Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 4 Δημοσιεύσεις ]
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 23, 2010 8:44 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Μάιος 22, 2008 8:30 am
Δημοσιεύσεις: 314
Τοποθεσία: Πετρούπολη-Μεσσηνία
Η Μπιρμπίλη "παραδίδει" το υπουργείο σε μεγαλοεργολάβους

Η Κα Μπιρμπίλη, που έγινε Υπουργός χάριν προσωπικής απόφασης Πρωθυπουργού, παρουσιάστηκε στην κοινωνία με οικολογικό προσωπείο, αλλά δυστυχώς οι πράξεις της δείχνουν ότι όχι απλώς είναι επιπόλαια με το περιβάλλον, οτι όχι απλώς δεν λυπάται τα χρήματα του Ελληνικού λαού,… αλλά ότι έχει παραδώσει την ηγεσία του Υπουργείου σε μεγαλοεργολάβους και πολυεθνικές, οι οποίοι φυσικά το τελευταίο που σκέφτονται είναι η προστασία του περιβάλλοντος....
Η Κα Μπιρμπίλη, παρέλαβε ένα σχέδιο νόμου από την προηγούμενη Κυβέρνηση, το οποίο χαρακτηρίστηκε σεμνό, ισορροπημένο και...


κοινά αποδεκτό, και ήταν προϊόν συνεργασίας και μάλιστα φανερής-υπό τον ήλιο- όλων των δημοσίων και ιδιωτικών παραγόντων του κλάδου.
Και ενώ η Κα Μπιρμπίλη το ανάρτησε στο opengov το Νοέμβριο 2009, για ακόμα πιο ανοικτή και φανερή διαβούλευση, έρχεται σήμερα να στείλει στη Βουλή ένα νόμο έκτρωμα, που δεν σέβεται τα χρήματα & τις ανησυχίες του Ελληνικού λαού και στον οποίο προσθέτουν και αφαιρούν παραγράφους στελέχη εταιριών μέσα στο ίδιο το γραφείο της Κας Μπιρμπίλη!Παντελώς εκτός δημόσιας διαβούλευσης και χωρίς να έχει ζητηθεί από κανένα φορέα (έχουμε ελέγξει όλο το αρχικό νομοσχέδιο και όλες τις προτάσεις φορέων και πολιτών) η Κυρία Μπιρμπίλη έκανε το εξής:

Α)Παρερμηνεύοντας τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες για τη Βιομάζα… βαφτίζει ΑΠΕ την καύση σκουπιδιών των ΧΥΤΑ (καύση RDF όπως λέγεται διεθνώς) για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. (Βλέπε φωτογραφία με τη φωτογραφική ρύθμιση σε άσχετο άρθρο του νομοσχεδίου).

Β) Χαρίζει στους ενδιαφερόμενους (προφανώς κάποιους μεγαλοεργολάβους) υψηλότατη τιμή πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας για 20 χρόνια, που φυσικά θα πληρώνει ο Ελληνικός λαός. (Βλέπε και τιμοκατάλογο δια νόμου-300% πάνω από την χονδρεμπορική τιμή ρεύματος ΔΕΗ συν extra bonus σε άσχετες παραγράφους του νόμου!)


Δεν θα σας κουράσουμε με επιστημονικές αναφορές για τις ......
.διοξίνες και τους ρύπους που παράγει η καύση RDF των ΧΥΤΑ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν θα σας κουράσουμε με παράθεση δεκάδων παραδειγμάτων πολιτισμένων χωρών που εγκαταλείπουν την καύση σκουπιδιών ως βλαβερή για τη δημόσια υγεία και επικεντρώνονται στην ανακύκλωση. Θα σας παραθέσουμε όμως τις κάθετες απόψεις της Greenpeace εναντίον της καύσης σκουπιδιών το 2005!!! Άλλαξε κάτι και η Greenpeace σιωπά τώρα; http://www.greenpeace.org/raw/content/g ... 264982.pdf


Θα σας παραθέσουμε επίσης τις απόψεις του ίδιου του ΠΑΣΟΚ εναντίον της καύσης σκουπιδιών μόλις το 2007, όταν ως αντιπολίτευση, ξεσήκωνε τοπικές κοινωνίες και έκανε ερωτήσεις για αυτό το θέμα στη Βουλή!!!

http://vo.pasok.gr/pipergias/?p=264


Και πάνω που αναρωτιόμασταν, ποιος διάβολος έβαλε κρυφά ρυθμίσεις για καύση σκουπιδιών μέσα στο νομοσχέδιο ΑΠΕ, μας ήρθε ένα χθεσινό άρθρο χρηματιστηριακού χαρακτήρα, που δεν μπορεί να είναι σύμπτωση!!!

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αναζητά ξένο στρατηγικό συνεργάτη με know-how για να εισέλθει στην «εκκολαπτόμενη» αγορά των πολλών δις ευρώ των σκουπιδιών ΧΥΤΑ. (Αυτά τα πολλά δις θα τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός στους λογαριασμούς ρεύματος, για όποιον δεν το έχει καταλάβει ακόμα).

http://www.capital.gr/News.asp?id=944477


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

…ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ:

1. Πως είναι δυνατόν να είναι η Κα Μπιρμπίλη τόσο αποκομμένη από τα υπηρεσιακά στελέχη των Οδών Μεσογείων & Αμαλιάδος του Υπουργείου της και να μας λένε τόσοι άνθρωποι πως «οι εταιρείες κάνουν κουμάντο στο νομοσχέδιο»;

2. Πως είναι δυνατόν να είναι η Κα Μπιρμπίλη τόσο πολύ αποκομμένη από την κοινωνία, ώστε εν μέσω οικονομικής διάλυσης της χώρας να προσφέρει δις από τις τσέπες των Ελλήνων σε πολυεθνικές και μεγαλοεργολάβους, για μια περίεργη πράσινη ανάπτυξη που δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας στην Ελληνική Βιομηχανία;

3. Πως είναι δυνατόν για ένα τόσο σοβαρό θέμα , όπως η καύση σκουπιδιών XYTA για παραγωγή ηλεκτρισμού - που έχει ήδη προκαλέσει τοπικές αντιδράσεις-…να μην γίνεται έρευνα, ενημέρωση και διαβούλευση, αλλά να μπαίνουν «εν κρυπτώ» οι σχετικές ευνοϊκές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο της Κας Μπιρμπίλη;

4. Πως είναι δυνατόν οι υπόλοιποι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ- πολιτικοί με ιστορία στο δημόσιο βίο- να μην έχουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια να διαμαρτυρηθούν και να ανέχονται ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, από μια τυχάρπαστη Τίνα που βρέθηκε Υπουργός λόγω προσωπικής σχέσης με τον Γιώργο;

5. Ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες;
"Υ.Γ.: Τα δις ευρώ ο Ελληνικός λαός δεν θα τα πληρώνει μονάχα για το ρεύμα που θα παράγεται από την καύση σκουπιδιών ΧΥΤΑ- RDF. Θα τα πληρώνει και για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ώστε να μεταφέρονται πρακτικά ως δωρεάν πρώτη ύλη-καυσιμο στους ΧΥΤΑ που θα παραχωρηθούν στους μεγαλοεργολάβους. Τα τέλη αποκομιδής σκουπιδιών θα εκτοξευτούν στα ύψη, όπως έγινε κάποτε και στην κεντρική Ευρώπη, μέχρι που ξεσηκώθηκε ο κόσμος! Μήπως σας θυμίζει λίγο τις παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων και τα νέα αυξημένα διόδια;"

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/04 ... _8422.html

_________________
Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 16, 2010 4:00 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 05, 2010 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 259
Τοποθεσία: Eύβοια
πιρμπίλη και «πράσσειν άλογα»
Κάθε λαός έχει ανάγκη από όραμα. Ενίοτε όμως τα οράματα είναι και επικίνδυνα.

Η επιδίωξη ενός υψηλού, ευγενούς στόχου εμψυχώνει και συσπειρώνει τον κόσμο, όπως άλλωστε φάνηκε και την περίοδο της Ολυμπιάδας του 2004. Η ίδια η Ολυμπιάδα όμως, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, αποτέλεσε εκκολαπτήριο θλιβερών σκανδάλων αλλά και ταφόπλακα για την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ η κατάληξη των μνημειωδών έργων που έγιναν ειδικά για τους αγώνες αποτελεί πραγματική τραγωδία.

Το όραμα της κ. Μπιρμπίλη για την Αθήνα του 2014 έχει δυστυχώς ακόμη χειρότερες προδιαγραφές. Κατ' αρχάς, σε ένα μέρος του αποτελεί στην πραγματικότητα «όραμα» παλαιότερων πολιτικών (με κυρίαρχη φυσιογνωμία τον Αντώνη Τρίτση), που βεβαίως ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Δεύτερον, αν κρίνουμε από την όλη εξαγγελία, το «όνειρο της Τίνας» (επιτυχημένος ο τίτλος πρωινής εφημερίδας) εξελίσσεται «εν κενώ» σε σχέση με τη συγκυρία.

Διότι σήμερα που το κράτος δεν έχει φράγκο και χρωστάει στους πολίτες (βλέπε επιστροφές ΦΠΑ), στους προμηθευτές του και στους δανειστές του, την ώρα που χρεοκοπούν η δημόσια υγεία και η κοινωνική ασφάλιση των πολιτών, η κ. Μπιρμπίλη δεν επιτρέπεται να ανακοινώνει ένα πρόγραμμα που, όπως η ίδια είπε, απαιτεί πόρους ύψους 1 δισ. ευρώ.

Κι αυτό, χωρίς πουθενά να αναφέρεται πώς ακριβώς θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, πέρα από κάποιες γενικολογίες που έφτασαν ακόμη και στο ενδεχόμενο… χορηγιών («ευγενών», υποθέτουμε, και χωρίς…απαιτήσεις) από ιδιώτες!

Τρίτον, το «όνειρο της Τίνας» αγνοεί ακόμη και την υφιστάμενη κοινωνική πραγματικότητα. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να εξωραϊστούν τα κτίρια στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας, στις οποίες μαίνεται κατά καιρούς το φυλετικό μίσος ανάμεσα σε αυτόχθονες και αλλοδαπούς, αλλά και μεταξύ αλλοδαπών.

Είναι όμως τουλάχιστον ανόητο να θεωρούμε ότι η κατάσταση στις γειτονιές αυτές θα αλλάξει επειδή θα αναπλαστούν οι πλατείες του Αγίου Παντελεήμονα και του Αγίου Νικολάου, όταν το πραγματικό πρόβλημα των κατοίκων στις περιοχές αυτές έχει να κάνει με το βιοτικό τους επίπεδο, την καλπάζουσα ανεργία, την απελπισία της ζωής τους και την οργή που φέρνει η φτώχεια.

Μην παρεξηγηθούμε, τέτοιες πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο, εφόσον προηγουμένως λυθούν τα πραγματικά καυτά προβλήματα που μαστίζουν τις συγκεκριμένες περιοχές. Θα ήταν τότε «το κερασάκι στην τούρτα». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, το ΥΠΕΚΑ μιλάει για το κερασάκι, χωρίς να υπάρχει η τούρτα.

Δυστυχώς, η κριτική δεν τελειώνει εδώ. Πολλά παρουσίασε στο μεγαλόπνοο πρόγραμμά της η κ. Μπιρμπίλη, το οποίο βρίθει πεζοδρομήσεων, ποδηλατοδρόμων και άλλων εξωραϊστικών και περιβαλλοντικών προτάσεων, που «αρέσουν».

Πλην όμως, πουθενά δεν αναφέρεται πού ακριβώς θα δημιουργηθούν τα απέραντα πάρκινγκ που θα χρειαστούν, αν θέλουμε να αποφύγουμε φαινόμενα ομαδικής παράκρουσης και βίας ανάμεσα στους απελπισμένους Αθηναίους που καθημερινά θα ψάχνουν επί ματαίω για μια θέση να παρκάρουν το αυτοκινητάκι τους, έξω από τους πεζοδρόμους, τους ποδηλατοδρόμους, τις τροχιές των τραμ και τις ζώνες πρασίνου που ευαγγελίζεται η αγαπητή Τίνα.

Διότι καλόν είναι να λέμε ότι θα καταργηθούν πολλοί «σταυροί» μεταξύ τετραγώνων για να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, ατυχώς όμως αυτοί ακριβώς οι «σταυροί» φιλοξενούν σήμερα άπειρα αυτοκίνητα κατοίκων που ψάχνουν καθημερινά «για μια θέση πάρκινγκ» στο κέντρο της Αθήνας.

Τέλος, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η καλλίγραμμη υπουργός με τα αθλητικά θα ήθελε ο μέσος Έλληνας πολίτης να γίνει fitness freak, ικανός να καβαλάει το ποδήλατό του και να κάνει χιλιόμετρα στο κέντρο για να πάει στην παραλία ή όπου αλλού.

Ειδικά όταν στην Αθήνα, εξαιτίας του λοφώδους «ανάγλυφου», η μετακίνηση μεγάλων αποστάσεων με ποδήλατο απαιτεί πνευμόνια αλλά και… τετρακέφαλους, αξιοσημείωτης αντοχής, σε αντίθεση με κάποιες ευρωπαϊκές πόλεις που είναι κυριολεκτικά… «ταψί». Όσο για τον ιδρώτα το καλοκαίρι, καλύτερα να μην το συζητήσουμε.

Εμείς πολύ αμφιβάλλουμε αν, ακόμη και με τη σφοδρότητα της κρίσης που ζούμε, θα φτάσουμε ως έθνος σε τέτοια επίπεδα αντοχών μέσα στα επόμενα 5 - 10 χρόνια. Κατά συνέπεια, καλόν είναι να θυμηθούμε όλοι, μαζί και η κ. Μπιρμπίλη, το χρυσό ρητό των προγόνων μας. «Μέτρον άριστον».

Δυστυχώς, η κ. Μπιρμπίλη μάλλον το έχει λησμονήσει το ρητό. Γι' αυτό και απειλεί να μας πάει από τη μία άκρη του εκκρεμούς, που οδήγησε στην οικολογική υποβάθμιση ή και καταστροφή μεγάλου μέρους της χώρας μας, στην άλλη.

Σε ένα καθεστώς «πράσινων Χομεϊνί», που κινούμενοι στα πρότυπα των Health-Nazis του εξωτερικού θα απειλούν με (μεταφορικό) μαστίγωμα τον ήδη σκληρά δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη, στο όνομα μιας νέας δήθεν πολιτικής ορθότητας.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, να «μπολιάσει» η κ.α υπουργός το όραμά της με μεγαλύτερη δόση πραγματικότητας και να περιορίσει κάπως τον φανατισμό που φαίνεται να τη διακρίνει σε ό,τι αφορά την «πράσινη ιδεολογία» της.

Ο φανατισμός θα ταίριαζε αν είχε περιοριστεί στον ρόλο του ακτιβιστή. Δεν το έκανε όμως και αποδέχτηκε τον ρόλο του υπουργού.

Οπότε τώρα, αν θέλει να υπηρετήσει τελικά και τα οράματά της, το πρώτο που έχει να κάνει είναι να παράγει έργο σε πιο «ποταπά» ίσως θέματα της καθημερινής πραγματικότητας, όπως η επιτάχυνση των επενδύσεων, η επίλυση του προβλήματος των αυθαιρέτων, το θέμα των τελών κυκλοφορίας και άλλα πολλά.

Διότι έως στιγμής οι επιδόσεις της σε τέτοια διόλου οραματικά -πλην όμως εξαιρετικά «καυτά»- ζητήματα για τον πολίτη βρίσκονται κάτω από τη βάση.


Γιώργος Παπανικολάου

euro2day.grΤι να πώ,ρε παιδιά,τέτοια ακούγονται,εμείς όμως δεν ακούμε με τίποτα.....Περίμένουμε να έρθει το αυγό στον κ@λ@ για να κουνηθούμε

_________________
'' ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ: Μπροστά από ταύρο, πίσω από μουλάρι και δίπλα σε ΒΛΑΚΕΣ ''


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Αύγ 15, 2010 2:13 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 05, 2010 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 259
Τοποθεσία: Eύβοια
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 13 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2010
Αρχίζει το έργο «Πράσινο νησί – Αι Στράτης»

Ξεκινάει η υλοποίηση του έργου «Πράσινο νησί- Αι Στράτης», σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του υπουργείου Παιδείας, η οποία είναι η χρηματοδοτούσα αρχή, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ « Έρευνα και Τεχνολογία» και θα περιλαμβάνει:

Έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και αποθήκευσης ενέργειας.

- Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και κάλυψη θερμικών και ψυκτικών φορτίων με
χρήση Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας (ΓΑΘ) σε δημόσια κτήρια.

- Αυτόνομες σταθερές εφαρμογές παροχής ενέργειας σε κτηνοτροφικές μονάδες του νησιού.

- Έργα «πράσινων» μεταφορών ( ηλεκτρικών οχημάτων και οχημάτων υδρογόνου), καθώς και αντίστοιχων σταθμών ανεφοδιασμού.

- Λοιπές πράσινες παρεμβάσεις, όπως υδροπονικά θερμοκήπια, βιολογική γεωργία, αλιεία και κτηνοτροφία.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την υλοποίηση των έργων θα γίνει μέσα στο 2010, ενώ στις αρχές του 2011 αναμένεται η εκγατάσταση της ηλεκτροπαραγωγής και των υπόλοιπων παρεμβάσεων.

Κύριος του έργου θα είναι η κοινότητα του Αγ. Ευστρατίου και τα αποτελέσματα του θα χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον και σε άλλα ελληνικά νησιά.


Απο econews.gr
Καλη αρχή και καλή επιτυχία στην ΄΄πράσινη ανάπτυξη΄΄.Και ακολουθούν και άλλα νησιά!! Κουράγιο,περδικοκυνηγοί. :!: :!: :!:

_________________
'' ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ: Μπροστά από ταύρο, πίσω από μουλάρι και δίπλα σε ΒΛΑΚΕΣ ''


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Αύγ 22, 2011 8:03 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιούλ 15, 2011 9:45 pm
Δημοσιεύσεις: 93
Τοποθεσία: ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΚΟΤΥΛΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Αλλη μια καταστροφη τις πανιδας και του βουνου τις χασιας μετα τις φωτιες.Ανεμογενητριες :evil: .Χθες ανεβαινοντας το πρωι την χασια πηγαινοντας για κυνηγι στα δερβενοχωρια αναβοσβηναν λαμπακια σαν ρανταρ αλλα ηταν σκοταδι και δεν μπορουσα να δω.Στον γυρισμο ειδα το εκτρωμα :evil: .Πεντε μεγαλες ανεμογενητριες οι οποιες μπηκαν φετος εχουν καλυψει το οροπεδιο και ολα αυτα για την πρασινη αναπτυξη και τις πρασινες οικονομες και μακακιες :evil: .


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 1   [ 4 Δημοσιεύσεις ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum