Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 2   [ 21 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Αμβρακικός «Αντίδοτο» για τη λαθροθηρία το... κυνήγι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 20, 2011 6:09 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα

«Αντίδοτο» για τη λαθροθηρία το... κυνήγι


Αίρεται η απαγόρευση της θήρας στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού

Να επιτραπεί το κυνήγι σε μεγάλο μέρος του Εθνικού Πάρκου - ανατολικές και δυτικές χερσαίες περιοχές - όπου από το 1990 έως σήμερα απαγορεύεται, προτείνουν οι Διευθύνσεις Δασών Πρεβέζης και Αρτας. Οι πρωτοβουλίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπως επισημαίνει η υπεύθυνη θεμάτων πολιτικής περιβάλλοντος στην Ορνιθολογική Εταιρεία, κυρία Μαλαμώ Κορμπέτη, αγνοούν εισήγηση του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού η οποία προτείνει στις αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες την «έκδοση σχετικής Απόφασης παράτασης της απαγόρευσης του κυνηγιού στις ζώνες Α και Α1 του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού για ένα έτος».

«Η άσκηση της θήρας σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς υγροτόπους Ραμσάρ της Ελλάδας θα επιδεινώσει το καθεστώς προστασίας της περιοχής. Η φύλαξη του Εθνικού πάρκου είναι εφικτή. Ωστόσο, από το 1990 οπότε απαγορεύτηκε η θήρα στον Αμβρακικό, οι αρμόδιες για τη φύλαξη υπηρεσίες δεν έχουν επιδείξει επαρκή πολιτική βούληση για την πάταξη του εκτεταμένου φαινομένου της λαθροθηρίας», καταγγέλλει η κυρία Κορμπέτη.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου κυρία Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα δηλώνει στο «Βήμα» ότι «επιτρέψαμε το κυνήγι στην Α και Α1 ζώνη του υγρότοπου αλλά μόνο σε ορισμένες θέσεις». Οπως υποστηρίζει ελήφθησαν υπόψη και οι δύο πλευρές - των οικολόγων και των κυνηγών. «Συνεργαστήκαμε με τους δασάρχες και τις δασικές υπηρεσίες, εξασφαλίσαμε ομόφωνες αποφάσεις από τους δήμους της περιοχής και διασφαλίσαμε θηροφύλακες και πλωτά μέσα από την Ομοσπονδία των κυνηγών για την πάταξη της λαθροθηρίας», αναφέρει η κυρία Γεωργακοπούλου.

Μάλιστα, η Γενική Γραμματέας επισημαίνει ότι υπάρχει μελέτη η οποία στηρίζει την απόφασή της να επιτρέψει το κυνήγι «κάτω από σαφείς δεσμεύσεις και όρους». Αλλωστε, όπως λέει χαρακτηριστικά, στην περιοχή υπάρχει υπερπληθυσμός ειδών. «Οι κυνηγοί θα προστατεύσουν την περιοχή από τους λαθροθήρες. Πάντως, αν διαπιστώσουμε φαινόμενα λαθροθηρίας θα ανακληθεί άμεσα η απόφαση», σημειώνει η κυρία Γεωργακοπούλου.

Το επιχείρημα ότι «η άσκηση νόμιμης θήρας θα μειώσει το φαινόμενο της λαθροθηρίας», απορρίπτεται από την κυρία Κορμπέτη «ως ιδιαίτερα επικίνδυνο» για τα καθεστώτα προστασίας όλων των Προστατευόμενων Περιοχών της Ελλάδας όπου συναντάται λαθροθηρία. Σε επιστολή οκτώ περιβαλλοντικών οργανώσεων προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και την κυρία Γεωργακοπούλου επισημαίνεται ότι «δεδομένης της υποβάθμισης αυτής της ευαίσθητης και εξαιρετικά σημαντικής περιοχής είναι αδικαιολόγητη οποιαδήποτε χαλάρωση του θεσμικού πλαισίου προστασίας».

Ο Αμβρακικός, αν και έχει χαρακτηριστεί ως διεθνούς σημασίας από τη Σύμβαση Ραμσάρ, έχει περιληφθεί από το 1990 στον Κατάλογο του Μοντρέ (δηλαδή τη μαύρη λίστα της Σύμβασης) εξαιτίας των ανεξέλεγκτων δραστηριοτήτων και την απουσία σωστής διαχείρισης. Δεδομένου ότι έχει εκπνεύσει η ΚΥΑ του Εθνικού Πάρκου, η κυρία Κορμπέτη επισημαίνει ότι «η έγκριση δραστηριοτήτων οι οποίες υποβαθμίζουν το καθεστώς προστασίας μιας περιοχής θα πρέπει να αποφεύγονται εν όψει της έκδοσης σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για την προστασίας του Αμβρακικού. Αλλωστε, η θήρα στο Εθνικό Πάρκο ήδη επιτρέπεται στη Ζώνη Β, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα μιας τόσο σοβαρής παρέκκλισης από την ΚΥΑ».

Οι οργανώσεις Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Εταιρεία, Ορνιθολογική, Καλλιστώ, Δίκτυο Μεσόγειος SOS και WWF σε επιστολή τους καλούν τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα ώστε το καθεστώς προστασίας να παραμείνει σύννομο με τις διεθνείς υποχρεώσεις μας.

ΠΗΓΗ : http://vstatic.doldigital.net
http://www.gpeppas.gr/periodiko/19-9-11.html

Παράθεση:
Και λίγη προιστορία της υπόθεσης :D

Τέλος καλό στην Οδύσσεια των κυνηγών του Αμβρακικού Κόλπου !! http://www.gpeppas.gr/periodiko/18-9-11.html

Να μην επιτραπεί η θήρα στον Αμβρακικό ζητούν 10 περιβαλλοντικές οργανώσεις!
http://www.gpeppas.gr/periodiko/13-9-11.html

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου μετατρέπει το Εθνικό πάρκο Αμβρακικού σε Πάρκο Ιχθυοκαλλεργειών !!! http://www.gpeppas.gr/periodiko/8-9-11.html

Φορέας και κυνηγοί διαφωνούν για την άρση της απαγόρευσης στον Αμβρακικό ! http://www.gpeppas.gr/periodiko/7-4-11.html


ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ Το κυνήγι... «αντίδοτο» στη λαθροθηρία http://www.gpeppas.gr/periodiko/21a-2-11.html


ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ Δεν πάει άλλο…….. με τους λαθροθήρες http://www.gpeppas.gr/periodiko/24-1-2011.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Αντίδοτο» για τη λαθροθηρία το... κυνήγι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 20, 2011 6:11 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ


:wink:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Αντίδοτο» για τη λαθροθηρία το... κυνήγι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 20, 2011 8:05 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Σεπ 06, 2011 12:08 pm
Δημοσιεύσεις: 26
Μεγάλη νίκη και προπομ πός πολλών παρόμοιων καλών !
Η ορνιθολογική και όλες οι άλλες θα κάνουν ότι μπορούν να το ανατρέψουν και αυτό γιατί φοβούνττε μήπως εξαπλωθεί και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό ..... :!:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Αντίδοτο» για τη λαθροθηρία το... κυνήγι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 21, 2011 1:09 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
Πολύ μεγάλο θέμα και πολύ μεγάλη νίκη για το κυνήγι , ας ελπίζουμε ότι δεν θα ανατραπεί με τις γνωστές μεθοδεύσεις… και πιέσεις των διαφόρων Οικ. Οργανώσεων !
Συγχαρητήρια στους τοπικούς φορείς και σε όσους εργάστηκαν για να βγεί αυτό το καλό αποτέλεσμα :D


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Αντίδοτο» για τη λαθροθηρία το... κυνήγι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 21, 2011 6:48 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Ακυρώνεται η απόφαση για το κυνήγι στον Αμβρακικό http://www.gpeppas.gr/periodiko/21a-9-11.html


Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Αντίδοτο» για τη λαθροθηρία το... κυνήγι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 21, 2011 8:28 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Δεκ 18, 2008 8:06 pm
Δημοσιεύσεις: 491
Σταθεροι στις αποψεις τους...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Αντίδοτο» για τη λαθροθηρία το... κυνήγι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 21, 2011 11:01 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Απρ 29, 2011 12:23 am
Δημοσιεύσεις: 26
Τοποθεσία: Παλλήνη
Ζούμε στη χώρα του πιο παρανοϊκού παραλογισμού.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Αντίδοτο» για τη λαθροθηρία το... κυνήγι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 23, 2011 8:36 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιούλ 10, 2007 2:06 am
Δημοσιεύσεις: 242
Τοποθεσία: Μαρούσι Αττικής
ΩΡΙΩΝ - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2, 15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr orion@orion.net.gr
Αθήνα, 23/9/2011

Προς:
- Υπουργό ΠΕΚΑ κ.Γ.Παπακωνσταντίνου

Κοινοποίηση:
- Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλέξανδρο Καχριμάνη
- Γεν.Γραμ.Αποκεντρ.Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας, κα Δήμ.Γεωργακοπούλου-Μπάστα
- Ειδικό Γραμματέα Δασών ΥΠΕΚΑ, κ.Γεώργιο Αμοργιανιώτη
- Γεν.Διευθυντή Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών & Φυσ.Περ.ΥΠΕΚΑ, κ.Κων/νο Δημόπουλο
- Διευθύνσεις Δασών & Δασαρχεία Νομών Άρτας, Πρέβεζας και Αιτωλ/νίας
- Πολιτική Ηγεσία, Βουλευτές, Κόμματα
- Κυνηγετικές κλπ οργανώσεις
- Μέσα μαζικής ενημέρωσης
- Κυνηγ.περιοδικά και ιστοσελίδες
- Επαγγελματίες του κυνηγ.χώρου
- Μέλη και φίλοι του Ωρίωνα


Θέμα: Υπερβολικές και ατεκμηρίωτες απαγορεύσεις θήρας στον Αμβρακικό σε βάρος των τοπικών κοινωνιών

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας για να επιτραπεί η θήρα σε λίγες ζώνες των υγροτόπων του Αμβρακικού (2607/9-9-2011 και 2078/9-9-2011) και τη δημόσια επιστολή μερικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που αντιτίθενται στην απόφαση της αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι:

Η θήρα είναι μια αρχέγονη και πολυδιάστατη δραστηριότητα, η διαχείριση της οποίας αποτελεί αντικείμενο της θηραματολογικής επιστήμης, η οποία εξετάζει την κάθε περίπτωση για την επιλογή της ορθής απόφασης. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, με την επιρροή των διάφορων και άσχετων με το αντικείμενο της θήρας Περιβαλλοντικών ΜΚΟ (πχ. Εταιρεία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας) έχει υιοθετηθεί η "απαγόρευση" ως μια "εύκολη λύση" αντί της διαχείρισης και της ανάπτυξης της θήρας. Ο αδικαιολόγητος εξοβελισμός της θήρας από το σύνολο σχεδόν των υγροτόπων της χώρας μας, ερήμην πάντα των τοπικών κοινωνιών, έχει επιβληθεί κεντρικά με τη συνδρομή μερικών ΜΚΟ, οι οποίες καλλιεργούν δογματικές και αντιεπιστημονικές θέσεις για τη θήρα και τους κυνηγούς. Θέσεις που εδώ και δεκαετίες έχουν απορριφθεί στην Ευρώπη και στην Αμερική ως επιζήμιες για τη διατήρηση της φύσης (Peterle 1977, Shaw 1977, Hooper 1994, Ryan et al. 2009).

Αντίθετα, όλες οι επιστημονικές εταιρείες και οι σοβαρές περιβαλλοντικές οργανώσεις αναφέρουν τη σημασία της θήρας γενικότερα αλλά και ακόμη ειδικότερα στους υγροτόπους. Το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνωρίζει τη σημασία της θήρας στις αγροτικές περιοχές (κανονισμός 882/1987). Στο συνέδριο για τις περιοχές του δικτύου "Natura 2000" που πραγματοποιήθηκε στο Bath της Μ.Βρετανίας, οι ειδικοί επιστήμονες συμπέραναν ότι "...η δραστηριότητα της θήρας είναι συμβατή με την προστασία μιας περιοχής αρκεί να υπόκειται σε χρονικούς και χωρικούς περιορισμούς". Τέτοιοι περιορισμοί αφθονούν στη χώρα μας, σε βαθμό μάλιστα που πολύ εύστοχα ο γνωστός καθηγητής κ.Ντάφης, επισημαίνει ότι "...το κυνήγι δεν πρέπει υποχρεωτικά να απαγορεύεται σε ζώνες προστασίας..." και ότι "...τα μέτρα προστασίας για ένα είδος είναι αναγκαία μόνο όταν αυτό απειλείται".

Στα συμπεράσματα του 10ου Πανελληνίου Δασολογικού Συνεδρίου της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας, το 2002, αναφέρεται ότι: "Η θήρα έχει αναγνωριστεί ως μία από τις αξίες των υγροτόπων. Τα οφέλη που δημιουργεί είναι πολλαπλά τόσο για τους υγροτόπους (προστατευτικά, διαχειριστικά κλπ.) όσο και για τον άνθρωπο (κοινωνικά, οικονομικά κλπ.)".

Παρά τα επιστημονικά συμπεράσματα, στη χώρα μας, η πάγια πρόταση ορισμένων ΜΚΟ και των διορισμένων εκπροσώπων τους στους φορείς διαχείρισης των υγροτόπων, είναι η απαγόρευση της θήρας όλων των ειδών χωρίς καμιά επιστημονική τεκμηρίωση της θέσης αυτής. Στην Ελλάδα ωστόσο, η νομοθεσία που διέπει τη θήρα στους υγροτόπους είναι πολύ αυστηρότερη από άλλα κράτη. Εδώ θηρεύονται τα λιγότερα είδη υδροβίων πτηνών, απαγορεύεται η χρήση σφυρίχτρων και ομοιωμάτων, η ημερήσια διάρκεια θήρας είναι μικρότερη και οι χωρικές απαγορεύσεις είναι υπερβολικά περισσότερες. Συγκεκριμένα, μελέτη έδειξε ότι στο 80% των ελληνικών υγροτόπων υπάρχουν απαγορεύσεις θήρας που καλύπτουν σχεδόν όλη την έκταση του υγροτόπου. Συγκριτικά, στη Βρετανία, στους περισσότερους υγροτόπους επιτρέπεται η θήρα τουλάχιστον σε ένα μέρος της έκτασης τους. Στη Δανία, μια χώρα που διακρίνεται για την περιβαλλοντική της πολιτική, μετά τον επανασχεδιασμό του δικτύου καταφυγίων, η θήρα απαγορεύεται μόλις στο 18% του συνολικού εμβαδού των υγροτόπων (Madsen et al.1998, Σώκος κ.α.2002).

Σε αντίβαρο της ελλιπούς διαχείρισης των υγροτόπων, οι κυνηγοί μέσα από τις κυνηγετικές οργανώσεις τους, έχουν πραγματοποιήσει σοβαρά βήματα προς την ορθή χρήση. Συγκεκριμένα, υλοποιούν προγράμματα καταγραφής της κάρπωσης και παρακολούθησης των πληθυσμών των υδροβίων και πραγματοποιούν έργα για την προστασία των υγροτόπων. Επιπρόσθετα, έχουν συστήσει το Σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, το οποίο έχει να επιδείξει πλήθος μηνύσεων για παράνομες πράξεις σε υγροτόπους. Η χρηματοδότηση για τις δράσεις αυτές ξεπερνά τα 10.200.000€ ετησίως και οφείλεται αποκλειστικά στις συνδρομές των Ελλήνων κυνηγών χωρίς καμιά χρηματοδότηση από το κράτος. Σε πλήρη αντίθεση, οι γνωστές "αντικυνηγετικές" ΜΚΟ, αν και αυτοαποκαλούνται "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις", έχουν συνεχή και πολλαπλή εμπλοκή στη διαχείριση και λειτουργία του Κράτους, πέραν από τις αθρόες χρηματοδοτήσεις τους με εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών.

Πρέπει επιτέλους και στη χώρα μας να υιοθετήσουμε την προσέγγιση της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) για τη διατήρηση μέσω της ορθής χρήσης (conservation through wise use) η οποία υποστηρίζει πως: "η χρήση των ανανεώσιμων φυσικών πόρων, εάν είναι αειφορική, είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη διατήρησή τους επειδή τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη που αντλούνται από τη χρήση, προσφέρουν κίνητρα στους ανθρώπους για να διατηρήσουν τους πόρους".

Επίσης οι Κοινοτικές Οδηγίες 79/409 και 92/43, η Σύμβαση Ραμσάρ, η Αφρικανο-Ευρασιατική Συμφωνία για τα Υδρόβια Πτηνά και η Στρατηγική για τους Μεσογειακούς Υγροτόπους, αναφέρουν ότι η θήρα των υδροβίων θα πρέπει να διαχειριστεί σε αειφορική βάση και όχι να απαγορευτεί. Οι υπερβολικές απαγορεύσεις θήρας που υφίστανται αυτή τη στιγμή στους ελληνικούς υγροτόπους, με την αντικυνηγετική επιρροή μερικών ΜΚΟ και ΜΜΕ στις αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης, δεν προσφέρουν τίποτα στη διατήρηση της φύσης και στερούν τις τοπικές κοινωνίες από τα οφέλη της θήρας τα οποία ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για κάθε υγρότοπο. Για παράδειγμα την κυνηγετική περίοδο 1997/98 στη Σκωτία, 4.150 επισκέπτες κυνηγοί χήνας, παρέμειναν 14.500 ημέρες, ωφελώντας την τοπική οικονομία με δύο εκατομμύρια λίρες (National Goose Forum 2000). Στον υγρότοπο Camargue της Γαλλίας, η θήρα των υδροβίων δημιουργεί 74 μόνιμες θέσεις εργασίας (Skinner and Zalewski 1995).

Οι υγρότοποι είναι σημαντικοί όχι μόνο για την ορνιθοπανίδα αλλά και για άλλα είδη πανίδας και χλωρίδας. Αυτό όμως δεν αποτελεί λόγο για να απαγορεύονται ανθρώπινες δραστηριότητες συμβατές με το περιβάλλον (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, θήρα κλπ) που ασκούνται παραδοσιακά εδώ και αιώνες. Αντίθετα, σοβαρά προβλήματα για τους υγροτόπους είναι η ρύπανση, ο ευτροφισμός, οι εκχερσώσεις, η οικοπεδοποίηση και οι αποξηράνσεις που προκαλούν μόνιμες και πολλές φορές μη αναστρέψιμες μεταβολές.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και των αρμόδιων τοπικών δασικών υπηρεσιών για να επιτραπεί η θήρα σε λίγες ζώνες των υγροτόπων του Αμβρακικού για το έτος 2011-2012, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους διότι:

1. Δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση στην πανίδα καθώς η θήρα θα συνεχίσει να απαγορεύεται στο μεγαλύτερο μέρος των υγροτόπων και οι ζώνες που θα επιτραπεί η θήρα δεν ξεπερνούν το 10% του συνολικού εμβαδού των απαγορευμένων υγροτοπικών περιοχών του Αμβρακικού.
2. Σύμφωνα με τη μελέτη του βιολόγου - οικολόγου κ.Φώτη Περγαντή "Προσχέδιο Αειφορικής Διαχείρισης της Θήρας στην Παράκτια Ζώνη του Βορείου Αμβρακικού", η θήρα μπορεί να επιτραπεί στις εν λόγω ζώνες χωρίς να προκαλείται κάποια επίπτωση. Άρα υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για να επιτραπεί η θήρα στις ζώνες αυτές.
3. Η διεθνής πρακτική έχει αποδείξει ότι η παρουσία των παραδοσιακών χρηστών, όπως είναι οι κυνηγοί, θα περιορίσει παρανομίες όχι μόνο λαθροθηρίας αλλά και άλλων μορφών όπως εκχερσώσεις, αποξηράνσεις κλπ.
4. Θα δοθεί ισχυρότερο κίνητρο στις κυνηγετικές οργανώσεις για εντονότερη θηροφύλαξη της περιοχής, καθώς είναι γνωστό ότι η λαθροθηρία είναι ο χειρότερος εχθρός του κυνηγού. Το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, το οποίο ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους κυνηγούς, είναι ο μοναδικός πλέον φορέας που επιδεικνύει σοβαρό έργο στον τομέα της θηροφύλαξης.
5. Θα υπάρχει μερική ικανοποίηση των κυνηγών των τοπικών κοινωνιών οι οποίοι τα τελευταία έτη έχουν "εξοριστεί" εντελώς από τους υγροτόπους του Αμβρακικού και υπάρχει έντονο το αίσθημα της αδικίας.

Η θήρα αποτελεί ένα σημαντικό διαχειριστικό μέτρο στα χέρια των αρμόδιων Υπηρεσιών οι οποίες πρέπει να λάβουν υπόψη τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές απαιτήσεις, καθώς και τις περιφερειακές και τοπικές ιδιομορφίες, όπως προβλέπουν οι διεθνείς οδηγίες και συμφωνίες. Αυτό που αντιπροτείνουμε στις απαγορεύσεις είναι η υλοποίηση δράσεων μέσα από τη συνεργασία φορέων για την εκπαίδευση των κυνηγών, την πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων, την ενίσχυση της θηροφύλαξης, τη διαχείριση της βλάστησης των υγροτόπων κλπ. Δράσεις που θα μπορέσουν να διασφαλίσουν την εφαρμογή της αειφορικής θήρας και θα έχουν ουσιαστικά οφέλη για τους υγροτόπους, την πανίδα και τον άνθρωπο.

Θεωρούμε σοβαρό λάθος τη συνέχιση των υπερβολικών και ατεκμηρίωτων επιστημονικά χωρικών απαγορεύσεων τις οποίες επιδιώκουν μερικές ΜΚΟ, ιδίως τη στιγμή που οι αρμόδιες τοπικές Υπηρεσίες δηλώνουν αντίθετες. Οι απαγορεύσεις αυτές το μόνο που καταφέρνουν είναι να καλλιεργούν το αίσθημα της αδικίας στον τοπικό πληθυσμό στερώντας τις παραδοσιακές δραστηριότητές του, ευνοώντας μόνο τους παρανόμους οι οποίοι ανεξέλεγκτα πλέον θα λυμαίνονται τις "προστατευόμενες" περιοχές που θεσπίστηκαν από τα γραφεία των Αθηνών καταστρατηγώντας το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που πρόσφατα η ίδια η κυβέρνηση θέσπισε ως μια Δημοκρατική κατάκτηση.

Κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε να ακούσετε τη φωνή της ελληνικής περιφέρειας. Ελπίζουμε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η υποκατάσταση και των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων από τις γνωστές ΜΚΟ και επομένως οι αντικυνηγετικές προτάσεις δεν θα υπονομεύσουν το θεσμό της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που υποστηρίζεται επιστημονικά από την αρμόδια τοπική Δασική Υπηρεσία.

Βιβλιογραφία:
- Hooper J. 1994. What do animal activists want? (And how should wildlife managers respond?). Proceedings of the Vertebrate Pest Conference 16:320-326.
- Madsen J., Pihl S., Clausen P. 1998. Establishing a reserve network for waterfowl in Denmark: a biological evaluation of needs and consequences. Biological Conservation 85:241-255.
- Ryan C., Edwards J., Duda M. 2009. West Virginia Residents' Attitudes and Opinions Toward American Black Bear Hunting. Ursus 20(2):131-142.
- Shaw W. 1977. A survey of hunting opponents. Wildl. Soc. Bull. 5(1): 19-24.
- Peterle T.J 1977. Hunters, hunting, anti-hunting. Wildl. Soc. Bull. 5(4): 151-161.
- National Goose Forum 2000. Policy Report and Recommendations of the National Goose Forum. http://www.scotland.gov.uk/nationalgoos ... ngf-00.asp
- Skinner, J. and Zalewski, S. 1995. Functions and values of Mediterranean Wetlands. A MedWet Publication. Tour du Valat, Arles. France. 80pp.
- Σώκος Χ., Μπίρτσας Π., Παπαγεωργίου Ν. 2002. Θήρα και υγρότοποι: εφαρμογή διαχειριστικών μέτρων ή απαγορευτικών διατάξεων; 10ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο. Ελληνική Δασολογική Εταιρεία. Τρίπολη 26-29/5/2002. Σελ. 601-613.

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Η κοινή επιστολή των γνωστών ΜΚΟ προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ (9/9/2011)
http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=1371

Έλλειμμα διαφάνειας στη συνεργασία του ΥΠΕΚΑ με τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ (28/07/2011)
http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c ... emkogp.htm

Προστασία βιοποικιλότητας ή βιομηχανία παραγωγής περιβαλλοντικών μελετών; (15/02/2011)
http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c ... 11/bio.htm

Βιοποικιλότητα και Κυνήγι (23/05/2010)
http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c ... 100523.htm

Απόπειρα χειραγώγησης του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, Αρχιπέλαγος (29/5/2009)
http://www.archipelago.gr/LinkClick.asp ... &tabid=196

Για τον Ωρίωνα, Με εκτίμηση,
O Πρόεδρος Δημήτρης Χριστοδουλάκης
Ο Γ.Γραμματέας Νίκος Παπαϊωάννου

Πηγή: http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c ... akikos.htm

_________________
Νίκος Παπαϊωάννου - www.hunter.gr
Είμαι μέλος του Ωρίωνα: www.orion.net.gr και συμμετέχω στα φόρουμ: e-artemis.gr, alectorisgraeca, kynigos.net.gr, go4hunt, hunterslife.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Αντίδοτο» για τη λαθροθηρία το... κυνήγι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 23, 2011 11:40 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
Η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου για την θήρα στην Ζώνη Α’ του Αμβρακικού
Απολύτως νόμιμη απόφαση που υπέγραψε η Γ.Γ Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, Αναγνωρισμένο Σωματείο, Συνεργαζόμενο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μέλος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, που εδρεύει στα Ιωάννινα (Οπλ. Πουτέτση 19) αναφορικά με την άσκηση θήρας στην Ζώνη Α’ του Αμβρακικού, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη έκπληξη τις τελευταίες ημέρες τη συζήτηση που αναπτύσσεται γύρω από την άσκηση της θήρας στον Αμβρακικό, με αφορμή την απόφαση που υπέγραψε η Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας Δημ. Γεωργακοπούλου – Μπάστα, με την οποία ρυθμίζει το κυνήγι στη Ζώνη Α’ του υγροβιότοπου. Το Δ.Σ. της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου από καιρό είχε επισημάνει την αναγκαιότητα άρσης της απαγόρευσης άσκησης της θήρας, μετά και το πέρας της τριετούς καθολικής απαγόρευσης τον Μάρτιο του 2011.


(22/9/2011)

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η Ε’ ΚΟΗ με εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις προσέγγισε το θέμα της άσκησης θήρας στον υγροβιότοπο, χωρίς κραυγές απόγνωσης και μεγαλόστομες διακηρύξεις, καταθέτοντας τις προτάσεις της και αναλαμβάνοντας και την ευθύνη που της αναλογεί, ώστε να ενεργήσει ανάλογα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων υπάρχουν, ειδικά ως προς τα μεμονωμένα και καταδικαστέα από το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας, κρούσματα λαθροθηρίας.

Η απόφαση που υπέγραψε η κα Γεωργακοπούλου υπακούει στις σύγχρονες κατευθύνσεις της άσκησης θήρας, ικανοποιεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, που έχει εκφραστεί πολλάκις υπέρ της δραστηριότητας αυτής, με όρους, κανόνες και προϋποθέσεις και λαμβάνει υπόψιν τις αντίστοιχες θετικές εισηγήσεις όλων των Δήμων της περιοχής, των τοπικών κοινοτήτων και των αρμόδιων γραφείων των Διευθύνσεων Δασών Πρέβεζας και Άρτας.

Αντιλαμβανόμαστε την αιτία, αλλά και τον σκοπό για τον οποίο εκφράζονται από την πρώτη στιγμή, αντίθετες απόψεις και καταγγέλλεται η εν λόγω απόφαση από εκείνους που θεωρούν αποκλειστικό προνόμιο τη διαχείριση όλων των θεμάτων που σχετίζονται με το περιβάλλον και το οικοσύστημα του Αμβρακικού. Οι λόγοι για τους οποίους υπάρχει αυτή η γενικευμένη αντίδραση των περιβαλλοντικών οργανώσεων, μεταξύ αυτών και ορισμένων που δεν είχαν και δεν έχουν ασχοληθεί ουδέποτε με τον Αμβρακικό, είναι προφανείς.

Αδυνατούμε ωστόσο να κατανοήσουμε τη σκοπιμότητα των τοποθετήσεων υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΚΑ, που ζητούν την ανάκληση της απόφασης αυτής, θεωρώντας μάλιστα πως το θέμα είναι λήξαν.

Για όσους τυχόν δε γνωρίζουν ή εμφανίζονται να εκφράζουν άλλη άποψη, να σημειώσουμε, ότι η σχετική αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ως εκ τούτου η λήψη της απόφασης είναι απολύτως νόμιμη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και σύμφωνη με την υπάρχουσα κατάσταση και την δυνατότητα άσκησης της θήρας στον Αμβρακικό και όχι με την «εικονική πραγματικότητα» που επιχειρούν κάποιοι να δημιουργήσουν για μία ακόμη φορά.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, τελούμε εν αναμονή της δημοσίευσης της απόφασης αυτής στο ΦΕΚ και επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας, ότι θα είμαστε οι πρώτοι, που θα αναλάβουμε την ευθύνη για την πιστή εφαρμογή της».


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Αντίδοτο» για τη λαθροθηρία το... κυνήγι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 28, 2011 4:53 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 05, 2007 5:31 pm
Δημοσιεύσεις: 843
Τι είναι αυτά που διαβάζω και στα δύο ένθετα για τον Αμβρακικό !
Τι διαπλοκή , τι πιέσεις , τι αμφισβητήσεις νόμων , τι αμφισβητήσεις του Καλλικράτη και του αυτοδιοικούμενο των περιφερειών , τι γραμματείς και φαρισαίοι και πίσω από όλα το μακρύ χέρι των γνωστών ΜΚΟ , που έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να πιέζουν με ότι τρόπο μπορούν για να μην περάσει η απόφαση της άρσης της απαγόρευσης στην εφημερίδα της Κυβέρνησης , γιατί τότε θα έχει άμεση ισχύ .
Έφτασαν στο σημείο να δίνουν λέει και ανταλλάγματα , όπως μία γνωστή ΜΚΟ γράφει το Έθνος , μήνυσε το υπουργείο ότι θα κάνουν λίγο τα στραβά μάτια… για περιοχές Νατούρα που θα μπουν ανεμογεννήτριες και άλλες πράσινες αναπτύξεις !
Για να μην χάσουν την μαρμίτα των μελετών ………. :!:

_________________
Σέργιος Δ - I love Irish setter


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Αντίδοτο» για τη λαθροθηρία το... κυνήγι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 30, 2011 8:39 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιουν 28, 2011 8:15 pm
Δημοσιεύσεις: 55
Δηλαδή για να καταλάβω από αυτούς τους τύπους που κυβερνούν που σημαία έχουν την πράσινη ανάπτυξη όπως την εννοούν αυτοί πιστεύετε ποτέ ότι θα επιτρέψουν να επιτραπέι το κυνήγι στον Αμβρακικο η οπουδήποτε αλλού !
Αφού είναι κόντρα στα συμφεροντά τους το κυνήγι :roll:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Αντίδοτο» για τη λαθροθηρία το... κυνήγι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 11, 2011 10:07 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
2η Επιστολή δέκα περιβαλλοντικών οργανώσεων στο ΥΠΕΚΑ

Την άμεση απαγόρευση του κυνηγιού στις Ζώνες Α και 1 του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου δέκα περιβαλλοντικές οργανώσεις, επισημαίνοντας πως έχουν ήδη καταγραφεί προκλητικά κρούσματα λαθροθηρίας.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε το θέμα της άρσης της απαγόρευση της θήρας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού παραμένει σε εκκρεμότητα, με πολύ σοβαρές διαστάσεις. Με την παρούσα επείγουσα επιστολή στη βάση των εξελίξεων που έλαβαν χώρα κατά την χθεσινή συνάντηση μεταξύ υπηρεσιακών παραγόνων του Υπουργείου σας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου ‐ Δυτικής Μακεδονίας και εκπροσώπων του Φορέα Διαχείρισης σας ενημερώνουμε ότι καθίστανται πλέον σαφή τα εξής:

1. Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου ‐ Δυτικής Μακεδονίας, κα Γεωργακοπούλου ‐ Μπάστα, αγνοεί πλήρως τις συστάσεις του Εδικού Γραμματέα Δασών κ. Αμοργιανιώτη και δεν προτίθεται να ανακαλέσει την απόφαση της.
2. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου ‐ Δυτικής Μακεδονίας ξεκάθαρα αμφισβητεί την αρμοδιότητα του Υπουργείου σας για την ρύθμιση της θήρας των πτηνών.
3. Επίκειται η έκδοση της απόφασης της Γενικής Γραμματέως σε ΦΕΚ και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση δραστηριοποίηση των κυνηγών στο Εθνικό Πάρκο.
4. Ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν προκλητικά κρούσματα λαθροθηρίας.

Με γνώμονα τα παραπάνω σας καλούμε να λάβετε πρωτοβουλία για την άμεση έκδοση απόφασης απαγόρευσης θήρας εντός των Ζωνών Α και 1 του Εθνικού Πάρκου και την οριστική επίλυση ενός ζητήματος για το οποίο σας έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει. Την κρίσιμη αυτή στιγμή πρέπει να λάβετε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα ώστε το καθεστώς προστασίας του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού ν μην υποβαθμιστεί και να παραμείνει σύννομο με τις διεθνείς μας υποχρεώσεις.

Επίσης, θα θέλαμε να ζητήσουμε μία συνάντηση για να εκθέσουμε τις πτυχές του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Με τιμή,

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

ΑΡΧΕΛΩΝ, Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία

«Καλλιστώ» Περιβαλλοντική Οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Greenpeace

MOm Εταιρεία για την Μελέτη & την Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας

WWF Ελλάς»

http://www.newsbeast.gr/environment/art ... mvrakikou/


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Αντίδοτο» για τη λαθροθηρία το... κυνήγι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 22, 2011 8:18 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2009 10:56 am
Δημοσιεύσεις: 286
Τέλος στον εμπαιγμό και την κοροϊδία»

Τελικά ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού, «ο προστάτης του Αμβρακικού», αυτός που γνωμοδοτεί θετικά για την αύξηση τον ιχθυομονάδων , για την κατασκευή φοτοβολταϊκών και πολλά άλλα, εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου, τα κατάφερε. Κατάφερε με την στήριξη άλλων δέκα ΜκΟ να αναιρέσει αυτή την απόφαση που στήριξε όλοι η τοπική κοινωνία και οι αρμόδιοι φορείς της με την θετική τους εισήγηση.

Τέλος στον εμπαιγμό και την κοροϊδία. Θα μας βρει αντίπαλους από εδώ και πέρα ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού, γιατί μας εξαπάτησε χρησιμοποιώντας τον Κυνηγετικό Σύλλογο και τα μέλη του, τάζοντας μας κάποια τμήματα του Αμβρακικού προς θήρευση την κυνηγετική περίοδο 2011- 2012 και ως αντάλλαγμα να έχει την συνδρομή του Κυνηγετικού Συλλόγου για την θηροφύλαξη της περιοχής. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος ανταποκρίθηκε θετικά από την πρώτη στιγμή έχοντας την γνώση και τον εξοπλισμό να αντιμετωπίσει αυτές τις περιπτώσεις. Δυστυχώς μετά από την εξέλιξη αυτής της απόφασης οι λαθροθήρες θα κάνουν πάρτι στον Αμβρακικό και όπως και τα τελευταία τρία χρόνια η προστασία θα είναι ανύπαρκτη σε όλους τους τομείς.

Είναι γνωστή όμως η τακτική αυτής της κυβέρνησης και των διορισμένων από αυτή, να εξαπατούν τους πολίτες αυτής της χώρας τάζοντάς τους λαγούς με πετραχήλια. Τα ψέματα όμως τέλειωσαν, όσο και να έχουν γατζωθεί στην καρέκλα που απέκτησαν με ψέματα και υποσχέσεις. Εμείς θα τους την πάρουμε τις επόμενες εκλογές και θα είναι η εκδίκηση μας για όλα αυτά τα δεινά που μας προκάλεσαν τα τελευταία χρόνια.

http://kynhgotopos.blogspot.com/2011/10 ... st_21.html

_________________
Είμαι κυνηγός όπως ο πατέρας μου όπως ο παππούς μου !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Αντίδοτο» για τη λαθροθηρία το... κυνήγι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 18, 2012 12:27 am 

Εγγραφή: Τετ Ιαν 18, 2012 12:48 pm
Δημοσιεύσεις: 11
Εικόνα


Απαγορεύτηκε το κυνήγι στον Αμβρακικό.


Τέλος στο σίριαλ αυτό έβαλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο αποφάσισε την απαγόρευση του για ένα χρόνο, λίγες ημέρες πριν τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τέλος Ιανουαρίου) «απαγορεύεται η θήρα όλων των θηραμάτων στην έκταση των ζωνών Α και ΑΙ του Εθνικού Υγροτοπικού Πάρκου Αμβρακικού», έτσι όπως αυτές οριοθετούνται στην σχετική ΚΥΑ και αφορά το τμήμα που ανήκει στα διοικητικά όρια των νομών Άρτας και Πρέβεζας, δηλαδή στο τμήμα που έχει θεσμοθετηθεί ως Υγροβιότοπος Ραμσάρ.

Η απαγόρευση ισχύει για ένα έτος από την δημοσίευση της παρούσης». Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελική απόφαση για την απαγόρευση του κυνηγιού στον Αμβρακικό δεν δημοσιοποιήθηκε από τους εμπλεκόμενους στο θέμα, οι οποίοι κρατούν χαμηλούς τόνους. Η φετινή κυνηγετική περίοδος φτάνει στο τέλος της και η απαγόρευση ισχύει για έναν χρόνο κάτι που σημαίνει ότι το θέμα θα έρθει και πάλι στην επικαιρότητα.


http://www.preveza-info.gr/node.php?id=5148


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: «Αντίδοτο» για τη λαθροθηρία το... κυνήγι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 29, 2012 11:29 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Ηπείρου σε ημερίδα για το κυνήγι στον Αμβρακικό Κόλπο

Εικόνα

Η προστασία του Αμβρακικού είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για όλους μας, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης χαιρετίζοντας την ημερίδα για την κυνηγετική δραστηριότητα στα πλαίσια της διαχείρισης και προστασίας του Κόλπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άρτα. Ο Περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στην συνεισφορά της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. τονίζοντας ότι οπότε χρειάστηκε, ανταποκρίθηκε στην φύλαξη και στην αντιμετώπιση κρουσμάτων λαθροθηρίας.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι το πρόβλημα (και για τον Αμβρακικό) δεν είναι οι κυνηγοί, αλλά οι λαθροκυνηγοί. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι κυνηγοί είναι ουσιαστικοί και όχι θεωρητικοί φίλοι του περιβάλλοντος και δεν αναζητούν επιδοτήσεις για να προστατεύσουν τη φύση, παρά μόνο το κάνουν με την καθημερινή παρουσία τους σε αυτή. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης σε γενικές γραμμές και στην σημερινή κατάσταση του Αμβρακικού, λέγοντας ότι θα απομακρυνθούν οι δεξαμενές καυσίμων, σύμφωνα με το οριζόμενο χρονοδιάγραμμα, τονίζοντας ότι παράλληλα η Περιφέρεια προχωρά στον έλεγχο όλων των βιολογικών καθαρισμών που καταλήγουν στον Κόλπο, προκειμένου να περιοριστούν οι πηγές ρύπανσης.

Χαιρετισμό στην Ημερίδα απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθάς, ο οποίος πρότεινε να εφαρμοστεί η απόφαση που είχε εκδοθεί πέρυσι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, για κυνήγι στην Α΄ ζώνη του Αμβρακικού Κόλπου. «Τα προβλήματα από τη λαθροθηρία και η υπερβολική ευαισθησία των οικολογικών οργανώσεων πρέπει να αντιμετωπιστούν με σύνεση και ωριμότητα στα πλαίσια της ορθολογικής διαχείρισης του Αμβρακικού Κόλπου», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι κυνηγοί είναι συνδεδεμένοι άρρηκτα με τη φύση και τον τόπο και ότι ο «κυνηγετικός τουρισμός» μπορεί να συνεισφέρει στην τοπική οικονομία και στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, ειδικά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Τέλος, ευχαρίστησε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας για τη συνεργασία που υπήρχε κατά την περυσινή αντιπυρική περίοδο με την Πολιτική Προστασία.

http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=73426


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 2   [ 21 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum