Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 8   [ 108 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 18, 2007 9:18 am 
ΤΟ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΥΡΑΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΜΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ-ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΙΣΩΣ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΜΕ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ,ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ,ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΚΑΘΕ ΘΥΡΑΜΑ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΙΣΩΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ .


Κορυφή
  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μάιος 19, 2007 6:49 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 9:13 pm
Δημοσιεύσεις: 1569
Τοποθεσία: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε προσεκτικά τα ορτύκια από το πτέρωμα. Είναι μια δύσκολη δουλειά, διότι το λίπος κάτω απ'το δέρμα εμποδίζει το καλό καθάρισμα ώστε να μένει ανέπαφη η πέτσα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κυνηγό, όταν θηρεύει ένα ορτύκι και πριν το βάλει στην τσάντα του, καλό θα είναι να ξεπουπουλιάζει τον λαιμό του. Είναι το σημείο με το περισσότερο λίπος και καθαρίζεται πολύ εύκολα όταν είναι ζεστό! Στην συνέχεια αφαιρούμε τα εντόσθια και ξεπλένουμε τα πουλιά καλά με νερό. Αφήνουμε μετά τα ορτύκια σ'ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίσουν.

Υ Λ Ι Κ Α
10 Ορτύκια
3 Kούπες ρύζι
2-3 Φρέσκιες ντομάτες
2-3 Φρέσκες πράσινες πιπεριές
Λάδι
Αλάτι, Πιπέρι
2 Mεγάλα κρεμμύδια
1-2 Σκελίδες σκόρδο





ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Tσιγαρίζουμε τα κεμμύδια σ'ένα βαθύ σκεύος, έχοντάς τα κόψει προηγουμένως σε λεπτές ροδέλες. Προσθέτουμε το σκόρδο σε κομμάτια, καθώς και τις πιπεριές επίσης σε ροδέλες. Ρίχνουμε κατόπιν τα ορτύκια γυρίζοντάς συνέχεια σε χαμηλή φωτιά για 3- 5 λεπτά. Προσθέτουμε τότε το ανάλογο νερό, τις ντομάτες αλεσμένες σε τρίφτη και σκεπάζουμε το σκεύος, αφήνοντας το φαγητό να ψηθεί πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Παρακολουθούμε βεβαίως τακτικά το ζουμί, που πρέπει να διατηρείται αρκετό ώστε να σκεπάζει τα πουλιά. Όταν τα ορτύκια έχουν σχεδόν ψηθεί, προσθέτουμε το ρύζι και το ανάλογο νερό ώστε όταν βράσει το ρύζι, να μείνει αρκετά ζουμερό το φαγητό, δηλ το ρύζι να μην είναι στεγνό γιατί σταδιακά θα απορροφήσει το ζουμί από μόνο του. Επιτυχημένο φαγητό θεωρείται εκείνο που παρουσιάζει το ρύζι σπυρωτό μεν αλλά όχι εντελώς στεγνό.
Το φαγητό προσφέρεται ως κύριο πιάτο ζεστό, ενώ κάθε μερίδα αποτελείται από δύο ορτύκια και μια περίπου κούπα ρύζι, γαρνιρισμένο με γλασσαρισμένα καροτάκια. Συνοδευτικά προσφέρονται λευκά τυριά, σαλάτα εποχής και κρασί κόκκινο - μπρούσκο.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Προσοχή στο βράσιμο των ορτυκιών. Πρέπει να ψηθούν αρκετά ώστε να είναι τόσο μαλακά ώστε να λυγίζουν πολύ εύκολα οι φτερούγες τους, αλλά επειδή δεν είναι ιδιαίτερα σκληρά πουλιά, αν ξεχαστούμε θα μαλακώσουν πολύ και δεν θα μπορέσουμε να τα σερβίρουμε ολόκληρα.
Προαιρετικά μέσα στην σάλτσα κατά την διάρκεια του μαγειρέματος μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κρασί, μυρωδικά (βασιλικό, κανέλα, κάρι, καυτερή πιπεριά ή πάπρικα) αν θέλουμε να δώσουμε πιο πικάντικη γεύση στο φαγητό. Ας έχουμε βέβαια κατά νου ότι τα άγρια ορτύκια διαφέρουν σε γεύση και σκληράδα από τα ήμερα εκτροφής που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

_________________
"Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου, δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά."Hubert Humphrey
Εικόνα,Εικόνα,Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μάιος 21, 2007 9:13 am 
ΚΕΦΑΛΙ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ(ΓΟΥΡΝΟΚΕΦΑΛΙ)

ΥΛΙΚΑ
1 ΚΕΦΑΛΙ
5-6 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
ΠΑΤΑΤΕΣ
ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ(ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ) ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΦΥΛΛΑ ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ.ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΣΠΑΓΚΟ(ΔΕΜΑ)ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 5 ΜΕ 6 ΩΡΕΣ.


Κορυφή
  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 29, 2007 7:49 pm 
ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΑΣΣΑ.

ΥΛΙΚΑ
1 ΦΑΣΣΑ
ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΦΕΤΤΑ
ΔΥΟ ΦΕΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΕΝΑ ΚΥΒΟ ΒΟΥΤΗΡΟ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΡΙΓΑΝΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΜΕΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΚΥΒΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΡΙΓΑΝΙ ΤΗΝ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ.


Κορυφή
  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 31, 2007 9:57 am 
[b]ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?


Κορυφή
  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 31, 2007 4:12 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 9:13 pm
Δημοσιεύσεις: 1569
Τοποθεσία: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΓΡΑΙΚΟΣ έγραψε:
[b]ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ & ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΩ???????? ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ.......
ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΠΑΡΑΧΩΤΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΑ.
ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ & ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΡΒΟΥΝΑ & ΝΑ "ΣΩΘΟΥΝ".
ΤΙΣ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΗΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΣΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ Η ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.
ΤΙΣ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΣΕΡΙ, ΛΙΓΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΒΙΤΑΜΟ(ΕΓΩ ΒΑΖΩ & ΛΙΓΟ ΣΚΟΡΔΟ).
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΜΕ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΗΦΗΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟ & ΜΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ(ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΔΟΝΟΓΗΦΙΔΑ)
ΜΕΤΑ ΑΠΕΞΩ ΤΗΝ ΠΑΣΑΛΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΒΙΤΑΜ ΑΛΑΤΙ ΜΠΑΧΑΡΙ & ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ & ΤΗΝ ΤΗΛΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΟΥΜΗΝΟΧΑΡΤΟ.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΧΤΗ(ΛΙΓΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΧΩΝΕΜΕΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙ) & ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 1/2 ΩΡΑ.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ!!!!!!!!

COPYRAT G.KERMENTIS.!!!!!!! :wink:

_________________
"Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου, δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά."Hubert Humphrey
Εικόνα,Εικόνα,Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 31, 2007 6:04 pm 
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ.ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΜΟΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΤΑΝ ΓΥΡΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΚΑΛΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

ΠΑΝΤΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΣΠΕΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΕΔΩ ΣΤΟ FUROYM EIMAΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ. :D


Κορυφή
  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 31, 2007 6:59 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 9:13 pm
Δημοσιεύσεις: 1569
Τοποθεσία: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΣΩΣΤΑ .ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ. ΝΑ ΠΡΟΤΗΜΑΣ ΟΜΩΣ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ ΣΙΤΕΜΕΝΕΣ & ΟΧΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΧΤΥΠΗΣΕΣ. ΕΧΩ & ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ. ΜΑΝΙΤΑΡΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΕ ΖΥΜΑΡΙ. ΑΛΛΑ ΑΛΛΗ ΩΡΑ ΤΟΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ.

_________________
"Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου, δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά."Hubert Humphrey
Εικόνα,Εικόνα,Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 06, 2008 11:40 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7282
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Τρυγόνια κοκκινιστά

Υλικά

8 τρυγόνια
2 κουταλιές σούπας φυτίνη
½ ποτήρι λάδι
4 κόκκους μπαχάρι
1 κομμάτι κανέλα ξύλο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας πελτέ
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το σκόρδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο ,το λάδι και τα μπαχαρικά.Μετά ρίχνουμε τα τρυγόνια και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.στη συνέχεια διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το βάζουμε στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν ελαφρώς,τα βράζουμε προσέχοντας να μείνει το ένα τρίτο της σάλτσας και.λίγο πριν βράσουν προσθέτουμε το αλάτι.Βράζουμε μακαρόνια Νο 6,τα πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα προσθέτοντας δύο τρυγόνια σε κάθε πιάτο.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 06, 2008 11:44 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7282
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Μπεκάτσες με κρασί


Συστατικά:

4 μπεκάτσες
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2 κρεμμύδια
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
4-5 ώριμες ντομάτες
αλάτι & πιπέρι
3-4 φέτες ψωμί
βούτυρο για το τηγάνισμα του ψωμιού


Οδηγίες:

Προετοιμάζουμε τις μπεκάτσες, τις αλατοπιπερώνουμε και μπήγουμε το ράμφος τους ανάμεσα στα δυο πόδια (για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση). Βάζουμε στο τηγάνι το μισό βούτυρο να κάψει και τηγανίζουμε τις μπεκάτσες. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Στο βούτυρο του τηγανιού προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγαρίζουμε. Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ξανθύνει.

Προσθέτουμε τότε το κρασί και, όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα με τις μπεκάτσες. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και τις βράζουμε μισή ώρα περίπου. Παίρνουμε κατόπιν τα συκωτάκια των πουλιών, τα ψιλοκόβουμε και τα καβουρδίζουμε στο τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά. Τη ρίχνουμε κατόπιν στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει λίγα λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε τις μπεκάτσες σε πιατέλα, γαρνίρουμε με ψωμάκια κομμένα μπουκιές και τηγανισμένα σε βούτυρο και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 20, 2008 9:55 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 18, 2007 1:55 pm
Δημοσιεύσεις: 787
Τοποθεσία: Αθήνα
Η Ταβέρνα την Μπεκάτσας όλα στο χέρι....



Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Αγριογούρουνο
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 24, 2008 10:42 am 
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 02, 2007 10:59 am
Δημοσιεύσεις: 577

Αγριογούρουνο


Υλικά

* Για τη μαρινάδα - Οι δόσεις είναι για ένα κιλό κρέατος
* 6 κουταλιές της σούπας ξύδι
* Μισό λίτρο άσπρο ξηρό κρασί.
* Ροδέλες από 2 κρεμμύδια
* Σκελίδες σκόρδου σε κομμάτια (τουλάχιστον 3)
* Κόκκους μαύρου πιπεριού
* Βασιλικό
* Δάφνι
* Θυμάρι



Οδηγίες παρασκευής
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Τοποθετούμε το κρέας μέσα στη μαρινάδα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για δύο μέρες.
Εάν υπάρχει η δυνατότητα, αντί να μαρινάρουμε το κρέας φυλαγμένο στο ψυγείο, καλύτερα θα ήταν σε μια καλά προφυλαγμένη βεράντα τώρα το χειμώνα.

Εκτέλεση
Βγάζουμε το κρέας από το μαρινάδα, το στεγνώνουμε προσεκτικά σε χαρτί κουζίνας και το αλατίζουμε ελαφρά. Σ' ένα ευρύχωρο ταψί στρώνουμε κομμάτια από μπέικον πάνω στα οποία βάζουμε το κρέας και στη συνέχεια σκεπάζουμε και το υπόλοιπο με μπέικον. Το βάζουμε σε καλά προθερμασμένο και ζεστό φούρνο για 45 περίπου λεπτά.

Στο μεταξύ βράζουμε τη μαρινάδα μαζί με όλα τα μπαχαρικά κα τα βότανα μέχρι να γίνει περίπου μισή σε ποσότητα. Εάν τη δοκιμάσετε θα δείτε ότι έχετε ένα πολύ πικάντικο και όξινο υγρό.

Αφού το κρέας μείνει 45 λεπτά στο φούρνο βλέπετε πως το μπείκον έχει λιώσει, το κρέας έχει πάρει ένα βαθύ καφέ χρώμα και κολυμπάει σε ένα καραμελωμένο ζουμί από το κρέας. Συγκεντρώνουμε το ζουμί αυτό, το διαλύουμε στη μαρινάδα που έχουμε βράσει και με αυτό περιχύνουμε το κρέας που βρίσκεται ακόμη μέσα στο φούρνο.

Το αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 45 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα που έχουμε προηγουμένως ζεστάνει (τα πιάτα ζεσταίνονται βουτώντας τα σε καυτό νερό και σκουπίζοντάς τα μετά προσεκτικά).

Συγκεντρώνουμε ξάνα το ζουμί του κρέατος από το ταψί σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε 2 ποτήρια βραστού νερού. Παράλληλα σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε 1 κουταλάκι του τσαγιού αλεύρι, ένα φλυτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας ζωμό κρέατος και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το ζωμό όπου το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις ανακατεύοντας συνεχώς. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

Σερβίρετε το κρέας με πατάτες και σάλτσα και συνοδεύετε με κόκκινο κρασί. Εάν δεν έχετε κυνήγι δοκιμάστε την ίδια συνταγή με αρνί και θα με θυμηθείτε!

_________________
Η πέρδικα θα υπάρχει για πάντα αν την σεβόμαστε , το ίδιο και η μπεκάτσα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Φασιανός στον φούρνο
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 24, 2008 10:44 am 
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 02, 2007 10:59 am
Δημοσιεύσεις: 577

Φασιανός στον φούρνο


Υλικά

* 1 φασιανός
* 3 λεμόνια
* Ρίγανη
* 1/2 κούπα λάδι
* Αλάτι
* Πιπέρι



Οδηγίες παρασκευής
# Καθαρίζουμε τον φασιανό, τον καψαλίζουμε και τον πλένουμε καλά.
# Τρίβουμε τον φασιανό με το λεμόνι, τον αλατοπιπερώνουμε και τον πασπαλίζουμε με την ρίγανη (εξωτερικά και στο άνοιγμα της κοιλιάς).
# Σε ένα ταψί ρίχνουμε το λάδι το χυμό των υπόλοιπων λεμονιών, 1 κούπα ζεστό νερό και τον φασιανό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 1/2 ώρα περίπου.
# Κατά την διάρκεια του ψησίματος βρέχουμε το ψητό με την σάλτσα για να μην στεγνώσει.

_________________
Η πέρδικα θα υπάρχει για πάντα αν την σεβόμαστε , το ίδιο και η μπεκάτσα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Ορτύκια με μπάμιες
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 24, 2008 10:45 am 
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 02, 2007 10:59 am
Δημοσιεύσεις: 577
Ορτύκια με μπάμιες


Υλικά

* 10 ορτύκια
* 1 κιλό μπάμιες
* 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
* 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
* 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
* Μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 1 1/2 κούπα λάδι
* 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
* Αλάτι
* Πιπέρι



Οδηγίες παρασκευής
Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τα ορτύκια.
Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδια και τα ορτύκια.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες και τα σκόρδα και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρά τις μπάμιες.
Ρίχνουμε τις μπάμιες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και 1/2 κούπα νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά περίπου.

_________________
Η πέρδικα θα υπάρχει για πάντα αν την σεβόμαστε , το ίδιο και η μπεκάτσα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: ΟΡΤΥΚΙΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 29, 2008 10:31 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7282
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Ορτύκια μεθυσμένα με τραχανά

Υλικά:
6 ορτυκια καλα καθαρισμένα
1 κουπα τραχανας (ξυνος)
1 κρεμμυδι κοκκινο
6 φετες μπεϊκον
1 ποτηρακι τσιπουρο ή ρακι ή τσικουδια
2 κουταλιες αγνο βουτυρο
δενδρολιβανο, φασκομηλο
αλατι
πιπερι

Εκτέλεση:
1. Ψιλοκοβουμε το μπεϊκον και το κρεμμυδι και το χωριζουμε στα δυο.
2. Σε μια εμαγε κατσαρολα ή βαθυ ταψι ή σκευος που να μπορει να μπει φουρνο, βαζουμε μια κουταλια φρεσκο βουτυρο και το μισο απο το ψιλοκομμενο μπεϊκον - κρεμμυδι και τσιγαριζουμε ελαφρα.
3. Ριχνουμε το δενδρολιβανο και το φασκομηλο και συνεχιζουμε το τσιγαρισμα.
4. Μετα απο δυο λεπτα αφαιρουμε το δεντρολιβανο και το φασκομηλο και ριχνουμε μεσα τα ορτυκια μεχρι να ροδισουν.
5. Ριχνουμε με προσοχη το τσιπουρο και αφηνουμε να παρει μια βραση για 15"
6. Παιρνουμε το σκευος και το βαζουμε στο φουρνο για μιση ωρα στους 180 βαθμους (χωρις αερα.)
7. Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το υπολοιπο κρεμμυδι - μπεϊκον και το τσιγαριζουμε καλα.
8. Ριχνουμε 2 κουπες νερο και τον τραχανα και αφηνουμε να σιγοβρασει για 15 λεπτα.

Σερβίρισμα:
1.Βαζουμε τεσσαρες κουταλιες τραχανα και τον απλωνουμε στο πιατο
2.Επανω βαζουμε ενα ορτυκι ολοκληρο
3.Γαρνιρουμε με ψιλοκομενο μαιντανο και ξυσμα απο φλουδα λεμονιου!!


http://nosyparker-mageiremata.blogspot. ... st_10.html

-------------------------------------


ΟΡΤΥΚΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ

Φίλος, καλός, μου ζήτησε συνταγή για κυνήγι και μάλιστα για ορτύκια.

Μια πολλή καλή συνταγή, δοκιμασμένη, είναι αυτή που ακολουθεί.

Υπάρχουν κι άλλες, μα αυτήν την δοκίμασα και αξίζει τον κόπο να πράξετε το ίδιο.

Τώρα λένε καλή ευκολία και στο τέλος καλή όρεξη. Λοιπόν. . . . .

* Τα ορτύκια θέλουν πολύ καλό καθάρισμα. Δύσκολο αλλά πρέπει. Η ιδιαιτερότητα έγκειται στο λίπος που αυτά έχουν κάτω από το φτέρωμά τους. Προσπαθούμε να αφήσουμε μόνον πέτσα. Τα εντόσθια τα πετάμε. Καθαρίζουμε τέλος με μπόλικο νεράκι.

* Τα ορτύκια είναι πολύ μαλακά πουλιά, για την μαγειρική. Πρέπει να βράσουν όσο χρειάζεται, αν παραβράσουν διαλύονται και δεν προσφέρονται ικανοποιητικά, αν δεν βράσουν επαρκώς δεν λυγίζουν οι φτερούγες τους κατά την διάρκεια του φαγητού.

* Σημαντικό επίσης είναι πως τα ορτύκια από κυνήγι δεν έχουν καμία σχέση με τα ορτύκια εκτροφής, αυτά του σούπερ - μάρκετ.

* Εδώ μαγειρεύουμε άγρια ορτύκια από κυνήγι, καλύτερα από του εμπορίου σε ότι αφορά τις πρωτεΐνες τους, το λίπος τους και την καθαρότητά τους από χημικές προσμίξεις κατά την ανατροφή τους.



Υλικά

*
10 Ορτύκια
* 3 Κούπες ρύζι
* 2-3 Φρέσκες ντομάτες
* 2-3 Φρέσκες πράσινες πιπεριές
* Λάδι
* Αλάτι, Πιπέρι
* 2 Μεγάλα κρεμμύδια
* 1-2 Σκελίδες σκόρδο ( θα γίνει που θα γίνει η κραιπάλη, ας γίνει ολοκληρωμένα )

Τρόπος παρασκευής

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σ'ένα βαθύ σκεύος, κομμένα σε λεπτές ροδέλες.

Προσθέτουμε το σκόρδο σε κομμάτια, καθώς και τις πιπεριές επίσης σε ροδέλες.

Ρίχνουμε τα ορτύκια γυρίζοντάς συνέχεια σε χαμηλή φωτιά για 3- 5 λεπτά.

Προσθέτουμε νερό ( 2 φλυτζάνες ), τις ντομάτες αλεσμένες σε τρίφτη και σκεπάζουμε το σκεύος, αφήνοντας το φαγητό να βράσει πάντα σε χαμηλή φωτιά. Το νερό πρέπει να σκεπάζει καθ' όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος τα ορτύκια.
Όταν τα ορτύκια έχουν σχεδόν γίνει, προσθέτουμε το ρύζι και το ανάλογο νερό ώστε όταν βράσει το ρύζι, να μείνει αρκετά ζουμερό το φαγητό, δηλαδή το ρύζι να μην είναι στεγνό γιατί σταδιακά θα απορροφήσει το ζουμί από μόνο του.

Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κρασί, μυρωδικά (βασιλικό, κανέλα, κάρι, καυτερή πιπεριά ή πάπρικα) αν θέλουμε να δώσουμε πιο πικάντικη γεύση στο φαγητό. Όλα αυτά προαιρετικά. Η γεύση είναι πολύ υποκειμενική στο συγκεκριμένο φαγητό.

Για να αναδειχτούν τα αρώματα του κυνηγιού νομίζω πως αρκεί η βασική συνταγή χωρίς παιχνιδίσματα αυτή τη φορά.

Πίνουμε : Αλφα 2004 - Ξινόμαυρο ή Δρυάδες του Γκλίναβου το 2001 ή Syrah Παυλίδη του 2004, ή ένα κόκκινο μπρούσκο κρασί.


-----------------------------------------------
Ορτύκια και μελιτζάνες

Συστατικά:
4 ορτύκια
4 μελιτζάνες ανάλογες με το μέγεθος των ορτυκιών
1 + 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
0,15 λίτρα κόκκινο κρασί
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδου χωρίς την πράσινη ουρίτσα κομμένες στη μέση
θυμάρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Οδηγίες:
Πλένουμε καλά τα ορτύκια. Αφαιρούμε τα εντόσθια. Κρατάμε και ψιλοκόβουμε το συκώτι τους.

Πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσανάκι των μελιτζανών. Χαράσσουμε κατά μήκος μέχρι τα 3/4 του ύψους. Αφαιρούμε από κάθε μελιτζάνα τόση από τη σάρκα ώστε να δημιουργηθεί μια τσέπη που να χωρέσει μέσα ένα ορτύκι. Αλατίζουμε εσωτερικώς κι αφήνουμε τις μελιτζάνες ανάποδα στο σουρωτήρι για ν' αφήσουν τα υγρά τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο σroυς 180 C.

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά 2 κ. σ. ελαιόλαδο. Ροδίζουμε τις πιπεριές και το σκόρδο επί 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ορτύκια και το συκώτι τους. Αλατοπιπερώνουμε. Αναμιγνύουμε. Ροδίζουμε επί 7 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Μόλις το κρασί εξατμισθεί κατά το ήμισυ βγάζουμε τα ορτύκια από την κατσαρόλα.

Λιώνουμε τα συκωτάκια και το σκόρδο με το πηρούνι. Γεμίζουμε την κοιλίτσα των ορτυκιών με τις πιπεριές. Αλείφουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας με το μίγμα σκόρδου-συκωτιού. Τοποθετούμε τα ορτύκια μέσα στις μελιτζάνες. Αν χρειαστεί, δένουμε κάθε μελιτζάνα με σπάγγο. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με 1 κ. σ. ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες μέσα στο πυρίμαχο. Τοποθετούμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες ψιλοκομμένη πάνω από τις μελιτζάνες-φωλιές. Περιχύνουμε με τη σάλτσα της κατσαρόλας. Ψήνουμε επί 130 λεπτά περίπου, κατά την πρώτη ώρα σκεπάζοντας με αλουμινόχαρτο και εν συνεχεία το αφαιρούμε. Κρίνοντας αν είναι απαραίτητο, θα προσθέσετε ελάχιστο ελαιόλαδο κατά το ψήσιμο. Σερβίρουμε αμέσως.

Πρόκειται για πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς και σπανιότητας. Προέρχεται από τα ακριτικά νησιά μας των μικρασιατικών παραλιών, Χίο και Μυτιλήνη. Εποχιακό έδεσμα του φθινοπώρου όταν οι μελιτζάνες φθάνουν στο μέγιστο της νοστιμιάς τους, μπορεί να εκτελεσθεί και με πιτσούνια ή σε μια ελαφρύτερη ακόμη παραλλαγή με μικρά ατομικά κοτοπουλάκια.

Η ταπεινή μου γνώμη είναι να κόψετε τα κεφαλάκια των πουλιών διότι το μακάβριο θέαμα ίσως χαλάσει τη διάθεση κάποιων ζωόφιλων καλεσμένων σας. Βλέπεις, άλλο να γεύεσαι κι άλλο να βλέπεις ακριβώς τι τρως!


Τελευταία επεξεργασία από gpeppas και Παρ Αύγ 29, 2008 10:50 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 8   [ 108 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  



cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum