Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 5 Δημοσιεύσεις ]
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΦΥΙΓΓΙΑ RIO PICHON
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 28, 2010 11:04 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Μαρ 16, 2010 11:00 pm
Δημοσιεύσεις: 39
Τοποθεσία: ΧΙΟΣ
Παιδια μηπως ξερει κανεις κανενα καταστημα στην Αθηνα να πουλαει αυτα τα φυσιγγια?


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΦΥΙΓΓΙΑ RIO PICHON
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 03, 2010 9:15 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 07, 2009 9:36 pm
Δημοσιεύσεις: 423
Τοποθεσία: Μεσσηνία
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ RIO: EXTRA GAME 34, ROYAL 36, PICHON 36
Tου Σοφοκλή Κοσκινά

Η ισπανική εταιρεία κατασκευής φυσιγγίων UEE Cartucheria Departiva S.A. ξεπερνά τα 100 χρόνια ιστορίας στην κατασκευή φυσιγγίων και κυνηγετικών πυρίτιδων. Από το 1896 η Union Esponola de Explosivos S.A. παράγει κυνηγετικές πυρίτιδες και κατασκευάζει κυνηγετικά φυσίγγια.
Σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους κατασκευαστές φυσιγγίων στον κόσμο και η πυρίτιδες που παράγει χρησιμοποιούνται από πολλούς γομωτές παγκοσμίως.
Οι πρώτες ύλες, κάλυκες, καψούλια, πυρίτιδες, κυάθια, σκάγια κατασκευάζονται από την ίδια την UEE και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι σε θέση να ελέγχει την ποιότητα των πρώτων υλών.
Στον τεχνολογικό τομέα είναι πρωτοπόρος, διαθέτοντας σύγχρονα μηχανήματα για την παραγωγή των πρώτων υλών. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία που διαθέτει η UEE έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή φυσιγγίων που εγγυώνται την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα. Τα φυσίγγια RIO της UEE εισάγονται στη χώρα μας από την εταιρεία ΥΙΟΙ ΒΡΑΧΝΟΥ Ο.Ε.

Από τους 28 τύπους φυσιγγίων που κατασκευάζει η UEE διάφορων κυνηγετικών διαμετρημάτων, η εταιρεία μας παραχώρησε 3 από αυτούς για παρουσίαση.
Στη συνέχεια θα δούμε αναλυτικά τους τύπους των φυσιγγίων και τα αποτελέσματα που καταγράψαμε στις δοκιμές που πραγματοποιήσαμε.

ΕΧΤΡΑ GAME 34
Σε κάλυκα πράσινου χρώματος με ύψος μετάλλου 15 mm γεμίζονται τα EXTRA GAME 34. Η συσκευασία είναι των 25 φυσιγγίων και το χαρακτηριστικό της είναι το πρασινοκέφαλο παπί που στολίζει το κουτί εξωτερικά. Τα στοιχεία και οι πληροφορίες που υπάρχουν τυπωμένες στη συσκευασία δίνουν τη δυνατότητα στον αγοραστή να διαβάζει όλα τα τεχνικά στοιχεία του φυσιγγιού. Έτσι πάνω από όλα ξέρει τι αγοράζει.
Όλα τα φυσίγγια RIO είναι πιστοποιημένα για την ασφάλειά τους από τον ευρωπαϊκό οργανισμό CIP.
To ύψος του κλειστού κάλυκα κλειστού είναι 58 mm και το κλείσιμο αστεροειδές 6 πτυχών. Τα σκάγια στο φυσίγγι της δοκιμής ήταν νούμερο 4 με διάμετρο 3,25 mm. Όλα αυτά τα στοιχεία εκτός από το γεγονός ότι αναγράφονται στη συσκευασία αναγράφονται και στο φυσίγγι. Αυτό γίνεται για να μπορεί ο κυνηγός βγάζοντας ένα φυσίγγι από το γιλέκο του να γνωρίζει τι ακριβώς φυσίγγι κρατάει.
Το κυάθιο είναι κατασκευασμένο από πολυαιθυλένιο και όπως προαναφέραμε κατασκευάζεται από την ίδια την εταιρεία. Το ύψος του είναι 19 mm. Ο σχεδιασμός και η ποιότητα κατασκευής του προσδίδουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το κυάθιο για να συντελεί στο καλό αποτέλεσμα και την ποιότητα της απόδοσης του φυσιγγίου.
Η πυρίτιδα είναι CSB. H UEE κατασκευάζει 9 διαφορετικούς τύπους πυρίτιδας που καλύπτουν όλο το φάσμα των γομώσεων όχι μόνο για το διαμέτρημα 12 αλλά και για όλα τα άλλα κυνηγετικά διαμετρήματα. Οι πυρίτιδες της UEE είναι όλες μονοβασικές.
Και τα καψούλια παράγονται από την UEE. Συγκεκριμένα για όλους τους τύπους των πυρίτιδων που παράγει η UEE υπάρχει ένα καψούλι μεσαίας δράσης. Στο βλητικό σταθμό μετρήσαμε μέσο όρο πιέσεων 600 Bars και ταχύτητες 410 m/sec στο ένα μέτρο από την κάννη.
Στις δοκιμές που πραγματοποιήσαμε στον πίνακα στα 35 μέτρα με FULL τσοκ το ποσοστό συγκέντρωσης προσέγγισε το 80% και η κατανομή των σκαγιών ήταν άριστη χωρίς κενά.
Το ΕXTRA GAME μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δίκαννα και αυτογεμή καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου παρότι είναι ένα φυσίγγι 34 γραμμαρίων. Το λάκτισμα του είναι ανεπαίσθητο και οι πιέσεις που παράγει χαμηλές. Θα αδικήσουμε το φυσίγγι αυτό αν το προτείναμε για το κυνήγι κάποιου συγκεκριμένου θηράματος γιατί κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα κυνήγια.
Το EXTRA GAME είναι ένα ασφαλές καλοφτιαγμένο φυσίγγι με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά που εγγυάται σταθερή και ποιοτική τουφεκιά.

ROYAL 36
To ROYAL 36 γεμίζεται σε κάλυκα χρώματος μαύρου με ύψος μετάλλου 22 mm. Η συσκευασία είναι των 25 φυσιγγίων. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της συσκευασίας είναι το πρασινοκέφαλο παπί. Και σε αυτή την συσκευασία όπως και σε όλες, αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία των φυσιγγίων.
Το ύψος του κάλυκα, όταν είναι κλειστός είναι 58 mm. Το κλείσιμο είναι αστεροειδές 6 πτυχών. Τα σκάγια έχουν βάρος 36 γραμμάρια και στο φυσίγγι δοκιμής ήταν Νο 6 με διάμετρο 2,75 mm. Η ποιότητα των σκαγιών είναι εξαιρετική. Το κυάθιο είναι από πολυαιθυλένιο και το ύψος του είναι 17mm. Η πυρίτιδα είναι τύπου CSB και το καψούλι όπως προαναφέραμε είναι ίδιο για όλα τα φυσίγγια. Στον βλητικό σταθμό καταγράψαμε μέσο όρο πιέσεων 680 Bars και ταχύτητες 410 m/sec (V1 = στο ένα μέτρο από την κάννη).
Στον πίνακα δοκιμών στα 35 μέτρα σε συνδυασμό με FULL, το ποσοστό συγκέντρωσης ήταν 75%. Το ROYAL είναι ένα φυσίγγι στα 36 γραμμάρια που παράγει χαμηλές πιέσεις και δίνει εξαιρετικά βλητικά αποτελέσματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα σύγχρονα κυνηγετικά όπλα και το λάκτισμα του είναι ανεκτό ακόμη και στα δίκαννα.
Για το κυνήγι του λαγού, της φάσσας, του φασιανού και των υδρόβιων στο ROYAL 36 θα βρείτε το φυσίγγι που θα σας δώσει σταθερό και ποιοτικό αποτέλεσμα σε μεγάλο φάσμα κλιματολογικών αλλαγών και πάνω από όλα ασφάλεια.

PICHON 36
Mε το φυσίγγι αυτό μπαίνουμε σε μια κατηγορία εξειδικευμένων φυσιγγίων που η RIO κατασκευάζει και προτείνει για το κυνήγι των περιστεροειδών. Στην Ισπανία το κυνήγι αυτό είναι πολύ διαδομένο, γι’ αυτό το λόγο η UEE προτείνει το συγκεκριμένο φυσίγγι. Και στη χώρα μας υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον (τρυγόνι, φάσσα, κ.ά.) και για τον λόγο αυτό οι κυνηγοί, στο κυνήγι αυτό θα βρουν όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητούν.
Το PICHON γεμίζεται σε κάλυκα της UEE χρώματος θαλασσί, με ύψος μετάλλου 22mm. Το ύψος του κάλυκα κλειστού είναι 58 mm και το κλείσιμο αστεροειδές 6 πτυχών. Η συσκευασία είναι των 10 φυσιγγίων και το χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι το τρυγόνι.
Το βάρος των σκαγιών είναι 36 γραμμάρια και το νούμερο 7,5 με διάμετρο σκαγιού 2,37 mm. Το κυάθιο είναι από πολυαιθυλένιο και η πυρίτιδα τύπου PCB.
Στον βλητικό σταθμό καταγράψαμε μέσο όρο πιέσεων 690 Bars και ταχύτητες 420 m/sec (V1). Στον πίνακα δοκιμών στα 35 μέτρα με FULL, το ποσοστό συγκέντρωσης προσέγγισε το 80% και η κατανομή των σκαγιών ήταν άριστη.
Το PICHON είναι ένα φυσίγγι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δίκαννα και αυτογεμή, καθ’ όλη τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Οι πιέσεις που παράγονται κατά την καύση της πυρίτιδας είναι χαμηλές και οι ταχύτητες υψηλές. Αυτός ο συνδυασμός προδιαγράφει ένα πολύ καλό και αποτελεσματικό φυσίγγι.
Το PICHON διατίθεται σε νούμερα σκαγιών 7 - 7,5 & 8 - 8,5 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο κυνήγι του τρυγονιού, της πέρδικας και του φασιανού.
Το ποσοστό συγκέντρωσης που μας έδωσε κατά τη διάρκεια της δοκιμής είναι υψηλό και καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε το φυσίγγι αυτό σε συνδυασμό με ανοικτά τσοκαρίσματα.
Τα φυσίγγια της RIO εισάγονται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία ΥΙΟΙ Δ.ΒΡΑΧΝΟΥ Ο.Ε. τηλ: 210.4129488
http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=341

_________________
ΕικόναΕικόναTσάφος Δημήτρης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΦΥΙΓΓΙΑ RIO PICHON
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 03, 2010 9:29 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5503
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
GEORGE LOGOTHETIS έγραψε:
Παιδια μηπως ξερει κανεις κανενα καταστημα στην Αθηνα να πουλαει αυτα τα φυσιγγια?Τα εισάγει αυτή η εταιρεία , οπότε με ένα τηλέφωνο θα μάθεις πια καταστήματα τα διαθέτουν :wink:


YIOI Δ. ΒΡΑΧΝΟΥ Ο.Ε. - Αριστείδου 35, 18531 Πειραιάς. Τηλ.: 210-4176488, 4129486, 4170068 - Fax: 210-4129486 - http://www.vrachnos.gr/


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΦΥΙΓΓΙΑ RIO PICHON
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 27, 2011 3:05 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Αύγ 22, 2007 11:43 am
Δημοσιεύσεις: 317
Τοποθεσία: ΧΙΟΣ
γιωργο για περδικα τα θες?

_________________
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΙΟΣ
ΑΚΗ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ


Εικόνα
upload photos


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΦΥΙΓΓΙΑ RIO PICHON
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 27, 2011 7:24 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Μαρ 16, 2010 11:00 pm
Δημοσιεύσεις: 39
Τοποθεσία: ΧΙΟΣ
PXIOS έγραψε:
γιωργο για περδικα τα θες?

Ναι Παναγιωτη.Εχω ακουσει πολυ καλα λογια.Ιδιαιτερα σκληρα σκαγια,και μεγαλες ταχυτητες.


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 5 Δημοσιεύσεις ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum