Aερας έγραψε:
Όχι πως δεν το ξέραμε δηλαδή,απλά μας διαβεβαιώνουν για τις προθέσεις τους:Σχέδιο προγραμματικού κειμένου προς διαβούλευση του Τμήματος Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού
Κυνήγι
Αυστηρή εφαρμογή κείμενης νομοθεσίας περί κυνηγετικών αδειών.
Περαιτέρω περιορισμός της κυνηγετικής δραστηριότητας, χρονικά/χωρικά.
Δημιουργία νέων/επέκταση υφιστάμενων πάρκων προστατευόμενης άγριας ζωής.
Ουσιαστική πάταξη λαθροθηρίας με αυτόφωρες διαδικασίες/αύξηση προστίμων/αποτελεσματικότερη φύλαξη.
Τακτικοί έλεγχοι για εξακρίβωση προϊόντων λαθροθηρίας σε καταστήματα εστίασης/πώλησης κρέατος και υπαίθριες αγορές/ αυστηροποίηση ποινών.
Αναβάθμιση της θηροφυλακής, μη εξαρτώμενης από το κυνηγετικό λόμπι. Κατάργηση διατάξεων με τις οποίες παραχωρούνται δημόσιες εξουσίες σε ιδιωτικούς φορείς στον τομέα της δασοφυλακής-θηροφυλακή
Σαν προτάσεις ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα με το 1 , 4 , 5 κι 6 και ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα με το 2 και 3 ,οι λαθροθήρες πρέπει επιτέλους να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά αλλά δεν χρειάζονται κι άλλοι περιορισμοί στο ελεύθερο κυνήγι,είναι ήδη αρκετοί.Η θηροφυλακή για μένα,πρέπει να γίνει ένοπλο σώμα[μόνο στην Ελλάδα άοπλοι ελέγχουν ένοπλους,για αυτό κι εξαφανίζονται όπου μυρίζει μπαρούτι]και να είναι προανακριτικοί υπάλληλοι,ωστε να εφαρμόζουν το αυτόφωρο,εγώ που είμαι νόμιμος δεν έχω τίποτα να φοβηθώ,ανεβαίνω στο βουνό για το κέφι μου κι όχι για το κρέας,ας μη γελιόμαστε όμως η λαθροθηρία στα τριχωτά κυρίως οργιάζει απο τούς ντόπιους κάθε βουνού που το θεωρούν τσιφλίκι τους.Οσο για αυτούς που σκέπτονται εκδικητικά να περιορίσουν κι άλλο το κυνήγι τους ρωτάω το ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ,ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΟΦΕΛΗΣΕΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥΣ,απλώς θα μεγαλώσετε κι άλλο την έκταση των λαθροθήρων.