Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 6 από 8   [ 108 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 14, 2012 10:12 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 05, 2007 5:31 pm
Δημοσιεύσεις: 679
Χήνα με κάστανα

Εικόνα

Υλικά συνταγής μαγειρικής:
1 χήνα γύρω στα 2 1/2 κιλά
1 κιλό κάστανα
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα:
Ξεφλουδίζετε τα κάστανα.
Βάζετε σε κατσαρόλα νερό να κάψει και ρίχνετε τα φύλλα δάφνης.
Μόλις πάρει βράση,ρίχνετε τα κάστανα να σιγοβράσουν(περίπου 25 λεπτά).
Στο μεταξύ,βγάζετε τα εντόσθια της χήνας,τη καψαλίζετε και τη πλένετε με καυτό νερό.
Την αλατοπιπερώνετε.
Τη γεμίζετε με τα κάστανα που αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τη ράβετε με λευκό σπάγγο.
Την τοποθετείτε σε αβουτύρωτο ταψί και τη ψήνετε περίπου 2 1/2 ώρες σε μέτριο φούρνο.
Πότε-πότε προσθέτετε από 1/2 φλιτζάνι νερό και περιβρέχετε με τη σάλτσα.
Στο τέλος πρέπει να είναι ροδοψημένη και τη σερβίρετε σε πιατέλα.
Τη σάλτσα τη σερβίρετε χωριστά σε σαλτσιέρα,αφού της αφαιρέσετε το πολύ λίπος.

H συνταγή μαγειρικής με μιά ματιά

Είδος κουζίνας: Ελληνική Κουζίνα
Κατηγορία συνταγής μαγειρικής: Κυνήγι Κατηγορία συνταγής μαγειρικής:
Χριστουγεννιάτικα 
Χρόνος μαγειρέματος: 2 1/2 ώρες
Χύτρα ταχύτητος: Όχι 
Η συνταγή σερβίρει: 6
Υλικά συνταγής: κάστανα Υλικά συνταγής:
δάφνη Υλικά συνταγής:
χήνα

_________________
Σέργιος Δ - I love Irish setter


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 14, 2012 10:13 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 05, 2007 5:31 pm
Δημοσιεύσεις: 679
Ορτύκια σχάρας

Υλικά συνταγής μαγειρικής:
4 μεγάλα ορτύκια
1⁄2 Φλ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 Κτ.γ. αλάτι
1 Κτ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα:
Καθαρίζουμε και καψαλίζουμε τα ορτύκια και στην συνέχεια τα πλένουμε πολύ καλά.
Τα ανοίγουμε λίγο και τα χτυπάμε ώστε να πλατύνουν.
Ανοίγουμε μικρές σχισμές με ένα μαχαίρι και γεμίζουμε με φέτες σκόρδου περασμένες με αλατοπίπερο.
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ορτύκια,τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στην σχάρα γυρίζοντας τα κατά διαστήματα μέχρι να ροδίσουν καλά.

Καλή μας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής:
Συνοδεύεται εξαιρετικά με φακές ή ρύζι και φυσικά κρασί της αρεσκείας σας!

H συνταγή μαγειρικής με μιά ματιά
Είδος κουζίνας: Ελληνική Κουζίνα
Κατηγορία συνταγής μαγειρικής: Κυνήγι Κατηγορία συνταγής μαγειρικής:
Πουλερικά 
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

_________________
Σέργιος Δ - I love Irish setter


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 14, 2012 10:15 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 05, 2007 5:31 pm
Δημοσιεύσεις: 679
Κουνέλι με μουστάρδα

Εικόνα

Υλικά συνταγής μαγειρικής:
1 μικρό κουνέλι 1 1/2-2 κιλά
3/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο
1 βαζάκι μουστάρδα
1 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα:
Κόβετε το κουνέλι σε 2 κομμάτια στο μάκρος του και βάζετε από το βραδύ σε μία πήλινη λεκάνη,όπου έχουμε ρίξει ξύδι και νερό(σε αναλογία μισό και μισό)τόσο,ώστε να σκεπάζει τα τεμάχια του κουνελιού.
Την άλλη μέρα,τα στραγγίζετε καλά σε τρυπητό.
Σκουπίζετε τα κομμάτια του κουνελιου και τα αλατοπιπερώνετε.
Τρίβετε καλά όλη την επιφάνεια των κομματιών με μουστάρδα ώστε να σκεπαστούν μ'αυτή.Τοποθετείτε σε στενόμακρο ταψί με το βούτυρο και βάζετε σε δυνατό φούρνο.
Αφήνετε στο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα και 10 λεπτά.Στο διάστημα αυτό προσθέτετε πότε-πότε ζεστό νερό σε μικρές ποσότητες (1 φλιτζανάκι)και περιβρέχετε το κουνέλι με τη σάλτσα.
Λίγο πριν ψηθεί,ρίχνετε το κονιάκ,αφήνετε να βράσει μερικά λεπτά και ν'απορροφηθεί η σάλτσα και σερβίρετε

H συνταγή μαγειρικής με μιά ματιά

Είδος κουζίνας: Ελληνική Κουζίνα
Κατηγορία συνταγής μαγειρικής: Κυνήγι 
Χρόνος μαγειρέματος: 1 1/2 ώρα
Χύτρα ταχύτητος: Όχι 
Η συνταγή σερβίρει: 6
Υλικά συνταγής: κουνέλι Υλικά συνταγής:
βούτυρο Υλικά συνταγής:
μουστάρδα Υλικά συνταγής:
κονιάκ

_________________
Σέργιος Δ - I love Irish setter


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 14, 2012 10:16 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 05, 2007 5:31 pm
Δημοσιεύσεις: 679
Κουνέλι στιφάδο

Εικόνα
Υλικά συνταγής μαγειρικής:
1 κουνέλι
1 Φλ. λάδι
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένο)
2 Φλ. κρασί (κόκκινο)
5 ντομάτες
4 φύλα δάφνη
4 κομματάκια κανέλα
4 καρφάκια γαρύφαλλα
5 γρ. μπαχάρι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα:
Πλένουμε καλά το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες.
Ζεσταίνουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το κουνέλι και σβήνουμε με το κρασάκι.
Προσθέτουμε τις ντομάτες χωρίς τις φλούδες και περασμένες από τον μύλο των λαχανικών, την κανέλα , το γαρύφαλλο,
ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό, την δάφνη, το μπαχάρι, το σκόρδο και
το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κουνέλι να σιγοψηθεί για μια ώρα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα χαράζουμε στην ρίζα.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στο κουνέλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μια ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Καλή μας όρεξη!

H συνταγή μαγειρικής με μιά ματιά
Είδος κουζίνας: Ελληνική Κουζίνα
Κατηγορία συνταγής μαγειρικής: Κρέατα Κατηγορία συνταγής μαγειρικής:
Κυνήγι Κατηγορία συνταγής μαγειρικής:
Λαδερά 
Χρόνος μαγειρέματος: 2 1/2 ώρες

_________________
Σέργιος Δ - I love Irish setter


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 14, 2012 10:18 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 05, 2007 5:31 pm
Δημοσιεύσεις: 679
Λαγός κρασάτος με κάστανα

Εικόνα

Υλικά συνταγής μαγειρικής:
2 κιλά λαγός
1/2 κιλό καθαρισμένα κάστανα
1/2 κιλό κρεμμυδάκια
1/4 φλ. βούτυρο
1/4 φλ. λάδι
1/4 φλ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι

Για την μαρινάτα :
1 λ. κρασί λευκό ξηρό
3 φύλλα δάφνη
2 ξυλαράκι κανέλα
8 καρφάκια γαρίφαλο
12 κόκκους μπαχάρι
Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα:
Πλένουμε καλά το λαγό και τον ξεπλένουμε τον με ξύδι. Κόψτε τον σε μερίδες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα και βάζουμε τα κομμάτια του λαγού μέσα και στο ψυγείο για 24 ώρες.
Βάζουμε τα κάστανα από την προηγούμενη σε νερό και τα αφήνουμε και αυτά για 24 ώρες.

Για να καθαρίσουμε ευκολότερα τα κρεμμυδάκια, τα βουτάμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε 20'.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Σοτάρουμε σ' αυτό λίγα, λίγα τα κρεμμυδάκια και τα κάστανα.
Στραγγίζουμε τα κομμάτια του λαγού από την μαρινάτα και τα αλευρώνουμε.
Τα σοτάρουμε και αυτά μέχρι να ροδίσουν.
Σουρώνουμε την μαρινάτα και ρίχνουμε το ζουμί στην κατσαρόλα με τα κομμάτια
του λαγού.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, 2 νέα φύλλα δάφνης, 6-8 κόκκους μπαχάρι και
πιπέρι.
Βράζουμε το λαγό για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, 2-3 σκελίδες σκόρδο και συνεχίζουμε το βράσιμο, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να
δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε τα κάστανα και βράζουμε άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντας με κρασάκι.

Καλή όρεξη!

H συνταγή μαγειρικής με μιά ματιά
Είδος κουζίνας: Ελληνική Κουζίνα
Κατηγορία συνταγής μαγειρικής: Κρέατα Κατηγορία συνταγής μαγειρικής:
Κυνήγι Κατηγορία συνταγής μαγειρικής:
Χριστουγεννιάτικα 
Χρόνος μαγειρέματος: 1 1/2 ώρα
Χύτρα ταχύτητος: Όχι 
Η συνταγή σερβίρει: 5
Υλικά συνταγής: κρασί Υλικά συνταγής:
λαγός Υλικά συνταγής:
κάστανα

_________________
Σέργιος Δ - I love Irish setter


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 14, 2012 10:20 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 05, 2007 5:31 pm
Δημοσιεύσεις: 679
Φασιανός


Εικόνα
Υλικά συνταγής μαγειρικής:
1 φασιανός περίπου 1 κιλό
2 κουταλιές βούτυρο
10 φέτες μπέικον
150 γρ. μαλακό βούτυρο
1 1/2 κουταλάκι δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
2 ποτήρι κρασί άσπρο
Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα:
Καθαρίζουμε τον φασιανό και τον τρίβουμε με το αλάτι και το πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε 2 φέτες μπέικον και τις ανακατεύουμε με το φρέσκο βούτυρο και το δεντρολίβανο.
Πλάθουμε μια μπάλα με αυτά τα υλικά και τη βάζουμε στην κοιλιά του φασιανού.
Ράβουμε την κοιλιά, σκεπάζουμε το στήθος με το υπόλοιπο μπέικον .
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το φασιανό ωσότου να ροδίσει καλά απ΄ όλες τις μεριές.
Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό.
Κλείνουμε την χύτρα για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και καλό κρασάκι.

Καλή όρεξη!

H συνταγή μαγειρικής με μιά ματιά
Είδος κουζίνας: Ελληνική Κουζίνα
Κατηγορία συνταγής μαγειρικής: Κυνήγι Κατηγορία συνταγής μαγειρικής:
Πουλερικά 
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

Η συνταγή σερβίρει: 6

_________________
Σέργιος Δ - I love Irish setter


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 21, 2012 1:59 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 05, 2011 9:01 pm
Δημοσιεύσεις: 111
Τοποθεσία: ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΚΟΤΥΛΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΦΙΛΟΣ ΜΙΑ ΑΓΡΙΟΧΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΤΙΦΑΔΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ? :wink: ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ?

_________________
Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 16, 2012 4:00 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 291
Σίγουρα ΝΑΙ :wink:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 16, 2012 4:01 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 291
Εικόνα

Πάπια με ελιές


Υλικά (Σερβίρει 6)
1 πάπια 1 1/2 περίπου κιλό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή φυτίνη
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
3 φλ. τσαγιού νερό
1/2 κιλό ντομάτες
φύλλα δάφνης
1 λεμόνι
250 γραμμάρια πράσινες ελιές
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καψαλίζουμε και πλένουμε την πάπια. Ζεσταίνουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο, βάζουμε μέσα την πάπια με το κρεμμύδι και την ροδίζουμε. Σβήνουμε την πάπια με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, αφού τις κάνουμε πολτό, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης και 2 φέτες λεμονιού, χωρίς τα κουκούτσια. Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Βράζετε σε νερό, επί 3 λεπτά, τις ελιές και τις στραγγίζουμε. Τις προσθέτουμε στην πάπια και αφήνουμε να σιγοψηθούν μαζί για άλλα 6 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε ζεστό.


Περισσότερες συνταγές: Συνταγή για Πάπια με ελιές - Syntages http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%B ... z2COFDTVhM


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 16, 2012 4:02 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 291
Ορτύκια φλαμπέ


Εικόνα



Υλικά (Σερβίρει 4)
4 - 6 μεγάλα ορτύκια
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή φυτίνη
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό ζωμό κρέατος
μαϊντανό
λεμόνι
αλάτι · πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Μαδάμε και καψαλίζουμε τα ορτύκια. Αφαιρούμε τα εντόσθια, τα πλένουμε και τα τσιγαρίζουμε
στη κατσαρόλα με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι ( όχι σε ανοιχτή φλόγα π.χ γκαζάκι γιατί είναι εύφλεκτο όταν ζεσταθεί ) το κονιάκ και περιχύνουμε τα ορτύκια.
Βάζουμε αμέσως φωτιά. Όταν η φλόγα σβήσει, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 24 λεπτά
Σερβίρετε τα ορτύκια με συνοδευτικά επιλογής μας.
Σημειώσεις συνταγής
Για μια εντυπωσιακή παρουσίαση, γαρνίρουμε το πιάτο με μαϊντανό και με τέταρτα λεμονιού.


Περισσότερες συνταγές: Συνταγή για Ορτύκια φλαμπέ - Syntages http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%B ... z2COGAOjIz


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 16, 2012 4:04 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 291
Πέρδικες κρασάτες


Εικόνα


Υλικά (Σερβίρει 8)
4 μικρές πέρδικες
2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
2 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο (ξηρό)
3 κ.σ. αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι · πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καψαλίζουμε και αφαιρούμε τα εντόσθια από τις πέρδικες. Τις πλένουμε καλά. Αναμιγνύουμε 3
γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι με 1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι και με λίγο πιπέρι. Αλευρώνουμε τις πέρδικες και τις τσιγαρίζουμε ελαφρώς με το βούτυρο μέσα στη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κρασί και το ζωμό κρέατος. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τις πέρδικες να σιγοψηθούν για 45 λεπτά.
Σερβίρουμε τις πέρδικες ζεστές.


Περισσότερες συνταγές: Συνταγή για Πέρδικες κρασάτες - Syntages http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%B ... z2COGX5UgJ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 16, 2012 4:10 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 291
Φάσσες κοκκινιστές


Τι χρειαζόμαστε:
4 φάσσες
1 κιλό μικρά κρεμμύδια σε ψιλές ροδέλες
5 ντομάτες ψιλοκομμένες
Λίγο ντοματοπελτέ
500 γρ. ζυμαρικά (χυλοπίτες)
αλατι
πιπερι



Πως το κάνουμε:
1.Καθαρίζουμε καλά τις φασσες και τις τσιγαρίζουμε με λίγο λαδι.
2.Προσθετουμε τα κρεμμύδια μαζί με το αλατοπίπερο και τις ντομάτες.
3.Αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για περίπου δυο ώρες.
4.Σερβίρουμε με τα ζυμαρικά (π.χ. χυλοπίτες) σε μια μεγάλη πιατέλα και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 16, 2012 4:11 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 291
Εικόνα
Συνταγή: Γεμιστή Φάσσα


Υλικά:
Για 4 άτομα : Τέσσερις φάσσες, καθαρισμένες καλά και έτοιμες για μαγείρεμα, αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι Για τη γέμιση: Δύο αυγά, 200 γρ. κιμά, ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό, 2 κουταλιές λάδι ελιάς, ένα φλιτζανάκι μαϊντανό, δύο κουταλιές φρέσκια παρμεζάνα, δύο κουταλιές τριμμένη φρυγανιά, μια πρέζα σαφράν. Για τη σαλάτα, με τα φασόλια : Μία κόκκινη πιπεριά, δύο φρέσκα κρεμμυδάκια, μια σκελίδα σκόρδο, μισό κιλό βρασμένα λευκά ψιλά φασόλια, ένα ποτηράκι «σφηνάκι» ξύδι από κόκκινο κρασί, ένα ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο, λίγη σαλάτα ρόκα.


Εκτέλεση:
Για τη σαλάτα: Καθαρίζουμε την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους, την ψιλοκόβουμε και την ανακατεύουμε με τα φασόλια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε με τα φασόλια. Προσθέτουμε αλάτι, φρέσκο αλεσμένο πιπέρι, ξύδι και λάδι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σαλάτα να «τραβήξει» για μια ώρα. Για τη γέμιση: Βράζουμε το ένα αυγό σφιχτό και το αφήνουμε να κρυώσει. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και τον μαϊντανό. Αφού κοκκινίσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε, με το ωμό αυγό, το τυρί, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και το σαφράν. Στο τέλος, βάζουμε και το βραστό αβγό, ψιλοκομμένο. Για τα πουλιά: Πλένουμε τις φάσσες με κρύο νερό. Τις ανοίγουμε, κατά μήκος του στήθους, από πάνω. Αλατίζουμε την κοιλότητα του στήθους και τη γεμίζουμε με το μίγμα, που ετοιμάσαμε.
Κλείνουμε το στήθος με νήμα κουζίνας ή οδοντογλυφίδες. Δένουμε τις φτερούγες κοντά στο σώμα με νήμα και τα πόδια κλειστά μεταξύ τους. Αλατίζουμε και βάζουμε πιπέρι και απ’ έξω στις φάσσες. Αλείφουμε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος, που να χωράει και τα τέσσερα πουλιά. Αλείφουμε με λάδι και τα πουλιά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στη συνέχεια ψήνουμε τις φάσσες για είκοσι λεπτά. Δεν παραλείπουμε, που και που να τις αλείφουμε με λάδι, για να μην στεγνώσουν. Στο μεταξύ, πλένουμε τη ρόκα και τη στραγγίζουμε. Την ανακατεύουμε στη σαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε.
Βγάζουμε τα πουλιά, από το φούρνο, τα τοποθετούμε στα πιάτα, αφαιρούμε οδοντογλυφίδες και το νήμα κουζίνας και συνοδεύουμε με τη σαλάτα. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.



http://www.dkose.gr/recipes/vphpsearch. ... F%83%CE%B1


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 17, 2012 12:55 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Σεπ 25, 2010 3:45 pm
Δημοσιεύσεις: 1487
Τοποθεσία: ν.σερρων
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ έγραψε:
Εικόνα
Συνταγή: Γεμιστή Φάσσα


Υλικά:
Για 4 άτομα : Τέσσερις φάσσες, καθαρισμένες καλά και έτοιμες για μαγείρεμα, αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι Για τη γέμιση: Δύο αυγά, 200 γρ. κιμά, ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό, 2 κουταλιές λάδι ελιάς, ένα φλιτζανάκι μαϊντανό, δύο κουταλιές φρέσκια παρμεζάνα, δύο κουταλιές τριμμένη φρυγανιά, μια πρέζα σαφράν. Για τη σαλάτα, με τα φασόλια : Μία κόκκινη πιπεριά, δύο φρέσκα κρεμμυδάκια, μια σκελίδα σκόρδο, μισό κιλό βρασμένα λευκά ψιλά φασόλια, ένα ποτηράκι «σφηνάκι» ξύδι από κόκκινο κρασί, ένα ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο, λίγη σαλάτα ρόκα.

Για τη σαλάτα: Καθαρίζουμε την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους, την ψιλοκόβουμε και την ανακατεύουμε με τα φασόλια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε με τα φασόλια. Προσθέτουμε αλάτι, φρέσκο αλεσμένο πιπέρι, ξύδι και λάδι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σαλάτα να «τραβήξει» για μια ώρα. Για τη γέμιση: Βράζουμε το ένα αυγό σφιχτό και το αφήνουμε να κρυώσει. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και τον μαϊντανό. Αφού κοκκινίσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε, με το ωμό αυγό, το τυρί, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και το σαφράν. Στο τέλος, βάζουμε και το βραστό αβγό, ψιλοκομμένο. Για τα πουλιά: Πλένουμε τις φάσσες με κρύο νερό. Τις ανοίγουμε, κατά μήκος του στήθους, από πάνω. Αλατίζουμε την κοιλότητα του στήθους και τη γεμίζουμε με το μίγμα, που ετοιμάσαμε.
Κλείνουμε το στήθος με νήμα κουζίνας ή οδοντογλυφίδες. Δένουμε τις φτερούγες κοντά στο σώμα με νήμα και τα πόδια κλειστά μεταξύ τους. Αλατίζουμε και βάζουμε πιπέρι και απ’ έξω στις φάσσες. Αλείφουμε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος, που να χωράει και τα τέσσερα πουλιά. Αλείφουμε με λάδι και τα πουλιά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στη συνέχεια ψήνουμε τις φάσσες για είκοσι λεπτά. Δεν παραλείπουμε, που και που να τις αλείφουμε με λάδι, για να μην στεγνώσουν. Στο μεταξύ, πλένουμε τη ρόκα και τη στραγγίζουμε. Την ανακατεύουμε στη σαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε.
Βγάζουμε τα πουλιά, από το φούρνο, τα τοποθετούμε στα πιάτα, αφαιρούμε οδοντογλυφίδες και το νήμα κουζίνας και συνοδεύουμε με τη σαλάτα. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού. φιλε προμηθεα μας ανηξες την ορεξη βραδιατικα :lol: :lol: αλα πωλη μεγαλη συνταγη ρε παιδακιμου,,,,μαλων θα χριαστουμε εναν σεφ :lol: :lol: εχω ακουση και για φασα στα καρβουνα σαν κοτωπουλο ανηγμενο,,παρα πωλη νωστημη :shock: παντως την μπεκατσουλα κοκκινιστη δεν την αλαζω με τιποτα :wink: :wink: Εικόνα

Uploaded with ImageShack.us



http://www.dkose.gr/recipes/vphpsearch. ... F%83%CE%B1


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 20, 2012 5:08 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Αύγ 24, 2007 12:53 pm
Δημοσιεύσεις: 872
Τοποθεσία: ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ Κ ΡΥΖΙ

Εικόνα


ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Κ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΣΤΙΜΟΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΑΕΙ...ΕΚΑΝΑ ΕΧΘΕΣ 2 ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ... :D
ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΠΙΑ...


-ΜΑΡΙΝΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ
-ΤΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΕ ΑΛΑΤΙ Κ ΠΙΠΕΡΙ
-ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΛΑΧΑΝΟ Κ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΝΑ ΞΥΝΙΣΕΙ, ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
-ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ...ΑΦΟΥ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕΛΙΝΟ,ΛΙΓΗ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ,ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΛΑΔΙ Κ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
-ΑΦΟΥ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΡΥΖΙ Κ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 10 ΛΕΠΤΑ
-ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΛΑΧΑΝΟ,ΡΥΖΙ Κ ΖΟΥΜΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ Η ΤΑΨΙ
-ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΑΣΕΙ Κ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΥΡΕΞ ΜΕ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ
-ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΛΑΧΑΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ Κ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 150 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ...

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ...
ΑΡΚΕΤΟ ΚΡΑΣΙ(ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΧΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ Κ ΛΕΥΚΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΛΕΥΚΗ)
ΛΑΔΙ
ΞΥΔΙ
ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΙΕΣ
ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
ΠΙΠΕΡΙ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

_________________
ΕικόναΕικόναΕικόνα

''ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΙΕΣ ΤΙΣ ΜΥΤΕΣ,ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΣΚΙΕΣ ΔΙΑΒΟΛΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΜΟΥΡΤΣΙ, ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ...''
ΑΡΙΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 6 από 8   [ 108 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  



cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum