Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 5 από 5   [ 69 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΡΓΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 30, 2011 11:18 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιαν 11, 2010 3:18 pm
Δημοσιεύσεις: 618
Τοποθεσία: ΕΒΡΟΣ
ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΠΑΝΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΕΤΟΥ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Κ.Σ. ΔΟΞΑΤΟΥ...!!!

Χθες Τρίτη 26/07/2011 το απόγευμα δεχθήκαμε από μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δοξάτου τηλεφωνική κλήση, που μας ενημέρωνε ότι εντοπίστηκε στην περιοχή των Κυργίων Δράμας (Λαγότοπο) και μέσα σε περιφραγμένο κτήμα, είδος σπάνιου αετού ο οποίος είναι τραυματισμένος και χρίζει ιατρικής παρακολούθησης. Τον ενημερώσαμε να μας το φέρει αρχικά να τον δούμε στο χώρο προσαρμογής θηραμάτων....
....όπου πραγματοποιούσαμε εργασίες για την εορταστική εκδήλωση της Κυριακής, για να πάρουμε μία πρώτη «γεύση» για το μέγεθος του τραύματος και στην συνέχεια να τον προωθήσουμε σε κτηνίατρο της περιοχής μας.
Το πουλί βρέθηκε μέσα σε περιφραγμένο κτήμα στην περιοχή των Κυργίων (λαγότοπο) όπως αναφερθήκανε και παραπάνω και χρειαζότανε άμεσης ιατρικής βοήθειας για να ζήσει.
Ο αετός, ήταν εξαντλημένος προφανώς από την πολύωρη παραμονή του χωρίς νερό και φαγητό. Ο αετός αυτός ανήκει σε μία σπάνια κατηγορία αετών και ονομάζεται Φιδαετός.
O φιδαετός είναι μεταναστευτικό είδος που ξεχειμωνιάζει στην Αφρική. Έρχεται στην περιοχή κατά τα τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου και φεύγει μετά την ολοκλήρωση της αναπαραγωγής του, κατά τον Σεπτέμβριο. Έχει στρογγυλευμένο κεφάλι σαν της κουκουβάγιας μικρό ράμφος, μεγάλα πορτοκαλοκίτρινα μάτια και κοντά δάχτυλα που το βοηθάνε στην σύλληψη των ερπετών. Φωλιάζει σε ψηλά δέντρα αλλά και σε ψηλούς θάμνους εφόσον δεν υπάρχει ανθρώπινή ενόχληση. Τρέφεται κυρίως με φίδια αλλά και με σαύρες που βρίσκει σε εκτάσεις με αραιή δεντρώδη ή θαμνώδη βλάστηση. Ο φιδαετός δεν έχει ανοσία στο δηλητήριο των φιδιών αλλά προστατεύεται από τις χοντρές φολίδες (λέπια) που διαθέτει στα πόδια του. Γεννά κάθε χρόνο ένα αυγό. Ο πληθυσμός του φιδαετού στη χώρας μας υπολογίστηκε - το 1983 - σε 300 ζευγάρια .
Το άμοιρο πουλί λοιπόν παρέλαβε ο κτηνίατρος της πόλης μας κ. Τσοκαταρίδης Ιωάννης. Ο έμπειρος γιατρός χορήγησε αρκετά φάρμακα και ορούς στο άτυχο πουλί για να το διατηρήσει στην ζωή. Διαπίστωσε ότι το πουλί ήταν χτυπημένο από σκάγια όπλου.
Σίγουρα πρόκειται για μία αποτρόπαια πράξη που βέβαια δεν αφορά την Κυνηγετική Οικογένεια και τους ευσυνείδητους κυνηγούς. Εξάλλου κυνηγός και μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δοξάτου ήταν αυτός που τον περισυνέλλεξε και τον πήγε στον κ.Τσοκαταρίδη. Την περίοδο αυτή που είναι μία «νεκρή» κυνηγετική περίοδος, η πράξη αυτή έγινε ή από κάποιο οπλοφόρο λαθροθήρα (που σίγουρα άλλο πράγμα είναι ο λαθροθήρας και άλλο ο κυνηγός) ή από κάποιο βοσκό, που μερικοί από αυτούς στην προσπάθεια τους να σώσουν το βιος τους οπλοφορούν όλο το χρόνο και σκοτώνουν ότι βγει μπροστά τους. Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για τα όπλα. Και ο «τελευταίος» πολίτης αυτής της χώρας με μία απλή βεβαίωση από τον «κολλητό» γιατρό του, γίνεται κάτοχος όπλου. Με όλα τα επακόλουθα.
Στο ιατρείο σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από ενημέρωση που είχαν καταφθάσανε άτομα από οικολογικές οργανώσεις και από τον Δήμο Δράμας για να δείξουν το ενδιαφέρον τους.
Όλοι πρέπει να καταλάβουν εδώ στην Ελλάδα (και μπορούμε να το δούμε αρχικά και από τοπικό επίπεδο) που αποτελούμε «φωτεινή» εξαίρεση χώρας (και όχι εξαιτίας των κυνηγών) που έχει οργανώσεις κυνηγών και οικολόγων αλλά ελάχιστη πιθανότητα να δράσουν συντονισμένα. Επίσης πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι μέσα από τέτοιες συνεργασίες μεταξύ Κυνηγετικών & Οικολογικών Οργανώσεων μπορούν να προκύψουν πολλά θετικά αποτελέσματα για την ορθολογική αύξηση της πανίδας μας.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δοξάτου, και εγώ προσωπικά επικοινώνησα σήμερα 27/07/2011 αρχικά με τον γιατρό για να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για την πορεία της υγείας του σπάνιου αετού. Μίλησα λοιπόν με τον κ.Τσοκαταρίδη Ιωάννη το πρωΐ και μου είπε ότι το πουλί πάει προς το καλύτερο. Χρειάζεται ακόμη περίθαλψη για να μπορέσει να συνέλθει, και ακόμη τον ενημέρωσα ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε ως Κυνηγετικός Σύλλογος Δοξάτου οικονομικά σε μέρος από την φαρμακευτική του αγωγή που χρειάστηκε για τις πρώτες βοήθειες, καθώς επίσης και την αποστολή του προς την Αίγινα και το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων ή προς το Πανεπιστημιακό Ιατρείο Ζώων.
Να μην ξεχάσουμε ως Δ.Σ. του Συλλόγου μας να ευχαριστήσουμε το μέλος μας - κυνηγό κ.Λαζαρίδης Ζαχαρία και τον φίλο του από την Hellenic Security κ.Μπουρνιά Δημήτριο για τις γρήγορες προσπάθειές τους μετά τον εντοπισμό τους και για τον πολύτιμο χρόνο που διαθέσαν για να σωθεί ο φιδαετός. Ακόμη ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε και τον κτηνίατρο κ.Τσοκαταρίδη Ιωάννη για τις αποτελεσματικές του ιατρικές κινήσεις επάνω στον άτυχο αετό και για την όλη του συνεργασία με τον Κ.Σ. Δοξάτου.


Για το Δ.Σ. του Κ.Σ. Δοξάτου
Ηλίας Μουλιστάνος
Γεν. Γραμματέας.

http://ksdoxatoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_27.html

_________________
Απόστολος Τσιομπανούδης
ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΡΓΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 30, 2011 5:18 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Οκτ 07, 2009 10:49 pm
Δημοσιεύσεις: 1588
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής- Δυτική Πελοπόννησος
Μπράβο στον συνάδελφο κυνηγό.

_________________
Προσέχουμε για να έχουμε.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΡΓΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 06, 2011 7:25 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 07, 2009 9:36 pm
Δημοσιεύσεις: 423
Τοποθεσία: Μεσσηνία
Το Σάββατο 03-09-2011 έγινε με επιτυχία απο τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κυπαρισσίας το θεωριτικό- εκπαιδευτικό σεμινάριο με τον Μπάμπη Αιγινήτη δάσκαλο και προπονητή της Ελληνικής Σχολής Κυνηγετικού Όπλου.Τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν για την σωστή και ασφαλή χρήση του όπλου,σωστή επιλογή όπλου και φυσιγγίων ανάλογα του κυνηγίου,σωστή κυνηγετική επώμιση,εύρεση κυρίαρχου ματιού και διόφθαλμη σκόπευση και άλλα πολλά.Ευχάριστη έκπληξη για εμάς ήταν που παρακολούθησε μαζί μας όλο το σεμινάριο ο Πρόεδρος της Γ'ΚΟΠ Κώστας Μαρκόπουλος.Μάθαμε αρκετά και προβληματιστήκαμε για άλλα τόσα που δέν ξέραμε.Μπράβο στον Σύλλογο για την εκδήλωση αυτή και μακάρι τέτοιου είδους επιμορφωτικά σεμινάρια να έχουν συνέχεια.Εικόνα

Uploaded with ImageShack.usΕικόνα

Uploaded with ImageShack.us

_________________
ΕικόναΕικόναTσάφος Δημήτρης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΡΓΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 08, 2011 9:32 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 9:36 am
Δημοσιεύσεις: 732
Τοποθεσία: Μεσσηνια
Πολυ καλο το εκπαιδευτικο σεμιναριο.Ημασταν τυχεροι οσοι το παρακολουθησαμε!
Ενα μεγαλο μπραβο στο συμβουλιο του συλογου και στον προεδρο που εχει δωσει νεα πνοη!!Ελπιζουμε να συνεχιστει η προσπαθεια αυτη!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΡΓΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 03, 2012 12:50 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5506
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

kynal@otenet.gr


Εμείς οι κυνηγοί και όχι μόνο νιώθουμε την΄ανάγκη να είμαστε καθημερινά στη φύση ,στη θάλασσα ,στον καθαρό αέρα που έχουμε μάθει να αναπνέουμε , να αγαπάμε και να σεβόμαστε. Έτσι και την Τετάρτη 25-7-2012 ,ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλιβερίου και περιχώρων ο καθαρισμός των παραλιών:ΚΟΡΑΣΙΔΑ-ΚΑΛΑΜΟΣ-ΜΑΓΕΙΡΑΣ-ΧΕΡΟΜΥΛΟΣ-ΚΑΚΟΛΙΜΑΝΟ -ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΤΡΙΩΝ.Το ΔΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τα μέλη -κυνηγούς καθώς και τους φίλους εθελοντές που συμμετείχαν .Επίσης ευχαριστεί το Δήμο Κύμης- Αλιβερίου και ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο κ.Παππά Βασίλειο για την παραχώρηση του Λεοφωρείου του Δήμου για την μεταφορά των μελών και των φίλων εθελοντών.

Το Δ.Σ


Εικόνα
Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΡΓΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 09, 2013 7:25 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Απρ 15, 2007 6:33 pm
Δημοσιεύσεις: 101
Τοποθεσία: Drama - Thessaloniki
O Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας προσκαλεί τα μέλη του αλλά και όποιον ενδιαφέρεται στην ημερίδα με θέμα: "Ραδιεορασιτεχνισμός & Ασφαλής-Ορθή χρήση ασυρμάτου" που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/05/2013 στις 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Δράμας σε συνδιοργάνωση με τους συλλόγους του νομού Δράμας που είναι επίσημα ενταγμένοι στο Μητρώο της Γ.Γ.Π.Π. ( Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας) και είναι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας, η Λέσχη Καταδρομέων Δράμας και ΠΡΟΤΕΚΤΑ, στο πλαίσιο των κοινών δράσεων των παραπάνω συλλόγων.

_________________
Vassilis Charalampidis


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΡΓΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 07, 2013 9:55 am 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5506
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ & ΕΡΓΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 28, 2013 10:00 am 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5506
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα


Η Διαύγεια των κυνηγετικών οργανώσεων

Η «Διαύγεια» επεκτάθηκε... και στις κυνηγετικές οργανώσεις! Συνέβη έμμεσα και «παραπλεύρως», μέσω των δασικών υπηρεσιών που (διπλο)ελέγχουν τα οικονομικά δεδομένα και ορισμένες σημαντικές αποφάσεις που παίρνουν τα Δ.Σ. των κυνηγετικών οργανώσεων

Για όσους δεν το έχουν ήδη αντιληφθεί, τελευταία, οι αποφάσεις των συνεργαζόμενων με το ΥΠΕΚΑ κυνηγετικών οργανώσεων αναρτώνται και στη Διαύγεια μέσω των ειδικών κωδικών που διαθέτουν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Γενικές Διευθύνσεις Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, Διευθύνσεις Δασών ή τα Δασαρχεία. Η εξέλιξη αυτή ενισχύει την εικόνα των κυνηγετικών οργανώσεων και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δημοκρατική λειτουργία τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΛΗΡΕΣ ΕΔΩ http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid= ... d=63897390


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ & ΕΡΓΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 10, 2015 11:46 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 03, 2008 9:34 pm
Δημοσιεύσεις: 651
Εκλογες σε πολλους συλλογους :!: ψηφιστε μην αλλαξη τιποτα :wink:


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 5 από 5   [ 69 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum