Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 5 από 8   [ 108 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 29, 2011 11:13 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
Φασιανός με μανιτάρια

Υλικά (4 άτομα)
• 1 κιλό φασιανό (κομμένο σε μερίδες)
• 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια (κομμένα σε μέτρια κομμάτια)
• 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 3 ώριμες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
• 1 κουταλάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• Αλάτι
• Πιπέρι
Εκτέλεση Σοτάρετε για 3-4΄ το φασιανό με το ελαιόλαδο. «Σβήνετε» με κρασί, προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τις ντομάτες, αλατοπίπερο και χλιαρό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Ψήνετε για 30-40΄ σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε, σκεπάζετε και ψήνετε για 30΄, ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 11, 2011 8:12 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιούλ 08, 2011 8:53 pm
Δημοσιεύσεις: 200



Βρήκα μία συνταγή στο site της Melisa Guerra και τη μετέφρασα παρακάτω, αν βρείτε λάθη, μάλλον φταίει η μετάφραση.

Πιο πάνω σας έχω βάλει και ένα βίντεο με μία εναλλακτική συνταγή που χρησιμοποιεί και ροδοπέταλα μέσα στην ίδια τη σάλτα (εγώ αυτή την εκδοχή προτιμώ και η κοπέλες που κάνουν το βίντεο είναι αξιαγάπητες)


Ορτύκια με τριαντάφυλλα

ΥΛΙΚΑ:
•1 κούπα νερό
•2 κουταλάκια του γλυκού λουλούδια ιβίσκου (hibiscus flowers)
•3 ίντσες ξύλου κανέλας
•2 ολόκληρα γαρύφαλλα (όχι τα λουλούδια)
•1 κουταλιά του γλυκού cornstarch (καλομποκάλευρο)
•2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους γλυκάνισου (όχι αστεράκι)
•5 κάστανα που θα τα κάνετε κιμά
•1 pithaya, ή cactus pear, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες (προαιρετικά, αν υπάρχει)
•8 ορτύκια
•110 γραμμάρια βουτύρου
•1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
•Λιγη ζάχαρη
•Θαλασσινό αλάτι
•1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
•Βρώσιμα τριαντάφυλλα και άνθη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, τα λουλούδια του ιβίσκου, την κανέλα, και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά. Σουρώστε και αποθηκεύσετε το υγρό, βγάζοντας τον ιβίσκο, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Αφήστε το υγρό στην άκρη.

Σε ένα γουδί χτυπήστε τους σπόρους γλυκάνισου, τα κάστανα και το pithaya μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς περίπου ή ανοίξτε το θερμοθάλαμο σας (αν έχετε).

Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Βάλτε τα ορτύκια και τηγανίστε σε χαμηλή φωτιά για 15 με 20 λεπτά, μέχρι τα ορτύκια να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και τα υγρά τους να πάρουν ένα πολύ απαλό ροζ χρώμα.

Αλατίστε ελαφρά και βάλτε τα σε ένα πιάτο (ασφαλές για φούρνο). Κρατήστε το βούτυρο στο τηγάνι. Βάλτε τα ορτύκια στο φούρνο και διατηρήστε τα εκεί ζεστά μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα.

Γυρίστε το μάτι σε χαμηλή φωτιά, και ζεστάνετε πάλι το βούτυρο (το ίδιο όπου μαγειρέψαμε τα ορτύκια). Προσθέστε το σκόρδο, μαζί με το μείγμα με το γλυκάνισο, τα κάστανα και το pithaya. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Σβήστε το μάτι και αφήστε το βούτυρο να κρυώσει ελαφρώς για περίπου 3 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ανακατέψτε το cornstarch με το τσάι ιβίσκου (το υγρό που ετοιμάσαμε στην αρχή) και ρίξτε το στο τηγάνι με το βούτυρο. Ξαναζεστάνετε το βούτυρο και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να σφίξει η σάλτα, περίπου 5 λεπτά. Περάστε τη από ένα λεπτό σουρωτήρι για να πετάξετε ό,τι κομμάτια μείνουν στο σουρωτήρι σας. Στο υπόλοιπο ρίξτε το ροδόνερο.

Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα ορτύκια και αφήστε την πιατέλα πάλι στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα ορτύκια να εμποτιστούν καλά με τη σάλτα.

Διακοσμήστε το πιάτο με ροδοπέταλα και άλλα λουλούδια πριν σερβίρετε.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 11, 2011 8:21 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιούλ 08, 2011 8:53 pm
Δημοσιεύσεις: 200
Εικόνα


Τρυγόνια λεμονάτα με ρύζι


Υλικά γιά 4 μερίδες

•8 τρυγόνια (καθαρισμένα)
•350 γρ. ρύζι JASMINE
•60 ml παρθένο ελαιόλαδο
•3 σκελίδες σκόρδο
•2 λεμόνια (ο χυμός τους και το ξύσμα)
•½ κουταλάκι δεντρολίβανο
•2 φύλλα δάφνης
•Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα τρυγόνια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε ελαφρά (να μη μαυρίσει) και ρίχνουμε τα τρυγόνια.
Τα σοτάρουμε, γυρίζοντας τα απ όλες τις πλευρές τους, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα.
Προσθέτουμε τη δάφνη, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα πουλιά.
Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για περίπου μια ώρα, μέχρι να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες και το σερβίρουμε ζεστό, μαζί με τα τρυγόνια και τη σάλτσα.

Τρόπος Σερβιρίσματος

Σερβίρεται ζεστό σαν ορεκτικό ή πρώτο πιάτο.

Ποτό

Συνοδεύεται με λευκό ξηρό ή ροζέ κρασί.

Συμβουλές

Τα περισσότερα θηράματα πρέπει να μαρινάρονται πριν να μαγειρευτούν, για μερικές ώρες. Η παραμονή του θηράματος στη μαρινάτα, το βοηθάει να γίνει πιο τρυφερό και να αποκτήσει ξεχωριστή νοστιμιά. Μόνο τα θηράματα που έχουν παραμείνει κάποιο διάστημα στην κατάψυξη, δεν χρειάζονται μαρινάρισμα, γιατί ήδη έχουν υποστεί, από την ψύξη, την κατάλληλη «επεξεργασία».


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 11, 2011 10:07 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 27, 2009 2:23 pm
Δημοσιεύσεις: 135
Τοποθεσία: Περιστέρι-Αθήνα
& μια αγαπημένη συνταγή από εμένα

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ

Βάζεις τα κομμάτια του κρέατος σε μια κατσαρόλα & αφού τα σκεπάσεις με νερό τα βράζεις.Μόλις βράσουν πολύ καλά πετάς το νερό & σε μια χύτρα βάζεις λάδι & τσιγαρίζεις πολύ καλά το βρασμένο κρέας.Ρίχνεις κόκκινο πιπέρι,σβήνεις με 1 φλυτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί & ανακατεύεις,μετά από λίγο προσθέτεις 1 φλυτζάνι ξύδι & ανακατεύεις,προσθέτεις αλάτι ,ρίγανη,1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας & συμπληρώνεις με 1,5 ποτήρι νερό.Κλείνεις τη χύτρα & μαγειρεύεις για περίπου 45-50 λεπτά.Η χύτρα μαλακώνει το κρέας & δεν χρειάζεται μαρινάρισμα.Αν όμως θέλεις να μαρινάρεις βάλε το κρέας ωμό σε ένα μπώλ & ρίξε ένα κρεμμύδι,λίγο σκόρδο,πιπέρι,γαρύφαλλο,1 φύλλο δάφνης,ρίγανη, 400 ml ξύδι & 600 ml νερό ή αντί για ξύδι & νερό 1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί καλής ποιότητας.Σκεπάζεις το μπώλ με πλαστική μεμβράνη & το βάζεις στο ψυγείο για 8-10 ώρες.
Καλοφάγωτο.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 11, 2011 10:14 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 30, 2007 7:55 pm
Δημοσιεύσεις: 633
Τοποθεσία: Σέρρες
Την άνοιξη φέτος, επειδή είχαν μαζευτεί πολλές τσίχλες και ψαρόνια στην κατάψυξη, πήρα μια μικρή χειροκίνητη μηχανή του κιμά και αφού τα ξεκοκκάλισα με ένα μικρό μαχαιράκι και έβγαλα τυχόν σκάγια, τα πέρασα από τη μηχανή με λίγο μοσχαρίσιο κρέας -αν και πιστεύω ότι το αρνίσιο θα έδενε καλύτερα. Έβαλα και τα σχετικά μπαχαρικά και έκανα τα πρώτα κεφτεδάκια τσίχλας. Λοιπόν όσοι δοκίμασαν ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το κρέας εκείνο ήταν κρέας τσίχλας. Απίστευτη γεύση!

_________________
"Όρη τα υψηλά ταις ελάφοις, πέτρα καταφυγή τοις λαγωοίς"
Ψαλμός 103, 18


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 01, 2011 7:19 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Σεπ 04, 2011 3:16 pm
Δημοσιεύσεις: 143
κάντε ότι θέλετε κατά προτίμηση τριχωτά ή μεγάλα πουλιά με τον τσιγγάνικο φούρνο και θα με θυμηθείτε...αρκεί να το έχετε μαρινάρει το κρέας μία ή ακόμα και 2 μέρες πριν!
εμείς το κάνουμε συνέχεια αυτό και πάντα όταν βγαίνει δεν προλαβαίνεις να χορτάσεις γιατί όλοι πέφτουν με τα μούτρα!

http://2.bp.blogspot.com/_6nCZuazwdAI/S ... /oven1.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_6nCZuazwdAI/S ... /oven2.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_6nCZuazwdAI/S ... /oven3.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_6nCZuazwdAI/S ... /oven4.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_6nCZuazwdAI/S ... /oven6.jpg


καλή όρεξη παιδιά!

Υ.Γ. και κάποιες ακόμα συνταγές δεν είχε το φόρουμ?ας βοηθήσει κάποιος παρακαλώ!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 02, 2011 12:00 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιαν 11, 2010 3:18 pm
Δημοσιεύσεις: 741
Τοποθεσία: ΕΒΡΟΣ
spudoulis έγραψε:
κάντε ότι θέλετε κατά προτίμηση τριχωτά ή μεγάλα πουλιά με τον τσιγγάνικο φούρνο και θα με θυμηθείτε...αρκεί να το έχετε μαρινάρει το κρέας μία ή ακόμα και 2 μέρες πριν!
εμείς το κάνουμε συνέχεια αυτό και πάντα όταν βγαίνει δεν προλαβαίνεις να χορτάσεις γιατί όλοι πέφτουν με τα μούτρα!

http://2.bp.blogspot.com/_6nCZuazwdAI/S ... /oven1.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_6nCZuazwdAI/S ... /oven2.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_6nCZuazwdAI/S ... /oven3.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_6nCZuazwdAI/S ... /oven4.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_6nCZuazwdAI/S ... /oven6.jpg


καλή όρεξη παιδιά!

Υ.Γ. και κάποιες ακόμα συνταγές δεν είχε το φόρουμ?ας βοηθήσει κάποιος παρακαλώ!


Ενδιαφέρον φαίνεται. Τέτοια ταψιά όμως με τρύπα, που θα βρούμε?
Δώσε και άλλες λεπτομέρειες για τον τρόπο ψησίματος, πόση ώρα το αφήνεις κλπ.

_________________
Απόστολος Τσιομπανούδης
ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 02, 2011 1:55 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Σεπ 04, 2011 3:16 pm
Δημοσιεύσεις: 143
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


φίλε αυτό είναι χειροποίητο και ο τενεκές ειναι απο τυρι,πάνε σε εναν που κανει ινοξ και για αυτον δεν ειναι τιποτα να στο κανει....δεν θελει και πολύ φλόγα αλλα σιγουρα 1,5 ωρα για να λιωσει το κρεας...αν βαλεις πουλια πχ κοτοπουλο στην 1 ειναι καλα αλλα αγρια θελει λιγο παραπανω...οι παραπανω φωτο με το ρολο εχουν πολλα ηδη κρεατος και εχω κανει πολλα πειραματα τα οποια καλο ειναι μονοι σας να δημιουργείτε!

Υ.Γ. για ότι αλλο θελεις πες μου!

Υ.Γ.2 και κάποιες ακόμα συνταγές δεν είχε το φόρουμ?ας βοηθήσει κάποιος παρακαλώ!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 22, 2011 7:47 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μάιος 22, 2010 11:23 pm
Δημοσιεύσεις: 29
Πέρδικες ψητές σε Αμπελόφυλλα



Συστατικά

- 5-6 πέρδικες ολόκληρες η κομμένες στη μέση
- 10 φέτες λαρδί
- 10 αμπελόφυλλα
- 10 φέτες ψωμί άσπρο
- βούτυρο, αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Καψαλίζετε τις πέρδικες, τις καθαρίζετε και τις πλένετε. Αφού τις στραγγίσετε, τις αλατοπιπερώνετε μέσα-έξω και διπλώνετε την κάθε μια πέρδικα σε μια λεπτή φέτα λαρδί. Ξεπλένετε τα αμπελόφυλλα. Τυλίγετε κάθε πακέτο πέρδικα – λαρδί μέσα σε αμπελόφυλλα και τα στερεώνετε με σπάγκο. Όταν ψηθούν αφαιρείτε τους σπάγκους και σερβίρετε πάνω σε τηγανισμένες φέτες ψωμιού, περιχύνοντας τες με την σαλτσούλα του ψησίματός τους. Σερβίρονται με σαλάτα εποχής και πατάτες τηγανητές.

Καλή όρεξη!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 25, 2011 2:10 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 04, 2010 7:47 pm
Δημοσιεύσεις: 735
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
ΤΣΙΧΛΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΑ

ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΥΛΙ.ΤΟ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ.
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ.ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ
ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ.ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ.
Ή ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ Ή ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ.

ΥΛΙΚΑ
ΤΣΙΧΛΕΣ-
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ-
ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ-
ΣΚΟΡΔΟ-
ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ

_________________
Μάνος-Αθήνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Δεκ 11, 2011 10:24 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Αύγ 21, 2010 8:13 am
Δημοσιεύσεις: 66
Τοποθεσία: ΝΟΜΟΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΑΤΤΙΚΗΣ
Μπεκάτσες κοκκινιστές

Υλικά (για 8 μπεκάτσες)
Μαρινάδα:
1 φλιτζάνι ξίδι λευκό
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο φέτες
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά ζάχαρη
νερό τόσο ώστε να σκεπάσει τις μπεκάτσες
Σάλτσα:
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
αλάτι
κόκκινο και μαύρο πιπέρι
4 φύλλα δάφνης
2 καρότα κομμένες σε φέτες
1 pummaro μεγάλο
λάδι
Εκτέλεση
Μαρινάδα
Βάζουμε τα παραπάνω σε ένα μπολ (μαζί με τις μπεκάτσες) και τα αφήνουμε τουλάχιστον 4 ώρες να μαριναριστούν.
Σάλτσα
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε τις μπεκάτσες (όχι τη μαρινάδα) και τις τσιγαρίζουμε απ’ όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν, προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι,τα φύλλα δάφνης και τα καρότα.
Ρίχνουμε ζεστό νερό όσο να σκεπαστούν οι μπεκάτσες. Σιγοβράζουμε για μια ώρα περίπου.
Συνοδεύουμε με πιλάφι, τηγανητές πατάτες ή και πένες.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Δεκ 24, 2011 11:53 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Μαρ 24, 2011 1:47 pm
Δημοσιεύσεις: 55
Μπεκάτσες φλαμπέ

Τι χρειαζόμαστε:

2 μπεκάτσες
2 κ.σ. φυτίνη
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνι κονιάκ
φέτες ψωμιού τηγανισμένες με βούτυρο
λεμόνι
4 κ.σ. κρεμα γάλακτος


Πως το κάνουμε:

1.Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα πουλιά. Από τα εντόσθια αφαιρούμε μόνο το στομάχι.
2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη φυτίνη και κοκκινίζουμε τις μπεκάτσες.
3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 20 λεπτά.
4. Χωρίζουμε τα πουλιά στη μεση, παίρνουμε τα εντόσθια και τα λιώνουμε. Προσθέτουμε φρέσκο βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα στις φέτες ψωμι.
5.Βαζουμε τις μπεκάτσες ξανά στην κατσαρόλα και τις ζεσταίνουμε. Τις περιχύνουμε με το κονιάκ αφού το ζεστάνουμε και βάζουμε φωτιά.
6.Βάζουμε σε πιατέλα τις φέτες ψωμιού και τοποθετούμε τις μπεκάτσες.
7. Ρίχνουμε στη σάλτσα την κρεμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε και περιχύνουμε τα πουλιά


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 12, 2012 5:30 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 04, 2010 7:47 pm
Δημοσιεύσεις: 735
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΗΝΑ?

_________________
Μάνος-Αθήνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 13, 2012 7:03 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Σεπ 25, 2010 3:45 pm
Δημοσιεύσεις: 1693
Τοποθεσία: ν.σερρων
manpap έγραψε:
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΗΝΑ?

φιλαρακιμου εχω μια συνταγη αλα δεν μπωρο να στην πω :roll: :roll: :roll: δωσεμου την χηνα να την μαγειρεψω και θα την μαθης την συνταγηηη :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 13, 2012 7:55 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7292
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
manpap έγραψε:
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΗΝΑ?



Χήνα με πορτοκάλι


1 χήνα
3lt χυμό πορτοκαλιού
1 lt νερό
δάφνη
πιπέρι σε κόκκους
ζάχαρη

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, τα ψήνουμε 15 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τη χήνα μέσα και αφήνουμε να μαριναριστεί για μια νύχτα

την επόμενη μέρα

χυμός πορτοκαλιού
αλάτι, πιπέρι
λάδι
φασκόμηλο

Σκουπίζουμε τη χήνα με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπωλ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, λάδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο φασκόμηλο. Με αυτό το μίγμα τρίβουμε καλά την χήνα έξω και μέσα την κοιλιά της ,,,
τη βάζουμε στη σχάρα του φούρνου…. Κάτω από τη σχάρα βάζουμε ένα ταψί με νερό. Την ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί με το νερό και ρίχνουμε το ζωμό του σε μια κατσαρόλα. Ξαναγεμίζουμε το ταψί με νερό. Το βάζουμε κάτω από τη χήνα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλες 2 ώρες ίσως και λιγότερο (ανάλογα το φούρνο).

Τη γέμιση την κάνουμε ξεχωριστά, συνήθως εγώ φτιάχνω πατάτες καραμελωμένες και λαχανάκια Βρυξελλών.

Για τη σάλτσα

Μπορείτε να φτιάξετε μια πολύ απλή, με κρέμα γάλακτος και brandy. Το ζωμό από το ταψί που αφαιρέσαμε και δένουμε με κορν φλάουερ

δηλαδή:

Ζεσταίνουμε το ζωμό με μισό ποτήρι του καφέ brandy .. Το αφήνουμε να κοχλάσει ώστε να μείνει το μισό ζουμί....Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 5 λεπτά και δένουμε με το κορν φλάουερ

-------------------------


Χηνα γεμιστη
Συστατικά

1 χήνα 4 κιλά περίπου
½ φλιτζάνι κουκουνάρι (0,προαιρετικά)
1 φλιτζάνι δαμάσκηνα, κομμένα στα τέσσερα
2 ξινόμηλα ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
4 φλιτζάνια ψωμί σε μικρούς κύβους
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκοκομμένο
λίγο μοσχοκάρυδο
λεμόνι, αλάτι, πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρασί άσπρο
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
κάστανα και φέτες πορτοκαλιού

Συνταγή

Αφαιρείτε αρκετό από το λίπος που υπάρχει στην κοιλιά της χήνας. Την τρίβετε μέσα κι έξω με το λεμόνι και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.

Σωτάρετε με το μισό βούτυρο το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί. Προσθέτετε τον κιμά και τον σωτάρετε μερικά λεπτά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Μουσκεύετε το ψωμί με το φρέσκο γάλα. Αναμιγνύετε τον κιμά, το ψωμί, τα ξινόμηλα, τα δαμάσκηνα, το κουκουνάρι και το μοσχοκάρυδο.

Γεμίζετε με το μείγμα το άνοιγμα της κοιλιάς και του λαιμού της χήνας και το ράβετε. Τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα μέρη το στήθος, την κοιλιά και τα μπούτια της χήνας.

Την βάζετε σε ταψί, πάνω σε σχάρα, αφού δέσετε τα μπούτια με την ουρά και γυρίσετε τις φτερούγες προς την πλάτη.

Ψήνετε τη χήνα στο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για ½ ώρα. Στη συνέχεια ελατώνετε την θερμοκρασία του φούρνου στους 150 βαθμούς και αφήνετε να ψηθεί ακόμη 3 ώρες περίπου, ενώ την περιχύνετε συχνά με το κρασί και με το ζωμό κότας.

Γαρνίρετε την ψημένη χήνα με μαϊντανό,κάστανα και φέτες πορτοκαλιού.


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 5 από 8   [ 108 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  



cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum