Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 3   [ 45 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΥΘΟΣ ?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 19, 2010 2:52 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιούλ 14, 2009 9:34 pm
Δημοσιεύσεις: 2484
Τοποθεσία: ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ. :shock: :shock: 8)
Εικόνα :mrgreen: :mrgreen:

_________________
Εικόνα
http://cazador1.blogspot.com/


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΥΘΟΣ ?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 19, 2010 10:39 am 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Το γερμανικό θαύμα και η σκοτεινή όψη του


Ακούγοντας τους Γερμανούς αξιωματούχους να καταγγέλλουν τα ελλείμματα, η γυναίκα μου ψιθύρισε: “Θα μας δώσουν από ένα μαστίγιο στον καθένα όπως θα φεύγουμε, ώστε να αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε”. Το μήνυμα είναι πάντα το ίδιο: Το χρέος είναι ο σατανάς, οι οφειλέτες πρέπει να πληρώσουν για τις αμαρτίες τους… Αλλά μ’ αυτή την ηθικολογία βουλιάξαμε στην ατέλειωτη ύφεση».

Με αυτά τα λόγια ο Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν αποδοκίμαζε, στους New York Times της περασμένης Κυριακής, την ηθικολογία των γερμανικών ελίτ. Ηθικολογία, η οποία, κατά τα ειωθότα, συνοδεύεται από την υποκρισία: Αν όλος ο κόσμος υιοθετούσε μεμιάς τη γερμανική λιτότητα, με αιματηρές περικοπές κρατικών δαπανών και ιδιωτικής κατανάλωσης, το αποτέλεσμα θα ήταν ένα παγκόσμιο κραχ – και τότε ποιος θα αγόραζε τα γερμανικά προϊόντα;

Οπως σημειώνει ο Βρετανός ιστορικός Πέρι Αντερσον, «ανάμεσα στο 2003 και το 2007, τα επιχειρηματικά κέρδη στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 37%, ενώ οι μισθοί μόνο κατά 4%. Για το φτωχότερο 25% των εργαζομένων, οι πραγματικοί μισθοί έπεσαν κατά 14% από το 1995». Με άλλα λόγια, αν και εμφανίζεται ως η κατ’ εξοχήν οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης, η Γερμανία ακολουθεί συστηματικά πολιτική «πτώχευσης γείτονα» (beggar thy neighbour, όπως λένε οι Αγγλοι) και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη συρρίκνωση της παγκόσμιας ζήτησης.

Από την πλευρά του, ο οικονομικός αναλυτής της γαλλικής Le Monde, Μισέλ Σαντί, αμφισβητεί τη βιωσιμότητα του νέου «γερμανικού θαύματος», επισημαίνοντας: «Η βενζίνη που τροφοδοτεί τον γερμανικό κινητήρα προέρχεται κυρίως από την υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου και του γιεν, η οποία με τη σειρά της οφείλεται στην κρίση των περιφερειακών χωρών». Με άλλα λόγια, η πτώχευση της Ελλάδας ή της Ιρλανδίας (όπου το έλλειμμα φτάνει το εξωφρενικό 32%) αποτελεί ευλογία για τις γερμανικές εξαγωγές, αλλά η Γερμανία παριστάνει τη ριγμένη και βάζει τις περιφερειακές χώρες να πληρώσουν δύο και τρεις φορές τα δάνειά τους.

Επιπλέον, ο Γάλλος αναλυτής σημειώνει ότι δεν μπορούμε να θεωρούμε οικονομικό θαύμα «μια ανάπτυξη της τάξης του 3% για το 2010, ύστερα από μια συρρίκνωση κοντά στο 5% το 2009 και με απρόβλεπτη την εξέλιξη του 2011». Θεωρεί δε ότι «ο υποτιθέμενος γερμανικός θρίαμβος οφείλεται εν πολλοίς στην ενεργό στήριξη της οικονομίας άλλων ανεπτυγμένων χωρών και στην τόνωση της κατανάλωσης με την πολιτική χαμηλών επιτοκίων στις αναδυόμενες οικονομίες». Τέλος, υπενθυμίζει ότι η Γαλλία ξεπερνούσε κατά πολύ τη Γερμανία τόσο σε δημογραφικό δυναμισμό όσο και σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης όλη την προηγούμενη δεκαετία και μάλιστα ότι είναι πολύ σταθερότερη από τον μεγάλο γείτονά της, καθώς στηρίζεται περισσότερο στην εσωτερική αγορά και λιγότερο στις εξαγωγές. Το μόνο ερώτημα που δεν μας απάντησε η Le Monde είναι γιατί, με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Σαρκοζί παραδίδεται άνευ όρων στην κ. Μέρκελ.

Προς μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων

Ακόμη και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, εξανέστη με το ιδιαζόντως επαχθές γερμανικό σχέδιο. Οι αιτιάσεις του εστιάζονται στην πρόβλεψη περί συμμετοχής των ιδιωτικών τραπεζών στον μόνιμο μηχανισμό οργανωμένης χρεοκοπίας. Αυτό σημαίνει ότι θα καλούνται και οι τράπεζες να επωμίζονται μέρος του κόστους, με το υποχρεωτικό «κούρεμα» ομολόγων και την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους. Μια τέτοια ρύθμιση θα υποχρεώσει τις τράπεζες, όπως εύλογα εκτιμά ο κ. Τρισέ, να αυξήσουν προκαταβολικά τα επιτόκια δανεισμού των πιο ευάλωτων χωρών, ενόψει του ανεβασμένου ρίσκου που θα αναλάβουν.

Η εξοντωτική ανύψωση του κόστους δανεισμού σε συνδυασμό με το καθεστώς των οικονομικών ή και πολιτικών κυρώσεων διαμορφώνει μια νέα αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πολύ μακριά από τα ονειροπολήματα περί ομοσπονδίας ισότιμων εθνών-κρατών. Η εντονότατη πόλωση μεταξύ του κυρίαρχου προτεσταντικού «πυρήνα» και της υποτελούς «περιφέρειας» παραπέμπει περισσότερο στο ακραία άνισο μοντέλο της NAFTA (ΗΠΑ-Καναδάς-Μεξικό), με τη μετατροπή των περιφερειακών χωρών της Μεσογείου και της ανατολικής Ευρώπης σε ένα είδος «Λατινικής Αμερικής» της Ε. Ε.

Φυσικά, πολλά ζητήματα μένουν ανοιχτά ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της Ε. Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο. Φαίνεται όμως ότι το αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας δημιουργεί ντε φάκτο προϋποθέσεις για μια Ευρώπη δύο ή περισσοτέρων ταχυτήτων, καθώς οι ασθενέστερες οικονομικά χώρες είναι πιθανό να εξωθηθούν εκτός Ευρωζώνης ή/και να εκπέσουν σημαντικών δικαιωμάτων τους, για να περιοριστούν σε καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας.

Ιnfo

- Ναόμι Κλάιν, «Το δόγμα του σοκ», Εκδ. Α. Α. Λιβάνη, 2010.

- Perry Anderson, «A New Germany?», New Left Review 57, May-June 2009.

- Michel Santi, «L’ Allemagne sauvera-t-elle le monde?», Le Monde, 29.10.2010.

- «Will Germany now take central stage?», The Economist, 21.10.2010


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 010_421568


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΥΘΟΣ ?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 22, 2011 11:50 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιούλ 14, 2009 9:34 pm
Δημοσιεύσεις: 2484
Τοποθεσία: ΚΥΚΛΑΔΕΣ
:mrgreen:

_________________
Εικόνα
http://cazador1.blogspot.com/


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΥΘΟΣ ?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 04, 2011 9:54 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα


Ανιχνεύοντας τον δρόμο της αναγκαίας εξόδου από την ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση


Του Βασίλη Μηνακάκη*

Τριάντα χρόνια μετά την κύρωση της συνθήκης εισόδου της Ελλάδας στην ΕΕ και δέκα χρόνια μετά την είσοδό μας στην ευρωζώνη, μια σειρά μύθοι κλονίζονται.

Μύθος πρώτος: ‘' Η ΕΕ έδωσε απλόχερα- εμείς ξοδέψαμε αλόγιστα’’

Η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική: Το σύνολο της εισροής χρημάτων από την ΕΕ μέσω των περίφημων «πακέτων», των ΜΟΠ της περιόδου 1986-93 (471 εκατ. ευρώ), του Β΄ ΚΠΣ της περιόδου 1994-99 (12,3 δις), του Γ΄ ΚΠΣ της περιόδου 2000-2006 (26,1 δις) και του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 (26,2 δις), αθροίζουν ένα ποσό περίπου 65 δις ευρώ. Από αυτά τα 65 δις, μέχρι τα τέλη του 2009 είχαν εκταμιευτεί τα 43 δις. Tο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας έναντι της ΕΕ από το 1980 μέχρι το 2009 είναι 254 δις ευρώ!

Δηλαδή: Δώσαμε 254 δις (για εισαγωγές από τις πολυεθνικές των χωρών της ΕΕ) και πήραμε 43 δις (από τα «πακέτα»).

Ακόμη και η Ελευθεροτυπία, που ανέβαζε τα ποσά που «πήραμε» ως χώρα μέχρι σήμερα από ΜΟΠ, ΚΠΣ και ΕΣΠΑ στα 120 δις ευρώ -στο μισό δηλαδή του εμπορικού ελλείμματος- σημείωνε ότι τα 51,3 δις επιστράφηκαν σε πολυεθνικές της δυτικής Ευρώπης για προμήθεια μηχανημάτων, εξοπλισμού κ.λπ.

Μύθος δεύτερος: Όλοι αράξαμε τσιμπολογώντας επιδοτήσεις από τους κουτόφραγκους…

Στην πραγματικότητα, το 80% των επιδοτήσεων εισπράχθηκε από το μόλις το 20% των αγροτών αλλά και μη αγροτών, με τη μερίδα του λέοντος να την παίρνουν μεγάλοι οινοπαραγωγοί ή κτηνοτρόφοι τύπου Βιβάρτια.

Το 50% του Γ΄ ΚΠΣ πήγε σε συγκοινωνιακούς άξονες με βάση τα συμφέροντα των τεχνικών εταιριών και των πολυεθνικών για εμπορικούς δρόμους ή σε προγράμματα... «κατάρτισης» που στόχευαν σε αναδιάρθρωση παραγωγής και στη μείωση του «εργατικού κόστους».

Μύθος τρίτος: Η κοινοτική βοήθεια έδωσε ώθηση στην εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία, δεν ήταν καθόλου ουδέτερα, ούτε τυφλά: αποζημίωσαν κατά μερικό τρόπο το ξεκλήρισμα της παραδοσιακής αγροτικής παραγωγής. Πριμοδότησαν τις αναδιαρθρώσεις και την καπιταλιστικοποίηση της γεωργικής και της βιομηχανικής παραγωγής. Ετεροχρόνισαν την εξαθλίωση των εργαζόμενων και των αγροτών κι αποτέλεσαν μοχλό για την επιβολή νέων εργασιακών σχέσεων. Αποτελούσαν, δηλαδή, λιπαντικό μιας αντεργατικής, αντι-αγροτικής και ευρύτερα αντι-κοινωνικής πολιτικής.

Η ΕΕ πράγματι άλλαξε την όψη της Ελλάδας: για παράδειγμα από εξαγωγική χώρα αγροτικών προϊόντων πριν την ένταξη στην ΕΟΚ μετατράπηκε σε χώρα εισαγωγική. Μάλιστα, οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων που θα μπορούσαν να παραχθούν στην Ελλάδα, φτάνουν κάθε χρόνο τα 5-6 δις ευρώ.

Μύθος τέταρτος: με την ενσωμάτωση στην ΕΕ η Ελλάδα έπαψε να είναι …τριτοκοσμική χώρα

Στην πραγματικότητα, η τριαντάχρονη πορεία της Ελλάδας στην ΕΕ και η δεκάχρονη στο ευρώ είχε καταστροφικές συνέπειες.

Στους μισθούς: Η Ελλάδα είναι -μαζί με το Βέλγιο- οι μόνες κοινοτικές χώρες στις οποίες οι πραγματικοί κατώτατοι μισθοί μειώθηκαν την περίοδο 2000-8. Κατά -0,5% ετησίως στην Ελλάδα και κατά -0,2% στο Βέλγιο (Εurostat). Γενικότερα, το σκληρό ευρώ και οι κανόνες της ΟΝΕ ευνοούσαν τις μεγάλες πολυεθνικές, με αποτέλεσμα οι μικρότερες εταιρείες να έχουν μόνο ένα όπλο για να είναι ανταγωνιστικές: τη μείωση του εργατικού κόστους.

Στο ασφαλιστικό: Η ΕΕ πίεζε διαρκώς για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τζογάρισμα των ασφαλιστικών στο χρηματιστήριο. Αυτό ακριβώς υλοποιούσαν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Ρέππα, Πετραλιά και Λοβέρδου. Κι έτσι προέκυψαν τα «δομημένα ομόλογα» του ΤΕΑΔΥ, που ως προς τον τρόπο υλοποίησης ήταν σκάνδαλα, αλλά ως προς την ουσία ήταν ό,τι ακριβώς απαιτούσαν η ΕΕ και οι χρηματαγορές για τα αποθεματικά των ταμείων.

Στις εργασιακές σχέσεις: Ήδη από τη «Λευκή Βίβλο» του 1994 η ΕΕ πίεζε για ελαστικές σχέσεις εργασίας και μερική απασχόληση. Ακολούθησαν η λεγόμενη «ελαστασφάλεια», η οδηγία Μπολκενστάιν και τόσα άλλα, στα οποία πρωτοστάτησε ο σοσιαλδημοκράτης Γκ. Σρέντερ και η διαβόητη «Ατζέντα 2010» που προώθησε και κατεδάφισε κάθε έννοια κοινωνικού κράτους. Σε αυτή την Ατζέντα και στα 7,5 εκατομμύρια Γερμανών που εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης και αποδοχές κάτω από 400 ευρώ στηρίχτηκε η άνοδος της ανταγωνιστικότητας των γερμανικών πολυεθνικών.

Στην ανεργία: Το περιβάλλον ανταγωνισμού που δημιουργήθηκε με την ένταξη στην ΕΕ και το ευρώ οδήγησε πολλές ελληνικές παραγωγικές μονάδες να μετατραπούν σε προβληματικές ή να κλείσουν. Και μπορεί οι ιδιοκτήτες τους να σώθηκαν, γιατί εντάχθηκαν σε διάφορους νόμους ή μετανάστευσαν στα Βαλκάνια, χιλιάδες εργαζόμενοι όμως έμειναν χωρίς δουλειά. Θα πει κάποιος: δεν φταίει και γι' αυτό η ΕΕ. Φταίει ότι οι ελληνικές εταιρείες δεν ήταν ανταγωνιστικές. Πώς όμως θα γίνουν ανταγωνιστικές; Με μισθούς Βουλγαρίας, ασφάλιση Αλβανίας, συνθήκες εργασίας Ταϊλάνδης και ωράρια Κίνας. Με τον τρόπο, δηλαδή, που περιγράφει το Σύμφωνο για το ευρώ.

Στην παιδεία: Ποιος δεν θυμάται ότι τη στιγμή που οι φοιτητές ξεσηκώνονταν ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, η ΕΕ προωθούσε οδηγία που νομιμοποιούσε από την «πίσω πόρτα» τα ιδιωτικά ΑΕΙ και τα κολέγια; Κι ότι με τη λεγόμενη στρατηγική της Λισαβόνας η ανώτατη εκπαίδευση παραδίδεται στην αγορά;

Στην αγροτική παραγωγή: Ενώ -για παράδειγμα- η Ελλάδα ήταν αυτάρκης κι είχε υψηλή παραγωγικότητα στην τευτλοκαλλιέργεια, μείωσε κατά εννιά φορές (από 320.000 τόνους σε 35.000) τις ποσότητες που παράγει και τώρα εισάγει από τη Γερμανία και τη Γαλλία το 50% των αναγκών της. Παράλληλα, έκλεισαν τα 2 από τα 5 υπερσύγχρονα εργοστάσια ζάχαρης, ενώ τώρα ιδιωτικοποιούν και τα υπόλοιπα. Με άλλες κοινοτικές αποφάσεις, μειώθηκε η εγχώρια παραγωγή καπνού κατά 82% (παρότι η ΕΕ εισάγει το 75% των αναγκών της), βαμβακιού, βιομηχανικής ντομάτας, σταφίδας, χοιρινού κρέατος κ.ά. με ποσοστώσεις και πρόστιμα. Παράλληλα, χιλιάδες αγρότες ξεκληρίστηκαν: Το 1981 υπήρχαν 997.000 αγροτικά νοικοκυριά ενώ το 2007 είχαν μείνει 614.000 - δηλαδή σε 28 χρόνια περίπου 800.000 αγρότες εγκατέλειψαν την αγροτική δραστηριότητα. Την τελευταία 10ετία, οι αγρότες μειώθηκαν κατά 35% (από το 17% το 2000 πήγαν στο 11% το 2009 του ενεργού πληθυσμού) και το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε δραστικά, περίπου κατά 19%.

Μύθος πέμπτος: χωρίς το ευρώ θα ήμασταν περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο χρεωκοπίας

Η αλήθεια είναι ότι με ελλειμματικό ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών, είναι μοιραίο να αυξάνεται το χρέος. Τα ελλείμματα των PIGS αποτελούν προϋπόθεση για τα πλεονάσματα των γερμανικών πολυεθνικών που εκμεταλλεύτηκαν το οικονομικό περιβάλλον του ευρώ και της ΟΝΕ για να κυριαρχήσουν.

Το ελληνικό δημόσιο χρέος επταπλασιάστηκε από το 1981 μέχρι την ένταξη στο Μνημόνιο. Το ευρώ -όπως άλλωστε και το «αόρατο χέρι» της θεάς αγοράς, κατά πως θέλουν οι νεοφιλελεύθεροι- δεν μας προστάτεψε από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων και την κρίση, αντίθετα τη γενίκευσε και τη μετακύλησε στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και, πάνω από όλα, στους εργαζόμενους.

Μύθος έκτος: η ΕΕ μας προσφέρει βοήθεια για έξοδο από την κρίση

Με μια πρώτη ματιά, η ΕΕ βοηθά την Ελλάδα να ξεπεράσει την «κρίση χρέους» προσφέροντάς της, μαζί με το ΔΝΤ, με το πρώτο πακέτο 110 δις και με το δεύτερο περίπου 120 δις.

Γιατί, όμως, η ΕΕ προσφέρει τόσο απλόχερα μια τέτοια βοήθεια, που ισοδυναμεί με τα 2/3 του ελληνικού χρέους;

Πρώτον, γιατί οι γαλλικές και οι γερμανικές κυρίως τράπεζες, που κατέχουν μεγάλο μέρος των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, φοβούνται ότι μια ανοιχτή χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε και τις ίδιες στην κατάρρευση. Έτσι, διασώζοντας την Ελλάδα σώζουν και τον εαυτό τους. Παράλληλα, χορηγώντας τα δάνεια του Μνημονίου και του δεύτερου πακέτου, κερδίζουν χρόνο, ώστε να απαλλαγούν από τα ελληνικά ομόλογα και να περιορίσουν τους κινδύνους τους.

Δεύτερον, γιατί οι ευρωπαϊκές πολυεθνικές -με αιχμή τις γερμανικές- φοβούνται ότι μια ανοιχτή χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγήσει σε συνολική κατάρρευση το ευρώ, οπότε θα καταβαραθρωθούν οι εξαγωγές τους. Άρα, διασώζοντας την Ελλάδα σώζουν το νομισματικό πλαίσιο που τους επιτρέπει να έχουν κέρδη, να πλεονεκτούν απέναντι στους ανταγωνιστές τους.

Τρίτον, γιατί το αντίτιμο της «σωτηρίας» μας -οι όροι, δηλαδή, με τους οποίους παρέχεται η «βοήθεια»- τους ωφελεί πολλαπλά: Μειώνει δραματικά το εργατικό κόστος και συντρίβει την εργασία, γεγονός που πολλαπλασιάζει τα κέρδη των εργοδοτών. Επιτρέπει στις μεγαλύτερες πολυεθνικές και τράπεζες να καταβροχθίσουν τις μικρότερες και τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας που ιδιωτικοποιούνται. Και τέλος, μέσω της αποπληρωμής των δανείων αυτών -που προφανώς δεν δίνονται άτοκα ούτε χαριστικά- τους επιτρέπει να ιδιοποιούνται ένα διαρκώς αυξανόμενο μέρος του κοινωνικού πλούτου που παράγεται στην Ελλάδα. Βεβαίως, κάποιοι -και μιλώ για τους κατόχους των λεγόμενων CDS- κερδίζουν και από τις φημολογίες ή το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Άρα λοιπόν, στηρίζοντας την Ελλάδα στηρίζουν πρώτα από όλα τον εαυτό τους και τα κέρδη τους. Γι’ αυτό και 50 μεγάλες γαλλικές και γερμανικές πολυεθνικές κάνουν τις τελευταίες ημέρες μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια υπέρ της Ελλάδας.

Ποιος απ’ τους προστάτες, θα μας προστατέψει ποιος;

Τι μας νοιάζει εμάς, θα αντέτεινε κάποιος. Αφού έτσι «σωζόμαστε» από τη χρεοκοπία, όλα τα άλλα έχουν δευτερεύουσα σημασία. «Σωζόμαστε», όμως; Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το δημόσιο χρέος από 144% του ΑΕΠ όταν εγκρίθηκε το Μνημόνιο θα φτάσει φέτος στο 167%. Με άλλα λόγια, το φάρμακο έγινε φαρμάκι.

Σίγουρα σώζονται οι εργοδότες, ο ΣΕΒ. Με το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, το Σύμφωνο για το ευρώ και τα άλλα κυβερνητικά μέτρα εξασφαλίζουν μειωμένους μισθούς, ελαστική εργασία, ατομικές κι επιχειρησιακές συμβάσεις, μειωμένη φορολογία, μειωμένες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, ελευθερία απολύσεων. Τι περισσότερο θα μπορούσαν να ζητήσουν για να αυξήσουν τα κέρδη τους;

Σώζονται και οι τράπεζες. Τα 110 δις του πρώτου Μνημονίου είναι ακριβώς ίσα με τα 108 δις που έχουν τούς δοθεί με τα διάφορα πακέτα στήριξης των κυβερνήσεων Καραμανλή και Παπανδρέου.

Αυτοί που σίγουρα δεν σώζονται είναι οι εργαζόμενοι. Το Μνημόνιο, το Σύμφωνο για το ευρώ, το Μεσοπρόθεσμο, γενικότερα η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ θα τους βυθίσουν στην εξαθλίωση, θα απογειώσουν τη φορομπηξία και την ανεργία, θα εξαφανίσουν την κοινωνική ασφάλιση, θα συντρίψουν την παιδεία και την υγεία, θα ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα - και το σπουδαιότερο, χωρίς φως στο βάθος του τούνελ.

Αλλά ούτε και η «εθνική οικονομία» σώζεται, καθώς με αυτούς τους όρους και με τους ασφυκτικούς μηχανισμούς επιτήρησης και προώθησης του Συμφώνου για το ευρώ και του Μνημονίου να διεισδύουν ακόμη και στον τελευταίο δήμο ή στο τελευταίο σχολείο και νοσοκομείο, η δυνατότητα για οικονομική ανάκαμψη με βάση τις λαϊκές ανάγκες μοιάζει κάτι παραπάνω από όνειρο θερινής νυκτός.

Σύμφωνο για το ευρώ: Πανευρωπαϊκό μνημόνιο διαρκείας

Με αυτό, θυσιάζονται σαν σύγχρονες Ιφιγένειες τα δικαιώματα των Ευρωπαίων εργαζομένων για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών πολυεθνικών. Δύο είναι οι κύριες κατευθύνσεις του.

Η πρώτη αφορά τη δραστική συρρίκνωση των εργατικών μισθών, ώστε το κόστος εργασίας να αξιολογείται «βάσει της παραγωγικότητας και των αναγκών προσαρμογής της ανταγωνιστικότητας». Μιας ανταγωνιστικότητας που, για να ξεπεράσει τους κύριους εμπορικούς αντιπάλους της ΕΕ, όπως η Κίνα ή οι ΗΠΑ, θα συντρίψει τους μισθούς.

Η δεύτερη αφορά τη διαμόρφωση ενιαίων κανόνων λειτουργίας της ευρωπαϊκής οικονομίας σε ένα πολύ πιο ευρύ πεδίο από αυτό που αποτυπώνεται στην ΟΝΕ, με πολύ πιο δεσμευτικούς όρους, με πολύ πιο πιεστικούς, άμεσους και τακτικούς μηχανισμούς «ελέγχου», «εποπτείας», «επιτήρησης» και «επιβολής» (οι εντός εισαγωγικών λέξεις, προέρχονται αυτούσιες από το κείμενο της ΕΕ) και με «επικέντρωση ιδίως σε τομείς που εμπίπτουν στην εθνική αρμοδιότητα» ως τώρα. Κανόνων που -όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις- αποτυπώνουν το «δίκαιο του ισχυρού».

Το Σύμφωνο για το ευρώ είναι η αντιδραστική συνέχεια της Λευκής Βίβλου, του Μάαστριχτ, της Λισαβόνας, της Ευρωσυνθήκης. Είναι η οικονομική πλευρά μιας ΕΕ που βομβαρδίζει στη Λιβύη -όπως χθες στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν-, που στήνει τείχη ρατσισμού και εκκολάπτει το αβγό του νεοφασισμού και του εθνικισμού, που προωθεί ένα όργιο καταστολής και ηλεκτρονικού φακελώματος, που ως χτες βάφτιζε δημοκράτες τον Μπεν Αλί και τον Μουμπάρακ. Δεν αποκαλύπτει απλώς την κυριαρχία των τραπεζών και των αγορών, το στρεβλό χαρακτήρα της ευρωπαϊκής οικοδόμησης ή την έλλειψη Ευρωπαίων ηγετών μεγάλου διαμετρήματος, αλλά τον βαθύτατο αντιδραστικό χαρακτήρα της ίδιας της ΕΕ και του ευρώ, από τη δημιουργία τους ως σήμερα.

Αυτός ο χαρακτήρας δεν αλλάζει, δεν μεταρρυθμίζεται – μόνο ανατρέπεται, διαλύεται. Κι αυτό πρέπει να γίνει με την ΕΕ συνολικά. Γιατί η ΕΕ δεν μπορεί να επανιδρυθεί σε φιλολαϊκή βάση. Ούτε είναι μια προοδευτική ή δήθεν αντικειμενική διαδικασία. Είναι μια ένωση που σχεδιάστηκε, οικοδομήθηκε και πορεύεται με αδιαπραγμάτευτο κριτήριο τα συμφέροντα των πολυεθνικών, του κεφαλαίου, των αγορών. Κι αυτό το κριτήριο παραμένει σταθερό, όσο κι αν τσακώνονται μεταξύ τους για τη μοιρασιά της λείας οι γαλλικές, οι γερμανικές ή οι βρετανικές πολυεθνικές, όσο κι αν τσακώνεται η ΕΕ με τις ΗΠΑ ή την Κίνα.

Ένοχοι και η ΕΕ και η κυβέρνηση

Ποιος είναι αυτός που ευθύνεται για τα προβλήματα των εργαζομένων και των νέων; Η κυβέρνηση ή η ΕΕ; Αλίμονο αν πέσουμε στην παγίδα να δείχνουμε μόνο τις ελληνικές κυβερνήσεις ή μόνο την ΕΕ και το ευρώ, κι αν «βγάζουμε λάδι» άλλοτε την ΕΕ (διότι δήθεν η ελληνική κυβέρνηση προωθεί τα μέτρα) και άλλοτε την κυβέρνηση (διότι δήθεν τα μέτρα που προωθεί είναι εντολές της ΕΕ και των πιστωτών). Κι ακόμη, αλίμονο αν πούμε, δεν φταίει η ΕΕ, αλλά ο καπιταλισμός, λες και η ΕΕ και το ευρώ δεν είναι τέκνα του καπιταλισμού, δεν είναι φορείς της λογικής του, του κέρδους, των αγορών Δεν είναι, λοιπόν, ή το ένα ή το άλλο. Είναι και το ένα και το άλλο. Στην επίθεση κατά των εργαζομένων βρίσκονται χέρι- χέρι χρόνια τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, ο ΣΕΒ και εσχάτως και το ΔΝΤ. Με αυτή την έννοια, το κίνημα, οι λαϊκοί αγώνες, οι απεργίες και οι πλατείες πρέπει «να τους στήνουν στον τοίχο» όλους αυτούς, αλλά και τον καπιταλισμό ως σύστημα. Κι όταν φωνάζουμε «να φύγουν όλοι» εννοούμε και την όποια κυβέρνηση υλοποιεί αυτή την πολιτική, και το ΔΝΤ, και την ΕΕ, αλλά και το κέρδος, την αγορά, την εκμετάλλευση, την ανταγωνιστικότητας ως θεμέλια της κοινωνίας.

Ποιος ο λόγος να μείνουμε στην ζώνη του ευρώ και της ΕΕ;

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ για 30 χρόνια και στη ζώνη του ευρώ τα δέκα τελευταία συνέβαλλαν καθοριστικά στην κρίση και στο χρέος (αν και δεν τα δημιούργησαν) αλλά και στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, η συμμετοχή αυτή όχι μόνο δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά γίνεται και βασικό όχημα για την άγρια επίθεση κατά των εργαζομένων, την άνοδο της ανεργίας, τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, το κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων και παιδικών σταθμών, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, τη σύνταξη στα 70, το κλείσιμο προγραμμάτων όπως η βοήθεια στο σπίτι και τόσα άλλα.

Αν έτσι είναι τα πράγματα κι αν ο χαρακτήρας της ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει, τότε ποιος ο λόγος να παραμένουμε στη ζώνη του ευρώ και στην ΕΕ; Για να αρχίζουν να λύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων και των νέων είναι απαραίτητο να έρθουμε σε συνολική ρήξη με το ευρώ, την ΟΝΕ και την ΕΕ, να απαλλαγούμε από τα δεσμά τους.

Μια έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ θα απάλλασσε τον ελληνικό λαό από έναν από τους βασικούς υπαίτιους της κρίσης αλλά και της αντεργατικής επίθεσης. Θα έδινε άλλες δυνατότητες και εργαλεία (που σήμερα ακυρώνονται από το πλαίσιο της ΕΕ) για μια παραγωγή, για μια οικονομική πολιτική, για μια κοινωνία βασισμένες στις λαϊκές ανάγκες και όχι στο κέρδος. Θα επανενεργοποιούσε κρυμμένες δυνάμεις και δυνατότητες στην αγροτική παραγωγή, στη βιομηχανία και σε άλλους τομείς παραγωγής κοινωνικά χρήσιμων προϊόντων που τώρα καταστρέφονται ή μένουν αδρανείς όσο η Ελλάδα παραμένει στην ΕΕ, το ευρώ, το μονόδρομο του κέρδους και των αγορών.

Μια τέτοια έξοδος δεν μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των λαϊκών συμφερόντων από μόνη της. Πρέπει να συνοδεύεται και από άλλα πράγματα. Από τη διαγραφή όλου του χρέους. Από τη ριζική ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου εις βάρος του κεφαλαίου και υπέρ των εργαζομένων, ώστε να αυξηθούν οι μισθοί, να αντιμετωπιστεί η ανεργία, να υπάρξει μόνιμη και σταθερή δουλειά, να βελτιωθούν η υγεία και η παιδεία, να είναι δημόσια και δωρεάν και όχι ιδιωτικά και πανάκριβα τα κοινωνικά αγαθά. Αλλά και από το πέρασμα στο δημόσιο με εργατικό έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, που καταβροχθίζει πακτωλούς χρημάτων αλλά και τις ζωές μας. Από την απαγόρευση της φυγής κεφαλαίων από τη χώρα. Μόνο σε ένα τέτοιο πλαίσιο -που κινείται με πνεύμα ανατροπής και πάει κόντρα στην αντεργατική επίθεση και στη φυλακή του σύγχρονου καπιταλισμού- η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των εργαζομένων. Αν, δηλαδή, αποτελεί κομμάτι μιας συνολικότερης πορείας που θα καθορίζεται από τις λαϊκές ανάγκες και όχι από τα κέρδη και τις αγορές.

Έχουμε συνείδηση ότι μια τέτοια έξοδος δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε εθνικά πλαίσια – και ούτε την προτείνουμε από «εθνική» σκοπιά ή έχοντας την αυταπάτη ότι μπορεί να σταθεί κάποιου τύπου «εθνική ανάπτυξη» στο σύγχρονο διεθνοποιημένο κόσμο. Χρειάζεται μια ευρύτερη διεθνή στήριξη και πάλη. Και θα έχει καλύτερα αποτελέσματα, θα μπορέσει να περπατήσει αν το δρόμο της Ελλάδας ακολουθήσουν και οι λαοί άλλων χωρών, αν όλοι αυτοί οι λαοί δημιουργήσουν τη δική τους ένωση, μια ένωση που θα είναι απαλλαγμένη από ανταγωνισμούς και «προστατευτισμούς», θα αναπτύσσει τα εργατικά δικαιώματα, θα βάζει στην πρώτη γραμμή τους εργαζόμενους και όχι τις πολυεθνικές και τις τράπεζες. Ο τρόπος που επικοινωνούν το Σύνταγμα με την Πουέρτα δελ Σολ και τις άλλες πλατείες της Ευρώπης δείχνει πως κάτι τέτοιο δεν είναι ανέφικτο. Αρκεί κάποιος να κάνει το πρώτο βήμα και να μη μένουν όλοι πίσω περιμένοντας τους άλλους για να κινηθούν όλοι μαζί. Γιατί τότε δεν θα γίνει κανένα βήμα από κανέναν.

Η θέση αυτή συναντά και πολλές αντιρρήσεις. Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λένε κάποιοι, την προτείνουν και μερικοί από τους ισχυρούς του χρήματος στην ΕΕ. Έτσι είναι. Ωστόσο, οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ και των πολυεθνικών σήμερα αντιμετωπίζουν με τρόμο ένα τέτοιο ενδεχόμενο - ειδικά αν γίνει «από τα κάτω» κι από ένα μαχόμενο κίνημα. Ακόμη κι ο πολύς Μπεν Μπερνάνκι, δήλωνε προχτές ότι μια κατάρρευση της Ελλάδας θα επηρέαζε αρνητικά την παγκόσμια οικονομία. Γι' αυτό ακριβώς μας «σώζουν», γι' αυτό και η καμπάνια των 70 γαλλογερμανικών πολυεθνικών υπέρ της Ελλάδας.

Κάποιοι άλλοι ανακάλυψαν πως την έξοδο από την ΕΕ τη θέλει το ελληνικό κεφάλαιο – ή έστω κάποια τμήματά του. Άρα, όποιος την προτείνει, γίνεται ουρά του και τσαλαβουτάει στον εθνικισμό. Τίποτα πιο αναληθές – παρότι υπάρχουν μερίδες του κεφαλαίου που θίγονται από τη συμμετοχή στην ΕΕ. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε ευθαρσώς προ ημερών τη σταθερή προσήλωση των ηγετικών κύκλων του ελληνικού κεφαλαίου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Το ίδιο και άλλοι κορυφαίοι του επιχειρηματικού κόσμου. Ουρά του κεφαλαίου, συνεπώς, δεν είναι όποιος λέει έξω από το ευρώ και την ΕΕ, αλλά όποιος λέει ναι όπως και ο ΣΕΒ και οι δυτικοευρωπαϊκές πολυεθνικές και οι τράπεζες. Και συνεπής διεθνιστής δεν είναι εκείνος που φυλακίζει το διεθνισμό του στο έδαφος που διαμορφώνουν ο κοσμοπολιτισμός του κεφαλαίου και οι δυτικοευρωπαϊκές πολυεθνικές, αλλά εκείνος που αγωνίζεται για να σπάσει αυτό το πλέγμα, πρώτα απ' όλα στη χώρα του, και για να οικοδομηθούν μορφές διεθνούς συνεργασίας πέραν της αγοράς και του κέρδους -συνεπώς και πέραν της ΕΕ- στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.

Πορεία σύγκρουσης

Δεν ισχυριζόμαστε ότι η έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ που θα επιβληθεί από την πίεση του κινήματος είναι μια προοπτική στρωμένη με ροδοπέταλα. Η εγχώρια και δυτικοευρωπαϊκή αστική τάξη, που θέλουν την παραμονή της Ελλάδας σε ευρώ και ΕΕ, είναι φυσικό να αντιδράσουν. Όπως αντιδρά ένας εργοδότης όταν οι εργάτες κάνουν απεργία ζητώντας αυξήσεις. Οι εργαζόμενοι, το κίνημα πρέπει από πριν να είναι προετοιμασμένοι γι' αυτή την αντίδραση και να είναι έτοιμοι να την υπερνικήσουν με τη συλλογική, μαζική πάλης και τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Άλλωστε και η ακύρωση του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου, του Συμφώνου για το ευρώ και, πολύ περισσότερο, η αποχώρηση από το ευρώ και την ΕΕ, μόνο με τη δύναμη αυτή της πάλης μπορούν να επιβληθούν κι όχι με κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ισχυριζόμαστε, όμως ότι το κόστος της παραμονής εντός ευρώ και ΕΕ είναι ασύλληπτα μεγαλύτερο από το κόστος της εξόδου. Το πρώτο το ζούμε και θα το ζούμε για πολλά χρόνια, αν δεν ανατρέψουμε την πολιτική τους. Το δεύτερο, υπερβάλλεται από την κυρίαρχη προπαγάνδα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ολέθριες συνέπειες που έχει για τους εργαζόμενους η ασκούμενη πολιτική. Επιπλέον, το κόστος της παραμονής είναι μακρόχρονο, διαρκές, ενώ το κόστος της εξόδου θα είναι πρόσκαιρο.

Μια έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, σε συνδυασμό με τη στάση πληρωμών και τον επανέλεγχο του εθνικού νομίσματος και των τραπεζών, θα άλλαζε ριζικά την κατάσταση υπέρ των εργαζομένων. Τα κεφάλαια που θα χρειαστούν και δεν θα δοθούν με το γνωστό αντίτιμο από την ΕΕ και το ΔΝΤ, μπορούν να βρεθούν από τη μη πληρωμή των τοκοχρεολυσίων (που υπερβαίνουν τις δαπάνες του προϋπολογισμού για μισθούς και συντάξεις), από τα 600 δις των κεφαλαιούχων που βρίσκονται στις ελβετικές τράπεζες, από τη φορολόγηση του κεφαλαίου, από την εθνικοποίηση των τραπεζών, από τη δήμευση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, από τη δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών και –επιτέλους, δεν χάθηκαν στον πλανήτη οι πέραν της ΕΕ και του ΔΝΤ πιστωτές.

Επιπλέον, η άσκηση εθνικής νομισματικής πολιτικής θα οδηγήσει σε νέο εθνικό νόμισμα, που πιθανότατα θα υποτιμηθεί. Αυτό στις σημερινές συνθήκες θα αυξήσει τη ζήτηση για εγχώρια προϊόντα και θα μειώσει την κατανάλωση εισαγόμενων. Θα τονωθεί η παραγωγή, θα αυξηθεί το ΑΕΠ, θα βελτιωθεί το εμπορικό ισοζύγιο, θα αυξηθεί η κατανάλωση. Για όσα προϊόντα δεν παράγονται στη χώρα και λόγω της υποτίμησης θα αυξηθεί η τιμή τους, θα μπορεί το κράτος να εφαρμόσει το μέτρο της διατίμησης ή και να μειώσει τη φορολογία για όσα είναι πρώτης ανάγκης ( πχ βενζίνη).

Σε κάθε περίπτωση, η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος μάλλον δεν θα είναι σαρωτική, καθώς η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα «τραυματίσει» το ευρώ, που πιθανά θα αρχίσει να κατρακυλάει στις διεθνείς αγορές. Επιπλέον, η υποτίμηση αυτή δεν θα οδηγήσει σε μεγάλη άνοδο του πληθωρισμού, όπως μας λένε, η οποία θα οδηγήσει σε άμεση εξάτμιση του οφέλους που έχει η υποτίμηση. Κι αυτό γιατί, όπως δείχνει η πείρα, η υποτίμηση εξατμίζεται μακροχρονίως κι όχι άμεσα, και κάνει χρόνια για να μετακυλιστεί στις τιμές. Η τελευταία επίσημη υποτίμηση του Σημίτη (Μάρτιος 1998) κατά περίπου 15%, δημιούργησε, τον πρώτο χρόνο, πληθωριστικό κύμα 1,2%, που έβαινε μειούμενο. Ακόμη όμως και αν το δίλλημα ήταν -που δεν είναι- 25% πληθωρισμός ή 25% ανεργία, φτώχεια, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και της παιδείας, οι εργαζόμενοι μάλλον πρέπει να διαλέξουν το πρώτο.

Ο Ντέιβιντ Χάρβεϊ, παρομοίασε την Ελλάδα με αυτόν που έχει πονόδοντο και πρέπει να κάνει οπωσδήποτε εξαγωγή δοντιού. Η εξαγωγή θα πονέσει περισσότερο βραχυχρόνια αλλά δεν μπορείς να ζεις αιωνίως με πονόδοντο. Και μόνο με την εξαγωγή επέρχεται η θεραπεία. Με αυτή την έννοια, καταστροφή δεν είναι η έξοδος από το ευρώ, αλλά η παραμονή στην ΕΕ και το ευρώ.


* Ο Βασίλης Μηνακάκης είναι συγγραφέας-ειδικός μελετητής θεμάτων ευρωπαϊκής πολιτικής. Το παρόν στηρίζεται στην παρέμβαση του στην ΛΑΪΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ στην Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος στις 24/6/2011


http://aristeroblog.wordpress.com/2011/ ... ore-101%20


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΥΘΟΣ ?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 05, 2011 8:20 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιουν 28, 2011 8:15 pm
Δημοσιεύσεις: 55
Μία πραγματικότητα που κανείς δεν μας είχε πεί :shock:
Μας έδωσαν κέρισαν πολλά και αυτοί και τώρα τα θέλουν όλα πίσω και με τόκους τοκογλυφικούς :roll:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΥΘΟΣ ?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 2:46 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
Εικόνα


Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ "ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ

Ο νέος χρηματοπιστωτικός ολοκληρωτισμός

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου


Mε τη φωτιά παίζουν oι “ηγέτες” της Ευρώπης και, ακόμα περισσότερο, της Ελλάδας. Αποδεικνύοντας καθημερινά ότι δεν είναι παρά μυωπικά και ιδιοτελή ανθρωπάκια, στη συνειδητή ή μη συνειδητή υπηρεσία των τραπεζών. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς τον διαρκώς αυξανόμενο παραλογισμό της ευρωπαϊκής και ελληνικής πολιτικής, που είναι και η πιο σίγουρη ένδειξη επικείμενης μείζονος καταστροφής.

Η ελληνική κυβέρνηση (και οι δύο όροι χρειάζονται στην πραγματικότητα εισαγωγικά) διακρίνεται από το κλασικό σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέττας, αλλά από το ίδιο σύνδρομο μοιάζουν να καταλαμβάνονται τώρα και οι ηγεσίες των υπολοίπων χωρών της ΕΕ. Τα πολιτικά αντανακλαστικά των ευρωπαϊκών ηγεσιών δεν είναι καλύτερα από αυτά που τις χαρακτήρισαν στις παραμονές της δολοφονίας του Αρχιδούκα Φερδινάνδου στο Σεράγεβο του 1914 ή της ανόδου του Χίτλερ το 1933, έστω κι αν ο πόλεμος που απειλεί την Ευρώπη είναι κυρίως οικονομικός.

Πραξικόπημα στην ΕΕ και μεσοπρόθεσμο

Οι αποφάσεις του Eurogroup της 20ής Ιουνίου, που ελήφθησαν με τη συμμετοχή της “ελληνικής” κυβέρνησης, συνιστούν πρωτοφανές στην ιστορία της ΕΕ θεσμικό πραξικόπημα. Το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωζώνης εξέδωσε εντολή σε εκλεγμένο κοινοβούλιο για το τι θα ψηφίσει, παραβιάζοντας κατάφωρα τις θεμελιώδεις αρχές του δικαίου και την πολιτική βάση και ιδεολογία της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής ¨Ενωσης. Οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού εκβιάζονται με ωμό τρόπο να ψηφίσουν αντίθετα με τη βούληση του ελληνικού λαού και σύμφωνα με τις επιταγές των τραπεζών, επιταγές μετασχηματισμένες από την κυβέρνηση και την ΕΕ σε πρόγραμμα “δανειοδότησης” της Ελλάδας. H ‘Ενωση αποκαλύπτεται όχι ένωση ευρωπαϊκών λαών, αλλά μηχανισμός επιβολής δικτατορίας των αγορών επ¨ αυτών, με τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ. Και, το χειρότερο από όλα, κανείς, σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν δείχνει να συνειδητοποιεί και να επισημαίνει τη σημασία όσων συμβαίνουν, ούτε καν οι “αντιμνημονιακές” δυνάμεις στην Ελλάδα.

Δεν γνωρίζουμε, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού και κυβερνητικού εκβιασμού. Αν δηλαδή ψηφίσθηκε το μεσοπρόθεσμο και ποια είναι η ένταση και έκταση των αντιδράσεων του ελληνικού λαού και τι έχει πράξει η κυβέρνηση, ίσως η πιο τυχοδιωκτική της ελληνικής ιστορίας, ο αντιπρόεδρος της οποίας έφθασε, εμμέσως πλην σαφώς, να επισείσει την απειλή στρατιωτικής δικτατορίας και εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ.

Ακόμα όμως κι αν περάσει το μεσοπρόθεσμο είναι θέμα χρόνου και μάλλον λίγου η κατάρρευσή του. Ο ελληνικός λαός δεν έχει άλλο δρόμο για να επιζήσει και να υπερασπιστεί τη χώρα του από την ανατροπή αυτής της πολιτικής και θα την ανατρέψει. Ακόμα κι αν δεν το κάνει ο ίδιος, είναι φανερό ότι κάποια στιγμή θα καταρρεύσουν πλήρως οι στοιχειώδεις κρατικές λειτουργίες και τα δημόσια έσοδα και η χώρα θα οδηγηθεί σε ανεξέλεγκτη, άναρχη χρεωκοπία σε χαοτικές συνθήκες.

Θα ήταν ασφαλώς καλύτερα να βρεθούν πολιτικές δυνάμεις που να ηγηθούν του έθνους σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, θα ήταν πολύ καλύτερα αν διαθέταμε ένα αντιμνημονιακό μέτωπο για τη σωτηρία της Ελλάδας, με αξιόπιστη ηγεσία, δημοκρατική εσωτερική οργάνωση και σοβαρές ιδέες. Αντιμέτωποι όμως με ένα πρόγραμμα οικονομικής, κοινωνικής και εθνικής καταστροφής της Ελλάδας, όπως είναι το μεσοπρόθεσμο, δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε.

Οι τράπεζες ως φορέας ολοκληρωτισμού

Πέραν όμως της δημοκρατικής ουσίας που πλήττεται βάναυσα με τις αποφάσεις και τους εκβιασμούς του Eurogroup, υπάρχει και μια άλλη πτυχή. Ευρωπαίοι και ¨Ελληνες πολιτικοί εκβιάζουν τον ελληνικό λαό για ποιο λόγο; Για να περάσει ένα πρόγραμμα που όλοι πιστεύουν ότι θα φέρει ταχύτερα την Ελλάδα όχι σε οποιαδήποτε σωτηρία, αλλά στην καθολική χρεωκοπία.

Αντιμετωπίζουν μία χώρα μέλος της ΕΕ με τον ίδιο τρόπο που μια δανείστρια τράπεζα αντιμετωπίζει μια υπό εκκαθάριση επιχείρηση: προσημείωση ακινήτων, τοποθέτηση επιτρόπου, μείωση λειτουργικού κόστους με απολύσεις και μείωση αποδοχών, εκποίηση στο άψε σβήσε περιουσιακών στοιχείων, ξεζούμισμα παντός είδους και, τελικά, κλείσιμο της επιχείρησης.

Γιατί το κάνουν αυτό; ¨Όχι γιατί είναι απαραίτητο βέβαια στα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της ΕΕ ή έστω των πλουσιότερων μελών της. ¨Όχι γιατί δεν αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο. Αλλά γιατί τους είναι περίπου αδύνατο να θίξουν καθ¨οιονδήποτε τρόπο τα συμφέροντα του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, πραγματικού “Kράτους πίσω από τα Κράτη”. Bάζουν την Ευρώπη στην τροχιά της μεγαλύτερης κρίσης στην ιστορία της, μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτοεγκλωβίζονται σε εκβιασμούς που κάποια στιγμή κινδυνεύουν να σκάσουν στα μούτρα τους, με τον ίδιο τρόπο που ένα ήσσονος σημασίας γεγονός, όπως η δολοφονία του Αρχιδούκα Φερδινάνδου στο Σεράγεβο, προκάλεσε τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο πόλεμος θα είναι οικονομικός αυτή τη φορά, όχι στρατιωτικός, τουλάχιστο στην αρχή, δεν θα έχει όμως λιγότερο καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για το ισοδύναμο των συμφωνιών του Μονάχου που υπέγραψαν Γαλλία και Αγγλία για να κατευνάσουν τον Χίτλερ. Τον ρόλο του Χίτλερ σήμερα, ως παγκόσμιας δύναμης καταστροφής, παίζει το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο. Αν όμως εξακολουθήσουμε να πηγαίνουμε εκεί που μας πηγαίνουν, το όλο ευρωπαϊκό μεταπολεμικό εγχείρημα θα απειληθεί με κατάρρευση και η διεθνής οικονομία μπορεί να αντιμετωπίσει κρίση πολύ σοβαρότερη αυτής του 1929. Γιατί οι σημερινές οικονομίες είναι πολύ πιο χρηματιστικοποιημένες από τις προπολεμικές.

Σενάριο διάλυσης της ΕΕ

Yπερβολές μπορείτε να πείτε. Πράγματι, θα ήταν ανόητος όποιος θα προσπαθούσε να προβλέψει με ακρίβεια την εξέλιξη τριών ταυτόχρονων και βαθύτατων κρίσεων, δηλαδή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, της κρίσης της δυτικής ηγεμονίας και της κρίσης της ΕΕ. Θα ήταν όμως δέκα ή εκατό φορές πιο ανόητος όποιος αρνούνταν να συνειδητοποιήσει το πραγματικο διακύβευμα. Καλύτερα να κινητοποιείται κανείς “υπερβολικά” εναντίον υπαρκτών απειλών, παρά να παρηγορείται με την ψεύτικη βεβαιότητα ενός κόσμου που καταρρέει. Και ο κόσμος της “ευτυχούς παγκοσμιοποίησης” και του νεοφιλελευθερισμού κατέρρευσε τον Οκτώβριο του 2008, όπως ορθώς αλλά παραδόξως διέγνωσε σε ένα άρθρο του ο αντιδραστικός αλλά όχι κουτός Γιόσκα Φίσερ.

Η Ευρωπαϊκή ¨Ενωση απειλείται με κατάρρευση ανάλογη αυτής της Σοβιετικής, πριν από 20 χρόνια, γιατί ούτε η πολιτική ηγεσία των μελών της καταφέρνει, ούτε οι θεσμοί της είναι φτιαγμένοι για να λαμβάνουν ικανοποιητικά υπόψιν τους το γενικό ευρωπαϊκό συμφέρον και τα συμφέροντα των κρατών μελών της.

Η δομή είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να παρέχει κυρίως σιδηρές εγγυήσεις για την αξία και την απόδοση του χρήματος, που είναι η πραγματική συντακτική αρχή επί της οποίας θεμελιώνεται το σύστημα του Μάαστριχτ. Ταυτόχρονα, δεν λαμβάνει υπόψιν τα συμφέροντα των επιμέρους εθνών και κοινωνιών. Το δομικό αυτό “έλλειμμα” καθιστά περισσότερο, όχι λιγότερο σημαντικό τον ρόλο των εθνικών κυβερνήσεων, αφού αυτές είναι οι μόνες που μπορεί να υπερσασπίσουν τα πιο ζωτικά συμφέροντα των λαών τους.

Η Ελλάδα ως παράγων καταστροφής

Η απερίγραπτη κυβέρνηση Παπανδρέου, Βενιζέλου, Πάγκαλου, μη υπερασπιζόμενη το έθνος της, αλλά δρώντας ως εγχώριο απόσπασμα, είδος “αποικιακής διοίκησης” της τρόικας, συμβάλλει καθοριστικά όχι μόνο στην καταστροφή της Ελλάδας, αλλά και στο ευρωπαϊκό χάος.

Για να βγει η Ελλάδα από αυτή την κατάσταση χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τρία όπλα ταυτόχρονα:

- την απειλή μιας επιθετικής χρεωκοπίας και της πολιτικής κρίσης που θα καταλύσει μια τέτοια χρεωκοπία στην ΕΕ

- το τεράστιο γεωπολιτικό χαρτί της

- να γίνει θετικά φορέας ενός οράματος ριζικής επανίδρυσης της ΕΕ γύρω από την επιστροφή στη ρύθμιση και φορολόγηση του κεφαλαίου, την απαγόρευση των παραγώγων, τον κεϋνσιανισμό, τον λελογισμένο προστατευτισμό, μια πολιτική ευρωπαϊκής συνοχής, την οικοδόμηση ενός ανεξάρτητου πυλώνα ενός πολυπολικού διεθνούς συστήματος.

Δραχμή και Ευρώ

Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό της χώρας με ελάχιστες, πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις, είναι απελπιστικά επαρχιωτικό στον ορίζοντά του, διαποτισμένο μέχρι το μεδούλι από την ιδεολογία της “Ψωροκώσταινας”, ανίκανο να σκεφθεί σε διεθνείς όρους. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις, συμβαίνει ακόμα και στους αντιμνημονιακούς κύκλους, όπου συναντά κανείς ενίοτε και την οπισθοδρομική βασικά ιδέα της οικειοθελούς εξόδου από το ευρώ, το ψυχολογικό υπόβαθρο της οποίας είναι ο συντηρητισμός (η Ευρώπη δεν αλλάζει) και η εθνική αυτοϋποτίμηση.

Φυσικά, μπορεί να χρειαστεί σε συνθήκες καταστροφής να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Προτού φτάσουμε εκεί, θάπρεπε όμως να προσπαθήσουμε να συνδέσουμε τον αγώνα του ελληνικού λαού κατά του επελαύνοντος χρηματιστικού ολοκληρωτισμού με τα προβλήματα και τη συνείδηση των ευρωπαϊκών λαών, να προσπαθήσουμε, χωρίς να φεύγουμε από το εθνικό πεδίο, να μεταφέρουμε τη μάχη στην κλίμακα που να μπορεί να δοθεί, οι πολιτικές μας επιδιώξεις να είναι ικανές να οικοδομήσουν τις απαραίτητες συμμαχίες. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα σε αυτή την κατεύθυνση και ο χρόνος τελειώνει. Θα γίνει αύριο εξέγερση στην Ελλάδα και δεν θα καταλαβαίνει σχεδόν κανείς στον κόσμο τι προτείνουν οι εξεγερμένοι...Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Επίκαιρα” της 30.6.2011


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΥΘΟΣ ?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 10, 2011 11:54 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα


Εποχή παρακμής της ΕΕ.


Γερμανοί σέρνουν τη χώρα τους στα δικαστήρια γιατί "διέσωσε" την Ελλάδα,
η Δανία υψώνει τείχη στα σύνορά της
και η Ευρώπη προσκυνά 3 αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης...

Φάντασμα του μέχρι πρότινος εαυτού της θυμίζει η ΕΕ. Τα σημάδια αποσύνθεσης θεμελιωδών χαρακτηριστικών της πολλαπλασιάζονται.
Μοιραία ημέρα η Τρίτη... 5 Ιουλίου, αποτύπωσε ανάγλυφα, εξαιτίας της τυχαίας σύμπτωσης μιας σειράς γεγονότων, τον εκφυλισμό της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Στην Καρλσρούη, έδρα του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, άρχισε η εκδίκαση της προσφυγής κορυφαίων προσωπικοτήτων της ηγετικής χώρας της ΕΕ εναντίον της βοήθειας προς την Ελλάδα, που επιδιώκουν να χαρακτηριστεί από τους δικαστές ως παραβίαση του γερμανικού Συντάγματος! Ποιος να το φανταζόταν ποτέ ότι όχι απλώς το υποτιθέμενο πακέτο "διάσωσης" της Ελλάδας που διασφαλίζει τα συμφέροντα των γερμανικών τραπεζών αλλά και η ίδια η ιδέα της "ευρωπαϊκής αλληλεγγύης" θα σύρονταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου!


Τα σύνορα ξαναϋψώθηκαν την ίδια ημέρα, την Τρίτη, από τους Δανούς. Εστησαν τελωνειακούς σταθμούς στις εισόδους της χώρας από τις δύο άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ με τις οποίες συνορεύουν - τη Γερμανία και τη Σουηδία. Η ελεύθερη κίνηση προσώπων εντός της ΕΕ ανήκει στο παρελθόν.


"Γροθιά στο στομάχι" χαρακτήρισε ο δεξιός Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσους Κοέλιου την άκρως προκλητική υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας του κατά τέσσερις (!) βαθμίδες εντελώς αναιτιολόγητα από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Moody's. "Μας αφαιρούν την ικανότητα κρίσης" παραπονέθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ για το γεγονός ότι η Moody's πέταξε στην κατηγορία των "σκουπιδιών" τα κρατικά ομόλογα της Πορτογαλίας. Μια Ευρώπη που προσκυνά τρεις αμερικανικές ιδιωτικές επιχειρήσεις αξιολόγησης που βρίσκονται στην υπηρεσία των κερδοσκόπων. Θλιβερή εικόνα...


Η εικόνα απαξίωσης της Ελλάδας ενισχύθηκε την εβδομάδα που πέρασε. Εν αρχή ην η συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό "Φόκους" του προέδρου της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. "Οι Ελληνες έχουν δηλώσει την ετοιμότητά τους να υποδεχθούν την έλευση τεχνογνωσίας από την Ευρωζώνη" είπε ο Γιουνκέρ. "Θα στείλουμε δηλαδή εκεί ειδικούς οι οποίοι θα πάρουν τον έλεγχο των πραγμάτων από τα χέρια των Ελλήνων. Αυτό θα μπορούσε να το θεωρήσει η ψυχή του ελληνικού λαού ως νεοαποικιοκρατία" παρατηρεί ο δημοσιογράφος. "Αυτό είναι αλήθεια, η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά" επιβεβαίωσε ο Γιουνκέρ.


"Δεν έχει μέλλον η Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη" ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος ανάλυσης των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" του Λονδίνου την ίδια μέρα. Πολύ πιο βαρύς, βαθιά ταπεινωτικός ήταν ο τίτλος που είχε βάλει το γαλλικό περιοδικό "Κουριέ Ιντερνατιονάλ" σε ένα άρθρο του: "Η Ελλάδα σκλάβα της Ευρώπης"! Εξαιρετικά επώδυνο για οποιονδήποτε Ελληνα να το βλέπει γραμμένο. Η χρεοκοπία της Ελλάδας "γίνεται όλο και περισσότερο πιθανή" έγραφαν προχθές σε κύριο άρθρο τους και οι "Τάιμς της Νέας Υόρκης", κατηγορώντας "τη Μέρκελ, τον Σαρκοζί και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι επικεντρώνουν την προσοχή τους σε περίπλοκα και αμφίβολα σχέδια για να καλύψουν τις ζημιές των τραπεζών τους" όπως γράφει.


Εχει καταρρακωθεί εντελώς το διεθνές κύρος της χώρας μας. Φτάσαμε στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης να βγαίνει και να λέει ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να είχε μπει ούτε στο ευρώ ούτε στην ΕΕ ο... Ούγγρος (!!!) υπουργός Οικονομικών, Γκιόργκι Μάτολτσι. "Δεν έπρεπε να είχε επιτραπεί στην Ελλάδα να εισέλθει στην ΕΕ και ειδικότερα στην Ευρωζώνη... Θα πρέπει να συμφωνήσω με αυτούς που έλεγαν ότι ήταν μια κακή πολιτική απόφαση όταν επετράπη στην Ελλάδα να ενταχθεί" δήλωσε επί λέξει.


Αντίσταση στις εντολές των ηγετών της ΕΕ εκ μέρους των Ελλήνων προτείνουν κάποιοι άλλοι ξένοι αναλυτές. "Μια ελληνική κυβέρνηση δημοκρατικά υπεύθυνη θα υιοθετούσε μια πολύ πιο σκληρή γραμμή απέναντι στις ευρωπαϊκές αρχές" υποστηρίζει ο Αμερικανός Μαρκ Γουέισμπροτ σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν". "Τίποτα δεν δικαιολογεί τη συνέχιση της επιβολής στον ελληνικό λαό μιας τιμωρίας δίχως τέλος" τονίζει.


Άρθρο Γ.Δελαστίκ,πηγή Έθνος.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΥΘΟΣ ?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 05, 2011 11:54 am 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα


Έρχονται οι Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης;;

Έκκληση για τη δημιουργία «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» απηύθυνε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, λέγοντας ότι η Ένωση χρειάζεται μια κοινή κυβέρνηση για την αποφυγή μελλοντικών οικονομικών κρίσεων. «Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνουν λάθος που αναμένουν ότι....

το ευρώ θα οδηγήσει μόνο του την Ένωση. «Η σημερινή κρίση καθιστά αμείλικτα σαφές ότι δεν μπορούμε να έχουμε μια κοινή νομισματική ζώνη χωρίς μια κοινή δημοσιονομική, οικονομική και κοινωνική πολιτική", σημείωσε ο Σρέντερ. Θα πρέπει να απαρνηθούμε την εθνική κυριαρχία», σημείωσε ο πρώην καγκελάριος.

Ο Σρέντερ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόταση που υπέβαλαν η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, να κινηθούν προς μια δημοσιονομική ένωση το 2012. «Είναι μια τεράστια αγορά ομολόγων-οι κερδοσκόποι δεν θα έχουν πλέον ελπίδες να την διαλύσουν», τόνισε.

Για να ξεκινήσουν αυτές τις αλλαγές, ο Σρέντερ είπε ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνάψουν μια νέα συνθήκη που θα αντικαταστήσει εκείνη της Λισαβόνας.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/09/blog ... z1X4B0wkL4


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΥΘΟΣ ?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 22, 2011 12:22 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
Τι υπάρχει μετά την «Ευρώπη»;


Εικόνα

"Όταν κάποια μέρα γραφτεί η ιστορία της ανόδου και της πτώσης της μεταπολεμικής Δυτικής Ευρώπης, θα είναι σε τρεις τόμους: Α' «Αδιάσειστα Στοιχεία», Β' «Βολικές Μυθοπλασίες» και Γ' -- ο τόμος που ακόμα γράφεται -- «Απάτη».

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/201 ... st_21.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΥΘΟΣ ?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 22, 2011 12:26 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
Η άνοδος και πιθανή πτώση της "Ενωμένης" Ευρώπης

Εικόνα

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πολιτικό σχολιαστή James Corbett το οικοδόμημα που ονομάστηκε "Ευρωπαϊκή Ένωση" αρχίζει να τρίζει συθέμελα, καθώς οι λαοί της Ευρώπης αφυπνίζονται και πληροφορούνται ποιά σκοτεινά κέντρα εμπνεύστηκαν την "Ενωμένη Ευρώπη", ποιός ήταν ο πραγματικός τους στόχος και πώς το "όραμα" απομυθοποιείται στις μέρες μας. Oι Ευρωπαίοι αντικρίζουν την παγκόσμια απειλή που προβάλλει στον ορίζοντα και απαιτούν να τους επιστραφούν τα έθνη τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η διεθνής ελίτ των παγκοσμιοποιητών ανησυχεί σοβαρά για το γεγονός ότι οι αυθόρμητες λαϊκές εξεγέρσεις ίσως να αποτελέσουν απειλή για τα σχέδια εφαρμογής ενός ολοκληρωτικού συστήματος παγκόσμιας διακυβέρνησης προς όφελος των κυβερνώντων ολιγαρχών.

Μια τέτοια χαρακτηριστική εκδήλωση ανησυχίας την βρήκαμε σε έντυπο που ανήκει στην ίδια τη λέσχη Bilderberg και έχει διασυνδέσεις με την CIA: την εφημερίδα Washington Post. Όπως αποκαλύπτει σε πρόσφατο άρθρο του ο συντάκτης της εφημερίδας και μέλος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, Robert Kupchan, "το οικοδόμημα της ΕΕ αρχίζει να παραπαίει", λόγω της συνεχιζόμενης αντίστασης που προβάλλουν διάφορα "δημαγωγικά", όπως τα χαρακτηρίζει, ρεύματα. "Στην Ευρώπη παρατηρείται τελευταία ένα νέο ρεύμα εθνικιστικών αντιλήψεων για την πολιτική ζωή", γράφει ο Kupchan, "με αποτέλεσμα οι πολίτες να προσπαθούν να υπεραμυνθούν της εθνικής κυριαρχίας της χώρας τους, την οποία κάποτε θυσίασαν στο βωμό ενός κοινού ευρωπαϊκού ιδεώδους". Και αναρωτιέται: "Μήπως η άνοδος αυτή του εθνικισμού οδηγήσει κάποτε στην πτώση της Ευρωπαϊκής Ένωσης";

Κατά την άποψη αρκετών Ευρωπαίων, το συλλογικό καλό της ευρωπαϊκής "συνύπαρξης" έχει χάσει πλέον τη σημασία του, με αποτέλεσμα να αναρωτιούνται ποιό είναι το όφελος από την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εάν ή όχι αξίζει να παραμένει κανείς στους κόλπους της. Ωστόσο, αυτό που ο Kupchan και άλλα άτομα παρόμοιας ιδεολογίας με αυτόν δεν έχουν αντιληφθεί είναι ότι η "Ευρώπη ΕΠΕ" είναι από τη γέννησή της ένα έργο που υλοποίησε μια ομάδα που απαρτίζονταν από Ναζί, ιδιοκτήτες μονοπωλίων, Ευρωπαίους γαλαζοαίματους και άλλα εύπορα και προσανατολισμένα προς την ευγονική και κοινωνική μηχανική μέλη της Λέσχης Bilderberg. Οι συνωμότες αυτοί θεώρησαν τότε ότι ένα παγκόσμιο ολοκληρωτικό σύστημα διακυβέρνησης θα ήταν ο μόνος τρόπος εφαρμογής των σχεδίων τους, τα οποία στόχευαν στον απόλυτο έλεγχο των λαών της Ευρώπης.

Το 2009, ο επιστήμονας και ερευνητής Adam Lieber έφερε για πρώτη φορά στο φως ένα έγγραφο της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) γνωστό με το όνομα "Red House Report". Το ντοκουμέντο αυτό εξιστορεί τη συνάντηση ανώτατων αξιωματικών των Ναζί στις 10 Αυγούστου του 1944, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το σχέδιο δημιουργίας ενός "Τέταρτου Ράιχ", με απώτατο στόχο την οικοδόμηση μιας κοινής ευρωπαϊκής αγοράς. Το σχέδιο αυτό προέβλεπε την ίδρυση εταιρειών οφσόρ από αξιωματικούς Ναζί και Γερμανούς βιομηχάνους, οι οποίες θα λειτουργούσαν ως κέντρα επιρροής στην μεταπολεμική Ευρώπη και, σε μετέπειτα φάση, θα έπαιζαν πρωτεύοντα ρόλο στην οικοδόμηση μιας "πανευρωπαϊκής κυβέρνησης".

Δέκα χρόνια αργότερα, το 1954, τα μέλη της λέσχης που έγινε αργότερα γνωστή με το όνομα "Λέσχη Βilderberg" συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο ομώνυμο ξενοδοχείο, στο Oosterbeek της Ολλανδίας. Ιδρυτής της λέσχης ήταν ο πρίγκιπας Bernhard της Ολλανδίας, πρώην μέλος των Ες Ες του Himmler. Από τις πρώτες ήδη συνεδριάσεις τους. τα μέλη της λέσχης συζητούσαν την ίδρυση μιας κοινής ευρωπαϊκής αγοράς και ενός κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC την άνοιξη του 2003, με θέμα την σύνοδο Bilderberg της ίδιας εκείνης της χρονιάς, δύο Βρετανοί δημοσιογράφοι αποκάλυψαν ότι όλοι οι θεμελιώδεις θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα ιδρύθηκαν από μέλη της Λέσχης Bilderberg.

Σύμφωνα με τους δύο Βρετανούς δημοσιογράφους, τα πρακτικά της συνόδου αποδίδουν με ακρίβεια το τι συζητήθηκε στα άδυτα της Λέσχης Bilderberg. Εντύπωση προξενεί σήμερα η εκπληκτική σύγκλιση απόψεων των μελών της λέσχης όσον αφορά αμφιλεγόμενα για μας ζητήματα, όπως είναι για παράδειγμα η 'ευρωπαϊκή ολοκλήρωση'".

Ανάμεσα στα ντοκουμέντα που σχολίασαν τότε οι δύο δημοσιογράφοι, ήταν και ένα έγγραφο που χρονολογείται εδώ και 50 χρόνια περίπου, το οποίο αναφέρει απερίφραστα: "Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί μια "Ευρωπαϊκή Ένωση". Στο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελεί πια μια ουτοπία…" Τα μέλη της συνόδου συμφωνούσαν ότι ήταν "μια αναγκαία πραγματικότητα της εποχής" τους. "Μόνο με κάποια μορφή ένωσης θα μπορέσουν τα ελεύθερα ευρωπαϊκά μας έθνη να αποκτήσουν το ηθικό σθένος και το υλικό μέγεθος που απαιτείται για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής της ελευθερίας τους…" Υπογραμμίζουν επίσης το γεγονός ότι η δράση πολλών από τα ιδρυτικά μέλη της Λέσχης Βilderberg, τα οποία είχαν και την κύρια πρωτοβουλία για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρονολογείται ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '40 και τις αρχές της δεκαετίας του '50. Τονίζουν επίσης ότι οι Αμερικανοί επιθυμούσαν διακαώς την ίδρυση της ΕΕ, αφού "ήθελαν μια ισχυρή Δυτική Ευρώπη, ικανή να αντισταθεί σε πιθανή εχθρική επίθεση".

Πράγματι, χωρίς τα μέλη της Bilderberg, η Ευρώπη θα ήταν μια πολύ διαφορετική ήπειρος. Για τον Μike Peters, καθηγητή κοινωνιολογίας και ερευνητή στο πανεπιστήμιο του Leeds της Βρετανίας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα μέλη της Λέσχης Bilderberg συνέλαβαν, δημιούργησαν και ίδρυσαν όλους τους θεμελιώδεις θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


ΟΛΟ ΤΟ ΑΘΡΟ

http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/b ... F%82%21%29


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΥΘΟΣ ?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Οκτ 03, 2011 1:21 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα

H νέα γερμανική Ευρώπη της Merkel


Όσοι σκέφτονται συνομωσιολογικά, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, αποτελεί ένα γερμανικό σχέδιο.
Η καταχρεωμένη Νότια Ευρώπη, που πλέον αντιμετωπίζει την οικονομική εξαθλίωση, με τα όρνια της αγοράς ομολόγων να ψάχνουν για θύματα, στρέφεται προς τη Γερμανία, την οποία βλέπει ως σωτήρα.
Η οικονομική αυτή αναστάτωση, έχει μετατρέψει την Γερμανία, από τον παρία της Ευρώπης, στον ηγέτη της.
Είναι πλέον καταφανές, ότι η Γερμανία, με ειρηνικά μέσα έχει καταστεί υπερδύναμη, και υπαγορεύει το ευρωπαϊκό μέλλον, αυτή τη φορά με τα ευρώ αντί για τις σφαίρες.
Η Γερμανία προσπαθεί να βάλει τέλος στον κρατικό σοσιαλισμό της Ευρώπης, αντικαθιστώντας τον με την λιτότητα, κάτι που η Ελλάδα αποκλείεται να αποδέχονταν μόλις πριν από λίγα χρόνια.
Το αποκορύφωμα σε αυτή την ηγετική επιστροφή της Γερμανίας ήρθε με τη προχθεσινή υπερψήφιση στη Bundestag, της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης στα €440 δισ. Ελάχιστοι βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν, και οι περισσότεροι το ψήφισαν. Η Γερμανία θα είναι υπεύθυνη για το μισό περίπου αυτού του ποσού.
Το εν λόγω ταμείο δεν πρόκειται να ξεφορτωθεί το χρέος το οποίο και θα πρέπει να ρευστοποιηθεί, μάλλον με μια σημαντική πτώση των συνθηκών διαβίωσης στην Νότια Ευρώπη.
Η Γερμανία εφάρμοσε κάποια δικά της μέτρα λιτότητας πριν από πολλά χρόνια, εν μέσω διαφωνιών, που σήμερα βοηθούν στην άνθηση της οικονομίας της.
Το ταμείο υποτίθεται πως θα περιχαρακώσει την Ελλάδα, εμποδίζονταν την μεταδοτικότητα της κρίσης της στην Ισπανία, στην Ιταλία, και στη Πορτογαλία.
Η Ελλάδα είναι τώρα υποχρεωμένη να εφαρμόσει δρακόντειες περικοπές δημοσίων δαπανών, κάτι που ήδη ξεκίνησε.
Η υπερψήφιση της Bundestag αποτελεί μια τεράστια νίκη για την Γερμανίδα καγκελάριο, η πολιτική θέση της οποίας ήταν μέχρι τώρα ιδιαίτερα ασταθής.
Όπως όλα δείχνουν, αν συνεχίσει τις επιτυχίες της, μπορεί να καταλήξει να είναι η μακροβιότερη καγκελάριος όλων των εποχών. Και θα αποτελούσε μεγάλη ειρωνεία, αν αυτή η γυναίκα από την Ανατολή, καταφέρει τελικά να δημιουργήσει την ενωμένη Ευρώπη, που αρχικά είχε οραματιστεί ο δυτικόφιλος Konrad Adenauer.
Η Merkel δεν χρειάστηκε την στήριξη των αριστερών ή των Πρασίνων, για να περάσει τη θέση της. Συγκέντρωσε 535 ψήφους, πετυχαίνοντας μια άνετη πλειοψηφία. Έτσι, ο κυβερνητικός της συνασπισμός με τους Ελεύθερους Δημοκράτες μάλλον θα αντέξει ως τις επόμενες εκλογές.
Η Merkel έχει τώρα την ευκαιρία να γίνει η σιδηρά καγκελάριος.
Εκεί που ο Helmut Kohl ένωσε την Γερμανία, αυτή μπορεί πλέον να ενώσει την Ευρώπη επάνω σε γερμανικά πρότυπα. Η πορεία της ήταν αργή και επίμονη. Οι αντίπαλοί της την κατηγορούν για ολιγωρία. Η ίδια όμως, συνεχώς υποστηρίζει πως η Ευρώπη δεν μπορεί να ακολουθεί τη πορεία των ΗΠΑ.
Θεωρεί αποκρουστικό το πρόγραμμα οικονομικών κινήτρων που εφαρμόζει ο Ομπάμα. Η Γερμανία ακολουθεί μεθόδους λιτότητας εδώ και δέκα χρόνια. Ο δείκτης ανεργίας της είναι στο 6.6%, κάτι που για τον Ομπάμα θα ήταν ονειρικό. Τώρα, η Merkel εκμεταλλεύεται την κρίση, για να περάσει την λιτότητα και στα κράτη της Νότιας Ευρώπης.
Οι εποχές των απεριόριστων δαπανών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πολύ πιθανόν, η καγκελάριος να θελήσει να κινηθεί προς μια Ευρώπη δυο ταχυτήτων, με τον πυρήνα της να επιδιώκει μια πιο ταχεία πολιτική ολοκλήρωση, και τη περιφέρεια να μεταρρυθμίζει τα οικονομικά της.
Προς το παρόν, η Merkel και η νέα Γερμανία της οποίας ηγείται, είναι οι μεγάλοι νικητές.
Σίγουρα, οι Γερμανοί θα συνεχίσουν να γκρινιάζουν επειδή αναγκάζονται να πληρώνουν τους λογαριασμούς των σπάταλων Νότιων γειτόνων τους, και η Σλοβακία θα πρέπει να πιεστεί για να εγκρίνει κι αυτή το νέο πακέτο διάσωσης. Το Βερολίνο όμως θα σιγουρέψει την επιτυχία.
Η μεγάλη οικονομική ευθύνη, συνδυάζεται και με μεγάλη ισχύ.
Και σήμερα, η Merkel έχει την μοναδική ευκαιρία να σχηματίσει την Ευρώπη κατ` εικόνα της Γερμανίας.


The National Interest
http://nationalinterest.org/blog/jacob- ... urope-5961
Απόδοση: S.A.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΥΘΟΣ ?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 07, 2011 10:09 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
"Ευρώ: Πως μια καλή ιδέα κατέληξε σε τραγωδία"


«Η ελληνική κρίση αποκάλυψε ότι το ευρώ είναι το πιο επικίνδυνο νόμισμα παγκοσμίως».

...Ετσι ξεκινά στο Der Spiegel εκτενές αφιέρωμα στην κρίση στην ευρωζώνη, με ειδική μνεία στο ρόλο της Ελλάδας στην μετατροπή του... ευρώ από «καλή ιδέα» σε «τραγωδία επικών διαστάσεων».

Η συντακτική ομάδα του γερμανικού περιοδικού, με ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων, σε Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Αθήνα και Βερολίνο, αναλύει τα σαθρά θεμέλια για το ευρώ, όπου «οι οικονομικές αρχές θυσιάστηκαν στο βωμό των ρομαντικών πολιτικών οραμάτων».

Το αφιέρωμα ξεκινά με αναφορά στον επικεφαλής της Task Force, Horst Reichenbach. Ο Reichenbach είναι ο επικεφαλής της 30μελούς ομάδας που συντάσσει τριμηνιαίες εκθέσεις για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η όλη προσπάθεια στην Ελλάδα απαιτεί μακροπρόθεσμη λογική και όχι βραχυπρόθεσμα μέτρα. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, παρά τις προσπάθειες του Reichenbach, η Ελλάδα θα μπορούσε ούτως ή άλλως να αποτελέσει το πρώτο ντόμινο σε μια σειρά που η πτώση θα φτάσει τελικά στη Γερμανία.

Η «πρώτη πράξη», σύμφωνα με το Der Spiegel, διαδραματίστηκε την περίοδο 1991 – 2001, όπου και μπήκαν τα θεμέλια που θα οδηγούσαν αργότερα στην απειλή κατάρρευσης του κοινού νομίσματος, καθώς η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες, μπήκαν ‘’από την πίσω πόρτα’’ στην ευρωζώνη, ‘’μαγειρεύοντας’’ στατιστικά στοιχεία και εκθέσεις.

Η Συνθήκη του Μάαστριχτ, με την υπογραφή της οποίας το 1992, ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή ‘Ενωση ως σύγχρονος θεσμός, άνοιξε, μεταξύ άλλων, το δρόμο για την νομισματική ενοποίηση. Ωστόσο, οι προεκτάσεις μιας ενιαίας νομισματικής πολιτικής δεν ήταν μόνο οικονομικές. Ακόμα περισσότερο, ήταν πολιτικές. Το ευρώ, όπως ορίστηκε στη Συνθήκη, προοριζόταν για την ενδυνάμωση της Ευρώπης και την προώθηση της στο ανταγωνιστικό παγκόσμιο σκηνικό, διασφαλίζοντας την επιθυμητή οικονομική και πολιτική πορεία των κρατών - μελών. Ωστόσο, η ιστορία έδειξε πως το στοίχημα των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» δεν κερδήθηκε.

Στη «δεύτερη πράξη» της μετατροπής του ευρώ σε ωρολογιακή βόμβα, το Der Spiegel αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση της Ελλάδας. Σύμφωνα με το αφιέρωμα, η Ελλάδα, με οδηγό την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, αγνόησε το ήδη δυσθεώρητο χρέος, ύψους 114% του ΑΕΠ, τον πληθωρισμό του 14% και την οικονομική ύφεση, που την καθιστούσαν μη ανταγωνιστική οικονομία. Καθώς οι όροι για την ένταξη στην ευρωζώνη χαλάρωσαν, το 2000 η Ελλάδα έλαβε την πολυπόθητη έγκριση – παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις της ΕΚΤ και τα ήδη αμφισβητούμενα στοιχεία που παρουσίασε η Ελλάδα - με αποτέλεσμα να καταφέρει να μπει στην ευρωζώνη το 2002. Ειδική μνεία γίνεται για τις χρόνιες προσπάθειες του τότε υπουργού Οικονομίας της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιάννου Παπαντωνίου.

Δεν ήταν, πάντως, μόνο η Ελλάδα που κατηγορήθηκε για «μαγειρεμένα» στατιστικά στοιχεία και ψευδείς εκθέσεις, προκειμένου να ενταχθεί στο ευρώ. Οπως αναφέρεται, στο βιβλίο «Herausforderung Euro» (“The Euro Challenge”), o Γερμανός, και μετέπειτα επικεφαλής της Bundesbank,Hans Tietmeyer, επιβεβαιώνει την « αμφισβητήσιμη αισθητική χειρουργική» σε χρέος και πληθωρισμό, στην οποία κατέφυγαν ορισμένες χώρες, προκειμένου να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις για ένταξη στην ευρωζώνη.

Βάσει της εμπιστοσύνης που κυριαρχούσε ανάμεσα στα κράτη – μέλη στα τέλη της δεκαετίας του 1990, κάθε χώρα συγκέντρωνε και έστελνε χωρίς κανένα έλεγχο τα απαραίτητα στοιχεία. Ακόμα και η Γερμανία, πάντως, που διατηρούσε από την αρχή έντονες επιφυλάξεις για το ευρώ, δεν έλαβε ιδιαίτερη δράση τότε, όπως παραδέχεται η εφημερίδα, καθώς η πολιτική διάσταση αποδείχθηκε πιο σημαντική. ‘Ετσι, κάθε φωνή ενάντια στο ευρώ, ή και στην Ελλάδα, έπρεπε να «σωπάσει», με χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως τονίζει το Der Spiegel, την περίπτωση του τότε μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank, Hans Reckers, που το 2000 μίλησε ανοιχτά κατά της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη, προκαλώντας ελεύθερη πτώση του ΧΑ. Ο Reckers, πάντως, δεν διστάζει πλέον να δηλώσει ότι και τα 15 μέλη του συμβουλίου, θεωρούσαν λάθος την ένταξη της Ελλάδας.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/201 ... z1a4rQ7Pjw


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΥΘΟΣ ?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 21, 2011 6:31 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα

Ποιός διοικεί πραγματικά την Ευρώπη;


Γράφει ο Γ.Θ.Χατζηθεοδωρου
Η Ευρωπη ειναι μια αξιοθαυμαστη ηπειρος με τον κλασικισμο της Ελλαδος και της Ιταλιας, με τους πολυτιμους λιθους του βασιλικου στεματος της μεγαλης Βρετανιας, με τους πολιτισμους της Γαλλιας, Ισπα- νιας και Πορτογαλλιας, με την μεσονυχτιο φωτεινοτητα των σκανδιναβικων χωρων, με τις ακόμη μη ερευνηθησες περιοχες των χωρων της ανατολικης Ευρωπης και με τις φυσικές καλονες σε όλες τις χώρες της ηπειρου αυτής.
Σε αυτή την πολυμορφια κρυβεται η δύναμη της ευρωπα’ι’κης ηπειρου, η χαρη των ανθρώπων της και η τάση προς εντοπισμο νεων πραγμάτων. Όλα τα ως άνω συνηγορουν για το «ΝΑΙ» στην Ευρωπη, για το «ΝΑΙ» στην «Ευρωπη των Πατριδων του στρατηγου Ντε Γκολ !!!».
Η Ελλας μοιραστηκε με ενθουσιασμο το ευρωπα’ι’κο ονειρο του στρατηγου Ντε Γκολ για να ξεφυγη επιτελους από τις εθνικες και πολιτικες τραγωδιες του παρελθοντος και να συγκλινη με τις προηγμενες χωρες του Βορρα, που σημερα δυστυχως απεδειχθει, ότι μερικες από αυτές, με πρωτη την Γερμανια, είναι πολύ επικινδυνες χωρες Υαινες.
Αυτές στην πραγματικοτητα μας λεηλατουν σημερα αναισχυντα, μας πινουν με τους Τουρκοκοτσαμπασηδες φοροεισπρακτοτες (τυπου του νυν υπουργου οικονομικων της Ελλαδος, που ψευδονυμα φερει το ονομα του Εθναρχου «Βενιζελου») το αιμα σαν βρικολακες, μας φτωχαινουν και μας χρεοκοπουν. Από το γερμανικο προγραμμα «σωτηριας» της Ελλαδας με σωσιβια από μολυβδο, μονο μεχρι τον Μαϊο του 2011 κερδισαν τα ομοσπονδιακα ταμεια της πανω από 10 δισεκατομμυρια ευρω…..Η χωρα αυτή μας εστειλε στην Αθηνα ως εμπροσθοφυλακη τον Gauleiter της Reichenbach, καλυμενο πισω από το Taskforce για να προετοιμασει το εδαφος για την τελικη και ολοκληρωτικη κατοχη μας.
Η Γερμανια είναι αυτή που με το ετσι θελω αμφισβητησε την συμφωνια της 21 Ιουλιου 2011, παρα το ότι ειχε αποφασισθει από την ιδια και τις άλλες χωρες της ευρωζωνης και πληροφορησε τις ετσι ονομασθεισες αγορες της πιστωτικης εβραϊκης μαφιας τα περι του παχνιδιου της.
Με αλλα λογια η χωρα αυτή Υαινα απειλησε την Ελλαδα με πτωχευση που μεχρι τοτε δεν ηταν τιμολογημενη από τις αγορες ! Θεωρει την Ελλαδα ως αποικια της και αποφασιζει για τα μειζονα, όπως για το ετσι ονομσθεν «κουρεμα του ελληνικου χρεους», την ενεργεια, τον τουρισμο και την δημοσια περιουσια. Και αυτό γινεται, διοτι η χωρα μας διαθετει μια τελειως αχρηστη πολιτικη ελιτ που πασχει από σπογγειωμορφη εγκεφαλοπαθεια και έναν υπουργον οικονομικων Μουφτη και Μπαλωματη που αποτυπωνει από την εποχη που εγινε μελος του ΠΑΣΟΚ την δολιοτητα, την ελεεινοτητα, την φρικη και το γλοιωδες, της σοσιαλιστικης καθεστωτικης μοχθηριας. Για πολλα χρονια υπηρξεν ο μοχλος πιεσης των διαπλεκομενων κατά του Γ. Παπανδρεου και ταυτοχρονα προστατης τους με τους νομους τυπου «βασικων μετοχων» και «ευθυνες υπουργων». Οι αντισυνταγματικοι του νομοι 1178/1081 και 3126/2003 προαυξανονται σημερα με ολους τους νομους που ψηφιζονται στην Βουλη.
Τι ειδος Συνταγματολογος είναι το κητος αυτό ;
Σε αυτόν οφειλεται και το αντισυνταγματικο αρθρο 19 του ισχυοντος συνταγματος, το πνευμα του οποιου επεκταθηκε στην συνεχεια με την αλλαγη των προνοιων του ποινικου κωδικα, με αποτελεσμα την ποινικοποιηση της καταγραφης εγκληματικων πραξεων των πολιτικων από τους δημοσιογραφους με δημοσιογραφικα μεσα που θεωρουνται παρανομα. Με τον τροπο αυτό απαλλασονται ολοι οι απατεωνες πολιτικοι στις «εξεταστικες επιτροπες θεατρο» της Βουλης.
Κατά τον Βιλιαρδο (11) στον βωμο της γερμανικης «σωτηριας» της Ελλαδος και της αποφυγης της χρεοκοπιας της θυσιαστηκαν
30 δισεκατομμυρια ευρω ιδιωτικη περιουσια.
300 δισεκατομμυρια ευρω χρηματιστηριακη αξια.
200 δισεκατομμυρια ευρω από την πτωση των τιμων της ακινητης περιουσιας του ελληνικου δημοσιου.
Εάν το σχεδιασμενο κουρεμα του ελληνικου χρεους υπο επιτηρηση της Γερμανιας είναι όπως σχεδιαζεται της ταξεως 50 % αντι 21%, κατά τον Βιλιαρδη (11) και τον προεδρο της Τραπεζας Πειρεως Σαλλα (12) μονο η Ελλαδα θα βγει χαμενη, διοτι θα λεηλατηθει η περιουσια του ελληνικου δημοσιου από τις εγγυησεις που θα είναι κατά πολύ μεγαλυτερες από το 50% του κουρεματος του χρεους. Επιπλεον τα ασφαλιστικα ταμεια και οι τραπεζες θα καταρρευσουν, οι συνταξεις θα εξαϋλωθουν, η δημοσια υγεια θα καταργηθει, το νερο και τα καυσιμα θα γινουν ειδη πολυτελειας κ.α. πολλα. Ουδεις από τους πολιτικους της νυν κυβερνησης και αξιωματικης αντι πολιτευσης αναφερεται στο γεγονος, ότι η Γερμανια μας χρωστα και δεν της χρωσταμε. Ο γραφων με ανοιχτη επιστολη του προς τον βουλευτην του κομματος των φιλελευθερων της Γερμανιας κ. Jorgo Chatzimarkakis, που δημοσιευθηκεν στην Ιστοσελιδα Berlin-Athen.eu την 16.05.2011 ανελυσε το χρεος αυτό:
- Αναγκαστικο κατοχικο δανειο μαζι με τους τοκους: 150 δις ευρω.
- Καταστροφες των υποδομων με ελαχιστη αποζημιωση: 100 δις ευρω΄
- Η διατροφη και συντηρηση δυο σωματων γερμανικου στρατου στη Ελλαδα: 100 δις ευρω.
- Συμπληρωματιακα τα κλεμενα εργα τεχνης και οι αρχειολογικοι θησαυροι κ.α. πολλα: 50 δις ευρω.
Αυτά οσο αφορα τον 2ον παγκοσμιο πολεμο. Τα χρεη της Γερμανιας από τον 1ον παγκοσμιο πολεμο και από την εποχην της κατασκευης της σιδηροδρομικης γραμμης Βερολινο-Βαγδατη παραμενουν μεχρι σημερα επισης ανοιχτα.
Οι γνωστες απειλες της Γερμανιας και εν γενει της Ε.Ε. και οι προσβολες των ΜΜΕ κατά της Ελλαδας αποτελουν ανοητες καταστασεις διοτι εν ενδυναμωνουν τα παιχνιδια των κερδοσκοπων, αυξανουν τις υφεσιακες πιεσεις εκτρεφοντας την απαισιοδοξια όχι μονο κατά της Ελλαδος αλλα κατά των υπολοιπων χωρων της Ε.Ε. Φαινεται ότι η Ε.Ε. με την σημερινη της ηγεσια είναι ανικανη να διαχειριστη τα τεραστια εσωτερικα της προβλητα και ακολουθωντας τον ευκολο δρομο απειλει ανοητα την Ελλαδα.
Ποιος ασκει σημερα την πραγματικη Εξουσια στην Ε.Ε. ;
Για να δοθουν απαντησεις στα ως άνω ερωτηματα πρέπει πρωτα να τρα- βηχθη το πεπλο που σκεπαζει το προσωπο της Ε.Ε. και να αποκαλυφθουν οι δυνάμεις δεσποτειας, που την κατευθύνουν.
Για να μπορεσουμε να τραβηξουμε το πεπλο της καστας δεσποτειας από το προσωπο της Ε.Ε. απαιτουνται τα ονοματα των ανθρώπων που συνε- βαλλαν αποφασιστικα στην ιδρυση της EWG και της Ε.Ε., δηλαδή της Πανευρωπης. Τα ονοματα αυτά αναφερονται στο βιβλιο που δημοσιευσε ο Johanes Rothkranz με τιτλο «Η Συμβαση του Μααστριχτ, η καταστροφη της Ευρωπης» (1, 2). Ο Michel Sprenger-Menzel στο βιβλιο του με τιτλο «Η Ε.Ε. και η Συμβαση του Μααστριχτ» (3) αναφερεται σε ορισμε- να παραδοξα γεγονοτα. Για τον αναγνωστη αντεγραψε ο γραφων ορισμενα από αυτά :
1. «Τυφλος είναι αυτός, που δεν βλεπει τους κινδυνους, που απειλουν μια κατακερματισμενη Ευρωπη. Εγκληματιας είναι αυτός, που δεν αγωνιζεται για την απαλειψη των κινδυνων αυτών. Προδοτης είναι αυτός, που εργαζεται εναντια της Πανευρωπης και αποδεικνυει έτσι, ότι δεν αγαπα την πατριδα και την οικογενεια του» (1, 2, 4).
2. «Η Ευρωπη του αυριο μπορεί να κατανοηθη μονο σαν πολιτισμικο και πολυεθνικο ενιαιο κατασκευασμα.
3. «…είναι σχετικα ευκολο πραγμα η διατυπωση Συμβολαιων και η δημιουργία θεσμων. Είναι όμως απειρως δυσκολο να αλλαξης την ιδιοσυγκρασια των λαων. Αυτό ακριβως πετυχαμε…» (5).
4. «Οποιος ηδη ελαβεν το χρυσο μεταλλιο B’nai B’rith, το μεταλλιο τιμημα Karls Magnus της πολης του Ααχεν, οφείλει να λαβ και το τιμημα Coudenhove-Κalergie. Για να μεγαλωνη το ενδιαφερον της κοινής γνωμης πρέπει να γίνεται κάθε απονομη γνωστη μέσω των ΜΜΕ εναμιση μηνα προ της απονομης» (6, 7).
5. «Οι δημοκρατικες κυβερνησεις των κρατων της EWG σε καμμια περιπτωση είναι υποχρεωμενες να θετουν τους στοχους της κολληγιας σε δημοψηφισματα (!). Οι σοβαρες αποφασεις θα λαμβανονται πισω από κλειστες πορτες και παραθυρα, δηλαδή με τις μεθοδους της μυστικης διπλωματιας, όπως συνεβει και την ανοιξη του 1957 στην Ρωμη, οπου αποφασισθηκε με μαγικη γοητεια η ιδρυση της Ευρωπα’ι’κης Οικονομικης Ένωσης» (1, 2).
6. «Εάν καταργησουμε τα εθνικα στρατευματα και ενοποιησουμε την Ευρωπη σε μια κοινωνικη και οικονομική Ενωση, είναι φανερο ότι θα χρειαστουμε και μια μορφη ευρωπα’ι’κης αυθεντικοτητας» (1,8).
7. «Η Συμβαση του Μααστριχτ ισχυει εσαει» (4).
8. «Ο δρομος προς την Ε.Ε. είναι μονοδρομος. Τα μέλη της Ε.Ε ειναι τωρα και θα είναι και στο μελλον τόσο πολύ συνδεδεμενα, που μια επιστροφη στον τρόπο σκεψης ενός εθνικου κρατους θα γίνει αδυνατος» (9)
9. «…ο Χριστιανισμός, η θρησκεία της αγαπης, υπηρξε υπευθυνη για τις ανθρωπινες εκατακομβες της ιερας εξετασης. Η πνευματικη ελευθερια των ευαγγελικων μετατραπηκε σε δεσποτεισμο του Calvin αντί του θεου. Το ονειρο της ισοτητας της γαλλικης επαναστασης ακολουθηθηκε με μαζικες δολοφονιες, το γαλλικο δογμα της εθνικης ανεξαρτησιας δεν εμποδισεν τον Ναπολεοντα να εξουσιαση πανω από πολλούς λαους, ο εξτρεμικα ουμανισμος της κομμουνιστικης φιλοσοφιας μετατραπηκε σε χειριστην μορφής δικτατορια. Βεβαίως θα αποτελλουσε στενοκεφαλια, εάν παρ’όλες τις αρνητικες παραμέτρους δεν αναγνωριζονταν, ότι όλες οι ως άνω κινησεις οδηγησαν την ανθρωποτητα προς τα εμπρος» (9).
10. «Με το μονοπωλιο του τυπου στα χερια μας μπορουμε να φερουμε σε κάθε κρατος τα πανω κάτω και αντιστροφα» (10).
11. «Τα δωδεκα αστρα στην σημαια της Ε.Ε δεν συμβολιζουν τον αριθμο των μελλών της, διότι ο αριθμος των άστρων καθωριστηκε από την αρχή ως αμεταβλητος και…εξηγηθηκε σαν αναλογια των 12 ζωϊκων κυκλων, ενώ στην πραγματικοτητα συμβολιζει τις 12 φυλες των Ιουδαίων» (1).
Η σημερινή Ε.Ε. που συνεχως αυξανεται, αφησε πισω της την εξής διαδρομη :
1922 Δημοσιευση βιβλιου από τον Richard Coudenhoven-Kalergie με τιτλο «Πανευρωπη» και ιδρυση της Πανευρωπαϊκης Ενώσης
1929 Προσπαθειες προσαρμογης του Πανευρωπαϊκου-Σχεδιου σε συγκεκριμενη πολιτικη.
1930 Δευτερο Πανευρωπαϊκο Συνεδριο στο Βερολινο
1942 Σεμιναριο στο Πανεπιστημιο της Νεας Υορκης για την μεταπολεμικη ευρωπα’ι’κη ομοσπονδια.
1943 Πανευρωπαϊκο-Συνεδριο στην ΝεαΥορκη σχετικα με το Συνταγμα της μεταπολεμικης Ευρωπαϊκηςομοσπονδιας.
1943 Δημοσιευση ενός Βιβλιου από 10 Συγγραφεις με τιτλο «Περιφερειοποιηση και μεταπολεμικες απόψεις των παγκοσμιων σχεσεων της Ευρωπης. Ένα Συμποσιο της σχολης για παγκοσμια οργάνωση».
1944 Ιδρυση οργανωσεων για την οικονομική, νομισματικη και πολιτιστικη συνεργασια των ευρωπα’ι’κων κρατων.
1946 Ομιλια του κ. Churchills στην Ζυριχη σχετικα με την Πανευρωπη.
1947 Πρωτο Συνεδριο της ενωσης ευρωπα’ι’κων βουλευτων (ΕPU) στο Gstaad.
1948 Συνεδριο των ευρωπαϊκων –Σωματειων στο Den Haag
1950 Συνεδριο της ενωσης ευρωπαιων βουλευτων στο Konstanz σχετικα, για μια μεγαλη ‘η μικρή Ευρωπη.
1952 Ιδρυση της ευρωπα’ι’κης κολληγιας για ανθρακα και χαλυβα (EGKS) με αποφασηπαραχωρισης «κρατικων επικυριαρχικων δικαιωματων» στην διοικηση της Montanunion. Το σπουδαιοτερο στην αποφαση αυτή δεν υπηρξε η αποσυρσης από την δικαιοδοσια ενός κρατους μερικων χιλιαδων τόννων άνθρακος και χαλυβος, αλλά η διασπαση της τυφλης αλληλεσυνδεσης δυο ιδεων, δηλαδή η αλληλεσυνδεση της ιδεας του εθνους με την ιδέα της ισχύος.
1954 Συνεδριο της Πανευρωπαϊκης-Ένωσης στο Baden Baden
1958 Ιδρυση της Ευρωπαϊκης οικονομικης Ένωσης (EWG) και της Euratom από τα πρωτα 6 μέλη.
1973 Επέκταση της EWG με την εισοδο σε αυτήν της Μεγάλης Βρετανιας, Δανιας και Ιρλανδιας.
1978 Επέκταση της EWG με την εισοδο της Ελλαδος
1989 Επέκταση της EWG με την εισοδο της Ισπανιας και Πορτογαλλιας.
1992 Ιδρυση της Ε.Ε. στην ολλανδικη πολη Μααστριχτ.
1995 Επέκταση της Ε.Ε. με την εισοδο της Αυστριας, Φιλανδιας και Σουηδιας.
2004 Επέκταση της Ε.Ε. με την εισοδο των κρατων της Βαλτικης, της Κυπρου, Μαλτας, Πολωνιας, Ουγκαριας,Τσεχιας και Σλοβακιας
2007 Επέκταση της Ε.Ε. με την εισοδο της Βουλγαριας και Ρουμανιας.
Το εμβρυολογικο σχημα της Ε.Ε. που σχεδιαστηκε με τις συμβασεις της Ρωμης, βασιζονταν κυρίως στις οικονομικες οργανωσεις Montanunion (Ευρωπα’ι’κη Κοινοπραξια για Ανθρακα και Χαλυβα), Euratom και Ευρωπα’ι’κη Οικονομική Κοινοπραξια (ΕΟΚ). Αυτοι που ελαβαν την πρωτοβουλια στοχευαν σε μια πολιτικη Κοινοπραξια που θα αναπηδουσε από μια οικονομική ολοκληρωση. Η διαδικασία αυτή επιβρανδυνθηκε τόσο από ενδοκρατικες διαφορές όσο και από την «σχολη σκεψης» για προσανατολισμο προς τον ατλαντικο αξονα. Την σχολη αυτή αντί- προσωπευε κυρίως η Μεγαλη Βρετανια. Η ιστορια της Ε.Ε. είναι σχετικα νεα. Από την τελωνειακη ενωση του παρελθοντος και την φαση της κοινης αγροτικης πολιτικης, περασε στις αρχες της δεκαετιας του 1990 στην Ευρωπη του Μααστριχτ, αφου προηγουμενως σταθεροποιησε τις οικονομιες της και αντιμετωπισε εν μερει τις ανεργιες της για να καταληξη στην συνθηκη του Μααστριχτ (1,2 4).
Η σταδιακη διευρυνση της από αρχικα 6 σε 27 χώρες, σε μια πολύ περιορισμενη χρονικη περιοδο έχουν επιτεινει σοβαρά τα προβλήματα τροπου λειτουργιας της.
Παρ’όλα αυτά με τα 27 μέλη της δεν αλλαξε μονο την γεωγραφια της, αλλαξε και την πολιτικης και την διαχειρηση της.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ είναι τα θεμελια της, δηλαδή οι συμβασεις της Ρωμης που υπεγραφησαν το 1957. Αυτές προσαρμοσθηκαν κάθε φορα στις απαιτησεις των νεων δεδομενων.
η ενιαια ευρωπαικη πραξη 1987
η συμβαση του Μααστριχτ για την Ε.Ε. του 1992
η συνθηκη του Αμστερνταμ 1997 και
η συμβαση της Νικαιας του 2001
Η συνθηκη του Μααστριχτ έχει τρια βασικα θεμελειωδη στηριγματα τοσο κατ’ουσια όσο και νομοτυπικα, τα οποία στηριγματα είναι οι τρις υπαρχουσες ευρωπα’ικες συμβασεις.
Οι κατωθι αποπροσανατολιστικες διακηρυξεις βρισκονται πολύ μακρυα από την αλληθεια, όπως δειχνει η σημερινη οικονομικη κριση της Ελλαδος και γι’αυτό πρέπει να ξεγυμνωθουν :
Ενισχυση της αλληλεγγυης των λαων της Ε.Ε. λαμβανοντας υπ’οψη τον πολιτισμο τους, την ιστορια τους και των παραδοσεων τους.
2. Ενισχυση της εθνικης τους ταυτοτητας, της ανεξαρτησιας τους και τις τάσεις για ειρηνη, ασφαλεια και προοδο στην Ε.Ε. και στον κόσμο.
3. Ενισχυση της οικονομικης και κοινωνικης προοδου των λαων της Ευρωπης και συνοδεία από πολιτικους της προοδου κατά την διάρκεια της οικονομικης τους ολοκληρωσης κ.α.
Η ενιαια ευρωπαικη πραξη του 1986 οριοθετει την αλλαγη προς φιλελευθεροποιηση των ρευματων κεφαλαίων και προ’ι’οντων στην ενδοευρωπα’ι’κη αγορα. Από τοτε αρχισε και η παρακμη της.
Η μετά την πτωση του τειχους του Βερολινου διαπραγματευθεισα συμφωνια του Μααστριχτ σχετικα με την καθιερωση κοινου νομισματος, εθεσεν πολύ στενα κριτηρια και αυστηρα νομισματικα και οικονομοπολιτικα κριτηρια. Με την υπογραφεισα συμβαση του Μααστριχτ το 1992, που αρχισε να ισχυη από το 1993, μεταμορφωθηκε η εως τότε ΕΟΚ σε Ε.Ε. με κοινα θεσμικα οργανα, όπως το Υπουργικο συμβουλιο, η Ευρωπα’ι’κη Επιτροπη και το Ευρωπα’ι’κο Δικαστηριο.
Η τεχνοκρατικη μηχανη των αποφασεων της Ε.Ε. ακολουθει την εξής μακραν διαδρομη :
Α. Πρωτο ψηφισμα.
Επιτροπη της Ε.Ε., προτασεις, Κοινοβουλιο της Ε.Ε., Γνωμες, Συμβουλιο της Ε.Ε.
α). Καμμια μετατροπη εκ μέρους του Κοινοβουλιου της Ε.Ε. ‘η εγκριση των μετατροπων από το Συμβουλιο της Ε.Ε., ψηφισμα και κλεισιμο του αντικειμενου.
β). Κοινη τοποθετηση του Συμβουλιου της Ε.Ε. και παραπομπη στο δευτερο ψηφισμα.
Β. Δευτερο ψηφισμα
Κοινοβουλιο της Ε.Ε.
α). Παραδοχη ‘η καμμια μετατροπη¸ Συμβουλιο της Ε.Ε., παραδοχη της κοινής αποφασης.
β). Μετατροπη με απολυτη πλειοψηφια και παραπομπη στο τριτο ψηφισμα.
Γ. Τριτο ψηφισμα Επιτροπη της Ε.Ε.,
Αναγνωριση ‘η Απορριψη των μετατροπων, Συμβουλιο της Ε.Ε.
α). Απορριψη των μετατροπων, Επιτροπη Συμβιβασμων, καμμια συνενοηση, το αντικείμενο δεν γίνεται αποδεκτο και απορριπτεται ‘η γίνεται αποδεκτο και καταχυρωνεται από την Επιτροπη και το Κοινοβουλιο της Ε.Ε.
β). Το αντικείμενο γίνεται αποδεκτο με ποιοτικη πλειοψηφια κατά την παραδοση των μετατροπων από το Κοινιβουλιο της Ε.Ε.
γ). Το αντικείμενο γίνεται αποδεκτο μονό με απολυτη συμφωνια, στην περιπτωση που οι μετατροπες δεν γινονται αποδεκτες από το Κοινοβουλιο της Ε.Ε.
Από την εποχή της υπογραφησης συμβασης του Μααστριχτ τα οικονομικα των μελων κρατων και οι κοινωνικες δαπάνες ελεγχονται βασει των τεσσαρων αυστηρων κριτηριων σταθεροτητας. Ουδεις μεχρι σημερα ερευνησε εάν τα κριτηρια αυτά είναι μακρυα από την πραγματικοτητα!
Τα έσοδα της Ε.Ε. προερχονται από τα μέλη κρατη. Κάθε ένα από αυτά συνεισφερει με 1,24 % του ακαθαριστου εθνικου εισοδηματος του.
Οι ετησιες δαπάνες της Ε.Ε. ανηλθαν από 58,6 δισεκατομμυρια Ευρω το 1960 σε 89,4 δισεκατομμυρια Ευρω το 2000. Οι δαπάνες διαχειριζονται από τα έτσι ονομασθεντα 6 Οργανα που κεθιερωθηκαν στις συμβασεις της Ε.Ε. Για παραδειγμα διενεται εδώ ο προ’υ’πολογισμος του 2000.
Προϋπολογισμος 2000
Ευρω %
Βουλη 964.924.397 1,08
Υπουργικο Συμβουλιο 347.821.000,039
Επιτροπη 87.752.580.933 98,17
Δικαστηριο 131.256.645 0,15
Ελεγκτικο Συνεδριο 70.312.467 0,08
Οικονομική-και Κοινωνικη Επιτροπη 5.807.063 0,06
Επιτροπη Περιφεριων 5.807.063 0,07
Εντολοδοχος των Πολιτών 3.914.584 0,00
Σύνολο 89.386.951.295 100.00
Τα ως άνω Οργανα διαμορφωνουν και διαχειριζονται την Ε.Ε. και το καθενα έχει τον δικο του οικονομικο προϋπολογισμο.
Το ως άνω παράδειγμα του προυπολογισμου της Ε.Ε. για το 2000 (για το οικονομικο ετος 2005 οι συνολικες δαπάνες ήταν 104,8 δισεκατομμυρια Ευρω) κατανεμεται ως εξής:
Ευρω %
Α. Δαπάνες διαχειρησης 3.069.303.410 3,50
Β1 Ευθυγραμμιστικα-και εγγυητικα
Χρεωγραφα (Fonds) για την Γεωργια 41.469.000.000 47,26
Β2 Μετρα Υποδομων 31.803.547.244 36,24
Β3 Γενική και Επαγγελματικη Εκπαιδευση,
Νεολαια, Πολιτισμος, Κοινωνια… 708.045.000 0,81
Β4 Ενεργεία και Περιβάλλον 188.900.000 0,22
Β5 Προστασια Καταναλωτου, Εσωτερικη
Αγορα, Βιομηχανία και Δίκτυο Μεταφορων 997.062.000 1,14
Β6 Ερευνα και Τεχνολογικη Εξελιξη 3.600.000.000 4,10
Β7 Μετρα Εξωτερικης Πολιτικης 5.206.463.539 5,93
Β8 Κοινη Εξωτερικη Πολιτικη και Ασφαλεια 30.000.000 0,03
Β0 Εγγυηση, Αποθεματα 680.259.740 0,78
Συνολο 87.752.580.933 100,00
Η ενιαια ευρωπαϊκη πραξη του 1987 εδωσε στο ευρωπα’ι’κο Κοινοβουλιο, που από το 1979 εκλεγεται άμεσα από τους λαους της Ευρωπης, μεγαλύτερο ρολο στην διαδικασία διαμορφωσης της «Κοινοτικης Νομοθεσιας» και ληψης των αντιστοιχων αποφασεων.
Είναι προφανες ότι το συστημα θεσμων της Ε.Ε.
- Συμβουλιο Υπουργων
• Ευρωπαϊκη Επιτροπη και
• Ευρωπαϊκο Κοινοβουλιοπου προωθησε την ενοποιητικη διαδικασία, στην αρχή με τις πρωτες 6 χώρες και στην συνεχεια με τις 10, 12, 15, 25 και 27, δεν θα μπορεσει ευκολα να ανταποκριθη στις ανάγκες όλων των χωρων
Τα αποτελεσματα είναι, απογοητευσεις επειδή δεν αποφασιζονται ποιο γρηγορα ενοποιητικα βηματα, επιφυλαξεις επειδή ο ΟΝΕ δεν συνοδευεται από την πολιτικη ενωση, απογνωση επειδή η εξελιξη της ευρωπα’ι’κης κοινωνιας, του ευρωπα’ι’κου πολιτισμού και του ευρωπα’ι’κου συνταγματικου πολιτισμού αργοπορουν. Περαν αυτών υπαρχουν αντιθεσεις στην μεταθεση κρατικης κυριαρχιας στους υπερεθνικους θεσμους, απογοητευσεις για την πρωτοκαθεδρια του ΝΑΤΟ στα αμυντικα-διπλωματικα ζητηματα, φοβοι για τις επιπτωσεις των στρατηγικων ανταγωνισμων μεταξύ των μεγαλων ευρωπα’ι’κων δυνάμεων, ανησυχιες για το διογκουμενο δημοκρατικο ελλειμα, επιφυλαξεις για το ποσο η οικονομικη αλληλεξαρτιση επιλυει τελεσιδικα το προβλημα πολεμου, αντιρησεις για τις πολλές ταχυτητες και τα ηγεμονικα διευθυντηρια και σκεπτικισμοι για τον φιλοδοξο χαρακτηρα πολλων θεσεων, που υποτιμουν τις δυσκολιες της πληρους κανονιστικης, κοινωνικης και πολιτικης ενωσης.
Το ευρωπαϊκο Κοινοβουλιο λειτουργει μέσα στο αναθεωρημενο θεσμικο πλαισιο των ευρωπα’ι’κων Κοινοτήτων με διαδικασιες συνεργασιας και συνεννοησης μεταξύ του «Συμβουλιου Υπουργων» που παλια αποφασιζε μονο του, και του «Ευρωπα’ι’κου Κοινοβουλιου», που παλια απλώς εδινε μια γνώμη και με την δυναμικη των σοβαρων θεματων που συζητουνται κατά περιοδους ως π.χ. θεματα της ενιαιας εσωτερικης αγορας (1992), θεματα νομισματικα, θεματα διεθνους οικονομικης πολιδικής, θεματα περιβαλλοντος κ.α.
Εάν όμως εξετασθει η σκανδαλωδης υποθεση της παραιτησης της ευρωπαϊκης Επιτροπης τον Μαρτιο του 1999, που υπηρξε η τελευταια πραξη μιας απειρης ιστορίας κακης και δυσαρεστης διαχειρησης και συγκριθει αυτή με το προοιμιο των συμβασεων της Ρωμης, προκυπτει γρηγορα, ότι μεταξύ Ρωμης και Αμστερνταμ, δηλαδή μεταξύ της «Ευρωπης των Πατριδων» και της «πραγματικοτητας του Αμστερνταμ» και κατ’επέκταση της Ε.Ε. του Μααστριχτ, υφίσταται ένα τεραστιο χασμα.
Ποιος όμως δημιούργησε το χασμα αυτό στην Ε.Ε. για να εξουσιαζη;
Η πραγματικη εξουσια της Ε.Ε. βρίσκεται στα χερια της «Κεντρικης Ευρωπα’ι’κης Τραπεζας» η οποία με την σειρά της ελεγχεται από τον τραπεζικο Οικο των Rothschilds, δηλαδή από τους «εκλεκτους του Γιαχβε». Γι’αυτό αλλωστε η σημαια της Ε.Ε. και παρ’όλα τα 27 μέλη της φερει μονο 12 αστρα……Το αρθρο 107 της συμφωνιας του Μααστριχτ, που καταχυρωνει δηθεν την ανεξαρτησια της Κεντρικης Ευρωπα’ι’κης Τραπεζας, σηματοδοτει ταυτόχρονα και την απολυτη εξάρτηση της Ε.Ε. του Μααστριχτ από τον τραπεζικο Οικο των Rothschilds.
Η εξάρτηση αυτή δρομολογηθηκε, όταν οι Πρωθυπουργοι των κυβερνησεων των χωρων της Ευρωπα’ι’κης Κοινοπραξιας την 13η Μαρτιου 1979 και με το προσχημα αναταραχων κρισεως στις νομισματικες αγορες εθεμελιωσαν το ECU (European Currency Unit). Την 15η Δεκεμβριου 1990 οι Προεδροι και οι Πρωθυπουργοι των χωρων της Ευρωπα’ι’κης Κοινοπραξιας συνηλθαν για την προετοιμασια της οικονομικης και νομισματικης ενωσης (WWU=Wirtschafts-und Währungsunion) και της ιδρυσεως της Ευρωπα’ι’κης Κεντρικης Τραπεζας. Το τελικο αποτέλεσμα διατυπωθηκε στο αρθρο 4 της συνθηκης του Μααστριχτ. Η Ευρωπα’ι’κη Κεντρικη Τραπεζα σε αντιστοιχεια με την FRB των ΗΠΑ, που βρίσκεται στα χερια των εκλεκτων του Γιαχβε, αποτελεί συμπραξη 12 κεντρικων τραπεζων που διατηρουν για αποπροσανατολισμο νομισματικες δικαιοδοσιες.
Το ευρω δεν γεννηθηκε από οικονομικη αναγκη αλλα αποκλειστικα από την πολιτικη συμφωνια της Γερμανιας και Γαλλιας. Η Γερμανια με το ευρω εξαγορασε την συμφωνια της Γαλλιας και του τραπεζικου οικου Rothschilds για την επανενωση της θυσιαζοντας την οικονομια της ανατολικης Γερμανιας (DDR), η οποια λεηλατηθηκε όπως σημερα η ελληνικη οικονομια από τους εκλεκτους του Γιαχβε !
Με εξαιρεση του τραπεζικου Οικου Rothschilds, που πουθενα δεν εμφανιζεται, η Ευρωπα’ι’κη Κεντρικη Τραπεζα ελεγχεται δηθεν από το Ευρωπα’ι’κο Δικαστηριο. Βασει του αρθρου 28 της Ευρωπα’ι’κης Κεντρικης Τραπεζας μονο 5 δισεκατομμυρια ECU υπηρξε το αρχικο Κεφαλαιο της που προηλθεν από την συμπραξη των 12 κεντρικων τραπε- πεζων, ότι άλλο όμως χρειαζονταν μπορούσε να τυπωση η ιδία. Βασει το απλα εμφανιζομενο αρθρο 24 της Ευρωπα’ι’κης Κεντρικης Τραπεζας με τον παραπλανητικο και απλοποιημενο τιτλο «εν γενει συναλλαγες» στο καταστατικο της, ελεγχεται αυτή από τον τραπεζικο Οικο Rothschilds, που στην ουσια αποτελειται από Ν.Μ. Rothscilds & Sohns Limited του Λονδινου, Rothschilds & Cie Banque του Παρισιου και Rothschilds Bank AG της Ζυριχης. Η Ε.Ε. με την Κεντρικην Τραπεζα της ελεγχεται πλη- ρως από τους «εκλεκτους» του Γιαχβε.
- Αυτός είναι ο λόγος που οι «εκλεκτοι» δεν θελουν δημοψηφισματα….
- Αυτός είναι ο λόγος που επιδιωκουν την επικρατηση της «νεας λογικης» του Morgenstern (Τιποτε δεν μπορεί να είναι που δεν επιτρέπεται να είναι !!!). Τα δημοψηφισματα συνεπώς δεν επιτρέπεται να γινονται….
Αυτός είναι ο λόγος που με τα ΜΜΕ που ελεγχουν (Ο τραπεζικος Οικος Rothschilds χρηματοδοτει τον Μεγιστανο Μαζικης Παραπλανησης κ. Rupert Murdoch) αποπροσανατολιζουν τους λαους της Ε.Ε.Οι αναγνωστες του παροντος πονηματος ας βρουν την απαντιση μονοι τους γιατι η Ε.Ε. παρ’όλα τα 27 μέλη της μέχρι σημερα, επιμενει να εχη στο σύμβολο της μονο 12 κιτρινα αστρα….
Το σχεδιο του Ευρωπα’ι’κου Συνταγματος που δεν έγινε αποδεκτο με τα δημοψηφισματα της Γαλλιας και Ολλανδιας προεβλεπε μεταξύ άλλων να νομιμοποιηση ορισμενες πολιτικα απαραδεκτες κατευθυνσεις. Την ιδία τύχη ειχε και η «Συνθηκη της Λισαβονας» που θα αντικαταστουσε το απορριφθεν σχεδιο του Ευρωπαϊκου Συνταγματος.
Στις 12.06.2008 οι Ιρλανδοι πολιτες, στο δημοψηφισμα τους, ψηφισαν «Όχι» για την συνθηκη της Λισαβονας.
Η Μεταρρυθμιστικη Συνθηκη της Λισαβονας, που πηγασε από την Συνταγματικη Συνθηκη, που με την σειρά της συνταχθηκε από μια ανοιχτη συνελευση μελων των εθνικων κοινοβουλιων και του Ευρωπα’ι’κου Κοινοβουλιου, φαινομενικα προσφερε δηθεν περισσοτερη δημοκρατια, αυξημενη δυνατότητα δρασης και μεγαλύτερη διαφανεια. Η Συνθηκη της Λισαβονας, όσο η πραγματικη Εξουσια της Ε.Ε. βρίσκεται στα χερια του Τραπεζικου Οικου Rothschilds, κάθε άλλο παρά φερνει την Ε.Ε. πιο κοντά στους πολιτες της.
Ευτυχως οι πολιτες της Γαλλιας, Ολλανδιας και Ιρλανδιας δεν επεσαν στην παγιδα των «εκλεκτων του Γιαχβε»… Η Ε.Ε. δεν μπαινει σε κανένα σωστο δρομο, οποια τάση και εάν ακολουθησει, εάν προηγουμενως δεν απεγκλωβισθει από τον Τραπεζικο Οικο Rothschilds και από το ιουδα’ι’κο πνεύμα. Άλλως θα παραμενει εκ των πραγμάτων εσαει κάτω από την ηγεμονια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η εξωτερικη όμως πολιτικη των ΗΠΑ χαρασεται, με καθοδηγηση του μωσα’ι’κου ιερατείου, από την Σιωνιστικη Επιτροπη Ισραηλινων Δημοσιων Υποθεσεων AIRAC.
Ο κόσμος των κρατων του πλανητη Γη μεταβαλλεται συνεχεια και βαθεια. Ολο και περισσοτερα εθνικα κρατη δημιουργούνται και απαιτουν το δικαιωμα εστω και της φαινομικης ανεξαρτησιας τους. Από την άλλη πλευρα τα πολυεθνικα κρατη διασπουνται. Η διασπαση αυτή, που υποδαυλιζεται από την Νεα Ταξη Πραγμάτων ευνοει την δημιουργία μεγα- λων οικονομικων επαρχιων, διότι αυτές μονες τους δεν θα ήταν σε θεση να επιζησουν οικονομικα. Στην εποχή της παγκοσμιοποιησης ο «μεμονομενος καβαλαρης» χωρις έναν ισχυρο πολο στηριξης δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπιση τις αδυναμιες του. Αυτός είναι ο λόγος που ξεγυμνωνεται εντελως ολοκληρο το ανθρωπινο κατασκευασμα του κρατους, τουπολιτευματος, της διακυβερνησης και της νομοθεσιας. Αυτός είναι ο λόγος που θανατωθηκε και κηδευθηκε η «Ευρωπη των Πατριδων».
Σημερα δεν υπαρχει κανενας χώρος δρασης και σκεψης εντός της Ε.Ε., από την επιστημη μέχρι την πολιτικη, από την οικονομια μέχρι την τεχνη, από την παιδεια μέχρι την τεχνολογια, που να συναρταται άμεσα προς την ελευθερια και την αληθεια χωρίς την μεσολαβηση καποιου συμβατι- κου, τεχνητου και φυσικα ψευτικου «κανονα» που υπαγορευει η παντοτε εξουσιαστικη σκοπιμοτητα των «πραγματικων εξουσιαστων» της Ε.Ε.
Οι ιδιοι δημιουργησαν παλαιοτερα και ολους τους « -ισμους» που κυριαρχησαν και συνεχίζουν ακόμη εν μερει να κυριαρχουν στον πλανητη μας. Σημερα τιποτε δεν μπορεί να υπαρχη που δεν επιτρέπεται να υπαρχη. Μονο οι πνευματικως αναπηροι, που έχουν την αναγκη της επιτηδειοτητας και της απατης, προοωθουνται για να επικρατησουν. Το ψεμα, από την οικογενεια μέχρι την επιστημη, γίνεται… κομματι της ζωης των πολιτών ενώ «διαφθορα» κυριαρχει παντου.
Ο ενας από τους «-ισμους», ο «Καπιταλισμος» αναπτυσει στις ημέρες μας αποκλειστικα το είδος εκεινο της τεχνολογιας, που έχει βραχυπροθε- σμα χαμηλο κοστος, αναπαραγει την εξαρτημενη εργασιακη και κοινωνικη σχέση στον τοπο παραγωγής και στην κοινωνια και διαιωνιζει την ενεργειακη και κοινωνικη εξουσια του. Οι νεοι μισθωτοι σκλαβοι προετοιμαζονται μέσω της Εκπαιδευσης. Οι προδιαγραφές της Ε.Ε. προβλεπουν, η πλειοψηφια των μαθητων (50-70%) να επιλεγη την τεχνικη επαγγελματικη εκπαιδευση, σαν αναποφευκτη εξελιξη, που προκυπτει νομοτελειακα από τις ανάγκες της διαρκως μεταβαλλομενης παραγωγής προ’ι’οντων της καπιταλιστικης οικονομιας. Τα περι της αναγκαιας προσαρμογης της Εκπαιδευσης στις ατομικες ανάγκες των μαθητων αποτελουν καθαρη υποκρισια του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. Ταλεντα υπάρχουν παντότε σε όλες τις χώρες και σε όλες τις εποχες. Όμως η πνευματικη ανάπτυξη σε μια δεδομενη χωρα και εποχή εξαρτάται από το αν οι γενικες κοινωνικες συνθήκες επιτρεπουν την ενθαρρυνση και αναδειξη τους. Εφ’ οσον υπάρχουν οι συνθήκες τα «ταλεντα», που υπάρχουν «δυναμει», αναπτυσσονται και «ενεργεία», αλλά κατά μεγαλύτερο ποσοστό μονο προς αυτήν την κατευθυνση, που επιβαλλουν οι κοινωνικες συνθήκες και ο «καιρος».
Κατά τον Καρλ Μαρχ ή Μαρδοχαϊ Κισσελι ο χωρις φραγμους καπιταλισμος μπορει να οδηγηση σε τακτικες εξαρσεις υπερπαραγωγης και υποκαταναλωσης και στην εμφανιση καταστροφικων χρηματοπιστωτικων κρισεων, που τροφοδοτουνται από πιστωτικες φουσκες και χρηματιστηριακες διακυμανσεις. Οι οικονομικες κρισεις στον Καπιταλισμο είναι συνεπως κρισεις μη απορροφησιμης υπερπαραγωγης, οι οποιες οφειλονται στην υστερια της «παραγωγικοτητας», που σε τελικη αναλυση δυσκολευεται τη ζητηση και να κατανοηση τις ανθρωπινες ανάγκες.
Στην ουσια μια καπιταλιστικη επιχειρηση είναι ένα κατασκευασμα με ημερομηνια ληξης, που ο προορισμος του είναι ειτε να συγχωνευθη ειτε να χρεωκοπηση.
Η δημιουργια όμως ολιγοπωλιων και μονοπωλιων οδηγει σε ολοενα μεγαλύτερο περιορισμο του ανταγωνισμου και του δικαιωματος επιλογης του καταναλωτη.
Η σημερινή ληστρικη εκμεταλλευση των λαων χαρακτηριζεται, από το οτι οι παραγωγικως ενεργοι πληθυσμοι μοιωνονται συνεχως, προς οφελος αυτών που ζουν στην χλιδη από τα έσοδα εκ φορων και υπερτιμησεων και εκπληρωνουν όλα τα σχεδια των «εκλεκτων του Γιαχβε», υποδαυλιζοντας εμφυλιους πολεμους, πολεμους μεταξύ γειτονικων κρατων, πολεμους εναντίον κρατων που δεν υποκυπτουν στους εκβιασμους, με χτυπηματα τρομοκρατικων οργανωσεων που οι ιδιοι δημιουργησαν, με τεχνικη ακριβεια κλπ.
Κάθε οικονομικο μοντελο που δεν αντιμετωπιζει καταλληλα την «ανισοτητα» θα καταληξει με σιγουρια πολύ γρηγορα σε μια κριση νομιμοτητας. Εάν δεν δημιουργηθει μια νεα ισορροπια αναμεσα στους οικονομικους ρολους της αγορας και του κρατους η κοινωνικη και πολιτικη ασταθεια εκ των πραγματων πλεον θα πληττει την μακροπροθεσμη οικονομικη αναπτυξη και ευημερια.
Η Ευρωπη των πατριδων του στρατηγου Ντε Γκολ, με την παροδο των χρονων παραμορφοθηκε και σχεδον ξεχασθηκε. Τα ελεγχομενα ΜΜΕ από τους «εκλεκτους του θεου Γιαχβε» συνεβαλαν αποφασιστικα για να ξεχασθη η ωραια αυτή ιδέα του στρατηγου Ντε Γκολ. Συνεβαλαν όμως, χωρίς να το θελουν, επίσης αποφασιστικα, στο να καταλαβουν οι πολιτες, ότι για πολλά χρονια οι ευρωπα’ι’κοι θεσμοι αγνοουν την υπαρξη τους και αδυνατουν να δωσουν απαντησεις σε βασικα ερωτηματα τους όπως π.χ. πως θα δημιουργηθει η αναπτυξη, με ποιο τρόπο θα αυξηθουν οι θεσεις εργασιας, πως θα μπορούσε να ξαναγεννηθη η ελπιδα και πως θα μπορούσε να αντιμετωπισθη το μεγαλο προβλημα της παγκοσμιοποιησης. Δικαιως κυριαρχει εδώ και πολλά χρονια στους ευρωπαιους πολιτες η εντύπωση, ότι η Ε.Ε. λειτουργει σαν μια απλη τεχνοκρατικη μηχανη, η οποία διευθυνεται από αφανεις μηχανισμους και από απροσιτους κυριους υπευθυνους, οι οποίοι συστηματικα εμποδιζουν την υλοποιηση του ονειρου της Ευρωπης των Πατριδων. Το οραμα αυτό των ευρωπαιων πολιτών δεν έχει καμμια σχέση με τα σημερινα επικοινωνιακα τρικ και με τις δημοσιες σχεσεις των αφανων μηχανισμων, που λαμβανουν πισω από τις πορτες και με κλειστα τα παντσουρια των παραθυρων, τις σοβαροτερες αποφασεις. Οι μηχανισμοι αυτοι φοβουνται τα δημοψηφισματα των λαων, όπως ο διαβολος το λιβανι και γι’αυτό τα απεχθανονται.
Εάν η τραγικη αυτή κατάσταση συνεχισθει, η Ε.Ε. κινδυνευει να παραμεινει μια μακρινη πραγματικοτητα και να γινη ενας εφιαλτης. Οποιος έχει οραματα και νου, βλεπει και καταλαβαινει, ότι η διευρυνση των θεσμικων δομων της Ε.Ε. δεν είναι τιποτε άλλο από την διευρυνση της κεντρικης εξουσιας. Οι καινουργιοι θεσμοι συνεπώς δεν κάνουν τιποτε άλλο από το να προσθετουν άλλο ένα επιπεδο στα εθνικα οικοδομηματα ληψης αποφασεων, που θα απομακρύνεται από τις ανάγκες, όσο η δραστηριοτητα του θα έχει ως πλαισιο την τεχνοκρατικη διαχειρηση μιας Ευρωπης απελευθερωμενης από τις τοπικες ανθρωπινες συγκυριες με ταυτοχρονη αύξηση της εξουσιας των εκλεκτων του Γιαχβε.
Ορισμενες προτασεις, για μια νεα αρχιτεκτονικη της Ευρωπης του αυριο, Ευρωπη με ένα σκληρο πυρηνα, Ευρωπη χαλαρη και περισσότερο διακυβερνητικη και Ευρωπη της μορφής ενός ομοσπονδου κρατους που ακολοθουν διαφορετικές φιλοσοφιες, θα μπορούσαν να επιρεασουν σε μεγάλο βαθμό και σε βαθος χρόνου την κατευθυνση μιας μεγαλύτερης αυτονομιας. Αυτές όμως βρισκονται ακόμη στο σταυροδρομι μεγαλων διλημματων και προβληματων διότι οδηγουν, είτε στο τελμα ενδιαμεσων, ημιτελων και αναποτελεσματικων κανονιστικων ρυθμισεων, που αυξανουν ολοενα και περισσότερο το δημοκρατικο ελλειμα και συρρικνωνουν την κυριαρχια των λαων-μελων, είτε σε γκρεμους και βραχια ενός αποτελεσματικου, αλλά ασυμβιβαστου με τις πολιτισμικες και πολιτικες κατακτησεις των ευρωπα’ι’κων κοινωνιων και της προδομενης Ε.Ε. των πατριδων του στρατηγου Ντε Γκολ, υπο μορφην διακραδικής συσπειρωσης στους τομεις της οικονομιας, της αμυνας και του πολιτισμού.
Ο ιστορικα και πολιτικα ενημερωμενος ακόμη ευρωπαιος πολιτης, που σκεφθεται με βάση την Λογικη του Αριστοτελη και όχι του Morgenstern, γνωριζει, ότι η Ευρωπη δεν έχει κανεναν λόγω να κατευθυνεται από το ιουδα’ι’κο πνεύμα, διότι οι ριζες του είναι καθαρα ελληνικές. Θα ερθει η ωρα που οι Ευρωπαιοι εκ των πραγμάτων πλέον θα ακολουθησουν τον κοσμο’ι’στορικο τους δρομο… Μιε ελλογη, συγχρονη Ε.Ε. είναι αδυνατο να στηριχθη στην τυφλωση και στα φαντασματα του μεσαιωνα, αλλά αποκλειστικα και μονο στον «Ανθρωπινο Λόγο», που εκδηλωνετα με τα δημοψηφισματα.
Γ.Θ. Χατζηθεοδωρου Δόκτορ πτυχιούχου μηχανικού, Υφηγητou Πολυτεχνείου Ααχεν Γερμανίας

Dimitris N. Adamopoulos
makrinitsa@hotmail.com


Βιβλιογραφια
1. Rothkranz J., «Der Vertrag von Maastricht. Endlösung für Europa». Teil I. Anton Schmid Verlag, Durach 1997
2. Rothkranz J., «Der Vertrag von Maastricht. Endlösung für Europa» Teil II. Anton Schid Verlag, Durach 1997
3. Sprengel-Menzel Th., «Die europaische Vereinigung und der Vertragvon Maastricht»
Anton Schmid Verlad, Durach 1993
4. Rothkranz J., «JA zu EWuropa NEIN für Maastricht» Anto Schmid Verlag, Durach
5. Adler M., «Die Freimauer und der Vatikan» Anton Schmid Verlag, Durach 1997
6. Adler M., «Die Söhne der Finsternis (I) Anton Schmid Verlag, Durach
7. Adler M., «Die Söhne der Finsternis (II) Anton Schmid Verlaf, Durach
8. Rothkranz J., «Der jüdische Messianismus» Anton Scmid Verlag, Durach
9. Rothkranz J., «Die kommende Diktatur der Humanität» Anton Schmid Verlag, Durach 1992
10. Rattray G., «Das Experiment Glück» Fischer Verlag 1972
11.Βιλιαρδς Β. « Η σιωπη των αμνων» Ιστοσελιδα Berlin-Athe.eu,10.10.2011
12. Σαλλας Μ. «Μονο η Ελλαδα χαμενη από την αυξηση του Κουρεματος. Εφημεριδα το Βημα


http://logioshermes.blogspot.com/2011/1 ... _4328.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΥΘΟΣ ?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Νοέμ 06, 2011 10:31 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα

«Η Ευρωζώνη θα διαλυθεί εάν ακολουθηθεί μια ενοποίηση υπό τη Γερμανία»


Ελλάδα και Πορτογαλία από τις πρώτες που θα αποχωρήσουν εκτιμά η Goldman Sachs

Φυγόκεντρες δυνάμεις βλέπει στην Ευρωζώνη ο επικεφαλής Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων της Goldman Sachs. Όπως εκτιμά ο Jim O'Neill, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα καταρρεύσει εάν προχωρήσει μια οικονομική ενοποίηση με επικεφαλής- ηγέτη τη Γερμανία.

Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Φινλανδία θα είναι οι πρώτες που θα αποχωρήσουν από τη ζώνη του κοινού νομίσματος, σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος του επενδυτικού ομίλου.

«Οι Γερμανοί θέλουν μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση και πολύ πιο σκληρή, κεντρική παρακολούθηση, ακόμη και ένα ενιαίο υπουργείο οικονομικών» ανάφερε ο αξιωματούχος της Goldman Sachs, προσθέτοντας ότι «με αυτό το προαπαιτούμενο είναι πολύ δύσκολο όλες οι χώρες να θέλουν να συνεχίσουν έτσι».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sunday Telegraph, ο κύριος O'Neill καλεί, επίσης, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επιδείξει μεγαλύτερη πυγμή προκειμένου να διασκεδαστούν οι ανησυχίες των αγορών.


http://www.newsbeast.gr/financial/arthr ... -germania/


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΥΘΟΣ ?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 08, 2011 12:34 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα


Der Spiegel: "Έτοιμη η ... drahmetta για Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία"!


Το γερμανικό Der Spiegel μετέδιδε αργά το βράδυ της Δευτέρας πως η συμφωνία για το νέο Έλληνα πρωθυπουργό θα οριστικοποιηθεί σήμερα, ενώ είχε στην ιστοσελίδα του το αποκαλούμενο ‘Plan C’ για την Ευρώπη, με εισηγήσεις που χρονολογούνται από το Φεβρουάριο του 2012 για ουσιαστική «δημιουργία μιας ζώνης δεύτερης ταχύτητας του ευρώ» με τις χώρες των PIIGS και με τους τότε εισηγητές να έχουν ουσιαστικά σκιαγραφήσει εδώ και μήνες τα αδιέξοδα, οικονομικά και πολιτικά, που βίωσε τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα!
Ένα νόμισμα που θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε ... "δραχμέτα" (δραχμή+λιρέτα+πεσέτα) αφού θα... αφορά τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες του νότου συν την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που αποτελούν την λέση των PIIGS.
Πρακτικά, κανείς δεν πιστεύει αυτή την στιγμή στην ευρωζώνη ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να έχει το ίδιο νόμισμα που έχει σήμερα μέχρι τα τέλη του 2013.
Όλο αυτό που γίνεται γύρω μας είναι απλά για να κερδίσουν περισσότερο χρόνο η γερμανική και η γαλλική, κατά κύριο λόγο, οικονομία από το 100% "κούρεμα" και την ολική χρεοκοπία της χώρας, αλλά και της Ιταλίας, η οποία θα κτυπηθεί ανηλεώς από τις αγορές.
Επίσης θεωρούν ότι είναι πρακτικά αδύνατο να επιβιώσει και η Ιταλία. Το πρακτορείο Dow Jones Newswires μεταδίδει πως ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα. Την ίδια στιγμή μια ακόμα ενδιαφέρουσα παράμετρο της διαδικασίας σχηματισμού νέας κυβέρνησης στην Αθήνα φιλοξενούν οι Financial Times που τονίζουν πως η «Αθήνα και οι διεργασίες στο πολιτικό της πεδίο, όσο αργούν να καταλήξουν τόσο βλάπτουν το προφίλ των Ευρωπαίων ηγετών και κυρίως του Νικολά Σαρκοζί που καλείται σε λίγο καιρό να δώσει μια κρίσιμη εκλογική μάχη»!
Το Bloomberg αντιθέτως προέβαλλε ως «απόφαση υπό αναμονή» των Ευρωπαίων, στο Eurogroup της Δευτέρας, την περαιτέρω ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης του ευρώ, κυρίως γιατί η μετάσταση της κρίσης από την Ελλάδα στην Ιταλία αποδεικνύει πως η οικονομική κρίση είναι ένα «τέρας με πολλά κεφάλια».
Τέλος και οι New York Times μετέδιδαν αργά το βράδυ τις εξελίξεις, προβάλλοντας ως κομβική ημερομηνία (deadline) τη σημερινή ημέρα για να βρεθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της Ελλάδας.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 3   [ 45 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum