση των κυνηγητικών οργανώσεων και την ακύρωση του ρόλου τους επιδιώκουν τα σαΐνια των διαδρόμων του ΥΠΕΚΑ , μέσα από τον νέο κώδικα που ετοιμάζει το επιτελείο της κας Μπιρπίλη !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 02, 2011 4:59 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιαν 11, 2010 3:18 pm
Δημοσιεύσεις: 618
Τοποθεσία: ΕΒΡΟΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ έγραψε:
Δεν πρόλαβε να τελειώσει η χρονιά και άρχισαν τα όργανα !

Ένθετο ΕΤύπου Εditorial
Στα δημοσιογραφικά γραφεία καταφθάνουν πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις του ΥΠΕΚΑ απέναντι στο παραδοσιακό κυνήγι .
Απ ότι καταμαρτυρούν οι … ψίθυροι , προετοιμάζονται αλλαγές στην κείμενη κυνηγετική νομοθεσία , γεγονός που θα πρέπει να μας βρεί ενωμένους και συσπειρωμένους για ενδεχόμενες αντιδράσεις !

Ένθετο Έθνους Κυνήγι .(κυνηγετικά σημειώματα)
Έρχεται θύελλα.
Την κατάργηση των κυνηγητικών οργανώσεων και την ακύρωση του ρόλου τους επιδιώκουν τα σαΐνια των διαδρόμων του ΥΠΕΚΑ , μέσα από τον νέο κώδικα που ετοιμάζει το επιτελείο της κας Μπιρπίλη !


Αποκλείεται να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν θέλω να το πιστέψω. Έχουν πάρει όλοι χαμπάρι τι ρόλο βαράει η Μπιρμπίλο και θα την κράξουνε.

_________________
Απόστολος Τσιομπανούδης
ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 06, 2011 9:04 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιούλ 10, 2007 2:06 am
Δημοσιεύσεις: 214
Τοποθεσία: Μαρούσι Αττικής
Κάτι δεν έκανα καλά και στο προηγούμενο μήνυμά μου εμφανίζομαι σαν "επισκέπτης"...

Guest έγραψε:
Αν και δεν είναι πια επίκαιρο (22/2/2011) το αντιγράφω εδώ για την πληρότητα του θέματος:
Παράθεση:
Νομοσχέδιο για το κυνήγι μελετά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως ενημερώνει ο υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης, με έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση των ανεξάρτητων βουλευτών Φώτη Κουβέλη και Νίκου Τσούκαλη αλλά και σε ερωτήσεις των Ανδρέα Μακρυπίδη (ΠΑΣΟΚ) και Βαϊτση Αποστολάτου (ΛΑΟΣ) για την προστασία του εθνικού πάρκου υγροτόπων Αμβρακικού.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Μωραΐτης, «ο νέος νόμος για το κυνήγι θα ενσωματώνει τις διεθνείς συμβάσεις και τις κοινοτικές οδηγίες και θα αναπροσαρμόζει και θα κωδικοποιεί το ποινολόγιο των παραβάσεων εισάγοντας την επιβολή διοικητικών προστίμων, τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν στη μείωση της λαθροθηρίας».

Πηγή: http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_22/02/2011_379841

Υπάρχει μια μίνι συνέντευξη (27/2/2011) του Παπαδόδημα στην εφημερίδα Ελευθερία για το ίδιο θέμα. Αντιγράφω ένα απόσπασμα:
Παράθεση:
Το περιβάλλον και τα προβλήματα του δεν αντιμετωπίζονται από το Κολωνάκι. Χρειάζεται γνώση, εμπειρία και συνεργασία. Δυστυχώς, τη συνεργασία αυτή δε μας την προσφέρει το υπουργείο με απόφαση της κα Υπουργού. Ο υφυπουργός κ. Μωραϊτης στηρίζει αντικειμενικά το κυνήγι και ελπίζω ότι με τη δική του παρέμβαση θα ακουστεί και η φωνή των κυνηγών. Δυστυχώς η κα Μπιρμπίλη έχει μία αντιπάθεια συναισθηματικής μορφής για το κυνήγι και δεν λαμβάνει υπόψιν τους κυνηγούς με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα αποφάσεις άδικες για το κυνήγι, που προκαλούν παράλληλα και άλλα προβλήματα σε άλλες δραστηριότητες

Πηγή: http://epirusonline.gr/?option=com_content&id=6355

Παραθέτω και το παρακάτω απόσπασμα από την επιστολή της Προέδρου της Ομάδας Εργασίας για την αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας. Αφορά τη θεματική ενότητα ΙΙΙ (Θήρα, Νέες Δράσεις) όπως η ίδια όρισε (για όσους δεν άνοιξαν το σχετικό επισυναπτόμενο στην παραπάνω επιστολή του Ωρίωνα)
Παράθεση:
Εκσυγχρονισμός νομοθετικού πλαισίου περί θήρας, εκπαίδευση κυνηγών, εξετάσεις κυνηγών, άδειες θήρας, κυνηγετικές οργανώσεις, τέλη άδειας θήρας. Σύνδεση δασικής νομοθεσίας με την γενικότερη περιβαλλοντική νομοθεσία και ειδικότερα την νομοθεσία που αφορά τις προστατευόμενες περιοχές και τις περιοχές ειδικής διαχείρισης.

Πηγή: http://www.orion.net.gr/act/2011/Epistoli_NS_DasNom.pdf

_________________
Νίκος Παπαϊωάννου - www.hunter.gr
Είμαι μέλος του Ωρίωνα: www.orion.net.gr και συμμετέχω στα φόρουμ: e-artemis.gr, alectorisgraeca, kynigos.net.gr, go4hunt, hunterslife.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 10, 2011 11:01 am 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5503
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Από το ένθετο του Ε ΤΥΠΟΥ ΚΥΝΗΓΙ :!:


Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 10, 2011 11:14 am 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5503
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ από το ΚΥΝΗΓΙ του ΕΤΥΠΟΥ http://www.e-typos.com/entheta/9/hunting20110309pp.pdf

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 10, 2011 11:33 am 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5503
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Το πιάσατε τώρα πώς έχουν στήσει το παζλ topic-t1404.html

topic-t1697.html

topic-t756.html

z-e-27-t1458.html

22-10-10-t1792.html

topic-t1411.html

και σιγά σιγά το γεμίζουν κομματάκι κομματάκι ώστε να τους βγει η εικόνα όπως την θέλουν !
Δηλιακή πλήρης έλεγχος και περιορισμός του κυνηγιού σε διαφόρων μορφών ρεζερβών , είπαμε την αγελάδα που κάνει το γάλα δεν την σκοτώνουν !
Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε για όλα αυτά που παίζονται στην πλάτη μας
:!: :!: :!:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 11, 2011 10:42 am 

Εγγραφή: Παρ Μαρ 11, 2011 10:34 am
Δημοσιεύσεις: 2
αυτο με τις κλειστες αδειες το ειδατε μεταβίβαση λεει αν καποιος κυνηγος εγκαταλειψει το κυνηγι η τα εγκοσμια μονο τοτε δηλαδη κλειστο επαγγελμα και ολα υτα απο εκπροωπους ιδωτικων οργανωσεων
να προτεινουμε και εμιες τοτε διαφορα τρελλα σε τρελλο κοασμο δεν ζουμε
το προβλημα ειναι οτι οι κυνηγοι τωρα εχουν αλλα μεγαλυτερα προβληματα τα του καρβελιου ενο οι αλλοι απο αυτο ζουν οποτε με αυτο ασχολουντε συνεχεια τους εχει κατσει και η μπιλια στο υπουργειο οποτε
αλλα οι καιροι εχουν γυρισαματα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 13, 2011 12:12 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 17, 2010 10:57 am
Δημοσιεύσεις: 10
Η αταξία φέρνει «αγώνες» …

http://artozinos.blogspot.com/2011/03/blog-post_10.html

_________________
Δημήτρης Κ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 08, 2011 9:19 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιούλ 10, 2007 2:06 am
Δημοσιεύσεις: 214
Τοποθεσία: Μαρούσι Αττικής
Από 1/4/2011 έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή ο κυνηγός και βουλευτής Θανάσης Παφίλης. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν έχει απαντηθεί μέχρι τώρα...

http://www.kke.gr/koin_el_-_erothseis/erothsh_giati...

Την αντιγράφω παρακάτω:

Παράθεση:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί δε συμμετέχει στην αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη θήρα εκπρόσωπος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Το κυνήγι είναι μια κοινωνική δραστηριότητα, στοιχείο της σύνδεσης με τη φύση. Γύρω από το κυνήγι σήμερα έχει αναπτυχθεί μια ολόκληρη βιομηχανία κατασκευής και εμπορίας οπλών, πυρομαχικών, αυτοκινήτων, στολών, μηχανισμών, εξαρτημάτων ορεινού τουρισμού, συνεχώς αναπτυσσόμενη με τεράστια κέρδη.

Διαχρονικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντιμετωπίζουν το κυνήγι, από τη σκοπιά της εξυπηρέτη-σης των παραπάνω, της εξασφάλισης εκλογικής πελατείας, ως μια πηγή εσόδων από τις άδειες κυνηγίου αλλά και ως στοιχείο εξυπηρέτησης της γενικότερης πολιτικής που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, είναι καταστροφική για το Περιβάλλον όπως συνολικά η πολιτική της ΕΕ.

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι το κυνήγι πρέπει να συμβαδίζει με τον σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος, τη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας. Η κατάσταση όμως που βιώνουμε, είναι το περιβάλλον να παραδίδεται ανελέητα στις πολυεθνικές, να καταστρέ-φεται κι αυτό έχει επίδραση και στην μείωση των πληθυσμών της πανίδας. Μια πολιτική που εξυπηρετεί συνολικά το κεφάλαιο έρχεται σε αντίθεση με την διαχείριση της άγριας ζωής με κέντρο τον άνθρωπο και την προστασία της φύσης

Για το ΚΚΕ το κυνήγι, είναι ένα στοιχειό της πολιτικής γης, περιβάλλοντος και συνολικής διαχείρισης των οικοσυστημάτων. Επειδή δε, ασκείται στα Φυσικά χερσαία οικοσυστήματα τα οποία είναι κοινωνική ιδιοκτησία, η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στο κράτος και την κυβέρνηση.

Μια πολιτική που ανταποκρίνεται στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, πρέπει να συνεργάζεται συστηματικά με τις κοινωνικές συλλογικές οργανώσεις που ασχολούνται με το ζήτημα.

Όπως είναι γνωστό οι κυνηγετικες οργανώσεις της Ελλάδας που αριθμούν 230.000 μέλη είναι αναγνωρισμένες οργανώσεις που έχουν ρόλο στη διαχείριση και προστασία της θήρας. Όμως δεν εκπροσωπούνται στην ομάδα εργασίας για την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη θήρα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:

1. Γιατί στην ομάδα εργασίας για την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη θήρα δεν συμμετέχει εκπρόσωπος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας;

2. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να γίνει δυνατή η εκπροσώπηση και γενικά η εξασφάλιση συστηματικής συνεργασίας με τις Κυνηγητικές οργανώσεις της Ελλάδας;

Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης
Γιάννης Γκιόκας
Αγγελος Τζέκης

_________________
Νίκος Παπαϊωάννου - www.hunter.gr
Είμαι μέλος του Ωρίωνα: www.orion.net.gr και συμμετέχω στα φόρουμ: e-artemis.gr, alectorisgraeca, kynigos.net.gr, go4hunt, hunterslife.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 10, 2011 6:28 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιούλ 10, 2007 2:06 am
Δημοσιεύσεις: 214
Τοποθεσία: Μαρούσι Αττικής
Για την πληρότητα του θέματος, παραθέτω ακόμα μερικές σχετικές ερωτήσεις βουλευτών:

Το παρακάτω είναι από e-mail που εστάλει στον Ωρίωνα και σε πολλούς άλλους αποδέκτες από τον κ.Γιαννόπουλο:
Παράθεση:
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Λ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
KΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Γραφείο Λαμίας : Ρ.Φεραίου 1 Τ.Κ. 35100 - Τηλ. 22310-31200/52600 - Fax : 22310-66300 - email : agian@med.uoa.gr
Γραφείο Αθήνας : Μητροπόλεως 1 Τ.Κ. 10557 - 5ος Όροφος - Γραφείο 503 - Τηλ. 210 3709532 - Fax : 210 3709530

Προς Την Βουλή Των Ελλήνων
Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Δια Την κα. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα : Η θήρα στο στόχαστρο της Υπουργού

Καίτοι το νομοθετικό πλαίσιο περί θήρας έχει αρκετά εκσυγχρονιστεί δεν γίνεται κατανοητό μία περεταίρω αναθεώρησή της. Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες μια προσπάθεια εκ μέρους των υπευθύνων Υπουργών του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής απαξίωση της μεγάλης οικογένειας των κυνηγών και προώθηση περιορισμών της θηρευτικής δραστηριότητάς των. Αυτό δεν που είναι ανησυχητικό είναι η περιφρόνηση των κυνηγετικών οργανώσεων από τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τη θήρα στη πατρίδα μας. Απόδειξη αυτής της προσπάθειας αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΚΑ της αναθεώρησης της νομοθεσίας για τη θήρα με τη συγκρότηση ομάδας εργασίας χωρίς τη συμμετοχή ως συμβουλευτικό όργανο της ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ καίτοι σύμφωνα με το νόμο οι κυνηγετικές οργανώσεις είναι θεσμικοί συνομιλητές με το αρμόδιο Υπουργείο.

Ας αναλογισθούμε ότι η σκληρή οικονομική πραγματικότητα που ζούμε σήμερα και η αβεβαιότητα που τροφοδοτεί και οι φοβίες που παράγει στις κοινωνικές ομάδες η αποσπασματική αυτή πρωτοβουλία περί δήθεν εκσυγχρονισμού της θήρας. Ας λάβουμε δε σοβαρά υπόψη ότι περί τα 10.000 άτομα δραστηριοποιούνται στο χώρο της θήρας σε συναφείς θέσεις εργασίας πάνω δε από 1 δις ευρώ προσφέρεται στην εθνική οικονομία.

Πιστεύουμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θα δημιουργήσουνε μεγάλα προβλήματα και δεν γνωρίζει κανείς τι ,μπορούνε να προσφέρουν γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο.

Κατόπιν των ανωτέρω Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι η κα. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής :

1.Προτίθεται να καλέσει έστω και τώρα ως συνομιλητές την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας;

2.Ποίοι λόγοι οδήγησαν στη σκέψη της αναθεώρησης της νομοθεσίας για τη θήρα;

3.Πότε προβλέπεται να τελεσφορήσει η πρωτοβουλία αυτή η οποία από ότι φαίνεται προβλήματα θα δημιουργήσει και δεν θα δώσει λύσεις;

Αθήνα, 31/03/2011

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθανάσιος Γιαννόπουλος


http://www.abouras.gr/index.php?option=com...=69&lang=en
Παράθεση:
Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός Θανάσης Μπούρας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα την κυνηγετική δραστηριότητα.
Η ερώτηση πήρε αρ. πρωτ. 14167/31-03-11 και έχει ως εξής:

«Με αφορμή την επιστολή που μου έστειλε η Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος παρατηρείται από το ΥΠΕΚΑ τους τελευταίους μήνες μία προσπάθεια απαξίωσης της κοινωνίας των κυνηγών και προώθηση άστοχων περιορισμών της θηρευτικής δραστηριότητας και του έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία της Στερεάς Ελλάδας ως γνωστόν αριθμεί 44.000 κυνηγούς στην Αττική.

Με απόφαση της Υπουργού ΠΕΚΑ για αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη θήρα συγκροτείται ομάδα εργασίας χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

Η απόφαση αυτή είναι άδικη και απαράδεκτη διότι στερεί τη δυνατότητα από μία ομάδα πληθυσμού που αντιπροσωπεύει τα δάση, τους υγροβιότοπους, την άγρια φύση να εκφράσει τις απόψεις της και να διατυπώσει τις προτάσεις της για το φυσικό περιβάλλον που την αφορά άμεσα.

Το νομοθετικό πλαίσιο της θήρας βάσει του οποίου γίνεται το κυνήγι στη χώρα μας τηρεί επάξια τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, αφού έχει κριθεί και δικαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία εάν θιγεί η συγκεκριμένη ομάδα των κυνηγών με τυχόν τροποποιήσεις στο νομοθετικό πλαίσιο περί της θήρας, θα θέσει σε κίνδυνο 20.000 θέσεις εργασίας και 1 δις € απώλεια εσόδων της Εθνικής οικονομίας.

Πρέπει το Υπουργείο ΠΕΚΑ να λάβει σοβαρά υπόψη τα προβλήματα που θα προκαλέσουν τυχόν καταστρεπτικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο περί θήρας και να αναθεωρήσει κάθε είδους τέτοιες σκέψεις.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, ερωτάται η κ. Υπουργός:

Πρόκειται να αναθεωρήσει το νομοθετικό πλαίσιο περί θήρας και τι αλλαγές προβλέπεται να κάνει;»


http://www.kmarkopoulos.gr/index.php?optio...ou&Itemid=2
Παράθεση:
Ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος με θέμα: «Γιατί δεν υπήρξε συμμετοχή των κυνηγετικών οργανώσεων στη διαμόρφωση του προτεινόμενου σχεδίου νόμου περί θήρας;»

Το κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Η παντελής απουσία διαλόγου με τους θεσμικούς εκπροσώπους της κυνηγετικής δραστηριότητας, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της νομοθεσίας περί θήρας, είναι ακατανόητη αλλά και αξιοπερίεργη. Ακατανόητη διότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, βάσει του οποίου διεξάγεται η κυνηγετική δραστηριότητα στην Ελλάδα, είναι συμμορφωμένο με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με πλήθος αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που πρόσφατα έχουν κριθεί και δικαιωθεί τελεσιδίκως. Συνεπώς, το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο είναι σύγχρονο και συνεισφέρει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της πανίδας και χλωρίδας, των υγροβιότοπων, αλλά και της ενίσχυσης των αρχών της συλλογικότητας και της κοινωνικής συνοχής. Η δε απουσία πρόσκλησης και συμμετοχής σε οποιασδήποτε μορφής διαλόγου μεταξύ του αρμόδιου Υπουργείου και των θεσμικών φορέων εκπροσώπησης της θηρευτικής δραστηριότητας, αποτελεί σημείο που εγείρει πολλά αξιοπερίεργα ερωτηματικά ως προς τις πραγματικές σκοπιμότητες των όποιων αλλαγών επί ενός ισορροπημένου, με βάση και τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, θεσμικού πλαισίου.

Η κυνηγετική δραστηριότητα στην Ελλάδα σήμερα αφορά άμεσα 230.000 άτομα, συνεισφέρει πάνω από € 1 δις στην Εθνική Οικονομία, διατηρεί τουλάχιστον 10.000 θέσεις απασχόλησης, ενισχύει τις τουριστικές και περιηγητικές δραστηριότητες και κατά κανόνα στηρίζει τις μειονεκτικότερες περιοχές της ελληνικής περιφέρειας.

Οι κυνηγετικές οργανώσεις στην Ελλάδα, με αποκλειστικά δικούς τους πόρους, σήμερα συντηρούν πολλές δραστηριότητες που η πολιτεία αδυνατεί να καλύψει, με απτά τα θετικά αποτελέσματά τους στο φυσικό περιβάλλον. Έτσι, η Ομοσπονδία Θηροφυλακής, οι δραστηριότητες πυροπροστασίας των δασών, αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες των Κυνηγετικών Οργανώσεων, με τη συνεχή στήριξη της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και των περιφερειακών Κυνηγετικών Ομοσπονδιών, προσφέρουν ένα αναντικατάστατο έργο στην οικονομία, την κοινωνικής συνοχή, αλλά και στο περιβάλλον της ελληνικής υπαίθρου, ιδίως σήμερα που τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και της συναφούς αβεβαιότητας γίνονται ακόμα εντονότερα.

Συνεπώς και με δεδομένο ότι κανένα θεσμικό όργανο δεν κλήθηκε να συζητήσει για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που προφανώς επιτρέπει τη μη-κερδοσκοπική συνεισφορά οργανώσεων πολιτών, η όποιες αλλαγές δεν είναι κατανοητές.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

- Γιατί αγνοήθηκαν παντελώς οι θεσμικοί φορείς εκπροσώπησης της θηρευτικής δραστηριότητας στον κοινωνικό διάλογο που θα έπρεπε να συνοδεύει την όποια ουσιαστική αλλαγή;

- Υπάρχει κάποια ειλημμένη απόφαση για την κατάργηση των αναγνωρισμένων αντιπροσωπευτικών οργάνων της κυνηγετικής δραστηριότητας, που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία;

- Για ποιο λόγο γίνονται οι όποιες αλλαγές και με ποιους σκοπούς;


Το παρακάτω δημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Τύπο αλλά εγώ το βρήκα εδώ:
http://www.peppas.eu/content/view/389/84/lang,el/
Παράθεση:
Δύο βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., οι κ.κ. Σπυρίδων - Αδωνις Γεωργιάδης και Αθανάσιος Πλεύρης, θέτουν επερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Περιβάλλοντος που αποφασίζει για τους κυνηγούς χωρίς τους ίδιους. Η επιστολή έχει ως εξής:

Με βάση την επιστολή που έστειλε η Δ' Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, έχει παρατηρηθεί ότι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σας δεν δίδεται η ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυνηγοί κατά την επίσημη διάρκεια της θηρευτικής δραστηριότητας αλλά και στο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Πιο συγκεκριμένα, με απόφασή σας που αφορά την αναθεώρηση της νομοθεσίας, για τη θήρα, συγκροτείται ομάδα εργασίας χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείεται ένας νόμιμος εκπρόσωπος που θα είχε τη δυνατότητα τόσο να απαντήσει σε τυχόν απορίες που θα προέκυπταν όσο και να εκφράσει τις απόψεις των κυνηγών. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το νομοθετικό πλαίσιο της θήρας στη χώρα μας τηρεί στην πλειοψηφία του τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν κρούσματα τέτοια που θα δημιουργούσαν κάποιο πρόβλημα, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Τέλος, λόγω της οικονομικής κρίσης, εάν δημιουργηθούν προβλήματα στις νόμιμες κυνηγετικές ομάδες από το νομοθετικό πλαίσιο "περί της θήρας", τότε θα υπάρξει και πρόβλημα τόσο σε θέσεις εργασίας όσο και σε απώλεια εσόδων για τη χώρα μας.

Συνεπώς, ερωτάται η αρμόδια υπουργός:
1) Θα ληφθούν υπόψη τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από το νομοθετικό πλαίσιο "περί της θήρας";
2) Θα υπάρξουν αναθεωρήσεις στο νομοθετικό πλαίσιο "περί της θήρας";

_________________
Νίκος Παπαϊωάννου - www.hunter.gr
Είμαι μέλος του Ωρίωνα: www.orion.net.gr και συμμετέχω στα φόρουμ: e-artemis.gr, alectorisgraeca, kynigos.net.gr, go4hunt, hunterslife.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 3   [ 32 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum