Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 4 Δημοσιεύσεις ]
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 03, 2010 5:26 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Νοέμ 05, 2007 8:26 pm
Δημοσιεύσεις: 355
Τοποθεσία: A8HNA 6 9 7 7 9 2 0 9 0 9 CHRIST KONSTANTINOS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΤΟ
Αγαπητοί φίλοι,Mέσα στο πιεστικό απαισιόδοξο κλίμα που βαραίνει τη χώρα μας, ξεκίνησε από μια ομάδα σκεπτόμενων πολιτών ένας κύκλος κινητοποίησης, με όραμα και στόχο μιαν "΄Αλλη Ελλάδα".

Το κείμενο που επισυνάπτεται είναι μια αρχική πρόταση προς συζήτηση, ώστε να διαμορφωθούν οι οριστικοί στόχοι, μετά από ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων.

Στην πορεία, θα οικοδομηθούν εθελοντικές ομάδες εργασίας και θα δημοσιοποιούνται οι διεργασίες και οι απόψεις, ώστε οι στόχοι να υλοποιούνται με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Αυτή η κίνηση δεν θα πάψει ποτέ να είναι συλλογική και να αναφέρεται στους ίδιους τους πολίτες, από τους οποίους θα αντλεί τη δύναμή της. Η Ελλάδα δεν αξίζει την τύχη που της έχουν επιφυλάξει οι "εταίροι και σύμμαχοι", ούτε μπορεί να παραμείνει αιώνια δέσμια του φαύλου πολιτικού συστήματος που την οδήγησε στην καταστροφή!

Αν η πρόταση αυτή σας βρίσκει σύμφωνους, προωθείστε την σε φίλους και γνωστούς και ανταλλάξτε τις απόψεις σας με αυτούς που σας το έστειλαν, αλλά και με αυτούς που εσείς το στέλνετε. Σε λίγο καιρό, αυτή η κίνηση μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της Ελλάδας!Ας πάρουμε επιτέλους την τύχη μας στα χέρια μας!Προσωρινή Συντονιστική ΟμάδαΓΙΑ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ !

Μια πρόταση για την έξοδο από το τέλμα,

για μια διαφορετική κοινωνία,

για μια Ελλάδα ισχυρή και αληθινά ανεξάρτητηΜετά από 35 καταστροφικά χρόνια, η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη ενός διογκούμενου χρέους και τεράστιων δομικών προβλημάτων. Οι κύριοι υπεύθυνοι, τα δύο κόμματα εξουσίας και οι μηχανισμοί τους, όχι μόνο δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους, αλλά συνεχίζουν ακάθεκτα να διαχειρίζονται την εξουσία. Οι διαρκώς εμπλουτιζόμενοι ισχυρισμοί τους, περί μιας «νέας» μορφής διακυβέρνησης, αν και στηρίζονται πλήρως από τα μεγάλα ΜΜΕ, δεν πείθουν ούτε τους ίδιους τους ψηφοφόρους τους. Πρωταθλητής των δημοσκοπήσεων είναι ο… «κανένας»!

Ο λαός, καθόλου άμοιρος ευθυνών για την καταστροφική πορεία, στέκεται τώρα στη γωνία, βυθισμένος στην απόγνωση και την κατάθλιψη. Οι «φίλοι» μας έχουν μόνο προσβλητικές εκφράσεις για την Ελλάδα. Είμαστε το παγκόσμιο πρότυπο προς αποφυγή!

Σ’ αυτό το θλιβερό τοπίο, διαφαίνεται μια μεγάλη ελπίδα. Ο προβληματισμός μεταξύ των συνειδητών πολιτών αυξάνει καθημερινά. Από την απελπισία, οδηγούνται σταδιακά στην αναζήτηση εξόδου. Λόγω του αποκλεισμού παρόμοιων «επικίνδυνων» σκέψεων από τα ΜΜΕ, η ηλεκτρονική επικοινωνία και τα περιφερειακά, αδέσμευτα μέσα είναι το μοναδικό πεδίο πραγματικού προβληματισμού. Πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις διακινούνται καθημερινά.

Πιστεύουμε ότι με τα γκρεμίσματα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας δε γίνεται να χτιστεί ένα καλύτερο μέλλον. Χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική Ελλάδα. Μια Ελλάδα που σταδιακά θα γίνει πλήρως ανεξάρτητη, αδέσμευτη, αποστρατικοποιημένη. Μια χώρα-παγκόσμιο προσκύνημα Πολιτισμού, με την εγγύηση του ΟΗΕ και υπό την προστασία της UNESCO!

Μπορεί αυτό το όραμα να μοιάζει σήμερα ακατόρθωτο, όμως έτσι έμοιαζε και το ’21, το ’40, η Αντίσταση και το Πολυτεχνείο. Πάντα οι «νομοταγείς» κατηγορούσαν όσους ονειρεύονταν την ανατροπή. ΄Όμως, όπως είπε κάποιος, «αν ένας παγκόσμιος χάρτης δεν περιλαμβάνει την Ουτοπία, δεν αξίζει ούτε μια ματιά μας»!

Απελευθερώνοντας τις σκέψεις μας αυτές, κάνουμε όλους όσους τις διαβάζουν κοινωνούς της. Η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί παρά να είναι συλλογική, αφού είναι εθνική και πατριωτική. Στην πορεία, θα εκπλαγούμε από την δύναμη που βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση, μεταξύ δεκάδων χιλιάδων σκεπτόμενων πολιτών.

Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας, τις ιδέες σας, τις αντιρρήσεις σας. Δεν διαθέτουμε την τέλεια λύση, αλλά μια επαναστατική πρόταση, για μιαν ΄Άλλη Ελλάδα!

Η κατάσταση σήμεραΗ παγκόσμια κατάσταση σήμερα χαρακτηρίζεται από τον κύριο στόχο του κέρδους και της συγκέντρωσης της οικονομικής δύναμης σε μικρό αριθμό κρατών και ανθρώπων.

Η έννοια "άνθρωπος" έρχεται σε δεύτερη μοίρα και χρησιμοποιείται μόνο ως φορέας δημιουργίας υπεραξίας, ως υποκείμενο κατανάλωσης για το κέρδος των παραγωγών και ως άλλοθι για την λήψη αποφάσεων, μέσω ενός στρεβλού πολιτικού συστήματος.

Ο Πολιτισμός, ως ανθρώπινη δραστηριότητα και σκοπός, ως αξία και στόχος ζωής, ως μέσο αυτογνωσίας και ποιοτικής διαβίωσης, έχει έρθει σε δεύτερη μοίρα και γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, μόνο αν παράγει οικονομικό κέρδος. Οι πολίτες κάθε χώρας απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τις παραδοσιακές τους πολιτισμικές αρχές και αξίες.

Η ωρίμανση της ιδέας

Από την άλλη μεριά, όμως, έχει ωριμάσει και η ιδέα πως πρέπει να επιστρέψουμε σε εκείνους που, πριν δύο και παραπάνω χιλιάδες χρόνια, είχαν διατυπώσει διαχρονικές πολιτισμικές αξίες.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, παρά την εχθρότητα του συστήματος, ανατρέχουν στον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Επίκουρο, στην Αθηναϊκή Δημοκρατία και σε όλους εκείνους τους αρχαίους Έλληνες κυρίως, που με τις ιδέες τους δημιούργησαν την λεγόμενη "δυτική σκέψη".

Η Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αλλαγή πλεύσης, σε μια... "επιστροφή στο ένδοξο μέλλον". Βασική προϋπόθεση είναι να γίνει αυτό που θα έπρεπε να είναι: ένα παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης και πολιτισμού, μια χώρα ουδέτερη, θεματοφύλακας των πραγματικών διαχρονικών αξιών της ανθρωπότητας. Ένα σύμβολο, του οποίου την ακεραιότητα θα εγγυάται ο ίδιος ο ΟΗΕ και όλες οι χώρες-μέλη του. Ένα κέντρο πολιτισμού, υπό την προστασία της UNESCO. Ένας τόπος προσκυνήματος για ολόκληρο τον κόσμο!

Με τις κατάλληλες μελέτες, νομικές, οικονομοτεχνικές και πολιτιστικές, θα καταδειχθεί σαφώς ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν έχει κανέναν χαμένο, αλλά μόνο κερδισμένους! Η Ελλάδα δεν ζητιανεύει για το μέλλον της, ζητά να αναδειχθεί σ’ έναν απόλυτα βιώσιμο τόπο-σύμβολο, ώστε με τα δικά της μέσα να χαράξει και πάλι ένα νέο δρόμο για την ανθρωπότητα!

Η Ελλάδα άξιζε μια καλύτερη αντιμετώπιση από τα άλλα κράτη και τις κυβερνήσεις τους. Δεν εκτίμησαν την προσφορά της στην εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας, ξέχασαν ότι έμαθαν από τους αρχαίους έλληνες να διοικούνται με τις (παραχαραγμένες από τους ίδιους, όμως) αξίες της δημοκρατίας και με όλη την παραγωγή σκέψης και ευρημάτων των προγόνων μας, φιλοσόφων, μαθηματικών, φυσικών, ιατρών … Ακόμη και σήμερα όλοι οι γιατροί του κόσμου ορκίζονται στον Όρκο του Ιπποκράτη.

Η Ελλάδα ανήκει σε όλο τον πλανήτη

Κάθε τετραγωνικό μέτρο του ελληνικού εδάφους είναι σπαρμένο με την ελληνική, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια Ιστορία! Είναι μια χώρα-σύμβολο, που θα έπρεπε να προστατεύεται και να τιμάται από όλες τις χώρες του κόσμου. Η μικρή της γεωγραφική έκταση και ο περιορισμένος πληθυσμός της επιτρέπουν να μετατραπεί σε έναν χώρο τιμής και προσκυνήματος προς τον ίδιο τον ανθρώπινο πολιτισμό. Έναν τόπο ιερό, που μπορεί και πρέπει να εμπνέει και να ακτινοβολεί τα πανανθρώπινα ιδεώδη!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, σε πολλές χώρες του κόσμου, εξεγείρονται από την τύχη που επιφυλάχτηκε στην Ελλάδα. Πολλοί επώνυμοι άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, ακόμη και της πολιτικής, υψώνουν τη φωνή τους για την υπεράσπιση της Ελλάδας. Ο βράχος αυτός της Ιστορίας, της Τέχνης, του Πολιτισμού, της Επιστήμης, της Φιλοσοφίας και της ίδιας της Λογικής, δεν μπορεί να μετατραπεί σ’ έναν σύγχρονο Προμηθέα, δεμένο με τα δεσμά του ΔΝΤ!

Σύσσωμοι οι Έλληνες και εκατομμύρια φίλοι της Ελλάδας ανά την υφήλιο καλούνται να δώσουν τη μάχη για τη σωτηρία της. Η υπόθεση αυτή έχει, ασφαλώς, τη νομική και οικονομική της διάσταση. Όμως κανένα εμπόδιο δεν είναι ικανό να αποτρέψει την αποκατάσταση μιας τεράστιας αδικίας, διάρκειας πολλών αιώνων, σε βάρος αυτού του συμβόλου που λέγεται Ελλάδα.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν χρειάζονται "βοήθεια" για να συντηρηθούν. Είναι σε θέση να φυλάξουν τον ιερό βράχο τους, για λογαριασμό όλης της Ανθρωπότητας. Η Ελλάδα δεν αξίζει την τύχη που της επιφυλάσσουν τα παγκόσμια κερδοσκοπικά κέντρα. Είναι χρέος των ανθρώπων όπου γης , να δώσουν ελπίδα στο όνειρο για έναν πλανήτη των κατοίκων του και όχι των επώνυμων και ανώνυμων κερδοσκοπικών γερακιών!

Ήρθε η ώρα λοιπόν, η παγκόσμια κοινότητα να αποκαταστήσει την Ελλάδα, με όρους που θα την ανακηρύξουν, σε εύλογο χρόνο, «Ουδέτερη, Αποστρατικοποιημένη Χώρα» προστατευμένη από όλες τις χώρες του πλανήτη, με την δέσμευση πως θα εγγυώνται την ακεραιότητά της. Είναι προσβολή προς το ανθρώπινο γένος, να εγγυάται η διεθνής κοινότητα την ουδετερότητα και ακεραιότητα της Ελβετίας (ως παγκόσμιου… θησαυροφυλακίου), και να μην εγγυάται την ακεραιότητα μιας χώρας-συμβόλου του πολιτισμού και της ανθρώπινης δημιουργίας!Οι στόχοι της κίνησης

Οι στόχοι της κίνησης για μια "΄Αλλη Ελλάδα-Παγκόσμιο Σύμβολο" είναι οι εξής :

1. -Η συγκέντρωση υπογραφών για δημοψήφισμα, με στόχο την ανακήρυξη της Ελλάδας από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως ουδέτερης προστατευόμενης χώρας, με ιστορική διακήρυξη από όλα τα κράτη του κόσμου.

2. -Η συνολική υιοθέτηση της Ελλάδας και των μνημείων της από την Unesco και όλους τους διεθνείς οργανισμούς, που στόχο έχουν την ανάδειξη του Πολιτισμού, της ανθρώπινης αξίας και των ιστορικών μνημείων.

-Η καθιέρωση νέων συνταγματικών θεσμών, αναφορικά με τον τρόπο διακυβέρνησης, εργασιακών σχέσεων κλπ. Η οικοδόμηση μιας νέας εθνικής παραγωγικής βάσης, που θα καθιστά την Ελλάδα μια για πάντα αυτάρκη και οικονομικά ανεξάρτητη. Η οριστική ρύθμιση του πραγματικού χρέους, με όρους που θα επιτρέπουν την σταδιακή αποπληρωμή του, χωρίς το στραγγαλισμό της χώρας και των πολιτών.

- Η κατάρτιση αναλυτικής οικονομοτεχνικής μελέτης για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με διαφάνεια και προγραμματισμό και με ένα σύστημα ελέγχου που θα αποκλείει πλήρως την διαφθορά.

3. -Ο σχεδιασμός μιας Εθνικής ΄Αμυνας νέου τύπου, βασισμένης στον ελληνικό λαό και μετά από μελέτη ανάλογων προτύπων (Ελβετία, Φινλανδία, πρώην Γιουγκοσλαβία κλπ). Η κατασκευή του αναγκαίου αμυντικού εξοπλισμού αποκλειστικά στην Ελλάδα!

4. -Η υπογραφή διμερών συμφωνιών με ισχυρές φιλικές χώρες, που θα εγγυώνται την ακεραιότητα της Ελλάδας. Κύρωση αντίστοιχων εμπορικών συμφωνιών, που θα μετατρέψουν βραχυπρόθεσμα την ελληνική οικονομία σε πλεονασματική, μέσω της δημιουργίας νέας εθνικής παραγωγικής βάσης.

5. -Η δημιουργία και άλλων μουσείων, που θα φιλοξενήσουν όλα τα αρχαία ευρήματα, η πραγματοποίηση νέων ανασκαφών, η ανάδειξη όλων των κρυμμένων θησαυρών, η σωστή οργάνωση και προστασία τους, η λελογισμένη μεθόδευση της επίσκεψης του κοινού, με προστασία των χώρων και των μνημείων.

6. -Η δημιουργία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα και σχολών φιλοσοφίας, όπου θα συγκεντρωθεί μεγάλο μέρος της παραγωγής της ανθρώπινης σκέψης και έρευνας, τα αποτελέσματα των οποίων θα προσφέρονται ελεύθερα και δωρεάν σε όλο τον πλανήτη.

7. -Η δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Ελλάδας, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες του κόσμου να μπορούν να τον απολαύσουν ελεύθερα και με τον απαιτούμενο σεβασμό.

Αυτή είναι μια πρώτη προσέγγιση της πρότασης για μιαν «΄Άλλη Ελλάδα». Έχουμε δρόμο μπροστά μας, που μπορεί να μην είναι και τόσο μακρύς, αφού οι περιπέτειές μας πιέζουν για εθνικές, βιώσιμες και οριστικές λύσεις. Στο ταξίδι αυτό είστε ήδη συνταξιδιώτες. Μαζί μας θα βρεθούν πολλοί ακόμη, σε μια πορεία που στο τέρμα της θα έχει την Ελλάδα των ονείρων μας. Η μοιρολατρία ποτέ δεν έδωσε λύσεις, αντίθετα η τόλμη ήταν αυτή που πάντα άλλαζε τον κόσμο!

Από εσάς ζητάμε πρώτα απ' όλα τη γνώμη σας και κατόπιν την υποστήριξή σας. Όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, θα ανακοινωθούν οι πρώτες λεπτομέρειες για την οργανωτική δομή της κίνησης και η ανοιχτή πρόσκληση για εθελοντική συμμετοχή και προσφορά. Προέχει τώρα να επικοινωνηθεί ο στόχος, σε όσο γίνεται περισσότερους σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες. Στείλτε το κείμενο με mail ή μοιράστε το σε όποιον μπορείτε, μέχρι να ανακοινωθούν ιστοσελίδες ή blogs, που συμμετέχουν στην κίνηση.

Κάντε δικό σας αυτό το δύσκολο ταξίδι της αναγέννησης της χώρας μας, τώρα που μας έχει ανάγκη. Για μιαν Άλλη ΕλλάΔΑ

_________________
«ΟΣΟΝ ΤΕ ΓΑΡ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΥΣΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΕΝ ΤΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΜΕΤΡΙΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΙΕΦΥΛΑΞΕΝ ΑΥΤΗΝ, ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΕΠ'ΕΚΕΙΝΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΝ >> ΚΡΕΙΣΣΟΝ ΦΘΟΝΟΣ ΟΙΚΤΙΡΜΟΥ CHRIST KONSTANTINOS


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 04, 2010 8:19 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Νοέμ 05, 2007 8:26 pm
Δημοσιεύσεις: 355
Τοποθεσία: A8HNA 6 9 7 7 9 2 0 9 0 9 CHRIST KONSTANTINOS
:wink:

_________________
«ΟΣΟΝ ΤΕ ΓΑΡ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΥΣΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΕΝ ΤΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΜΕΤΡΙΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΙΕΦΥΛΑΞΕΝ ΑΥΤΗΝ, ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΕΠ'ΕΚΕΙΝΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΝ >> ΚΡΕΙΣΣΟΝ ΦΘΟΝΟΣ ΟΙΚΤΙΡΜΟΥ CHRIST KONSTANTINOS


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 04, 2010 8:37 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Απρ 25, 2009 12:41 am
Δημοσιεύσεις: 48
Τοποθεσία: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ...........ΑΘΗΝΑ
το βρίσκω ρομαντικό και δύσκολο αλλά μου αρέσει

τον τρόπο δεν μπορώ να φανταστώ με τον οποίο θα υλοποιηθούν τα παραπάνω

_________________
Ω Ελλάς αρχαία χώρα
τι λεβέντες είχες πριν
τι ....... έχεις τώρα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 27, 2010 7:14 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 30, 2007 7:55 pm
Δημοσιεύσεις: 633
Τοποθεσία: Σέρρες
Για δείτε τι κάνουν οι Σουηδοί...
Φανταστείτε να το έκανε κανένας δικός μας, τι είχε να ακούσει για εθνικισμό, σωβινισμό κλπ.


http://www.youtube.com/watch?v=Cr00QE1u ... _embedded#!

_________________
"Όρη τα υψηλά ταις ελάφοις, πέτρα καταφυγή τοις λαγωοίς"
Ψαλμός 103, 18


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 4 Δημοσιεύσεις ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum