Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 11 Δημοσιεύσεις ]

Η επιλογή του σκύλου γίνετε
Για τα χαρακτηριστικά (στάνταρτ) της φυλής 17%  17%  [ 6 ]
Για την ομορφιά 0%  0%  [ 0 ]
Ανάλογα το κυνήγι που εξασκείτε 31%  31%  [ 11 ]
Συνδιασμός των δύο 17%  17%  [ 6 ]
Συνδιασμός των τριών 33%  33%  [ 12 ]
Κάτι άλλο 3%  3%  [ 1 ]
Σύνολο ψήφων : 36
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Αντιστοιχία κυνηγητικής φυλής με είδος κυνηγίου και γιατί .
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 20, 2008 8:55 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιουν 01, 2007 11:37 am
Δημοσιεύσεις: 54
Τοποθεσία: Athens
Ποια φυλή θα προτιμούσατε και γιατί , βασικά θα είναι ενδιαφέρον να αιτιολογήσετε την επιλογή σας αν γίνετε με κριτήρια ομορφιάς , κυνηγητικού ενδιαφέροντος ανάλογα με τα κυνήγια που εξασκείτε η κάτι άλλο.
Τώρα που η περίοδος τελειώνει. Θα είναι καλά η συντονιστική ομάδα και ο admin να ανοίξουν όμορφα θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος εγώ κάνω με το παραπάνω μία μικρή αρχή , ελπίζω.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 20, 2008 3:49 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Μάιος 30, 2007 5:21 pm
Δημοσιεύσεις: 117
Τα σκυλιά μου τα διάλεξα ανάλογα τα κυνήγια που προτιμούσα και αυτά ήταν μπεκάτσα πέρδικα ορτύκι.
Έχοντας λοιπόν στο μυαλό μου τα κυνήγια αυτά και τους τόπους που κυνηγώ αποφάσισα πια ράτσα θα ήθελα να έχω και αφού πέρασα από κάμποσες κατέληξα στα σέττερ και πόιντερ , θεωρώντας ότι αυτά μου ταιριάζουν .

_________________
Εικόνα
Basileios A.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 21, 2008 1:32 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιουν 05, 2007 11:11 pm
Δημοσιεύσεις: 75
Δεν ψήφισα γιατί η δικιά μου επιλογή χρησιμοποιεί και τα δύο σε ένα ανακάτεμα 50% με 59%.
Αν είναι δυνατόν βάλτε και αυτή την επιλογή και θα επανέλθω για ψήφο. :P

_________________
Π Δημ/άδης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 03, 2008 9:59 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιουν 21, 2007 7:34 am
Δημοσιεύσεις: 57
Τοποθεσία: Athens
Και των τριών με ποσοστά , 30 % κυνήγι , 20% ομορφιά, 50% χαρακτηριστικά. 8)

_________________
B Demetsixas


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 03, 2008 12:46 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Σεπ 07, 2007 5:45 pm
Δημοσιεύσεις: 427
Τοποθεσία: ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Τον σκύλο μου τον διάλεξα με βάση τα κυνήγια που κάνω τα οποία είναι μπεκάτσα ορτύκι και πέρδικα. Έτσι κατέληξα στα σέτερ για τα προσόντα τους απέναντι σε αυτά τα κυνήγια και για το ξεχωριστό τους στιλ.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 11, 2009 8:51 am 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5503
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Ξαναφέρνω αυτό το θέμα στην επιφάνεια γιατί νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον και κολλάει και στην άλλη συζήτηση και γιατί αναφέρετε σε όλες τις φυλές όχι μόνο τους δείκτες και σε όλα τα κυνήγια όχι μόνο για φτερωτό αλλά και τριχωτό.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 11, 2009 11:23 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 17, 2008 10:23 am
Δημοσιεύσεις: 202
Τοποθεσία: ΡΟΔΟΣ
Βασικά κυνηγάω με μια άγνωστη στην Ελλάδα ράτσα. Για μένα ήταν ένα πείραμα.
Στηρίχτηκα στα στάνταρ της φυλής (μορφολογία, χαρακτήρας, εκπαιδευσημότητα,
προσαρμοστικότητα σε εδαφικές και κλιματικές συνθήκες κλπ).Επειδή όλα μου άρεσαν και ταίριαζαν θεωρητικά τουλάχιστον με τα κυνήγια που κάνω έτσι διάλεξα αυτή τη ράτσα (Perdiqueiro Portuguese) Πορτογαλικό Μπράκ. Ήταν ένας συνδυασμός και των τριών, στάνταρ της φυλής , ομορφιά και τα κυνήγια που κάνω.
Και ναι το πείραμα πέτυχε είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτή τη ράτσα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 20, 2009 3:33 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Ιουν 07, 2009 12:02 am
Δημοσιεύσεις: 87
Τοποθεσία: Πάτρα
Το πρώτο σκυλί που απόκτησα ήταν επανιέλ μπρετόν. Μου άρεσε , δημιουργήθηκε για τα κυνήγια που κάνω και θεωρώ εύκολο να βρεθεί ένα ζώο που κυνηγετικά και μορφολογικά θα είναι σε υψηλό επίπεδο :!:
Δεν κρύβω όμως ότι απ' τις συζητήσεις που έκανα με κυνόφιλους και επειδή δεν υπήρξα δογματικός με τις ράτσες σκύλων δοκίμασα και πολλές ακόμα φυλές στο κυνήγι, πάντα όμως μαζί με τα επανιέλ που δεν έλλειψαν ποτέ απ' τις κλούβες μου :wink:
Είδα πολλά αξιοζήλευτα ζώα αλλά τα επανιέλ με κέρδισαν :!: :!: :!:
Θεωρώ ότι το σωστό κριτήριο για την επιλογή σκύλου είναι να μας καλύπτει κυνηγετικά και να μας αρέσει μορφολογικά, γιατί 365 μέρες το χρόνο θα το βλέπουμε :lol: :lol: :lol:

Μιχάλης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 22, 2009 9:53 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιουν 08, 2007 11:32 am
Δημοσιεύσεις: 249
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Διάλεξα drahthaar στην τύχη γιατί είχε μουσία και ο πατέρας μου είχε ένα εξαιρετικό λαγόσκυλο griffon.
Η επιλογή ήταν μεταξύ των 3 Γερμανικών που είχα καταλήξει για λόγους εργασιακούς η μάλλον καλύτερα "συμπληρωματικούς εργασιακούς" μια και τότε θεωρούσα ότι τα της φέρμας τα είχα λυμένα με το ποίντερ.
Με κέρδισε αρχίκα με το μυαλό του- ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ - και σιγά σιγά με κέρδισε με όσα μου έμαθε πάνω στο κυνηγί.
Λατρέυω να "κτιζω" ενα drahthaar, και ίσως να με ελκει το όνειρου του "ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ " εξαλλου πιστεύω ότι εαν ποτέ υπαρξει "ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΟ" όπως έχουν τα σημερίνα κυνολογικά δεδομένα δεν μπορεί πάρα να είναι μόνο DRAHTHAAR. Aυτό οραματίστικαν οι εμπνευστές της ράτσας .
Θα ήθελα ποιο "ελαφρυ" τον Μ.Ο. της ράτσας με ποιο άνετη κίνηση - κινηση που να μην βγαίνει τόσο από το μυικό συστημα όσο από την αρμονία.
Παντελής


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αντιστοιχία κυνηγητικής φυλής με είδος κυνηγίου και για
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 25, 2011 2:01 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 23, 2007 12:43 pm
Δημοσιεύσεις: 46
Γιατί τόσες φυλές σκύλων


Γράφει ο Π. ΓΡΟΣΟΜΑΝΙΔΗΣ, κτηνίατρος

Αντίθετα με τα άλλα κατοικίδια ζώα, η εκτροφή του σκύλου δεν στηρίζεται μόνο στο συμφέρον, αλλά βασικά στη χαρά της ζωής, στη χαρά της συνύπαρξης, στη χαρά της συνεργασίας.
Ενώ η εκτροφή της αγελάδος σταματάει στην αναζήτηση για παραγωγή γάλακτος ή κρέατος, στην εκτροφή του σκύλου η αναζήτηση είναι τεράστια, ατέρμωνη και γι' αυτό προκλητικη.

Γι' αυτό δημιουργήθηκαν τόσες φυλές, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους αλλά όλες στην ίδια κατεύθυνση, για την ευχαρίστηση, για τη συνύπαρξη. Ο σκύλος συμπληρώνει τον άνθρωπο και ο άνθρωπος τον σκύλο σε όλα τα επίπεδα: στο πνευματικό και το εργασιακό.

Αυτό που είναι εκπληκτικό, είναι όταν κρίνουμε «το χονδρό» διαχωρισμό σε σκυλιά, συντροφιάς, φύλαξης, κυνηγετικά, ποιμενικά, αστυνομικά, πολεμικά κ.λπ. φτάνουμε σε υπο-ειδικότητες, που κάθε μια περιλαμβάνει έναν αριθμό ακόμα μεγαλύτερο υπο-υπο-ειδικοτήτων, η καθεμιά των οποίων προσφέρει ποικιλία φυλών.

Η κάθε φυλή, η οποιαδήποτε, σαν πρώτο γνώρισμα έχει τον σκοπό, για τον οποίο δημιουργήθηκε και συντηρείται. Αυτό που ισχύει αξιωματικά για όλες τις φυλές είναι ότι όλες θεωρούνται φυλές εργασίας.

Μην σας φαίνεται παράξενο! Ακόμη και τα σκυλιά συντροφιάς προσφέρουν έργο. Γι' αυτό ένας σκύλος κρίνεται πέρα από το αν πληροί τη μορφολογία της φυλής του, εάν διατηρεί και διαφυλάσσει την ιδιαιτερότητα της φυλής, ως προς την αιτία και τον λόγο που δημιουργήθηκε.

Τι να το κάνω ένα ωραίο τσοπανόσκυλο όταν βλέπει πρόβατα και το βάζει στα πόδια! Πόσο μπορεί να είναι συντροφιάς ένα κανίς όταν έχει ανθρωποφοβία!

Πόσο κυνηγετικό είναι ένα Pointer, όταν δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για το θήραμα;

Γι' αυτό τον λόγο, παρ' ότι οι περισσότερες φυλές σκύλων δημιουργήθηκαν σε παλαιότερες εποχές, το ενδιαφέρον για τη εκτροφή τους δεν μειώθηκε, αντίθετα θα έλεγα αυξήθηκε, όχι πάντα προς τη σωστή -τριπλή- κατεύθυνση: μορφολογία - χαρακτήρας - χρήση.

Συχνά η μορφολογική πλευρά του σκύλου -η πιο εύκολη- συναρπάζει ευκολότερα τους αμύητους ή τους εκ φύσεως επιπόλαιους. Πολλοί διαλέγουν έναν κυνηγετικό σκύλο για να στολίσει τον καναπέ του διαμερίσματός τους και τα παραδείγματα δεν τελειώνουν.

Γι' αυτό τον λόγο, παίζει σημαντικό ρόλο η πληροφόρηση, υποψηφίων ιδιοκτητών, στην επιλογή των κατάλληλων φυλών, βάσει των χαρακτηριστικών τους.

Π.χ. δεν μπορεί ένα λυκόσκυλο να είναι στο σαλόνι, είναι φύλακας, ο σκοπός και ο στόχος είναι η προστασία του σπιτιού της οικογένειας, από τα ξένα στοιχεία που την επιβουλεύονται.

Ενα κανίς μάς κρατά συντροφιά με την ιδιοσυγκρασία που έχει, πότε με τα παιχνίδια του και πότε, όταν με τόση συμπάθεια ζητά την ανταμοιβή του, για κάτι που έκανε και μας ευχαρίστησε.

Εν κατακλείδι, η ύπαρξη ενός σκύλου στη ζωή μας στηρίζεται βασικά στη χαρά της ζωής, της συνύπαρξης και της συνεργασίας.


http://www.enet.gr

_________________
J love Gordon
A Xatzhd/poulos


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αντιστοιχία κυνηγητικής φυλής με είδος κυνηγίου και για
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 25, 2011 2:11 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 23, 2007 12:43 pm
Δημοσιεύσεις: 46
ΟΙ 10 ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΕΣ ΡΑΤΣΕΣ ΣΚΥΛΩΝ


Παρακάτω παρουσιάζουμε τις 10 εξυπνότερες ράτσες σκύλων, σύμφωνα με το βιβλίο του Stanley Coren, The Intelligence of Dogs.

Ο Stanley Coren, καθηγητής ψυχολογίας και ερευνητής νευροφυσιολογίας, ειδικεύεται εδώ και χρόνια στους σκύλους. Μελετά τον δείκτη νοημοσύνης τους, τις πνευματικές τους ικανότητες και την ιστορία τους. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, χρησιμοποιεί τη μέθοδο της «κατανόησης νέων εντολών» και της «υπακοής στην πρώτη εντολή», για να «μετρήσει» το δείκτη νοημοσύνης των σκύλων. Με βάση τα πιο πάνω κριτήρια, ο Stanley Coren κατάφερε να κατατάξει ένα τεράστιο αριθμό από ράτσες σκύλων ανάλογα με την εξυπνάδα τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κατάλογος του Coren δεν έγινε ευρέως αποδεκτός καθώς υπάρχουν αυτοί που αμφισβητούν τη μεθοδολογία του και υποστηρίζουν ότι η ανυπακοή σε μια εντολή δεν συνεπάγεται απαραίτητα χαμηλή νοημοσύνη αλλά ίσως ανικανότητα συγκέντρωσης του σκύλου, της ανεξάρτητης φύσης του ή απλά αδιαφορία.

Εξυπνότεροι σκύλοι

Εικόνα

1. Border Collie


Εικόνα

2. Poodle


Εικόνα

3. German Shepherd

Εικόνα

4. Golden Retriever


Εικόνα

5. Doberman Pinscher


Εικόνα

6. Shetland Sheepdog


Εικόνα

7. Labrador Retriever


Εικόνα

8. Papillon

Εικόνα

9. Rottweiler


Εικόνα

10. Australian Cattle Dog
Οι υπόλοιπες ράτσες κατατάσσονται ως εξής:

11. Pembroke Welsh Corgi
12. Miniature Schnauzer
13. English Springer Spaniel
14. Belgian Tervuren
15. Schipperke
Belgian Sheepdog
16. Scotch Collie
Keeshond
17. German Shorthaired Pointer
18. Flat-Coated Retriever
English Cocker Spaniel
Standard Schnauzer
19. Brittany
20. American Cocker Spaniel
21. Weimaraner
22. Belgian Malinois
Bernese Mountain Dog
23. Pomeranian
24. Irish Water Spaniel
25. Vizsla
26. Cardigan Welsh Corgi
27. Chesapeake Bay Retriever
Puli
Yorkshire Terrier
28. Giant Schnauzer
29. Airedale Terrier
Bouvier des Flandres
30. Border Terrier
Briard
31. Welsh Springer Spaniel
32. Manchester Terrier
33. Samoyed
34. Field Spaniel
Newfoundland
Australian Terrier
American Staffordshire Terrier
Gordon Setter
Bearded Collie
35. Cairn Terrier
Kerry Blue Terrier
Irish Setter
36. Norwegian Elkhound
37. Affenpinscher
Silky Terrier
Miniature Pinscher
English Setter
Pharaoh Hound
Clumber Spaniel
38. Norwich Terrier
39. Dalmatian
40. Soft-Coated Wheaten Terrier
Bedlington Terrier
Fox Terrier (Smooth)
41. Curly Coated Retriever
Irish Wolfhound
42. Kuvasz
Poodle
43. Saluki
Finnish Spitz
Pointer
44. Cavalier King Charles Spaniel
German Wirehaired Pointer
Black and Tan Coonhound
American Water Spaniel
45. Siberian Husky
Bichon Frise
English Toy Spaniel
46. Tibetan Spaniel
English Foxhound
Otterhound
American Foxhound
Greyhound
Wirehaired Pointing Griffon
47. West Highland White Terrier
Scottish Deerhound
48. Boxer
Great Dane
49. Dachshund
Staffordshire Bull Terrier
50. Alaskan Malamute
51. Whippet
Chinese Shar Pei
Wire Fox Terrier
52. Rhodesian Ridgeback
53. Ibizan Hound
Welsh Terrier
Irish Terrier
54. Boston Terrier
Akita
55. Skye Terrier
56. Norfolk Terrier
Sealyham Terrier
57. Pug
58. French Bulldog
59. Brussels Griffon
Maltese
60. Italian Greyhound
61. Chinese Crested
62. Dandie Dinmont Terrier
Petit Basset Griffon Vendeen
Tibetan Terrier
Japanese Chin
Lakeland Terrier
63. Old English Sheepdog
64. Great Pyrenees
65. Scottish Terrier
Saint Bernard
66. Bull Terrier
67. Chihuahua
68. Lhasa Apso
69. Bullmastiff
70. Shih Tzu
71. Basset Hound
72. Mastiff
Beagle
73. Pekingese
74. Bloodhound
75. Borzoi
76. Chow Chow
77. Bulldog
78. Basenji
79. Afghan Hound

_________________
J love Gordon
A Xatzhd/poulos


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 11 Δημοσιεύσεις ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum