Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 4 από 8   [ 108 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 10, 2009 11:54 am 

Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 07, 2009 10:15 am
Δημοσιεύσεις: 3
ΚΕΡΜΕΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ έγραψε:
ΓΡΑΙΚΟΣ έγραψε:
ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ & ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΩ???????? ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ.......
ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΠΑΡΑΧΩΤΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΑ.
ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ & ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΡΒΟΥΝΑ & ΝΑ "ΣΩΘΟΥΝ".
ΤΙΣ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΗΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΣΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ Η ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.
ΤΙΣ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΣΕΡΙ, ΛΙΓΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΒΙΤΑΜΟ(ΕΓΩ ΒΑΖΩ & ΛΙΓΟ ΣΚΟΡΔΟ).
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΜΕ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΗΦΗΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟ & ΜΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ(ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΔΟΝΟΓΗΦΙΔΑ)
ΜΕΤΑ ΑΠΕΞΩ ΤΗΝ ΠΑΣΑΛΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΒΙΤΑΜ ΑΛΑΤΙ ΜΠΑΧΑΡΙ & ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ & ΤΗΝ ΤΗΛΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΟΥΜΗΝΟΧΑΡΤΟ.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΧΤΗ(ΛΙΓΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΧΩΝΕΜΕΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙ) & ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 1/2 ΩΡΑ.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ!!!!!!!!

COPYRAT G.KERMENTIS.!!!!!!! :wink:

gpeppas έγραψε:
[b]Φασιανός στον φούρνο

Υλικά
1 φασιανός
3 λεμόνια
Ρίγανη
1/2 κούπα λάδι
Αλάτι
Πιπέρι


Για ποτό προτείνουμε:
-Ροζε ημίγλυκος
-Λευκός ξηρός


Ετοιμασία
Καθαρίζουμε τον φασιανό, τον καψαλίζουμε και τον πλένουμε καλά.
Τρίβουμε τον φασιανό με το λεμόνι, τον αλατοπιπερώνουμε και τον πασπαλίζουμε με την ρίγανη (εξωτερικά και στο άνοιγμα της κοιλιάς).
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το λάδι το χυμό των υπόλοιπων λεμονιών, 1 κούπα ζεστό νερό και τον φασιανό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 1/2 ώρα περίπου.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος βρέχουμε το ψητό με την σάλτσα για να μην στεγνώσει

------------------------------------------


Φασιανός στη Λαδόκολλα
Ο φασιανός είναι από τα πλέον εύγεστα πτερωτά θηράματα, που ταυτόχρονα εκτρέφεται και μπορούμε να τον προμηθευτούμε, όλες τις εποχές του χρόνου.
Η συνταγή, που σας παρουσιάζουμε, αποτελεί ένα από τα "δημιουργήματα" του Χάρη, ενός ανθρώπου με μεγάλο μεράκι στην κουζίνα, που εργάζεται στο ρέστοραν "Γιουβετσάκια" -Ιθώμης 22, τηλ. 9648081, στην Άνω Γλυφάδα.
Η συμβουλή του Χάρη, για όσους αγοράσουν κατεψυγμένο φασιανό είναι να επιμείνουν στο καλό πλύσιμο του πουλιού -μέσα και έξω- και ν΄ αγνοήσουν την προτροπή των παραγωγών -που συνήθως αναγράφεται στη συσκευασία- ότι ο φασιανός είναι έτοιμος για ψήσιμο.


Υλικά
-Δύο φασιανοί, περίπου δύο κιλά
-Τέσσερα φύλλα δάφνης ή δύο κλωναράκια θυμάρι
-Μία κουταλιά φρέσκο βούτυρο, ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι
-Δύο λαδόκολλες
-Ένα μέτρα αλουμινόχαρτο.


Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε τον φασιανό εξωτερικά, τον χαράξουμε στο στήθος με μεσαίο μαχαίρι -ώστε ν΄ ανοίγει το στήθος χωρίς να κόβεται- πλένουμε με άφθονο νερό το εσωτερικό του. Στραγγίζουμε τα πουλιά και τα αλατοπιπερώνουμε, μέσα - έξω. Τοποθετούμε στο εσωτερικό τους από μία κουταλιά φρέσκο βούτυρο, από δύο φύλλα δάφνης ή από ένα κλωναράκι θυμάρι και τέλος αλείφουμε το εξωτερικό τους με ελαιόλαδο.
Διπλώνουμε τη λαδόκολλα στη μέση και τυλίγουμε τους φασιανούς, καλά, ώστε να μην ξετυλιχτούν με το ψήσιμο.
Τοποθετούμε τη σκάρα του φούρνου μας κατά τέτοιο τρόπο ώστε η απόσταση να είναι ισομερής και ψήνουμε για 75 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Οι φασιανοί σερβίρονται με πατάτες τηγανητές και λαχανικά -ρόκα ντοματάκια και κόκκινο λάχανο.


----------------------------------------


Φασιανός κοκκινιστός με μανιτάρια & ρύζι

Θερμίδες: 460 / μερίδα
Υλικά γιά 4 μερίδες
•2 φασιανοί (περίπου 1 κιλό ο καθένας)
•2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•300 γρ. ρύζι BASMATI
•4 φρέσκιες ντομάτες
•1 κουταλάκι μπαχάρι (τριμμένο)
•100 ml λευκό ξηρό κρασί
•60 ml παρθένο ελαιόλαδο
•800 γρ. μανιτάρια (κατεψυγμένα ή κονσέρβα)
•Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους φασιανούς, τους πλένουμε και τους σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια, τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε στο στραγγιστήρι να στραγγίσουν καλά, να μην έχουν καθόλου νερά.
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τους φασιανούς.
Σοτάρουμε τα πουλιά μαζί με το κρεμμύδι για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Σβήνουμε με το κρασί.
Τρίβουμε τις ντομάτες σε χοντρό τρίφτη και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι.
Ρίχνουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό, τα μανιτάρια και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Βράζουμε το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνουμε και το σερβίρουμε μαζί με το φασιανό και τη σάλτσα του.
Τρόπος Σερβιρίσματος
Σερβίρεται ζεστό σαν κυρίως πιάτο.
Ποτό
Συνοδεύεται με κόκκινο κρασί.
Συμβουλές
Εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα μανιτάρια, τα προσθέτουμε απ ευθείας στην κατσαρόλα, όπως είναι παγωμένα.
μια συνταγη που δοκιμασα προσφατα.''φασσες στιφαδο'' υλικα 3-4 φασσες,1 κιλο κρεμμυδια μικρα[για στιφαδο],4 ωριμες τοματες,μια κουταλια σουπας πελτε τοματας,αλατι,πιπερι,μισο κιλο ρυζι,μια κουτ.σουπας βουτυρο. εκτελεση καθαριζουμε τις φασσες και τα κρεμμυδια.ριχνω στην κατσαρολα το βουτυρο,τις φασσες και τα μισα κρεμμυδια.τσιγαριζω καλα τα πουλια.καθαριζω τις τοματες και τις ψιλοκοβω.σβηνω το φαγητο με τις τοματες.προσθετω το υπολοιπο κρεμμυδι και αλατι πιπερι[το μισο πιπερι στο τελος για να μην χαθουν τα αρωματα],προσθετω δυο ποτηρια νερο και αφηνω το φαγητο να βρασει σε χαμηλη φωτια για περισσοτερο απο δυο ωρες.λιγο πριν γινει το φαγητο βαζω νερο να βρασει,ριχνω λιγο αλατι και μετα το ρυζι.[σβηνω την φωτια που βραζει το ρυζι οταν αυτο ειναι ακομα σκληρο].σουρωνω το ρυζι και το αφηνω σε σβηστη φωτια.ζεματιζω το ρυζι με ζουμι απ το φαγητο και σερβιρω. καλη ορεξη!!!!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 04, 2010 2:18 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Ιαν 27, 2010 2:54 pm
Δημοσιεύσεις: 117
Τοποθεσία: ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
<<<<ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΠΟΥΛΙΑ>>>>
ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΑΣΕΣ Η ΑΓΡΙΟΠΕΡΗΣΤΕΡΑ, ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΟΡΤΙΚΙΑ, ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΤΣΙΧΛΕΣ ,ΜΙΑ ΜΠΕΚΑΤΣΑ(ΕΓΩ ΕΧΩ ΒΑΛΗ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΧΤΑΡΙ).[[[ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΗΓΑΝΗ.]]]
ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΥΘΟΣ ΑΠΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΑ ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΠΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΡΑΧΗ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΗ 2 ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ ΛΑΔΙ ΡΗΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΡΟ ΙΣΑ-ΙΣΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ.
ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΖΑΧΑΡΗ.
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΑΖΟΥΝ ΒΑΛΤΕ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΟΙΡΗΝΟ ΛΟΙΠΟΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ.(και αν εχετε και κατσικισιο βουτηρο μια κουταλια του γλυκου)
ΟΤΑΝ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΡΙΧΤΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ.
[και μετα δεστε με τροιχια τα χερια σας κι εμενα τα ποδια μου και να κατσουμε για φαγοποτι]
http://picasaweb.google.gr/109060825647765413342/Pictures#5457688266156148914

_________________
Tα απλα ειναι και ομορφα αλλα ειναι για λιγουs......
http://www.youtube.com/watch?v=a9yFbr8eF8I
Σταυρος Χριστοφοριδης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Αύγ 29, 2010 10:56 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Μαρ 10, 2010 12:57 pm
Δημοσιεύσεις: 150
Τοποθεσία: ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ - ΑΤΤΙΚΗ
Ορτύκια ψητά


Εικόνα


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
4 ορτύκια
3 φλιτζ. λευκό κρασί
½ φλιτζ. ξίδι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουτ. μείγμα διαφόρων μπαχαρικών
½ κουτ. ζάχαρη
½ κουτ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάζουμε την μαρινάδα με όλα τα παραπάνω υλικά.
2. Αλατοπιπερώνουμε τα ορτύκια και τα τοποθετούμε μέσα στη μαρινάδα για 6-12 ώρες, στο ψυγείο.
3. Ψήνουμε στη σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ξεροψηθούν και να αρχίσουν να στάζουν τα υγρά τους.
4. Σερβίρουμε με λαχανικά, πιλάφι ή πατάτες φούρνου.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Αύγ 29, 2010 11:05 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Μαρ 10, 2010 12:57 pm
Δημοσιεύσεις: 150
Τοποθεσία: ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ - ΑΤΤΙΚΗ

Τρυγόνια λεμονάτα με ρύζι



Θερμίδες: 310 / μερίδα
Υλικά γιά 4 μερίδες
•8 τρυγόνια (καθαρισμένα)
•350 γρ. ρύζι JASMINE
•60 ml παρθένο ελαιόλαδο
•3 σκελίδες σκόρδο
•2 λεμόνια (ο χυμός τους και το ξύσμα)
•½ κουταλάκι δεντρολίβανο
•2 φύλλα δάφνης
•Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα τρυγόνια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε ελαφρά (να μη μαυρίσει) και ρίχνουμε τα τρυγόνια.
Τα σοτάρουμε, γυρίζοντας τα απ όλες τις πλευρές τους, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα.
Προσθέτουμε τη δάφνη, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα πουλιά.
Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για περίπου μια ώρα, μέχρι να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες και το σερβίρουμε ζεστό, μαζί με τα τρυγόνια και τη σάλτσα.
Τρόπος Σερβιρίσματος

Σερβίρεται ζεστό σαν ορεκτικό ή πρώτο πιάτο.

Ποτό
Συνοδεύεται με λευκό ξηρό ή ροζέ κρασί.

Συμβουλές
Τα περισσότερα θηράματα πρέπει να μαρινάρονται πριν να μαγειρευτούν, για μερικές ώρες. Η παραμονή του θηράματος στη μαρινάτα, το βοηθάει να γίνει πιο τρυφερό και να αποκτήσει ξεχωριστή νοστιμιά. Μόνο τα θηράματα που έχουν παραμείνει κάποιο διάστημα στην κατάψυξη, δεν χρειάζονται μαρινάρισμα, γιατί ήδη έχουν υποστεί, από την ψύξη, την κατάλληλη «επεξεργασία».


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 13, 2010 7:03 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Μάιος 24, 2010 10:30 am
Δημοσιεύσεις: 45
Και επειδη συντομα θα ειναι στο πιατο μα ςοπως δειχνουν τα πραγματα παρτε και μια καλη συνταγη για αυτες που βρηκα . :wink:
Μπεκατσες με μελι και πορτοκαλι

2 μπεκάτσες

1 πέρδικα

χυμό απο 2 πορτοκάλια

2 σκελίδες σκόρδο

2 κρεμμύδια ξερά

1 κουταλάκι γλυκού γλυκάνισο

2 κουταλιές σούπας μέλι θυμαρίσιο

½ λίτρο κόκκινο κρασί

1 ποτήρι κρασιού ροζέ ημίγλυκο οίνο

ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση

Γεμίζουμε τις κοιλίτσες των πουλιών (που έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά) με το ψιλοκομμένο σκόρδο και το γλυκάνισο (προσοχή, δεν βάζουμε πολύ γιατί η γεύση του είναι έντονη).
Σοτάρουμε τα πουλιά σε καυτό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σβήνουμε με τα κρασιά.
Αφου εξατμιστεί, συνεχίζουμε με το χυμό απο τα πορτοκάλια και το μέλι. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε χύτρα ή μια ώρα περίπου σε απλή κατσαρόλα.
Καλη σας ορεξη.



Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?optio ... z12Ft8cWlc


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 13, 2010 7:05 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Μάιος 24, 2010 10:30 am
Δημοσιεύσεις: 45
Και μια για περδικες :wink:


Οι πέρδικες του Νάσσου

ΥΛΙΚΑ
4 Πέρδικες ολόκληρες
4 μικρά Κρεμμύδια χαραγμένα σταυρό ή χοντροκομμένα
2/3 Ποτ. Ελαιόλαδο
2/3 Ποτ. Κρασί Λευκό (καλό έ; Όχι τσιγκουνιές, Μοσχάτο Λήμνου ας πούμε!)
1 Ποτ. Ντομάτα τριμμένη
1 Ποτ. ζεστό νερό με 2 Κ.σ. Πελτέ
7-8 κόκκους Μπαχάρι
3 φύλλα Δάφνη
Αλάτι & Πιπέρι
>ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Οι πέρδικες ξεπουπουλιασμένες, καψαλισμένες, κομμένο το κεφάλι και βγαλμένα τα εντόσθια.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια 4-5 λεπτά. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να περιμένουν.
Στο λάδι βάζουμε τις πέρδικες ανα δύο και τις τσιγαρίζουμε καλά απ'όλες τις μεριές για 6-7 λεπτά να ροδίσουν.
Τις βάζουμε όλες μαζί με το στήθος προς τα κάτω, ανεβάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρασί λίγο-λίγο. Αφήνουμε ξεσκέπαστη για 5-6 λεπτά να φύγει το πολύ οινόπνευμα.
Προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε την ντομάτα και σείουμε την κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε για 1-5 λεπτά και προσθέτουμε το ζεστό νερό με τον πελτέ, 3-4 πρέζες αλάτι, λίγο πιπέρι, το μπαχάρι και την δάφνη. Τα υγρά να μήν σκεπάζουν τα πουλιά, ας μένουν οι πλάτες έξω. Σείουμε και πάλι την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα να διατηρείται ο βρασμός. Βουτάμε μιά φετούλα ψωμί στο ζουμάκι και διορθώνουμε την γεύση αν χρειαστεί.
Θέλει κανά 2ωρο μέχρι να ψηθούνε καλά τα πουλιά και ρυθμίζουμε το καπάκι για να μείνει το φαϊ με σάλτσα πηχτή.
Σερβίρουμε το φαΐ χλιαρό, με πατατούλες τηγανητές αλατισμένες με χοντρό αλάτι, σαλάτα λάχανο με αγγουράκι τουρσί και καροτάκι τριμμένο.
Κρασάκι κόκκινο και μουσική Μεσόγειος-Βαλκάνια. Ψωμάκι καλό απαραίτητα!!!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: ΠΕΡΔΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 22, 2010 12:59 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Απρ 15, 2007 6:33 pm
Δημοσιεύσεις: 102
Τοποθεσία: Drama - Thessaloniki
ΠΕΡΔΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Μετά από ένα όμορφο περδικοκυνήγι που το χαρήκαμε εμείς και τα σκυλιά μας, επιστρέφουμε στο σπίτι με τα θηράματα που χτυπήσαμε.. Εικόνα

Ξεπουπουλιάζουμε την πέρδικα, κόβουμε το κεφάλι, τα πόδια και καθαρίζουμε το στομάχι από τα εντόσθια. Την ξεπλένουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες να σιτέψει... Εικόνα

Πριν την μαγειρέψουμε την καψαλίζουμε για να καούν τα μικρά πούπουλα που πιθανόν να έχουν μείνει... Εικόνα

Κόβουμε ένα μέτριο κρεμμύδι σε μακρόστενα κομμάτια και το τσιγγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο για 1 λεπτό. Εικόνα

Βάζουμε μέσα στο τηγάνι και την πέρδικα και την τσιγγαρίζουμε από όλες τις μεριές. Εικόνα

Αλατοπιπερώνουμε το πουλι παντού και μέσα στην κοιλιά, το πασπαλίζουμε με λιγο θυμάρι και του βάζουμε και λίγο μίγμα για κοτόπουλο...
Κόβουμε μία μεγάλη πατάτα σε κύβους. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα ή χρησιμοποιούμε έτοιμο μίγμα για πατάτες.
Τοποθετούμε τους κύβους στο πήλινο σκεύος ή στην γάστρα περιμετρικά στο εσωτερικό... Εικόνα

Μέσα στην κοιλιά της πέρδικας βάζουμε ένα διπλωμένο κομμάτι μπέϊκον. Ένα κομμάτι από την μια φτερούγα προς την άλλη να καλυφθεί η πλάτη και ένα ακόμα από το λαιμό πρός την ουρά.
Τοποθετούμε ένα ακόμα στο κέντρο του σκεύους και την βάζουμε από πάνω. Κόβουμε μικρά κομματάκια βούτυρο και τα τοποθετούμε πάνω στο πουλί και πάνω στις πατάτες. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια από το τηγάνι μαζί με το λάδι μέσα στην γάστρα. Εικόνα

Κλείνουμε το καπάκι από το σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου μία ώρα.
Η πέρδικα είναι έτοιμη μόλις ροδίσει και ψηθούν και οι πατάτες.... ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!! Εικόνα


_________________
Vassilis Charalampidis


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 28, 2011 3:48 am 

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 26, 2011 5:40 am
Δημοσιεύσεις: 22
:roll:


Τελευταία επεξεργασία από psiras και Πέμ Νοέμ 08, 2012 10:34 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 17, 2011 2:30 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
Ο γνωστός από την τηλεόραση σεφ Gordon Ramsay κατά καιρούς κυνηγάει και μαγειρεύει τα θηράματα , εδώ σε φάσες :wink:
Εδώ τα κυνηγάει
και πιό κάτω φτιάχνει με αυτά σαλάτα . :mrgreen:








Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 17, 2011 2:35 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
Και εδώ κυνηγάει και μαγειρεύει αγριογούρουνο :mrgreen:



Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 17, 2011 2:40 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
Στην ισλανδία σε κυνήγι Puffin Bird :mrgreen:






Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 17, 2011 2:44 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
Αγριοκούνελο :mrgreen:




Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μάιος 28, 2011 11:01 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Ιουν 17, 2007 9:39 pm
Δημοσιεύσεις: 260
Μπεκάτσα με πατάτες και φέτα στο πήλινο

Περιγραφή
Προσπαθώντας να βρω μια διαφορετική συνταγή για το κυνήγι σκέφτηκα τη συνταγή που σας προτείνω και το αποτέλεσμα μας άρεσε. Ελπίζω να αρέσει και σε σας.

Συστατικά

2 μπεκάτσες
1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες κομμένες στο μούλτι
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλάκι μπαχάρι
150 γραμμάρια φέτα τριμμένη με το χέρι
αλάτι και πιπέρι
2/3 της κούπας λάδι
3/4 της κούπας άσπρο κρασί

Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις μπεκάτσες για μία ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Βγάζουμε τις μπεκάτσες από την κατσαρόλα, κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό που έβρασαν και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι.
Το τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε και τις μπεκάτσες να ροδίσουν κι αυτές.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το ζωμό.
Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και μετά γυρίζουμε το φαγητό σε πήλινο σκεύος.
Προσθέτουμε τις πατάτες και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά

_________________
Πόλεμο στις μπεκάτσες σώστε τα σκουλήκια !
Στέτζος Ε


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 29, 2011 11:12 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
Αγριογούρουνο με δαμάσκηνα

Υλικά (4 άτομα)
• 1 κιλό αγριογούρουνο (κομμένο σε κομμάτια)
• 250 γρ. δαμάσκηνα (αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσια)
• 1 κρεμμύδι (κομμένο σε ροδέλες)
• 3 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι

Για τη μαρινάτα
• 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
• 1/2 φλιτζάνι ξίδι
• 2 κλωνάρια σέλινο
• 1½ κουταλάκι θυμάρι
• 1½ κουταλάκι ρίγανη
• 2 σκελίδες σκόρδο (κομμένο σε φέτες)
• 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
• 1 καρότο (κομμένο σε ροδέλες)
• 3 φύλλα δάφνης
• 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
• Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση Μαρινάρετε το κρέας τουλάχιστον για 24 ώρες. Στραγγίζετε και το σοτάρετε για 5-6΄ στο τηγάνι. Στο ίδιο λάδι, σοτάρετε για 1-2΄ το κρεμμύδι. Κατόπιν, βάζετε τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Σουρώνετε τη μαρινάτα και την προσθέτετε στο κρέας μαζί με αλατοπίπερο. Ψήνετε 11/2 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτετε τα δαμάσκηνα, που έχετε προηγουμένως μουλιάσει στο νερό, και βράζετε για 1/2 ώρα, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 29, 2011 11:13 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
Λαγός σαλμί

Υλικά (4-6 άτομα)
• 1-1½ κιλό λαγό (κομμένο σε μερίδες)
• 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές αλεύρι
• 1-2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
• Αλάτι
Για τη μαρινάτα
• 1 lt κόκκινο κρασί
• 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 2 κλωνάρια σέλινο
• 1 καρότο (κομμένο σε ροδέλες)
• 3-4 φύλλα δάφνης
• 1 μπαστουνάκι κανέλα
• 3-4 γαρίφαλα
• Μαύρο πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση Μαρινάρετε το λαγό τουλάχιστον για 24 ώρες στο ψυγείο, τον στραγγίζετε και τον βάζετε σε ένα μπολ. Σοτάρετε για 2-3΄ το κρεμμύδι και το αλεύρι, προσθέτετε το λαγό και τον σοτάρετε για 5-6΄. Προσθέτετε τη μαρινάτα, αλάτι και νερό και ψήνετε 11/2-2 ώρες σε μέτρια θερμοκρασία. Βγάζετε το λαγό από την κατσαρόλα, σουρώνετε τη σάλτσα και περιχύνετε το λαγό.


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 4 από 8   [ 108 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  



cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum