Kαλημερα στην παρεα.
Την επιλογη μου σε φυλη,αλλα και το σεβασμο και την αγαπη μου την ξερουν ολοι.
Κυνηγαω τα παντα,περδικα οχι φανατικα,ομως θα αφιερωσω τουλαχιστον 5-6 εξοδους και σε αυτην.
Βαση των κυνηγιων μου,της πλειοψηφιας τους επελεξα φυλη.
Αν κυνηγουσα πρωτιστως περδικα δεν θα ειχα μπρετον.
Δεν θα ημουν λατρης των εγγλεζικων;
θα ηθελα ποιο μαζεμενα ζωα,μικροτερων ταχυτητων;
Ζωα που σε αλπικα θα ηταν ανοιχτοτερα και σε ποιο σφικτα θα ταν προσεχτικοτερα,(κατι που πιστευω μπορουν να κανουν ολα τα κυνηγετικα,ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ,ζωα ολων των φυλων που ξερουν τι πρεπει να κανουν και να διαβαζουν τον βιοτοπο που καλουνται να κυνηγησουν και να ανταπεξελθουν);
Νομιζω οτι τα κουρτσχααρ,τα βιζλα,ακομη και τα ντραχτααρ,σωματικα, ειναι σε θεση να ανταπεξελθουν στις απαιτησεις του βουνου,ενος πολυωρου και οχι απαραιτητα μονοημερου κυνηγιου περδικας ανετωτερα και ποιο αβιαστα απο τα μπρετον..
το οτι ενα ζωο φερμαρει η ψαχνει για περδικα μπορει να το κανει περδικοσκυλο;
αν δεν ειχα την ανεση της διαμονης στον τοπο που κανω τα λιγα περδικοκυνηγια μου και αναγκαζομουν να τραβηχτω σε ξενοδοχειο η ακομη και σε σκηνη γραφοντας χιλιομετρα πχ για Πινδο,νησια,Γκιωνα,Ταυγετο και να κυνηγησω 2 μερες συνεχομενες πολυωρα κυνηγια πολλες φορες χωρις την δυνατοτητα επιστροφης στο αυτοκινητο και αλλαγη σκυλων,θα επελεγα να τα κανω με μπρετον;
Θα ημουν σιγουρος οτι θα απεδιδε αυτο που ενας περδικοκυνηγος ζητα απο τα σκυλια του;
Δεν κανω λογο για υπερβολες,με ξερετε.
Και την φωτο μου γουσταρω και την επαφη μου και το διαλειμα μου και να μην νοιωθω μοναχικος περιηγητης του βουνου και καπου καπου να εμφανιζεται και ο σκυλος.
Θελετε το κομπακτ κορμι,το μικρο του υψος,εμενα οσο και αν αγαπω,τιμω και σεβομαι και εχω χρονια επιλεξει αυτην την φυλη,αν ημουν περδικαρης δεν θα ημουν μπρετονας.. .
Αλλο πιστευω το μπρετον κανει για κυνηγι περδικας και αλλο το μπρετον κανει για περδικοσκυλο.
Συμπερασματα για το αν ενα ζωο εχει προοπτικες να χαρακτηριστει περδικοσκυλο,δεν βγαινουν ασφαλη κατα την ταπεινη μου παντα αποψη βλεποντας τα 15λεπτα η 30λεπτα σε χωρους εκγυμνασης σαν τον Σχιστο,εναν χωρο με πληθωρα θηραματων,ντορων που κρατταν ενα ζωο απο αρχης σε πιασιματα και εγρηγορση.
Ενας σκυλος που κυνηγα περδικα(δεν μιλω για περδικοσκυλο,δεν ειχα ποτες μου για να ξερω),μπορει να πιαστει υστερα απο ωρες,στην επιστροφη για το αμαξι..λιγες φορες ημαστε τυχεροι κει πανω να πιαστουν νωρις νωρις τα ζωντανα μας και να ξεκινησουν μανιωμενα
Και προς Θεου,ζωα με ενταση,εκφραση και ποιοτητα στο ανεβασμα των πουλιων αλλα και στο φερμαρισμα τους,υπαρχουν σε ολες τις φυλες αρκει να ημαστε σε θεση να τα διαβαζουμε,να τα εισπραττουμε και να τα καταξιωνουμε..
Αξιοι εκπροσωποι υπαρχουν σε καθε φυλη,ομως μιλω για τον κανονα και οχι την εξαιρεση.
Αυτη ερχεται να επιβεβαιωσει τον κανονα και οχι ο κανονας αυτην
Και μιλω εχοντας μου λαχει μια εξαιρεση,που ανετα την κυνηγουσα διπλα σε εγγλεζικα,ειτε σε αλπικα,ειτε σε σαρες,ειτε σε χαλιαδες,ειτε σε σφικτα,ειτε σε παταρια και γκρεμια..
Στο μυαλο μου κρατω τον κανονα και στο βαθος του την εξαιρεση.
Χωρις καμια διαθεση αποτροπης για καποιον,χωρις διαθεση υποδειξης,απλη καταθεση αποψης μεσα απο τα δικα μου μικρα και ταπεινα κυνηγετικα ζωα που μεχρις τωρα ειχα και χαριεντιζομουν.
Παιδια ειχα καιρο να μπω στο ανοιχτο,παρακληση μην ανοιγεται τοπικ και τοπικ,μπορει η κουβεντα να γινεται συνεχεια στα ηδη υπαρχοντα,θα χαθουμε στο τελος
Καλο ΣΚ να χουμε ολοι και καλη σεζον παλικαρια.
Να μαστε καλα και μεσα απο τα ζωντανα μας,μεσα απο τις εξοδους μας,λιγε η πολλες να γερναμε γεματοι και ηρεμοι,ετοιμοι να ανταπεξελθουμε στην πιεση και τις απαιτησεις της καθημερινοτητας.