Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 2 από 4   [ 52 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Είναι νόμιμα τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 02, 2013 11:16 pm 

Εγγραφή: Δευτ Μαρ 17, 2008 1:16 pm
Δημοσιεύσεις: 87
Τοποθεσία: ΡΟΔΟΠΗ
Από που κι ως που είναι παράνομα τα πίσω κουτιά μεταφοράς; Που το γράφει; Σε ποιο νόμο, σε ποιο διάταγμα, σε ποια υπουργική απόφαση, σε ποια εγκύκλιο, σε ποιον κανονισμό, σε ποιον κώδικα; Υπάρχει νομικό προηγούμενο; Κι αν ναι τι προέκυψε; Κύριοι, μόνοι μας πάμε να βγάλουμε τα μάτια μας.

_________________
Τσαπρούνης Β.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Είναι νόμιμα τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 03, 2013 9:06 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιουν 10, 2013 3:51 pm
Δημοσιεύσεις: 66
Τοποθεσία: Αττική & Ηλεία
Μόλις διάβασα την εγκύκλιο και δεν λέει πουθενά ότι απαγορεύεται το εξωτερικό σκυλόκουτο,μόνο ότι πρέπει να μεταφέρεται με άνεση,να μπορεί να στέκεται όρθιο,να στρίβει και να ξαπλώνει.
Πιο πολύ αναφέρεται στην σήμανση του ζώου και στα εμβόλιά του......
Αν είναι έτσι δεν έχουμε νομίζω πρόβλημα,θα την τυπώσω όπως έχω κάνει και με το άρθρο 32 του ΚΟΚ,να τα έχω μαζί μου και βλέπουμε στην πορεία τι άλλη παπαριά θα βγάλουν.
Αν έχουμε ενα αξιοπρεπή-άνετο-αεριζόμενο εξωτερικό σκυλόκουτο και όχι κάτι αυτοσχέδιες βλακείες που βλέπω στο δρόμο,όπως βαρέλια πλαστικά κλπ.,δεν έχουμε πρόβλημα.
Ρωτήστε να μάθετε και ενημερώστε τον κόσμο,να μην ανησυχεί με κάθε αρλούμπα που πετάνε κάποιοι,για να γίνεται τζάμπα ντόρος.

_________________
ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Είναι νόμιμα τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 03, 2013 10:10 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Ιουν 13, 2007 3:54 pm
Δημοσιεύσεις: 82
Τοποθεσία: Θεσ/νίκη-Αθήνα
dpapakostantinu έγραψε:
Από Νομικής Άποψης: Είναι νόμιμα τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων;


Πάρα πολλές φορές έχει τεθεί μεταξύ των συζητήσεων ζήτημα για την νομιμότητα των κουτιών μεταφοράς των κυνηγετικών μας σκύλων με πολλούς συναδέλφους να έχουν την απορία μήπως πληρώσουν… κάποιο τσουχτερό πρόστιμο ή τους ασκηθεί ποινική δίωξη από την Τροχαία.
Για το τρέιλερ, όπως είναι γνωστό σ’ όλους, όταν δηλωθεί αρμοδίως και εκδοθεί σχετική άδεια έλξεως από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Μεταφορών, δεν γεννάται ζήτημα. Επίσης, για τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων που δεν εξέχουν από το αυτοκίνητο, δηλαδή βρίσκονται εντός του αυτοκινήτου, πάλι δεν γεννάται ζήτημα.
Ο προβληματισμός όλων γίνεται για εκείνα τα κουτιά μεταφοράς κυνηγετικών σκύλων που εξέχουν από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτά απαγορεύονται όλα, ανεξαρτήτως του μήκους της εξοχής και του όγκου τους, επειδή προεξέχουν του αυτοκινήτου και υπάρχει παραποίηση του αμαξώματος ή της άδειας κυκλοφορίας του και των πραγματικών δεδομένων του (διάσταση, χωρητικότητα, μήκος, κ.λ.π.), αλλά και μετατροπή του κέντρου βάρους και της γεωμετρίας του αυτοκινήτου.
Το ζήτημα αυτό της εξοχής των κουτιών μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων πρέπει να διερευνηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και γενικότερα του Νόμου, ώστε να δούμε σε ποια διάταξη αυτό απαγορεύεται και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, ή αν απαγορεύεται εντελώς και ποιες είναι οι προβλεπόμενες ποινές, ώστε να λάβουμε τα μέτρα μας και να μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες συνέπειες.
Το συγκεκριμένο ζήτημα εμπίπτει στο άρθρο 32 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και γίνεται αναφορά στην φόρτωση των οχημάτων. Τα κυνηγετικά κουτιά θεωρούνται εξέχοντα μεταφερόμενα φορτία. Το άρθρο 32 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που μας ενδιαφέρει άμεσα αναφέρει τα εξής:

1. Το μεικτό βάρος οχήματος δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος του.

2. Το φορτίο του οχήματος πρέπει να τακτοποιείται και να στοιβάζεται κατά τρόπο ώστε:
α. Να μην εκτίθενται σε κίνδυνο πρόσωπα και να μην προκαλούνται ζημιές από διαρροή ή πτώση αυτού στην οδό.
β. Να μην περιορίζεται ή παρεμποδίζεται η ορατότητα του οδηγού, να μην εμποδίζεται η οδήγηση του οχήματος και να μην μειώνεται η σταθερότητα αυτού.
γ. Να μην προκαλούν θόρυβο ή σκόνη ή άλλες ενοχλήσεις , οι οποίες μπορούν να αποφευχθούν.
δ. Να μην καλύπτονται οι φανοί, συμπεριλαμβανομένων και των φανών στάθμευσης και πορείας, τα αντανακλαστικά στοιχεία, οι πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας και το διακριτικό σήμα της χώρας απογραφής του οχήματος, ως και τα σήματα που δίνονται με το χέρι, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα.

3. Τα εξαρτήματα, ως καλώδια, σχοινιά, αλυσίδες, καλύμματα, κ.λ.π. που χρησιμοποιούνται για εξασφάλιση ή προστασία του φορτίου πρέπει να σφίγγονται και να στερεώνονται καλά. Ιδιαιτέρως τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για την προστασία του φορτίου πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις της προηγούμενης παραγράφου. Το φορτίο των φορτηγών αυτοκινήτων ανοικτού αμαξώματος που αποτελείται από υλικά, που μπορούν – κατά την διαδρομή – να εκφύγουν από το αμάξωμα ως π.χ. αδρανή υλικά, δημητριακά, χορτάρι, άχυρα, κουρέλια, κ.ά. πρέπει να καλύπτεται με ειδικό κάλυμμα, οι προδιαγραφές του οποίου θα καθοριστούν με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών. Μέχρι την έκδοση της απόφασης αυτής, τα παραπάνω φορτία πρέπει να καλύπτονται με κάλυμμα κατάλληλο με τη φύση των υλικών αυτών.

4. Το φορτίο αυτό απαγορεύεται να προεξέχει από το πίσω τμήμα του οχήματος περισσότερο από 30% του μήκους του αμαξώματος. Ειδικά, στα μοτοποδήλατα, μοτοσυκλέτες και τρίτροχα οχήματα, το φορτίο απαγορεύεται να προεξέχει περισσότερο από 0,40 μ. από τις πλευρές αυτών. Προκειμένου για ειδική μεταφορά αντικειμένων που προεξέχουν από το πίσω τμήμα των αυτοκινήτων οχημάτων πέραν του 30% του μήκους του αμαξώματος, απαιτείται προηγούμενη άδεια της κατά τόπων αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας.

5. Τα προεξέχοντα φορτία από τα εμπρός στο πίσω τμήμα ή τις πλευρές του οχήματος, αν αυτό επιτρέπεται, πρέπει να επισημαίνονται με σταθερή προσαρμοσμένη πινακίδα, διαστάσεων τουλάχιστον 0,50 Χ 0,50 λευκού χρώματος, με διαγώνιες ερυθρές λωρίδες, κατασκευασμένη από υλικό υψηλής αντανακλαστικότητας και τοποθετημένη με το πάνω άκρο, όχι πιο ψηλά από 1,60 μ. και το κάτω άκρο όχι πιο χαμηλά από 0,40 μ. από το οδόστρωμα, όταν δεν μπορούν την προεξοχή να αντιληφθούν οδηγοί των άλλων οχημάτων. Κατά τη νύχτα, όπως αυτή ορίζεται στην παρ. 1. του άρθρου 2 του παρόντος Κώδικα, για την επισήμανση αυτή πρέπει να χρησιμοποιείται λευκό φως και λευκό αντανακλαστικό στοιχείο μπροστά, ερυθρό δε φως και ερυθρό αντανακλαστικό στοιχείο πίσω.

6. Ειδικότερα προκειμένου για μηχανοκίνητα οχήματα και αν αυτό επιτρέπεται:
α. Τα προεξέχοντα φορτία περισσότερα από ένα (1) μέτρο πέραν του μπρος ή πίσω τμήματος του οχήματος, πρέπει να επισημαίνονται οπωσδήποτε.
β. Τα φορτία τα οποία προεξέχουν κατά πλάτος περισσότερο από 0,40 μ. από το εξωτερικό άκρο του εμπρός φανού ή του πίσω ερυθρού φανού του οχήματος, πρέπει να επισημαίνονται τη νύκτα.

7. Η μεταφορά αντικειμένων που σύρονται στο έδαφος επιτρέπεται μόνον εφόσον αυτά δεν φθείρουν το οδόστρωμα και δεν δημιουργούν κίνδυνο για τους χρήστες της οδού και ύστερα από ειδική άδεια της αρμόδιας κατά τόπον Τεχνικής Υπηρεσίας.

8. Ο κάτοχος ή οδηγός αυτοκινήτου οχήματος που παραβαίνει την διάταξη της παρ.1 του άρθρου αυτού, με υπέρβαση του μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους ή της μέγιστης επιτρεπόμενης φόρτωσης κατ’ άξονα του οχήματος κατά ποσοστό μέχρι 10%, τιμωρείται με πρόστιμο είκοσι χιλιάδων (20.000) δραχμών. Αν η υπερφόρτωση υπερβαίνει το 10% του μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους ή της μέγιστης επιτρεπόμενης φόρτωσης κατ’ άξονα του οχήματος, ο κάτοχος ή οδηγός αυτού τιμωρείται με πρόστιμο εκατό χιλιάδων (100.000) δραχμών και σε περίπτωση που η υπερφόρτωση υπερβαίνει το 20% του μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους ή της μέγιστης επιτρεπόμενης φόρτωσης κατ΄άξονα του οχήματος, επιβάλλεται στον κάτοχο ή οδηγό αυτού πρόστιμο εκατό (100.000) δραχμών και επί τόπου αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για τριάντα (30) ημέρες από το αρμόδιο όργανο που βεβαιώνει την παράβαση, σύμφωνα με την διαδικασία των παραγράφων 5 και 6 του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα. Με τα ως άνω πρόστιμα τιμωρούνται και όποιοι συνεργούν στις ως άνω υπερφορτώσεις.
Αυτός που παραβαίνει τις λοιπές διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με πρόστιμο είκοσι χιλιάδων (20.000) δραχμών.
Αυτός που παραβαίνει την υποχρέωση κάλυψης φορτίου λατομικών προϊόντων, που μεταφέρεται με φορτηγά ανοικτού αμαξώματος και πρέπει να καλύπτεται με ειδικό κάλυμμα, τιμωρείται κατά τις ειδικές περί αυτής διατάξεις.

9. Σε περίπτωση επικίνδυνης φόρτωσης κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου αυτού, η υπερφόρτωση με υπέρβαση του μέγιστου επιτρεπόμενου μεικτού βάρους πάνω από 10%, επιβάλλεται και η ακινητοποίηση του οχήματος, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 46 του παρόντος Κώδικα.

Από τα ανωτέρω συνάγεται με σαφήνεια ότι τα κουτιά μεταφοράς κυνηγετικών σκύλων, που θεωρούνται εξέχοντα μεταφερόμενα φορτία, είναι νόμιμα όταν:
Α) Δεν προεξέχουν περισσότερο από 30% του αμαξώματος του αυτοκινήτου
Β) Όταν η κατασκευή μεταφοράς δεν είναι μόνιμη και σταθερή, αλλά αφαιρούμενη και ασφαλής, ώστε να μην δημιουργείται οποιοσδήποτε κίνδυνος.
Γ) Δεν περιορίζεται η ορατότητα του οδηγού, δεν καλύπτονται τα φώτα και δεν περιορίζεται ή δυσχεραίνεται η οδήγηση που πρέπει πάντα να είναι ασφαλής.
Δ) Να υπάρχουν πινακίδες που να αναγράφουν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, όταν αυτός περιορίζεται από το κουτί μεταφοράς.
Ε) Να έχουν τοποθετηθεί αντανακλαστικές διαγώνιες ερυθρές λωρίδες (ένδειξης φορτίου) και ύπαρξη ερυθρού φωτός κατά την νύκτα και ερυθρού αντανακλαστικού στοιχείου.
Στ) Καλό είναι να είναι ασφαλισμένο σε ασφαλιστική εταιρία για τις προς τρίτους ζημιές, γιατί αυτό ενισχύει την νομιμότητά του.

Επειδή πολλοί συνάδελφοι θεωρούν τα εξέχοντα κουτιά μεταφοράς παράνομα, αν ακολουθήσουν αυτές τις οδηγίες που επιβάλλει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, δεν θα έχουν πρόβλημα. Σημειώνεται εδώ ότι δεν απαιτείται ειδική άδεια από κάποια Υπηρεσία για το εξέχον κουτί μεταφοράς των αγαπημένων μας τετράποδων. Αρκεί κάθε μεταφορά μας να είναι πάνω απ’ όλα ασφαλής για εμάς, για τους τρίτους αλλά και για τους σκύλους μας.Παράθεση:

Νόμος 4039 περί για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς http://www.adespoto.gr/files/n_4039_2012_adespota.pdfΠαράθεση:
Και η εγκύκλιος για την οποία μιλάμε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1969/100521/14.8.13 http://api.ning.com/files/lMV7oYxTeI3SG ... P/0001.pdf
Για μένα μυρίζει προβλήματα αν και δεν λέει ότι τα εξωτερικά κουτιά απαγορεύονται .......
Λέει όμως για κατασκευές που πρέπει να επιτρέπουν την άνετη μεταφορά του σκύλου , άνετο αερισμό , ο σκύλος να μπορεί να σταθεί όρθιος και διάφορα άλλα ......
Πόσες από τα εξωτερικά σκυλόκουτα πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και της εγκυκλίου και σε περίπτωση διένεξης καταλληλότητας με κάποιο όργανο τι γίνεται....
Για παράδειγμα αν κρίνει ότι τρύπες εξαερισμού δεν είναι οι κατάλληλες .............

_________________
Εκεί που συναντάς το γαλάζιο του ουρανού εκεί εκεί !
Παπαδάκης Ι


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Είναι νόμιμα τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 03, 2013 11:08 am 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5501
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑΕγώ θα συμφωνήσω με αυτά που έγραψε συνάδελφος


Είναι ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ, όχι ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. Διευκρινίζει τον νόμο , χωρίς να προσθέτει ουσιαστικά τίποτα. Ο ιδιοκτήτης ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΚΥΛΟΥ (κυνηγετικού ή μη) κατά την μετακίνηση του ζώου είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει «κατάλληλο μέσο με επαρκή χώρο, φωτισμό και αερισμό» το οποίο πρέπει να «ικανοποιεί τις φυσιολογικές ανάγκες του ζώου και να του επιτρέπει να στέκεται ΟΡΘΙΟ στη φυσική θέση του σώματός, να ΞΑΠΛΩΝΕΙ, να ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ του και να έχει πρόσβαση σε ΝΕΡΟ, όποτε αυτό το επιθυμεί».

Δεν υπάρχει καμμιά αναφορά για τα άθλια κουτιά μεταφοράς που έχουνε μερικοί στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων τους.

ΠΧ Όμως με αυτόν τον νόμο και όσοι μεταφέρουνε τα σκυλιά τους χωρις ποτίστρα είναι παράνομοι. Ακόμη και εντός οχήματος.

Συνεχή προβλήματα και εμπόδια για το κυνήγι και κανείς επίσημος φορέας δεν κάνει κάτι :(


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Είναι νόμιμα τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 03, 2013 12:41 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιουν 10, 2013 3:51 pm
Δημοσιεύσεις: 66
Τοποθεσία: Αττική & Ηλεία
επειδή ζαλίστηκα με το θέμα αυτό,
ποτίστρα,όρθια εντελώς,να σουλατσάρουν κλπ,μπορούν σε άλλα μέσα; π.χ αεροπλάνα κλπ;εδω και καναρίνι να μεταφέρουμε του βγάζουμε την ποτίστρα για οσο διαρκεί το ταξίδι.
Να πάνε να μαρκαλιθούν όλοι τους,δε μας αφορά και θα διευκρινιστεί σε δικηγόρο,αρμόδιο σε θέματα κυνηγίου.

_________________
ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Είναι νόμιμα τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 03, 2013 3:02 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιουν 04, 2007 11:15 pm
Δημοσιεύσεις: 161
Τοποθεσία: AΘΗΝΑ
Διαμαντής έγραψε:
επειδή ζαλίστηκα με το θέμα αυτό,
ποτίστρα,όρθια εντελώς,να σουλατσάρουν κλπ,μπορούν σε άλλα μέσα; π.χ αεροπλάνα κλπ;εδω και καναρίνι να μεταφέρουμε του βγάζουμε την ποτίστρα για οσο διαρκεί το ταξίδι.
Να πάνε να μαρκαλιθούν όλοι τους,δε μας αφορά και θα διευκρινιστεί σε δικηγόρο,αρμόδιο σε θέματα κυνηγίου.Πράγματι σε πιάνει πονοκέφαλος προσπαθώντας να καταλάβεις τι διάολο νομοθετούν και με πια λογική
Ήμαρτον πια μας έχουν σπάσει τα πάνταααααααααααααααααααααααα

_________________
Baxarhs G


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Είναι νόμιμα τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 03, 2013 3:18 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 03, 2008 9:34 pm
Δημοσιεύσεις: 651
ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ των κυνηγων ειναι και τιποτα αλλο.Επαρχια μενω, ολοι εχουν σκυλους, και βλεπω σε τη συνθηκες ζουν.ο χειροτεροσ κυνοφιλικα κυνηγος οι σκυλοι του ζουν παρα πολυ καλυτερα ,απο τους υπολοιπους που τους εχουν ησαν φυλακες η ποιμενικα κ.λπ.
αι μαλ........μας σπασατε τα νευρα....


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Είναι νόμιμα τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 04, 2013 12:47 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιουν 10, 2013 3:51 pm
Δημοσιεύσεις: 66
Τοποθεσία: Αττική & Ηλεία
Απάντηση του Γ. Πετράκη στο KynoClub,σχετικά με το επίμαχο θέμα της περιβόητης εγκυκλίου που έκανε εμπόρους και ιδιοκτήτες κυνηγετικών σκύλων να τρέχουν χωρίς λόγο:

-Καταρχήν η εγκύκλιος δεν είναι νόμος αλλά ερμηνεία του νόμου από την Δημόσια Διοίκηση. Συνεπώς σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει διάταξη νόμου που ν' απαγορεύει την μεταφορά κυνηγόσκυλων με εξωτερικά κουτιά. Η επίμαχη εγκύκλιος ( 1969/100521/14.8.2013 ) φυσικά και δεν αναφέρει ότι απαγορεύονται τα κουτιά μεταφοράς κυνηγετικών σκύλων , γιατί κάτι τέτοιο θα οριζόταν στο νόμο 4039/2012 , που σκοπό του έχει να προστατέψει τους σκύλους και τα ζώα γενικά.
Η μη ασφαλής μεταφορά κυνηγετικών σκύλων είναι ένα ειδικότερο ζήτημα που προβλέπεται στο νόμο 4039/2012 και ερευνάται κατά περίπτωση και όχι γενικά. Δηλαδή το να ισχυρίζεται κάποιος ότι γενικά απαγορεύονται τα κουτιά μεταφοράς και μάλιστα μόνο τα εξωτερικά είναι λάθος γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο νόμο.
Να θυμίσουμε ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που σκοπό του έχει να προστατέψει την οδική , δημόσια και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων , των οδηγών και των χρηστών των οδοστρωμάτων έχει εφαρμογή και στην περίπτωση των εξεχόντων κουτιών μεταφοράς κυνηγετικών σκύλων. Σε περίπτωση παράνομων προδιαγραφών ( διαστάσεων , απόκρυψη αριθμού κυκλοφορίας , έκθεση σε κίνδυνο λόγω κατασκευής , μόνιμη τοποθέτηση κλπ ) υπάρχουν ποινικές και διοικητικές συνέπειες.
Συμπερασματικά δεν υπάρχει διάταξη νόμου που ν' απαγορεύει την χρήση εξωτερικών σκυλόκουτων και τα αντίθετα υποστηριζόμενα είναι πομφόλυγες ( φούσκες ) που κινούνται στα όρια της υπερβολής , της εμπάθειας και της αμάθειας. σκυλόκουτα όχι τέλος λοιπόν, αλλά με προσοχή , ασφάλεια και καλογουστιά...-

Γιώργος Πετράκης
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.
Σύμβουλος Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγάλεω.

_________________
ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Είναι νόμιμα τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 06, 2013 9:20 am 

Εγγραφή: Κυρ Ιαν 01, 2012 11:01 am
Δημοσιεύσεις: 326
Τοποθεσία: Αττική
Καλά τα λέει ο Πετράκης αλλα άμα πέσεις στον περίεργο πώς θα ξεμπλέξεις θα φωνάξεις δικηγόρο :roll:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Είναι νόμιμα τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 06, 2013 9:36 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιουν 10, 2013 3:51 pm
Δημοσιεύσεις: 66
Τοποθεσία: Αττική & Ηλεία
H-H έγραψε:
Καλά τα λέει ο Πετράκης αλλα άμα πέσεις στον περίεργο πώς θα ξεμπλέξεις θα φωνάξεις δικηγόρο :roll:

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα φίλε μου.Κατέβασε αυτό,είναι ότι λέει το άρθρο 32 του ΚΟΚ και έχε το μαζί σου: Εικόνα

_________________
ΕικόναΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Είναι νόμιμα τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 06, 2013 5:40 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5501
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Δεν αφορά ο νόμος 4039/2012 τα κουτιά μεταφοράς κυνηγετικών σκύλων... KOMAΘ http://www.gpeppas.gr/periodiko/5-9-13.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Είναι νόμιμα τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 06, 2013 6:08 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Μαρ 26, 2010 7:43 pm
Δημοσιεύσεις: 103
Επιτέλους μία επίσημη ανακοίνωση :!:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Είναι νόμιμα τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 12, 2013 10:28 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 291
Αυτό το αντέγραψα από το e-artemis και αναφέρετε στα διάφορα κυνηγητικά forum - ιστοσελίδες που συζήτησαν ποστάροντας το θέμα με τα πίσω σκυλόκουτα και την μεταφορά των κυνηγητικών σκύλων .
Γράφουν λοιπόν :
τα κυνηγετικά νέα ρίχνουν την ευθύνη στα κυνηγετικά σάιτ http://www.e-artemis.gr/forumz/topic/ta ... tika-sait/

πατήσαμε την πεπονόφλουδα¨!

την πατήσαμε τελικά την πεπονόφλουδα που μας έριξαν οι φιλοζωικές οργανώσεις,για την δήθεν απαγόρευση των κουτιών μεταφοράς των κυνηγόσκυλων!

Αυτές κάνουν την δουλειά τους,αλλά και εμείς είμαστε έτοιμοι να φάμε το ¨κουτόχορτο¨,σε οτιδήποτε μεταδοθεί ή αναμεταδοθεί στο…χάος του διαδυκτύου.Αρκεί μία ιστοσελίδα να γράψει ή να…αντιγράψει μία »παπαρολογία¨,για να έρθει ο κόσμος ανάποδα!

Ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι χειριστές ορισμένων ¨σάιτ¨.που δέν φιλτράρουν όπως πρέπει τις πληροφορίες που τους διοχετεύονται,ή που αναπαράγουν…

Έτσι,μετατρέπονται αθελά τους σε ¨παπαγαλάκια¨μιάς σκόπιμης παραπληροφόρησης,που συχνά ούτε αθώα είναι,αλλά και πολλούς κινδύνους εγκυμονεί!…Λές και δεν υπήρχε η εγκύκλιος , λες και δεν υπήρχαν οι αναρτήσεις των φιλοζωικών οργανώσεων
Αυτό τους ενόχλησε οι ιδιωτικές ιστοσελίδες , που αναδημοσίευσαν κάποια άρθρα από το διαδίκτυο , επισήμως αναρτημένα με συνδέσμους , η η αμεσότητα όλου αυτού του γεγονότος και το ότι μετά από αυτόν τον διαδικτυακό θόρυβο που έγινε, διευθετήθηκε επισήμως από την ΚΣΕ, όπως από άλλους φορείς δικηγόρους κ.α.
Για ακόμη μία φορά αποδεικνύονται κάποια πράγματα , ας κρατήσει ο καθένας μας από όλα αυτά ότι νομίζει ........


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Είναι νόμιμα τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 12, 2013 12:56 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 5501
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Καλημέρα σε όλη την παρέα .

Κατ αρχάς δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουμε αντιπαραθέσεις μεταξύ μας , αρκετά προβλήματα έχουμε ως κυνηγοί, τα οποία μας φτάνουν και περισσεύουν ...

Για τα παραπάνω δεν έχω να πω τίποτε περισσότερο από ότι είναι μία άποψη και απόψεις υπάρχουν πολλές ...

Λίγες μόνο διευκρινήσεις ...

Α- Οσο αφορά την αρχική gpeppas.gr ότι αναρτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει στο http://www.gpeppas.gr/arxiki/arxikiii.html άρα μπορείτε να τα διαβάσετε και να βγάλετε τα όποια συμπεράσματα σας ...

Β- Όσο αφορά την εδώ ανοιχτή κοινότητα alectorisgraeca νομίζω ότι έγινε μία συζήτηση σε πολύ λογικά πλαίσια πολύ πιο λογικά από άλλες κοινότητες με διάφορες απόψεις και αναδημοσιεύσεις άρθρων που προέρχονταν από τις φιλοζωικές οργανώσεις με επίσημο σύνδεσμο από την αρχική τους πηγή αλλά και από κυνηγετικές όπως και από απλούς κυνηγούς...

Γ- Το συγκεκριμένο θέμα ξεκαθαρίστηκε από επίσημα κυνηγετικά χείλη τελικά .

Άρα δεν βλέπω πουθενά κάτι το μεμπτό η το αφελές ...

Καλό απόγευμα σ όλους .


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Είναι νόμιμα τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 13, 2013 7:13 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Σεπ 25, 2010 3:45 pm
Δημοσιεύσεις: 1487
Τοποθεσία: ν.σερρων
gpeppas έγραψε:
Καλημέρα σε όλη την παρέα .

Κατ αρχάς δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουμε αντιπαραθέσεις μεταξύ μας , αρκετά προβλήματα έχουμε ως κυνηγοί, τα οποία μας φτάνουν και περισσεύουν ...

Για τα παραπάνω δεν έχω να πω τίποτε περισσότερο από ότι είναι μία άποψη και απόψεις υπάρχουν πολλές ...

Λίγες μόνο διευκρινήσεις ...

Α- Οσο αφορά την αρχική gpeppas.gr ότι αναρτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει στο http://www.gpeppas.gr/arxiki/arxikiii.html άρα μπορείτε να τα διαβάσετε και να βγάλετε τα όποια συμπεράσματα σας ...

Β- Όσο αφορά την εδώ ανοιχτή κοινότητα alectorisgraeca νομίζω ότι έγινε μία συζήτηση σε πολύ λογικά πλαίσια πολύ πιο λογικά από άλλες κοινότητες με διάφορες απόψεις και αναδημοσιεύσεις άρθρων που προέρχονταν από τις φιλοζωικές οργανώσεις με επίσημο σύνδεσμο από την αρχική τους πηγή αλλά και από κυνηγετικές όπως και από απλούς κυνηγούς...

Γ- Το συγκεκριμένο θέμα ξεκαθαρίστηκε από επίσημα κυνηγετικά χείλη τελικά .

Άρα δεν βλέπω πουθενά κάτι το μεμπτό η το αφελές ...

Καλό απόγευμα σ όλους .

γιασου φιλεεε πεππα :wink: :wink: τελια και παβλα επανω στο θεμα αυτο πιστευωωωωω;;;;; οκ οκ :wink:


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 2 από 4   [ 52 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum