Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 7 από 8   [ 108 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 13, 2012 10:11 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2012 1:21 pm
Δημοσιεύσεις: 70
Μιας και είναι η εποχή τους :wink:


Μπεκάτσα με πατάτες και φέτα στο πήλινο


Περιγραφή
Προσπαθώντας να βρω μια διαφορετική συνταγή για το κυνήγι σκέφτηκα τη συνταγή που σας προτείνω και το αποτέλεσμα μας άρεσε. Ελπίζω να αρέσει και σε σας.

Συστατικά

1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες κομμένες στο μούλτι
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλάκι μπαχάρι
150 γραμμάρια φέτα τριμμένη με το χέρι
αλάτι και πιπέρι
2/3 της κούπας λάδι
3/4 της κούπας άσπρο κρασί

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις μπεκάτσες για μία ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Βγάζουμε τις μπεκάτσες από την κατσαρόλα, κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό που έβρασαν και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι.
Το τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε και τις μπεκάτσες να ροδίσουν κι αυτές.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το ζωμό.
Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και μετά γυρίζουμε το φαγητό σε πήλινο σκεύος.
Προσθέτουμε τις πατάτες και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 13, 2012 10:14 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2012 1:21 pm
Δημοσιεύσεις: 70
Μπεκάτσες σαλμί ιι

Δόσις

4 μπεκάτσες, 2 κ.σ. βούτυρο, 2 κ.σ. αλεύρι, 2-3 ποτήρια νερό ή ζουμί κρέατος, 1½ ποτήρι κρασί μαύρο αρετσίνωτο, 1-2 φύλλα δάφνης, λίγα σπυριά πιπέρι, 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ, αλάτι, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Κατασκευή

Καθαρίζουμε και καψαλίζουμε τις μπεκάτσες αφού προηγουμένως αφαιρέσουμε τα εντόσθια και τα κρατήσουμε σε ένα πιάτο. (Το στομάχι το πετάμε γιατί πολλές φορές έχει μέσα άμμο.) Κατόπιν αφαιρούμε τα μάτια (επ' ουδενί λόγω πρέπει να μείνουν τα μάτια) και πλένουμε καλά μέσα και έξω. Τις στραγγίζουμε, αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω και τις βάζουμε επάνω στο ξύλο του κρέατος, πιέζουμε τους δύο μηρούς καλά και γυρίζοντας το κεφάλι προς τα πίσω χώνουμε το ράμφος μέσα στον μηρό σπρώχνοντας ώστε να περάσει και στον άλλο. Επειτα τις τοποθετούμε όπως είναι στην κατσαρόλα με το βούτυρο να τσιγαριστούν καλά. Κατόπιν τις σβήνουμε με το κρασί και, αφού πάρουν λίγες βράσεις, τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να μισοκρυώσουν. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο βούτυρο και, μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινο κουτάλι ώσπου να πάρει ένα καστανό χρώμα. Τότε προσθέτουμε το ζουμί λίγο λίγο ανακατεύοντας διαρκώς για να μη σβωλιάσει και εν συνεχεία το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα όπου ψήσαμε τις μπεκάτσες. Ταυτοχρόνως ρίχνουμε και όλα τα εντόσθια κομμένα και τσιγαρισμένα με λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε και αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα και ακόμη λίγο κρασί, τα φύλλα δάφνης και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά. Κόβουμε εν συνεχεία το κεφάλι της μπεκάτσας με τον λαιμό από τη ρίζα του και τις σχίζουμε στη μέση στο μάκρος. Τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα να βράσουν 10', προτού τις κατεβάσουμε ρίχνουμε μέσα λίγες ελιές πράσινες χαραχτές, που θα έχουμε προηγουμένως βράσει με λίγο νερό.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Δεκ 15, 2012 2:44 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Σεπ 25, 2010 3:45 pm
Δημοσιεύσεις: 1693
Τοποθεσία: ν.σερρων
παιδια,θα ηθελα μια πωλη απλη,συνταγη για να γουσταρουμε 3 περδικουλες βουνησιες,,με τον φιλωμου τον γιωργο τον κουρτσχαραα :wink: :wink: χωρις πωρτοκαλια και αλα σχετικα πραγματα :wink: :wink: απλα και ωραιααα :wink: :wink:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Δεκ 15, 2012 12:49 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 04, 2010 7:47 pm
Δημοσιεύσεις: 735
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
sakis pointer έγραψε:
παιδια,θα ηθελα μια πωλη απλη,συνταγη για να γουσταρουμε 3 περδικουλες βουνησιες,,με τον φιλωμου τον γιωργο τον κουρτσχαραα :wink: :wink: χωρις πωρτοκαλια και αλα σχετικα πραγματα :wink: :wink: απλα και ωραιααα :wink: :wink:

βαλε της στο φουρνο οπως κανεις το κοτοπουλο με πατατουλες.
αν θες κοκκινιστες με μακαρονια ή πατατες τηγανιτες.
απλα και ομορφα και καλα κρασια :wink:

_________________
Μάνος-Αθήνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Δεκ 15, 2012 2:11 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιαν 05, 2012 7:28 pm
Δημοσιεύσεις: 425
Τοποθεσία: ΚΑΒΑΛΑ
και εμεις τις κανουμε πολυ απλα
κοβω τα πουλια στα 4 για περισσοτερη ευκολια τα τσιγαριζω στην χυτρα μονα τους
και μετα τσιγαριζω σκορδο κρεμυδι και πιπερια(ποσοτητα αναλογα με τα γουστα του καθενως).
μολις ροδισουν προσθετω τα κομματια αλατι πιπερι και ενα φυλο δαφνης.ριχνω σαλτσα παλι αναλογως τα γουστα και τα αφηνω να βρασουν,συνηθως 1 ωρα και ενα τεταρτο τσιμπαω τα πουλια να δω αν ειναι ενταξει και συμπληρωνω το πιατο με ρυζι,πατατες τηγανητες,η χυλοπιτες βουτηρομενες.καλη ορεξη σακη :D
το καλο κρασι δεν νομιζω να χρειαζεται να τω πω ε?


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 17, 2012 1:37 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Σεπ 25, 2010 3:45 pm
Δημοσιεύσεις: 1693
Τοποθεσία: ν.σερρων
manpap έγραψε:
sakis pointer έγραψε:
παιδια,θα ηθελα μια πωλη απλη,συνταγη για να γουσταρουμε 3 περδικουλες βουνησιες,,με τον φιλωμου τον γιωργο τον κουρτσχαραα :wink: :wink: χωρις πωρτοκαλια και αλα σχετικα πραγματα :wink: :wink: απλα και ωραιααα :wink: :wink:

βαλε της στο φουρνο οπως κανεις το κοτοπουλο με πατατουλες.
αν θες κοκκινιστες με μακαρονια ή πατατες τηγανιτες.
απλα και ομορφα και καλα κρασια :wink:
σε ευχαριστω φιλεμου μανοοο :wink: :wink: ετσι απλα θελω :wink: θα της δωκιμασο,,και θα σου πωωω :wink: :wink:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 19, 2012 10:23 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Μάιος 24, 2010 11:52 am
Δημοσιεύσεις: 231
Τοποθεσία: Πλανήτης Πανδώρα
Είναι πολύ καλή :wink:


Μπεκάτσες σε γλυκόξινη σάλτσα

Από την Ελένη Σουρλούκα, Κόνιτσα
ΥΛΙΚΑ
2 Μπεκάτσες
1 Πέρδικα
2 Πορτοκάλια
2 σκελίδες Σκόρδο
2 Κρεμμύδια ξερά
1 κουτ. γλυκού Γλυκάνισο
2 κουτ.σούπας Μέλι Θυμαρίσιο
½ λίτρο Κόκκινο Ξηρό Κρασί
1 ποτηράκι Ροζέ Ημίγλυκο Κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι& Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπουπουλιάζουμε και καθαρίζουμε τις μπεκάτσες και την πέρδικα από το χνούδι τους, καψαλίζοντάς τα στο γκάζι.
Γεμίζουμε τις κοιλίτσες με το σκόρδο ψιλοκομμένο και λίγο γλυκάνισο (όχι πολύ, γιατί η γεύση του είναι έντονη.
Σοτάρουμε τα πουλιά σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να σοταριστεί ελαφρώς, για να μην καεί.
Σβήνουμε με το κόκκινο και το ροζέ κρασί. Προσθέτουμε και το χυμό από το πορτοκάλι και το μέλι. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20’ λεπτά σε χύτρα ή για 1 περίπου ώρα σε απλή κατσαρόλα.
Συνοδεύουμε με βραστές ή ψητές πατάτες, βραστά καρότα και φρέσκο μαϊντανό.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 06, 2013 5:56 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Σεπ 25, 2010 3:45 pm
Δημοσιεύσεις: 1693
Τοποθεσία: ν.σερρων
γιασας μπεκατσαδες :wink: :wink: θα ηθελα να σας δωσο μια παρα πωλη απλη συνταγη,,και γρηγωρη,,,,,,,μιας και της φαγαμε σημερα με τον φιλομου τον γιωργο τον κουρτσχαρα,στο κυνηγι,,που της εκανε η κυρατουυυ :wink: μιλαμε για σεφ,,οχι μωνο στα κυνηγια,,,,αλα γενικααααα :wink: :wink: .....βραζουμε της μπεκατσουλες,,,4-5-6 αναλωγα τα ατωμα που θα φανε,,,,,,για 1ωριτσα οχι σε δυνατη φωτια :wink: ,,,,,μετα της τεμαχιζουμε σε κωματια,στυθως,,μπουτακια,,φτερουγες...κατωπιν ζεστανουμε λαδι στην φωτια και της τυγανιζουμε,,μεχρι να ρωδοκωκινησουνε :wink: :wink: ,,,της βγαζουμε,,,,αλατακι-πιπερακι,ρυγανι,,,,,,και οτι αλο θελουμε,,,,,δηλ. θυμαρι κτλ :wink: :wink: δωκιμαστε και θα γλυφεται οχι μωνο τα δακτυλασας :roll: :roll: ,,,,,καλη ωρεξηηηηη :wink: :wink: ,,,,,αυτη την συνταγη την πρωτινω στον φιλωμου τον καπταιν,,,θωδοραααΕικόνα

Uploaded with ImageShack.usΕικόνα

Uploaded with ImageShack.us


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 19, 2013 10:23 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 11:20 am
Δημοσιεύσεις: 12
Οι πέρδικες του Νάσσου

Ο Νάσσος από την Λήμνο μας στέλνει μια συνταγή που έφτιαξε για καλεσμένους του πριν λίγες μέρες και τον ευχαριστούμε!


ΥΛΙΚΑ
4 Πέρδικες ολόκληρες
4 μικρά Κρεμμύδια χαραγμένα σταυρό ή χοντροκομμένα
2/3 Ποτ. Ελαιόλαδο
2/3 Ποτ. Κρασί Λευκό (καλό έ; Όχι τσιγκουνιές, Μοσχάτο Λήμνου ας πούμε!)
1 Ποτ. Ντομάτα τριμμένη
1 Ποτ. ζεστό νερό με 2 Κ.σ. Πελτέ
7-8 κόκκους Μπαχάρι
3 φύλλα Δάφνη
Αλάτι & Πιπέρι
>ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Οι πέρδικες ξεπουπουλιασμένες, καψαλισμένες, κομμένο το κεφάλι και βγαλμένα τα εντόσθια.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια 4-5 λεπτά. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να περιμένουν.
Στο λάδι βάζουμε τις πέρδικες ανα δύο και τις τσιγαρίζουμε καλά απ'όλες τις μεριές για 6-7 λεπτά να ροδίσουν.
Τις βάζουμε όλες μαζί με το στήθος προς τα κάτω, ανεβάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρασί λίγο-λίγο. Αφήνουμε ξεσκέπαστη για 5-6 λεπτά να φύγει το πολύ οινόπνευμα.
Προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε την ντομάτα και σείουμε την κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε για 1-5 λεπτά και προσθέτουμε το ζεστό νερό με τον πελτέ, 3-4 πρέζες αλάτι, λίγο πιπέρι, το μπαχάρι και την δάφνη. Τα υγρά να μήν σκεπάζουν τα πουλιά, ας μένουν οι πλάτες έξω. Σείουμε και πάλι την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα να διατηρείται ο βρασμός. Βουτάμε μιά φετούλα ψωμί στο ζουμάκι και διορθώνουμε την γεύση αν χρειαστεί.
Θέλει κανά 2ωρο μέχρι να ψηθούνε καλά τα πουλιά και ρυθμίζουμε το καπάκι για να μείνει το φαϊ με σάλτσα πηχτή.
Σερβίρουμε το φαΐ χλιαρό, με πατατούλες τηγανητές αλατισμένες με χοντρό αλάτι, σαλάτα λάχανο με αγγουράκι τουρσί και καροτάκι τριμμένο.
Κρασάκι κόκκινο και μουσική Μεσόγειος-Βαλκάνια. Ψωμάκι καλό απαραίτητα!!!
Οι ποσότητες για 4 άτομα. Χορταίνεις μιά χαρά.


http://hungryforhungry.blogspot.gr/2007 ... -post.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 31, 2013 10:14 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Σεπ 25, 2010 3:45 pm
Δημοσιεύσεις: 1693
Τοποθεσία: ν.σερρων
κλασικο μαγηρεμα ορτυκιου στα καρβουνα :wink: :wink: μιας και μαζευτηκανε καμια 20αρια πουλια λεω αυριο να αναψω το μαγκαλι και να τα γουσταρο μιας και μας εχουνε πεδεψη τοσο πωλη για να τα παρουμε :wink: υλικα βουτηρο λεμωνοπιπερο ριγανουλα και καλημας ωρεξη :wink: και βεβαια κρασακιιιιιιι :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 31, 2013 10:27 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Αύγ 22, 2012 9:17 pm
Δημοσιεύσεις: 301
sakis pointer έγραψε:
κλασικο μαγηρεμα ορτυκιου στα καρβουνα :wink: :wink: μιας και μαζευτηκανε καμια 20αρια πουλια λεω αυριο να αναψω το μαγκαλι και να τα γουσταρο μιας και μας εχουνε πεδεψη τοσο πωλη για να τα παρουμε :wink: υλικα βουτηρο λεμωνοπιπερο ριγανουλα και καλημας ωρεξη :wink: και βεβαια κρασακιιιιιιι :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Εισαι λεβεντια :lol:

_________________
https://www.youtube.com/channel/UC5zZX-slyZI6EZ2xkylSeKA


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 24, 2013 1:17 am 

Εγγραφή: Κυρ Αύγ 18, 2013 9:48 am
Δημοσιεύσεις: 228
λοιπον μια και πεινασα και δυο που δεν ειμαι σεφ,εβαλα στον ατμο τον κωτσο του σαββατου για 50 λεπτα!λεμονακι,πιπερακι και μαυρα μακαρονια!απλα πραγματα....θα πιω και δυο κρασια μονος μου αφου ετσι εκατσε σημερα και ειμαι κομπλε!εβιβα!!!!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 20, 2014 11:01 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Σεπ 25, 2010 3:45 pm
Δημοσιεύσεις: 1693
Τοποθεσία: ν.σερρων
καμια απλη συνταγη για πρασινοκεφαλα ρε παιδεςςςςς :wink: :wink: ακουω γνωμεςςςςςς :wink: :wink: το φιλαρακιμου πρωχτες της εκανε στην γαστρα και ητανε πωλη νωστιμες :D :D κατι αλο;;; :roll: :roll:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 21, 2014 3:21 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιουν 27, 2013 2:06 pm
Δημοσιεύσεις: 719
Τοποθεσία: Ιωαννινα
Η συνταγή αυτή έρχεται κατευθείαν από την Αλάσκα. Είναι απλή και πολύ νόστιμη. Αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε. :wink: :wink:

Προετοιμασία για τη συνταγή της άγριας πάπιας
Κόβουμε τα στήθη της πάπιας σε μικρά κομμάτια
Για τη μαρινάδα, χρειαζόμαστε φρέσκο σκόρδο, κρεμμύδια, δεντρολίβανο, ελαιόλαδο, και ένα χοντρό μείγμα μπαχαρικών.
Χτυπήστε τα λαχανικά μερικές φορές σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Βάλτε τα καρυκεύματα, το λάδι και τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια "υγρή" πάστα, ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή. Μπορείτε να έχετε, εδώ, μεγάλη ευελιξία και να μην ανησυχείτε για να είναι ακριβείς οι ποσότητες. Να είστε γενναιόδωροι με τα λαχανικά και τα μπαχαρικά.
Τώρα προσθέστε τα κομμάτια της πάπιας στη μαρινάδα και αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά έως 3 ώρες. Εάν δεν μπορείτε να μαγειρέψετε την πάπια αμέσως, αποθηκεύστε τη στο ψυγείο. Ωστόσο, επειδή το ελαιόλαδο θα στερεοποιηθεί υπό ψύξη, θα πρέπει να αφήσετε το μείγμα να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου, έτσι ώστε το λάδι να στάζει εύκολα, πριν τοποθετήσετε την πάπια στο τηγάνι.

Τοποθετήστε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι στην εστία της κουζίνας και βάλτε την υψηλότερη θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Προσθέστε μερικά κομμάτια της πάπιας στο τηγάνι, και αφήστε τα να ψηθούν στη θέση τους, για περίπου 1 λεπτό. Θα ήταν καλό να στεγνώσετε τα κομμάτια της πάπιας σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν το μαγείρεμα – διότι το πολύ λάδι μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του τηγανιού και να αποτρέψει το κρέας από το να δημιουργήσει μια ωραία κρούστα.

Μετά από περίπου 1 λεπτό, γυρίστε τα κομμάτια και αφήστε τα να ψηθούν για άλλα 30 με 45 δευτερόλεπτα.

Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος που έχετε κόψει τα στήθη της πάπιας, αλλά θα καταλάβετε για αυτό αρκετά γρήγορα. Το κρέας θα πρέπει να είναι «ωμό» στο εσωτερικό, καθώς η μεταφορά της υψηλής θερμότητας θα συνεχίζει να το ψήνει και θα καταλήξει σε «μέτρια ψημένο» στο δρόμο από την κουζίνα στο τραπέζι.

Να είστε προσεκτικοί να μη γεμίσετε το τηγάνι με πάρα πολλά κομμάτια της πάπιας. Θέλετε να διατηρήσετε τη μέγιστη δυνατή θερμότητα καθόλη τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετε αμέσως!

Μπορείτε να σερβίρετε τα στήθη πάπιας με νάτσος. Βάλτε στο φούρνο ένα αντικολλητικό ταψί με τσιπς τορτίλλας, από πάνω τριμμένο τυρί, όπως τσένταρ και φέτες πιπεριάς χαλαπένιος (μεξικάνικες καυτερές πιπεριές). Αφήστε για λίγη ώρα μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφού βγάλετε τα νάτσος από το φούρνο, τοποθετήστε τα σε πιατέλα και στην κορυφή και πλάι βάλτε τα ψημένα κομμάτια πάπιας . Μπορείτε να συνοδεύσετε με κάποια σάλτσα, όπως η μεξικάνικη guacamole!

_________________
ΕικόναΕικόναΕικόνα
ΕικόναΕικόνα
Με καλη παρεα και ποιντερ ολα γινονται


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 27, 2014 12:02 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Σεπ 25, 2010 3:45 pm
Δημοσιεύσεις: 1693
Τοποθεσία: ν.σερρων
[quote="vlasis mpekatsas"]Η συνταγή αυτή έρχεται κατευθείαν από την Αλάσκα. Είναι απλή και πολύ νόστιμη. Αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε. :wink: :wink:

Προετοιμασία για τη συνταγή της άγριας πάπιας
Κόβουμε τα στήθη της πάπιας σε μικρά κομμάτια
Για τη μαρινάδα, χρειαζόμαστε φρέσκο σκόρδο, κρεμμύδια, δεντρολίβανο, ελαιόλαδο, και ένα χοντρό μείγμα μπαχαρικών.
Χτυπήστε τα λαχανικά μερικές φορές σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Βάλτε τα καρυκεύματα, το λάδι και τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια "υγρή" πάστα, ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή. Μπορείτε να έχετε, εδώ, μεγάλη ευελιξία και να μην ανησυχείτε για να είναι ακριβείς οι ποσότητες. Να είστε γενναιόδωροι με τα λαχανικά και τα μπαχαρικά.
Τώρα προσθέστε τα κομμάτια της πάπιας στη μαρινάδα και αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά έως 3 ώρες. Εάν δεν μπορείτε να μαγειρέψετε την πάπια αμέσως, αποθηκεύστε τη στο ψυγείο. Ωστόσο, επειδή το ελαιόλαδο θα στερεοποιηθεί υπό ψύξη, θα πρέπει να αφήσετε το μείγμα να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου, έτσι ώστε το λάδι να στάζει εύκολα, πριν τοποθετήσετε την πάπια στο τηγάνι.

Τοποθετήστε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι στην εστία της κουζίνας και βάλτε την υψηλότερη θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Προσθέστε μερικά κομμάτια της πάπιας στο τηγάνι, και αφήστε τα να ψηθούν στη θέση τους, για περίπου 1 λεπτό. Θα ήταν καλό να στεγνώσετε τα κομμάτια της πάπιας σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν το μαγείρεμα – διότι το πολύ λάδι μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του τηγανιού και να αποτρέψει το κρέας από το να δημιουργήσει μια ωραία κρούστα.

Μετά από περίπου 1 λεπτό, γυρίστε τα κομμάτια και αφήστε τα να ψηθούν για άλλα 30 με 45 δευτερόλεπτα.

Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος που έχετε κόψει τα στήθη της πάπιας, αλλά θα καταλάβετε για αυτό αρκετά γρήγορα. Το κρέας θα πρέπει να είναι «ωμό» στο εσωτερικό, καθώς η μεταφορά της υψηλής θερμότητας θα συνεχίζει να το ψήνει και θα καταλήξει σε «μέτρια ψημένο» στο δρόμο από την κουζίνα στο τραπέζι.

Να είστε προσεκτικοί να μη γεμίσετε το τηγάνι με πάρα πολλά κομμάτια της πάπιας. Θέλετε να διατηρήσετε τη μέγιστη δυνατή θερμότητα καθόλη τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετε αμέσως!

Μπορείτε να σερβίρετε τα στήθη πάπιας με νάτσος. Βάλτε στο φούρνο ένα αντικολλητικό ταψί με τσιπς τορτίλλας, από πάνω τριμμένο τυρί, όπως τσένταρ και φέτες πιπεριάς χαλαπένιος (μεξικάνικες καυτερές πιπεριές). Αφήστε για λίγη ώρα μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφού βγάλετε τα νάτσος από το φούρνο, τοποθετήστε τα σε πιατέλα και στην κορυφή και πλάι βάλτε τα ψημένα κομμάτια πάπιας . Μπορείτε να συνοδεύσετε με κάποια σάλτσα, όπως η μεξικάνικη guacamole![/γιασου φιλεμου βλασηη :wink: εση εχης κακο σκοπο :lol: :lol: θες να με πεδεψηςςςς :roll: :lol: :lol: ενα απλω μαγηρεμα θελω βρε παλιοπαιδααααα :lol: :lol: την εχω φαη και σε γαστρα,, και γεμιστη σε μασινα κατι αλο ωμος απλα χωρις πωλες μα-----κιεςςς μεσα :wink: :wink: :wink: :roll: :roll: :roll: :roll: περιμενω απαντηση απο τον φιλομου τον αρηηηηη :wink: :wink: :wink: αιντε αρη σε ακουωωωω


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 7 από 8   [ 108 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  



cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum