Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 4   [ 51 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Οι δυσκολιες της μπεκατσας στο [πουρναρι]
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 15, 2011 9:20 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Σεπ 25, 2010 3:45 pm
Δημοσιεύσεις: 1487
Τοποθεσία: ν.σερρων
γιασας παιδες.. σκεφτηκα να ανοιξουμε μια σηζυτησι για εαν κηνυγιεται δυσκωλα στο πουρναρι :shock: :roll: :roll: ..εγω την κυνηγαω εδω και μια 10ετια και η προσωπικημου γνωμη μετα απω πολες εκαντωνταδες ωρες καταλιγω οτι ειναι πολυ πιω δυσκωλο το πουρναρι αποτι στο μεσε στο πευκο ελατο η οξια .....επισης στο πουρναρι την κυνιγαμε παντα 2 ατομα αυτην την επωχη μιας και τα περισωτερα πουλια βρησκωνται εκη μεσα... πιστευω οτι με 2 ατωμα και πιασμενω το μερως καλα ,,θα εχης καλα απωτελεσματα ,,οχι και παντα :lol: :lol: .... εαν εισαι μωνος παλι :roll: :roll: καλη τυχηηηηη :lol: :lol: θα της ακους μωνο :P . θα ηθελα και της δηκιεσας γνωμες :shock: :shock:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: η δυσκολιες της μπεκατσας στο [πουρναρη]
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 15, 2011 9:54 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5506
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα

ΜΠΕΚΑΤΣΑ Η νέα τάξη πραγμάτων


Τα πάντα ρει» είπε ο Ηράκλειτος πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια και φαίνεται ότι απ’ αυτή την αρχή δεν ξεφεύγουν ούτε τα μπεκατσοτόπια. Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί στο ποιοι είναι πλέον οι κατάλληλοι τόποι για το κυνήγι της μπεκάτσας. Σήμερα θα δούμε τις παράπλευρες αλλαγές, οι οποίες αφορούν τα σκυλιά τα τουφέκια μας και τον τρόπο κυνηγίου γενικότερα.

Τα απέραντα πουρναρωτά, το έλατο, οι βορινές πλεύρες με ελαφοκουμαριές με γαύρα και τα ντούσκα είναι πιο κατάλληλα πλέον από το κλαρί, το δέντρο και τις ποταμιές. Κρατάνε πιο πολλές μπεκάτσες. Πιο πολλές, αλλά και πιο δύσκολες.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ http://www.diananews.gr/article.asp?cat ... ubid=60579


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: η δυσκολιες της μπεκατσας στο [πουρναρη]
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 15, 2011 10:08 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5506
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
ΕικόναΕικόνα

Το πουρνάρι

Το πουρνάρι ή πρίνος ή περνιά (κυπρ.), (επιστ. Δρυς η κοκκοφόρος, Quercus coccifera L.) είναι ένα είδος αείφυλλης σκληρόφυλλης δρυός με ευρεία εξάπλωση γύρω από τη Μεσόγειο. Οφείλει την ονομασία του στους κόκκους ερυθρού χρώματος που σχηματίζουν οι προνύμφες του εντόμου Kermes vermilio μέσα στα φύλλα, όπου φωλιάζουν και νυμφώνονται. Οι νύμφες του εντόμου χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιετίες για την παρασκευή κόκκινης βαφής.

Quercus coccifera ανήκει στο Τμήμα Cerris, όπως και οι πλείστες αείφυλλες μεσογειακές δρύες. Αναγνωρίζονται δύο υποείδη, το υποείδος coccifera με εξάπλωση στη Δυτική Μεσόγειο και το υποείδος calliprinos, το οποίο επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα δύο υποείδη διαφοροποιούνται κυρίως στο μέγεθος με το υποείδος calliprinos να λαμβάνει πιο συχνά διαστάσεις μεγάλου δέντρου. Το πουρνάρι διασταυρώνεται με σειρά άλλων σκηρόφυλλων μεσογειακών δρυών, όπως την αριά (Quercus ilex) και τη λατζιά (Quercus alnifolia) δίνοντας υβρίδια με ενδιάμεσα μορφολογικά χαρακτηριστικά .

Το πουρνάρι φύεται ως αειθαλής θάμνος ή μικρό δέντρο ύψους 1-6 (-10) m. Ο φλοιός είναι τεφρόχρωμος, αρχικά λείος, αργότερα με φολιδωτό ή σχισμένο ξηρόφλοιο στον κορμό και στους γέρικους κλάδους. Τα φύλλα είναι απλά, διατεταγμένα κατ’ εναλλαγή, δερματώδη, με λεία επιφάνεια, μήκους 1-5 cm και πλάτους 0,5-2,8 cm. Τα νεύρα γενικά δεν εξέχουν. Οι παρυφές είναι συνήθως οδοντωτές με εξέχοντα ή στραμμένα προς την κορυφή κοντά ή μακριά, αιχμηρά δόντια και σπανιότερα μέχρι λειόχειλες. Η κορυφή είναι οξεία ή αμβλεία και η βάση στρογγυλεμένη ή ελαφρά καρδιοειδής και ο μίσχος βραχύς, σπάνια μακρύτερος των 5 mm. Τα άνθη είναι μονογενή - οι αρσενικοί ίουλοι φύονται μοναχικοί στις άκρες των νεαρών κλαδίσκων, ενώ τα θηλυκά άνθη εμφανίζονται μονήρη ή σε ζεύγη στις μασχάλες των φύλλων. Οι καρποί (βαλανίδια) εμφανίζονται μοναχικοί ή κατά ζεύγη. Ο ποδίσκος έχει μήκος 8-12 mm, ενώ το κύπελλο έχει διάμετρο 1-3 cm και μήκος 1-2,5 cm, καλύπτοντας συνήθως πάνω από το μισό του μήκους του βαλανιδιού, είναι άτριχο ή χνοώδες, καλυμμένο με χαλαρά πεπιεσμένα ή ισχυρά κυρτά προς τα έξω λέπια. Το κάρυο (βαλανίδι) έχει μήκος 1,5-3 (-3,5) cm και διάμετρο 0,8-1,5 cm και είναι χρώματος θαμπού καστανού. Το ενδοκάρπιο έχει πυκνό τρίχωμα .

Περιοχή εξάπλωσης - Βιότοπος

Το πουρνάρι είναι σημαντικό συστατικό στοιχείο της μεσογειακής σκληρόφυλλης βλάστησης. Φύεται από την Ιβηρική χερσόνησο και το Μαρόκκο στα δυτικά μέχρι τις ακτές της Μικράς Ασίας και της Παλαιστίνης στα ανατολικά.

Χρήσεις - Οικολογική σημασία

Πέρα από την παραγωγή κόκκινης βαφής, τα βαλανίδια του πουρναριού χρησιμοποιούνται στην ιατρική ως στηπτικά. Επίσης το πουρνάρι χρησιμοποιείται για βόσκηση αιγών. Το πουρνάρι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό κατά της υπερβόσκησης αναπτύσσοντας αμυντικούς μηχανισμούς, όπως ισχυρά δόντια στα φύλλα. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ξηρανθεκτικό είδος, αφού φύεται στα όρια της ερήμου (Συρία, Ιορδανία, Λιβύη). Ακόμη, πρεμνοβλαστάνει εύκολα μετά από πυρκαγιά, παίζοντας σημαντικό οικολογικό ρόλο, αφού προστατεύει το έδαφος από τη διάβρωση


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: η δυσκολιες της μπεκατσας στο [πουρναρη]
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 15, 2011 10:17 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5506
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Και δείγματα βίντεο από κυνήγι σε πουρνάρι στην ΕλλάδαΚορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: η δυσκολιες της μπεκατσας στο [πουρναρη]
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 16, 2011 3:15 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Σεπ 25, 2010 3:45 pm
Δημοσιεύσεις: 1487
Τοποθεσία: ν.σερρων
γιωργο ωραια τα βιντεακιασου :D 8) 8) ..απαντησες πρωτος στο θεμα που αιθεσα και καλα κανης μαλων πρεπη να εχης εμπειρια πλουσια στην βελουδωματα νωμιζο 8) :roll: :?: ..τα βινταιω απωτι ειδα γυριστηκανε στα μερημου το 2008 ... θα ηθελα καπια στιγμη να σε φιλοξενισω και να κανουμε καπιες εξωρμισης μαζι και οχι μωνο ..για να αντιμετιπησουμε το θεμα εαν κυνηγιουντε ευκωλα η δυσκωλα στο πουρναριιι..... :roll: εχουμε ενα μηνα ακωμη μπρωσταμας και σε καλω να δουμε τις δυσκολιες τις κυριας :roll: :roll: ..και γιατι οχι να τραβιξουμε και ενα βινταιω :D :D ...τωρα στο θεμα ευκωλα η δυσκωλα ειναι το κυνηγιτης στο πουρναρι δεν εδωσες μια σαφη απαντηση ... για να μαθενουνε και η νεοι κυνηγοιι :shock: ........ενα βιντεακη δεν λεη τιποτα :?: :?: ασε που τα πουλια ηταν και εξωπουρναρααα :D και οχι λογκωμενα εαν πιανης την ωρολωγια που εχουν η μπεκαταδεςς :wink: :wink: χωρις παρεξηγιση παντα οκ- οκ- :D τα λεμε παλιιι και σε πρωσκαλω για κυνηγι πουρναρισιας κυριαςςςς ωποτε θες :D :D


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: η δυσκολιες της μπεκατσας στο [πουρναρη]
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 16, 2011 10:21 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Οκτ 07, 2009 10:49 pm
Δημοσιεύσεις: 1588
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής- Δυτική Πελοπόννησος
Και εγώ θεωρώ ίσως τον δυσκολότερο βιότοπο στον οποίο μπορεί να κυνηγηθεί η μπεκάτσα το πουρνάρι. Δύσκολο από πολλές απόψεις και θα πω ότι και όχι μόνο 2 κυνηγοί να είναι αλλά και 3 και 4 η μπεκάτσα έχει αρκετές εξόδους διαφυγής, αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία του κυνηγίου, η δυσκολία της κάρπωσης. Ακόμα είναι δύσκολο και για τους τετράποδους συντρόφους μας και απόδειξη αυτού ότι αρκετά σκυλιά όπου κυνηγάνε πολύ καλά την μπεκάτσα σε άλλους βιότοπους στο πουρνάρι δεν μπαίνουν καλά καλά.

_________________
Προσέχουμε για να έχουμε.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: η δυσκολιες της μπεκατσας στο [πουρναρη]
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 16, 2011 11:02 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5506
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
@ sakis pointer.

Κατ αρχάς σ ευχαριστώ για την ευγενική πρόσκληση σου ,ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να κάνω χρήση της και να τα πούμε από κοντά :D

Το θέμα που άνοιξες είναι πολύ καλό πραγματικά ειδικά αν θελήσουν να συμμετάσχουν αρκετά μέλη , επίσης αν και ο τίτλος θεωρητικά είναι περιοριστικός στην πραγματικότητα
μπορούν να λεχθούν πολλά για το κυνήγι της μπεκάτσας και τα "μπεκατσόσκυλα" !
Προσωπικά το θεωρώ από τα πιο δύσκολα κυνήγια , εδικά γι αυτούς που κυνηγούν μόνοι τους τις περισσότερες φορές την μπεκάτσα η δε κάρπωση εξαρτάτε από την πυκνότητα του βιότοπου όπως και άλλων παραμέτρων και βέβαια είναι επί % η μικρότερη από βιότοπους διαφορετικής μορφολογίας και σύστασης φυτών .
Χρειάζονται σκυλιά με πολύ καλή μύτη , σταθερότατη φέρμα ,με πάθος ,αλλά και μεγάλη ικανότητα στο να ακολουθεί το πουλί μέσα στις ρίζες των πουρναριών χωρίς να το πιέζει ώστε να καταφέρει κάπου να το "μουλώσει" όσο είναι δυνατόν αυτό, σκυλιά που αντέχουν αυτή την μεγάλη καταπόνηση ! .
Η Ελλάδα είναι γεμάτη πουρνάρια και οι τωρινές συνθήκες κάνουν πολλά πουλιά να συχνάζουν εκεί , άρα αν θέλεις να έχεις επιτυχία σε αυτό το εξαίσιο θήραμα πρέπει να έχεις φροντίσει ν α έχεις τις ανάλογες εμπειρίες από τέτοιους βιότοπους και βέβαια τον κατάλληλο σκύλο !
Αυτά για αρχή
8)


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: η δυσκολιες της μπεκατσας στο [πουρναρη]
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 16, 2011 11:15 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5506
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα

Σήμερα...
Το πουρνάρι σηκώθηκε σε μονοκόμματες εκτεταμένες ζώνες, αφού σταμάτησε το κάρβουνο, τα γίδια και οι φούρνοι. Οι βελανιδιές, από μεμονωμένες συστάδες, κάλυψαν το σύνολο του βιότοπου, ενώ τα ελατοδάση μετασχηματίστηκαν σε αδιαπέραστες ζώνες. Η μπεκάτσα μπαίνει σε αυτούς τους τόπους και έχει κάλυψη για όλο το διάστημα που παραμένει στη χώρα. Το κυνήγι της σε φράχτες, σε χωραφάκια, σε λάκκες και σε ανοιχτά μέρη, έγινε γενικά μη παραγωγικό. Σήμερα οι μπεκάτσες πιάνουν πού και πού σε αυτά τα ανοιχτά μέρη, αλλά μόνο όταν έχει πάγο και επιζητούν τη ζεστασιά του ήλιου. Και αυτό μόνο για μερικές ώρες, αφού μόλις ανέβει η θερμοκρασία περπατούν και τρυπώνουν σε βαθύτερα σημεία...

Ολα αυτά τα χρόνια που κυνηγώ, οι φορές που τη βρήκα έξω σε τέτοια μέρη (που κάποτε ήταν ο τόπος της), μετριούνται πια στα δάχτυλα δύο χεριών. Σήμερα πια, οι μπεκάτσες έχουν για επιλογές απέραντους τόπους με κάλυψη κάθε είδους και σπάνια εκτίθενται σε άκρες ή στο «καθαρό»! Σαν κυνηγοί βιώνουμε μια συγκεκριμένη περίοδο ανάπτυξης της δασικής κάλυψης, στη διαδρομή των αιώνων πάνω στον πολυκατοικημένο τόπο μας.

Στην Αγγλία όπου η μπεκάτσα αποτέλεσε πολύτιμο θήραμα, ολόκληρα διαχειριστικά σχέδια αναπτύχθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό. Στο παρελθόν υπήρξαν διαχειριστικές δράσεις με εντυπωσιακά αποτελέσματα στη διαμόρφωση των εδαφών που θα τις φιλοξενούσαν. Στον Καναδά και σε όλη την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών, υπάρχει επίσης ο προβληματισμός λόγω της ωρίμανσης των δασών και της έλλειψης των πυκνών νεαρών συστάδων. Στη χώρα μας αρκούμαστε να αναζητούμε τη βασίλισσα μέσα από συμβάντα του καιρού, πληροφορίες, περιπλανήσεις και προγνώσεις! Εχει και αυτό τη «μαγεία» του, αλλά στα χρόνια που θα έρθουν μια πιο επιστημονική προσέγγιση θα είναι απαραίτητη.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;
Οι αλλαγές που συντελούνται στην ύπαιθρο, η ερήμωση των ορεινών χωριών που είναι δύσκολο πια να αντιστραφεί και η σταδιακή εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας, το πιθανότερο είναι να παραχωρήσουν ζωτικό χώρο στο ασκητικό, ολιγαρκές και ανθεκτικό πουρνάρι... Οι εκτεταμένοι πουρναρότοποι που σήμερα συναντάμε από τα 400 μέτρα μέχρι και τη ζώνη του έλατου στα 1.000 και πλέον μέτρα, απλά κάποτε... δεν υπήρχαν. Κάποτε, το πουρνάρι ήταν τόσο σπάνιο, όσο σήμερα τα δάση από μαυρόπευκα ή ρόμπολα.

Νίκος Κράλλης


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=47818950


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: η δυσκολιες της μπεκατσας στο [πουρναρη]
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 17, 2011 2:47 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5506
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Παράθεση:
Το παρόν πόνημα προσπάθησε να μελετήσει διεξοδικά την αλληλεπίδραση δύο σπουδαίων περιοριστικών περιβαλλοντικών παραγόντων για τα μεσογειακά οικοσυστήματα, της βόσκησης και της υδατικής κατάστασης, στο πουρνάρι, η οποία θεωρείται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για την παραγωγικότητα των πρινώνων, δεδομένων της μεγάλης επιφάνειας που καταλαμβάνουν (15 εκ. στρέμματα) και της ξεχωριστής θρεπτικής τους αξίας ακόμα και τη χειμερινή περίοδο. Η έρευνα έγινε στο Πειραματικό Κέντρο της Χρυσοπηγής Σερρών, κατά τη διάρκεια των ετών 1997-2000, όπου από δύο περιφραγμένες γειτονικές επιφάνειες έκτασης πέντε (5) στρεμμάτων η κάθε μια, η πρώτη ελεγχόμενα βοσκόμενη με το σύστημα περιφοράς και η δεύτερη μη βοσκόμενη, επιλέχτηκαν τυχαία είκοσι (20) πουρνάρια, δέκα (10) ανά επιφάνεια, με χαρακτηριστικά που να καθιστούν δυνατή τη χρήση πλαισίου δειγματοληψίας κατά τις μετρήσεις. Ο σχεδιασμός του πειράματος ήταν πλήρως τυχαιοποιημένος και τα δεδομένα που λήφθηκαν αναλύθηκαν στατιστικά με τη μέθοδο ανάλυσης παραλλακτικότητας και της καλύτερα προσαρμοσμένης καμπύλης. Πέραν της καταγραφής των υφιστάμενων κλιματικών συνθηκών της περιοχής, στα επιλεχθέντα φυτά, μετρήθηκαν υπό κανονικές συνθήκες: α) μικροκλιματικά δεδομένα, εντός ή πλησίον της κόμης του πουρναριού (σχετική υγρασία, θερμοκρασία περιβάλλοντος, θερμοκρασία σημείου δρόσου, θερμοκρασία υγρού βολβού, ενώ υπολογίστηκε το έλλειμμα πίεσης υδρατμών), β) υδροδυναμικές παράμετροι σε νεαρά πλήρως αναπτυγμένα φύλλα (υδατικό δυναμικό, με τη μέθοδο του θαλάμου πίεσης, οσμωτικό δυναμικό με τη βοήθεια ψυχρομέτρου, ενώ υπολογίστηκε το δυναμικό σπαργής), γ) φυσιολογικές παράμετροι σε νεαρά αναπτυγμένα φύλλα (στοματική αντίσταση με τη χρήση πορομέτρου, ενώ υπολογίστηκε η στοματική αγωγιμότητα) και δ) αυξητικές παράμετροι (ολική και φυλλική παραγωγή, φυλλική επιφάνεια με τη βοήθεια συσκευής μέτρησης φυλλικής επιφάνειας, ενώ υπολογίστηκαν αλλομετρικές παράμετροι: δείκτης φυλλικής επιφάνειας, ειδικό φυλλικό βάρος, ειδική φυλλική επιφάνεια, συντελεστής φωτοσυνθετικής επιφάνειας και σχετικός ρυθμός αύξησης). Από τα παραπάνω, διαπιστώθηκε ότι η βόσκηση προσδίδει στα πουρνάρια μια σειρά χαρακτηριστικών πλεονεκτημάτων για απρόσκοπτη και σταθεροποιημένη παραγωγή διότι τα βοσκημένα πουρνάρια εν αντιθέσει με τα αβόσκητα, δεν κλείνουν πρακτικά τη στοματική άρα και τη φωτοσυνθετική συσκευή τους κατά τη δυσμενή θερινή περίοδο, διατηρούν το φύλλωμα τρυφερό χωρίς να λιγνοποιούνται τα κυτταρικά τους τοιχώματα και παρουσιάζουν ικανότητα να φωτοσυνθέσουν σε σημαντικά δυσμενέστερη υδατική κατάσταση. Επίσης, η αρχιτεκτονική δομή της κόμης υπό βόσκηση και ξηρασία φαίνεται να προσδίδει στο πουρνάρι ισχυρή φαινοτυπική πλαστικότητα, ισχυρό αντισταθμιστικό μηχανισμό βάρους/επιφάνειας φύλλων, υψηλή ικανότητα ανάρρωσης μετά από βόσκηση, υψηλό δείκτη βοσκοανθεκτικότητας, λειτουργία ομοιοστατικών μηχανισμών στην οικοφυσιολογία της παραγωγικότητας. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει αιτιώδη σχέση μεταξύ υδατικού δυναμικού, δείκτη φυλλικής επιφάνειας και παραγωγής, με δεδομένο ότι μείωση του πρώτου παράγοντα πέραν του ορίου των -2,8 MPa επάγει κατ΄ ακολουθία μείωση και των επομένων. Κατά συνέπεια αναδεικνύεται η ύπαρξη και λειτουργία μηχανισμών ομοιόστασης στην παραγωγικότητα του πουρναριού, που το φυτό έχει αναπτύξει, προσαρμοζόμενο σε ένα συνδυασμό σημαντικών δυσμενών περιβαλλοντικών παραγόντων, βόσκησης και ξηρασίας.


The influence of canopy architecture on kermes oak (quercus coccifera L.) ecophysiology
Συγγραφέας Μαντρατζής, Παναγιώτης


http://thesis.ekt.gr/thesisBookReader/i ... 1/mode/2upΓια όποιον ενδιαφέρεται να εμβαθύνει τις γνώσεις του για αυτό το φυτό. :mrgreen:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι δυσκολιες της μπεκατσας στο [πουρναρι]
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 17, 2011 4:25 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Οκτ 07, 2009 10:49 pm
Δημοσιεύσεις: 1588
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής- Δυτική Πελοπόννησος
Πολύ ενδιαφέροντα.

_________________
Προσέχουμε για να έχουμε.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι δυσκολιες της μπεκατσας στο [πουρναρι]
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 17, 2011 8:22 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Οκτ 09, 2010 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 207
Καλησπερα σε ολους.Σαν νεος κυνηγος που ειμαι στη μπεκατσα (3 χρονια) θα σας πω την ταπεινη μου αποψη.Φετος σηκωσα περιπου 30 μπεκατσες σε πουρναρι παιρνωντας μονο 3 σε περιπου 10 εξοδους.Κυνηγαω μονος με ενα σκυλο.Σε 3 εξοδους σε βελανιδια στα 400-500μ σε 8 σηκωματα 3 μαζι μου.Πιστευω οτι το κυνηγι σε δασος ειναι ομορφοτερο ευκολοτερο και πανω απο ολα απολαυστικοτερο απολαμβανοντας ολες τισ φασεις του κυνηγιου,ερευνα πονταρισμα φερμα του σκυλου,πραγμα που στο πυκνο ειναι δυσκολο.Σου μενει αλλη "γλυκα" βλεποντας το σκυλο να εργαζεται.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι δυσκολιες της μπεκατσας στο [πουρναρι]
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 18, 2011 1:45 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Σεπ 07, 2007 5:45 pm
Δημοσιεύσεις: 427
Τοποθεσία: ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Όντος φίλε Βασίλη έτσι όπως τα λες είναι δεν συγκρίνεται η μαγεία του κυνηγίου σε τέτοια μέρη που πραγματικά απολαμβάνεις την έρευνα και την φέρμα των σκύλων όπως και το σήκωμα της μπεκάτσας. Δυστυχώς όμως τα μέρη αυτά είναι από τα πλέον πολύκυνηγημένα και τα ελάχιστα πουλιά που βρίσκονται σε τέτοιους βιότοπους είναι πραγματικά φαντάσματα.Μόνο αν πετύχεις νέα πουλιά ακυνήγητα θα κάνεις όμορφο κυνήγι.
Επίσης είναι και ο καιρός αυτός που στέλνει τα πουλιά στα πυκνά και ανήλια πουρνάρια.

_________________
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΟΒΙΛΑΣ
ΕικόναΕικόναΕικόνα
Eυτυχία ειναι να εχεις χρόνο να κάνεις αυτά που σου αρέσουν!!!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι δυσκολιες της μπεκατσας στο [πουρναρι]
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 18, 2011 11:23 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Οκτ 07, 2009 10:49 pm
Δημοσιεύσεις: 1588
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής- Δυτική Πελοπόννησος
KAKOSLYKOS έγραψε:
Εκτός από όλα αυτά που έχουν αναφερθεί σημαντικό είναι ο κυνηγός να γνωρίζει καλά και τον κυνηγότοπο ιδιαίτερα τον πουρναρωτό.
Να γνωρίζει περάσματα ανοίγματα και γενικά την διαμόρφωση του , μόνο έτσι θα έχει κάποιες πιθανότητες επιτυχίας εκτός από αυτές της τύχης.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ σε αυτά τα μέρη όταν μπορώ προσπαθώ όσο γίνεται πιο αθόρυβα να βγω ψηλότερα από το πουλί έτσι ώστε να έχω πανοραμική θέα.

_________________
Προσέχουμε για να έχουμε.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι δυσκολιες της μπεκατσας στο [πουρναρι]
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 19, 2011 10:36 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Δεκ 05, 2009 10:56 am
Δημοσιεύσεις: 176
Αν ο καιρός παραμείνει έτσι η γίνει πιο ζεστός τα επόμενα χρόνια οι μπεκατσοκυνηγιοί θα είναι αναγκασμένοι όλο και περισσότερο να την κυνηγάνε σε τέτοιους βιότοπους αφού η μπεκάτσα δεν θα έχει λόγο να πάει κάπου αλλού .

_________________
Είμαι κυνηγός όπως ο πατέρας μου όπως ο παππούς μου !


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι δυσκολιες της μπεκατσας στο [πουρναρι]
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 19, 2011 1:23 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 291
ΜΠΕΚΑΤΣΑ Η νέα τάξη πραγμάτων


http://www.diananews.gr/article.asp?cat ... ubid=60579

Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 4   [ 51 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum