bele έγραψε:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΜΠΑΜΠΗ... ΛΥΣΕ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΤΑ ΓΚΟΡΝΤΟΝ Η ΕΣΕΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟ,ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙ ΠΟΥ ΕΧΩ 18 ΜΗΝΩΝ ΟΥΤΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ.
Bele θα σου πω την προσωπική μου άποψη,χωρίς βέβαια να διεκδικώ το αλάθητο.
Η σωματοδομή του γκόρντον είναι τέτοια που του επιτρέπει να καλπάζει ώρες αλλά με την μικρότερη ταχύτητα σε σχέση με τα υπόλοιπα σέττερ.
Έχει ευρύ καλπασμό & τη φυλή την χαρακτηρίζει το ''μπασκουλάρισμα'' κατά την κίνηση.
Οφείλουμε να είμαστε μέσα στον τύπο της φυλής εργασιακά & μορφολογικά.
Εκτός τύπου είναι, τόσο ένα πολύ βαρύ γκόρντον που κυνηγάει με τροχασμό συνέχεια,όσο & ένα πολύ γρήγορο με ίσια ράχη που δεν είναι παρά ένα αγγλικό σέττερ μαύρου χρώματος.
Όμως τα γκόρντον,προσωπική μου γνώμη,αν θέλουμε να βγούν απ'το περιθώριο,πρέπει να είναι ανταγωνιστικά των άλλων φυλών.
Στην Ευρώπη,ειδικά στην Γαλλία αλλά & Σκανδιναβία αλλά & στην Αμερική,παρουσιάζονται στους αγώνες κάποια γκόρντον που έχουν ελαφριές κατασκευές & μεγαλύτερες ταχύτητες με πολύ καλά αποτελέσματα.
Μπορεί να μην συμφωνήσουν άλλοι εμπειρότεροι από εμένα αλλά εκεί βρίσκεται κατ'εμέ το μέλλον της φυλής.
Τώρα το συγκεκριμένο γκόρντον ήταν ένας ανοιχτός σκύλος (ίσως γιατί τον κυνήγαγα από μικρό μαζί με πόιντερ)
& με γαλλικά κατά βάση αίματα.
Είχα & άλλο ένα πιο βαρύ & πιο αργό όπως επίσης & ένα άλλο με αμερικάνικα κατά το ήμισυ αίματα πολύ πιο ανοιχτό & πιο γρήγορο αλλά που δεν ήταν σύμφωνα με τα παραπάνω ο ορισμός του γκόρντον.....
Το κουτάβι όσο του δίνεις εμπειρίες θα μεταμορφώνεται.
Τα γκόρντον ωριμάζουν αργά & δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν θέλεις βέβαια να το αναφέρεις.
Τι αίματα έχει το κουτάβι σου & ποια η εξελιξή του;