Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 2 από 3   [ 32 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 11, 2011 9:47 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
ermolaos έγραψε:
Εικόνα


Δύο βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., οι κ.κ. Σπυρίδων - Αδωνις Γεωργιάδης και Αθανάσιος Πλεύρης, θέτουν επερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Περιβάλλοντος που αποφασίζει για τους κυνηγούς χωρίς τους ίδιους.Η επιστολή έχει ως εξής:
«Με βάση την επιστολή που έστειλε η Δ' Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, έχει παρατηρηθεί ότι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σας δεν δίδεται η ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυνηγοί κατά την επίσημη διάρκεια της θηρευτικής δραστηριότητας αλλά και στο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Πιο συγκεκριμένα, με απόφασή σας που αφορά την αναθεώρηση της νομοθεσίας, για τη θήρα, συγκροτείται ομάδα εργασίας χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείεται ένας νόμιμος εκπρόσωπος που θα είχε τη δυνατότητα τόσο να απαντήσει σε τυχόν απορίες που θα προέκυπταν όσο και να εκφράσει τις απόψεις των κυνηγών. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το νομοθετικό πλαίσιο της θήρας στη χώρα μας τηρεί στην πλειοψηφία του τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν κρούσματα τέτοια που θα δημιουργούσαν κάποιο πρόβλημα, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Τέλος, λόγω της οικονομικής κρίσης, εάν δημιουργηθούν προβλήματα στις νόμιμες κυνηγετικές ομάδες από το νομοθετικό πλαίσιο "περί της θήρας", τότε θα υπάρξει και πρόβλημα τόσο σε θέσεις εργασίας όσο και σε απώλεια εσόδων για τη χώρα μας.

Συνεπώς, ερωτάται η αρμόδια υπουργός:
1) Θα ληφθούν υπόψη τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από το νομοθετικό πλαίσιο "περί της θήρας";
2) Θα υπάρξουν αναθεωρήσεις στο νομοθετικό πλαίσιο "περί της θήρας";».

http://www.e-typos.com/archive.aspx?pc=9


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 11, 2011 9:48 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
gpeppas έγραψε:
Παράθεση:
Και η επιβεβαίωση ότι ο κλοιός κλείνει γύρω μας !

Θέμα : Η θήρα στο στόχαστρο της Υπουργού
Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων Δια την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

http://www.gpeppas.gr/periodiko/1-4-11.html


Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Γιαννόπουλος

ΕικόναΚορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 11, 2011 9:53 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ : Γιατί δε συμμετέχει στην αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη θήρα εκπρόσωπος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (KKE)

. Εικόνα

Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Το κυνήγι είναι μια κοινωνική δραστηριότητα, στοιχείο της σύνδεσης με τη φύση. Γύρω από το κυνήγι σήμερα έχει αναπτυχθεί μια ολόκληρη βιομηχανία κατασκευής και εμπορίας οπλών, πυρομαχικών, αυτοκινήτων, στολών,μηχανισμών, εξαρτημάτων ορεινού τουρισμού, συνεχώς αναπτυσσόμενη με τεράστια κέρδη.

Διαχρονικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντιμετωπίζουν το κυνήγι, από τη σκοπιά της εξυπηρέτη-σης των παραπάνω, της εξασφάλισης εκλογικής πελατείας, ως μια πηγή εσόδων από τις άδειες κυνηγίου αλλά και ως στοιχείο εξυπηρέτησης της γενικότερης πολιτικής που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, είναι καταστροφική για το Περιβάλλον όπως συνολικά η πολιτική της ΕΕ.

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι το κυνήγι πρέπει να συμβαδίζει με τον σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος, τη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας. Η κατάσταση όμως που βιώνουμε, είναι το περιβάλλον να παραδίδεται ανελέητα στις πολυεθνικές, να καταστρέ-φεται κι αυτό έχει επίδραση και στην μείωση των πληθυσμών της πανίδας. Μια πολιτική που εξυπηρετεί συνολικά το κεφάλαιο έρχεται σε αντίθεση με την διαχείριση της άγριας ζωής με κέντρο τον άνθρωπο και την προστασία της φύσης

Για το ΚΚΕ το κυνήγι, είναι ένα στοιχειό της πολιτικής γης, περιβάλλοντος και συνολικής διαχείρισης των οικοσυστημάτων. Επειδή δε, ασκείται στα Φυσικά χερσαία οικοσυστήματα τα οποία είναι κοινωνική ιδιοκτησία, η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στο κράτος και την κυβέρνηση. Μια πολιτική που ανταποκρίνεται στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, πρέπει να συνεργάζεται συστηματικά με τις κοινωνικές συλλογικές οργανώσεις που ασχολούνται με το ζήτημα.

Όπως είναι γνωστό οι κυνηγετικες οργανώσεις της Ελλάδας που αριθμούν 230.000 μέλη είναι αναγνωρισμένες οργανώσεις που έχουν ρόλο στη διαχείριση και προστασία της θήρας. Όμως δεν εκπροσωπούνται στην ομάδα εργασίας για την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη θήρα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:

1. Γιατί στην ομάδα εργασίας για την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη θήρα δεν συμμετέχει εκπρόσωπος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας;
2. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να γίνει δυνατή η εκπροσώπηση και γενικά η εξασφάλιση συστηματικής συνεργασίας με τις Κυνηγητικές οργανώσεις της Ελλάδας;

Οι βουλευτές

Θανάσης Παφίλης
Γιάννης Γκιόκας
Αγγελος Τζέκης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 11, 2011 9:55 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα

Αμοργιαννιώτης: Δεν αποκλείεται κανείς από το διάλογο για τη δασική νομοθεσία και το κυνήγι !


Δεν υπάρχει θέμα αποκλεισμού κανενός, από τον διάλογο που γίνεται και αφορά το σύνολο της δασικής νομοθεσίας και όχι μόνο τα θέματα της θήρας», διαβεβαιώνει ο ειδικός γραμματέας Δασών, Γιώργος Αμοργιαννιώτης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερωτήσεις και αναφορές πολλών βουλευτών για την κυνηγετική δραστηριότητα.
Ο κ. Αμοργιαννιώτης σημειώνει μάλιστα ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα θέματα της θήρας και σε συνεννόηση με τις κυνηγετικές οργανώσεις.

Ο Ειδικός Γραμματέας Δασών υπενθυμίζει ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος, με σκοπό την κωδικοποίηση της Δασικής Νομοθεσίας και την αναθεώρησή της, όπου κρίνεται αναγκαίο, έχει συστήσει ομάδα εργασίας, με αντικείμενο την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης της δασικής νομοθεσίας σε σχέση με την πολυνομία και πανσπερμία διατάξεων, τον εντοπισμό των επικαλύψεων και αντιφάσεων αλλά και τον εντοπισμό διατάξεων που έχουν καταργηθεί ρητά η σιωπηρά.

Η Ομάδα εργασίας έχει ζητήσει να καταθέσουν τις απόψεις τους φορείς, ιδρύματα, οργανώσεις κ.λπ. και μάλιστα τις απόψεις της έστειλε και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Ο κ. Αμοργιαννιώτης επισημαίνει επίσης ότι το έργο της Ομάδας Εργασίας δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα θήρας αλλά και σε ένα σύνολο θεμάτων όπως τα δάση και η βιοποικιλότητα, οι προστατευόμενες περιοχές, οι εθνικοί δρυμοί, τα αισθητικά δάση, το διοξείδιο του άνθρακα, οι κλιματικές αλλαγές, η διαχείριση της άγριας πανίδας, η τράπεζα γενετικού υλικού, η διαχείριση μη ξυλωδών προϊόντων (αρωματικά φυτά, μανιτάρια, μέλι).


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 12, 2011 11:54 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 05, 2007 5:31 pm
Δημοσιεύσεις: 843
Εικόνα

Ρουλέτα το βλέπω πάλι , έστω αρκεί να μην είναι στημένη , με αυτό το ΥΠΕΚΑ όμως :roll:

_________________
Σέργιος Δ - I love Irish setter


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 27, 2011 1:41 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Μάιος 04, 2011 9:17 am
Δημοσιεύσεις: 77
Αποκλεισμό της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας από το διάλογο για τη θήρα καταγγέλλει ο βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας

Ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσε ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ, Ζήσης Τζηκαλάγιας, στην οποία αναφέρεται στον αποκλεισμό της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας από το διάλογο για τη θήρα.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής Καστοριάς αναφέρει τα εξής:

Περισσότεροι από 230.000 Έλληνες πολίτες, λάτρεις της φύσης και του κυνηγιού, δραστηριοποιούνται νόμιμα σε όλη τη χώρα. Μέσα από τους τοπικούς τους κυνηγετικούς συλλόγους, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος με πολλούς τρόπους όπως:
1. Η συνεχής τους παρουσία δρα προληπτικά αλλά και κατασταλτικά σε πυρκαγιές και εμπρησμούς,
2. περιοδικές απελευθερώσεις θηραμάτων για εμπλουτισμό της πανίδας,
3. υδρομαστεύσεις περιοχών και
4. λειτουργία της Θηροφυλακής με δικά τους έξοδα.
Οι κυνηγοί σέβονται τους νόμους και δίνουν ζωντάνια σε απομονωμένες, απομακρυσμένες και ιδιαίτερα μειονεκτικές περιοχές της πατρίδας μας. Πολλές φορές εκτός από θηροφύλακες αποτελούν και τους ακρίτες για την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας.

Ερωτάται η κα Υπουργός

1. Αναγνωρίζετε το θεσμικό πλαίσιο της χώρας μας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το θεσμικό ρόλο των Κυνηγετικών Οργανώσεων ως ισότιμων συνομιλητών της Πολιτείας;
2. Θα αναθεωρήσετε την άδικη, αλλά και απαράδεκτη αν επιμείνετε, απόφασή σας να εξαιρέσετε την Κυνηγετική Συνομοσπονδία από τη συμμετοχή της στην ομάδα εργασίας για την αναθεώρηση της νομοθεσίας για την θήρα;

http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=64824


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 02, 2011 10:16 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
Εικόνα


Τα χθεσινά ένθετα με μπέρδεψαν πολύ στο τι να περιμένουμε για την καινούργια χρονιά αλλά και για την συζήτηση που γίνεται στο ΥΠΕΚΑ σύμφωνα με την αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας άρα και την Θήρας !

Παράθεση:ΕΘΝΟΣ ΚΥΝΗΓΙ

Το σχέδιο για την διάλυση των κυνηγετικών συλλόγων

Χαρακτηριστικά προσωπικής βεντέτας ενατίον της κοινωνίας των κυνηγών έχει πάρει πια ο τρόπος που η υπουργός Περιβάλλοντος Τα Μπιρμπιλη , σχεδιάζει τη διάλυση των κυνηγετικών συλλόγων αλλά και τη συνολική αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ΘΗΡΑ στην χώρα μας ….

Οι μεθοδεύσεις που σχεδιάστηκαν εντός κλειστού κύκλου συμβούλων και συνεργατών με την συνδρομή ορισμένων… ΜκΟ που επί των ημερών της απέκτησαν απεριόριστη πρόσβαση στο υπουργικό γραφείο.

Η μέχρι στιγμής κατάσταση δείχνει σαν η κ Μπιρμπίλη να έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό της και… τον χρόνο να προλάβει δηλαδή να καταργήσει θεσμικά και οργανωτικά τις κυνηγετικές οργανώσεις , πριν… τελειώσει ο χρόνος της στην θέση του υπουργού .


ΚΥΝΗΓΙ ΤΥΠΟΣ

Ακούγονται πολλά

Σχετικά με τις προθέσεις του ΥΠΕΚΑ όσον αφορά στο κυνήγι εν όψει της νέας κυνηγετικής περιόδου . Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι προς το παρόν πρόκειται περί φημολογίας και τίποτε περισσότερο.
Διότι δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο για όσα κυκλοφορούν στα κυνηγητικά στέκια από διάφορα παπαγαλάκια.
Στις φήμες κλείνουμε τα αυτιά μας όπως ο Οδυσσέας στο τραγούδι των σειρίνων .

Σε εποχές φτώχειας το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόταν κάποιο υπουργείο θα ήταν να χάσει από υπαιτιότητα του τα έσοδα από τις κυνηγετικές άδειες .

Εκείνο που θα πρέπει να φοβούνται οι κυνηγετικές Οργανώσεις είναι τα μειωμένα έσοδα από τις θεωρήσεις αδειών .
Είναι πολύ πιθανό φέτος να υπάρξουν δραματικές μειώσεις από την αποχή πολλών κυνηγών.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 02, 2011 7:08 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα .
Παιδιά η υπουργός "μας " είναι αντικυνηγός τελεία και παύλα το έχει δείξει με κάθε τρόπο , όσο λοιπόν κατέχει την υπουργική καρέκλα του ΥΠΕΚΑ και με όλους αυτούς τους "παρατρεχάμενους/ες" των ΜΚΟ δίπλα της δεν πρόκειται ποτέ να δούμε άσπρη μέρα χωρίς αγώνα , σκληρό αγώνα !
Προσωπικά σαν Ελληνας πολίτης αυτής της ρημάδας χώρας , δεν είμαι αντίθετος σε κάποια πράγματα που προσπαθεί αντιθέτως- θα μπορούσε να με έχει εύκολα στο πλευρό της αλλά .......!
Το θέμα είναι ότι αυτά που προσπαθεί και ειδικά αυτά που ενδιαφέρουν εμάς γύρω από το κυνήγι και το ίδιο το κυνήγι, είναι κομμένα και ραμμένα έτσι που να εξυπηρετούν τις όποιες ανάγκες κάποιων συμβούλων και παρατρεχάμενων (που τα διαμόρφωσαν σύμφωνα με τα θέλω τους) και δεν έχουν να κάνουν με το δίκιο , την πραγματικότητα και τους σκοπούς για τους οποίους υποτίθεται ότι φτιάχτηκαν , δηλαδή την υπεράσπιση της φύσης και της άγριας ζωής και όχι μόνο .
Με λίγα λόγια μην περιμένετε τίποτε καλό από αυτή την καρέκλα , τουλάχιστον με τα δείγματα έργου που μας έχει δώσει έως σήμερα.

Οσο για τη πράσινη ανάπτυξη από αυτά που διαβάζω και από αυτά που βλέπω που εφαρμόζονται (ειδικά το πως εφαρμόζονται) το ξαναλέω είναι το καινούργιο χρυσοχοείο με τεράστια κοιτάσματα για πολλά πολλά χρόνια των πολυεθνικών , των μεγαλοεργολάβων κλπ κλπ κλπ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 03, 2011 9:07 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 05, 2007 5:31 pm
Δημοσιεύσεις: 843
Από ότι μαθαίνω δίνεται πραγματικά μεγάλη μάχη η οποία είναι πολυμέτωπη .
Μάχη για την αναδιάρθρωση του Δασικού νόμου και μάχη για την ρυθμιστική 2010-11.
Δίνεται μέσα στο υπουργείο αλλά και στους τοπικούς δασικούς φορείς , διαβάστε για τη Ομοσπονδία Πελοποννήσου .

http://www.gpeppas.gr/periodiko/3-6-11.html

_________________
Σέργιος Δ - I love Irish setter


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιουν 05, 2011 12:59 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Μαρ 26, 2010 7:43 pm
Δημοσιεύσεις: 166
Η «ΒΕΝΤΕΤΑ» ΤΗΣ ΤΙΝΑΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ


Το σχέδιο για τη διάλυση των κυνηγετικών συλλόγων


http://www.diananews.gr/article.asp?cat ... d=15046980


Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιουν 05, 2011 5:40 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 17, 2010 10:57 am
Δημοσιεύσεις: 13
Αν όλα αυτά ισχύουν την έχουμε βάψει ποικιλοτρόπως :|

_________________
Δημήτρης Κ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 09, 2011 6:16 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιούλ 10, 2007 2:06 am
Δημοσιεύσεις: 242
Τοποθεσία: Μαρούσι Αττικής
Ω Ρ Ι Ω Ν - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2, 15127, Μελίσσια-Αθήνα
http://www.orion.net.gr orion@orion.net.gr
[right]Αθήνα, 9/6/2011[/right]

Προς: Ειδ.Γραμματέα ΥΠΕΚΑ, κ.Γ.Αμοργιανιώτη

Κοινοποίηση:
- Υπουργό ΠΕΚΑ, κ.Τ.Μπιρμπίλη
- Πολιτική Ηγεσία, βουλευτές, κόμματα
- ΠΕΔΔΥ, ΠΕΔΕΕ, ΠΟΔΥ
- Μέσα μαζικής ενημέρωσης
- Κυνηγετικές κλπ οργανώσεις
- Κυνηγ.περιοδικά και ιστοσελίδες
- Επαγγελματίες του κυνηγ.χώρου
- Μέλη και φίλοι του Ωρίωνα


Θέμα: Η Κυνηγετική Νομοθεσία θα αλλάξει ερήμην των Κυνηγών;

Αξιότιμε κ.Αμοργιανιώτη,

Οι διαδικασίες αναμόρφωσης της Θηρευτικής Νομοθεσίας, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, χαρακτηρίζονται από πλήρη αδιαφάνεια αλλά και συστηματική απαξίωση απέναντι στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος που αποτελεί το νόμιμο εκπρόσωπο των 220.000 Ελλήνων κυνηγών.

Τη θεσμική απαξίωση απέναντι στη νόμιμη (σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) κυνηγετική δραστηριότητα, επισφράγισε με τον πλέον προκλητικό τρόπο η έγγραφη απάντησή σας (αρ.πρωτ:1143-6/4/2011) στις ερωτήσεις και αναφορές πολλών Βουλευτών σχετικά με την απαξίωση των Κυνηγετικών Οργανώσεων και τη μη συμμετοχή τους στην υποομάδα εργασίας για την Αναμόρφωση της Θηρευτικής Νομοθεσίας. Στη συγκεκριμένη απάντηση γράφετε πως "Παράλληλα με την εργασία της Ομάδας έγινε σχετική ανακοίνωση για κατάθεση απόψεων από φορείς...", αναφορά που απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Η Ομάδα Εργασίας (ΟΕ) για την αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας συστάθηκε στις 4/11/2010 με απόφαση της Υπουργού, κυρίας Μπιρμπίλη (αρ.πρωτ:473/205310). Στη συγκεκριμένη απόφαση ορίστηκε προθεσμία έως τις 31/1/2011 για την ολοκλήρωση των εργασιών της ΟΕ και την υποβολή των τελικών προτάσεων για την αναθεώρηση και κωδικοποίηση της Δασικής Νομοθεσίας. Η ανακοίνωση την οποία επικαλείστε στην απάντησή σας, εκδόθηκε στις 7/2/2011, τρεις μήνες μετά από τη σύσταση της ΟΕ και μία εβδομάδα μετά το πέρας των εργασιών της ΟΕ. Δηλαδή, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία κλήθηκε να καταθέσει προτάσεις, αφού είχε ήδη ολοκληρωθεί το έργο της ΟΕ, και όχι παράλληλα με τις εργασίες της ομάδας, όπως αναφέρατε στην απάντησή σας προς τους κκ.Βουλευτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της Υπουργού για συγκρότηση της σχετικής Ομάδας Εργασίας δεν δημοσιεύτηκε στα δελτία τύπου του ΥΠΕΚΑ και, το σημαντικότερο, δεν αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Το γεγονός αυτό, αφενός την καθιστά άκυρη (μη εκτελεστή), αφετέρου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της μη δημοσίευσής της.

Στις 10/2/2011 υπογράψατε απόφαση (αρ.πρωτ:115875/403) για τη διεύρυνση της Ομάδας Εργασίας. Θα περίμενε κανείς, με βάση συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές της Ελλάδας, ότι στην ΟΕ θα εντάξετε τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Ενεργώντας ακριβώς αντίθετα, στην υποομάδα εργασίας για τη Θήρα, διορίσατε δύο στελέχη του Υπουργείου σας με αποδεδειγμένη αρνητική προκατάληψη απέναντι στην Κυνηγετική δραστηριότητα. Ο ένας μάλιστα εκ των δύο είναι ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας η οποία είναι γνωστή για τις θέσεις της προς την κατεύθυνση της συρρίκνωσης του Κυνηγίου.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την αρχική απόφαση της κυρίας Μπιρμπίλη, στην ομάδα εργασίας συμμετέχει εξαρχής και η πολυεθνική οργάνωση WWF, χωρίς να είναι γνωστά τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκε. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ συνεργάζεται συστηματικά με την Ορνιθολογική Εταιρεία της οποίας τις θέσεις για το Κυνήγι υιοθετεί «τυφλά», καθόσον η ίδια δεν διαθέτει την παραμικρή επιστημονική εμπειρία σε θέματα διαχείρισης της θήρας και των θηραματικών πληθυσμών.

Μετά από τα παραπάνω, είναι προφανές κ.Αμοργιανιώτη ότι, αντίθετα με τα όσα διαβεβαιώσατε τους κκ.Βουλευτές, σαφώς τίθεται θέμα αποκλεισμού των Κυνηγετικών Οργανώσεων από τη διαδικασία αναμόρφωσης της Κυνηγετικής Νομοθεσίας, η οποία γίνεται ερήμην και εις βάρος των Ελλήνων Κυνηγών, από διάφορα στελέχη και «συνεργαζόμενες» ΜΚΟ με δογματικά αντικυνηγετική στάση.

Κύριε Αμοργιανιώτη,

σας καλούμε να αγνοήσετε τις όποιες προτάσεις περί Θήρας έχει συντάξει η κατά παράβαση της «Διαύγειας» διορισμένη Ομάδα Εργασίας. Σε περίπτωση που, αντίθετα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, διατηρείτε την πεποίθηση πως η Θηρευτική Νομοθεσία στην Ελλάδα χρήζει αναμόρφωσης, σας καλούμε να συστήσετε εκ νέου την υποομάδα εργασίας για τη Θήρα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις επίσημα αναγνωρισμένες και εκ του νόμου συνεργαζόμενες με την Υπηρεσία σας Κυνηγετικές Οργανώσεις.

Για τον Ωρίωνα,
Με εκτίμηση,

O Πρόεδρος
Δημήτρης Χριστοδουλάκης

Ο Γ.Γραμματέας
Νίκος Παπαϊωάννου

--------------------------------------------------------------------------------
Σχετικοί σύνδεσμοι με χρονολογική σειρά:

Η αδημοσίευτη απόφαση της Υπουργού για τη συγκρότηση της ΟΕ:
http://www.orion.net.gr/act/2011/Systasi_OE_DasNom.gif

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων από πολίτες:
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?file ... NJtC6vM%3D (και εδώ)

Η επιστολή του Γρ.Νομικού Συμβούλου στους φορείς, και στην ΚΣΕ:
http://www.orion.net.gr/act/2011/Epistoli_NS_DasNom.pdf

Η απόφαση διεύρυνσης της ΟΕ αναρτημένη στη Διαύγεια:
http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/4ΑΛΓ0-Υ (και εδώ)

Επιστολή μας προς την πολιτική ηγεσία για τις μεθοδεύσεις του ΥΠΕΚΑ:
http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c ... 11/adn.htm

Δείγμα της επιστολής της ΚΟΣΕ προς τους βουλευτές:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFi ... 361588.pdf

Η απάντηση του Ειδ.Γραμματέα κ.Αμοργιανιώτη στους ερωτώντες Βουλευτές:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFi ... 384628.pdf (και εδώ)

Πηγή: http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c ... 1/adn1.htm
--------------------------------------------------------------------------------

_________________
Νίκος Παπαϊωάννου - www.hunter.gr
Είμαι μέλος του Ωρίωνα: www.orion.net.gr και συμμετέχω στα φόρουμ: e-artemis.gr, alectorisgraeca, kynigos.net.gr, go4hunt, hunterslife.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 09, 2011 9:28 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Μαρ 14, 2008 3:27 pm
Δημοσιεύσεις: 1346
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
KAKOSLYKOS έγραψε:
Οι ενδείξεις για την προσπάθεια που γίνεται να περιοριστούν ακόμη και να διαλυθούν οι οργανώσεις των κυνηγών μεγαλώνουν και είναι φυσιολογικό !
Είναι φυσιολογικό γιατί όλος αυτός ο αντικυνηγετικός συρφετός ποτέ άλλοτε δεν θα έχει τέτοια ευκαιρία να πλήξει το κυνήγι όπως αυτή που υπάρχει σήμερα .
Υπουργός μία ακτιβίστρια αντικυνηγός και επιτροπές, σύμβουλοι του υπουργείου μέσα από τις πιο αντικυνηγετικές ΜΚΟ .....!
Χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο , τυχαίο δεν νομίζω..., με λίγα λόγια είναι η μεγάλη τους ευκαιρία η χρονιά τους αν θέλετε , αν δεν τα καταφέρουν τώρα πολύ δύσκολα θα τα καταφέρουν στο μέλλον !!!


+1


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 09, 2011 7:21 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Φεβ 08, 2008 2:38 am
Δημοσιεύσεις: 362
Τοποθεσία: Ιταλια-Αθηνα
teocharis.koytsoympas έγραψε:
KAKOSLYKOS έγραψε:
Οι ενδείξεις για την προσπάθεια που γίνεται να περιοριστούν ακόμη και να διαλυθούν οι οργανώσεις των κυνηγών μεγαλώνουν και είναι φυσιολογικό !
Είναι φυσιολογικό γιατί όλος αυτός ο αντικυνηγετικός συρφετός ποτέ άλλοτε δεν θα έχει τέτοια ευκαιρία να πλήξει το κυνήγι όπως αυτή που υπάρχει σήμερα .
Υπουργός μία ακτιβίστρια αντικυνηγός και επιτροπές, σύμβουλοι του υπουργείου μέσα από τις πιο αντικυνηγετικές ΜΚΟ .....!
Χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο , τυχαίο δεν νομίζω..., με λίγα λόγια είναι η μεγάλη τους ευκαιρία η χρονιά τους αν θέλετε , αν δεν τα καταφέρουν τώρα πολύ δύσκολα θα τα καταφέρουν στο μέλλον !!!


+1

+1
η Κυνηγετικη ηγεσια μας τι κανει ομως για αυτο?

_________________
Μαζεψες τους αδειους πλαστικους καλυκες σου?Μην αφηνεις κανενα πλαστικο κ σκουπιδι στην φυση!
Φύση TV - http://www.fisi.tv - Γνώρισε τη Φύση!
Καλημάνα
ΕικόναΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναμόρφωση της Δασικής Νομοθεσίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 25, 2011 11:02 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιούλ 10, 2007 2:06 am
Δημοσιεύσεις: 242
Τοποθεσία: Μαρούσι Αττικής
Με βάση την τελευταία επιστολή του Ωρίωνα προς τον Αμοργιανιώτη κατατέθηκε προχτές, ακόμα μια αναφορά στη Βουλή, αυτή τη φορά από τον βουλευτή Μ.Καρχιμάκη:
http://www.hellenicparliament.gr/Koinov ... 61d19cbfa9

_________________
Νίκος Παπαϊωάννου - www.hunter.gr
Είμαι μέλος του Ωρίωνα: www.orion.net.gr και συμμετέχω στα φόρουμ: e-artemis.gr, alectorisgraeca, kynigos.net.gr, go4hunt, hunterslife.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 2 από 3   [ 32 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum