Αλλαγή γραμματοσειράς

www.gpeppas.gr

Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 3   [ 35 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ - ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ - ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΛΠ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 03, 2011 10:05 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Μάιος 04, 2011 9:17 am
Δημοσιεύσεις: 77
Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ - ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 13, 2011 12:30 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ :!:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ - ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 18, 2011 10:04 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 9:36 am
Δημοσιεύσεις: 841
Τοποθεσία: Μεσσηνια
Μπραβο!!!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ - ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 23, 2011 10:02 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα


«Η Ελλάδα θύμα μιας συμμορίας εκβιαστών». «Το ξεπούλημα της ελληνικής δημοκρατίας». http://wwwaristofanis.blogspot.com/2011 ... _7102.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ - ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 28, 2011 11:15 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Οκτ 24, 2010 12:03 pm
Δημοσιεύσεις: 589
Εικόνα

REUTERS: «Αν οι Έλληνες καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, μπαίνει αυτομάτως σε εφαρμογή το σχέδιο Β»!!!


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του αμερικανικού ειδησεογραφικού REUTERS σε περίπτωση που δεν «περάσει» τη Τετάρτη από το ελληνικό κοινοβούλιο το ψήφισμα για το Μεσοπρόθεσμο, θα ξεκινήσει αυτομάτως η διαδικασία ενός εναλλακτικού σχεδίου με τη κωδική ονομασία «Β».

Το αμερικανικό REUTERS δεν κάνει ουσιαστικά κάτι περισσότερο από το να αναιρεί/διαψεύδει τις χθεσινές δηλώσεις του....
γνωστού σε όλους George Soros που με καμάρι δημοσίευσε. Ο George Soros για πρώτη φορά χθες έθεσε θέμα αποχώρησης μιας «προβληματικής» χώρας από την Ευρωζώνη. Ο ίδιος επισήμανε πως το «σχέδιο Β» (που ουσιαστικά αποβάλλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη) υιοθετεί τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής που θα θέσει τις βάσεις για τη σωτηρία της Ευρωζώνης.


Τι περιλαμβάνει όμως το «σχέδιο Β» με βάση το σημερινό δημοσίευμα του REUTERS;

Το «σχέδιο Β» με απλά λόγια περιλαμβάνει την ιδέα ενός «ενδιάμεσου δανείου» (bridge loan) από την ΕΕ, παρόμοιου με αυτό που ενεκρίθη για την Πορτογαλία στο μεσοδιάστημα της παραίτησης Σόκρατες έως τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Η κατάσταση έχει φτάσει να χαρακτηριστεί έως γελοία. Την ώρα που αρκετοί απειλούν τη χώρα με πτώχευση σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, άλλοι οργανώνουν σχέδια με διάφορες κωδικές ονομασίες.

Αυτό που αν μη τι άλλο θα είχε ενδιαφέρον είναι να ακούσουμε μετά τις αποκαλύψεις του REUTERS, τις διευκρινιστικές δηλώσεις Μπαρόζο που μέχρι χθες ωρυόταν πως δεν υπάρχει «σχέδιο Β» στη περίπτωση που δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο.
Ολοκληρώνοντας το δημοσίευμα, και θα πρέπει να δοθεί η ανάλογη σημασία σε αυτό, δεν κατονομάζει τον νέο αγνό «ναυαγοσώστη» της ελληνικής οικονομίας ο οποίος χαρακτηρίζεται ως …«τρίτος παράγοντας» και πιθανότατα (όπως αναφέρεται) να είναι κάποιος διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός.
Και ο θεός να βάλει το χέρι του…

GEOPOLITICS DAILY NEWS
http://hassapis-peter.blogspot.com/2011 ... rs_28.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ - ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 28, 2011 9:52 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εφαρμοστικός νόμος: Ελλάδα δίχως μέλλον

Εικόνα


Εφαρμοστικός νόμος: Ελλάδα δίχως μέλλον

Έχουν διαβάσει καλά οι βουλευτές τι θα ψηφίσουν; Διαβάστε όλο τον εφαρμοστικό νόμο γαι την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας...


Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» πήραν στα χέρια τους το επίσημο κείμενο του Εφαρμοστικού νόμου που έχει δοθεί στους Έλληνες Βουλευτές και διαβάζοντας τις διατάξεις αναρωτιόμαστε αν οι Βουλευτές που σκέφτονται να τον ψηφίσουν, έχουν μελετήσει ένα προς ένα τα άρθρα του και το περιεχόμενό τους.

Η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας μετατρέπεται ουσιαστικά σε μια ευτελή για τα ελληνικά συμφέροντα πώληση μεγάλου μέρους της ..........
δημόσιας περιουσίας, προς όφελος των δανειστών μας. Η χώρα υποθηκεύει το μέλλον της, όχι μόνο το άμεσο αλλά και το απώτερο.

Η παραχώρηση π.χ. της εκμετάλλευσης των αρχαιολογικών χώρων, που αποτελούν κομμάτι του μοντέλου ανάπτυξης που ευαγγελίζονται οι εμπνευστές του νόμου, πώς θα αυξήσει τα έσοδα του δημοσίου αφού θα πηγαίνουν απευθείας στους δανειστές μας. Αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα που μπορεί κάποιος να δει στα άρθρα του νόμου.

Ολος ο νόμος εδώ http://www.epikaira.gr/content/files/Ef ... xolia1.pdf


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ - ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ - ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΛΠ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 04, 2011 9:19 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 9:13 pm
Δημοσιεύσεις: 1569
Τοποθεσία: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Θα χτίζουν όπου θέλουν για 50 χρόνια. Monday July 04, 2011 04:00 AM
Οι όροι για την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας.

Γη και ύδωρ στους επενδυτές που θα αξιοποιήσουν τη δημόσια ακίνητη περιουσία, με σοβαρές παρεκκλίσεις από τη χωροταξία και την πολεοδομική νομοθεσία, προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος που ανοίγει το χορό των αποκρατικοποιήσεων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ακόλουθα σημεία του νόμου, τα οποία δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» και τα οποία θα χρειαστεί το επόμενο διάστημα να εξειδικεύσουν οι συναρμόδιοι υπουργοί:

Η επιχειρούμενη παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια, χωρίς να διασφαλίζεται ο σεβασμός στον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους, που προμηνύει το ξεπούλημά τους σε ιδιώτες.
Η καθιέρωση υπερδιπλάσιων συντελεστών δόμησης για τις εκτός σχεδίου περιοχές, ανοίγοντας το δρόμο σε τουριστικές επιχειρήσεις, εμπορικά κέντρα κλπ.]
Προβλέπονται μεγάλες παρεκκλίσεις από τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό και στο ύψος των κτιρίων, το οποίο μπορεί επίσης να τροποποιείται κατά το δοκούν με προεδρικά διατάγματα.
Γκρίζες ζώνες προκύπτουν στη σύσταση του θεσμού της «επιφάνειας». Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα έχει το δικαίωμα να χτίζει στην επιφάνεια μιας έκτασης, χωρίς να έχει την ιδιοκτησία. Με τον τρόπο αυτό η έκταση θα παραμείνει δημόσια, αλλά ο ιδιώτης ια την εκμεταλλεύεται για 50 χρόνια.
Ο νόμος χαλαρώνει τους όρους δόμησης σε εκτάσεις που θα εφαρμοστεί ο θεσμός της επιφάνειας, οι οποίες θα μπορούν να αποκλίνουν από τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό κάθε περιοχής.
Τέλος, οι οικοδομικές άδειες εγκαταστάσεων που εμπίπτουν σε αξιοποίηση ακινήτων δημόσιας περιουσίας χορηγούνται από τον υπουργό Περιβάλλοντες μέσα σε 60 ημέρες από την υποβολή πλήρους φακέλου στη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Πηγή Newsbeast.gr

_________________
"Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου, δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά."Hubert Humphrey
Εικόνα,Εικόνα,Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ - ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ - ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΛΠ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 05, 2011 10:27 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Σεπ 12, 2010 10:49 am
Δημοσιεύσεις: 671
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ
Εικόνα


Μια εγκληματική πρόταση για το χρέος!

Μέσα στη θυελλώδη (και ανούσια, συχνά) δημόσια συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό του νόμο, ουδείς στην Ελλάδα έχει διανοηθεί να σχολιάσει τις προτάσεις των Γάλλων τραπεζιτών για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο δάνειο διάσωσης της χώρας από τη χρεοκοπία. Κι όμως, ξένοι σχολιαστές ήδη λένε ότι οι υπεύθυνοι που θα δεχθούν αυτή την εγκληματική πρόταση θα έπρεπε να οδηγηθούν στη φυλακή!

Το γαλλικό σχέδιο για μερική αναχρηματοδότηση του χρέους με 30ετή ομόλογα τοκογλυφικού επιτοκίου είναι σήμερα η μοναδική πρόταση που συζητείται από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, οι οποίοι έχουν εδώ και καιρό συνδέσει αναπόσπαστα την έγκριση ενός ακόμη κολοσσιαίου προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας από τα κράτη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ με τη συμμετοχή στο λογαριασμό και των ιδιωτών πιστωτών. Πρόκειται για μια πρόταση χωρίς πολλή ουσία, που μόνο στόχο έχει να καθησυχάσει τους φορολογούμενους του Βορρά, ότι δήθεν στη διάσωση της Ελλάδας θα πληρώσουν το τίμημα που τους αναλογεί και οι ιδιώτες πιστωτές.

Η κυβέρνηση ως τώρα δεν έχει σχολιάσει την πρόταση των Γάλλων τραπεζιτών, παρότι ως άμεσα ενδιαφερόμενη (οι Έλληνες, τελικά, θα πληρώσουν και αυτό το λογαριασμό) θα έπρεπε να έχει λόγο στη διαδικασία. Αντίθετα, αφήνει τους υπουργούς Οικονομικών των κρατών της ευρωζώνης και τους τραπεζίτες να διαπραγματεύονται κατά το δοκούν το νέο πανάκριβο και με επαχθείς όρους δάνειο που θα πάρει η χώρα από ιδιωτικές τράπεζες αυτή την φορά. Προφανώς, η απελπισμένη αναζήτηση οποιουδήποτε σχεδίου θα απέτρεπε την άμεση χρεοκοπία της χώρας μετατρέπει σε περιττή πολυτέλεια τη διαπραγμάτευση των όρων του νέου δανεισμού από τους ιδιώτες τραπεζίτες, έστω και αν πρόκειται για ένα απολύτως «τοξικό» σχέδιο!

Ο αναλυτής των “Financial Times”, Βόλφγκανγκ Μουνχάου, έγραψε εύστοχα ότι όσοι προτείνουν και όσοι θα αποδεχθούν το σχέδιο των Γάλλων τραπεζιτών θα έπρεπε να καταλήξουν στη φυλακή. Όχι μόνο για τους λόγους που ήδη έχουν γίνει γνωστοί, αλλά για έναν ακόμη, που αποκαλύπτει σήμερα το “S10”:

n Οι γνωστοί λόγοι για τους οποίους το γαλλικό σχέδιο χαρακτηρίζεται εξόχως επαχθές για την Ελλάδα είναι δύο: οι Γάλλοι τραπεζίτες προτείνουν να δανείσουν και πάλι στην Ελλάδα το 70% των κεφαλαίων από τα ομόλογα που θα λήγουν ως τα μέσα του 2014 και θα εξοφληθούν με τα δάνεια των κρατών της ευρωζώνης και του ΔΝΤ. Τα νέα δάνεια θα είναι 30ετούς διάρκειας με επιτόκιο που μπορεί να φθάνει και το 8%, αν η Ελλάδα περάσει σε ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα δυσβάστακτο επιτόκιο, που μετατρέπει αυτό το δάνειο σε μια άκρως «τοξική» για την Ελλάδα συναλλαγή και θα σωρεύσει μεγάλα βάρη στις επόμενες γενιές. Επιπλέον, όμως, στην Ελλάδα δεν θα φθάσει καν το 70% των κεφαλαίων από τα ομόλογα που θα λήξουν. Σχεδόν το ένα τρίτο του ποσού του ακριβού δανείου η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να το επιστρέψει σε ένα ειδικό ταμείο, που θα ασφαλίζει τις τράπεζες έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας. Αυτό το ποσό, που θα «αυγατίζει» με τους υψηλούς τόκους που, όπως προαναφέρθηκε, θα φθάνουν ως το 8%, θα επενδύεται σε τίτλους υψηλής αξιολόγησης, που θα εκδώσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Οικονομικής Σταθερότητας. Σε περίπτωση «κουρέματος» των ομολόγων που θα έχουν στην κατοχή τους οι τράπεζες που θα μετάσχουν στο σχέδιο αναχρηματοδότησης, αυτά τα ποιοτικά ομόλογα θα περιέρχονται στην κατοχή τους ως ασφαλιστική αποζημίωση. Ουσιαστικά, δηλαδή, η Ελλάδα θα πάρει πίσω ως ακριβό 30ετές δάνειο μόνο το 50% του κεφαλαίου από τα ομόλογα που θα λήξουν ως τα μέσα του 2014 και θα κληθεί να πληρώνει υπέρογκους τόκους για να ασφαλίζει τις τράπεζες από τον κίνδυνο χρεοκοπίας της! Ο θανατοποινίτης θα πληρώσει πανάκριβα το σκοινί για την αγχόνη!
n Πέραν αυτών, όμως, υπάρχει και ένας «κρυφός», δηλητηριώδης όρος της προτεινόμενης συμφωνίας, που την καθιστά ακόμη πιο επαχθή για την Ελλάδα. Τα νέα 30ετή ομόλογα που θα εκδοθούν από την Ελλάδα θα εκδοθούν όχι πια με βάση το ελληνικό δίκαιο, όπως αυτά που θα λήγουν, αλλά με βάση το αγγλικό, στο οποίο στηρίχθηκε και η δανειακή σύμβαση για τα 110 δισ. ευρώ. Έτσι, η Ελλάδα θα χάσει κάθε δυνατότητα αναδιάρθρωσης αυτού του χρέους με μια εθνική νομοθετική ρύθμιση. Σημειωτέον ότι τα ομόλογα που έχει εκδώσει η χώρα με βάση το ελληνικό δίκαιο έχουν ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για την Ελλάδα. Δεν περιλαμβάνουν ρήτρες που επιτρέπουν στους πιστωτές να ζητήσουν πρόωρη αποπληρωμή του συνόλου των ομολόγων αν δεν πληρωθεί μια δόση, ούτε και ρήτρες βάσει των οποίων κηρύσσεται το σύνολο του χρέους ως μη εξυπηρετούμενο, αν κηρυχθεί στάση πληρωμών για μια δόση. Ουσιαστικά, δηλαδή, σε περίπτωση στάσης πληρωμών σε ομόλογα που έχουν εκδοθεί με βάση το ελληνικό δίκαιο οι πιστωτές βρίσκονται στο έλεος των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έχει και τη δυνατότητα με μια νομοθετική ρύθμιση να «κουρέψει» την αξία του χρέους. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα θα χαθούν με τη ρύθμιση που προτείνουν οι Γάλλοι τραπεζίτες, αφού τα νέα ομόλογα θα εκδοθούν με βάση το αγγλικό δίκαιο.

Έτσι, μεθοδεύεται η πλήρης απώλεια του δικαιώματος της Ελλάδας να έχει τον πρώτο λόγο στη διαπραγμάτευση για μια αναδιάρθρωση του χρέους στο μέλλον. Ο κύριος όγκος του χρέους περνά από τους ιδιώτες στους επίσημους πιστωτές (κράτη της ευρωζώνης και ΔΝΤ), με νέα δάνεια που εκδίδονται με βάση το αγγλικό δίκαιο και έχουν επαχθείς όρους. Ένα μικρότερο κομμάτι, αν γίνει δεκτή η γαλλική πρόταση, θα περάσει επίσης σε νέα ομόλογα με βάση το αγγλικό δίκαιο, για τα οποία η ίδια η Ελλάδα θα πληρώνει πανάκριβα ασφαλιστική κάλυψη για να προστατεύσει τους δανειστές της από ενδεχόμενη χρεοκοπία.

Αν το σχέδιο εξελιχθεί όπως το έχουν συλλάβει οι πιστωτές μας, κυβερνήσεις και τράπεζες, μέχρι τα μέσα του 2014 ένα ελάχιστο ποσοστό του χρέους θα έχει απομείνει σε χέρια ξένων, ιδιωτών πιστωτών υπό μορφή ομολόγων που έχουν εκδοθεί με βάση το ελληνικό δίκαιο. Τότε, η Ελλάδα θα έχει χάσει ακόμη και το μοναδικό της σημερινό «ατού» σε όλες τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, δηλαδή τη συγκαλυμμένη απειλή να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους. Γιατί, πολύ απλά, θα έχει χάσει εντελώς ακόμη και τον έλεγχο του χρέους και το «όπλο στο τραπέζι» θα έχει μετατραπεί σε ακίνδυνο βεγγαλικό! Και τότε θα είναι ίσως πολύ αργά να αναζητηθούν ευθύνες όσων θα έχουν υπογράψει αυτές τις επαχθείς συμφωνίες με τους πιστωτές, για να έχουν την κατάληξη που πρότεινε ο αρθρογράφος των “F.T.”....

http://www.sofokleous10.gr/portal2/topr ... 070438716/


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ - ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ - ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΛΠ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 12, 2011 9:12 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Οκτ 11, 2011 8:22 am
Δημοσιεύσεις: 19
Τινάζεται στον αέρα το Μεσοπρόθεσμο!!!


Αργά χθες τη νύχτα η Σλοβακική Βουλή καταψήφισε τελικά την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Μετά την εξέλιξη αυτή, η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της 21-7-2011 τινάζεται στον αέρα, καθώς και οποιαδήποτε άλλη σχετική απόφαση της ΕΕ, αφού για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), απαιτείται ομοφωνία από όλα τα κράτη της Ευρωζώνης.
Πλέον οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες και πολύ φοβάμαι ότι το κούρεμα θα είναι "με την ψιλή"!!!
Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα διεξαγωγής νέας ψηφοφορίας, στην οποία οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες μπορεί να υποστηρίξουν τη διεύρυνση του EFSF, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη δεύτερη ψηφοφορία...


Αναρτήθηκε από ΚΕΝΤΡΙ στις 8:03 π.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook


Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Ελληνικό Σχέδιο Διάσωσης II (Σύνοδος κορυφής ΕΕ 26/10/2011)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 27, 2011 11:02 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Αύγ 21, 2010 8:13 am
Δημοσιεύσεις: 66
Τοποθεσία: ΝΟΜΟΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΑΤΤΙΚΗΣ
Εικόνα

Συμφωνία για "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων κατά 50% με ενισχυμένη επιτόπια εποπτεία


Συμφωνία για μείωση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ, με απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας κατά 50% επετεύχθη μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών και των ιδιωτών πιστωτών.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν των ηγετών της Ευρωζώνης, μέχρι το τέλος του 2011 θα οριστικοποιηθεί ένα νέο πολυετές πρόγραμμα ΕΕ - ΔΝΤ ύψους 100 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, έως το 2014.

Το πρόγραμμα αυτό, σύμφωνα με το ανακοινωθέν, θα συνοδεύεται από ενίσχυση των μηχανισμών για την παρακολούθηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Ξεκαθαρίζεται πάντως ότι «η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών».

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, η Επιτροπή σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους της τρόικας θα δημιουργήσει, για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα, έναν επιτόπιο εποπτικό μηχανισμό, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής εθνικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα εργαστούν σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα για την παροχή βοήθειας προκειμένου να διασφαλίσουν την έγκαιρη και πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Όπως προβλέπεται, οι εμπειρογνώμονες θα συνδράμουν την τρόικα αξιολογώντας τη συμβατότητα των μέτρων που θα λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του προγράμματος. Ο νέος αυτός ρόλος θα περιγράφεται στο Μνημόνιο.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, στο ανακοινωθέν επισημαίνεται ότι για να διευκολυνθεί η αποτελεσματική χρήση των σημαντικών επίσημων δανείων για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών η διακυβέρνηση του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ενισχυθεί σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα.

Παράλληλα, οι χώρες της Ευρωζώνης θα παράσχουν στήριξη ύψους 30 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα.

Επισημαίνεται ακόμη η δέσμευση της Ελλάδας να γίνει χρήση των εσόδων του προγράμματος «Ηλιος» και άλλων εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις κατά 15 δισ. ευρώ στη μείωση του χρέους και στην αποκατάσταση της δυνατότητας δανειοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Θα παρασχεθεί τέλος πιστοληπτική ενίσχυση προκειμένου να υποστηριχθεί η ποιότητα των εγγυήσεων, ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους για πρόσβαση των επιχειρήσεων στη ρευστότητα του Ευρωσυστήματος, μέσω των ελληνικών τραπεζών, υπογραμμίζει το κείμενο.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης καλούν τέλος το ΔΝΤ να συνεχίσει να συμβάλει στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.

Ικανοποίηση για τη συμφωνία

Την ικανοποίησή τους για την απόφαση της συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης εξέφρασαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αλλά και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνόδου ο κ. Ρόμπεϊ ανέφερε ότι η απόφαση αυτή θα διασφαλίσει το στόχο να καταστεί βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, ο κ. Μπαρόζο σημείωσε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν να οριστικοποιηθεί έως το τέλους του 2011. Κάλεσε ακόμη την Ελλάδα να συνεχίσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών, που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο κ. Σαρκοζί δήλωσε ότι στόχος της Γαλλίας ήταν «να αποφύγει ένα δράμα στην περίπτωση της Ελλάδας» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τελικώς αυτο απεφεύχθη.

Η ευρωζώνη στάθηκε στο «ύψος των προσδοκιών» και «έκανε αυτό που έπρεπε για το ευρώ [EUR=X] » συμφωνώντας σε ένα τεράστιο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους, υπογράμμισε η κ. Μέρκελ.

Ικανοποίηση για τις «εξαιρετικά σημαντικές αποφάσεις» που έλαβαν οι ηγέτες της ευρωζώνης εξέφρασε και ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ. «Λάβαμε αποφάσεις εξαιρετικά σημαντικές σε αρκετούς τομείς. Όλα αυτά απαιτούν τώρα πολύ δουλειά και πολύ γρήγορη δουλειά», τόνισε ο κ. Τρισέ.

«Πράσινο φως» από την Κ. Λαγκάρντ για την έκτη δόση

Τη «σημαντική πρόοδο» που επιτεύχθηκε κατά τη σύνοδο κορυφής χαιρέτισε και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, συγχαίροντας τους ηγέτες της ευρωζώνης γιατί συμφώνησαν σε «ένα πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει την κρίση στην περιοχή».

«Από τώρα, προτίθεμαι να εισηγηθώ στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου» στην Ελλάδα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζοντας ότι είναι «μείζονος σημασίας» η εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που δέχτηκε η Αθήνα.

Η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε πως η συμφωνία ανάμεσα στις τράπεζες και την ΕΕ, «είναι πολύ σημαντική για την βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους».

Αυτή η απόφαση δείχνει «μια ρεαλιστική ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας» και αποτελεί «ένα δίκαιο μοίρασμα του βάρους ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα», πρόσθεσε.

IIF: Οι όροι του PSI θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή

Τη συμφωνία χαιρέτισε και το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF). «Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση των ηγετών της ευρωζώνης για ένα σχέδιο μέτρων που έχουν ως στόχο τη σταθεροποίηση στην Ευρώπη, την ενίσχυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και τη βοήθεια στις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας», δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα.

Σημείωσε ακόμη ότι το IIF συμφωνεί να συνεργαστεί με την Ελλάδα, τις αρχές της ευρωζώνης και το ΔΝΤ για την ανάπτυξη μιας εθελοντικής και συγκεκριμένης συμφωνίας στη βάση μιας μείωσης 50% του ελληνικού χρέους που διατηρούν οι ιδιώτες επενδυτές.

Αυτό, όπως εξήγησε, θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ενός επίσημου προγράμματος δέσμευσης του ιδιωτικού τομέα (PSI) ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Νταλάρα, οι όροι του PSI αναμένεται να γίνουν δεκτοί από τις ενδιαφερόμενες πλευρές προσεχώς και θα τεθούν σε εφαρμογή άμεσα και δυναμικά.

www.naftemporiki.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ελληνικό Σχέδιο Διάσωσης II (Σύνοδος κορυφής ΕΕ 26/10/20
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 27, 2011 1:59 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Σεπ 06, 2011 12:08 pm
Δημοσιεύσεις: 26
Εικόνα

Α Παρά τους Κυβερνητικούς πανηγυρισμούς δυστυχώς επτωχεύσαμε και επισήμως


Ακούμε έκπληκτοι από το πρωί τους Υπουργούς να θριαμβολογούν, ότι επιτύχαμε νίκη και έσωσαν (για άλλη μια φορά) την Ελλάδα.
Μάλιστα ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι την Νίκη την πέτυχε όλος ο Ελληνικός λαός.
Εμείς πάντα θέλουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο αλλά μάλλον είναι πολύ άδειο για να το δούμε έτσι.
Και έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής....
Και επισήμως έγινε κούρεμα του Ελληνικού χρέους ( και ας το λένε με όποια λέξη θέλουν) σε ύψος 50% . Λέξη που όλοι θα θυμάστε πριν από λίγο καιρό ήταν απαγορευμένη στην Ελλάδα και μάλιστα όποιος τολμούσε να το ζητήσει καταγγελόταν ως προδότης της χώρας.
Για 10 χρόνια τουλάχιστον η Ελλάδα θα είναι και επισήμως εκτός αγορών δηλαδή στον πλήρη έλεγχο της Τρόικας.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για τις τράπεζες για τα ασφαλιστικά και για πολλά άλλα.
Μια ερώτηση μόνο θέλουμε να κάνουμε στους πανηγυρίζοντες. Αν η χθεσινή απόφαση είναι ευλογία, γιατί δεν ζήτησε χθες η Πορτογαλία ή η Ιρλανδία να γίνει και γιαυτήν το κούρεμα?
Εμείς πάντως βλέπουμε ότι μας χρεοκόπησαν επισήμως και συντεταγμένα και θα μας αφήσουν σε μια γωνιά να ζήσουμε μόνοι μας το δράμα μας....Εικόνα

Β 11 χρόνια βαρβαρότητας για να επιστρέψει το χρέος στα επίπεδα του 2009


Αυτό είναι το ρεζουμέ του "κουρέματος". Το 2020, θα επιστρέψει η Ελλάδα σε χρέος 120% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή ήτανε το 2009 . Υποθηκεύσαμε την εθνική κυριαρχία, διαλύσαμε την κοινωνική συνοχή, πετσοκόψαμε μισθούς και συντάξεις, στραγγίξαμε την αγορά από την υπερφορολόγηση, πνίξαμε την επιχειρηματικότητα, φέραμε την κατάθλιψη στον ελληνικό λαό, για να μπορέσουμε μετά από 11 χρόνια άγριας λιτότητας για τους πολλούς, να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2009. Το 2020 !
Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα των άπειρων άστοχων...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ελληνικό Σχέδιο Διάσωσης II (Σύνοδος κορυφής ΕΕ 26/10/20
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 05, 2011 3:05 pm 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Μάιος 24, 2010 11:52 am
Δημοσιεύσεις: 231
Τοποθεσία: Πλανήτης Πανδώρα
Περιμένοντας του Βαρβάρους...


-Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.


-Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μιά τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ' οι Συγκλητικοί και...
δεν νομοθετούνε;


-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.


-Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,
και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη
στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;


-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
τον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.


-Γιατί οι δυό μας ύπατοι κ' οι πραίτορες εβγήκαν
σήμερα με τες κόκκινες, τες κεντημένες τόγες•
γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,
και δαχτυλίδια με λαμπρά γυαλιστερά σμαράγδια•
γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνια
μ' ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλισμένα;


Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα•
και τέτοια πράγματα θαμπόνουν τους βαρβάρους.


-Γιατί κ' οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα
να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;


Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα•
κι αυτοί βαριούντ' ευφράδειες και δημηγορίες.


-Γιατί ν' αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
κ' η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που έγιναν).
Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ' οι πλατέες,
κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;


Γιατί ενύχτωσε κ' οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.


Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις.
Κωνσταντίνος Π. Καβάφης


* Απόσπασμα από ηχογραφημένο μάθημα του Λιαντίνη προς τους μετεκπαιδευόμενους δασκάλους του Μαρασλείου.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ελληνικό Σχέδιο Διάσωσης II (Σύνοδος κορυφής ΕΕ 26/10/20
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Νοέμ 06, 2011 11:28 am 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Νοέμ 04, 2011 1:13 pm
Δημοσιεύσεις: 18
Νομίζω ότι αυτό το άρθρο εξηγεί κάποια πράγματα :!:

-----------------------------------------------------------------

Μπορούν οι Ευρωπαίοι πραγματικά να μας εκδιώξουν απ΄το ευρώ;


..Και τι πραγματικά θα συμβεί εάν -με τον ένα ή άλλο τρόπο- βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης.

Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα..

Καταρχήν για να βγεί η Ελλάδα απο το ευρώ ο μόνος τρόπος είναι να το αποφασίσει η ίδια και να το δεχθούν οι.. υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης. Το γιατί είναι πολύ απλό: Καμία χώρα ή ομάδα χωρών δεν μπορεί να αναγκάσει μια άλλη χώρα να αλλάξει νόμισμα.


Υπάρχει περίπτωση εμείς να επιλέξουμε αυτή την λύση;

Ελπίζω πως καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα επιλέξει την εγκατάλειψη της Ευρωπαικής Ένωσης, την περιθωριοποίηση της χώρας και την επιβολή μιας μακροχρόνιας φτώχειας που μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές εξεγέρσεις, ασύληπτη εγκληματικότητα, αναρχία και ενδεχομένως ακόμη και χούντα (προκειμένου να ελεγχθεί το χάος). Διότι σε τέτοια μονοπάτια μπορεί να οδηγήσει η αλλαγή νομίσματος, η αδυναμία δανεισμού, οι συνεχείς υποτιμήσεις και η περιθωριοποίηση της Ελλάδας.


Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να αναγκαστούμε να φύγουμε απο το ευρώ, αν οι ευρωπαίοι σταματήσουν να μας δανείζουν. Γιατί;

Διότι αν υποθέσουμε οτι δεν μας δανείζουν άλλο, θα πρέπει να βρούμε λεφτά για να πληρώσουμε τους τόκους και τα ομόλογα που λήγουν, τους μισθούς και τις συντάξεις και ενδεχομένως τις αμυντικές μας δαπάνες τουλάχιστον. Και αν δεν βρίσκουμε ευρώ έχουμε δυο δυνατότητες: Πρώτον να βρούμε δολάρια ή γουάν προσφεύγοντας στους Αμερικανούς ή στους Κινέζους ή σε οποιονδήποτε άλλο δανειστή και δεύτερον να τυπώσουμε δικά μας λεφτά, δηλαδή να εγκαταλείψουμε το ευρώ και να πάμε στη Δραχμή.


Ας υποθέσουμε λοιπόν οτι βρίσκουμε δανεικά απο τους Κινέζους ή τους Αμερικανούς. Πώς θα τα βρούμε αυτά;

Δίνοντας εγγυήσεις γής, επιχειρήσεις, στρατιωτικές βάσεις, ή οτι άλλο χρειαστεί. Έτσι λύνουμε το χρηματοδοτικό μας πρόβλημα, μπαίνουμε σ εθνική περιπέτεια εξαιτίας της ρήξης μας με τους Ευρωπαίους, αλλά δημιουργούμε μεγάλο πρόβλημα και στην Ευρωπαική Ένωση η οποία θα δεί τους Κινέζους στο έδαφος της με οτι αυτό σημαίνει. Το πόσο αρνητικό το θεωρεί αυτό η ΕΕ αποδεικνύεται απο το γεγονός οτι στο Μνημόνιο υπάρχει σαφής ρήτρα που απαγορεύει στην Ελλάδα να προσφύγει σε δανεισμό εκτός ΕΕ. Συνεπώς εμείς για να το κάνουμε πρέπει πρώτα να έχει σταματήσει η Ευρωπαική στήριξη, οπότε είμαστε ελεύθεροι να πράξουμε κατά βούληση. Είναι ενα σενάριο που η Ευρώπη απεύχεται και θα κάνει τα πάντα για να το αποφύγει – δηλαδή θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση. Και αυτή η απειλή, οτι θα προσφύγουμε στους Κινέζους είναι ενα σημαντικό όπλο της ελληνικής κυβέρνησης, αν ξεκολήσει απο το καναβάτσο και αποφασίσει να διαπραγματευθεί.


Υπάρχει βέβαια η περίπτωση οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί, να μην θέλουν ή να μη μπορούν (υπο την πίεση της ΕΕ) να μας δανείσουν.

Σε αυτή την περίπτωση έχουμε δυο δυνατότητες: Να φύγουμε απο το ευρώ ή να κάνουμε ενα γερό κούρεμα του χρέους μας (το περίφημο haircut). Το κούρεμα μπορεί να είναι της τάξεως του 50% όπως ακούγεται τελευταία, μπορεί όμως να είναι και της τάξεως του 99%. Αυτό, εφόσον το κάνουμε μόνοι μας και οχι σε συμφωνία με τους ξένους πιστωτές (που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο εθελοντικό rollover με 21%) είναι στο χέρι μας. Και επειδή όλα τα ελληνικά ομόλογα υπάγονται στους ελληνικούς νόμους, μπορεί η Βουλή να αποφασίσει απο μόνη της ποιό θα είναι το ποσοστό του κουρέματος. Και αυτό είναι τρομακτικό για τους ευρωπαίους. Διότι μπορεί σήμερα να συζητάνε και να μας απειλούν με ενα κούρεμα 50% - σε μεγάλο βαθμό οι τράπεζες τους το έχουν προσμετρήσει στους ισολογισμούς τους- αλλά δεν τολμούν να σκεφτούν τις ζημιές απο ενα πολύ πιο γεναίο κούρεμα. Και αυτό λοιπόν είναι ενα σενάριο με δυο όψεις. Μια εναντίον μας, αλλά και μια υπέρ μας.


Ας υποθέσουμε τώρα οτι τίποτα απο αυτά τα «ευχάριστα» σενάρια δεν συμβαίνει. Οτι δηλαδή οι ευρωπαίοι δεν μας χρηματοδοτούν, οτι οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί δεν μας δανείζουν. Τι κάνουμε; Καταλήγουμε αναγκαστικά στη Δραχμή για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο εσωτερικό της χώρας και βαράμε και ενα κανόνι, δηλαδή πτωχεύουμε για να απαλλαγούμε απο το χρέος.


Αυτά είναι τα σενάρια που μπορεί να εξελιχθούν σε περίπτωση που η Ευρώπη σταματήσει να μας χρηματοδοτεί. Είναι σενάρια με μεγάλο κόστος για την Ελλάδα αλλά και με ανεξέλγκτες επιπτώσεις για την Ευρώπη η οποία ουσιαστικά θα διαλυθεί.


Όχι επειδή εμείς της προκαλούμε μεγάλο πρόβλημα, αλλά επειδή οι αγορές που λειτουργούν με υπερβολή και έχουν αγελαία συμπεριφορά, θα θεωρήσουν οτι η Ευρώπη δεν μπορεί να διαχειρισθεί το χρέος της Ιταλίας και της Ισπανίας και θα τη διαλύσουν. Διότι πράγματι, αν δεν μπορεί να διαχειρισθεί το ελληνικό πρόβλημα είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει το πολύ μεγαλύτερο της Ιταλίας και της Ισπανίας και ενδεχομένως της Γαλλίας.


Και επειδή η πραγματικότητα θα είναι ζοφερή και για εμάς και για τους ευρωπαίους, καλό θα είναι να τα βρούμε, δηλαδή εμείς να κοιτάξουμε να συμμαζέψουμε τις ασυμάζευτες δαπάνες μας και εκείνοι να απελευθερώσουν πόρους για τη χρηματοδότηση μας. Και ημών και όλων των άλλων που έχουν ανάγκη δηλαδή των Ιταλών και των Ισπανών...
σ/αΔιαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/201 ... z1cubLHEq4


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ελληνικό Σχέδιο Διάσωσης II (Σύνοδος κορυφής ΕΕ 26/10/20
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Νοέμ 06, 2011 9:31 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
ΕικόναΟ διευθυντής της «Liberation» μιλάει στο «Βήμα της Κυριακής» για το εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο στα ελληνικά («ΧΑΟΣ»)

Από όλα τα πρωτοσέλιδα των εφηµερίδων όλου του κόσµου που σχολίασαν την (ανακληθείσα εν τέλει) απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού για δηµοψήφισµα,εκείνο που συζητήθηκε περισσότερο ήταν της γαλλικής «Liberation». ∆ικαίως, αφού ήταν και το πιο εντυπωσιακό: «ΧΑΟΣ». Στα ελληνικά, µε φόντο το γαλάζιο της ελληνικής σηµαίας.

«Το Βήµα της Κυριακής» συνοµίλησε µε τον διευθυντή της εφηµερίδας, τον 40χρονο Νικολά Ντεµοράν, µε αφορµή τη συγκεκριµένη επιλογή. Ο κ. Ντεµοράν,αντίθετα από τις εντυπώσεις που προκάλεσε το πρωτοσέλιδο, παίρνει σαφή θέση υπέρ της απόφασης του κ. Παπανδρέου για δηµοψήφισµα, επικρίνει τον τρόπο µε τον οποίο τη χειρίστηκε και συµµερίζεται τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού στην πολιτική λιτότητας.Ο κ. Ντεµοράν εξηγείται και εξηγεί τι σηµαίνει για την Ευρώπη η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα µας τα τελευταία δύο χρόνια.

Νικολά Ντεμοράν, το πρωτοσέλιδο της «Liberation» την περασμένη Τετάρτη, με τη λέξη «ΧΑΟΣ» γραμμένη στα ελληνικά, δημιούργησε μεγάλη αίσθηση στην Ελλάδα. Πώς καταλήξατε στην ιδέα αυτή;

«Κατ’ αρχάς µάς απασχόλησε όλους η ξαφνική ανακοίνωση του έλληνα πρωθυπουργού ότι επρόκειτο να κάνει δηµοψήφισµα. Θεωρήσαµε ότι η κίνηση αυτή θα άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο στη σηµερινή κρίση, ένα κεφάλαιο που κανένας δεν είχε προβλέψει. Επειδή λοιπόν είχαµε αφιερώσει πάρα πολλά εξώφυλλα στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, αναζητούσαµε έναν ιδιαίτερα δυνατό τρόπο για να δηλώσουµε ότι µπαίναµε πια σε ένα καινούργιο και εξαιρετικά άγριο στάδιο της κρίσης. Η ιδέα ήταν να κάνουµε ένα µονοθεµατικό πρωτοσέλιδο, εξαιρετικά δυνατό γραφιστικά, το οποίο θα αποτυπωνόταν στο µυαλό όλων αυτών που θα το έβλεπαν στα περίπτερα. Ετσι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της εφηµερίδας πρότεινε τη λέξη “ΧΑΟΣ” γραµµένη στα ελληνικά, µε φόντο το γαλάζιο της ελληνικής σηµαίας.

Οι αναγνώστες ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά και η εφηµερίδα πούλησε πολύ περισσότερα φύλλα».

Χρειάστηκε τόλμη για να κάνετε ένα πρωτοσέλιδο με τίτλο που κανένας Γάλλος δεν θα καταλάβαινε;

«Οι συντάκτες της εφηµερίδας όντως εξέφρασαν κάποιες ανησυχίες πάνω στο θέµα αυτό. Εγώ o ίδιος, όταν είδα το πρωτοσέλιδο, δεν κατάφερα να αποκρυπτογραφήσω την ελληνική λέξη. Το κοίταξα όµως προσεκτικά και είδα ότι υπήρχε ένας αστερίσκος που παρέπεµπε στη γαλλική µετάφρασή της. Σκέφθηκα λοιπόν ότι η δική µου αντίδραση µπροστά σε αυτό το πολύ δυνατό και µυστηριώδες πρωτοσέλιδο θα ήταν και η αντίδραση όλων αυ τών που θα το έβλεπαν. Αρχικά είχαµε σκεφθεί διάφορες γαλλικές λέξεις µε φανερά ελληνική ετυµολογία, όπως η λέξη “δράµα”, αλλά δεν µας άρεσαν. Τελικά την προσοχή όλων τράβηξε η πρωτοτυπία του εξωφύλλου, καθώς και το editorial που έγραψα, στο οποίο έλεγα ότι ήταν εντελώς παράλογο να επικρίνουµε έναν κυβερνήτη που αποφάσισε να συµβουλευθεί άµεσα τον λαό του, έναν κυβερνήτη που θέτει δηµοκρατικά στους πολίτες της χώρας του το ερώτηµα: “Ποια είναι η γνώµη σας γι’ αυτό που πρόκειται να υποστείτε;”».

Καταλαβαίνετε εκείνους τους συναδέλφους σας που δεν είχαν την ίδια γνώμη με εσάς;

«Πρέπει να σας πω ότι ήµουν ο µόνος που εξέφρασε τη συγκεκριµένη άποψη ενάντια στην άποψη όλων των άλλων µέσων, των εφηµερίδων, των τηλεοπτικών καναλιών και των δικτυακών τόπων που έσπευσαν να κάνουν δηµοσκοπήσεις ρωτώντας “αν η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και την Ευρώπη”. Πιστεύω ότι πρέπει κάποια στιγµή να προσγειωθούµε και να δούµε πώς θα αντιµετωπίσουµε την παρούσα κρίση, θέτοντας το ζήτηµα της σηµασίας των δηµοκρατικών διαδικασιών. Εµείς στη “Liberation” ερµηνεύσαµε την ως τώρα στάση του ελληνικού λαού ως αντίδραση στη διακυβέρνηση της χώρας από τους τεχνοκράτες της Ευρώπης και του ∆ΝΤ. Γιατί κάποια στιγµή πρέπει επιτέλους να µπορεί να αποφασίζει ο ίδιος ο λαός για την τύχη του».

Στο editorial της Παρασκευής, αναφερόμενος στην επιθετική στάση των ευρωπαίων ηγετών προς τον έλληνα πρωθυπουργό, μιλάτε για «προτεκτοράτο» και «όνειδος». Τι εννοείτε;

«Κοιτάξτε. Η πρόταση του Παπανδρέου σαφώς έπεσε σε κακή στιγµή, µε κακό τρόπο και µε συνέπειες δυνητικά εκρηκτικές για όλους. Το να θέλει όµως κανείς να απευθυνθεί στον λαό δεν πρέπει να θεωρείται πολιτικό λάθος. Σήµερα όλα τα ΜΜΕ καταφέρονται εναντίον των Ελλήνων και λένε ότι δεν έχουν δικαίωµα να διεκδικούν οτιδήποτε, αφού είναι οι ίδιοι υπαίτιοι για την κατάστασή τους. Η Ευρωπαϊκη Ενωση όµως είναι ένα πολιτικό οικοδόµηµα που στόχο έχει να ξεπεράσει τέτοιου είδους προσεγγίσεις.

Στη θέση της Ελλάδας αύριο µπορεί να είναι η Ιταλία και µεθαύριο η Γαλλία. Πρέπει κάποια στιγµή να βάλουµε τον εαυτό µας στη θέση των Ελλήνων και να σκεφθούµε: “Εµείς ως Γάλλοι θέλουµε 15 στελέχη του ∆ΝΤ και της Ευρώπης να µας λένε ποιο σχολείο και ποιο νοσοκοµείο θα κλείσει, χωρίς να δέχονται αντίρρηση;”».

Πρόκειται δηλαδή για μάθημα αγωγής του ευρωπαίου πολίτη;

«Βεβαίως! Πρέπει να καταφέρουµε κάποια στιγµή να στεκόµαστε στο πλευρό των Ελλήνων και να λέµε:

“Είµαστε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και βλέπουµε στην τηλεόραση να µεταχειρίζονται έναν από τους πρωθυπουργούς της Ευρώπης µε τρόπο απαράδεκτο και υβριστικό”. Πρόκειται για προσβλητικές σκηνές απίστευτης σκληρότητας. Αν είµαστε σωστοί Ευρωπαίοι, οφείλουµε να αντιδράσουµε. Και έπειτα ακούµε τους ηγέτες στο G20 να λένε τάχα ότι δεν µπλέκονται στη διακυβέρνηση των χωρών-µελών! Ξέρουµε πολύ καλά ότι υπάρχουν χώρες διαφορετικών ταχυτήτων στην ΕΕ, ότι κάποιες χώρες είναι πιο ισχυρές από κάποιες άλλες.

Καταργήσαµε όµως τα σύνορά µας, έχουµε ένα κοινό νόµισµα, ένα κοινό πεπρωµένο. Ολα αυτά είναι εργαλεία που µας επιτρέπουν να ξεπερά σουµε τις διαφορές ισχύος των χωρών-µελών της Ευρώπης. ∆υστυχώς βλέπουµε ότι αυτά τα εργαλεία αρχίζουν να γίνονται πιο εύθραυστα. Σαφώς ο Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε ενηµερώσει εγκαίρως τους υπουργούς του και τους ευρωπαίους εταίρους. Ο αυτοσχεδιαστικός χαρακτήρας της κίνησής του εξέπληξε τους πάντες και προκάλεσε µεγάλη ανησυχία σε πολλούς τοµείς. Καταλαβαίνω λοιπόν την αντίδραση έκπληξης και οργής των ευρωπαίων οµολόγων του. Αλλά η διπλωµατία έχει εφευρεθεί για να αποφεύγονται οι πόλεµοι. Ο τρόπος µε τον οποίο συµπεριφέρθηκαν οι ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών στον Παπανδρέου σόκαρε πολύ την Αριστερά στη Γαλλία. Ευτυχώς οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η δηµοκρατία δεν είναι η αιτία της κρίσης, αλλά η λύση της».

Θεωρείτε δηλαδή ότι η κίνηση του έλληνα πρωθυπουργού θα εμπνεύσει και άλλους πολιτικούς της ευρωζώνης, ώστε να συμβουλεύονται περισσότερο τους πολίτες;

«Η κύρια αρετή του ακυρωµένου πλέον δηµοψηφίσµατος είναι ότι µας υπενθυµίζει πως δεν µπορούµε να αναβάλλουµε αιωνίως την εφαρµογή της δηµοκρατίας, η οποία είναι το µόνο µέσον για να ξεπεράσουµε την κρίση. Η δηµοκρατία δεν αποτελεί κίνδυνο. Το δηµοψήφισµα αυτό δεν θα διεξαχθεί, αλλά θα έχει θέσει µε τρόπο θορυβώδη το ερώτηµα τι είναι δηµοκρατία. Αυτό ήθελα να δείξω µε το εξώφυλλο αυτό που εντυπωσίασε τόσο πολύ τους Ελληνες. Και θα ήθελα να απευθύνω το εξής µήνυµα στους συµπατριώτες σας: Ελληνες, είστε πρωτοπόροι στην κρίση αυτή και υφίστασθε πρώτοι τις πιο τραγικές συνέπειές της. Είστε οι πρώτοι που θέτετε το ερώτηµα τι σηµαίνει δηµοκρατία και οι πρώτοι που δίνετε την απάντηση. Και γι’ αυτό σας ευχαριστούµε. Σας ευχαριστούµε πολύ!».

http://www.tovima.gr/politics/article/? ... 14&h1=true


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ελληνικό Σχέδιο Διάσωσης II (Σύνοδος κορυφής ΕΕ 26/10/20
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Νοέμ 06, 2011 10:46 pm 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ Μαρ 31, 2007 2:39 pm
Δημοσιεύσεις: 7301
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Εικόνα

Γιούργκεν Χάμπερμας: «Το κυνικό νόημα του ελληνικού δράματος: Λιγότερη δημοκρατία είναι καλύτερη για τις αγορές»

Παπαδάκη Ε.


Η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να αναγγείλει ως πρωθυπουργός της χώρας δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη της νέας δανειακής σύμβασης, μόλις είχε συναποφασίσει για την κατάρτισή της στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης, προκάλεσε τις γνωστές αντιδράσεις που τον ανάγκασαν μέσα σε τρεις μέρες να το αποσύρει. Δεν πρέπει να είχε σταθμίσει σωστά ούτε τον κλονισμό που θα επέφερε στις αγορές σε παγκόσμια κλίμακα πλήττοντας και άλλες ευάλωτες οικονομίες – ας σημειώσουμε εδώ μόνο το παράπονο του εκπροσώπου της κυβέρνησης Θαπατέρο: «κακά νέα για την Ισπανία, κακά νέα για την Ευρώπη», είπε βλέποντας τα spreads να εκτοξεύονται. Αλλά ούτε τη σκλήρυνση των Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στη χώρα μας, οι οποίοι, εγκαταλείποντας κάθε ρητορική αλληλεγγύης, πέρασαν στον ανοικτό εκβιασμό, μαζί και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για την έκτη δόση, μας διατυπώνουν πια τελεσίγραφο να υλοποιήσουμε τη συμφωνία ως έχει, αμέσως. Ούτε, τέλος, την έκταση της δυσφορίας και της ανησυχίας μέσα στην Ελλάδα, στο ίδιο του το κόμμα.
Αλλά όσο κι αν ατύχησε, η πρωτοβουλία Παπανδρέου πυροδότησε μια διεθνή συζήτηση για την υπόσταση της δημοκρατίας στον κόσμο που κυβερνούν οι αγορές. Βρήκε υποστηρικτές, όχι μόνο μεταξύ φίλων και ομοϊδεατών του, όπως, για παράδειγμα, ο Ρόμπερτ Ράιχ, ο προοδευτικός υπουργός Εργασίας της πρώτης κυβέρνησης Κλίντον, καθηγητής στο Μπέρκλεϊ σήμερα, που θα ήθελε να είχε μιμητές στις ΗΠΑ. Ή ο Άντονι Μπαρνέτ της ιστοσελίδας openDemocracy, ο οποίος την εισέπραξε σαν «ανάσα δημοκρατίας στην κρίση του ευρωπαϊκού νομίσματος και απόπειρα ειλικρίνειας».
Απέχοντας από αξιολογικές κρίσεις ο διευθυντής του Brugel Ζαν Πιζανί-Φερύ, κατά κανόνα αυστηρός απέναντι στη χώρα μας, αναγνώρισε ότι το δημοψήφισμα ήταν εισβολή της πολιτικής σε μια διαδικασία τεχνοκρατική. «Ήταν αναπόφευκτο», είπε σε συνέντευξή του στη Le Monde, «κάποια στιγμή η πολιτική να εκδικηθεί».
Μέσα στην επικρατούσα κατακραυγή, εγκωμιάστηκε ωστόσο από σοβαρούς σχολιαστές σε ένα ευρύ φάσμα του Τύπου. Έτσι ο Φρανκ Σιρμάχερ, εκδότης τηςFrankfurter Allgemeine Zeitung, μιας μεγάλης φιλελεύθερης, κεντροδεξιάς εφημερίδας, που μάχεται κατά της μετατροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «Ένωση Μεταβιβάσεων Πόρων» (όπου οι πλούσιοι πειθαρχημένοι Γερμανοί θα πλήρωναν για τα χρέη άλλων), επεσήμαινε την 1η Νοεμβρίου: «Ο υποτιθέμενος ορθολογισμός χρηματοοικονομικών διαδικασιών βοήθησε να αναδειχτεί το αταβιστικό υποσυνείδητο. Το να μπορεί κανείς να βρίζει χώρες ολόκληρες τεμπέληδες και απατεώνες, έμοιαζε να είχε ξεπεραστεί οριστικά με το τέλος της εποχής του εθνικισμού. Τώρα η συμπεριφορά αυτή είναι πάλι εδώ, με μιαν υποτιθέμενη 'λογική' στο πλευρό της. Η διαστρέβλωση του κοινοβουλευτισμού από την εξαναγκασμένη συμμόρφωση στις αγορές δεν νομιμοποιεί μόνο τον λαό ως 'έκτακτο νομοθέτη', στην περίπτωση της Ελλάδας επιβάλλει αυτήν την έκφραση βούλησης». Και προσέθετε: «Ο Παπανδρέου δεν πράττει ορθά μόνο αναθέτοντας το καθήκον στον λαό. Δείχνει επίσης ένα δρόμο στην Ευρώπη. Γιατί στη νέα αυτή κατάσταση η Ευρώπη θα έπρεπε να κάνει τα πάντα για να πείσει τους Έλληνες γιατί ο δρόμος που υποδεικνύει είναι ο σωστός. Και θα έπρεπε τότε να πείσει και τον εαυτό της».
Πολύ πιο πέρα προχωράει όμως ο κορυφαίος φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας, απαντώντας στον Σιρμάχερ χθες με τίτλο «Σώστε την αξιοπρέπεια της Δημοκρατίας». Σαρκάζοντας τις «ανεγκέφαλες αντιδράσεις των πολιτικών μας ελίτ στην πρόθεση του Παπανδρέου να βάλει τον ελληνικό λαό μπροστά στην απελπιστική επιλογή μεταξύ πανώλης και χολέρας», γράφει: «Οι κύριοι παίκτες στη σκηνή της κρίσης της Ε.Ε. και του ευρώ, που από το 2008 σπαρταρούν πιασμένοι στις πετονιές της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας, φουσκώνουν αγανακτισμένοι ενάντια σε έναν συμπαίκτη ο οποίος τολμά να αερίσει το πέπλο πάνω από τους τάχα μυώδεις αγώνες τους». Αυτός στο μεταξύ κάμφθηκε, αλλά ο Χάμπερμας μας καλεί να διδαχθούμε από το έργο. "Ενόψει της επικείμενης κατάρρευσης της κυβέρνησης Παπανδρέου" το ευρώ ανέβηκε, μετέδιδε το Reuter’s, οι δείκτες των μετοχών στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια επίσης. Αποκαλύφθηκε έτσι «το κυνικό νόημα αυτού του ελληνικού δράματος - λιγότερη δημοκρατία είναι καλύτερη για τις αγορές.»
Και εξηγεί: «Σε φιλελεύθερα συγκροτημένα κράτη που φορολογούν πάντοτε υπήρχε μια σχέση έντασης μεταξύ δημοκρατίας και καπιταλισμού. Δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις μπορούν να κερδίσουν και να διατηρήσουν νομιμοποίηση μόνον εφόσον ανιχνεύουν ευφυώς τους δρόμους όπου οι επιταγές των δύο πλευρών μπορούν κάπως να έρθουν σε ισορροπία - οι προσδοκίες κέρδους των επενδυτών και οι προσδοκίες των ψηφοφόρων που θέλουν το βιοτικό τους επίπεδο, η κατανομή του εισοδήματος και η κοινωνική ασφάλεια να εξελίσσονται κάπως καλά. Αλλά το χαρακτηριστικό των εποχών κρίσεων είναι ότι τέτοιοι δρόμοι κλείνουν. Και τότε οι πολιτικοί πρέπει να δηλώσουν το χρώμα τους. [...] Πολιτικοί που φορτώνουν την τραπεζική κρίση στα υπερχρεωμένα κράτη και επιβάλλουν σε όλη την Ευρώπη προγράμματα λιτότητας αδιαφορώντας για τις απώλειες βλέπουν μόνο τη μία πλευρά. [...] Το νόμιμο αίτημα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες της ευημερίας να μην υπάρχει δίπλα στον ιδιωτικό πλούτο δημόσια φτώχεια και περιθωριοποιημένος φτωχός πληθυσμός δεν απαξιώνεται επειδή το πλεόνασμα ρευστού κεφαλαίου αναζητεί ευκαιρίες τοποθέτησης και κάποτε τα κέρδη πρέπει να ‘απορροφηθούν’ εις βάρος των πολιτών».
«Ο Παπανδρέου κατάφερε για μια στιγμή τρόμου να επαναφέρει την κεντρική σύγκρουση, μετατοπισμένη σήμερα σε απροσπέλαστες διαπραγματεύσεις μεταξύ ευρω-κρατών και τραπεζιτών, στο φως εκείνου του στίβου όπου οι θιγόμενοι μπορούν να γίνουν συμμετέχοντες. Ακριβώς όταν η επιλογή υφίσταται μόνο μεταξύ πανώλης και χολέρας, δεν πρέπει η απόφαση να λαμβάνεται πάνω από τα κεφάλια ενός δημοκρατικού πληθυσμού. Δεν είναι μόνο ζήτημα δημοκρατίας, εδώ διακυβεύεται η αξιοπρέπεια. [...] Δεν θα έπρεπε ο πληθυσμός της Ελλάδας να ψηφίσει έστω εκ των υστέρων για μιαν απώλεια κυριαρχίας που, όπως και στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, είχε επισυμβεί ήδη προ πολλού με τις επιταγές της τρόικας Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ;»
Θεωρώντας ωστόσο ότι οι αλλεπάλληλες διασώσεις χρεωμένων χωρών απλώς αναβάλλουν το πρόβλημα, ο Χάμπερμας επανέρχεται στο αίτημα ενός Συντάγματος για την Ευρώπη. «Η ελληνική καταστροφή είναι μια σαφής προειδοποίηση ενάντια στο μετα-δημοκρατικό δρόμο που άνοιξαν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί», λέει. «Η συγκέντρωση της ισχύος σε ένα διακυβερνητικό συμβούλιο των πρωθυπουργών, που επιβάλλουν τις συμφωνίες τους στα εθνικά κοινοβούλια, είναι ο λάθος δρόμος. Μια δημοκρατική Ευρώπη, που δεν χρειάζεται να πάρει τη μορφή ομοσπονδιακού κράτους, πρέπει να έχει άλλη όψη».
Εδώ περιγράφει τους πολιτικούς που θα απαιτούσε μια πρωτοβουλία σε τέτοια κατεύθυνση, μακριά από τη ρουτίνα του οπορτουνισμού της ισχύος, που θα έπαιρναν ρίσκα και θα μιλούσαν στο πρώτο πρόσωπο για να πείθουν τους πολίτες, δεν θα κλείνονταν σε ένα αυτοαναφορικό σύστημα, καταλαβαίνοντας τους γύρω τους διοικητικά μόνο, ως δεξαμενή ψήφων. Διαφορετικά αυτό που θεωρείται αυτονόητο στη δημόσια σφαίρα μπορεί να το αλλάξει μόνο ένα κοινωνικό κίνημα. Όποιος παρακολουθήσει τον αμερικανικό Τύπο, θα εκπλαγεί με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το “Occupy Wall Street”, καταλήγει ο Χάμπερμας.

http://www.avgi.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΓράψτε το σχόλιο σας Σελίδα 1 από 3   [ 35 Δημοσιεύσεις ]
Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum